Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

patgal 21.06.2008 18:13

Okienko transferowe się jeszcze nie otwarło, prawda? Tak więc co w składzie Cracovii robi Wasiluk który przyszedł Jagiellonii?

wolfy 21.06.2008 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip_wislak (Post 554980)
Widzę, że w tym temacie forum dzieli się na 2 strony. 1. to ta która nie chce żeby Legia itd. awansowała gdzieś w pucharach bo się nienawidzimy i śpiewają np. "Wisła to stara .....". No i mają rację. Z drugiej strony przydało by się żeby w jakimś pucharze UEFA doszli daleko dosyć, bo to nam otworzy drogę do LM. Ci co tak twierdzą też mają rację. Więc może najlepiej jak dojdą w pucharach daleko... ale nie jakoś bardzo daklego...:> Czy mam może racje.??

Dla naszych drużyn wejście do fazy grupowej Pucharu UEFA to już jest bardzo daleko:>

Jestem w stanie kibicować Legii w europejskich pucharach(tak sądzę, bo jeszcze mi się tak nie zdarzyło), ale Cracovia?

Aeao!
Aeao!
Shaktyor!
Shaktyor!

P.S. Moja sympatia do tej drużyny w ostatnich tygodniach rosła niezwykle szybko. Najpierw miała grać z Lechem, teraz Pasy...

Kijek 21.06.2008 18:25

A zagrałem taki fajny kupon dzis na
TPS Turku @ 1.86
Eztella 10 @ 2.13
Celik - Grabli 02 @ 2.09
i ten Soligorsk 02 @ 1.86,
tamte weszlo/wchodzi tylko ta Craxa kierwa.

edit:
ojej 1:1 :D:D

rocco_1906 21.06.2008 18:28

co Ty chcesz przeciez jest 1-2 :)

Konrad. 21.06.2008 18:32

Widzę, że Polskie drużyny mają równą formę w pucharach...

1:0 - 26 min. - Paweł Nowak - z 12 metrów
1:1 - 69 min. - Liawonczik - z 8 metrów
1:2 - 71 min. - Byczanok - z 5 metrów

W ogóle lepiej odpuścić całe to intertoto...

WislakWiDoK 21.06.2008 18:41

Bardzo dobrze. Jest gdzieś napisane czy zawitali kibice gości?

SkMk 21.06.2008 18:47

A tak sie naśmiewali z Dinama, Vitorii i Valerengii. Teraz zakompleksiony klubik z gorszej strony Błoń poczuł wreszcie smak europejskich pucharów :lol:

P26 21.06.2008 18:49

buahahaha.

Brawo Shakhtyor! !!

Gdyby nie ten Cabaj niezły byłby pogrom

Brozinhio 21.06.2008 19:04

ale cały mecz grali w 10 prawie więc wynik nawet dobry jak na nich :) - a Chakhtior wcale nie jest słabą drużyną, razem z Dinamem Minski i MZR-Ripo jest największą marką na Białorusi :) Ale jak widać dla Craxy byli za dobzi ;p

Maćko 21.06.2008 19:18

Ale to nie ten temat.
Europejskie puchary w wykonaniu POLSKICH drużyn.

Izrael-Białoruś 1-2.
Nawet nie staram się ukrywać śmiechu.

Kurt 21.06.2008 19:20

Bramki/skrót gdzieś dostępny?

Fajnie, że wywieźliśmy zwycięstwo z pierwszego meczu, i dwie bramki na wyjeździe to będą nasze atuty w rewanżu.. :D

Cytat:

Ale to nie ten temat.
Europejskie puchary w wykonaniu POLSKICH drużyn.
No, nie mogę się zgodzić z kolegą, tereny na których znajduje się miasto Soligorsk wchodziły kiedyś w skład Królestwa Polskiego i uważam że można potraktować Shakhtyor jako Polską drużynę.

Mamba 21.06.2008 19:22

Az szkoda, ze tego w TV nie widziałem :D

zim zum 21.06.2008 19:25

nie ma sie z czego cieszyć...to tylko przedsmak tego co odstawi reszta na czele z Wisłą, Legią i Lechem

żenada i tyle

Kurt 21.06.2008 19:29

Cytat:

nie ma sie z czego cieszyć...to tylko przedsmak tego co odstawi reszta na czele z Wisłą, Legią i Lechem

żenada i tyle
Defetyści, defetyści, mimo wszystko poziom pierwszej drugiej i czwartej drużyny lekko odbiega... od drużyny siódmej w tabeli, która do Lecha miała 18pkt straty do Legii 24 a do Wisły 38...

zim zum 21.06.2008 19:31

jasne, to poczekaj miesiąc pogadamy, przypomne się

Cracovia też nie grała z mistrzem tego kraju. Taki jest poziom tej marnej ligi i tyle, nie ma co sobie mydlić oczu. Wisła z Łobodzińskim i jemu podobnymi gwiazdami ugra mniej wiecej tyle co dzisiaj Cracovia i juz mamy tego dowody od paru lat i nie widzę póki co przyczyny, która ma to zmienić

Mamba 21.06.2008 19:38

Smutna prawda o polskim futbolu. Licze, ze chociaz rozgrywki grupowe p.UEFA beda nasze(tzn. ze sie do nich dostaniemy) ;d

RHP 21.06.2008 19:42

Bezsensowne takie porówniania bo my będziemy grać wpierw z 5 razy mocniejszym rywalem a po przejściu go z 20 razy mocniejszym od tego Sza.. coś tam.

Maćko 21.06.2008 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt C. (Post 555007)
Bramki/skrót gdzieś dostępny?

Fajnie, że wywieźliśmy zwycięstwo z pierwszego meczu, i dwie bramki na wyjeździe to będą nasze atuty w rewanżu.. :D

No, nie mogę się zgodzić z kolegą, tereny na których znajduje się miasto Soligorsk wchodziły kiedyś w skład Królestwa Polskiego i uważam że można potraktować Shakhtyor jako Polską drużynę.

Przepraszam, w takim razie do boju...Shakhtyor!

jasiu 21.06.2008 20:12

wszyscy sie ciesza cracovia przegrała....potem pregra legia też bedzie śmiech i radość potem lech i na końcu WISŁA i po raz kolejny spadniemy w rankingach i chyba za rok albo dwa nasz mistrz bedzie startował tak jak cracovia teraz w pucharze intertoto ....a po drugie to ten temat jest o polskich druzynach a nie pisanie i napinanie sie na encie ze Izrael przegrał ze super i ogólnie je**ć ży**w (BEZ NAPINKI)

szorstki 21.06.2008 20:43

ależ właśnie ze względu na ten współczynnik to dobrze, że KSC już po pierwszej rundzie IT kończy. Przecież gdyby jakiś cud się wydarzył i zagraliby w rundzie wstępnej UEFA i tam odpadli to tylko gorzej dla nas.
Wynik mnie nie zaskoczył, ale szkoda że już nie będę miał tej frajdy z pasisatej napinki jaka przelała się przez ich forum.
"Puchar jest nasz " :D

gooro33 21.06.2008 20:45

Cytat:

"Puchar jest nasz "
dobre :D:D:D:D:D:D:D:D

BiQ83 21.06.2008 22:21

Ale trzeba jednak zaznaczyć że oni trenowali tydzień a Białoruś jest w sezonie.

Ogryzek 21.06.2008 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 555016)
jasne, to poczekaj miesiąc pogadamy, przypomne się

Cracovia też nie grała z mistrzem tego kraju. Taki jest poziom tej marnej ligi i tyle, nie ma co sobie mydlić oczu. Wisła z Łobodzińskim i jemu podobnymi gwiazdami ugra mniej wiecej tyle co dzisiaj Cracovia i juz mamy tego dowody od paru lat i nie widzę póki co przyczyny, która ma to zmienić

Przesada i przejaskrawienie - tyle.

Owszem liga marna - ale Cracovia nie była gorsza piłkarsko tylko bez kondycji po 1 tygodniowych treningach i opadła sił tym bardziej grając w 10. Soligorsk jest w trakcie sezonu (grają tam wiosna jesień)
Więc nie dramatyzuj....

gigant 21.06.2008 22:47

Jak zawsze sędzia ich wyjebał.:rotfl:
Życie jest piękne, jeszcze żeby orgazm trwał z tydzień.

Gordian 21.06.2008 22:51

Z tym orgazmem do dojebałe* :rotfl: :rotfl:, jak by tak było to co drugi by umarł z uśmiechem na twarzy w tej chwili uniesienia, lol

Wracając do meczu. Myślałem że Cracovia choć zremisuje ten mecz. Jeśli jakimś cudem awansuje to w drugiej rundzie ich Sturm odprawi z kwitkiem.

zim zum 21.06.2008 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 555075)

Owszem liga marna - ale Cracovia nie była gorsza piłkarsko tylko bez kondycji po 1 tygodniowych treningach i opadła sił tym bardziej grając w 10. Soligorsk jest w trakcie sezonu (grają tam wiosna jesień)
Więc nie dramatyzuj....

no i co z tego, że grają....u nas o paru lat inni grają a nasze drużyny mają problemy, bo nie wiem.......za głośno było na stadionie :)

irman 22.06.2008 00:34

Chciałbym pogratulować kibicom Cracovii bardzo udanego debiutu w europejskich pucharach. Nie wiem czy równa się to z wyczynem waszej zgody z pyrlandii z Terekiem, ale trzeba przyznać, że wasza trójca godnie reprezentuje nasz kraj w pucharach. Tak trzymać.

Wojtas 22.06.2008 00:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 555075)

Więc nie dramatyzuj....

Ale naszym ligowcom nigdy nic nie pasuje..jakby Cracovia i graia z tym Soligorskiem np na koniec sezonu to bylo by ze tez tej kondycjii nie maja bo sa juz zmeczeni...i tak wkolko...

Zreszta ,kolejna kompromtacja Polskiego Futbolu,Lech ma swojego Teraka,Legia ma Wilno my Tbilisi,wiec i Cracovia musi miec swojego Szachtiora.

Kocur 22.06.2008 02:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 555122)
Chciałbym pogratulować kibicom Cracovii bardzo udanego debiutu w europejskich pucharach. Nie wiem czy równa się to z wyczynem waszej zgody z pyrlandii z Terekiem, ale trzeba przyznać, że wasza trójca godnie reprezentuje nasz kraj w pucharach. Tak trzymać.

chwila chwila - idą na Wianki słyszałem ciągle Wisła Wisła Wisła oczywiście z pewnymi przymiotnikami - ale jakiś obcokrajowiec nierozumiejący języka pomyślałby że to my graliśmy :):):):)

już nawet płakać się nie chce i łez szkoda nad tą głupotą

jasnyGwint 22.06.2008 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 555125)
Ale naszym ligowcom nigdy nic nie pasuje..jakby Cracovia i graia z tym Soligorskiem np na koniec sezonu to bylo by ze tez tej kondycjii nie maja bo sa juz zmeczeni...i tak wkolko...

Zreszta ,kolejna kompromtacja Polskiego Futbolu,Lech ma swojego Teraka,Legia ma Wilno my Tbilisi,wiec i Cracovia musi miec swojego Szachtiora.

Wisła ma swoje Tibilisi, swoją Valerenge, swoją Victorie, jakby nie było nakompromitowliśmy się w ostanich czasach.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman

Wisła to dopiero godnie reprezentuje nasz kraj (patrz wyżej).

flamengista 22.06.2008 08:52

Kolejny żenujący występ, obrazujący katastrofalny poziom polskich klubów i całej polskiej piłki.

Przecież C. miała udaną rundę. A przegrała z przeciętnym zespołem z Białorusi.

Normalnie bym się przynajmniej uśmiechnął, ale obawiam się że to dopiero początek naszej kompromitacji.

Najpierw Leo, potem Pasy, teraz... boję się pomyśleć.

7 kotów 22.06.2008 09:05

Dla Cracovii Europa sie zaczyna i konczy na Bialorusi.

Brozinhio 22.06.2008 09:07

Cracovia zagrała nawet dobrze zwłaszcza w pierwszej połowie miała przewage. Ale strata zawodnika i brak przygotowania kondycyjnego jeszcze sprawił ze w 10 na 11 już nie dawali rady i skonczyło się 2;1, Na razie kompromitacji nie ma z ich strony. Zobaczymy co będzie w rewanżu. Zresztą co wszyscy piszą o kompromitacji polskiej piłki klubowej - grał tam jakiś polski zespół ??

Yaro1984 22.06.2008 11:34

No coz..wtopa,co potwierdza teze iz polska pilka to pelna amatorka.Czas zarzucic przekonanie ze jestesmy europeskimi sredniakami,nic z tych rzeczy.Z frekwencja juz troszke lepiej,6 tys.Marne to jednak pocieszenie.Zobaczymy co reszta druzyn pokaze w pucharach...

Marszałek 22.06.2008 11:40

Nie ma co się śmiać,ale niedługo jak tak pójdzie to przegrana z polskim zespołem na jakimkolwiek szczeblu pucharów przez zespól ze wschodu czy zachodu tudzież z północy będzie kompromitacją. staczamy się do poziomu lig Andory i Luksemburgu.

Krissu 22.06.2008 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yaro1984 (Post 555235)
Z frekwencja juz troszke lepiej,6 tys.Marne to jednak pocieszenie.Zobaczymy co reszta druzyn pokaze w pucharach...

Ciekawe bo wszędzie jest napisane, że spięliście się w 4,5 tys.
Nawet na Waszej oficjalnej stoi jak byk, że było Was "około 5 tys".

Co do samego meczu to wypowiadać się nie będę bo nie widziałem nawet skrótu.
Poczuła sąsiadka smak "pucharów". I to by było na tyle na następne 25 lat.

Yaro1984 22.06.2008 12:20

Jeszcze sie okaze na ile.Nie badz taki pewny siebie,nikt nie jest w stanie przewidzirec czy za kilka lat nie bedziecie walczyc o utrzymanie.Potrafiliscie mimo tak silnego skladu zajac 8 miejsce w lidze.Wiem ze irytujacym moze byc fakt ze tylko Widzew i Legia Warszawa mialy zaszczyt zagrac w LM,ale niestety grono to najprawdopodbniej nie poszerzy sie o nikogo.Co do Frekwencji na wczorajszym meczu.Podawane sa naprawde baaardzo rozbiezne informacje ,czesto zanizone.Na podstawie wlasnej obserwacji stwierdzielem ze skoro stadiom miesci 6500 miejsc to tylko nieliczne pozostaly puste.Liczba podana przez "Teraz Pasy" wydaje sie najblizsza rzeczywistosci.Coz,Cracovia zagrala slabo w II polowie,grajac w "10".Zdaje sobie jednak ze zespol z Bialorusi powinien dostac oklep nawet w "9" .Tydzien treningow to jednak troszke malo.

hors 22.06.2008 12:28

yaro1984 pewnie to twój rocznik :shock: nie pisz proszę..

czy mało treningów czy w dziesiątkę hmm z takim zespołem powinno być zwycięstwo, nawet wymęczone po karnym w 90 minucie... To trochę żenująca sprawa żeby polski zespół przegrywał na tym etapie. Dobrze że jest rewanż, dla was. Tak czy tak życzę wrogowi odpadnięcia z totolotka

saklak1906 22.06.2008 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yaro1984 (Post 555272)
Jeszcze sie okaze na ile.Nie badz taki pewny siebie,nikt nie jest w stanie przewidzirec czy za kilka lat nie bedziecie walczyc o utrzymanie.Potrafiliscie mimo tak silnego skladu zajac 8 miejsce w lidze.Wiem ze irytujacym moze byc fakt ze tylko Widzew i Legia Warszawa mialy zaszczyt zagrac w LM,ale niestety grono to najprawdopodbniej nie poszerzy sie o nikogo.Co do Frekwencji na wczorajszym meczu.Podawane sa naprawde baaardzo rozbiezne informacje ,czesto zanizone.Na podstawie wlasnej obserwacji stwierdzielem ze skoro stadiom miesci 6500 miejsc to tylko nieliczne pozostaly puste.Liczba podana przez "Teraz Pasy" wydaje sie najblizsza rzeczywistosci.Coz,Cracovia zagrala slabo w II polowie,grajac w "10".Zdaje sobie jednak ze zespol z Bialorusi powinien dostac oklep nawet w "9" .Tydzien treningow to jednak troszke malo.

To mogli zaczac treningi dwa tygodnie wczesniej, ale obawiam sie ze i to by nic nie pomoglo.
I co z tego ze bylo 8 miejsce w poprzednim sezonie jak prawie takim samym skladem zdominowalismy cala lige a i statystyki mowia same za siebie.
Ty sie nie martw czy Wiselka bedzie grac o utrzymanie ty sie lepiej martw zeby sie wam do dupy nie dobrali i za ustawianie meczow do II ligi nie wygonili.
Tak jak pisalem wczesniej Bialorusini pokazali wam miejsce w szeregu i jestem ztego powodu zadowolony. Nawet jakbyscie grali w finale LM(wypluwam to slowo) to bym Wam Arce i Lechowi nie kibicowal, wszystkim innym z mila checia, jakos do Legi mam szacunek chociaz ich nie cierpie ale do tej trojki nigdy szacunku mial nie bede.

A i odnosnie Twojego postu nr 2075 Ty nie oceniaj poziomu naszej rodzimej ligi na podstawie tylko waszego wystepu, poczekaj przynajmniej do konca rozgrywek UEFA.

Krissu 22.06.2008 12:38

Cytat:

Jeszcze sie okaze na ile.Nie badz taki pewny siebie,nikt nie jest w stanie przewidzirec czy za kilka lat nie bedziecie walczyc o utrzymanie.Potrafiliscie mimo tak silnego skladu zajac 8 miejsce w lidze.

Na razie nie zanosi się na Wasz rychły powrót do przedsionka europejskich salonów.
Zresztą poprzednio w Europie (niech już będzie, że to Intertoto to Europa) graliście 25 lat temu, również dlatego, że puchary zostały wam podarowane.
Dlaczego mam wierzyć, że coś nagle się zmieni i będziecie się bić o Europę?
Oczywiście nikt nie jest w stanie przewidzieć co będzie za kilka lat, ale z pewną dozą prawdopodobieństwa mogę stwierdzić, że o wiele większe szanse na spadek macie Wy niż my.
Cytat:

Wiem ze irytujacym moze byc fakt ze tylko Widzew i Legia Warszawa mialy zaszczyt zagrac w LM,ale niestety grono to najprawdopodbniej nie poszerzy sie o nikogo.

A co do LM to pamiętaj, że za rok zmieniają się zasady eliminacji do LM i mistrzom takich krajów jak Polska ma być łatwiej awansować więc kto wie, kto wie...
Cytat:

Co do Frekwencji na wczorajszym meczu.Podawane sa naprawde baaardzo rozbiezne informacje ,czesto zanizone.Na podstawie wlasnej obserwacji stwierdzielem ze skoro stadiom miesci 6500 miejsc to tylko nieliczne pozostaly puste.Liczba podana przez "Teraz Pasy" wydaje sie najblizsza rzeczywistosci.

I powiedz mi jeszcze dlaczego oficjalna miałaby zaniżać frekwencję?
Na oko to dziadek w szpitalu umarł.
Cytat:

Coz,Cracovia zagrala slabo w II polowie,grajac w "10".Zdaje sobie jednak ze zespol z Bialorusi powinien dostac oklep nawet w "9" .Tydzien treningow to jednak troszke malo.

:D
Po czym wnosisz, że powinien?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl