![]() |
jesli jutro legia nie wygra z amika - to jakos dziwnie jestem spokojny o mecz poniedzialkowy
|
Nikt nie robi jagielloni hegemona, bo nim nie jest. Ale faktem niezaprzeczalnym jest to, że są najmocniejsi tam gdzie my mamy największe kłopoty, zarówno z taktyką jak i składem personalnym.
Skrzydłowi Białostoczan są w gazie a u nas na bokach będą biegać prawdopodobnie Palcić i Bartkowski... Już nie mówiąc o tym, że mający ich zabezpieczać środkowi pomocnicy (Mitrović !) tego jeszcze nie wyćwiczyli albo tego nie potrafią. |
- Jaga nie jest maszynką do wygrywania tak jak Bayern czy Barcelona. Im zresztą też przytrafiają się remisy czy porażki w lidze
- Nie liczę na to, że nas zlekceważą. Ale każda seria się kiedyś kończy. Statystycznie - pięć wygranych Jagiellonii pod rząd jest trudne do wyobrażenia. - Zwykle narzekaliśmy na to, że drużyny które grały piach na Wisłę się odbudowywały, miały dzień konia. Dlaczego chociaż raz nie miałoby być inaczej? - W Białymstoku w porze meczu ma być -2/-4 C. To zimno, ale cieplej niż w czasie ostatnich meczów. Może na tyle ciepło, że Carlitos odzyska skuteczność. Jemu ta zima chyba najbardziej przeszkadza. - Liczę na to, że Brlek zagra chociaż pół godziny. Nie wiadomo w jakiej jest formie, ale na 1-2 magiczne zagrania do Carlitosa w tym czasie go chyba stać? Albo na jeden skuteczny strzał. - łatwiej się gra z pozycji goniącego niż z pozycji lidera. Zwłaszcza u siebie gdy wszyscy od ciebie wymagają zwycięstwa. A jeszcze gdyby udało się strzelić gola jako pierwszym - w Jagiellonii mogą pojawić się nerwy To wszystko powyżej to zaklinanie rzeczywistości. Ale liczę chociaż na remis. Poważnie. A może nawet na zwycięstwo! |
Gramy w poniedzialek z Jaga a juz w piatek ze Slaskiem. Oni rozegrali swoje spotkanie w sobote. Jeden dzien roznicy, niech im bedzie ale juz dwa z perspektywa powrotu z Bialegostoku? hmmmm
Jeden z tych meczow na pewno zremisujemy. Juz nie przesadzajmy z tą Jagiellonia. Zadna klasowa druzyna z nich nie jest. W naszj lidze obecnie nie ma takicb druzyn. A Mamrot to Mamrot...Dzisiaj tu jest a za 2 miesiace go bedzie moze zobaczyc np. na karuzeli. |
Cytat:
Kraków 8 dni Gliwice 3 dni Kraków 5 dni Białystok 4 dni Kraków 9 dni Warszawa 13 dni Kraków 7 dni Nowy Sącz |
Cytat:
Ale faktycznie, no terminarz jest ambitny czasowo z początku. |
największych szans należy upatrywać w tzw. "logice ekstraklasy"
|
Wygramy na spokojnie 3:1 :D
|
Bardzo dobry terminarz. Z takim natężeniem gra się w najlepszych ligach. Osobiście nie widzę problemu. To są zawodowi piłkarze.
|
Jaga jest mocna, ale bez jaj - przy dobrym meczu można spokojnie wywieźć punkty. Oni zdobywają niecałe dwa punkty w meczu, co oznacza, że średnio w co drugim meczu tracą punkty.
Nie ma co panikować, tylko trzymać kciuki. To jest piłka nożna, a w dodatku polska ekstraklasa. Każdy wynik jest możliwy. |
Dobra zobaczymy jutro.Oby tylko płaczu nie było.... Niedodawajcie 3 pkt przed meczem
|
Płaczu? Ja jestem realistą i raczej mocno stąpam po ziemi.
Walczmy jak tylko możemy, na żadne punkty nie liczę. 3-1, 4-2 dla Jagi. |
Owszem, Jaga nie w ciemię bita, ale to cholery, oni grali praktycznie cały mecz z przewagą zawodnika. A niektórzy srają w gacie jakbyśmy do Barcelony jechali.
|
Cytat:
|
Arka straciła punkty w Krakowie więc niezależnie od wyniku z Jagą poniżej 8 miejsca w tej kolejce nie spadniemy :)
|
Ja tam nie umniejszam ,ale co ta Jaga gra takiego zeby pisać ze jedziemy tam za wysoko nie przegrac.
Liga Polska....uczy i tyle w temacie.Remis bedzie Ok,ale jedziemy walczyc o 3 pkt. |
2-0 dla nas, a i tak to będzie najniższy wymiar kary dla Jagi.
|
Cytat:
1. Gramy u siebie z Nieciecza, Piastem czy innym chlopcem do bicia nastroje na forum "rozwalimy ich, pewne 3 punkty, 5-0 do przerwy" I remisujemy lub mamy 3 pkt w plecy 2. Jedziemy do Poznania/Warszawy " pewny w......., murujmy bramke, remis biore w ciemno, bedzie klęska" I wygrywamy lub urywamy punkt. Nie mam nic przeciwko 2 wariantowi. Poza tym, niestety ale w wielu meczach w ekstaklasie nie jestesmy juz faworytami. Pora się obudzić. |
Gramy z Jagą, Śląskiem, Legią, Lechem i Sandecją... Trochę się martwię o tą pierwszą ósemkę...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@Marcinno wystarczą 2 wygrane (Śląsk i Sandecja) i w niej jesteśmy na 90%, to ja nie wiem o co się martwisz :) i to nie jest żaden optymizm tylko realizm. nie wiem po co takie pitolenie :) Arka żeby nas wyprzedzić musi nagle mocno punktować a ona nawet z żydami przegrała :) także ja myślę, że już dzisiaj jeśli wygramy mamy praktycznie pewne miejsce w I szej ósemce :)
|
Po wczorajszym meczu w kauflandzie można przyjąć, że Wiśle potrzeba 42 punktów do pierwszej ósemki.
Patrząc na terminarz Arki i Cracovii nie wydaje się żeby zdobyli więcej niż odpowiednio 7 i 10 punktów. Ponieważ z Arką bilans mamy niekorzystny ale z sąsiadką już tak potrzeba nam wspomnianych 42 punktów. 5 meczów do rozegrania i 5 punktów (na 15 możliwych do zdobycia). Niby niedużo ale jednak każdy jeden trzeba wyrwać. |
Mecze bardzo trudne, nie ma się co oszukiwać. W starciach ze "stolycą" i kuchenkami remis może się okazać zbawienny a wręcz cudem. Zawodnicy muszą się skupić na 120% i dać z siebie ile się da.
Co do dzisiejszego meczu chciałbym zobaczyć takie zestawienie: Buchalik - Bartkowski, Arsenić, Wasilewski, Palcić - Llonch, Velez, Cywka - Imaz, Bałaniuk, Carlitos. Może i szalone 4-3-3, ale Mały obecnie bez formy, Boguski zagrał ostatnio dobry mecz (pierwszy od dłuższego czasu), ale Carlitos na szpicy obecnie wiele nie daje więc spróbowałbym go ustawić na skrzydle, bo ostatnio fajnie współpracował na prawej stronie z Palciciem. Za środek pomocy większość forum by mnie zlinczowała, ale jest to najsensowniejsze ustawienie. Velez w 60' będzie już bez tlenu więc zaczynając na 2 bardziej defensywnych (Pol i Fran) pod koniec mogą wejść Brlek jako bardziej ofensywny za Veleza i Halilović lub Mitrović w miejsce Cywki, który lubi sobie czasem zepsuć podanie lub brakuje koncentracji. Przede wszystkim jeszcze trener MUSI ROBIĆ TE PIEPRZONE ZMIANY WCZEŚNIEJ!!! Bo mamy tu reinkarnację Francy S... Zmiana dwóch zawodników ofensywnych w 85 minucie to za późno o co najmniej 15 minut, bo gość nie zdąży ani piłki dotknąć ani cokolwiek zrobić... I mam szczerą nadzieję, że w wypadku gry Carlitosem na szpicy od pierwszego gwizdka po 60 minucie na boisku ujrzymy Bałaniuka lub Kolara, a nie wiecznie młodego Brożka który powinien spojrzeć prawdzie w oczy i dać sobie spokój. |
Sprawdziło się to co pisałem przed meczem z kompleksiarzami z kielc. Było podobnie ciężko jak z arką, jednakże mieliśmy mniej szczęścia. Więcej sytuacji od rywala ->powinniśmy wygrać, cóż padł remis. Pisałem, że musimy wygrać bo w Białymstoku po tym co widziałem z ległą będzie ciężko o jakikolwiek punkt. Obym się mylił.
POL od 3 meczy do mnie najlepszy - mam nadzieję, że podtrzyma formę. W środkowym spotkaniu z tego co zauważyłem przejął chyba rolę rozgrywającego, bo często zapędzał się pod bramkę przeciwników na pełnym gazie. Cywka stał z tyłu asekuracyjnie, Mitrovic wiadomo, nie oczekuje od defensywnego pomocnika, że nas zbawi, dlatego licze na Brleka w miejsce Cywki. Problem pojawia się jeden: jak fizycznie wygląda Brlek? Być może Sadlokowi przyda się jeden mecz pauzy, gdyż strasznie obniżył loty i był zwykle jednym z najsłabszych naszych zawodników. Co podanie to strata, podobnie jak Cywka - piła pod nogi rywala z odległości 3 metrów... Wątpię w magię Carlitosa, wyraźnie widać, że gra w takich warunkach nie jest dla niego. Już nawet nie chodzi o to, że karnego nie strzelił, tylko na notoryczne straty, które notował w 1 polowie z kielcami, w 2 było już trochę lepiej, gdyż stworzył sobie 2 okazje, co daje jakiś promyk nadziei. Do boju Wisełka! Ps. Pytanko pół żartem pół serio: wolelibyście Basche (jakby był zdrowy) w składzie? Jeśli tak to kosztem kogo? Cywki czy Mitrovica? |
Cytat:
|
Cytat:
:> |
W środku Brlek, a po bokach Basha z Llonchem - taką pomoc bym chciał widzieć.
A dzisiaj, to poza wymuszoną zmianą to skład obstawiam: Buchalik - Palcic, Wasilewski, Arsenic, Bartkowski - Llonch, Cywka, Mitrovic - Boguski, Carlitos, Imaz. Z ławki: Brlek, Halilovic, Wojtkowski. A i jeszcze wynik: 1:1 po golu Carlitosa. |
Wojtkowski za Cywke od początku, później Brlek za Mitrovica. Łatwo nie będzie, ale to przecież ekstraklasa
|
jestem dziwnie spokojny że Mitrovic odpali , już z Kielcami inaczej byście spiewali , jakby kilka jego prostopadlych pilek zostalo odpowiednio skonsumowanych przez nasze "przody"
|
Perez czy Mitrovic????
Żal, że mając 3 niby ofensywnych środkowych nie mieliśmy i nie mamy kim grać: Wojtkowski, Halilovic, Perez. Halilovic póki co nie daje żadnych nadziei, że coś z niego może być. Przecież Wojtkowski dużo lepiej się prezentował, nie wiem dlaczego tak dużo osób łudzi się, że Chorwat może być drugim Brlekiem... |
Nie chce martwic ale nie wiem czy Cywka nie będzie musiał zostać cofnięty do obrony. Bardzo możliwe że konieczna będzie jeszcze jedna roszada - kontuzja
|
Cytat:
|
Bardziej chyba Rafał Boguski... Najwyżej Wojtkowski dostanie wyjściowy skład.
|
Jak Cywka ma być cofnięty, to bardziej chodzi pewnie o obrońców. Czyli Bartkowski, albo Palcić.
|
Boczny. Klub nie informuje póki co więc uzbrójmy się w cierpliwość. Walka trwa.
|
Palcic juz sie rozlecial?
|
Cytat:
|
Cytat:
Widziałeś jego pressing, krycie czy jakkolwiek by tego nie nazywać przy straconej bramce? |
Co nie zmienia faktu, że lepszy on niż Cywka walący prosto w nogi przeciwników (piłkę). :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl