Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXIV KOLEJKA] Piast Gliwice - WISŁA Kraków, 25 luty, godzina 15:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9920)

sandomingo 23.02.2018 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1494629)
A w środę w Krakowie (kiedy zagramy z Kielcami) nawet -11 albo -12 !

:evil:

No i taki mecz powinien zostać odwołany...To nie ma sensu. Dla klubów same straty: puste trybuny, podwyższone ryzyko kontuzji.

czaro 23.02.2018 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1494630)
No i taki mecz powinien zostać odwołany...To nie ma sensu. Dla klubów same straty: puste trybuny, podwyższone ryzyko kontuzji.

Jestem tego samego zdania.

WioReXXX 23.02.2018 22:17

Nasi dotychczasowi przeciwnicy, Arka i Lechia, przez 3 kolejki zdobyly lacznie 3 punkty.

Bedzie ciezko, a Piast na fali wznoszacej po wygranej na Lechii (wlasnie, my tam nie wygralismy).

Licze na 3 punkty, ale po remisie plakac nie bede.

szprotson 24.02.2018 11:04

Cytat:

na Jadze tez wczoraj prognozowali miliard mrozu, mimo tego mozna bylo obejrzec swietne spotkanie :)

sandomingo 24.02.2018 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1494652)
na Jadze tez wczoraj prognozowali miliard mrozu, mimo tego mozna bylo obejrzec swietne spotkanie :)

Jeżeli prognozy na środę się sprawdzą to na pewno dzieciaków na mecz nie wezmę. A skoro tak to i sam nie pójdę.
Ok, my mama karnety więc klub tego nie poczuje ale co z tymi, którzy kupują bilety na poszczególne mecze?
Dla mnie bez sensu

JrQ- 24.02.2018 11:55

Cytat:

A pamięta ktoś ile było stopni jak graliśmy mecz rundy wiosennej za Maaskanta z Arką?

Levis88 24.02.2018 12:24

Mecze w mrozie to absurd!! Tak samo jak mecze w lecie w niedzielę o 15!
ja.......e...

Karherop 24.02.2018 12:28

Będąc po chorobie i majac karnet nie wybiorę się na ten mecz. Frekwencja będzie dramatyczna. -12 czy nawet -15 sponiewiera wszystkimi.
Winnych jest dwoch: Ekstraklasa S.A. i PZPN. Mamy klimat jaki mamy a oni każą klubom grac w lutym. Widać że jedyne co ich i interesuje to kasa od telewizji, bo telewidzów średnio obchodzi że piłkarze i kibice marzna. Kasa i tak będzie się zgadzać.

Środowych terminów jest ogrom wolnych w lipcu i siepniu, ale kogos z dzialaczy to obchodzi?

TIR_DO_SŁUBIC 24.02.2018 13:11

Powtarzam, powinniśmy grać systemem marzec-listopad(grudzień).

W pucharach i tak nie gramy, raczej długo nie pogramy na poważnie, dlatego gra z jedna przerwa (miedzy sezonami) a nie dwiema (miedzy sezonami i miedzy rundami) wszystkim wyjdzie tylko na drobre.

Nie powiekszenie ligi, nie wiecej kolejek, a wlasnie inny system.

sandomingo 24.02.2018 13:14

Chyba faktycznie ten układ wiosna-jesień byłby lepszy...
Chociaż cytując klasyka takie letnie, niedzielne popołudnia to fatalne warunki do gry:)

bob85 24.02.2018 13:36

Bez przesady, nawet w Rosji zniesiono kilka lat temu system wiosna-jesień a panują tam raczej dużo ostrzejsze warunki klimatyczne. Niemcy mają bardzo podobny klimat i co też mają grać tym systemem? Problemem jest poziom a nie temperatura.

s1mone 24.02.2018 23:56

Trzeba wygrać, wszyscy zagrali pod nas w tej kolejce (został tylko mecz Korona Lech), jest szansa wskoczyć do piątki.

Z drugiej strony w tym sezonie jak mamy takie przełomowe mecze, gdzie możemy wskoczyć wyżej to nasi z reguły dają du..y po całości. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie podobnie.

Arkadiusz.Czerepach 25.02.2018 15:27

skład Piasta robi naprawde wrażenie, to mój kandydat na "rycerza wiosny" , mam nadzieje że wywalczymy te 3pkt

EarlyBird 25.02.2018 15:44

Bez urazy,ale jak chcemy jako klub robić jakiś progres to takie drużyny powinniśmy ogrywać i tyle.
Piast nie ma wirtuozów gry a nasza drużyna z meczu na mecz będzie wyglądać lepiej.
Liczę dzisiaj na pewne zwycięstwo.

Szneka 25.02.2018 15:48

Fajną dziś mamy ławkę rezerwowych. Oprócz Cuesty sama młodzież

szczepans21 25.02.2018 16:14

ale męczenie buły

johny96 25.02.2018 16:17

Szczerze, to nie wiem jak mam skomentować, to co właśnie zobaczyłem...

Przybyszewski 25.02.2018 16:17

Masakra co gramy

El'kabat 25.02.2018 16:21

Niech Carillo cos zmieni szybko, bo inaczej w końcu dostaniemy.

WioReXXX 25.02.2018 16:22

Ja tylko przypomne, ze nie liczac meczu z Piastem gralismy z druzynami, ktore lacznie w 3 kolejkach, czyli 6 meczach zdobyly 3 punkty.

A gole zdobylismy poki co po ewidentnym bledzie Kuciaka, dwoch stalych fragmentach i troche rozpaczliwym strzale z dystansu (blad bramkarza rowniez i przy tej bramce).

Podziwiam tych, co mowia o jakies wiekszej jakosci w naszej grze w porownaniu z jesienia.

JudasPriest 25.02.2018 16:22

Obawiam się, że groźba porażki jest bardzo realna

AntyMod 25.02.2018 16:24

to nie jest mecz ekstraklasy - to jest kopanina wiesniakow z B klasy ....jesli ktos sie zastanawial dlaczego taki wynalazek jak ten jakis Mitrovic nie pogral nigdzie dluzej niz rok to ma juz odpowiedz ...pomysl z Cywka w srodku pola jest tak idiotyczny jakby z tego sterydowego karła z Barcy zrobic nagle siatkarza ....rozumiem ze mroz, ciezka murawa ale sa do cholery jakies podstawy pilkarskie ktorych w tym meczu nie ma wogole ...jedynie Lonch zapiernicza jak moze i nawet szkoda mi tego chlopaka

FraMat 25.02.2018 16:28

Oglądam to i widzę Wisłę Moskala.
Mnóstwo podań w środku. Piłka nawet ładnie chodzi, aż do pola karnego. Potem miotamy się przed szesnastką, czasami coś wrzucimy na rosłych obrońców. Jeden niecelny strzał Mitrovicia. Niczego więcej nie widziałem.
Remis będzie sukcesem o ile Carillo czegoś nie zmieni.
Boguski, jak na razie to naczelny hamulcowy.

Nie chcemy wygrać tego meczu?

Griszka30KR 25.02.2018 16:29

Niby klepiemy ta piłką ,ale do 16m i nic po za tym...
Na jakiej podstawie myslimy o pucharach?Lech,Legia ,Jaga, Górnik w tym sezonie.

kristos 25.02.2018 16:31

Niestety słabo , dużo niedokładnych podań ,druga linia bez błysku.
Jak nie poprawią gry , nie ma szans nawet na remis.

arti 25.02.2018 16:32

Powinni byli odwołać ten mecz, gra przy minus 10 to idiotyzm. Podobnie w najbliższą środę jak temperatura nie wzrośnie w okolice zera.
A tak w ogóle to słuchacie i wierzycie (niektórzy) w jakieś bajki o pucharach, a potem jest płacz i rozczarowanie.
Wejdźmy do ósemki, a potem realny będzie wynik jak w poprzednim sezonie i tyle na ten temat (moim zdaniem).
Brlek bardzo by się nam przydał...

Griszka30KR 25.02.2018 16:49

60 min nic sie w grze nie zmienia,czas najwyższy na zmiany.Mitrowić powinien odpocząć....

funkykoval 25.02.2018 16:50

Mitrovic ława gra na poziomie Pereza 3 mecz i to samo celne podania tylko do tylu. Halilovic gorzej nie grał a ma pare lat mniej

brylant17 25.02.2018 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1494715)
skład Piasta robi naprawde wrażenie, to mój kandydat na "rycerza wiosny" , mam nadzieje że wywalczymy te 3pkt

do usunięcia

PhantomRanger 25.02.2018 17:05

Jeżeli nie polepszymy gry to 8 się oddali.

brylant17 25.02.2018 17:24

Brawo remis jest sukcesem, a podobno trener nie lubi remisów Buchal MVP!

szczepans21 25.02.2018 17:26

dramat.... całość gry jest dramatem

WioReXXX 25.02.2018 17:28

Tak jak juz tu pisalem - nie widzialem progresu w naszej grze w ostatnich meczach w porownaniu do jesieni.

Ten mecz to potwierdzil.

Nie wygralismy, bo tym razem nie bylo Steinborsa albo nie podal pod nogi Kuciak.

Wyglada to, poki co - bardzo slabo.

nesta 25.02.2018 17:33

A jak ma ta gra wyglądać? Czy taki Piast ma dużo gorszy skład? Na jakiej podstawie Wisła miałaby tam pewnie wygrać?
Pomoc, która w tym ustawieniu jest tak ważna i ma napędzać grę, składa się z całkowicie przeciętnych piłkarzy, którzy nie mają żadnych aututów w grze do przodu (a tu jeszcze ktos potrafił snuć wątpliwości nad sensem Brleka). Do tego w przodzie tragiczny Boguski wiec praktycznie gra jest bez pomocy i jednego skrzydła. Skąd rozczarowanie po meczu?
Jak na dłoni widać, że nie ma kim grać. Serio tu Guardiola miałby takie same wyniki.

Dograć ten sezon, przewietrzyć totalnie kadrę w lecie i walczyć o cos w nowym sezonie. W normalnym juz składzie.

Wasiu 25.02.2018 17:33

Niestety ale przy tej taktyce i doborze wykonawców lepiej nie będzie. W podstawowym składzie wyszło 2 graczy potrafiących wygrać pojedynek z przodu stwarzając zagrożenie. Nie da się bramek zdobywać atakując 2 zawodnikami. Sytuacje się zaczynają pojawiać w drugiej połowie jak wchodzi już zmęczenie przeciwników i się miejsce robi.

CrazyBoy96 25.02.2018 17:36

Trener który nie gra na remis - statystyka; 3 mecze - 2 remisy :D

Tutaj nie był problem w grze, bo wg mnie grali to co potrafili, tylko poszczególni zawodnicy, czyt. Boguski, Mitrović.

No i ten zasraniec Czerwiński który musiał wyciągnąć tą piłkę Imaza na pustą :D

mitmichael 25.02.2018 17:37

Patrzac na koncowke remis jest dobrym osiagnieciem, w 2 polowie gralismy na lepsza strone i w koncu to jakos wygladalo do czasu, potem Piast znow doszedl do slowa. Ostatnia sytuacja to nieporozumienie, niedlugo wiart zawieje i pilkarze beda sie kladli na murawie. Mam nadzieje, ze na mecz z Korona beda zmiany, jedna po czerwonej kartce na pewno bedzie wymuszona

Patryko 25.02.2018 17:38

Graliśmy dziś w 10 (Boguski) albo i nawet 9 (Cywka). Zdecydowanie brakuje kogoś w środku, kto zagra nieszablonowo, przyspieszy atak. Gra pod spalone przyprawia o palpitacje serca.
Żadna z drużyn nie zasłużyła na zwycięstwo, punkt trzeba szanować.

regan 25.02.2018 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 1494739)
Tak jak juz tu pisalem - nie widzialem progresu w naszej grze w ostatnich meczach w porownaniu do jesieni.

Ten mecz to potwierdzil.

Nie wygralismy, bo tym razem nie bylo Steinborsa albo nie podal pod nogi Kuciak.

Wyglada to, poki co - bardzo slabo.

Nie wygraliśmy bo Imaz nie trafił do pustej bramki 2 razy a Boguś znowu sobie przyspał zamiast atakować piłke.

Gra jest inna na jesieni. Gramy hurrrra ofensywnie i wysoko ustawioną defensywą i dużą ilością zostawianego miejsca po bokach. Za Kiko było hurra defensywnie z dzidą do przodu i dziurą w środku.

statysyki: Z Arką ponad 500 podań. 60% posiadania.
z Piastem ponad 600 podań i 60% posiadania.
Brakuje tylko jeszcze z przodu popracować nad wykończeniem akcji i ostatnim podaniem. Z tym ciągle jest problem

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1494749)
Graliśmy dziś w 10 (Boguski) albo i nawet 9 (Cywka). Zdecydowanie brakuje kogoś w środku, kto zagra nieszablonowo, przyspieszy atak. Gra pod spalone przyprawia o palpitacje serca.
Żadna z drużyn nie zasłużyła na zwycięstwo, punkt trzeba szanować.

Cywka?? Jeden z najlepszych na boisku obok Buchala, Wasyla czy Imaza
Co powiesz o grze Carlitosa Sadloka i Mitrovicia?
Carlitos 9 na 10 pojedynków przegranych i bezsensowne holowanie piłki
Sadlok 8 na 10 podań do przeciwnika.
Mitrović ciężko coś powiedzieć.
Boguś wiadomo jak we mgle

ashkeczup 25.02.2018 17:42

Moim zdaniem Boguski nie może dać nam nim w tej taktyce. Gra w najwyżej postawionej linii, gdzie pressing dostaje w sekundę. Czy jest wystarczająco zwinny, silny, dobry technicznie, dynamiczny? Nie. Przecież on się boi pojedynków, 1vs1 ostatnio podobno w fifie 09 wygrał. Zgoła inaczej sytuacje ma się jeśli chodzi o Wojtkowskiego. Dobry Buchal, przyzwoita obrona, bardzo dobry Arsenić. Z takim line upem w pomocy nie widzę niestety żadnej szansy na strzelanie bramek. Sadlok drastycznie obniżył loty. Carlitos w....ia, chyba grę zespołową całą zimę z Małeckim ćwiczył. Brawo Buchal

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl