Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXIX KOLEJKA] WISŁA Kraków- Lech Poznań, 2 kwietnia, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9937)

felipe 01.04.2018 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1497695)
Mianowicie Boguski umi grać w piłkę tzn. wie gdzie się ustawić, gdzie pobiec, gdzie podać, potrafi kopnąć i prawą i lewą nogą i najważniejsze nie boi się trudnych wariantów.

Ależ nam się brylancik uchował...

El'kabat 01.04.2018 09:47

Jedziemy z nimi.
Ciężko będzie powtórzyć pierwszą połowę meczu z krawatami. Ale każdy z nas po cichu liczy, że to nie był tylko jednorazowy wystrzał, a takiej gry będziemy oglądać zdecydowanie więcej.

Amika osłabiona, my z kolei powoli łapiemy chyba grę Carillo i mam nadzieję, że mecz z nimi to potwierdzi.

Przy 6 pktach z amiką i żydami z sącza będzie ciekawie :)

St Yabol 01.04.2018 10:26

Lech na wyjazdach: 2 7 5 (wygrana, remis, porażka) bramki 11-14
Wisła w domu: 7 3 4 bramki 20-13

Widać, że kuchenki nie są zbyt mocne w meczach wyjazdowych, co stawiałoby Wisłę w roli faworyta.
Ostatnie ich wyjazdowa wygrana to 20 sierpień 2017(!!!) 1-3 z Termalica, 2 tygodnie wcześniej 0-2 z pejsami.
Oby ta wyjazdowa niemoc nie została przełamana. W gościach są tak jak Wisła sezon czy dwa temu.

JudasPriest 01.04.2018 10:32

Też tak myślę, chociaż LVBet jest innego zdania.
Natomiast nie wiem co jest ....a z frekwencja? W tamtym roku było ponad 30 000 ludzi

Wasiu 01.04.2018 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1497732)
Natomiast nie wiem co jest ....a z frekwencja? W tamtym roku było ponad 30 000 ludzi

Wczoraj było ponad 16, tragedii nie będzie.
Amica ma przyjechać mocno osłabiona ale i tak to mocny zespół. Trzeba uważać na Jevticia i Duńczyka (?) w ataku i powinno być dobrze :)

Rock'n'Roll Star 01.04.2018 20:23

Boguskiemu należy się szacunek, to jasne, co nie zmienia faktu, że w tym sezonie jest w dramatycznej formie, zagrał może 3 dobre mecze i w przeciwieństwie do kampanii 16/17 liczby go nie bronią. Do tego nie ma sensu na niego stawiać, skoro i tak się z nim żegnamy w czerwcu.

Co do spotkania - mecz będzie bardzo ciężki, faktycznie Lech na wyjazdach gra o wiele gorzej niż u siebie, ale już ich ostatni mecz w Warszawie pokazał, że zaczynają się "budzić" jeśli chodzi o delegacje, więc na pewno 3 punktów nie ma co dopisywać przed rozpoczęciem spotkania. Na + dla nas, to ich bardzo krótka ławka, jeśli potwierdzą się doniesienia, Bjelica ma bardzo wąskie pole manewru jeżeli chodzi o wpuszczanie rezerwowych, więc przydałoby się zrobić przewagę w pierwszej połowie, bo po przerwie Lech najzwyczajniej nie będzie mieć świeżości żeby to odrobić. Marzy mi się 6 pkt w tych 2 meczach i to upragnione 4 miejsce, ale fakty są takie, że przyjeżdża do nas jeden z 2 głównych kandydatów do tytułu a w sobotę gramy z Sandecją z nożem na gardle, która mimo że gra fatalnie, to jednak w roli gospodarza nie przegrała od października. Nie sieję defetyzmu, ale przestrzegam przed hurraoptymizmem, bo potem znowu będą zawiedzione nadzieje i płacz, że "sfrajerzyliśmy".

regan 01.04.2018 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1497732)

W tamtym roku nie bylo swiat.
Jutro bedzie 20. I tak niezle

ashkeczup 01.04.2018 20:40

regan: świąt nie będzie

Karherop 02.04.2018 07:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rock'n'Roll Star (Post 1497746)
Nie sieję defetyzmu, ale przestrzegam przed hurraoptymizmem, bo potem znowu będą zawiedzione nadzieje i płacz, że "sfrajerzyliśmy".

Sandecja nie przegrała "u siebie" od października, a my nie wygraliśmy na Legii od 8 lat. Tyle ze statystyk.

Ogólnie jednak zgadzam się, że łatwiej rozbudzić nadzieje niż je spełnić. Od 7 lat i odpadniecia frajersko z pucharów ze Standardem się z tym zmagamy. W każdym sezonie dostajemy w łeb, mając już na wyciągnięcie ręki choć mały sukces.

Kiedyś w końcu ta tendencja musi się odwrócić.

tofik 02.04.2018 07:44

Spodziewam się niestety podziału punktów. Poznań wyjazdowo nie taki słaby jak każdy uważa, a my nie tacy mocni by nagle wygrywać mecz za meczem. Biorac pod uwage pogode zapowiada się " mecz walki"

butazango 02.04.2018 07:50

Kiedy ostatnio wygraliśmy 3 mecze z rzędu?

EROxima 02.04.2018 08:12

Równy rok temu, 27,28,29 kolejka czyli w tym mamy podobnie ;)

Wojtator 02.04.2018 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez EROxima (Post 1497752)
Równy rok temu, 27,28,29 kolejka czyli w tym mamy podobnie ;)

nie rok temu, ale w sezonie 15/16
kolejki się zgadzają ;)

Wasiu 02.04.2018 08:34

Ale rok temu w podobnym okresie również nam nieźle poszło. W 4 kolejki (od 26 do 29) zdobyliśmy 10 punktów. Tylko, że ten najważniejszy mecz z Lechem skończył się 0-0. Oby tym razem było lepiej :)

St Yabol 02.04.2018 10:09

Trochę sie boję, że jak Zagłębie przegra z Jagą, nasi będą pewni grupy mistrzowskiej to trochę oleją temat, jednak liczę na to, że podejdą do tematu profesjonalnie

El'kabat 02.04.2018 10:36

Myślę, że za Carillo nie ma olewania tematu. A dla każdego piłkarza u niego to się źle skończy.

Róbmy ile się da punktów, żeby napędzić apetyt i frekwencję w grupie mistrzowskiej.

Mazi 02.04.2018 12:53

pamiętajcie że walczą o lepsze kontrakty i transfery więc nie mogą odpuścić.. nie teraz jak są realne szanse na coś wiecej niż górna 8... napewno mają w głowach puchary i pokazanie się w Europie...

Kryniu 02.04.2018 12:55

Mecz jak finał. W następnej kolejce czeka Sandecja więc bardzo prawdopodobne że ten mecz będzie odpowiedzią czy walczymy o coś więcej:) Wytrzeć nimi murawę:)

JrQ- 02.04.2018 14:18

Nasi nie olewali, tylko byli cieńcy, stąd porażki :)

PAWEŁ 02.04.2018 18:52

No sprzedaż takiego Brleka za 2 banki ojro to był majstersztyk.

brylant17 02.04.2018 18:55

Dzisiejszy mecz bardzo,ale to bardzo słaby ciężko szukać pozytywów sędzia też się nie popisał

JrQ- 02.04.2018 18:56

Brawo Panowie za walkę, Lech był dziś lepszy i zasłużenie wygrał. Cóż, szkoda, bo ładnie się zaczęło

bridgeburner 02.04.2018 19:00

Bardzo slaby mecz, szczegolnie druga polowa beznadziejna
Lech bez 5 podstawowych zawodnikow a my zadnej sytuacji nie stworzylismy
Koniec mrzonek o pucharach mam nadzieje
Indywidualnie to poza Arsenicem nikogo nawet lekko nie mozna wyroznic
Masa niedokladnosci, Palcic z Velezem katastrofalni
Cywka z Mitrovicem nieobecni (poza Legia tradycyjnie mozna rzecz)
Zadziwiajaco slabo Llonch w drugiej polowie
Carlitos nawet jak na siebie wyjatkowo samolubny

brylant17 02.04.2018 19:01

Jaka walka ? chyba inny mecz widziałeś

Dariook 02.04.2018 19:07

Jak się przełamać to oczywiscie w Krakowie.

Mitrovic to jest kvrwa kryminał. Arsenic za akcją na 1:3 to chyba z kibla wybiegał...no i ta siata w 90m, akcja którą tylko jakims cudem Cuesta wyciągnął.

I nam bedą wciskać że Małecki przegrywa rywalizacje. Ciekawe z kim :)

fansorina 02.04.2018 19:13

Mecz oddany bez walki, nie rozumiem, że my nigdy nie możemy przycisnąć rywala gdy przegrywamy a rywale zawsze to robią (vide mecz z beznadziejną Pogonią czy Arka np.).
Ogólnie to ten mecz przypomniał mi mecz z Łęczną za Kiko gdzie też mogliśmy dojść czołówkę, ale oddaliśmy mecz. oy po prostu górna ósemeczka będzie i fajrant, tyle.

Karherop 02.04.2018 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1497675)
Odwrotnie jak przed legia wszyscy liczą na wygrana czyli będzie max remis lub przegrana.

Szpital w obozie lecha tylko zmobilizuje rezerwowych.

No i masz....

Z taką gra jak od 40 minuty nie mieliśmy czego szukac w tym meczu. A gdzie w ogóle myśleć o pucharach.

brylant17 02.04.2018 19:20

Po prostu to nie Wisła była mocna tylko Legia słaba

Elendil 02.04.2018 19:20

druga połowa to zdecydowanie najgorsze 45 min za Carillo. Grał sam do siebie Carlitos, a pozostali biegali po boisku bez ładu i składu. Żeby ani jednej sytuacji nie wypracować, to już jest przesada. Amika po prostu grała solidnie i dokładnie i to aż nadto na nas wystarczyło. Natomiast jaka była nasza taktyka na ten mecz, to pojęcia nie mam.

Żeby nie wykopali nas z pierwszej ósemki trzeba będzie chyba trzymać kciuki za pejsy...

FraMat 02.04.2018 19:22

Pyry były silniejsze fizycznie i skwapliwie to wykorzystały.
Zderzyliśmy się trochę jak ze ścianą.
Potrzebny na gwałt do środka Baska i Velez. Albo szukanie kogoś silnego i technicznego do ataku.
Bo Ondrasek to nie ta półka.

ashkeczup 02.04.2018 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1497771)
Też tak twierdzę, to mnie minusowali i wyśmiewali. Jeszcze lepiej by to wyglądało gdyby został u nas Wolski, albo od biedy Stilić (uprzedzam gadki w stylu czy widzę Stilicia w tym ustawieniu, Halilovic gra jakoś albo Wojtkowski). ;)

Oho, zleciały się wyrocznie, które skreślają Brleka po 2 spotkaniach, a chłop ponad pół roku praktycznie murawy nie powąchał, a w poprzednim sezonie właściwie bez niego nie istnieliśmy. Ma przyjęcie kierunkowe i to jest fakt. Uważasz, że wróci do ekstraklasy? Nie sądze. Sadloka pochwalisz za zachowanie przy tej bramce?

FraMat 02.04.2018 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1497783)
Żeby nie wykopali nas z pierwszej ósemki trzeba będzie chyba trzymać kciuki za pejsy...

Pejsy już wypadły z ósemki więc oddadzą mecz miedziowym, licząc, że przegoni nas i Arka i Lubin

-Szymek79- 02.04.2018 19:24

Z perspektywy trybun:

Mitrović - moja chora na nogi prababcia rusza się szybciej od niego; schematyczne, czytelne podania
Velez - robił co mógł, ale miałem wrażenie, że w pewnych momentach jest całkowicie osamotniony
Arsenić - grał dość wysoko jak na stopera, starał się rozgrywać z różnym skutkiem
Imaz - dla mnie totalnie niewidoczny, lewa strona praktycznie wyłączona
Sadlok - j.w.
Palcić - dobre interwencje przeplatane stratami wołającymi o pomstę do nieba
Halilović - próbował szarpać, ale na dłuższą metę nie przynosiło to żadnego skutku
Carlitos - kolejny mecz stanowiący dowód na to, że to nasza jedyna siła w ataku

Oprócz tego Cuesta, który bardzo pewnie interweniował przy dośrodkowaniach, wolny elektron Tomek Cywka i dwóch zmienników, którzy nic nie wnieśli - Ondrasek, gdyby mógł, to chyba tylko głową chciałby kontrolować piłkę. Występ Brleka bez komentarza.

Patryko 02.04.2018 19:32

Wynik jaki jest, każdy widzi. Po prostu wygrała drużyna dysponująca lepszymi zawodnikami.

Natomiast jedno pytanie ciśnie mi się na usta po tym meczu: po jaki ch*j został sprowadzony na 7 spotkań Brlek, który jest totalnie nieprzygotowany do gry (totalny brak czucia piłki, podania do rywala, do tego jakaś kiwka z dupy, przez którą dostajemy kontrę i zamykamy wynik spotkania)?

arti 02.04.2018 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1497786)
Pejsy już wypadły z ósemki więc oddadzą mecz miedziowym, licząc, że przegoni nas i Arka i Lubin

Wierzę, że jesteśmy w stanie ugrać ten punkt z Sandecją
a jeśli nie to liczę, że lechia zechce chociaż zremisować w derbach.

ashkeczup 02.04.2018 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1497790)
Wynik jaki jest, każdy widzi. Po prostu wygrała drużyna dysponująca lepszymi zawodnikami.

Natomiast jedno pytanie ciśnie mi się na usta po tym meczu: po jaki ch*j został sprowadzony na 7 spotkań Brlek, który jest totalnie nieprzygotowany do gry (totalny brak czucia piłki, podania do rywala, do tego jakaś kiwka z dupy, przez którą dostajemy kontrę i zamykamy wynik spotkania)?

Spieszę z odpowiedzią. Junco w wywiadzie mówił, że nie Wisła nie zrezygnowała nawet z centa kwoty transferowej, większą część pensji pokrywa Genoa, a przy takich sportowych świrach jak Cywka i Mitrović pozostało nam modlić się o formę Brleka, która obecnie pozostaje tylko wspomnieniem.

19sebawro06 02.04.2018 19:36

Niestety ten mecz pokazał, że nie mamy zawodników żeby walczyć o coś więcej niż o 8. lecho-amica jest chyba obecnie, mówię to z ciężkim sercem najlepiej grającą drużyną w lidze. mają dobrych zawodników (jak na tą chujową lige) i szeroką kadre. U nas 1 jaskółka (wygrana, z co by nie napisać słabiutką legią) wiosny nie uczyniła. Raz wygrywamy, raz przegrywamy i tak to się kręci.

co do tego sezonu, to oby zając 7 miejsce i mieć w miarę dobry terminarz meczów u siebie

PO BURZY SŁOŃCE WYCHODZI ZZA CHMUR...
oby w przyszłym sezonie w końcu burza się skończyła

Karherop 02.04.2018 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1497785)
Oho, zleciały się wyrocznie, które skreślają Brleka po 2 spotkaniach, a chłop ponad pół roku praktycznie murawy nie powąchał, a w poprzednim sezonie właściwie bez niego nie istnieliśmy. Ma przyjęcie kierunkowe i to jest fakt. Uważasz, że wróci do ekstraklasy? Nie sądze. Sadloka pochwalisz za zachowanie przy tej bramce?

Nie ma sensu pastwic się nad Brlekiem, ale w takiej formie nie ma on prawa powachac murawy. I szczerze wątpię, że na treningach wyglada dużo lepiej.

Niestety to kolejny zawodnik który dostaje plac za nazwisko.

Sadlok nie zagral dzis lepiej, ale tak się składa że nie mamy w kadrze innego LO. Zresztą warto zostawić zasłonę milczenia nad gra całego zespołu.

ashkeczup 02.04.2018 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1497794)
Nie ma sensu pastwic się nad Brlekiem, ale w takiej formie nie ma on prawa powachac murawy. I szczerze wątpię, że na treningach wyglada dużo lepiej.

Niestety to kolejny zawodnik który dostaje plac za nazwisko.

Sadlok nie zagral dzis lepiej, ale tak się składa że nie mamy w kadrze innego LO. Zresztą warto zostawić zasłonę milczenia nad gra całego zespołu.

Dlatego Brlek wszedł przy wyniku 1:2. Wystawiłbyś kogoś innego na ŚP? Czy może ściągnąłbyś Carlitosa?

FraMat 02.04.2018 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 1497793)
Niestety ten mecz pokazał, że nie mamy zawodników żeby walczyć o coś więcej niż o 8. lecho-amica jest chyba obecnie, mówię to z ciężkim sercem najlepiej grającą drużyną w lidze. mają dobrych zawodników (jak na tą chujową lige) i szeroką kadre.

Też jestem zdania, że pyry są na chwilę obecną najlepiej grającą drużyną w Polsce i silnym kandydatem do Mistrzostwa.
Z ostatnich drużyn, z którymi graliśmy za Carillo ten mecz był dla nas najsłabszy ze względy na klasę rywala.
Śmiem twierdzić, że o wiele lepiej wypadliśmy przeciwko Jadze, z którą przegraliśmy trochę na wyrost.

Jest jednak potem faza grupowa.
Obyśmy zagrali w ósemce i ugrali tam jak najwięcej: Carillo dwa razy tych samych błędów nie popełni.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl