![]() |
Ten Carillo otarł sie o wielka pilke i to jest jego najwiekszym atutem.
Angielski zna. Mam nadzieje ze jego druzyny graly kombinacyjnie w pilke, ze nauczy naszych bronic przy stalych fragmentach i wykonywac swoje a poza tym poprawi wychodzenie spod pressingu rozgrywanie od tylu i cala organizacje gry od obrony po atak. Mam nadzieje ze powie Perezowi i Imazowi adios. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ps. Maly w formie wciaga go nosem. Taka prawda Markus - oni nie maja zadnego potncjalu. Potencjal ma Bartosz Wojtkowski Carlitos czy Halilovic. Tamci nie pokazuja niczego ponad przecietnego. Perez gra cudownie do boku i do najblizszego a poza tym kompletnie przecietny jak 23 Polakow i Chorwatow czekajacych w kolejce :D Ps Llionch w formie wciaga Pereza dwoma uszami na raz :D |
Cytat:
I jasne, czasem któryś wypali, ale jak się cały skład tak składa... A w sumie, czemu nie - bycie jednym z nielicznych zdrowych psychicznie jest stresujące. Mistrzostwo musi być. Przy pucharach zastanowiłbym się czy nowego trenera zostawić. Wisła to klub który zawsze musi walczyć o najwyższe cele. Kadrowo niczym nie ustępujemy Legii, Lechowi, Jagiellonii czy Zagłębiu, jak nie teraz to kiedy? Nie możemy być średniakami, nie stać nas na to. Oby. |
Moskalowi nikt nie dał tyle czasu co Kiko, w momencie gdy odchodził byliśmy w górnej połówce tabeli. Jak wyszliśmy na jego zwolnieniu i jaką serię wtedy zanotowaliśmy chyba wszyscy dobrze pamiętamy. W jego drużynie brakowało strzelca, który wykorzystywałby z zimną krwią sytuacje wypracowane przez cała drużynę. Teraz mamy takiego napastnika.. Inny kandydat to Jacek Zieliński. Nieźle ogarnął sąsiadkę przez pierwszy sezon, w drugim brakło mu wsparcie ze strony klubu. Sprzedano 2 najlepszych zawodników, a na nic miejsce ściągnięto szrot. Podejrzewam, że obydwaj nie byliby drodzy w utrzymaniu. Od razu uspokoję tych, którzy chcieliby zrównać z ziemią takie propozycje, bo oczywiście obydwa nazwiska są nierealne. Myślę, że Zarząd był dawno dogadany z Carillo i tylko czekali na okazję do zwolnienia Kiko.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
;) |
Cytat:
|
Też nie rozumiem krytyki Moskala. Zespół grał fajnie, wyniki były równie przyzwoite, piłkarzy 13 w kadrze. Dużym minusem był tylko polski paszport Kazka-wiadomo, nie to co jakiś przystojny hiszpan.
|
Cytat:
Kilka osób już ma jakieś "ale" do potencjalnego nowego trenera. I to do nich bylo moje stwierdzenie o "nowym" człowieku. Aspiracje mamy wyższe niz "tylko" gra w 8 jak rok temu. I na tym zakończmy. |
Cytat:
Skąd te aspiracje? Zadałem pytanie - w czym Imaz jest lepszy od Kante albo Vareli? Arsenić Dźwigałę czapką nakrywa, serio? Gdzie ta kadrowa przewaga nad Wisłą Płock? W którym miejscu zakodowałeś sobie że ich piłkarze to frajerzy i anonimy, skoro nasi są z przysłowiowej dupy wyciągnięci za darmo? Zawsze mnie szokowało jak niektórzy tutaj mają straszliwie zawyżone mniemanie o klubie i piłkarzach. Tyle lat minęło od ostatniego sukcesu, a tu nadal nic się nie zmienia. Życzę nowemu trenerowi jak najlepiej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Serio? :D. Przecież aktualnie to jesteśmy organizacyjnie na pewno poniżej poziomu Legii, Lecha i Zagłębia. Sportowo dodałbym na pewno Górnik. Nie wydaje mi się, że jesteśmy gorsi od Jagiellonii, Arki, Śląska, Płocka, Lechii - te drużyny aktualnie raczej będą aspirować do walki o górną ósemkę na tę chwilę. Reszta zależy od tego jak komu żre w tej lidze. Korona, która lała wszystkich nagle dostaje w dupę 0:3 z Arką. Płock 3 mecze w dupe, teraz 2 zwycięstwa, fakt że miniony mecz mógł być grany na zwolnienie. Osobiście uważam więc, że miejsca 4-6 to jest kur.wa nasz obowiązek. |
Cytat:
|
Karuzela się kręci :D
to oznacza jedno, zarządu nie satysfakcjonuje miejsce w pierwszej ósemce, a coś więcej pokazała to wczorajsza frekwencja, pustawo na stadionie przy 10 tysiącach. Będą wyniki - będzie komplet. Proste. |
Wszystko co zebrałem na temat naszego prawdopodobnie nowego trenera:
https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...14614234288128 Poczytałem, porozmawiałem z ludźmi z Chorwacji i takie coś stworzyłem. Podajcie dalej. |
W sumie co to za roznica kto bedzie nowym trenerem? Faceta za 10 miesiecy i tak nie bedzie juz w klubie i wszelkie atuty, ktore teraz ma po pierwszym dolku formy i 3-4 gorszych wynikach przestana istniec.
Pamietacie jak zaprezentowano Ramireza i sie na niego oraz klub rzucily media, ze zatrudniono amatora? Jak Junco, Sarapata i Dukat bronili decyzji mowiac, ze faceta przeswietlili, ze wiedza jak trenuje, ze odpowiada im styl gry jego zespolowo i ze to jest czlowiek ktory im pasuje i ktorego wybrano z wielu kandydatow. Dlatego niewazne czy przyjdzie Carrillo, Moskal czy inny macher gdyz gwarantuje wam, ze nie dostanie czasu na zbudowanie druzyny ani zaufania do wyjscia z ewentualnej obnizki formy. Facet cos wygra, cos przegra ale generalnie bedzie punktowal podobnie jak Kiko |
Kiko był trenerem na czas gdy Wisła każdą złotówkę oglądała 10 razy i był strach czy następny sezon nie będzie w IV lidze. I na ten czas był to dobry wybór spokojne utrzymanie się, górna część tabeli.
Obecnie każdą złotówką oglądamy już tylko dwa razy i stać nas na lepszego i droższego trenera. Dlaczego teraz a nie po sezonie - bo gramy derby a wczorajszy mecz wyglądał jak wyglądał. |
Przecież ten Carillo to ma CV lepsze niż chyba wszyscy zagraniczni trenerzy z Ekstraklapy.
Hiszpan znający angielski - jak dla mnie idealny wybór na ten czas. |
Cytat:
pamiętajcie, że awans do pucharów do 2,4 mln euro - za SAM AWANS do fazy grupowej. Do tego jeszcze kilka milionów pln. za wyniki/transmisje. Jest o co walczyć, tylko trzeba zainwestować, a dodatkowo każde miejsce wyżej to 200 tyś zł |
Cytat:
|
Cytat:
https://www.transfermarkt.pl/joan-ca.../trainer/14860 Sezon 13/14 na 4 miejscu. Sezon 14/15 skończyli z mistrzem Węgier. |
Tak jak napisalem wyzej, mozemy wziac trenera nawet 10 razy drozszego a i tak po pierwszej znizce formy dostanie bilet w jedna strone.
Moze to byc dla niektorych szokiem ale tak juz w pilce jest, ze raz forma jest wyzsza a raz nizsza - kazda druzyny na swiecie ma w sezonie momenty gorsze i lepsze. Ja jestem poprostu w szoku po tym zwolnieniu bo myslalem, ze w klubie pracuja troche powazniejsi ludzie i ze wytrzymaja cisnienie. Jesli jednak zmieniaja trenera bo ostatnie trzy mecze zagralismy piach a w srode sa derby to niestety smierdzi to gruba amatorka. |
Ten caly Carrillo to juz pewniak? Tak patrzam na konferencje z Hajduka z zeszlego roku, to ten jego angielski troche slabo, w kazdym badz razie na pewno lepszy niz Kiko no i przez rok pewnie sie z deka podszkolil. Ogolnie wyglada od Ramireza duzo lepiej w perspektywie mitycznego dlugofalowego projektu. Jak zwykle, wszystko wyjdzie w praniu.
|
Bardziej bym widział Stokowca, czy Magierę. Decyzja już podjęta, także kolejny hiszpan ;) Oby lepszy od poprzednika..
|
Cytat:
Nie widzę sensu wieszać psów na zarządzie, skoro Wisła nadal istnieje, a spora forumowa grupa rozwodzi się nad tematem szansy gry pucharach/ligowej czołówce. Wynik i tak ponad stan, biorąc pod uwagę, co jeszcze działo się z tym klubem kilka miesięcy temu. Przypomnijcie sobie, jakie klakiernia forumowa miała parcie na sprzedaż klubu Niemcom. Zwolnienie Kiko na podstawie ogólnodostępnych danych było dla mnie złą decyzją, albo podjętą w nieodpowiednim czasie. Z drugiej strony nie wiem co się dzieje w szatni, "myślenickach korytarzach" itp. Twierdzę natomiast, że wieszanie psów na zarządzie ( w stylu wulgaryzmów czy personalnych ataków) jest pokazem polskiego piekiełka i niewdzięczności. W krytycznym momencie działali jak należy, to i teraz myślę, że warto im zaufać. Nowy trener. Trochę nudzą mnie już te teksty nowych trenerów o pasji, wizji i filozofii gry. Wszystko i tak w nogach Głowy, Wasyla, Małeckiego czy Carlitosa. Oby trafił się nam gość, który nie będzie przeszkadzał a wniesie coś sensowego. I oby tego Carlitosa niedlugo udało się drogo sprzedać... |
Cytat:
Jesli trenera zwolnila "szatnia" to tez zle bo znowu to ogon kreci psem. Jesli zwolnili Kiko - i to jest najbardziej prawdopodbne - przez aktualna znizke formy to musimy sie wszyscy zastanowic nad profesjonalizmem dzialaczy. Ja po Kiko nie bede plakal, trener jak kazdy inny. Ludzilem sie tylko, ze w Wisle wreszcie mamy nowa jakosc w skali kraju. Myslalem, ze swiadomie rozpoczelismy projekt nowej druzyny i ze nie zostanie on zarzucony po pierwszych niepowodzeniach, ze nastapi jakas eweluacja i decyzje po zakonczeniu sezonu. Widze niestety, ze popelniamy te same bledy co cala liga. |
Cytat:
a co on takiego zrobil ? |
Cytat:
Pozostaje jeszcze kwestia, że od początku chcieli Carillo i teraz jest ku temu okazja. |
Cytat:
Smiesza mnie natomiast ludzie, ktorzy mysla ze przyjdzie nowy trener wezmie pada w rece i zacznie nagle wygrywac :-D Ci sami ludzie, ktorzy sie teraz jaraja Carrillo beda go mieli po paru gorszych meczach za nieudacznika. Szybko znajda sobie kolejnego zbawce, ktoremu beda chcieli wreczyc pada. |
Już jedni w naszym klubie byli co postawili na rodaka.. Końcowy efekt był opłakany w skutkach.
Tutaj coś się wyczerpało a my dalej idziemy w kierunku hiszpańskim. Nie podoba mi się to, ale żebym się mylił. Zmiana przed Derbami - okej, trzeba wstrząsnąć piłkarzami, bo to nie jestem zwykły mecz. Mam nadzieję, że Małecki, Głowa i reszta przekaże hiszpańskim gwiazdorom co to są Derby! Niby gościu odnosił tam jakieś sukcesy no ale w lidze węgierskiej, nie wiem czy to jest jakiś wyznacznik jego talentu. Bardziej martwi mnie to, że poszedł do klubu jako strażak, mając wydobyć ją z kryzysu i nie zrobił tego bo po dwóch miesiącach stracił robotę.. A co jeżeli w tym wypadku będzie podobnie? Jakoś po tych ostatnich spotkaniach i postawie niektórych naszych grajków jestem sceptycznie nastawiony na kolejnego Hiszpana. Obym się mylił i po ostatniej kolejce cieszył się z pucharów. Nie mam chyba dużych wymagań, ale jeżeli drużyna zakończyła już etap przebudowy, zawodnicy zaczęli się zgrywać (o ile można tak powiedzieć) to czas wskoczyć na wyższy poziom i pokazać się z lepszej strony niż dotychczas. Życzę sobie jedynie poprawy naszej gry, żebym po kilku spotkaniach widział styl drużyny, taktykę, żebym się nie musiał martwić, że po strzelonej bramce zaraz oddamy inicjatywę i będziemy czekać na ciosy rywali a sami będziemy liczyć na kontry. |
Długofalowy projekt, a kontrakt ponoć do końca sezonu :D
Z jednej strony pewność, że się w nic nie wpakujemy i nie będziemy płacić milionów monet za zerwanie, a z drugiej jednak dłuższy bardziej by mnie uspokoił, potwierdzając niejako, że zarząd jest całkowicie pewien nowego trenera. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl