Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXI KOLEJKA] Lechia Gdańsk - WISŁA Kraków, 10 Lutego, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9914)

ashkeczup 07.02.2018 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1493587)
Średnio mamy 30% zawodników kontuzjowanych, więc nie mówmy że problemu nie ma. Tylko ostatni tydzień to nowe kontuzje Arsenicia, Mitrovivia i Bashy.

Inna sprawa że Basha jest już raz 3 kontuzjowany odkąd jestu nas. Z takim zdrowiem to szczerze mówiąc nie ma co u nas szukać. W lecie mu się kończy kontrakt i jesli po tej kontuzji złapie kolejną to ja bym go o 2 lata nie przedłużal. A tyle ma w kontrakcie. Fajny zawodnik, ale szklany.

Wliczasz Ondraska, Veleza, Gonzaleza i Brożka? Pod Carrillo tylko Wojtowski doznał kontuzji, ale szybko po niej wrócił, no i teraz zapowiada się poważniejszy uraz Bashy. Do tygodniowych absencji trzeba się przyzwyczaić, bo to całkiem normalne i nie sposób temu zapobiec, a myślę, że Arsenić właśnie tyle będzie nieobecny.

Jeszcze mi powiedz jak tą średnią policzyłeś, bo wg. Kiewicza obecnie kontuzjowanych jest 6 piłkarzy/ 29.

brylant17 07.02.2018 18:36

Po to jest tych 30-tu piłkarzy by można było ustalać skład ok.2-3 kontuzje jest w porządku,ale nie 6 czy 9

ashkeczup 07.02.2018 18:53

Czyli jak szklany Ondrasek i Velez po grze na prochach są kontuzjowani, to gramy tylko w dziada?

mitmichael 07.02.2018 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1493576)
czyli środek Mitrović Perez Llonch?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1493577)
Perez sobie klubu szuka.

Llonch/ Mitrovic / Halilovic

Zapomnieliscie o Cywce, tam go widzi Carillo wiec jak ktos wypadnie i nie bedzie kogo wstawic to on jest kolejna opcją

Szneka 07.02.2018 21:05

El Kabat podał bardziej prawdopodobny środek niż ja. Tomek Cywka? hmmmm ciężko mi uwierzyć że zagra w środku pola chociaż faktycznie sparingi na to wskazują.
Bardzo mnie ciekawi też prawa obrona. Bartkowski czy Palcić?

pawlozm 07.02.2018 21:26

Według mnie jak tylko Mitrovic będzie w 100% gotowy to wyjdziemy na środku trójką: Hallilovic, Llonch, Mitrovic.
Jeśli jednak Cywka w oczach Carrillo okazał sie na tyle dobry, że wywalczy skład- super. To jest jego nominallna pozycja, nie zapominajy.
W obronie Sadlok, Głowa i Wasyl są pewniakami (problemy Arsenica), mam jednak duży znak zapytania co do prawej obrony - Palcic czy Bartkowski? Docelowo Palcic po to został ściągnięty żeby grać, jednak jest u nas krótko, a Kuba wiele nie odstaje.
W bramce BUchal wydaje się pewniakiem - Cuesta nie zagrał ani minuty sparingu. Co mnie martwi, bo jestem jego zwolennikiem, nie ukrywam, że Cuesta jest dla mnie numerem 1 - ale tylko zdrowy i w formie.
Ofensywną trójkę widzę tak: Imaz, Carlos, Małecki. Owszem Boguś w ostatnim sparingu fajnie zagrał ale jak dla mnie Imaz i Mały są lepsi.

jova 07.02.2018 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawlozm (Post 1493600)
Ofensywną trójkę widzę tak: Imaz, Carlos, Małecki. Owszem Boguś w ostatnim sparingu fajnie zagrał ale jak dla mnie Imaz i Mały są lepsi.

Obstawiam, że Boguski będzie w pierwszym, bo bodaj w ani jednym sparingu Mały nie zagrał razem z Imazem. Wydaje mi się, że obaj walczą o jedną pozycję na lewym skrzydle i Małecki wygrywa.

ashkeczup 07.02.2018 22:19

Forma Małeckiego musiałaby niesamowicie wystrzelić w trakcie obozu, żeby miał Imaza wygryźć. Jesus ma mniej minut i dużo lepsze statystyki. Moim zdaniem ze skrzydłowych to właśnie Imaz jest najoczywistszym wyborem, szczególnie, że taktyka się zmieniła i nie gramy już z klasycznymi skrzydłowymi, a to hiszpan najlepiej sobie radzi wymieniając się z Carlitosem pozycjami.

jova 07.02.2018 22:36

Napisałem, że Małecki wygrywa rywalizację, na podstawie składu ze sparingu z Termalicą. Jedenastka, która wtedy grała w pierwszej połowie, to ewidentnie miało być najmocniejsze dostępne ustawienie i to Mały się w nim znalazł.

AntyMod 07.02.2018 22:45

kazdy wynik moze sie zdarzyc i kazdy wynik nie bedzie zadnym zaskoczeniem ....ot , to nasza marna liga w ktorej i tak musi wygrac legia , osobiscie najbardziej lubie pierwsze dwie kolejki po przerwach letnich i zimowych , bo to jedna wielka niewiadoma ....i czesto niezle jajca i zaskoczenie ....jedyna pewna rzecza w tej lidze od kilku lat jest fakt znanego od 1 kolejki przyszlego MP ....ot , taka liga i taki kraj ...nie zaskoczy mnie niczym ani wygrana Lechii - ani remis - ani wygrana Wisly , to mecz dwoch druzyn "z aspiracjami " ....i podstawowoym celem zeby sie zalapac w gornej 8

regan 08.02.2018 01:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1493608)
Forma Małeckiego musiałaby niesamowicie wystrzelić w trakcie obozu, żeby miał Imaza wygryźć. Jesus ma mniej minut i dużo lepsze statystyki. Moim zdaniem ze skrzydłowych to właśnie Imaz jest najoczywistszym wyborem, szczególnie, że taktyka się zmieniła i nie gramy już z klasycznymi skrzydłowymi, a to hiszpan najlepiej sobie radzi wymieniając się z Carlitosem pozycjami.

Ze statystykami czesto jest tak. Ty jesz mięsko ja jem kapuste. Stytstycznie jemy gołąbki. I tak to wyglada. Imaz ma statystki a my na 4 ostatnie mecze 3 wtopy.

Imaz oprocz tego ze kilka razy mu pilka pod noge spadnie nie robi zadnej różnicy drużynie. Nie ciagnie gry nie robi gry z przodu. Maly nawet bez formy bierze gre na siebie, potrafi wygrac jeden na jeden, czasem mu nie wychodzi ale i tak stwarza wiecej zagrożenia. Wiec modlmy sie zeby byl w formie zeby byl jeszcze bardziej produktywny i jego statystyki przekladaly sie na gre i na wynik a nie byly dzielem przypadku.

Karherop 08.02.2018 06:29

Malecki potrafi robić na trenerach bardzo dobre pierwsze wrażenie. Pracowity, waleczny, duzo strzela, wchodzi w pojedynki. Problem tkwi często w tym, że jego dryblingi są bardzo schematyczne. Jego kiwke na lewą noge zna cala liga. Poza tym musi wrócić do gry sprzed lat gdy operowal bardziej w ataku niz na skrzydle, którego teraz nie mamy.
Uważam że w perspektywie czasu Malecki może stracić miejsce w składzie. Z Lechia powinien wyjsc jednak od początku.

Maciek17 08.02.2018 08:10

Skąd informacja, że Perez szuka klubu?

funkykoval 08.02.2018 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciek17 (Post 1493621)
Skąd informacja, że Perez szuka klubu?

Bo takie jest życzenie kibiców :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Charlie 08.02.2018 09:06

Ja tam nie widzę żadnego racjonalnego powodu, dla którego Małecki miałby wygryźć Imaza. Patryk jesienią prezentował się bardzo słabo, więc nie wiem jaki renesans formy musiałby zaliczyć. Imaz idealny nie jest, ale po pierwsze pokazał,, że potrafi strzelać bramki i jest bardziej uniwersalny niż Mały, a po drugie odnoszę wrażenie, że Carlitos lubi z nim grać i szuka go na boisku.

PhantomRanger 08.02.2018 12:01

Basha wygląda niestety na szklanego gościa. Umiejętności ma spore i gdyby był w pełni zdrowy zapewne miałby pewnie miejsce w składzie.

Co do samego spotkania, liczę na ciekawszą grę z naszej strony, bez dzidy na napastnika. Chciałbym zobaczyć zalążek presingu. Sądzę, ze wygramy to spotkanie 2:1, po 2 bramkach Carlitosa.

tomasz_19 08.02.2018 12:10

Mój skład na Lechię:

Buchalik
Palcic Głowa Wasyl Sadlok
Boguski Mitrovic Halilovic
Mały Carlitos Imaz

ashkeczup 08.02.2018 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1493615)
Ze statystykami czesto jest tak. Ty jesz mięsko ja jem kapuste. Stytstycznie jemy gołąbki. I tak to wyglada. Imaz ma statystki a my na 4 ostatnie mecze 3 wtopy.

Imaz oprocz tego ze kilka razy mu pilka pod noge spadnie nie robi zadnej różnicy drużynie. Nie ciagnie gry nie robi gry z przodu. Maly nawet bez formy bierze gre na siebie, potrafi wygrac jeden na jeden, czasem mu nie wychodzi ale i tak stwarza wiecej zagrożenia. Wiec modlmy sie zeby byl w formie zeby byl jeszcze bardziej produktywny i jego statystyki przekladaly sie na gre i na wynik a nie byly dzielem przypadku.

Ale moim zdaniem pożytek z Małego jest bliski 0. Jeździec bez głowy, podania w 10 tempo, zawsze musi poprowadzić piłkę- do 'krakowskiej piłki' i gry na 10 to się raczej nie nadaje. 90% jego akcji to ciągnięcie do linii i slaba wrzutka. Nie wiem, czy w piłce nożnej używa się takiego terminu, ale w innych dyscyplinach funkcjonuje 'momentum', ale jeśli, to Patryk cały pęd niszczy.

Marcinnno 08.02.2018 12:35

Ciężki mecz przed nami. Jakoś nigdy nam się łatwo na nowym stadionie Lechii nie grało. Wydaje mi się, że wyjdziemy takim składem

Buchalik - Palcic-Wasyl-Głowa-Sadlok- Lnoch-Haliliović-Wojtkowski-Imaz-Boguski-Carlitos

El'kabat 08.02.2018 17:42

Wojtkowski po kontuzji i tym co ostatnio wyrabiał w 1 składzie ? :D

Jedyna niewiadoma to Bartkowski/Palcic. Reszta standardowo.

wiesniak842 08.02.2018 20:09

http://www.90minut.pl/news/284/news2...ra-Lechii.html

Bylo?

brylant17 08.02.2018 20:35

Nie, dla nas to wzmocnienie

ashkeczup 08.02.2018 20:52

Ja bym tam obejrzał pojedynki Kuświka z Głową i Wasylem :D

szprotson 08.02.2018 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1493667)
Ja bym tam obejrzał pojedynki Kuświka z Głową i Wasylem :D

zobaczysz w meczach z k**wami z Sącza :)

arti 08.02.2018 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1493662)

No to się Nalepa nagrał po powrocie.
Niestety klocek pozostanie klockiem na wieki wieków, amen.

pepe72 08.02.2018 21:58

Stan Lechii na dziś.

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...zagrac/cjvdqvc

brylant17 09.02.2018 08:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1493672)
No to się Nalepa nagrał po powrocie.
Niestety klocek pozostanie klockiem na wieki wieków, amen.

Do Nalepy nic nie mam,ale karma wraca :D

enzo 09.02.2018 11:12

Wchodzę na główną, odpalam najnowszy, wyróżniony wpis, a tam info, że zagra dzisiaj u nas:
https://www.transfermarkt.pl/alen-ha...spieler/226074

Rok temu Hamburg go kupił z Barcelony za 5 mln ojro, a teraz zagra u nas. I to jeszcze transfer wykonany tak po cichu. Szanuję!

Ma_niek 09.02.2018 11:51

Przewidywany sklad :

Buchalik – Bartkowski, Głowacki, Wasilewski, Sadlok – Llonch, Cywka – Halilović, Boguski, Małecki – Carlitos.

Jak dla mnie strasznie slabo wyglada ten sklad.

w0lno. 09.02.2018 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1493706)
Przewidywany sklad :

Buchalik – Bartkowski, Głowacki, Wasilewski, Sadlok – Llonch, Cywka – Halilović, Boguski, Małecki – Carlitos.

Trzeba przyznać, że rywalom na widok naszej jedenastki nie zmiękną kolana. Dajmy szansę nowemu trenerowi i samym piłkarzom! Ciekawe tylko, co na to kwiat polskiego dziennikarstwa - "hiszpańska Wisła", a w pierwszym składzie 8 Polaków.

szprotson 09.02.2018 12:04

Cytat:

Przewidywany sklad :

A co w nim jest takiego slabego?
Jak wygladał by skład strasznie dobrze wg. Ciebie?

7 kotów 09.02.2018 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1493708)
Jak wygladał by skład strasznie dobrze wg. Ciebie?

Curtois - Valencia, Pique, Umtiti, Alba - Kante, Sobolewski - Hazard, Messi, Malecki - Lewandowski

sandomingo 09.02.2018 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1493710)
Curtois - Valencia, Pique, Umtiti, Alba - Kante, Sobolewski - Hazard, Messi, Malecki - Lewandowski

eee...Valencia emeryt:) A poza tym gdzie Polacy?!

Arkadiusz.Czerepach 09.02.2018 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez enzo (Post 1493704)
Wchodzę na główną, odpalam najnowszy, wyróżniony wpis, a tam info, że zagra dzisiaj u nas:
https://www.transfermarkt.pl/alen-ha...spieler/226074

Rok temu Hamburg go kupił z Barcelony za 5 mln ojro, a teraz zagra u nas. I to jeszcze transfer wykonany tak po cichu. Szanuję!

śmialiście sie z Reagana , to teraz przepraszać go na klęczkach i z dobra whisky :P

cucuuumber 09.02.2018 12:50

Myślicie, że Mitrović nie zagra? Mi się wydaje, że jak zdrowy to pewniak do pierwszego składu, zwłaszcza przy kontuzji Bashy.

Charlie 09.02.2018 13:12

Dalej nie rozumiem co w pierwszym składzie robi Małecki kosztem Imaza. Mam nadzieje, że Mały swoim występem zamknie mi mordę, ale mimo wszystko mam co do niego spore obawy.

szprotson 09.02.2018 13:16

ale przeciez to sklady przypuszczalne, nie srajcież :)

lukaszsz86 09.02.2018 15:22

myślę że w meczu z Bruk-Betem Carillo nie wyłożył na tacy pierwszej jedenastki na najbliższy mecz ligowy i w składzie może zajść 1-2 zmiany

ashkeczup 09.02.2018 16:16

Cytat:

Przewidywany sklad :

Mega słabo, a to wszystko przez Cywkę w środku. DRAMAT. Po co oni w ogóle tam pojechali? Rezerwy wystawić?

czaro 09.02.2018 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1493728)
Mega słabo, a to wszystko przez Cywkę w środku. DRAMAT. Po co oni w ogóle tam pojechali?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Joan Carillo
To nie jest wycieczka, jedziemy tam po punkty

http://www.wislaportal.pl/34036,Joan...po_punkty.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl