![]() |
Dzisiaj jak jechalem do roboty to sluchalem RMF i tam byla rozmowa z kims z ekstraklasy, kolejke jezeli by przekladali to dopiero na kwiecien ale wtedy jest PP wiec ten termin tez odpada ale przeciez miesiac ma 4.5 tygodnia wiec mogliby gdzies te mecze wcisnac no chyba, ze reprezentacja tez w kwietniu gra bo LM i LE to na pewno. Ale mecze dzisiaj sa rozgrywane w temperaturze podobnej do tej jaka ma byc jutro wiec w tym momencie nie ma juz mowy o przekladaniu spotkan
|
Meczowa "18"
Buchalik, Cuesta Sadlok, Świątko, Bartkowski, Wasilewski, Palcič, Velez Llonch, Imaz, Boguski, Cywka, Hailovič, Mitrovič Lopez, Brożek, Kolar, Balaniuk |
Meczowa 18:
https://twitter.com/ZetWuuEee/status...074234369?s=19 Powrót Brożka oraz Veleza. Brak Wojtkowskiego, Arsenicia (pauza za kartki) Brlek, Małecki, Basha, Gonzalez - przyczyny zdrowotne |
Cytat:
|
Polsat ich zje. Zwłaszcza że Polsat kończy spłacać Plusa w tym roku wiec zostaje mu trochę hajsu do wydania.
Wróćmy do tematu. Przy tak grajacej Koronie i pogodzie, ciężko widzę naszą tiki takę. Czuję że śmierdzi mi ten mecz remisem |
mój skład
Buchalik Palcic-Wasilewski-Sadlok-Bartkowski Mitrovic-Llonch-Halilovic Boguski-Lopez-Imaz |
Typuję, że na środku obrony zagra Wasilewski z Bartkowskim, a na prawej Palcic.
Więcej zmian w składzie się nie spodziewam. |
Sadlok kiedyś grał na środku obrony, a Bartkowski grywał już na lewej.
|
Cytat:
Wracając do meczu to raczej nie widzę naszej wygranej. Korona gra dobrze i nie ma u nich przypadku, a u nas Carrillo już wykorzystał z Arką i Piastem limit szczęścia. |
Cytat:
|
Co się dzieje z Głowackim?
|
Cytat:
|
"Każdy Kibic, który zdecyduje się dopingować Wisłę otrzyma darmową rozgrzewającą herbatę!"
Podobno Sączersi też przyjadą. Wszyscy na mecz! |
Sączersi przyjada? A po co?
|
Cytat:
Co do meczu to chciałbym Denisa/Marko za Boguskiego |
Llonch - Mitrovic
Brlek Zadnych Cywek na boisku |
Brlek kontuzja. Ale na początek przyszłego sezonu ma być gotowy!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Od kiedy Korona do nas przyjezdza, zeby Sandecja sie miala u nas pokazac przy okazji meczu scyzorykow?
|
Taka dostałem informacje, dlatego napisałem "podobno"
|
Skad ta informacja jesli mozna wiedziec?
|
Od kolegi: napisał że Sandecja się organizuje.
Nie daje głowy że tak bedzie |
Cytat:
Remis biore w ciemno. |
Chyba onanizuje.
|
Mówię ile wiem. I nie powiedział mi tego w formie cynku, tylko podczas luźnej gadki.
Teraz mi przyszło do głowy że oni tak nie wejdą do nas jako Sandecja, więc dla nich to jedyna okazja się pokazać i wypić herbatkę |
Cytat:
MUSIMY wygrać. Z kompleksiarzami z Kielc zawsze było ciężko, drużyna, która raczej nie pamięta syfu ojżyńskiego, czyli dużego kompleksu, chamstwa, gry na faul, brutalnej, bezmyślnej, przypadkowej... Musimy wygrać bo raczej z Moniek (wieś pod Białymstokiem) wrócimy bez punktów - dawno nie widziałem tak grającej drużyny w naszej lidze jak ta wczorajsza w meczu z tirówką... |
Cytat:
Dlatego podejrzewam, że długo nie zobaczę. Także w najbliższy poniedziałek. :> |
Cytat:
Sam bylbym ciekawy takiego skladu. Mysle, ze nie powinnismy sie spodziewac wiekszej poprawy w grze. Zakladam, ze bedzie to wygladalo podobnie jak w Gliwicach. Przez 3 dni Carrillo prochu raczej nie wymyslil, do tego dochodza komplikacje w defensywie. Co prawda zagramy na wlasnym stadionie, ale biorac pod uwage pogode i to, ze przeciwnikiem bedzie silniejsza niz Piast Korona, trudno sie nastawiac optymistycznie. Przy takiej grze z przodu, ciezko bedzie cos zdobyc bez stalych fragmentow, a jesli zagramy tak wysoko jak z Piastem, to mozemy przegrac gladko. Kaczarawa, Cwijanovic - oni ostatnio sa w gazie. Sytuacje ratuje fakt, ze na wyjazdach im idzie gorzej niz u siebie, choc w Gdansku Lechie to rozniesli 0:5. No i ta bardzo korzystna statystyka starc u siebie. Byle podtrzymac serie bez porazki. |
Będzie bardzo ciężko o wygraną. Remis z Koroną to dobry wynik, jak na ten moment i etap budowy drużyny na styl Carillo.
|
W ogóle głupotą jest rozgrywanie meczu przy -10. Kto wpadł na tak głupi pomysł ?
|
Cytat:
|
Głupota, nie głupota - Jaga wczoraj pokazała, że nawet przy takich mrozach da się grać, dwa tygodnie temu w Astanie grali miejscowi ze Sportingiem w Lidze Europy przy -18 stopniach i jakoś też mogli zagrać i był to ciekawy mecz, w którym padły 4 bramki. Przestańmy się usprawiedliwiać i narzekać, bo pogoda jest taka sama dla wszystkich.
|
Może w ogóle nie grajmy ? +30 źle -15 źle to jak ma być kuźwa dobrze?
|
Cytat:
Ciezki mecz bedzie. Zwlaszcza trzeba sie obawiac stalych fragmentow. Wisla poprzez absencje Arsenicia jeszcze obnizyla sklad - Korona ma kim straszyc w polu karnym.Gra tez agresywnie ,a murawa nie sprzyja technicznej pilce,ktora Wisla teraz probuje grac. Poza tym gramy mecz po 3 dniach,i w teorii to oczywiscie na nic nie ma wplywu,ale praktyka jaka jest kazdy widzi. A Korona jak sie zdaje ma nieco mlodszy sklad. To moze miec takze pewne znaczenie. Coz tu pisac - 3 punkty dzisiaj to milowy krok ku osemce. |
Cytat:
Tak mi się skojarzyło :-D |
Boguski, Mitrovic, Cywka w pierwszym....
Od pierwszej minuty zagramy w osłabieniu. Zaczyna mnie to w....iać |
Pulpeciku, siedź cicho ;)
|
Czekam na tych od mitycznego progresu.
Żeby nie bylo- ja nie atakuje Carillo, od zawsze pisałem, że mamy słaby skład i kiko prowadził go na miarę potencjału, co dobitnie pokazują pierwsze 4 mecze. A to granie 4-3-3 z taką linią obrony to zabójstwo przy naszych zawodnikach. |
Dzisiaj całkiem nieźle wygląda rozegranie i w przeciwieństwie do meczu w gliwicach stworzyliśmy 3 dobre sytuacje (pudło imaza, wyjście boguskiego po którym był karny i sytuacja z golem). Do tego groźne SFG.
Obrona podnosi ciśnienie, ale mimo wszystko praktycznie jeden celny strzał korony (niestety zakończony golem, chociaż wydaje mi się, że Buchal by to wybronił). Drugiego celnego strzału nie liczę bo była to nabita główka możdżenia. Jeżeli kondycyjnie wytrzymamy i korona nie przejdzie na grę skrzydłami to będzie dobrze. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl