Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Maciej Stolarczyk były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9971)

ryszard133 18.06.2018 14:07

W tym klubie nie ma żadnej przemyślanej filozofii, niestety źle to wygląda. W styczniu prawdopodobnie zmienimy trenera.

Dzimi 18.06.2018 14:09

To się powinno skończyć źle. W razie takiej sytuacji do dymisji / wywalania będzie zarząd.

szprotson 18.06.2018 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1505378)
To się powinno skończyć źle. A następny do wywalanie będzie zarząd.

Obym nie miał racji, ale odniosłem wrażenie ze prędzej woda zamieni się w wino niz zarzad sam poda sie do dymisji. Najgorsze, to nie widzieć własnych błędów, no ale mam nadzieje ze to tylko taka "gra" z ich strony i maja plan który mnie mega pozytywnie zaskoczy. Serce w to wierzy, mózg daje jakies 1% szansy

!!IRIVER!! 18.06.2018 14:24

Chwila - a kto ma odwołać ten zarząd w razie w.? ;)

Hives4 18.06.2018 14:32

Cytat:

Chwila - a kto ma odwołać ten zarząd w razie w.? ;)

Jak to kto? Misiek :D

Griszka30KR 18.06.2018 14:51

Ja już przestałem wierzyć.

sandomingo 18.06.2018 15:02

Jeżeli Wisła ma mieć szansę przyciągnąć naprawdę zdolnych młodych to Stolarczyk musi wprowadzić do 1 drużyny kogoś z CLJ i to tak poważnie. Trzeba pokazać, że wbrew temu, co było ostatnio taka droga jest otwarta.
W obecnej kadrze do gry - z "młodych" - mogą aspirować Lis i Wojtkowski. Czy Bartosza można nazwać młodym?

Skoro mamy taką dziurę w środku pola to pewnie otwiera się szansa dla Plewki, który w tych 3 meczach, które widziałem robił lepsze wrażenie od Laskosia. Poza tym Świątko.

BTW - Słomka wrócił z wypożyczenia i trenuje z drużyną?

brylant17 18.06.2018 15:14

Już mógł być Ojrzyński a nawet Bartoszek

Kowalski 18.06.2018 15:17

Co tu pisać. Stolar powodzenia!

Kocur 18.06.2018 15:21

Dwie strony defetyzmu że spadniemy zanim się jeszcze rozgrywki zaczęły ... Litości.

Lemoniadowy Joe 18.06.2018 15:30

Powodzenia Stolar dobrych wyników wprowadzanie młodych do składu krok po kroku cierpliwości zarządu aby się zaraz znowu priorytety nie zmieniły bo w jakimś miesiącu zanotujemy gorsze wyniki.

Oczywiście jak tych młodych sprowadza do klubu.

Maine_Coon 18.06.2018 15:44

Daję trenerowi kredyt zaufania, zobaczymy. Na pewno jest to coś nowego, czego jeszcze nie było w Wiśle od 99.

wolfy 18.06.2018 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1505379)
Obym nie miał racji, ale odniosłem wrażenie ze prędzej woda zamieni się w wino niz zarzad sam poda sie do dymisji. Najgorsze, to nie widzieć własnych błędów, no ale mam nadzieje ze to tylko taka "gra" z ich strony i maja plan który mnie mega pozytywnie zaskoczy. Serce w to wierzy, mózg daje jakies 1% szansy

Kolejni...

TS ma podać swój zarząd do dymisji? Jesteście tak głupi czy wam po prostu żal dupę ściska że trzeba zacisnąć pasa? Jak to sobie wyobrażacie?

Idźcie do Stecherta, może odkupi Wisłę :rotfl:

Ech...

Karherop 18.06.2018 16:44

Żale w tym temacie przypominają reakcje zaraz po zatrudnieniu Ramireza.
A jakie były płacze jak go zwalniano?

Mam przeczucie, że nie będzie tak źle, jak rokuje większość kibiców, bo... po prostu nie może być. Patrząc na nasz skład gramy o 8 i spokojny środek tabeli.

Stolarowi życzę wypełnienia kontraktu oraz kolejnego przedłużenia.

buczo1985 18.06.2018 16:51

Plus taki, że w końcu można będzie bez wysiłku posłuchać trenera przed i po meczu :) Szczerze to wkurzał mnie już ten hiszpański. Nie lubię tego języka.... :P

I pewnie już nie zobaczymy na plakatach i w mediach społecznościowych sławetnego "Vamos". Z tego akurat bardzo się cieszę :D

PhantomRanger 18.06.2018 17:47

Stolarczykowi życzę jak najlepiej. Może dane będzie mu potrenować przynajmniej rok.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1505402)
Żale w tym temacie przypominają reakcje zaraz po zatrudnieniu Ramireza.
A jakie były płacze jak go zwalniano?

Mam przeczucie, że nie będzie tak źle, jak rokuje większość kibiców, bo... po prostu nie może być. Patrząc na nasz skład gramy o 8 i spokojny środek tabeli.

Stolarowi życzę wypełnienia kontraktu oraz kolejnego przedłużenia.

Zejdź na ziemię. Awans do górnej 8 będzie sukcesem i nie ma co się w tej materii oszukiwać lub zakłamywać rzeczywistość.

Patryko 18.06.2018 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1505402)
Patrząc na nasz skład gramy o 8 i spokojny środek tabeli.

Bierzesz w nim pod uwagę Carlitosa?

kpn 18.06.2018 18:01

Ja tam sie nie martwie, bo wiem, ze nawet przy kilku porazkach z rzedu, beda rozgladac sie za nowym trenerem, nie w pospiechu jak w tym wypadku.

Ma_niek 18.06.2018 18:13

Nowym? To bedziemy placic Wdowcowi Kiko Carillo Stolarczykowi i kolejnemu? :D A podobno Cupial zonglowal trenerami.

s1mone 18.06.2018 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo
W obecnej kadrze do gry - z "młodych" - mogą aspirować Lis i Wojtkowski. Czy Bartosza można nazwać młodym?

No pewnie, że nie można go nazwać młodym. Wszak jest o całe pół roku starszy od Lisa :D

Jest też Bałaniuk, jest trochę starszy Kolar, jest Halilović (23l), Arsenić (24). To są perspektywiczni goście na których można w przyszłości nieźle zarobić. Stawianie na młodych nie oznacza od razu wrzucanie nieprzygotowanych 16-18 latków do zespołu. Chodzi o dawanie szansy tym, którzy mają potencjał, a jeszcze piłkarsko nie dojrzeli. Akurat w Wiśle mamy takich gości sporo.

czaro 18.06.2018 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1505400)
Kolejni...

TS ma podać swój zarząd do dymisji? Jesteście tak głupi czy wam po prostu żal dupę ściska że trzeba zacisnąć pasa? Jak to sobie wyobrażacie?

Ech...

Stechertoza.

ReMix 18.06.2018 18:41

Uwierzylbym w powodzenie misji Stolara i Glowy, ale nie z tym "zarzadem"..

AgresywnyChomik 18.06.2018 18:49

Stolarczyka najbardziej pamietam z tego ze mial plaszcz / skore we flage UK i z taka chodzil po Krakowie.

Z trenerem MS nie wiaze zadnych wiekszych nadziei.

Vinci 18.06.2018 18:52

Ja natomiast z Roostera na Szczepańskim ;) i z faktu, że starał się pomagać żyjącemu jeszcze Grechucie. Piłkarsko wiadomo - złota era Wisły. Ja mu życzę, żeby nas wszystkich zaskoczył. Piłkarska błyskotliwość nie zawsze przekłada się, na trenerskie zdolności. Dlaczego więc miałoby się mu nie udać? Skreślanie ludzie bez dania im szansy wykazania się,nie świadczy dobrze o osądzających...

Kac 18.06.2018 19:21

ja sobie zycze tylko spokojnego utrzymania, nie licze na wiecej w tym sezonie, oby Stolarczyk mnie zaskoczyl.

TOMEK 11 18.06.2018 19:46

czas gasić światło

Luu... 18.06.2018 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1505400)
Kolejni...

Ech...

Pasa to trzeba było zaciskać od początku, a nie ściągać hurtowo piłkarzy, zmieniać trenerów i wciskać ludziom bajki o pucharach.

Trenerem dla mnie od początku mógłby być nawet Jop byle w tym budowaniu klubu była konsekwencja i logika.

Rezerwy to idealny przykład myślenia zarządu, szeroka kadra = likwidujemy, zmniejszamy kadrę = przywracamy i to na hura :haha:

kacpaw91 18.06.2018 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1505431)
No pewnie, że nie można go nazwać młodym. Wszak jest o całe pół roku starszy od Lisa :D

Jest też Bałaniuk, jest trochę starszy Kolar, jest Halilović (23l), Arsenić (24). To są perspektywiczni goście na których można w przyszłości nieźle zarobić. Stawianie na młodych nie oznacza od razu wrzucanie nieprzygotowanych 16-18 latków do zespołu. Chodzi o dawanie szansy tym, którzy mają potencjał, a jeszcze piłkarsko nie dojrzeli. Akurat w Wiśle mamy takich gości sporo.

Kostal (22), Bartosz (22), Wojtkowski (20)

GieKrol 18.06.2018 20:03

Dodajmy, że mamy takich gości dzięki Junco...

South 18.06.2018 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1505448)
czas gasić światło

Większość forum krzyczy, żeby dać szanse Sobolewskiemu.
Przychodzi człowiek o podobnym doświadczeniu, też Wiślak - gasimy światło.

Arkadiusz.Czerepach 18.06.2018 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 1505452)
Większość forum krzyczy, żeby dać szanse Sobolewskiemu.
Przychodzi człowiek o podobnym doświadczeniu, też Wiślak - gasimy światło.

w zasadzie nawet większym doświadczeniu

brylant17 18.06.2018 21:04

A co Stolarczyk osiągnął jako trener ?

MaLk 18.06.2018 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1505456)
A co Stolarczyk osiągnął jako trener ?

Licencję UEFA Pro?

Elendil 18.06.2018 21:37

W zasadzie na chwilę obecną najbardziej martwi mnie co z takimi piłkarzami jak Carlitos, Imaz, Basha, Velez. Wszyscy oni ściągnięci rok temu w ramach projektu hiszpańskiego. Oby nie było tak, że będą czym prędzej chcieli uciec i ich gra będzie wyglądać marnie. Tak, wliczam Carlitosa bo wciąż go nie sprzedaliśmy, a w zasadzie była tylko jedna i to średnia oferta. Mam dziwne przeczucie, że go jednak nie sprzedamy, a jego poziom mocno spadnie.

Mam nadzieję, że w związku ze zmianą koncepcji piłkarze z zagranicy nie będą się czuli jak persona non grata. Nie dość, że było by to mocno nie fair, to jeszcze juniorzy nas nie uratują.

Karherop 18.06.2018 22:42

Wciąż jest ich 11 w drużynie, więc o jakich personach non grata mówimy?
Zresztą... nie zdziwię się, jeśli jedyne rozsądne wzmocnienia do środka pomocy będą pochodziły z zagranicy. W Polsce najlepsze okazje już są przebrane. Odeszło 4 środkowych więc Głowa musi przyjemniej 2 nowych ściągnąć.
I przecież Stolarczyk powinien się dobrze orientować na rynku transferowym, Kuzba też chyba nie jeździł na wycieczki przez ostatnie pół roku. Kogoś muszą mieć w swoich notesach..

Qadou 18.06.2018 22:49

No tak Kuzba nie jezdził na darmo na wycieczki sćiagając nam takie tuzy futbolu jak Crivellaro... i negatywnie rekomendując Carlitosa z którym i tak podpisaliśmy dzięki zachciance Kiko :D

Karherop 18.06.2018 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Qadou (Post 1505466)
No tak Kuzba nie jezdził na darmo na wycieczki sćiagając nam takie tuzy futbolu jak Crivellaro... i negatywnie rekomendując Carlitosa z którym i tak podpisaliśmy dzięki zachciance Kiko :D

To może te najgorsze transfery ma też za sobą ;) bo i Videmont był jego sprawka..

kacpaw91 19.06.2018 01:30

Ciekawe czy trener wypróbuję Pietrzaka na defensywnym pomocniku. Pamiętam sparingi przed sezonem i ta pozycja mu służyła a tam mamy deficyt.

TIR_DO_SŁUBIC 19.06.2018 06:30

Lubin go nie wykupuje?

Maciek17 19.06.2018 06:35

Dziwne, jak go tam nie spróbuje, jeśli nie odejdzie, tym bardziej, że na lewej ten Grabowski jeszcze przyszedł jako opcja numer dwa- mam nadzieję, że będzie zdolny do grania.
Pamiętam, jak za Teddyego w pierwszym meczu ze Śląskiem Pietrzak grał z Urygą w środku pola. :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl