Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXIII KOLEJKA] WISŁA Kraków - Arka Gdynia, 17 Lutego, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9918)

pepe72 16.02.2018 21:04

Korona zagrała dziś dla nas i straciła punkty z Sandecją ;)

brylant17 16.02.2018 21:15

Trzeba to koniecznie wykorzystać !

rozarian 17.02.2018 00:18

Siemaszki nie będzie. Najlepszy w meczu z Lechem skrzydłowy Zarandia również będzie nieobecny z powodu choroby, więc Arka osłabiona. Wobec tego trzeba zdecydowanie sięgnąć po te 3 pkt.

Kamyk 17.02.2018 04:26

Ktoś mi powie jakie znajomości ma nasza rzecznik? K8rwa to jest porażka. Wsyzstkie konferencje prasowe to jest jedna wielka żenada.

orm 17.02.2018 08:30

Trochę zdumiewa mnie ten optymizm i przekonanie, że to wygramy - może 1 bramką, ale wygramy. Wg mnie szanse są bardzo wyrównane i chyba najbardziej prawdopodobny jest remis...

Charlie 17.02.2018 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orm (Post 1494159)
Trochę zdumiewa mnie ten optymizm i przekonanie, że to wygramy - może 1 bramką, ale wygramy. Wg mnie szanse są bardzo wyrównane i chyba najbardziej prawdopodobny jest remis...

Gramy u siebie z ligowym średniakiem, ponadto mecz jest absolutnie kluczowy jeśli chodzi o walkę o pierwszą ósemkę. Cięzko, żebyśmy sie nastawiali na remis.

sedonh 17.02.2018 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamyk (Post 1494156)
Ktoś mi powie jakie znajomości ma nasza rzecznik? K8rwa to jest porażka. Wsyzstkie konferencje prasowe to jest jedna wielka żenada.

to nie rzecznik to pani prowadząca

Levis88 17.02.2018 10:17

Coś czuję że po dzisiejszym meczu głównym tematem będzie walka o górną 8... Obym się mylił

pawlozm 17.02.2018 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1494155)
Siemaszki nie będzie. Najlepszy w meczu z Lechem skrzydłowy Zarandia również będzie nieobecny z powodu choroby, więc Arka osłabiona. Wobec tego trzeba zdecydowanie sięgnąć po te 3 pkt.

Info, że Zarandia nie zagra pewne? Faktycznie to dla nich osłabienie.
Niemniej nie upatrujmy swojej szansy w tym, że w Arce nie zagra ten czy ten.
Patrzmy na swoją kadrę, która przy tylu nieobecnych i tak wydaje się być szeroka.
Hallilovic czy Mitrovic? Mały czy Imaz? Bartkowski czy Palcic?
Jest jeszcze opcja wyjść z przodu z Kolarem - wtedy Carlos bardziej na boku.
Według mnie potencjał jest duży, gramy u siebie, obstawiam 3:0.

El'kabat 17.02.2018 11:04

Zarandia jest w kadrze i jedzie do Krakowa.

Ja liczę, że po dobrym wejściu jednak od początku zagra Imaz.

CrazyBoy96 17.02.2018 11:18

Poszła gruba papa, więc Wy mi tu o żadnych remisach nie piszcie :D Może to nie Wisła sprzed 10 lat, ale kadrę od Arki mamy mocniejszą, gramy u siebie, a wygrać też trzeba jeżeli chcemy walczyć o cokolwiek w tym sezonie, więc czemu mielibyśmy stracić jakiekolwiek punkty ?

Dzimi 17.02.2018 12:32

Czy Głowacki jest kontuzjowany?

mitmichael 17.02.2018 12:44

Zdrowy ale Carillo woli pare Arsenic - Wasilewski zeby miec na stoperze jednego sprytnego i drugiego silowego zawodnika

czaro 17.02.2018 13:07

No i to by było na tyle jeśli chodzi o karierę. Szkoda, bo mógł jeszcze pograć - jeśli nie półtora, to chociaż pół roku.

UcheJ 17.02.2018 13:16

Glowacki nie spelnia wymogow trenera jesli chodzi o szybkosc dla tego gra Wasyl, niczego nie zalujmy trzeba wierzyc w trenera i tyle on wie kto jest lepszy pozatym wole Arsenicia bo potem mozna go sprzedac

Charlie 17.02.2018 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1494178)
No i to by było na tyle jeśli chodzi o karierę. Szkoda, bo mógł jeszcze pograć - jeśli nie półtora, to chociaż pół roku.

Spokojnie, zaraz się ktoś połamie, albo wyleci za kartki. Ponadto pozostaje jedna kwestia - czy Głowacki dalej gra, bo chce i sprawia mu to wielką radość, czy po prostu nie chce zostawiać klubu w trudnej sytuacji. Przypominam, że pierwotnie miał skończyć karierę w 2016 roku.

Patryko 17.02.2018 13:37

Polecam ostatni wywiad Arka (link gdzieś w wątku Nasi piłkarze...) - doskonale wie, że jest po prostu najsłabszy sportowo z tej trójki, nie jest to dla niego żadną ujmą na honorze. Lata lecą i powoli trzeba się przyzwyczajać do Wisły bez Arka (w roli piłkarza oczywiście, nie wyobrażam sobie sytuacji, w której nie będzie On znaczącą personą w Klubie po zakończeniu kariery).

pepe72 17.02.2018 14:06

Trochę zdumiewa mnie pesymizm. Zobaczcie na notowania buków. Wisła jest faworytem i trzeba to tylko udowodnić wieczorem na boisku. Ma być raczej ciepło, co dla nas ważne.

rozarian 17.02.2018 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawlozm (Post 1494167)
Info, że Zarandia nie zagra pewne?

Może to ściema, ale taka informacja z godz.19 wczoraj na stronie arkowcy:
" nie zobaczymy zbierającego dobre recenzje za pierwszy mecz Luki Zarandii, bo Gruzin się rozchorował i nie da rady zagrać przeciwko klubowi z Krakowa.". Jeśli będzie, to większy kłopot dla naszych bocznych obrońców, bo zarówno Kun i Zarandia są od nich sporo szybsi. Trzeba po prostu więcej strzelić i tyle :D

El'kabat 17.02.2018 15:29

Oby tak było jak mówisz, ja patrzyłem na oficjalną świni i tam w kadrze jest http://www.arka.gdynia.pl/news,18711...o-krakowa.html

Jak mamy grać o ambitne cele to nie ma co się przejmować x czy y piłkarzem, tylko robić swoje :)

2-1 dla Wisełki

ashkeczup 17.02.2018 15:34

Żeby wdrożyć myśl Carrillo potrzeba znacznie więcej czasu, niż na prosta piłkę Kiko, ale nie wyobrażam sobie dzisiaj remisu, chociaż uważam, że Arka to znacznie mniej wygodny przeciwnik niż Lechia. 2:0, Imaz + Halilović

brylant17 17.02.2018 16:00

Ciekawe czy nasi "eksperci" dadzą mu na to szanse

El'kabat 17.02.2018 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CrazyBoy96 (Post 1494170)
Poszła gruba papa, więc Wy mi tu o żadnych remisach nie piszcie :D Może to nie Wisła sprzed 10 lat, ale kadrę od Arki mamy mocniejszą, gramy u siebie, a wygrać też trzeba jeżeli chcemy walczyć o cokolwiek w tym sezonie, więc czemu mielibyśmy stracić jakiekolwiek punkty ?

Gruba papa ? :) Tzn grajki w koncu hajs dostali ? :>

wislak2214 17.02.2018 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1494190)
Gruba papa ? :) Tzn grajki w koncu hajs dostali ? :>

Raczej kolega postawił u buka;d

El'kabat 17.02.2018 18:48

Wszystko ok.

Ale w ciągu bodajże ostatnich 9 mcy były tylko dwa weekendy, kiedy pdały takie same wyniki ( 1,x,2) jak były 3 mecze grane w 1 dzień.

Oby buki były łaskawe dla nas, jak Jaga wygra :)

brylant17 17.02.2018 22:24

Gra tragedia taktyka 4-3-3 to nie dla nas nie z tą obroną....gdyby nie błędy bramkarza to byś chvja wygrali....Ale już po meczu i można gdybać ważne 3 pkt

AgresywnyChomik 17.02.2018 22:24

Steinbors, dziekujemy !!!

pepe72 17.02.2018 22:24

Po tej kolejce Arka i Zagłębie za nami. Jazda, jazda, jazda ...

Ale temat wyprowadzenia piłki i obrony to Joan musi przepracować.

Szneka 17.02.2018 22:25

Wybiegaliśmy wygraną. Wreszcie walka od początku do końca. Llonch człowiek numer 1 do tego błysk geniuszu i szczęścia Arsenicia.Również Imaz- chyba najlepszy mecz od kiedy jest u Nas.
Słabszy dziś był Carlitos ale pewnie wpływ na to miało wqrwienie że sędzia ukradł Mu gola na 1-1. Dobrze, że miał kto Go zastąpić.
Buchalik interwencja meczu :)
Fakt faktem za tydzień na Piasta może wystarczyć ale na Koronę może już być za mało.

ashkeczup 17.02.2018 22:26

brylant co ty .......isz...

Dzimi 17.02.2018 22:28

Jako najlepszy komentarz do meczu zacytuję kogoś z czata
Cytat:

Brawo za walkę do końca , ale gra kiepska , no i wciąż za dużo patałachów w drużynie
Inne spostrzeżenia:
- Mitrović kolejny raz bardzo słaby na boisku
- celność strzałów dramatyczna: na 22 wszystkie, tylko 4 celne
- pomysł trenera z Boguskim na lewym skrzydle to nie wiem skąd się wziął. Otrząśnij się Carrillo
- mam nadzieje że wypożyczą Brleka do czerwca i będzie grał zamiast Mitrovicia

El'kabat 17.02.2018 22:32

To jak zadupcali po te 3 punkty - miło widzieć tak biegającą Wisłę.

Llonch dziś odebrałby nawet złoto Stochowi - czapki z głów.

Sporo jeszcze do pracy, ale czas działa na naszą korzysć - 3 punkty zostają w Krakowie !!!

Wiosna lato jesień zima arka gdynia ....a świnia !!!!!!

TOMEK 11 17.02.2018 22:33

Buchalik, Bartkowski, Cywka, Boguski- jesteście cienkie bolki i zwyczajnie nie zasługujecie na nowe kontrakty

Wojtas 17.02.2018 22:34

Gra wcale nie taka zła.Przyjemnie sie to ogladało,grali caly czas do przodu.Widać pomysł.Nawet jakby bylo 3;3 to i tak widać ze to idzie w dobrym kierunku.

A to zwyciestwo zasłuzone ,kopacze z Arki nieiwem kiedy oddali te 7 strzałow.Fajny mecz Imaza i Lloncha ,Mitorvic mnie w ogole nie przekonuje.Sadlok jak zwykle dobrze ,Arsenic na obronie nie ma co gadać -wyrabia się chlopak.

No i Buchalik,jak zawsze na niego narzekam to gdyby nie on drewniany czerep Marciniaka dały swiniom remis.
No i jelsi prawda z Brelkiem to to jest wlasnie ten jeden element ktory nam brakuje.

pepe72 17.02.2018 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1494204)
Buchalik, Bartkowski, Cywka, Boguski- jesteście cienkie bolki i zwyczajnie nie zasługujecie na nowe kontrakty

Co masz do Buchalika dzisiaj?

Szneka 17.02.2018 22:36

Pamiętajmy, że gramy bez Bashy i Wojtkowskiego. Na koniec jesieni podstawowi zawodnicy nasi.

ashkeczup 17.02.2018 22:37

Nie mam pojęcia skąd te negatywne opinie o grze. W mojej opinie byliśmy klase lepsi od Arki. Co Steinbors przyfarfoclił, to Wasyl oddał nie trzymając spalonego. Momentami gubimy się w obronie, ale moim zdaniem 2 linia wymaga pewnych modyfikacji. Ewidentnie nie ogarniają, czyja ma być jakaś przebitka i nie raz Mitrović i Cywka stali w miejscu i patrzyli się na siebie. Bartkowski jest fatalny, ale dzisiaj tak do 60 minuty to Sadlok był cieniem siebie- beznadziejny. Jeśli ktoś mówi, że Boguski jest słaby, to radzę obejrzeć sobie 70 minute, gdzie podał sam do siebie. Carlitos podał kiedyś sam do siebie? Albo Meliskon? No. Skoro już wspomniałem Carlitosa, to irytują jego kretyńskie decyzje, gdy każdy kontakt z piłką to wchodzenie w 1vs3/4. Nie tędy droga, przecież i tak cała drużyna gra pod niego.

Zapomniałbym od Mitroviciu. Pierwsze 2 mecze- nieporozumienie. Skuteczność podań do tyłu ma taką, jak Uryga, a do przodu gorszą, bo wszystko co próbuje, to strata, a Alan chociaż nie próbował. Widać jakiś tam potencjał, ale ten typ przecież miał być wzmocnieniem 'na już'.

Marcinnno 17.02.2018 22:41

Mitrovic jak dla mnie nie istnieje. Mam nadzieję, że to nie jest pupilek trenera i w następnym meczu ława,bo inaczej bedzie jak z Ze Manuelem.Jeśli chodzi o grę widać poprawe.

brylant17 17.02.2018 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1494201)
brylant co ty .......isz...

Nie musisz zgadzać się. z moją opinią kopanina,chaos,kopanina

mitmichael 17.02.2018 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1494204)

Buchalik to akurat dzisiaj nie zawinil, robil co mogl. Graczem meczu zdecydowanie Arsenic, dwie bramki strzelone, ogarnial lepiej niz Wasyl, ktory nie zdarzyl wrocic i niestety padla bramka na 2-2. Gra ogolnie nie wygladala za dobrze, byly bardzo slabe momenty, duzo jeszcze jest do poprawy. Najwazniejsze sa 3 punkty i wracamy do top8

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl