Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto nowym trenerem po Carrillo ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9965)

Jam55 12.06.2018 18:04

Panowie środka nie ma i nie wiadomo czy będzie jak się Junco pozbędą. Tutaj naprawdę trzeba trenerami z papierami a nie kogoś kto dopiero się uczy. Ludzie przecież żeby to teraz ogarnąć to naprawdę potrzebujemy kogoś z mega doświadczeniem. Co nam da Sobolewski? Jeśli by prowadził z powodzeniem jakiś pierwszoligowy zespół no jak Magiera to można mu dać szansę ale na litość boską on był tylko asystentem 3 trenerów to wszystko zero samodzielnego prowadzenia drużyny.

Hives4 12.06.2018 18:06

Cytat:

Haha widac ze oni wszyscy powariowali,jak Glowacki zostanie dyr sportowym to ciekawe jakie transfery beda do klubu

Głowacki dopiero co zakończył karierę, nie miał okazji uczyć się zawodu dyrektora sportowego, a wywiadach po zakończeniu kariery powtarzał, że nie wie jaką rolę miałby pełnić po powrocie do Wisły, bo w niczym się jeszcze nie specjalizował. I niby teraz mieliby mu powierzyć najważniejszą funkcję w klubie? Litości, to jak dać dziecku karabin. Z całym szacunkiem dla Głowy, oby do tego nie doszło. Za kilka lat ok, nie teraz...

Stelio 12.06.2018 18:13

Kaziu Moskal po raz enty? Dalej babramy się w tym samym bajorku, zarząd nie ma żadnego pomysłu na tą drużynę... będzie latanie na szybko byle jak. Ciekawe czy już w tym sezonie zlecimy czy może dopiero za rok.

Stelio 12.06.2018 18:14

PS myślałem że mi to nigdy nie przejdzie przez usta ale w chwili obecnej sasiadka organizacyjnie bije nas na głowę....

Karherop 12.06.2018 18:16

Jakby kogoś interesowało kto jest 'wolny' na rynku https://www.transfermarkt.pl/trainer...?statistik=135 .

Sądzę, że są 3 opcje "wiślackie'

- Sobolewski - w końcu na pewno swoją szansę dostanie, pytanie czy jest gotowy. Jak mu się nie uda to druga szansa przyjdzie za parę lat... wg mnie powinien sobie powiedzieć wóz albo przewóz. Jak nie teraz w Wiśle, powinien iść do 1 ligi.

- Moskal - trener pechowiec, z dobrą ręką do zawodników. WG mnie jednak za słaby psychicznie, by zrobić poważną karierę trenerską...

- Jop wg mnie za wcześnie. Może za 5 lat. Niech pokaże z kolejnymi juniorami dobrą pracę.

Reasumując obawiam się, że żadna z tych opcji nie byłaby gwarantem dobrych wyników. Najbliżej mi do Sobolewskiego, ale też dlatego, że nie widzę innych 'poważnych' kandydatur.

Blaszczu16 12.06.2018 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1504163)
PS myślałem że mi to nigdy nie przejdzie przez usta ale w chwili obecnej sasiadka organizacyjnie bije nas na głowę....

Smieszny jestes. Filipiak ma wiecej kasy niz Dukat z Sarapata.
Co roku te same placze na temat spadku. A my swoje!!! Lepiej kupcie karnety zamiast pisac jakies brednie o spadku.
Carrillo i tak byl za krotki.

Markus 12.06.2018 18:23

Jeśli zarząd po raz kolejny zrobi trenerem takiego marnego coacha jak Moskal czy Sobolewski, pozbawionego jakichkolwiek osiągnięć, udowodni raz wtóry, że jest pozbawiony rozsądku oraz jakiegokolwiek instynktu samozachowczego.

kacpaw91 12.06.2018 18:27

Przeprosić się.z Kiko. Czy przypadkiem za niego atmosfera w szatni nie była bardzo dobra? Sobolewskiego i Głowackiego traktował w porządku. W zasadzie z nikim sobie kosy nie przypominam. Pytanie tylko czy nie za bardzo poczuł się obrażony okolicznościami w jakich przestał być "pierwszym trenerem".

Karherop 12.06.2018 18:27

@Markus
Markus, z całym szacunkiem, podaj swoje propozycje dostępnych trenerów na rynku. Ja im nie zazdroszczę wyboru, bo idealnego nie znajdą.

rokfor 12.06.2018 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1504163)

A za rok znowu oni w dolnej ósemce, a My w górnej:D

Dariook 12.06.2018 18:28

Markus@

Trener z osiagnieciami? Pudło chcesz atakowac?

Obudz sie.

Pulpet 12.06.2018 18:32

Marek Motyka!!

tsw biała gwiazda 12.06.2018 18:38

Carrillo odszedł bo postawiono na Sobolewskiego, więc niech będzie pierwszym trenerem. Moskal raczej też nie będzie chciał tam gdzie jego pozycja będzie minimalizowana. Jop z tego co patrzyłem jeszcze nie dostał się na kurs UEFA pro, jednak na stronie PZPN napisane jest, że chcą zwiększyć ilość miejsc.

szczepans21 12.06.2018 18:44

Sobol&Jop
Kmiecik na wsparcie
Głowa na Dyr.

jeszcze miesiac temu bym powiedzial ze abstrakcja...

Qadou 12.06.2018 18:58

To, co się dzieje w klubie jest zwyczajnie chore. Przykro mi to pisać, ale teraz widać że Sarapata i Dukat mają przerośnięte ego. Nawet jeśli Lloncha i Carlitosa ściągnął Kiko, to wciąż takiego Imaza, Arsenicia czy Bashę załatwił Junco. Gość miał świetną siatkę kontaktów, potrafił wyłowić Halilovicia i zwolnienie tego dyrektora wraca nas do epoki sprowadzania Crivellarów czy Jankowskich. Z całym szacunkiem do Głowy ale jeśli zostanei dyr sportowym to kogo jest w stanie do nas ściągnąć przez swoje kontakty?

WioReXXX 12.06.2018 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1504167)
Jeśli zarząd po raz kolejny zrobi trenerem takiego marnego coacha jak Moskal czy Sobolewski, pozbawionego jakichkolwiek osiągnięć, udowodni raz wtóry, że jest pozbawiony rozsądku oraz jakiegokolwiek instynktu samozachowczego.

Ja nie mam wiekszej nadziei po tym jak pozbyto sie Kiko i zatrudniono, ku uciesze wiekszosci kibicow, trenera Carillo, ktory teraz wypisuje sie z tego projektu.

Zwolnienie trenera, kiedy klub tonie w dlugach, wiedzac, ze spelnia wszystkie zalozone cele, jezeli chodzi o wyniki, co oznacza, ze bedziemy musieli placic 3 trenerom naraz... To jest sabotaz.

Od czasu zwolnienia Kiko nie ma absolutnie zadnego pomyslu na te druzyne. Na shoutboxie pisale, ze wywiad Sarapty to kompromitacja, a slowa "bedzie bardziej wislacko" zwiastuja katastrofe.

No to ja mamy.

dziki 12.06.2018 19:12

Marudzicie z tymi kontaktami Głowackiego jakby to jakis pachołek z Psiej Wólki był. Gość był w lidze od 1997, grał z lub przeciwko każdemu z obecnych znanych-młodych-trenerów/dyrektorów/scoutów/managerów/etc. Ma kontakty po agencjach managerskich i to nie takie z gatunku 'taktak Arku, zadzwonimy do Ciebie', ale konkretne znajomości z boiska czy piłki szeroko pojmowanej. Przez 21 lat możesz trochę tych kontaktów złapać, nieprawdaż?

Zagraniczne kontakty? Najważniejszy to jest nos do tego, żeby ocenić czy ktoś ma potencjał i/lub jakość (bo czasami potencjał nie musi świadczyć o konkretnej jakości w momencie zakontraktowania) i żeby potrafił słuchać głosów z rynku.

Nie bez pardonu stanowiska dyrektorów sportowych w ligach europejskich często są obsadzane przez byłych piłkarzy klubu. Oni też nie mają kontaktów?

Patryko 12.06.2018 19:13

Kiedy się k***a skończy ta karuzela?

CrazyBoy96 12.06.2018 19:14

Czas na CHinoli !

Ogryzek 12.06.2018 19:16

Gdyby była możliwość, to któregoś z:

1. Mamrot
2. Brosz
3. Brzęczek

O trenerach zagranicznych nie piszę, bo nie wiem jacy ciekawi trenerzy z zagranicy byliby w naszym zasięgu. Ale taki Lettieri niby znikąd a warsztatowo się broni i też bym go chętnie widział w Wiśle.

fansorina 12.06.2018 19:22

Te "Crivellary czy Jankowskie" robili takie same wyniki jak zaciąg Junco/Kiko/Carillo.
Nowym trenerem musi zostać Sobolewski z kimś poważnym do pomocy (wielki szacunek panie Kmiecik, ale pan ma raczej podobny status jak w Legii Brychczy)

lucas8 12.06.2018 19:26

Ja bym Dukata dał na pierwszego trenera. Chłop ogarnia prezesowanie to ogarnie i treningi!

Ogryzek 12.06.2018 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1504191)
Ja bym Dukata dał na pierwszego trenera. Chłop ogarnia prezesowanie to ogarnie i treningi!

A ja z ciebie zrobiłbym pachołka na treningu. Chyba się nadasz.

emailowiec 12.06.2018 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1504183)
Kiedy się k***a skończy ta karuzela?

Nie ma co się oszukiwać. Nigdy.

sedonh 12.06.2018 19:30

Podobno Bartoszek blisko

cudlaty 12.06.2018 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1504098)
Moskal-Sobol-Kmiecik trenerami, Głowa dyrektorem sportowym... :D :D :D jeszcze niech Brozia zrobią głównym fizjoterapeutą, a Boguskiego kierownikiem drużyny i leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeecimy prosto do 1 ligi.....

Ile ci amatorzy z TSu dali radę oganiać Wisłę? Rok? I tak długo. Miały być puchary, a będzie tylko gorzej.

Brawo zarząd! Wracajcie do obowiązków, które was, kuhwa, nie przerastają...

ty nawet człowieku nie wiesz ilu ludziom sie tu teraz naraziłeś! Zaraz sie przekonasz... START!

A żeby nie było, że nie w temacie: Kazik wraca, mistrz TIKI TAKI na własnej połowie! O umiejętnościach trenerskich adekwatnych do pensji...

Ogryzek 12.06.2018 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sedonh (Post 1504194)
a ja bym Ciebie dał na wieszak na garnitury zarządu, chyba się nadasz

Podobno Bartoszek blisko

A ty na co się nadasz? Chyba do niczego jesteś.

Mar85 12.06.2018 19:34

Skończcie te prywantne podjazdy...ile wy macie lat?

Qadou 12.06.2018 19:40

Zostawcie Ogryzka z tym gościem się nie da dyskutować bo on jest wyczulony na wszelaką krytykę zarządu, bym powiedział najwierniejszy fan ich :D

Markus 12.06.2018 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1504169)
@Markus
Markus, z całym szacunkiem, podaj swoje propozycje dostępnych trenerów na rynku. Ja im nie zazdroszczę wyboru, bo idealnego nie znajdą.

Kto mówi, że muszą to być marni i już skompromitowani brakiem wyników i osiągnięć trenerzy z polskiego rynku? Za Junco nigdy nie byliśmy na nich skazani.

lucas8 12.06.2018 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1504192)
A ja z ciebie zrobiłbym pachołka na treningu. Chyba się nadasz.

O chłopie, widzę trzymasz mocny poziom :D

Jaki Pan, taki kram! Bardzo ładnie ktoś skwitował naszego vice :)

PhantomRanger 12.06.2018 19:50

Sądziłem, ze cyrk ze zwalnianiem trenerów co pół roku po odejściu TF mamy za sobą, ale TS widać dba, aby tradycja w narodzie nie zaginęła. Doprawdy niepojęte jak można robić przymiarki do trenera od roku i zwalniać go po najlepszej rundzie wiosennej od 2015 roku. Jak teraz inwestorzy/sponsorzy będą chcieli wykładać swoje pieniądze kiedy klub odwala takie cyrki?

Kto nowym trenerem po Carillo? Żaden szanujący się trener, więc Sobolewski dostaje szanse na prowadzenie zespołu, albo przestać bawić się w ten cyrk.

Gin 12.06.2018 19:59

Dobrze że karnetu nie kupiłem bo to jest circus 25 lat chodzę na mecze ale ten Zarzad to amatorka

sedonh 12.06.2018 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gin (Post 1504203)
Dobrze że karnetu nie kupiłem bo to jest circus 25 lat chodzę na mecze ale ten Zarzad to amatorka

Szanuje

10znaków

serek.c2 12.06.2018 20:09

No rzeczywiście dobrze, że karnetu nie kupiłeś. Wiadomo - im mniejsze wpływy, tym profesjonalizm większy. Nie kupujcie więc karnetów, bo amatorka nigdy się nie skończy!

Panie PhantomRanger - trener nie został zwolniony.

PAWEŁ 12.06.2018 20:10

Ale cyrk ja .......e. Teraz to tylko jeszcze Chinczyka i Eskimosa nam brakuje i będzie komplet. W zarządzie powariowali, i nie mam pojęcia czy to da się leczyć czy jak? Może jakaś "biala niedziela"?

Dariook 12.06.2018 20:14

Cytat:

Upadles na ten sam poziom. Smutne.

ashkeczup 12.06.2018 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1504190)
Te "Crivellary czy Jankowskie" robili takie same wyniki jak zaciąg Junco/Kiko/Carillo.
Nowym trenerem musi zostać Sobolewski z kimś poważnym do pomocy (wielki szacunek panie Kmiecik, ale pan ma raczej podobny status jak w Legii Brychczy)

Carrillo to jeszcze nikogo nie zaciągnął, no, może oprócz Mitrovicia.

Co do Sobolewskiego to również nie widzę innej możliwości. Zwolnił Carrillo, niech Radek i zarząd udowodnią, że była to słuszna decyzja. Za żadnego trenera jeszcze tak mocno kciuków nie trzymałem, ale nie potrafię sobie wyobrazić, że powalczymy o coś więcej niż utrzymanie.

rafkur 12.06.2018 20:20

Cytat:

Właśnie dokładnie to samo pomyślałem. To jeżeli się zdarzy będzie pierwszy raz od czasu jak wprowadzili karnety.
To nie tak, że bronię czy tęsknię za Hiszpanem. Nie liczę na puchary, mistrzostwo itd bo to nam nie grozi przez najbliższe parę lat. Oczekuję tylko jakiejś wizji ( dobrej/ złej/ takiej sobie) która będzie konsekwentnie realizowana.

Alee:

1) zatrudniamy parodystę Hiszpana opcję zastępcza w oczekiwaniu na wymarzonego Hiszpana właściwego.
2) Hiszpan Zastępca Parodysta okazuje się parodystą
3) Zatrudniamy Hiszpana właściwego z pełną ( jak sądzę ) świadomością że raczej ma trudny charakter
4) Hiszpan z trudnym charakterem okazuje się mieć ... uwaga .... TRUDNY CHARAKTER i nie akceptuje koło siebie innego trudnego charakteru
5) hmmmm- no to robimy wszystko żeby poszedł w ch... ( bo ma trudny charakter!!!)
6) zatrudniamy kolejnego parodystę ( sorry Kazek ale mówimy o karierze trenerskiej) lub też innego ogórka w stylu Bartoszka i innego Jopa
7) do parodysty Małecki mówi per " ty ch.." z ogórkiem nie rozmawia
8) zwalniamy w/w zatrudniamy gościa z jajami ale też trudnym charakterem
8) Gość z trudnym charakterem okazuje się mieć trudny charakter
10 i tak k.... na okrągło......

Sorry może jestem piknikiem ( od 25 lat) ale kuwa ja już nie mam argumentów jak znajomi się ze mnie śmieją że idę na mecz zamiast: iść coś zjeść/wypić do knajpy, dupczyć żonę kochankę, koleżankę żony czy kochanki czy ch wie którą, iść z synem na rower czy rolki itd....

PS Pewnie znów kupię ten zjebany karnet ale zaczyna się "przelewać" ...

Qadou 12.06.2018 20:21

Ja już od dawna mówiłem że ten zarząd Sarapata-Dukat (szczególnie ten drugi) jest nie do życia. Oni mają taką mentalność że myślą że to przed nimi się każdy spłaszczy, że ma być tak jak oni powiedzą a kompromisów chyba nie uznają wogóle, , jeśli to prawda że robotę dyrektora sportowego proponuja Głowackiemu, który nie ma o niej żadnego pojęcia, bo nawet nie był skautem, a co dopiero dyrektorem sportowym to świadczy o nich brak profesjonalizmu, trzeba działać nie tylko sercem czego im nie można zarzucić ale też rozumem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl