Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jagiellonia Białystok – Wisła Kraków godz. 18:00 Stadion Miejski w Białymstoku (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9948)

brylant17 29.04.2018 16:50

Jak widać trener robi swoje sam bym chciał zobaczyć rotację,ale jest inaczej....my możemy pisać,że chcemy takiego piłkarza w składzie,a trener wystawia Cywkę...

El'kabat 29.04.2018 16:51

Róbmy tak dalej, połowy składu co dziś gra zaraz u nas nie będzie :D

Ale Carillo wie co robi, więc spokojnie. Mitrovic ich pojedzie dzis.

Nawet nie robcie ....a jaj - punkty urywamy amice, nie Jadze :)

Hives4 29.04.2018 17:40

https://gfycat.com/pl/BleakUnequaledDolphin
Jedyne co zapamiętam po pierwszej połowie :D

brylant17 29.04.2018 18:56

Jestem ekspertę :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1499805)
Po wczorajszej kompromitacji Amicki nasze zwycięstwo nie będzie dla mnie zaskoczeniem....

Cuesta,Zoran,Wasyl mega plus

mitmichael 29.04.2018 19:02

No nie wierze, wygralismy, uszczypnijcie mnie :D bralem remis w ciemno a tu mamy 3 punkty, slabnie ta Jaga pod koniec. Brawo za zwyciestwo, najgorsi Cywka, Mitrovic i Imaz, najlepszy Cuesta i Arsenic a to dobrze bo ostatnio prezentowal sie znacznie gorzej.

Hives4 29.04.2018 19:03

Na plus: Cuesta, Arsenic, Wasilewski, Boguski

Przeciętnie: Bartkowski, Velez, Llonch

Na minus: Mitro, Cywka, Carlitos, Imaz, Halilovic

Bardziej Jaga przegrała niż Wisła wygrała, słaba gra.

P.S.

Ktoś pisał, że zgodnie z logiką ekstraklasy wygramy z Jagą i przegramy z Koroną. Teraz wiadomo co obstawiać w kolejnym meczu ;)

inspektor erektor 29.04.2018 19:04

Bardzo ładne zwycięstwo na trudnym terenie, pytanie tak naprawdę po co?
Za tydzień w Kielcach gramy o zachowanie nadziei na cokolwiek, 5 punktów do (prawdopodobnie) miejsca pucharowego, jakże wszystko wyglądałoby inaczej, gdyby nie głupi samobój Cywki w Płocku...

Vinci 29.04.2018 19:04

Już myślalem,że skończymy bez wygranej w grupie mistrzowskiej, a tu proszę...

FraMat 29.04.2018 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1499856)
Jestem ekspertę :D

Też jestem...
:>
A co? Nie pisałem, że to 7 ma zdobyć MP według rozpiski?

Co nie zmienia faktu, że mimo kilku słabych punktów zagraliśmy o niebo lepiej niż z warsiawiakami

Fugiel 29.04.2018 19:10

na plus Cuesta, Wasyl, Arsenic
na minus Carlitos, Imaz
reszta przyzwoicie jak dla mnie.

a oczywiscie na plus to, ze ktos zagra za Mitrovica ze scyzorykami:P

ashkeczup 29.04.2018 19:10

Mitrović wcale nie był dziś taki zły. Nogi i głowa mu nie sparowały, bo głowę ma profesjonalnego piłkarza. Bardzo cieszy mnie fakt, że broniłem Arsenicia i Cuesty, bo na pewno nie zasługiwali na krytykę, która na tym forum na nich spadała. Zoranowi po 3 pierwszych, kiepskich meczach przypięto łatkę elektrycznego drewniaka, chociaż gość na większe predyspozycje do dryblingu, niż Boguś, a do Juliana się przypierdalano... właściwie nie wiem za co, bo tak naprawdę, to on nic u nas jeszcze nie zawalił. Gorszy dzień Imaza, Carlitos za dużo ciśnienie na bramkę. O Cywce kilka razy sobie przypominałem, jak go kamera na trzecim planie łapała. Średni mecz, szczególnie pierwsza połowa, ale wcale nie wyglądaliśmy źle na tle Jagi.

Sylwus1988 29.04.2018 19:14

Dla mnie na plus :Cuesta. Arsenic. Wasyl. Mitro. Lionch. Halilovic. Plus na szynach dla Bogusia za to ze sie starał.
Na minus :Imaz (nie podmienil go ktoś na blizniaka ostatnio?) Cywka. Bratkowski i Velez. Carlitos jak ktoś sie zastanawia jak będzie wyglądać Wisła bez Carlitosa to chyba właśnie tak jak dziś.

Hives4 29.04.2018 19:14

Cytat:

https://gfycat.com/pl/BleakUnequaledDolphin
Jedyne co zapamiętam po pierwszej połowie :D
A to zdecydowanie najciekawszy fragment drugiej połowy - Halilovic:
https://twitter.com/HubertMichno/sta...44626330734593

czaro 29.04.2018 19:16

Szczerze mówiąc, to nie widziałem tej naszej ładnej gry. Jagiellonia nie zawiesiła wysoko poprzeczki, więc w pierwszej połowie dawaliśmy sobie radę, a w drugiej z dużym szczęściem broniliśmy się. Najlepszymi piłkarzami byli Cuesta, Arsenic i Wasilewski, choć te wyróżnienia wynikają z tego, że do solidności dołożyli szczęście, a nie szczególne wyczyny.

Fajnie, że wygraliśmy, ale nie gramy już o nic, więc może dałoby się wystawić chociaż jednego zawodnika, który ociera się o pierwszy skład a wiemy, że zostanie z nami na przyszły rok? Jeżeli skreślamy Bałaniuka, a zostawiamy Kolara, to może i on mógłby zagrać? Czy Małecki jest naprawdę gorszy od Imaza? Po co nam w składzie Cywka? Czy Wojtkowski nie mógł grać chociaż 45 min.?

pepe72 29.04.2018 19:16

Cuesta graczem meczu?

mitmichael 29.04.2018 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1499867)
Cuesta graczem meczu?

Graczem meczu zostala zolta kartka dla Mitrovicia :D

obikenobi 29.04.2018 19:22

Jak zwykle - jak już napiszę na forum, że ch*j z tego będzie, to nasi wygrywają i wychodzę na debila :D Ale jakoś mi to nie przeszkadza :D

Sędzia ch*j. Jak można było w ogóle rozpatrywać tę sytuację w kontekście ewentualnego karnego, przecież to jest kabaret.
Wygraliśmy, ale i tak Cuesta, Wasyl i Arsenić najlepsi. Środek dzisiaj mnie jakoś bardzo nie irytował, bo gry do przodu i tak się po nich nie spodziewałem. Carlitos bardzo słabo, Imaz też kiepsko, Boguski jak to Boguski.
W pierwszej połowie gra jak na początku roku, czyli utrzymywanie się przy piłce bez większego efektu, w drugiej połowie Jaga przyśpieszyła, ale była dzisiaj średnio dysponowana. A nam wyszedł stały fragment gry, więc w sumie można powiedzieć, że wygraliśmy w typowy sposób, w jakim średniaki wygrywają z faworytem. W końcówce też trochę szczęścia nam dopisało.

Gramy o puchary! :D

TonyWiślak 29.04.2018 19:29

Cytat:

Bardzo ładne zwycięstwo na trudnym terenie, pytanie tak naprawdę po co?
Po to żeby być wyżej w tabeli i mieć więcej hajsu za miejsce w tabeli.
Bogaczami nie jesteśmy jak przed laty.

heoij 29.04.2018 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1499868)
Graczem meczu zostala zolta kartka dla Mitrovicia :D

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net...9d&oe=5B6243E8

Największy plus meczu!

Nareszcie... #MitrovicOut

bob85 29.04.2018 19:35

Ja tak się zastanawiam, dlaczego grając takie gówno jak dzisiaj Carlitos nie został on zmieniony gdzieś w 70 min? Czy naprawdę zmiennicy są tak chujo.wi? Szczerze to się cieszę że odejdzie po sezonie bo mimo wszystkich bramek, to jego holowanie piłki, multum strat mnie niebywale wkur.wia, a nie można na jednym zawodniku opierac taktyki. Mecz w zasadzie do zapomnienia, teraz pozostaje walczyć o puchary :D

Wojtas 29.04.2018 19:36

Jak mamy wygrać to zazwyczaj przegrywamy,jak jedziemy po najnizszy wymiar kary to wygrywamy...

nawet 12 zawodnik Jagi czyli Stefanski dał im 10 minut z dupy na wyrównanie,ale i to nie wpadło,choc 4 setki były czyli chytry plan był dobry,tylko Cuesta stał tam gdzie nie powinien :lol:

heoij 29.04.2018 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1499872)
Ps - a Ci dalej o Mitrovic'u <facepalm>

Jeżeli podoba Ci się gra tego człapaka i spowalniacza to współczuję...

Brak Mitrovica w następnym spotkaniu to wzmocnienie Wisły.

PhantomRanger 29.04.2018 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1499871)
https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net...9d&oe=5B6243E8

Największy plus meczu!

Nareszcie... #MitrovicOut

Na waszym miejscu bym się tak nie cieszył, bo Carrillo gotów zarobić walkowera byle tylko wystawić swojego "kochanka". Carrillo pięknie opowiadający, ze nie brał ślubu z żadnym z piłkarzy, kłamał w żywe oczy, bo jak inaczej nazwać obecność Mitrovicia - którego na 99% przedłużą?

Garret 29.04.2018 19:43

Mitrovic akurat dzisiaj zagrał nie najgorzej, jasne, miał kilka strat, ale i kilka ciekawych, fajnych podań lub ich prób. Zagrał zdecydowanie lepszy mecz niż Carlitos, czy Imaz, a w środku pola gorszy był Cywka.

Rozumiem irytację grą tego zawodnika w innych meczach, ale w tym akurat nie zasłużył na jakąś zmasowaną krytykę.

Fajnie, że wygrali, przerażają mnie natomiast komentarze, na które można się napotkać na innych stronach, w których ludzie są rozczarowani, że Wisła wygrała, bo Legia jest liderem. Henryk Reyman się w grobie przewraca...

KOMINEK 29.04.2018 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bob85 (Post 1499873)
Ja tak się zastanawiam, dlaczego grając takie gówno jak dzisiaj Carlitos nie został on zmieniony gdzieś w 70 min? Czy naprawdę zmiennicy są tak chujo.wi? Szczerze to się cieszę że odejdzie po sezonie bo mimo wszystkich bramek, to jego holowanie piłki, multum strat mnie niebywale wkur.wia, a nie można na jednym zawodniku opierac taktyki. Mecz w zasadzie do zapomnienia, teraz pozostaje walczyć o puchary :D

Też chciałem żeby był zmieniony no ale jeśli moje prośby zostałyby wysłuchane mecz skończyłby się 0:0:>

Hives4 29.04.2018 19:47

Cytat:

Odnośnie zmienników:
- Halilović poprawnie, ale dużo lepiej od Imaza. Widać, ze piłka mu nie przeszkadza. Gdyby kopnął piłkę 1cm wyżej, miałby bramkę.
Zakochaliście się w nim czy co? Mając 100% sytuację nie trafił w piłkę i o mało się nie zabił, a pod koniec meczu mając czystą pozycję uderzył 5 km obok bramki ;)

xanti1906 29.04.2018 19:48

Carlitosowi i Imazowi w ostatnim czasie prawie nic nie wychodzi, aż się prosi sprawdzić Kolara czy Balanyuka. To najbardziej mnie denerwuje, bo Junco mówi, że ta dwójka może odpalić i nie odczujemy braku Carlitosa. Co powie Carrillo we wrześniu?

Cuesta od paru spotkań bardzo pewnie i na stale wysokim poziomie. Może to efekt aklimatyzacji, może wspólna gra z Velezem i Arsenicem, może coś innego. Nie wiem, ale działa i myślę, że na forum skończy się gadka o szukaniu nowego bramkarza.

wiesniak842 29.04.2018 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1499880)

Cuesta od paru spotkań bardzo pewnie i na stale wysokim poziomie. Może to efekt aklimatyzacji, może wspólna gra z Velezem i Arsenicem, może coś innego. Nie wiem, ale działa i myślę, że na forum skończy się gadka o szukaniu nowego bramkarza.

Do pierwszej spoartolonej przez niego bramki;)

FraMat 29.04.2018 19:55

Jak widzę zgadzam si co do oceny drużyny i meczów, od dłuższego czasu z @raindog

Tak samo mogliśmy wygrać pierwszy mecz w tym roku z Jagą - mieliśmy okazję, ale brakowało szczęścia. Zabrakło nam szczęścia tez w meczu z Lechem w Krakowie. Natomiast co do meczu z Legią to po prostu wyszliśmy z nieprzemyślanym ustawieniem.

To pokazuje, że wcale nie odstajemy od aktualnego topu ligi.
Owszem, czasami zagramy kiepsko, ale ogólnie niewielkie zmiany kadrowe są potrzebne, by włączyć się za jakiś czas do walki o najwyższe cele.
I nie jest to żaden hurraoptymizm po wygranym meczu.
Widzę pozytywy i negatywy w tej drużynie.
I wcale nie Mitrovic jest największym minusem.

PhantomRanger 29.04.2018 19:56

Cytat:

Carlitosowi i Imazowi w ostatnim czasie prawie nic nie wychodzi, aż się prosi sprawdzić Kolara czy Balanyuka. To najbardziej mnie denerwuje, bo Junco mówi, że ta dwójka może odpalić i nie odczujemy braku Carlitosa. Co powie Carrillo we wrześniu?

To samo co każdy trener, "potrzeba czasu na zgranie". Teraz kiedy ten czas jest najlepszy, my go marnujemy, grając w większości zawodnikami, których na następny sezon już tutaj nie będzie. Później będzie płacz, że nie było kiedy ich sprawdzić.

czaro 29.04.2018 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1499882)
I wcale nie Mitrovic jest największym minusem.

Dziś nie był; zasadniczo jest.

Charlie 29.04.2018 19:57

Cytat:

Carlitosowi i Imazowi w ostatnim czasie prawie nic nie wychodzi, aż się prosi sprawdzić Kolara czy Balanyuka. To najbardziej mnie denerwuje, bo Junco mówi, że ta dwójka może odpalić i nie odczujemy braku Carlitosa. Co powie Carrillo we wrześniu? .

Z Carlitosem jest taki "problem", ze nawet grając absolutnie beznadziejnie, może stworzyć zagrożenie po stałym fragmencie.

MaLk 29.04.2018 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1499882)
Owszem, czasami zagramy kiepsko, ale ogólnie niewielkie zmiany kadrowe są potrzebne, by włączyć się za jakiś czas do walki o najwyższe cele.

I byłoby pięknie, fajnie, gdyby nie to, że zmiany tak czy inaczej będą musiały być duże...

FraMat 29.04.2018 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1499886)
I byłoby pięknie, fajnie, gdyby nie to, że zmiany tak czy inaczej będą musiały być duże...

Oby w dobrym kierunku

s1mone 29.04.2018 20:05

Carlitos mnie tak dziś irytował, że głowa mała. Nic mu nie wychodziło. Dopiero po 70 minucie się trochę otrząsnął i dał dwie - trzy dobre piły. Dzięki jednej z nich objęliśmy prowadzenie. W pierwszej połowie wszystko psuł i był głównym hamulcowym naszej gry do przodu. Wiadomo wynik jest dobry, ale gra ofensywna Wisły to była tragedia w tym spotkaniu. Jeśli będący w wybitnie słabej formie Boguski jest naszym wyróżniającym się zawodnikiem to wiedz, że coś się dzieje...

Generalnie słaby mecz. Podobny do tego z Legią, tyle, że tym razem dopisało nam szczęście.

Graczem meczu Cuesta. Świetny występ. I nie mówię o samym karnym. Nawet jeśli zdarzy mu się kiedyś klops po którym stracimy bramkę (tfu!) to i tak jego gra w powietrzu, na przedpolu i nogami sprawia, że będę go dalej uznawał za świetnego fachowca. Powinniśmy z nim negocjować dłuższą umowę. I nie - nie chodzi tylko o ten jeden mecz. Wreszcie trafił nam się dobry bramkarz.

Na plus w tym meczu Boguski, Arsenić, Halilović (mimo kuriozalnego kiksu).

Na minus Cywka i Imaz.

Co do karnego to naciągany, ale po cholerę Wasyl macha tymi łapami w niegroźnej sytuacji, kiedy wie, że jest VAR? Zupełnie tego nie rozumiem.

El'kabat 29.04.2018 20:06

Carlitos to wygląda jakby był już dogadany z kimś i od pewnego czasu odstawiał nogę.

FraMat 29.04.2018 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1499890)
Naszym największym zmartwieniem w tym momencie jest atak. Trudno ocenić potencjał pomocy, skoro wszystkie piłki posyłane do przodu są głupio tracone. Nie przez kłopoty z ustawieniem, co przez zwykłe problemy z przyjęciem, niepotrzebną kiwkę itp.

Moim zdaniem jest jeszcze coś innego: za duże odległości między atakiem, a resztą drużyny. Wszystkie takie sytuacje przegrywaliśmy, co naturalne.
Natomiast groźne sytuacje stwarzaliśmy w czasie kiedy dłużej przebywaliśmy i większą liczbą graczy pod polem karnym Jagi.
Wtedy akcje ataku były groźniejsze. Wchodzą w to wszystkie stałe fragmenty: rzuty wolne, czy rożne. I właśnie po takim ataku, kiedy więcej nas było w okolicach pola karnego Jagi i nie było żadnych odległości między atakiem a reszta zespołu, padł gol.
To, niestety kamyk do ogródka Mitrovica i Cywki. Nie potrafili zupełnie podciągnąć linii pomocy do przodu. To już defensywny Pol robił to znacznie lepiej.

!!IRIVER!! 29.04.2018 21:14

Znów pokazało się, jak ważnym ogniwem jest dla Wisły Llonch. Generalnie mecz z ogromem farta, dziś z przebiegu gry remis to byłoby COŚ, a mamy 3 pkt. Szkoda meczu z Płockiem, ale nadal nie jesteśmy na straconej pozycji w walce o miejsce 4... pytanie, czy za tydzień ugramy coś w Kielcach, czy my w ogóle chcemy tego 4 miejsca... nadal w sumie prawie wszystko w naszych nogach - biorąc pod uwagę układ meczów

Elendil 29.04.2018 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1499888)
Graczem meczu Cuesta. Świetny występ. I nie mówię o samym karnym. Nawet jeśli zdarzy mu się kiedyś klops po którym stracimy bramkę (tfu!) to i tak jego gra w powietrzu, na przedpolu i nogami sprawia, że będę go dalej uznawał za świetnego fachowca. Powinniśmy z nim negocjować dłuższą umowę. I nie - nie chodzi tylko o ten jeden mecz. Wreszcie trafił nam się dobry bramkarz.

Cierzniaka wzięła Legia, Dolhe Lech... ciekawe kto nam zabierze teraz Cuestę

Charlie 29.04.2018 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1499895)
Cierzniaka wzięła Legia, Dolhe Lech... ciekawe kto nam zabierze teraz Cuestę

Może trzeba mu uświadomić, że ich kariery nie potoczyły się najlepiej po odejściu z Wisły :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl