Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXVIII KOLEJKA] Legia Warszawa- WISŁA Kraków, 18 marca 2018, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9933)

Marcinnno 16.03.2018 18:06

Krzysiu o meczu:

-Mecz z Wisłą będzie dla mnie takim, jak każdym innym. Emocje są już mniejsze. Mniejsze, zwłaszcza kiedy spojrzymy w perspektywie konfrontacji w Krakowie. Skupiam się na tym, co dzieje się w Warszawie. Przyznam szczerze, że nie interesuję się zbytnio tym, co dzieje się w Wiśle. W Legii chcę walczyć o sukcesy, na które tutaj są szanse. Cele są jasne: zdobycie Pucharu Polski i mistrzostwa kraju - stwierdził Krzysztof Mączyński, pomocnik Legii Warszawa.

brylant17 16.03.2018 18:36

Jakie sukcesy?

Cytat:

"spokojnie ja tu dla ligi mistrzów przyszedłem"
:lol: :lol:

funkykoval 16.03.2018 19:14

Krzyś to w meczu w Krakowie po faulach w pierwszych 10 minutach powinien mieć żółtko (choćby chamski atak na Lloncha) ale Frankowski go oszczędził .....

obikenobi 16.03.2018 19:19

To w końcu:

Cytat:

To, że dzisiaj gram w Legii, nie zmienia faktu, że kibicuję Wiśle i tak będzie do końca życia.
czy jednak:

Cytat:

Przyznam szczerze, że nie interesuję się zbytnio tym, co dzieje się w Wiśle.

Marcinnno 16.03.2018 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1496487)
To w końcu:

czy jednak:

no właśnie :haha: dlatego pozwoliłem sobie wkleić, te głupoty które gada jak zwykle :-D jak zwykle jedno mówi, drugie robi ;)

Blaszczu16 16.03.2018 19:48

IQ jeszcze mniejsze niż DG77. Co za qrva z tego maczynskiego. Na szczęście każdy wie jak mu na imię.

czaro 16.03.2018 20:10

On nie jest zły, on jest po prostu do bólu przeciętny i szary pod względem charakteru i inteligencji. Umiejętności w sumie też. Gdyby nie Nawałka, to kopałby się po czole w Termalice.

Adasss 16.03.2018 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1496466)
Nadzieję dawała dobra pogoda.
Jeśli będzie podobne jak w Białymstoku: mroźno, to Carlitosowi oleje hydrauliczne przymarzną.
To model letni.

Tylko, że z tego co miałem okazję zauważyć w spotkaniach rozgrywanych prze Lkę na mrozie, u nich "modeli letnich" też nie brakuje. :D

silver03 16.03.2018 20:39

Taki chłopek roztropek.

Kamson 16.03.2018 20:45

Mam tylko nadzieję, że głównym bohaterem meczu nie zostanie pedał frankowski :)

19sebawro06 16.03.2018 21:02

Serce mówi 1-0 dla nas, ale głowa, że nas pojadą minimum dwójka

buczo1985 16.03.2018 21:59

Smutne nie mieć wiary, ale każdy inny wynik niż porażka przyjmę jako wielką niespodziankę.

kristos 17.03.2018 09:18

Gramy przede wszystkim wolniej od nich i to główny mankament.
Skrzydła też nie zrobią nam przewagi ,bo ich praktycznie nie mamy. Na obecny czas są lepszą drużyną.
Jednak to jest piłka nożna i każdy wynik jest możliwy.

brylant17 17.03.2018 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1496498)
Mam tylko nadzieję, że głównym bohaterem meczu nie zostanie pedał frankowski :)

Tego najbardziej się obawiam.....

mitmichael 17.03.2018 09:27

Przy VAR ma siedziec Raczkowski z Warszawy, smiech na sali

marjan 17.03.2018 09:47

A pamiętasz o czasach, kiedy o obsadzie sędziowskiej na meczach ekstraklasy decydował Leszek Saks związany z Wisłą i Telefoniką ?
czy nie kibicowałś jeszcze piłce ?

Lemoniadowy Joe 17.03.2018 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marjan (Post 1496514)
A pamiętasz o czasach, kiedy o obsadzie sędziowskiej na meczach ekstraklasy decydował Leszek Saks związany z Wisłą i Telefoniką ?

Co się takiego w tych czasach działo w meczach Wisły nie gwizdali pod Legie?

funkykoval 17.03.2018 12:03

Cytat:

Czy w tych czasach Wisla wygrywała z Legią po kosmicznych błędach sędziów ? Nie. Wracaj wiec na swój śmietnik a nie buszuj na naszym forum

zibi7 17.03.2018 12:17

Cytat:

Ty jak widać nie kibicowałeś rozumowi, bo niby jak ten Saks był związany z Wisłą? Facet pracował w fabryce, którą przejęła Telefonika i 2 miesiące później zrezygnował z pracy w tym zakładzie. Ot cały jego związek z Telefoniką.

zibi7 17.03.2018 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1496513)
Przy VAR ma siedziec Raczkowski z Warszawy, smiech na sali

Prezes Sarapata jeszcze niedawno nazwała taką sytuację " normalnością", byłem jakoś dziwnie pewny, że kolejny przypadek takiej normalności przypadnie akurat na mecz z Legią.

Odsyłam zresztą do mojego posta
https://wislakrakow.com/forum/showth...71#post1478871

a w szczególności do odpowiedzi pod nim, gdzie paru forumowiczów popiera taką sytuację. Na pretensje więc już chyba za późno.

pepe72 17.03.2018 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1496454)
Carlitos nie dostanie kartki, bo wtedy by nie zagrał z pyrami ;)

Z dwojga złego lepsza kartka w Warszawie, niż z Pyrami - chyba, że wygramy w Krakowie i nie przegramy w Warszawie. Punkty z Sandecją są nam koniecznie potrzebne, a na dziś bez Carlitosa jest z tym pewien problem.

czaro 17.03.2018 17:40

Cytat:

Chętnie poczytam, nie znam tematu.

serek.c2 17.03.2018 18:03

Cytat:

Pamiętam dokładnie - przytocz proszę jakikolwiek mecz Wisły w tamtych czasach, który był skręcony. Cokolwiek przytocz najlepiej :D

tofik 17.03.2018 18:29

Trudny teren, raczej trzeba się nastawiac na porażkę. Trzeba brać pod uwage2, że może skręcić nas sędzia

Karherop 17.03.2018 22:17

Czy wiadomo już, kto pojechał do Warszawy i jaka jest kadra meczowa?

Arkadiusz.Czerepach 17.03.2018 22:35

dowiesz sie o 17:50 :P

Karherop 17.03.2018 22:38

Mamy już 22:37, przestaw sobie zegarek

AntyMod 17.03.2018 22:55

przegramy bo : 1 - jestesmy bardzo przecietna druzyna , uzalezniona tylko od jednego zawodnika , 2 - bo legia pomimo ze nic wielkiego nie pokazuje i tak wyprzedza nas o 2 dlugosci - 3 - legia ne moze przegrac bo Jaga i amica wygraly .....a teraz czekam na hejty

St Yabol 18.03.2018 09:33

Śniło mi się 2-1 dla Wisły.
Legia szybko strzeliła bramkę, ale równie szybko straciła któregoś zawodnika i grała w 10. Jedną bramkę strzelił Carlitos drugiej nie pamieam kto :)

felipe 18.03.2018 09:43

Pol Jonk dziś strzeli :)

Adenalix 18.03.2018 09:45

Piłkarsko jesteśmy słabsi, co pokazał mecz w Białymstoku. Możemy liczyć na korzystny wynik (remis) pod pewnymi warunkami: nie dać się stłamsić w środku pola i płynnie przechodzić od obrony do ataku i odwrotnie. Do tego potrzebni są szybcy piłkarze, którym nie przeszkadza piłka w grze. My takich nie mamy poza Carlitosem, Imazem, Llonchem i Brlekiem. Jak wyjdzie Mitrović i Cywka razem, to przegramy. My nie umiemy grać pod presją. W zasadzie neie da się zestawić jedenastki żebym nie był z czegoś niezadowolony, ale ja bym wyszedł na mecz: Buchalik-Palcić Głowacki, Bartkowski, Sadlok - Velez (6), Llonch (8), Brlek (10), Imaz, Boguski - Carlitos. Na ławkę koniecznie Brożek, bo jak ma się przełamać to tylko z nimi - strzelił im już pierdyliard goli i może raz jeszcze krzywo się odbije w okienko ;-)

Virusman 18.03.2018 11:00

W zeszłym roku 11.03 (czyli tydzień wcześniej niż teraz) też graliśmy z Legią. Może część z Was pamięta ten mecz - to wtedy kiedy Radović zrobił absurdalną symulkę i Gonzalez dostał żółtą kartkę.

Przegraliśmy 1-0 po nudnym meczu, ale nasza gra nie była jakaś fatalna. To znaczy nie odstawaliśmy od Legii.

Tylko, że wtedy byliśmy po prostu lepszą drużyną. Ramirez prowadził nas w 4 meczach i 3 wygrał (z Koroną, Jagiellonią walczącą później do ostatnich sekund o mistrza i wyjazd z Piastem). Przegraliśmy, ale całe szczęście nadrobiliśmy porażkę zdobyczami punktowymi w dalszej fazie rundy zasadniczej (do końca rundy wygraliśmy 3, 1 zremisowalimy z Lechem i polegliśmy po wpadce w Łęcznej).

Statystyka Ramireza w rundzie zasadniczej? 6 zwycięstw, 1 remis (z Lechem), 3 porażki (w tym z Legią).

Statystka Carrillo póki co? 2 zwycięstwa, 3 remisy, 1 porażka i 3 mecze do końca.

Skład na Legię rok temu? Załuska - Sadlok, Gonzalez, Głowacki, Cywka - Boguski (62' Videmont), Mączyński, Llonch, Brlek (82' Bartosz), Małecki - Zachara (61' Stilic). Z zawodników z pierwszego składu nie ma u nas teraz Załuski, Mączyńskiego i Zachary.

Przewidywany skład na dziś wg TWSD? Cuesta - Palcic, Velez, Arsenić, Sadlok - Cywka, Mitrovic, Llonch - Boguski, Carlitos, Imaz

Legia też wtedy tak jak teraz miała lekki dołek, ale trzeba przyznać, że piłkarsko byli lepszą drużyną (bez Nikolica, ale z Radovicem w przyzwoitej formie i przede wszystkim z Odidją).

Widzę, że część z Was jest optymistami. Moim zdaniem nie ma ku temu przesłanek prawie żadnych, bo jesteśmy teraz bardzo słabi. W stosunku do tego co było rok temu zaliczyliśmy regres. Na ten moment (za parę kolejek może być inaczej, forma jest zmienna), mimo że punktowo jesteśmy w pierwszej ósemce, to piłkarsko na pewno nie. Takie Płock, Korona, Arka Gdynia to są teraz lepsze drużyny od Wisły. Jesteśmy zakładnikami formy jednego piłkarza.

Całe szczęście to Ekstraklasa - tu logiki nie uświadczysz. Być może zagramy najlepszy mecz w tej rundzie i wygramy? Może dojdziemy w końcu do wysokiej formy i będziemy seryjnie wygrywać mecze? Dlaczego nie? Tu takie rzeczy się zdarzały i oby tak było. Legii teraz każdy może urwać punkty, oni nie są tacy dobrzy. Ja tylko sobie życzę, że jeśli dziś byśmy przegrali, to żeby nie było wstydu jak w 2014.

CrazyBoy96 18.03.2018 12:33

Ja mam nadzieję, że zamiast Veleza wyjdzie Głowacki, a Velez ewentualnie do środka obok Lloncha. Brlek zamiast Mitrovicia i mogę w spokoju oglądać mecz :D

Składy podawane są o 16:30 :D

Coglin 18.03.2018 12:46

Dzisiaj dostaniemy łomot - 0-3

blanco 18.03.2018 12:52

Bardzo dobry post Virusman :)

Rzeczywiście ten skład sprzed roku wygląda lepiej niż dzisiejszy. Nie liczę dzisiaj nawet na remis, mamy za dużo słabych punktów,żeby się postawić. Legia potrafi wymienić szybko kilka podań z przodu, a nasza obrona jest zwyczajnie słaba. Zapewne będzie dzisiaj komplet i zagrają na dodatkowej motywacji.
Miejmy nadzieję ,że pokażemy trochę jakości i nie będzie wstydu tego oglądać :)

Charlie 18.03.2018 12:56

Cytat:

Rzeczywiście ten skład sprzed roku wygląda lepiej niż dzisiejszy.
Serio? Zachara i Małecki > Carlitos i Imaz? Z drugiej strony Głowacki lepszy niż Velez i Mąka lepszy niż Mitrovic/Cywka. Imho porównywalnie, ale z przodu wydaje sie, że mamy więcej argumentów.

Karherop 18.03.2018 13:39

Jak można mówić że Arka Gdynia KŚ jest lepszy zespołem od Wisły, zaraz po tym jak ich u siebie walnęliśmy?

Również wolę być sceptyczny i nie napalać się na urwanie punktów, natomiast obstawianie sromotnej porażki jest słabe. To tylko piłka i wszystko może się wydarzyć.

Zagramy jak Jagiellonia u nich 2 tygodnie temu i może coś z tego wyjdzie.

Arkadiusz.Czerepach 18.03.2018 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1496549)
Mamy już 22:37, przestaw sobie zegarek

to był taki żart a'propos ostatnich "rewelacji z szatni"

Karherop 18.03.2018 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1496569)
to był taki żart a'propos ostatnich "rewelacji z szatni"

Wisła raczej wyjechala do Wawy wczoraj wiec myślałem ze Zetwu gdzieś przemyci kadre meczowa

Gdzies mi sie obilo ze Boguski sie pochorowal

ashkeczup 18.03.2018 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1496567)
Serio? Zachara i Małecki > Carlitos i Imaz? Z drugiej strony Głowacki lepszy niż Velez i Mąka lepszy niż Mitrovic/Cywka. Imho porównywalnie, ale z przodu wydaje sie, że mamy więcej argumentów.

W najważniejszej strefie boiska, tj. w jego środku mieliśmy Mączyńskiego i co najważniejsze Brleka w formie. Obecnie żaden z ŚP nie potrafi zabrać się z piłką i pociągnąć jej do przodu, zostawiając przy tym 1/2 rywali za plecami, a to robi ogromną różnice.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl