![]() |
Nikt Iranu nie skręcił, tam był w dwóch momentach ofsajd.
|
Dalej mam wątpliwości ... :)
https://www.youtube.com/watch?v=NdM9X17T3qM Ten co główkował był sporo schowany - inny był za linią obrońców ale to nie jest spalony ale pozycja spalona. |
Też mam wątpliwości. Na pozycji spalonej był inny piłkarz.
Moim zdaniem bramka jak najbardziej prawidłowa i nawet nasi VARowcy nie mieliby wątpliwości. |
Przecież tam był spalony(metrowy) w momencie, kiedy gość z Iranu zagrywa tą piłkę głową do strzelca gola. Po drugie, VARowcy na Mundialu mają technologię z natychmiastowym nakładaniem linii(czyli inaczej, niż u nas). Po trzecie, przy korzystaniu z VARu, 5 cm spalony to spalony.
|
Ten co był metr to nie brał czynnego udziału w akcji. Prędzej się skłonię do tych 5 cm bo wiadomo że Hiszpania to Hiszpania :)
|
Jejku, przecież najpierw idzie dośrodkowanie, tutaj gość zagrywa głową do kolegi, który jest na spalonym. Jaki pasywny spalony? To w momencie dośrodkowania, a nie odegrania piłki. Wczasie meczu była idealna powtórka i tam był metrowy spalony. Facet sobie przyjmuje piłkę i wraca za linię obrony.
https://m.youtube.com/watch?v=_3C6DK8n0mQ - tutaj wszystko, jak na tacy. Druga stopklatka i w tym momencie boczny podnosi. Potem pokazali, że to oczywiście irańczyk zagrywa głową. |
Nie ma czegoś takiego jak pasywny spalony - spalony albo pozycja spalona. Dośrodkowanie nie było centralnie na gościa który był za linią obrońców.
Są takie sytuacje, na naszym podwórku również kiedy nigdy nie będzie pełnej zgody - tak i w tym przypadku. |
Dalej nie wiem, o czym ty mówisz. Masz powtórkę. Irańczyk zagrywa głową do gościa, który jest na metrowym spalonym... Naprawdę, to forum pokazuje, jak ludzie nie znają przepisów sportu, który oglądają. Już w meczowych miałem różne dyskusje na ten temat i pomagało wklejanie przepisów, i wytycznych do przepisów(które są na stronie PZPN).
|
https://zapodaj.net/12b00dd0ad1ea.jpg.html
Gość z nr 20 zgrywa piłkę do gościa z nr 6, który strzela bramkę. Jeśli ktoś tu ma wątpliwości co do spalonego to ja wysiadam. Edit. Jeszcze się przypatrując tej akcji dokładniej to wydaje mi się, że tą piłkę to zgrał nie gość z nr 20 tylko Irańczyk, który był przed nim. I to w dodatku ręką. |
Kocur czy Ty się dzisiaj postanowiłeś w trolla zabawić? A Ci eksperci, którzy sie głowili gdzie tu był spalony itp to śmiech na sali. Spalony na metr a Ty tu o jakichś pasywnych spalonych, 5 cm spalonych czy sytuacjach, w których nigdy nie będzie zgody hehe
http://sport.tvp.pl/mundial2018/3773...osc-iranczykow Tu masz jeszcze z bliska powtórkę. Gościu, któryś tam zagrywa głową czy nawet ręką, nieważne i w tym momencie ten z nr 6 jest na spalonym. I przyjmuje piłkę i strzela gola. Tyle. PS Dlatego nawet ten gościu co strzelił nie sapał do sędziego po nieuznaniu gola bo sam wiedział, że był na spalonym |
Pierdu pierdu o ewidentnym ofsajdzie już od kilku postów a tu chyba po fazie grupowej pożegnamy Messiego i spółkę. Wczorajsza Argentyna to jakiś dramat. Ja wiem, że do 0:1 wszystko było możliwe, ale potem... nie mieli absolutnie pomysłu co zrobić, a Chorwaci mądra obrona, KOLEKTYW, WALKA. Piękna sprawa!
Dziś najciekawiej zapowiada się konfrontacja Serbów ze Szwajcarią. Ps. Ten Mundial za chwilę może być niczym Mistrzostwa Europy... Wszystkie europejskie wychodzą, pewnie my zachwiejemy tą statystyką :P |
Mundial moze za chwile byc niczym Mistrzostwa Europy jeszcze pod jednym wzgledem. Sportowym. Czuje, ze ktos psim swedem, podobnie jak Portugalia na Euro, zostanie mistrzem. Faworyta nie widac na horyzoncie. Gra tez nie na najwyzszym poziomie. Poki co najlepiej to sie prezentuja druzyny, ktore nie maja na tym turnieju za bardzo czego szukac bo im sie przynajmniej chce grac.
|
Chorwaci wczoraj poezja wszystko co człowiek kocha w futbolu.
|
Zawsze tak było, że ci którzy chcą wygrać MŚ rozkładają siły i formę na miesiąc. Stąd w meczach grupowych nie błyszczą. A ci dla których wygraną jest samo wyjście z grupy własnie teraz błyszczą. Potem większości "gwiazd grupowych" brakuje sił i powrót do domu zaraz po wyjściu z grupy.
Dla silnych zespołów sztuką jest wyjść z grupy przy najmniejszym nakładzie sił. Ale nie można z tym przesadzić (Argentyna) bo można szybko odpaść. btw Chorwaci sami twierdzą że ich obecna reprezentacja jest tylko słabsza od tej legendarnej z Sukerem, Prosineckim, Bobanem. Są w stanie zajść wysoko. |
Iran ordynarnie skręcony został przez tego sędziego. Najpierw czerwień dla Ronaldo, a później niepodyktowany karny...
|
Beka z tego VARu. Miał być system, który będzie weryfikował i podpowiadał sędziemu i dzięki temu miały się skończyć oszustwa a te ....y zrobiły to tak, że jak im się podoba to jest VAR a jak nie to udają, że nic nie ma hahaha Ja jebie. To jest mafia jednak. Jest to dobre narzędzie ale tak stosowane to nie różni się w efekcie niczym od wałków, które były przed wprowadzeniem VAR. Wtedy sędzia widział i gwizdał co chce a teraz raz zagwiżdze z pomocą VAr a raz nie = efekt identyczny i wałki identyczne.
A co zrobiły Portugalia i Hiszpania to ja nie wiem. Może odpalą później ale póki co to pokazały ładną padakę. Narazie to jeszcze ten mundial nie zweryfikował chyba tylko Chorwatów i Belgów którym nie ma co zarzucić, no i może Meksyku. Reszta albo się męczy albo już dostała bęcki na otrzeźwienie jak dziś Rosja. |
Szkoda Iranu, cały świat widział, poza paroma fanbojami Ronaldo, że się chujowi należało czerwo, a dostał żółta. Czuję dziwnie, że obsmiana Argentyna zajdzie dalej od Portugalii... Zwróćmy uwagę, że Portugalia 2 z 3 goli strzelonych Hiszpanom zawdzięcza słabej dyspozycji De Gei. Od Maroka byli gorsi, od Iranu... No mecz na remis. Hiszpanie pewnie prześlizgną się po Rosji ale później...? Prawdopodobnie Chorwaci i jeśli ci się nie pogubią to katastrofa La Roja murowana.
|
I Nigeria może tylko pluć sobie w brodę. Jak widać na Argentynę grillowanie w mediach zadziałało, jednak da się spiąć poślady.
W 1/8 walczą z Żabojadami i po tym co pokazała Francja do tej pory mają szansę zajść jeszcze wyżej. Dalej trzymam kciuki za Chorwatów z Danią. |
Gdyby nie wałki sędziów to pewnie Nigeria by awansowała. No a tak to mamy VAR i cyk.. jak trzeba to robimy dalej wałki i nie dajemy karnego Nigerii czy Iranowi. Żal na to patrzeć bo miało pomóc a ....y teraz już ewidentnie oszukują bo teraz już się nie da powiedzieć, że "sędzia ma sekundę na decyzję, był źle ustawiony i mógł nie widzieć". Także boli to sędziowanie teraz tak jak nigdy, i w....ia tak jak nigdy
|
Żegnamy Niemców piękny dzień! Auf Wiedersehen :D
|
No ....a powiem Ci powód do szczęścia masz pierwszorzędny, kompleksiarzu.
Pycha kroczy przed upadkiem. Jakiś kwas tam musiał być, albo zajechani sezonem. Szkoda, bo dalsza część mistrzostw, biorąc pod uwagę ich teoretyczny potencjał, będzie na pewno uboższa w emocje. |
Niemcy i emocje? Dajcie spokój...
Przynajmniej prasa niemiecka i światowa przestanie szydzić z naszej repry |
To fakt. Jechali po Lewandowskim, że w sumie dobrze się stało...
|
Loew - kolejny prawdziwek trenerski. Zrobił konkretne zmiany na Szwecję, które wypaliły, a teraz znowu wrócił do Oezila i gra wyglądała tragicznie. Dodatkowo wpuszcza Goretzke, wychodzi bez środkowego napastnika(na mecz, który trzeba wygrać) i mają klapę. Jestem pewny, że cały sztab trenerski obstawiał w....... Szwedów(lub w najgorszym razie remis). A tutaj zmiażdżyli Meksykanów i wychodzą z Iszego miejsca :D. Tak się kończy kunktatorstwo.
|
Nie czaje co odjebal niemiecki sztab trenerski. Wygrana 2:0 dawała awans bez patrzenia na drugi wynik. Na co oni ....a liczyli? Mieli wszystko w swoich rękach...
|
Tu nie ma nic z kompleksów - po prostu jak Ruskie czy Helmuty dostają po dupie to zawsze się serce raduje - podobnie jak Garbaci zza miedzy. ;)
https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...EqHZEDWsYQ.jpg |
Francja, Urugwaj :)
Zaczęły się mistrzostwa i tylko się człowiek cieszy że naszych tam nie ma bo by była dwucyfrówka |
Zaczęło się poważne granie. Wczoraj Portugalia bezbronna. Obrona Argentyny jak dzieci we mgle.
Ja nie rozumiem selekcjonera Argentyny. Mając takie gwiazdy- Higuain, Aguero, Dybala, Messi, Di Maria- trzech z nich siedzi na ławce... Spokojnie da się ustawić obok siebie czterech z tych pięciu... Żadna, żadna reprezentacja na tych MŚ nie ma takiego potencjału ofensywnego. |
Kapitalny mecz Francji i Argentyny, zdecydowanie najciekawszy na tych mistrzostwach. Mbappe skradl cale show, Messi powoli sie konczy a on dopiero zaczyna. Nie na darmo porownywalny jest do genialnego Pele, ktory juz w wielu 17 lat zdobyl Mistrzostwo Swiata. Dobrze, ze trojkolorowi awansowali bo dzieki temu dalej mam komu kibicowac. I jeszcze awans Urugwaju z meczu z Mistrzem Europy, przyklejony do Ronaldo Lucas Torreira, ktory po mundialu zostanie zawodnikiem Arsenalu pozbawil go wszystkich atutow, swietna wspolpraca Suareza i Cavaniego, Urugwaj ma dwoch genialnych liderow a Portugalia tylko Ronaldo. Dziwne, ze Quaresma nie gral od poczatku, zdecydowanie dalby wiecej niz Goncalo Guedes ale to juz problem Santosa.
|
Messi się kończy :rotfl: Bez dobrego bramkarza Francja daleko nie zajdzie....
|
Cytat:
|
Po tym co pokazali dzisiaj Rosjanie jeszcze bardziej straciłem szacunek do osobników zwanych polskimi piłkarzami.
Przypomniało mi się euro 2012, nasza grupa śmiechu i decydujący mecz z Czechami gdzie nasze łajzy nie pokazały nawet krzty zaangażowania. Jakie potem było wielkie przepraszanie i obietnice rehabilitacji. Oczywiście skończyło się na pustych słowach. Sześć lat później znowu zero walki i zaangażowania, a jak się nie umie grać w piłkę to jest to jedyny sposób żeby godnie reprezentować swój kraj. |
Nie pamiętam żeby bramkarze wyłapywali tyle karnych co na tych mistrzostwach.
Chorwacja niby bez siły w drugiej połowie a w dogrywce biegali jakby dopiero zaczęli mundial - cieszę się że grają dalej. My byliśmy w eliminacjach wyżej niż Dania? Grając jak wczoraj Wikingowie by nas zgwałcili i spalili wszystkie wioski i tak 5 razy pod rząd. |
To jak, Francja mistrzem?
Ja trzymam dalej kciuki za Chorwatów ale ciężko wskazać kogoś kto może żabojadów powstrzymać. PS. Doping jaki wczoraj odpierdalali kibice obu drużyn to klasyk. |
Ja stawiam na Belgię podoba mi się gra może nie od początku,ale od wyjścia grupy .Co do Francji, chyba jeszcze nie teraz w sumie mają Mbappe lecz w bramce mały peszek.Stawiam na finał Belgia-Anglia
Do svidaniya Rossiya |
Finał Francja - Anglia i trojkolorowi Mistrzem Swiata rowno 20 lat po ostatnim triumfie.
|
Dla mnie mecz Francja-Belgi jest jak finał. Anglia i Chorwacja mnie nie przekonują i uważam, ze są słabszymi ekipami niż wcześniej wymienione.
A co do samego meczu Francja-Belgia to jakbym miał stawiać to bym postawił 1X2 hehe Nie mam pojęcia co się tutaj stanie. Z jednej strony mocna Francja, która jednak tych bramek potrafi stracić (4:3 z Argentyną), ktora w grupie pokazała niewiele i skończyła ją słabym meczem z Danią. No ale przód mają mocny, ten Mbappe w gazie. Ogólnie grają dobrze, widać, ze są silni, potrafią atakować. Z drugiej strony Belgia, która chyba w końcu dojrzała i może to być jej turniej. Po dobrej grze w grupie i postawieniu kropki nad i w meczu z Anglią przeszli męczarnie z Japonią i wlaściwie już żegnali się z turniejem ale pokazali w tym meczu jaja i dokonali czegoś niesamowitego wychodząc z 0:2 na 3:2. I to w sumie zrobili w 25 minut. Teraz pokonali Brazylię gdzie w pierwszej połowie zagrali świetnie, w drugiej Brazylia ich stłamsiła ale to tez nie było na taką skalę aby ich pokonać bo świetnie się Belgia broniła. Przód też mają mocny, wielkie chłopy, potrafią dominować w górze, strzelają dużo bramek. Obie drużyny lubią strzelać, obie grają ofensywnie dlatego uważam, że obydwie w tym meczu bramkę zdobędą i jakoś mi umysł podpowiada, że Belgia przejdzie więc stawiam 2:1 dla Belgii. Ale tutaj nie zdziwi żaden wynik i na serio nie ma faworyta. Francja jest mocna i idzie po swoje ale Belgia tez już pokazała - eliminując Brazylię - że może wygrać z każdym. Wychwaliłem te dwie drużyny i myślę, że zasłużenie, dlatego blado przy nich wypadają Anglicy, którzy robią swoje ale jak dla mnie w średnim stylu i Chorwaci, którzy z meczu na mecz słabną i nie przekonali tymi dwoma awansami po karnych. Także stawiam na finał Belgia i spokojnie myślę, że Anglia pokona już wymęczonych Chorwatów, 1 albo 2 do 0. |
Finałem marzeń będzie mecz Belgia-Chorwacja - walka byłaby niesamowita bo każdy z nich grałby o swoje pierwsze mistrzostwo świata :) Tak czy inaczej świetny turniej, pewne rozstrzygnięcia chyba nie do powtórzenia na kolejnych kilkadziesiąt lat!
|
Cytat:
|
Finału Belgia Chorwacja niestety nie będzie ale bardzo mnie cieszy że Anglia wraca do domu z niczym.
To znaczy wiadomo że półfinał to sukces ale celowali wyżej. Dzisiaj kciuki za Chorwatów :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl