![]() |
Cytat:
Jeszcze mi powiedz jak tą średnią policzyłeś, bo wg. Kiewicza obecnie kontuzjowanych jest 6 piłkarzy/ 29. |
Po to jest tych 30-tu piłkarzy by można było ustalać skład ok.2-3 kontuzje jest w porządku,ale nie 6 czy 9
|
Czyli jak szklany Ondrasek i Velez po grze na prochach są kontuzjowani, to gramy tylko w dziada?
|
Cytat:
Cytat:
|
El Kabat podał bardziej prawdopodobny środek niż ja. Tomek Cywka? hmmmm ciężko mi uwierzyć że zagra w środku pola chociaż faktycznie sparingi na to wskazują.
Bardzo mnie ciekawi też prawa obrona. Bartkowski czy Palcić? |
Według mnie jak tylko Mitrovic będzie w 100% gotowy to wyjdziemy na środku trójką: Hallilovic, Llonch, Mitrovic.
Jeśli jednak Cywka w oczach Carrillo okazał sie na tyle dobry, że wywalczy skład- super. To jest jego nominallna pozycja, nie zapominajy. W obronie Sadlok, Głowa i Wasyl są pewniakami (problemy Arsenica), mam jednak duży znak zapytania co do prawej obrony - Palcic czy Bartkowski? Docelowo Palcic po to został ściągnięty żeby grać, jednak jest u nas krótko, a Kuba wiele nie odstaje. W bramce BUchal wydaje się pewniakiem - Cuesta nie zagrał ani minuty sparingu. Co mnie martwi, bo jestem jego zwolennikiem, nie ukrywam, że Cuesta jest dla mnie numerem 1 - ale tylko zdrowy i w formie. Ofensywną trójkę widzę tak: Imaz, Carlos, Małecki. Owszem Boguś w ostatnim sparingu fajnie zagrał ale jak dla mnie Imaz i Mały są lepsi. |
Cytat:
|
Forma Małeckiego musiałaby niesamowicie wystrzelić w trakcie obozu, żeby miał Imaza wygryźć. Jesus ma mniej minut i dużo lepsze statystyki. Moim zdaniem ze skrzydłowych to właśnie Imaz jest najoczywistszym wyborem, szczególnie, że taktyka się zmieniła i nie gramy już z klasycznymi skrzydłowymi, a to hiszpan najlepiej sobie radzi wymieniając się z Carlitosem pozycjami.
|
Napisałem, że Małecki wygrywa rywalizację, na podstawie składu ze sparingu z Termalicą. Jedenastka, która wtedy grała w pierwszej połowie, to ewidentnie miało być najmocniejsze dostępne ustawienie i to Mały się w nim znalazł.
|
kazdy wynik moze sie zdarzyc i kazdy wynik nie bedzie zadnym zaskoczeniem ....ot , to nasza marna liga w ktorej i tak musi wygrac legia , osobiscie najbardziej lubie pierwsze dwie kolejki po przerwach letnich i zimowych , bo to jedna wielka niewiadoma ....i czesto niezle jajca i zaskoczenie ....jedyna pewna rzecza w tej lidze od kilku lat jest fakt znanego od 1 kolejki przyszlego MP ....ot , taka liga i taki kraj ...nie zaskoczy mnie niczym ani wygrana Lechii - ani remis - ani wygrana Wisly , to mecz dwoch druzyn "z aspiracjami " ....i podstawowoym celem zeby sie zalapac w gornej 8
|
Cytat:
Imaz oprocz tego ze kilka razy mu pilka pod noge spadnie nie robi zadnej różnicy drużynie. Nie ciagnie gry nie robi gry z przodu. Maly nawet bez formy bierze gre na siebie, potrafi wygrac jeden na jeden, czasem mu nie wychodzi ale i tak stwarza wiecej zagrożenia. Wiec modlmy sie zeby byl w formie zeby byl jeszcze bardziej produktywny i jego statystyki przekladaly sie na gre i na wynik a nie byly dzielem przypadku. |
Malecki potrafi robić na trenerach bardzo dobre pierwsze wrażenie. Pracowity, waleczny, duzo strzela, wchodzi w pojedynki. Problem tkwi często w tym, że jego dryblingi są bardzo schematyczne. Jego kiwke na lewą noge zna cala liga. Poza tym musi wrócić do gry sprzed lat gdy operowal bardziej w ataku niz na skrzydle, którego teraz nie mamy.
Uważam że w perspektywie czasu Malecki może stracić miejsce w składzie. Z Lechia powinien wyjsc jednak od początku. |
Skąd informacja, że Perez szuka klubu?
|
Cytat:
|
Ja tam nie widzę żadnego racjonalnego powodu, dla którego Małecki miałby wygryźć Imaza. Patryk jesienią prezentował się bardzo słabo, więc nie wiem jaki renesans formy musiałby zaliczyć. Imaz idealny nie jest, ale po pierwsze pokazał,, że potrafi strzelać bramki i jest bardziej uniwersalny niż Mały, a po drugie odnoszę wrażenie, że Carlitos lubi z nim grać i szuka go na boisku.
|
Basha wygląda niestety na szklanego gościa. Umiejętności ma spore i gdyby był w pełni zdrowy zapewne miałby pewnie miejsce w składzie.
Co do samego spotkania, liczę na ciekawszą grę z naszej strony, bez dzidy na napastnika. Chciałbym zobaczyć zalążek presingu. Sądzę, ze wygramy to spotkanie 2:1, po 2 bramkach Carlitosa. |
Mój skład na Lechię:
Buchalik Palcic Głowa Wasyl Sadlok Boguski Mitrovic Halilovic Mały Carlitos Imaz |
Cytat:
|
Ciężki mecz przed nami. Jakoś nigdy nam się łatwo na nowym stadionie Lechii nie grało. Wydaje mi się, że wyjdziemy takim składem
Buchalik - Palcic-Wasyl-Głowa-Sadlok- Lnoch-Haliliović-Wojtkowski-Imaz-Boguski-Carlitos |
Wojtkowski po kontuzji i tym co ostatnio wyrabiał w 1 składzie ? :D
Jedyna niewiadoma to Bartkowski/Palcic. Reszta standardowo. |
|
Nie, dla nas to wzmocnienie
|
Ja bym tam obejrzał pojedynki Kuświka z Głową i Wasylem :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Niestety klocek pozostanie klockiem na wieki wieków, amen. |
|
Cytat:
|
Wchodzę na główną, odpalam najnowszy, wyróżniony wpis, a tam info, że zagra dzisiaj u nas:
https://www.transfermarkt.pl/alen-ha...spieler/226074 Rok temu Hamburg go kupił z Barcelony za 5 mln ojro, a teraz zagra u nas. I to jeszcze transfer wykonany tak po cichu. Szanuję! |
Przewidywany sklad :
Buchalik â Bartkowski, Głowacki, Wasilewski, Sadlok â Llonch, Cywka â Halilović, Boguski, Małecki â Carlitos. Jak dla mnie strasznie slabo wyglada ten sklad. |
Cytat:
|
Cytat:
Jak wygladał by skład strasznie dobrze wg. Ciebie? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Myślicie, że Mitrović nie zagra? Mi się wydaje, że jak zdrowy to pewniak do pierwszego składu, zwłaszcza przy kontuzji Bashy.
|
Dalej nie rozumiem co w pierwszym składzie robi Małecki kosztem Imaza. Mam nadzieje, że Mały swoim występem zamknie mi mordę, ale mimo wszystko mam co do niego spore obawy.
|
ale przeciez to sklady przypuszczalne, nie srajcież :)
|
myślę że w meczu z Bruk-Betem Carillo nie wyłożył na tacy pierwszej jedenastki na najbliższy mecz ligowy i w składzie może zajść 1-2 zmiany
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl