Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XIX KOLEJKA] WISŁA Kraków - WISŁA Płock, 10 grudnia, godz. 15:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9895)

El'kabat 08.12.2017 16:52

Generalnie obawiać się jest o co, bo gramy pytę.

Nie zależnie czy przyjedzie Górnik, czy Płock różnie to się może skończyć. Arsenic czasami jak dziecko we mgle, a Wasyl pytanie czy na 90 minut kondycyjnie da radę. Nie mówiąc o rytmie meczowym, szybkości, czy fakcie, że grają ze sobą pierwsze raz jako para stoperów.

Carlitoś coś może ustrzeli, Furman pewnie wrzuci coś z wolnego czy rogu. Finalnie 1-1

kbr 08.12.2017 18:25

My obawiamy się każdego meczu.. Spośród pozostałych do końca roku, akurat ten wydaje się najłatwiejszy. Różnie to bywało na początku rundy wiosennej z naszą formą, trzeba się liczyć, że możemy nie od razu zaskoczyć. Dlatego tym ważniejsze są te mecze, żeby nie drżeć na wiosnę o miejsce w ósemce.

Dobrze, że Wasyl zagra sobie cały mecz (oby!) przed derbami, oby tylko Sadlok uniknął kartki.. Wygrać najmniejszym możliwym nakładem sił, bo w środę czeka nas Stan Wojenny na terenie całego Krakowa ;)

Jam55 09.12.2017 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GBO (Post 1488878)
Nie ważne jedną, dwie czy trzy. Buchalik nie gra na przedpolu, nie wychodzi do dośrodkowań. Dlatego tracimy bramki po stałych fragmentach. A że buraczane zespoły, z których w większości składa się nasza liga, jedynie ze stojącej piłki są w stanie zagrożenie stworzyć to z Buchalikiem zawsze będziemy tracić z nich bramki. A ile to zależy już tylko od indolencji strzeleckiej przeciwnika i naszego szczęścia.

Szkoda że to my nie jesteśmy jednym z tych buraczanych zespołów bo mielibyśmy kilka punktów więcej. U nas stałe fragmenty gry wołają o pomstę do nieba.

szprotson 09.12.2017 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1488879)
Słuszne uwagi. Jesli chodzi o SFG to nasz zespół jest niemiłosiernie prosty do rozpracowania, w dodatku przy 2% skuteczności w wykonywanych rzutach różnych. Górnik w tym sezonie zdobył po nich 12 bramek. 3-4 bramek z roznych wiecej i mielibysmy nawet te 2-4 punkty wiecej w tabeli
Feio niestety nie sprawdza się w tym aspekcie.

no tak
w koncu to Feio w ostantim meczu mial 3 nieudane dosrodkowania...

ashkeczup 09.12.2017 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1488976)
no tak

>Zespół gra dobrze- brawo sztab
>Zespół gra pyte- ech ci kopacze...

Karherop 09.12.2017 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1488976)
no tak

To on odpowiada za ten aspekt (STG) w naszym zespole. Ma się za największego speca, więc ciężko żeby od niego niczego teraz nie wymagać?

Panowie rok razem trenują rzuty rożne i wypada aby mieć lepszą skuteczność niż 1 gol na blisko 90 prób (ten sezon)

Nie jest żadną tajemnicą, że nawet najsłabsi piłkarze (zespoły) to co w pierwszej kolejności potrafią opanować to zagrania ze stojącej piłki.

Arkadiusz.Czerepach 09.12.2017 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1488977)
>Zespół gra dobrze- brawo sztab
>Zespół gra pyte- ech ci kopacze...

zespół gra dobrze - brawo piłkarze
zespół gra pyte - ech ten wuefista

brylant17 09.12.2017 21:10

Inni trenerzy też byli krytykowani i chwaleni wolność Tomku w swoim domku

pawlozm 10.12.2017 11:46

Nie wiem jak wy, ale ja chętnie bym dzisiaj w bramce zobaczył Cueste. Wypadł ze składu w meczu w Płocku, niech zatem z nafciarzami wróci do bramki.
Mam dość bramkarza, który stoi na linii i nie potrafi wychodzić do piłek. Każdy rozny, wolny, kazde dośrodkowanie to niebezpieczeństwo, bo Buchalik stoi jak wryty.
Dla porównania przypomne jak padła dla nas bramka w meczu z Termalica w Krakowie:Cuesta wylapuje dośrodkowanie i uruchamia szybka kontre.

El'kabat 10.12.2017 12:05

Dla mnie to obaj są siebie warci.

Jeden przyspawany, drugi elektryczny jak na pigułach.

Finalnie wystawiłbym Buchala - raz na jakiś czas puści babola, ale ogólnie widać, że się trochę ogarnął i wybronił nam sporo sytuacji.
Cuesta z kolei cały czas elektryczny i z tego co gościa zapamiętałem to, że od razu wszystko wypierdala jak leci do przodu.
Kompletnie nie graliśmy z tym gościem swojej piłki po ziemi od obrońców.

Do tego z ryja mu źle patrzy :D

Ogryzek 10.12.2017 13:07

Feio to jest chyba tylko dlatego w sztabie bo robi za tłumacza. 1 gol ze stałego fragmentu gry to słabizna. W defensywie przy stałych fragmentach też slabizna.

Jakby Feio był Polakiem to miałby już na forum przejebane, a tak ma sporo adwokatów i cieszmy się z tego 1 gola bo jego by mogło też nie być :)

czaro 10.12.2017 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1489028)
Feio to jest chyba tylko dlatego w sztabie bo robi za tłumacza.

Ja to też tak postrzegam. Początkujący trener, który wciąż ma przed sobą wiele nauki, a szansę terminowania przy pierwszym zespole w najwyższej klasie rozgrywkowej dostał tylko dlatego, że przy okazji może wykonywać pracę tłumacza.

Miałem to wczoraj napisać, ale z forum niemal całkowicie wywiało stronnictwo poparcia dla Ramireza i do głosu doszła krucjata przeciw trenerowi, nie chciałem dolewać oliwy do ognia.

Tak czy siak, skoro drużyna jest już gotowa i przygotowana fizycznie, dziś będziemy mieć dużo materiału do oceny.

Matejas_ 10.12.2017 14:57

Cuesta w bramce, będzie śmiesznie. Już nie lepiej Chorążkę dać między słupki?

TIR_DO_SŁUBIC 10.12.2017 15:18

Ja tylko przypominam, że dzisiejszy mecz to kolejny mecz (po Pogoni i Sandecji) z leszczami. Może być nie tyle widoczna nasza dobra gra, co słaba Płocka. Także ostrożnie.

Pepinho 10.12.2017 16:20

Gramy czterema ofensywnymi zawodnikami u siebie, z czego jedynie Carlitos jest/był w formie.

El'kabat 10.12.2017 16:21

Generalnie to pyta i kilo mułu.

Wejdzie pewnie Małecki i Brożek, wyciągniemy fartowne 1:1 i mecz do zapomnienia a kikikekekuku do wyjebania.

Strach pomyśleć co nasze gwiazdki zrobią jak żydy na nich siądą od początku.

DWA RAZY Z RZĘDU PRZEJEBIEMY U SIEBIE ????

Revolver 10.12.2017 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1489037)
Ja tylko przypominam, że dzisiejszy mecz to kolejny mecz (po Pogoni i Sandecji) z leszczami. Może być nie tyle widoczna nasza dobra gra, co słaba Płocka. Także ostrożnie.

To żeś się zapędził, optymisto.

"Dobra gra"...

Krotochwila 10.12.2017 16:29

Gol dla gości mega przypadkowy, choć stanowi dobre podsumowanie naszej gry obronnej ostatnimi czasy. W środku bezsensowne przebitki, które powodują mega chaos po obu stronach. Dziwacznie ustawiony i bezproduktywny Perez. Jeśli nie przejmiemy kontroli nad meczem w środkowej części, prze*&biemy lub wyciągniemy przypadkowy remis. Na plus Wasilewski na stoperze.

TIR_DO_SŁUBIC 10.12.2017 16:29

Miarka się przebrała w 50%. Drugie 50% potencjalnie za 45 minut.

bridgeburner 10.12.2017 16:50

przegrywamy, Perez gra tragicznie notujac 3/4 niecelnych podań, Boguskiego i Imaza nie widac
a zmieniany jest jedyny szarpiacy Wojtkowski, grajac nadal dwoma wolnymi defensywnymi pomocnikami w srodku
chu... mnie zaraz strzeli
nie mowiac o tym, ze tu u nas chyba nikt(poza Sadlokiem) nie biega w rozsadnym tempie

Szneka 10.12.2017 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1489046)
przegrywamy, Perez gra tragicznie notujac 3/4 niecelnych podań, Boguskiego i Imaza nie widac
a zmieniany jest jedyny szarpiacy Wojtkowski, grajac nadal dwoma wolnymi defensywnymi pomocnikami w srodku
chu... mnie zaraz strzeli
nie mowiac o tym, ze tu u nas chyba nikt(poza Sadlokiem) nie biega w rozsadnym tempie

Taki Płock na samą myśl że jedzie do nas, powinien się zesrać ze strachu i błagać o najniższy wymiar kary. Troche pobiegali trochę poklepali i wystarczyło. U nas jak zwykle Perez Imaz Boguski Małecki Brożek. Zero pomysłu żeby coś ruszyć żeby coś zmienić

andrucik 10.12.2017 17:20

Mówiłem nastawiajcie się na 3 x wpierdziel

ciacho 10.12.2017 17:20

Dobry mecz. Po prostu zabrakło szczęścia. Widać rękę Kiko.

ashkeczup 10.12.2017 17:21

Perez znów profesor. Mieliście racje, że Kiko słusznie na niego stawia. Mam nadzieję, że pomoże nam w tym trudnym okresie budowy zespołu, skoro ma opcje przedłuzenia do 2019.

wolfy 10.12.2017 17:25

Bardzo słaby mecz. W tej chwili nie wiem czy ktokolwiek u nas jest w formie.
Cuesta lepiej niż Buchalik.

brylant17 10.12.2017 17:25

Cytat:

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki.
To tyle nie ma co podsumowywać.....

Jam55 10.12.2017 17:26

Paradoksalnie czerwona kartka dla pudla może nam pomóc. Nie zagra z sąsiadką.

ashkeczup 10.12.2017 17:27

Strzały 7:22. Chociaż tyle, że nie z jakąś słabą drużyną.

Plemnior4 10.12.2017 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1489055)
To tyle nie ma co podsumowywać.....

Zagra ;) dostał dwie żółte nie bezpośrednią

czaro 10.12.2017 17:28

Mam wrażenie, że niektórzy tak bardzo chcą zwolnienia trenera, że kibicowali dzisiaj Wiśle z Płocka. Ja trzymałem kciuki za Wisłę z Krakowa, dlatego to, co zobaczyłem bardzo mnie zmartwiło.

Zagraliśmy bardzo słaby mecz. Rozumiem wpadki - jak tydzień temu. Ale zanotowaliśmy kolejny słaby mecz. Do tego z Płockiem u siebie. To ma być ten gotowy produkt?

Zawodnicy pokazali się ze słabej strony. W pamięci mam bezsensowne wrzutki i przerzutki, gdy boki próbowały zrobić cokolwiek. Mnóstwo było chodzonego. W oczy rzucały się straty Bartkowskiego, Pereza i Bashy. Ten ostatni przebił sam siebie, gdy po trzeciej stracie z rzędu przewrócił rywala, cudem nieodgwizdano faulu, ale on nie pociągnął akcji, bo przewrócił się o tego samego zawodnika, którego wcześniej sam powalił.

Trener może niech weźmie się do pracy, zamiast pouczać w wywiadach, jak zarządzać klubem w Polsce.

PS Cuesta jednak chyba lepszy od Buchalika
PS 2 Asystentem Ramireza jest tylko Feio. Od dawna nie widziałem, aby Ramirez podczas meczu konsultował się z Sobolewskim
PS3 nikt tu się ze mną pewnie nie zgodzi, ale nie uważam, aby różnica poziomu pomiędzy Arsenicem a Urygą była na tyle widoczna, by pozbywać się wychowanka. Abstrahując od braku klasy, z jakim go pożegnano

arti 10.12.2017 17:28

to była tylko jakże przebiegła zasłona dymna przed derbami

elliot_ness 10.12.2017 17:29

Trzy ostatnie mecze to totalna kompromitacja . Są indywidualne umiejętności niektórych graczy natomiast Wisła w obecnym składzie to drużyna zupełnie bez charakteru . Co do Ramireza to jego misja już chyba się powinna skończyć . Przywiązanie do rodaków (Imaz , Perez i bezbarwnego Bartkowskiego) nic dobrego nie wróży .

wiesniak842 10.12.2017 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1489061)
Mam wrażenie, że niektórzy tak bardzo chcą zwolnienia trenera, że kibicowali dzisiaj Wiśle z Płocka. Ja trzymałem kciuki za Wisłę z Krakowa, dlatego to, co zobaczyłem bardzo mnie zmartwiło.

Zagraliśmy bardzo słaby mecz. Rozumiem wpadki - jak tydzień temu. Ale zanotowaliśmy kolejny słaby mecz. Do tego z Płockiem u siebie. To ma być ten gotowy produkt?

Zawodnicy pokazali się ze słabej strony. W pamięci mam bezsensowne wrzutki i przerzutki, gdy boki próbowały zrobić cokolwiek. Mnóstwo było chodzonego. W oczy rzucały się straty Bartkowskiego, Pereza i Bashy. Ten ostatni przebił sam siebie, gdy po trzeciej stracie z rzędu przewrócił rywala, cudem nieodgwizdano faulu, ale on nie pociągnął akcji, bo przewrócił się o tego samego zawodnika, którego wcześniej sam powalił.

Trener może niech weźmie się do pracy, zamiast pouczać w wywiadach, jak zarządzać klubem w Polsce.

PS 2 Asystentem Ramireza jest tylko Feio. Od dawna nie widziałem, aby Ramirez podczas meczu konsultował się z Sobolewskim
PS3 nikt tu się ze mną pewnie nie zgodzi, ale nie uważam, aby różnica poziomu pomiędzy Arsenicem a Urygą była na tyle widoczna, by pozbywać się wychowanka. Abstrahując od braku klasy, z jakim go pożegnano

Problem w tym, ze Kiko i cala druzyna chyba tez kibicowali Wisle Plock.

Stelio 10.12.2017 17:31

Szkoda, że nie da się zatrzymać czasu, bo po tej dzisiejszej kompromitacji, już za tydzień będziemy się bardzo, oj bardzo wstydzić... To, że derby są przegrane jest niemal oczywistością, mam tylko nadzieję, że tym kalekom uda się uniknąć całkowitej kompromitacji jeśli chodzi o wynik, bo parchaci wyjdą na nas jak zwykle nabuzowani...

Krotochwila 10.12.2017 17:32

Popatrzcie na statystyki. To nawet nie był poziom pierwszoligowy. Wisła Płock z Alanem Urygą (!!!) w składzie ośmieszała nas sztuczkami technicznymi na naszej połowie. Byliśmy o klasę słabsi. W meczu z Wisłą Płock. U siebie. 2 czy 3 razy strzeliliśmy w światło bramki. W ciągu 90 minut. Niech epitafium dla Ramireza będzie czerwona kartka dla Pereza. Proszę się spakować Panie trenerze, zabrać swój "sztab" i wracać na zimę do domu. W derbach niech drużynę poprowadzi choćby Sobolewski, przynajmniej będzie można mieć pewność, że drużyna rozumie czego się od niej oczekuje. Jeśli nie wyj&*ą Kiko już jutro, czeka nas na Kałuży konkretny wpie#$dol.

w0lno. 10.12.2017 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1489061)

Jak dla mnie Cuesta to bramkarz pokroju Buchala. Raz wpuści szmatę, raz obroni. Strasznie elektryczny. Bramkarz potrzebny od zaraz.

Arsenić coraz słabiej. Dzisiaj beznadziejny występ. Chyba dałbym szansę Głowie i Wasylowi.

bridgeburner 10.12.2017 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 1489078)
Jak dla mnie Cuesta to bramkarz pokroju Buchala. Raz wpuści szmatę, raz obroni. Strasznie elektryczny. Bramkarz potrzebny od zaraz.

Arsenić coraz słabiej. Dzisiaj beznadziejny występ. Chyba dałbym szansę Głowie i Wasylowi.

Arsenic niech wraca na prawa obrone
Bartkowski pilkarsko jest arcy slaby, poziom pierwszej ligi

Patryko 10.12.2017 17:50

Drugi tragicznie słaby mecz w naszym wykonaniu, zero reakcji Kiko przy ustalaniu składu. Najwyraźniej pomysły mu się na Wisłę skończyły, kibic w nieskończoność nie będzie kupować biletów na dzidę na Carlosa... mam nadzieję, że twitt Krzyśka Kiewicza jest prawdziwy i pożegnamy (z mojej strony bez większego żalu) Ramireza.

El'kabat 10.12.2017 17:50

Taką pi.zde jak dzis zagrał ten erasmus Perez to chyba Branco ostatnio grał.
Gość do zdjęcia w przerwie.

Prawdopodobnie koniec Kikusia ....usia.

wolfy 10.12.2017 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 1489078)

Cuesta gra na przedpolu. Buchalik nie.

Dwójka tragicznie wolnych stoperów razem? Kiedy tylko ktoś mija Wasilewskiego ten od razu fauluje bo nie ma szans go dogonić. IMHO to samobójstwo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl