Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto po Ramirezie? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9896)

regan 10.12.2017 22:58

Ten Carillo otarł sie o wielka pilke i to jest jego najwiekszym atutem.
Angielski zna. Mam nadzieje ze jego druzyny graly kombinacyjnie w pilke, ze nauczy naszych bronic przy stalych fragmentach i wykonywac swoje a poza tym poprawi wychodzenie spod pressingu rozgrywanie od tylu i cala organizacje gry od obrony po atak.
Mam nadzieje ze powie Perezowi i Imazowi adios.

rozarian 10.12.2017 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1489262)
z PL tylko Ojrzyński ;)

Sobol by się pewnie ucieszył. Gość by u nas 3 x szybciej skończył karierę niż Probierz :P

azkaz 10.12.2017 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1489304)
Angielski zna. Mam nadzieje ze jego druzyny graly kombinacyjnie w pilke, ze nauczy naszych bronic przy stalych fragmentach i wykonywac swoje a poza tym poprawi wychodzenie spod pressingu rozgrywanie od tylu i cala organizacje gry od obrony po atak.

Z ciekawości, kto na chwilę obecną jest lepszy od Imaza na skrzydle? Z Carlitosem pokazał kilkukrotnie że się rozumieją, nie jest to jeszcze poziom czytania wzajemnego jak w pamiętnych czasach Brożek-Stilic ale nie wyglądało to tragicznie.

Markus 10.12.2017 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1489304)

Ja natomiast mam nadzieję, że nie powie im adios, tylko doprowadzi ich do dyspozycji zgodnej z dużym potencjałem i możliwościami, czyniąc nie tylko tych graczy bardzo mocnymi punktami Wisły i całej ligi. O to wszak chodzi, a nie o nieustanne rewolucje kadrowe co pół roku.

regan 10.12.2017 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azkaz (Post 1489306)
Z ciekawości, kto na chwilę obecną jest lepszy od Imaza na skrzydle? Z Carlitosem pokazał kilkukrotnie że się rozumieją, nie jest to jeszcze poziom czytania wzajemnego jak w pamiętnych czasach Brożek-Stilic ale nie wyglądało to tragicznie.

To paralityk jest. Szczegolnie udowodnil to dzis nie trafiajac z 3 metrow glowka do pustej bramki.

Ps. Maly w formie wciaga go nosem. Taka prawda

Markus - oni nie maja zadnego potncjalu. Potencjal ma Bartosz Wojtkowski Carlitos czy Halilovic. Tamci nie pokazuja niczego ponad przecietnego. Perez gra cudownie do boku i do najblizszego a poza tym kompletnie przecietny jak 23 Polakow i Chorwatow czekajacych w kolejce :D

Ps Llionch w formie wciaga Pereza dwoma uszami na raz :D

wolfy 10.12.2017 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1489283)
Nowy człowiek, nowa szansa.

W sumie z całego Twojego posta tylko to ma sens, ponieważ oddaje jak myślicie (w sensie - większość kibiców). Jakimś cudem na koniec zawsze jednak wychodzi że to trener jest do dupy, bo nie wykorzystuje nieziemskiego potencjału naszych zawodników którzy tylko przez zły los i ślepych trenerów nie osiągnęli kompletnie niczego i są nieznani w sumie nikomu kto nie śledzi egzotycznych lig i poziomów rozgrywkowych.
I jasne, czasem któryś wypali, ale jak się cały skład tak składa...

A w sumie, czemu nie - bycie jednym z nielicznych zdrowych psychicznie jest stresujące.

Mistrzostwo musi być. Przy pucharach zastanowiłbym się czy nowego trenera zostawić. Wisła to klub który zawsze musi walczyć o najwyższe cele. Kadrowo niczym nie ustępujemy Legii, Lechowi, Jagiellonii czy Zagłębiu, jak nie teraz to kiedy? Nie możemy być średniakami, nie stać nas na to.

Oby.

kbr 10.12.2017 23:16

Moskalowi nikt nie dał tyle czasu co Kiko, w momencie gdy odchodził byliśmy w górnej połówce tabeli. Jak wyszliśmy na jego zwolnieniu i jaką serię wtedy zanotowaliśmy chyba wszyscy dobrze pamiętamy. W jego drużynie brakowało strzelca, który wykorzystywałby z zimną krwią sytuacje wypracowane przez cała drużynę. Teraz mamy takiego napastnika.. Inny kandydat to Jacek Zieliński. Nieźle ogarnął sąsiadkę przez pierwszy sezon, w drugim brakło mu wsparcie ze strony klubu. Sprzedano 2 najlepszych zawodników, a na nic miejsce ściągnięto szrot. Podejrzewam, że obydwaj nie byliby drodzy w utrzymaniu. Od razu uspokoję tych, którzy chcieliby zrównać z ziemią takie propozycje, bo oczywiście obydwa nazwiska są nierealne. Myślę, że Zarząd był dawno dogadany z Carillo i tylko czekali na okazję do zwolnienia Kiko.

Barti 10.12.2017 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1489314)
W sumie z całego Twojego posta tylko to ma sens, ponieważ oddaje jak myślicie (w sensie - większość kibiców). Jakimś cudem na koniec zawsze jednak wychodzi że to trener jest do dupy, bo nie wykorzystuje nieziemskiego potencjału naszych zawodników którzy tylko przez zły los i ślepych trenerów nie osiągnęli kompletnie niczego i są nieznani w sumie nikomu kto nie śledzi egzotycznych lig i poziomów rozgrywkowych.

A w sumie, czemu nie - bycie jednym z nielicznych zdrowych psychicznie jest stresujące.

Mistrzostwo musi być. Przy pucharach zastanowiłbym się czy nowego trenera zostawić. Wisła to klub który zawsze musi walczyć o najwyższe cele. Kadrowo niczym nie ustępujemy Legii, Lechowi, Jagiellonii czy Zagłębiu, jak nie teraz to kiedy? Nie możemy być średniakami, nie stać nas na to.

Oby.

Dlaczego celowo wprowadzasz ludzi w błąd stosując figurę retoryczną? Nikt tutaj nie domaga się na serio Mistrzostwa Polski od Wisły...podkreślam na serio....przynajmniej ja tego nie zauważyłem Manipulatorze....

Markus 10.12.2017 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1489309)
Markus - oni nie maja zadnego potncjalu. Potencjal ma Bartosz Wojtkowski Carlitos czy Halilovic. Tamci nie pokazuja niczego ponad przecietnego. Perez gra cudownie do boku i do najblizszego a poza tym kompletnie przecietny jak 23 Polakow i Chorwatow czekajacych w kolejce :D

Ps Llionch w formie wciaga Pereza dwoma uszami na raz :D

To nie Bartosz, Wojtkowski czy Halilovic grali i dawali sobie radę w La Liga, tylko Perez. Skoro tam umiał grać dobrze, tym bardziej może i powinien sobie dać radę w słabszej polskiej ekstraklasie. Jego potencjał został już zweryfikowany na poziomie sportowym, o który taki Bartosz zapewne nigdy się nawet nie otrze.

regan 10.12.2017 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1489318)
To nie Bartosz, Wojtkowski czy Halilovic grali i dawali sobie radę w La Liga, tylko Perez. Skoro tam umiał grać dobrze, tym bardziej może i powinien sobie dać radę w słabszej polskiej ekstraklasie. Jego potencjał został już zweryfikowany na poziomie sportowym, o który taki Bartosz zapewne nigdy się nawet nie otrze.

Dobra bo nie o tym temat.
;)

wolfy 10.12.2017 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1489317)
Dlaczego celowo wprowadzasz ludzi w błąd stosując figurę retoryczną? Nikt tutaj nie domaga się na serio Mistrzostwa Polski od Wisły...podkreślam na serio....przynajmniej ja tego nie zauważyłem Manipulatorze....

Błąd? Nie, to są wypowiedzi z tego forum. Puchary to dla niektórych minimum przyzwoitości i cel Wisły w tym sezonie. Może troszkę podkoloryzowane, bo nie chciało mi się szukać tych głupot, ale tak to wielu widzi:>

ashkeczup 10.12.2017 23:28

Też nie rozumiem krytyki Moskala. Zespół grał fajnie, wyniki były równie przyzwoite, piłkarzy 13 w kadrze. Dużym minusem był tylko polski paszport Kazka-wiadomo, nie to co jakiś przystojny hiszpan.

Karherop 10.12.2017 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1489314)

Oby.

Nie wkladaj mi słów których nie powiedziałem i proszę ogarnij się, bo wiem lepiej co myślę od Ciebie.

Kilka osób już ma jakieś "ale" do potencjalnego nowego trenera. I to do nich bylo moje stwierdzenie o "nowym" człowieku.

Aspiracje mamy wyższe niz "tylko" gra w 8 jak rok temu. I na tym zakończmy.

wolfy 10.12.2017 23:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1489325)
Aspiracje mamy wyższe niz "tylko" gra w 8 jak rok temu. I na tym zakończmy.

Ty masz większe aspiracje. Ja tylko pytam - na czym je opierasz? Bo jakbym nie patrzył na naszą kadrę - wypisz, wymaluj drużyna na miejsca 6-13. Nie totalne łamagi, jest kilka mocnych punktów (Carlitos, Małecki, Sadlok), kilku średniaków i kilka gigantycznych dziur (bramka, drugi stoper, prawa obrona, rozgrywający).

Skąd te aspiracje? Zadałem pytanie - w czym Imaz jest lepszy od Kante albo Vareli? Arsenić Dźwigałę czapką nakrywa, serio? Gdzie ta kadrowa przewaga nad Wisłą Płock? W którym miejscu zakodowałeś sobie że ich piłkarze to frajerzy i anonimy, skoro nasi są z przysłowiowej dupy wyciągnięci za darmo?

Zawsze mnie szokowało jak niektórzy tutaj mają straszliwie zawyżone mniemanie o klubie i piłkarzach. Tyle lat minęło od ostatniego sukcesu, a tu nadal nic się nie zmienia.

Życzę nowemu trenerowi jak najlepiej.

Kurz 11.12.2017 00:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1489329)
Ty
Zawsze mnie szokowało jak niektórzy tutaj mają straszliwie zawyżone mniemanie o klubie i piłkarzach. Tyle lat minęło od ostatniego sukcesu, a tu nadal nic się nie zmienia.

To już mnie nawet nie szokuje. Ale z podobnie myślącym zarządem daleko nie zajedziemy.

Jam55 11.12.2017 01:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1489339)
To już mnie nawet nie szokuje. Ale z podobnie myślącym zarządem daleko nie zajedziemy.

Ręce opadają. Z takim zarządem daleko nie zajedziemy bo raczył zwolnic guru trenerskiego z 3 ligi hiszpańskiej. To może trzeba zarząd zwolnic? Radzę głowę w zaspę. Może kolego trochę ochłoniesz.

For_FuN_ 11.12.2017 02:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GBO (Post 1489279)
To kup sobie klub i inwestuj.

Ostatnie co potrzebujemy, to trener któremu taki Małecki czy Sadlok powie kim ty ku...wa jesteś żeby mnie z boiska ściągać.

Gdzieś ty był? Przecież to właśnie Kiko był kimś takim w szatni :D(tzn. miękką kluchą, która ani me, ani be po polsku, ani po angielsku). Już widzę zamordystę Brosza, który nie daje sobie rady z naszymi ... (należałoby tu coś wstawić, ale oszczędzę). Po drugie, jakoś dobrze wychodzą te polskie kluby z Polakami ;).

bob85 11.12.2017 06:53

Cytat:

Ty masz większe aspiracje. Ja tylko pytam - na czym je opierasz? Bo jakbym nie patrzył na naszą kadrę - wypisz, wymaluj drużyna na miejsca 6-13. Nie totalne łamagi, jest kilka mocnych punktów (Carlitos, Małecki, Sadlok), kilku średniaków i kilka gigantycznych dziur (bramka, drugi stoper, prawa obrona, rozgrywający).

Skąd te aspiracje? Zadałem pytanie - w czym Imaz jest lepszy od Kante albo Vareli? Arsenić Dźwigałę czapką nakrywa, serio? Gdzie ta kadrowa przewaga nad Wisłą Płock? W którym miejscu zakodowałeś sobie że ich piłkarze to frajerzy i anonimy, skoro nasi są z przysłowiowej dupy wyciągnięci za darmo?

Życzę nowemu trenerowi jak najlepiej.

Serio? :D. Przecież aktualnie to jesteśmy organizacyjnie na pewno poniżej poziomu Legii, Lecha i Zagłębia. Sportowo dodałbym na pewno Górnik. Nie wydaje mi się, że jesteśmy gorsi od Jagiellonii, Arki, Śląska, Płocka, Lechii - te drużyny aktualnie raczej będą aspirować do walki o górną ósemkę na tę chwilę. Reszta zależy od tego jak komu żre w tej lidze. Korona, która lała wszystkich nagle dostaje w dupę 0:3 z Arką. Płock 3 mecze w dupe, teraz 2 zwycięstwa, fakt że miniony mecz mógł być grany na zwolnienie. Osobiście uważam więc, że miejsca 4-6 to jest kur.wa nasz obowiązek.

Karherop 11.12.2017 07:12

Cytat:

Ty masz większe aspiracje. Ja tylko pytam - na czym je opierasz?

Do mnie możesz sie przyp****, ale to nie ja, ale Zarząd zwolnił Ramireza, wiec są pewne przesłanki że maja wyższe ambicje wynikowe niz Ci sie wydaje. Nie będę się z resztą powtarzał bo to bez sensu, poczytaj stare posty.

ArturBarlinek 11.12.2017 07:27

Karuzela się kręci :D

to oznacza jedno, zarządu nie satysfakcjonuje miejsce w pierwszej ósemce, a coś więcej

pokazała to wczorajsza frekwencja, pustawo na stadionie przy 10 tysiącach.

Będą wyniki - będzie komplet. Proste.

X-Ray 11.12.2017 08:05

Wszystko co zebrałem na temat naszego prawdopodobnie nowego trenera:

https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...14614234288128

Poczytałem, porozmawiałem z ludźmi z Chorwacji i takie coś stworzyłem. Podajcie dalej.

As 11.12.2017 09:18

W sumie co to za roznica kto bedzie nowym trenerem? Faceta za 10 miesiecy i tak nie bedzie juz w klubie i wszelkie atuty, ktore teraz ma po pierwszym dolku formy i 3-4 gorszych wynikach przestana istniec.

Pamietacie jak zaprezentowano Ramireza i sie na niego oraz klub rzucily media, ze zatrudniono amatora? Jak Junco, Sarapata i Dukat bronili decyzji mowiac, ze faceta przeswietlili, ze wiedza jak trenuje, ze odpowiada im styl gry jego zespolowo i ze to jest czlowiek ktory im pasuje i ktorego wybrano z wielu kandydatow.

Dlatego niewazne czy przyjdzie Carrillo, Moskal czy inny macher gdyz gwarantuje wam, ze nie dostanie czasu na zbudowanie druzyny ani zaufania do wyjscia z ewentualnej obnizki formy. Facet cos wygra, cos przegra ale generalnie bedzie punktowal podobnie jak Kiko

KOMINEK 11.12.2017 09:29

Kiko był trenerem na czas gdy Wisła każdą złotówkę oglądała 10 razy i był strach czy następny sezon nie będzie w IV lidze. I na ten czas był to dobry wybór spokojne utrzymanie się, górna część tabeli.
Obecnie każdą złotówką oglądamy już tylko dwa razy i stać nas na lepszego i droższego trenera. Dlaczego teraz a nie po sezonie - bo gramy derby a wczorajszy mecz wyglądał jak wyglądał.

Snow 11.12.2017 09:33

Przecież ten Carillo to ma CV lepsze niż chyba wszyscy zagraniczni trenerzy z Ekstraklapy.
Hiszpan znający angielski - jak dla mnie idealny wybór na ten czas.

ArturBarlinek 11.12.2017 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1489366)
Obecnie każdą złotówką oglądamy już tylko dwa razy i stać nas na lepszego i droższego trenera.

mam podobne zdanie:)

pamiętajcie, że awans do pucharów do 2,4 mln euro - za SAM AWANS do fazy grupowej.

Do tego jeszcze kilka milionów pln. za wyniki/transmisje.

Jest o co walczyć, tylko trzeba zainwestować, a dodatkowo każde miejsce wyżej to 200 tyś zł

Kurz 11.12.2017 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1489366)
Kiko był trenerem na czas gdy Wisła każdą złotówkę oglądała 10 razy i był strach czy następny sezon nie będzie w IV lidze. I na ten czas był to dobry wybór spokojne utrzymanie się, górna część tabeli.
Obecnie każdą złotówką oglądamy już tylko dwa razy i stać nas na lepszego i droższego trenera. Dlaczego teraz a nie po sezonie - bo gramy derby a wczorajszy mecz wyglądał jak wyglądał.

To nie trenerzy wychodzą na boisko. Ogólnie, być może uwierzyłbym w te bajki, gdybyśmy nie przeżywali tego 8 czy 9 raz bez widocznego skutku.

pepe72 11.12.2017 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1489359)
Wszystko co zebrałem na temat naszego prawdopodobnie nowego trenera:

https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...14614234288128

Poczytałem, porozmawiałem z ludźmi z Chorwacji i takie coś stworzyłem. Podajcie dalej.

Nie napisałeś dlaczego odszedł z Videotonu.
https://www.transfermarkt.pl/joan-ca.../trainer/14860

Sezon 13/14 na 4 miejscu.
Sezon 14/15 skończyli z mistrzem Węgier.

As 11.12.2017 10:02

Tak jak napisalem wyzej, mozemy wziac trenera nawet 10 razy drozszego a i tak po pierwszej znizce formy dostanie bilet w jedna strone.
Moze to byc dla niektorych szokiem ale tak juz w pilce jest, ze raz forma jest wyzsza a raz nizsza - kazda druzyny na swiecie ma w sezonie momenty gorsze i lepsze.
Ja jestem poprostu w szoku po tym zwolnieniu bo myslalem, ze w klubie pracuja troche powazniejsi ludzie i ze wytrzymaja cisnienie. Jesli jednak zmieniaja trenera bo ostatnie trzy mecze zagralismy piach a w srode sa derby to niestety smierdzi to gruba amatorka.

wiesniak842 11.12.2017 10:02

Ten caly Carrillo to juz pewniak? Tak patrzam na konferencje z Hajduka z zeszlego roku, to ten jego angielski troche slabo, w kazdym badz razie na pewno lepszy niz Kiko no i przez rok pewnie sie z deka podszkolil. Ogolnie wyglada od Ramireza duzo lepiej w perspektywie mitycznego dlugofalowego projektu. Jak zwykle, wszystko wyjdzie w praniu.

Marcinnno 11.12.2017 10:05

Bardziej bym widział Stokowca, czy Magierę. Decyzja już podjęta, także kolejny hiszpan ;) Oby lepszy od poprzednika..

Vinci 11.12.2017 10:15

Cytat:

Tak jak napisalem wyzej, mozemy wziac trenera nawet 10 razy drozszego a i tak po pierwszej znizce formy dostanie bilet w jedna strone.
Moze to byc dla niektorych szokiem ale tak juz w pilce jest, ze raz forma jest wyzsza a raz nizsza - kazda druzyny na swiecie ma w sezonie momenty gorsze i lepsze.
Ja jestem poprostu w szoku po tym zwolnieniu bo myslalem, ze w klubie pracuja troche powazniejsi ludzie i ze wytrzymaja cisnienie. Jesli jednak zmieniaja trenera bo ostatnie trzy mecze zagralismy piach a w srode sa derby to niestety smierdzi to gruba amatorka.
albo, co bardziej prawdopodobne, nie wiemy wszystko o klauzulach w kontrakcie itp.

Nie widzę sensu wieszać psów na zarządzie, skoro Wisła nadal istnieje, a spora forumowa grupa rozwodzi się nad tematem szansy gry pucharach/ligowej czołówce. Wynik i tak ponad stan, biorąc pod uwagę, co jeszcze działo się z tym klubem kilka miesięcy temu.

Przypomnijcie sobie, jakie klakiernia forumowa miała parcie na sprzedaż klubu Niemcom.

Zwolnienie Kiko na podstawie ogólnodostępnych danych było dla mnie złą decyzją, albo podjętą w nieodpowiednim czasie.
Z drugiej strony nie wiem co się dzieje w szatni, "myślenickach korytarzach" itp. Twierdzę natomiast, że wieszanie psów na zarządzie ( w stylu wulgaryzmów czy personalnych ataków) jest pokazem polskiego piekiełka i niewdzięczności. W krytycznym momencie działali jak należy, to i teraz myślę, że warto im zaufać.

Nowy trener. Trochę nudzą mnie już te teksty nowych trenerów o pasji, wizji i filozofii gry. Wszystko i tak w nogach Głowy, Wasyla, Małeckiego czy Carlitosa. Oby trafił się nam gość, który nie będzie przeszkadzał a wniesie coś sensowego. I oby tego Carlitosa niedlugo udało się drogo sprzedać...

As 11.12.2017 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1489384)
albo, co bardziej prawdopodobne, nie wiemy wszystko o klauzulach w kontrakcie itp.

Nie widzę sensu wieszać psów na zarządzie, skoro Wisła nadal istnieje, a spora forumowa grupa rozwodzi się nad tematem szansy gry pucharach/ligowej czołówce. Wynik i tak ponad stan, biorąc pod uwagę, co jeszcze działo się z tym klubem kilka miesięcy temu.

Przypomnijcie sobie, jakie klakiernia forumowa miała parcie na sprzedaż klubu Niemcom.

Zwolnienie Kiko na podstawie ogólnodostępnych danych było dla mnie złą decyzją, albo podjętą w nieodpowiednim czasie.
Z drugiej strony nie wiem co się dzieje w szatni, "myślenickach korytarzach" itp. Twierdzę natomiast, że wieszanie psów na zarządzie ( w stylu wulgaryzmów czy personalnych ataków) jest pokazem polskiego piekiełka i niewdzięczności. W krytycznym momencie działali jak należy, to i teraz myślę, że warto im zaufać.

Nowy trener. Trochę nudzą mnie już te teksty nowych trenerów o pasji, wizji i filozofii gry. Wszystko i tak w nogach Głowy, Wasyla, Małeckiego czy Carlitosa. Oby trafił się nam gość, który nie będzie przeszkadzał a wniesie coś sensowego. I oby tego Carlitosa niedlugo udało się drogo sprzedać...

Nie sadze aby powodem zwolnienia Kiko bylo jego podejscie do nauki polskiego lub angielskiego bo wtedy dograliby runde do konca i ewentualnie wtedy chlopa zwolnili.
Jesli trenera zwolnila "szatnia" to tez zle bo znowu to ogon kreci psem.

Jesli zwolnili Kiko - i to jest najbardziej prawdopodbne - przez aktualna znizke formy to musimy sie wszyscy zastanowic nad profesjonalizmem dzialaczy.

Ja po Kiko nie bede plakal, trener jak kazdy inny. Ludzilem sie tylko, ze w Wisle wreszcie mamy nowa jakosc w skali kraju. Myslalem, ze swiadomie rozpoczelismy projekt nowej druzyny i ze nie zostanie on zarzucony po pierwszych niepowodzeniach, ze nastapi jakas eweluacja i decyzje po zakonczeniu sezonu.

Widze niestety, ze popelniamy te same bledy co cala liga.

szprotson 11.12.2017 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1489379)
Bardziej bym widział Stokowca, czy Magierę. Decyzja już podjęta, także kolejny hiszpan ;) Oby lepszy od poprzednika..

Magiere?
a co on takiego zrobil ?

Vinci 11.12.2017 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1489385)
Nie sadze aby powodem zwolnienia Kiko bylo jego podejscie do nauki polskiego lub angielskiego bo wtedy dograliby runde do konca i ewentualnie wtedy chlopa zwolnili.
Jesli trenera zwolnila "szatnia" to tez zle bo znowu to ogon kreci psem.

Jesli zwolnili Kiko - i to jest najbardziej prawdopodbne - przez aktualna znizke formy to musimy sie wszyscy zastanowic nad profesjonalizmem dzialaczy.

Ja po Kiko nie bede plakal, trener jak kazdy inny. Ludzilem sie tylko, ze w Wisle wreszcie mamy nowa jakosc w skali kraju. Myslalem, ze swiadomie rozpoczelismy projekt nowej druzyny i ze nie zostanie on zarzucony po pierwszych niepowodzeniach, ze nastapi jakas eweluacja i decyzje po zakonczeniu sezonu.

Widze niestety, ze popelniamy te same bledy co cala liga.

Argumenty owszem masz sensowne. Nie sposób z nimi polemizować.
Pozostaje jeszcze kwestia, że od początku chcieli Carillo i teraz jest ku temu okazja.

As 11.12.2017 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1489388)
Argumenty owszem masz sensowne. Nie sposób z nimi polemizować.
Pozostaje jeszcze kwestia, że od początku chcieli Carillo i teraz jest ku temu okazja.

To rowniez jestem w stanie zrozumiec, aczkolwiek po ludzku to jest troche nie fair w stosunku do Kiko.

Smiesza mnie natomiast ludzie, ktorzy mysla ze przyjdzie nowy trener wezmie pada w rece i zacznie nagle wygrywac :-D
Ci sami ludzie, ktorzy sie teraz jaraja Carrillo beda go mieli po paru gorszych meczach za nieudacznika. Szybko znajda sobie kolejnego zbawce, ktoremu beda chcieli wreczyc pada.

WISŁAZWE 11.12.2017 10:57

Już jedni w naszym klubie byli co postawili na rodaka.. Końcowy efekt był opłakany w skutkach.
Tutaj coś się wyczerpało a my dalej idziemy w kierunku hiszpańskim. Nie podoba mi się to, ale żebym się mylił.

Zmiana przed Derbami - okej, trzeba wstrząsnąć piłkarzami, bo to nie jestem zwykły mecz. Mam nadzieję, że Małecki, Głowa i reszta przekaże hiszpańskim gwiazdorom co to są Derby!

Niby gościu odnosił tam jakieś sukcesy no ale w lidze węgierskiej, nie wiem czy to jest jakiś wyznacznik jego talentu. Bardziej martwi mnie to, że poszedł do klubu jako strażak, mając wydobyć ją z kryzysu i nie zrobił tego bo po dwóch miesiącach stracił robotę.. A co jeżeli w tym wypadku będzie podobnie?

Jakoś po tych ostatnich spotkaniach i postawie niektórych naszych grajków jestem sceptycznie nastawiony na kolejnego Hiszpana. Obym się mylił i po ostatniej kolejce cieszył się z pucharów.

Nie mam chyba dużych wymagań, ale jeżeli drużyna zakończyła już etap przebudowy, zawodnicy zaczęli się zgrywać (o ile można tak powiedzieć) to czas wskoczyć na wyższy poziom i pokazać się z lepszej strony niż dotychczas. Życzę sobie jedynie poprawy naszej gry, żebym po kilku spotkaniach widział styl drużyny, taktykę, żebym się nie musiał martwić, że po strzelonej bramce zaraz oddamy inicjatywę i będziemy czekać na ciosy rywali a sami będziemy liczyć na kontry.

piotek 11.12.2017 11:35

Długofalowy projekt, a kontrakt ponoć do końca sezonu :D

Z jednej strony pewność, że się w nic nie wpakujemy i nie będziemy płacić milionów monet za zerwanie, a z drugiej jednak dłuższy bardziej by mnie uspokoił, potwierdzając niejako, że zarząd jest całkowicie pewien nowego trenera.

WISŁAZWE 11.12.2017 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1489398)
Długofalowy projekt, a kontrakt ponoć do końca sezonu :D

Z jednej strony pewność, że się w nic nie wpakujemy i nie będziemy płacić milionów monet za zerwanie, a z drugiej jednak dłuższy bardziej by mnie uspokoił, potwierdzając niejako, że zarząd jest całkowicie pewien nowego trenera.

Dać mu kontrakt jak Stawowemu :lol:

piotek 11.12.2017 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1489399)
Dać mu kontrakt jak Stawowemu :lol:

Jak tylko zadeklaruje, że za 5 lat będziemy w Lidze Mistrzów, to ja bym zaryzykował :D

obikenobi 11.12.2017 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek
Długofalowy projekt, a kontrakt ponoć do końca sezonu

Na lovekraków pisali dzisiaj, że umowa do końca przyszłego sezonu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl