Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XVII KOLEJKA] Bruk-Bet Termalica - WISŁA Kraków, 27 Listopada, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9888)

s1mone 24.11.2017 21:15

Nie otrzymał kartki wedle protokołu meczowego - kartkę dostał Fojut (stał koło Arka). Tylko nikomu nie chciało się tego poprawić na grafice pomeczowej na naszej stronce.

archer 24.11.2017 21:21

hmmm na pewno? bo tutaj jest

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...20Szczecin.pdf

Prezydentowa 24.11.2017 21:27

Na pewno :)

R33 24.11.2017 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1487914)
Jeśli chodzi o Niecieczę to mi się dobrze kojarzy. Z reguły ich lejemy u siebie, a na wyjazdach jest o dziwo jeszcze lepiej. Ewidentnie lubimy z nimi grać.

Może się czepiam ale już któryś raz to czytam, że z Niecieczą dobre wyniki. Odkąd weszli do ekstraklasy to u siebie mamy 2 wygrane, 2 remisy i 1 porażkę. Na wyjazdach 2 zwycięstwa ale to tylko 2 mecze, jak dla mnie na wnioski jeszcze za wcześnie.

pepe72 25.11.2017 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1487919)
Może się czepiam ale już któryś raz to czytam, że z Niecieczą dobre wyniki. Odkąd weszli do ekstraklasy to u siebie mamy 2 wygrane, 2 remisy i 1 porażkę. Na wyjazdach 2 zwycięstwa ale to tylko 2 mecze, jak dla mnie na wnioski jeszcze za wcześnie.

Legia dostała 3 razy w d... w Niecieczy więc pewne serie można założyć, nawet jak są krótkie ;)
W każdym razie jest pewna podstawa do optymizmu.

pepe72 25.11.2017 10:36

Oficjalna o meczu ze Słoniami:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...betu_termaliki

Karherop 25.11.2017 14:30

Górnik odskoczyl.. Tak czy siak za tydzień bedzie mecz o 6 punktów. Wygrana da nam chwilowe 1 lub 2 miejsce, ale porażka zdecydowanie powiększy dystans.

Dzisiaj trzeba liczyc że Legia przegra w Kielcach, jesli tam wygra to szczerze wątpię czy jeszcze straci punkty na jesień. Na nieszczescie nasze i calej ligi złapali solidny rytm...

Arkadiusz.Czerepach 25.11.2017 15:30

no i dobrze że Jagiellonia straciła punkty, jak Legia wygra też nie bedzie źle - umocnimy sie na 3 miejscu !

to i tak wynik ponad stan

czy ty liczysz na mistrza ? :D

serek.c2 25.11.2017 15:45

Mając po połowie sezonu zasadniczego niewielką stratę do liderów, widząc że chujnię gra cała liga - nie wiem dlaczego ktoś miałby nie liczyć na mistrzostwo. Pewnie tytuł zgarnie Legia, ale jakieś tam szanse jeszcze kilka innych zespołów ma, w tym my.

Arkadiusz.Czerepach 25.11.2017 15:49

nie no wiadomo że fajnie by było , tylko jednak tonuje nastroje , bo potem bedziemy 5 (i tak dobry wynik) i takie Karheropy zaczną wysyłać Kiko tirem_do_s... Tarragony za niezdobycie tego mistrza

wiesniak842 25.11.2017 16:18

Co w zwiazku z tym? Jakas wyrocznia uniwersalna jestes? Karherop moze sobie wysylac Kiko gdzie chce, tak samo Ty sobie mozesz wmawiac, ze miejsce piate jest dobrym wynikiem. Oby Kiko nie mial Twojego podejscia bo znowu beda same w.......e w rundzie mistrzowskiej.

Arkadiusz.Czerepach 25.11.2017 16:34

spoko dawno nie biegałem po murawie (śwętując ;P )

Martinus 25.11.2017 16:50

Na ten moment trzeba patrzyć przede wszystkim na siebie, analizowanie wyników innych drużyn mija się z celem. Myślę, że kluczowe jest zdobycie do przerwy zimowej tylu punktów by zapewnić sobie sporą przewagę nad drużynami poniżej 8 miejsca. Gdy to się uda będzie można zacząć realnie myśleć o czymś więcej.
Natomiast sama diagnoza jest oczywiście trafna. W tej lidze niewiele trzeba żeby włączyć się do walki o top3 a nawet mistrzostwo. Jeżeli będziemy kontynuować grę, którą zaprezentowaliśmy w ostatnich spotkaniach to także i my możemy się włączyć do tej walki.

Ogryzek 25.11.2017 18:25

5 miejsce dobrym miejscem? W zeszłym sezonie pomimo MEGA zawirowań i serii 7 porażek zajęliśmy 6 miejsce. A jakbyśmy wygrali ostatni mecz u siebie z Niecieczą zajęlibyśmy 5 miejsce. Napiszę to co pisałem, 5 miejsce to minimum które jest akceptowalne. Wszytko powyżej to będzie dopiero dobre miejsce.

brylant17 25.11.2017 18:34

Jedźmy po mistrzostwo a co ! :rotfl: trzeba realnie myśleć na co nas stać w tym sezonie i o co walczymy .Trzeba stąpać twardo po ziemi bo potem będzie płacz i lament

Ogryzek 25.11.2017 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1487932)
Jedźmy po mistrzostwo a co ! :rotfl: trzeba realnie myśleć na co nas stać w tym sezonie i o co walczymy .Trzeba stąpać twardo po ziemi bo potem będzie płacz i lament

Ja stąpam twardo - skoro przy takich wydarzeniach jak w zeszłym sezonie urodziliśmy 6 miejsce to 5 i każde wzwyż jest realne. Co to szukanie alibi dla Kiko czy jak?

1-2 miejsce zapewne zajmie legia i amica. Ale 3, 4 i 5 są realne. Jaga, Górnik silniejsze od nas? Lubin też nas nie przerasta. Wszystkie zespoły w naszym zasięgu poza legią i poznaniem.

btw
Żeby zająć dobre miejsce to oczywiście walczymy o zwycięstwo w Niecieczy - w meczu walki musimy być lepsi.

pepe72 25.11.2017 19:04

Trzeba otworzyć wątek - "Ile nam brakuje do mistrza. Nie czytać/pisać przed alkoholem."

Ponieważ piwo już wypiłem to piszę poniżej.

Jak wygramy ze Słoniami to brakuje nam do Górnika 2 punkty. A w Kielcach najlepszy byłby remis. Choć Korona nie zremisowała jeszcze w domu, a Legia na wyjeździe.
Górnik na wyjeździe jeszcze jest (ale miejmy nadzieję, że tylko do poniedziałku) lepszy od nas (3-2-3). Przegrał z Legią, Jagiellonią i Zagłębiem. Z 9-tą Lechią zremisował, a zwyciężył dwa razy na stadionie w Niecieczy i w Szczecinie.

Do końca roku czeka nas (poza Słoniami) Górnik u siebie, Płock u siebie, Craxa na Kałuży i Zagłębie u siebie.
Z czego Wisła P ma ostatnie mecze takie sobie, Zagłębie też nie błyszczy.

Jeśli pójdzie mocno po naszej myśli to Arkadiusz.Czerepach zobaczysz jakie będą wpisy w tym temacie do lutego.

pepe72 25.11.2017 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1487933)
Ja stąpam twardo - skoro przy takich wydarzeniach jak w zeszłym sezonie urodziliśmy 6 miejsce to 5 i każde wzwyż jest realne. Co to szukanie alibi dla Kiko czy jak?

1-2 miejsce zapewne zajmie legia i amica. Ale 3, 4 i 5 są realne. Jaga, Górnik silniejsze od nas? Lubin też nas nie przerasta. Wszystkie zespoły w naszym zasięgu poza legią i poznaniem.

btw
Żeby zająć dobre miejsce to oczywiście walczymy o zwycięstwo w Niecieczy - w meczu walki musimy być lepsi.

Amica ma do końca roku:
Wisła P (d)
Piast (w)
Craxa (d)
Zagłębie (w)
Termalica (d)

Na dziś dwa punkty straty do nas, raczej dużo na to, że nas przeskoczą nie postawię. Zagłębie ma 5-3-1 w domu. Górnik Zabrze ma dwa ciekawe wyjazdy do nas i do Gdyni gdzie punkty może/powinien potracić ;)

I już więcej po piwie nie piszę, dopiero w poniedziałek po meczu.

pepe72 26.11.2017 18:12

Wasyl może zagrać, ponoć będzie w meczowej 18:
http://eurosport.interia.pl/klub-wis...sl,nId,2470250

teo 26.11.2017 20:04

0:2.
Ta druzyna ma taki potencjal, ze dramatem jest pisanie o 5 miejscu jako o sukcesie. Na polmetku sezonu jestesmy na 3 miejscu i wszystko co bedzie ponizej tego bedzie rozczarowaniem. Ludzie, przypomnijcie sobie. To jest Wisla, nie Nieciecza (z calym szacunkiem).

Arkadiusz.Czerepach 26.11.2017 20:11

uspokój się

Charlie 26.11.2017 20:17

Punktować, nie oglądać sie na innych i jak się skończą mecze jesienne to bedzie się można pobawić w jakieś typowanie o co walczymy. Ta liga jest słaba, ale z drugiej strony jest wyrównana i rzadko sie zdarza, by jakiś zespół odnotował serię kilku zwycięstw z rzędu. Mamy potencjał, gramy coraz lepiej, ale wystarczy jeden głupi błąd, albo gorszy mecz Carlitosa by skończyć dany mecz bez punktów. Z 10 punktów w 5 ostatnich meczach będę zadowolony, przy założeniu, że porażka nie nastąpi na pasach.

teo 26.11.2017 20:42

Ogarnij sie.

brylant17 26.11.2017 21:43

Trzeba zbierać punkty,a najlepiej wygrywać nie ma już podziału punktów więc każdy punkt jest na wagę złota

El'kabat 26.11.2017 23:50

Generalnie to jedziemy z czereśniakami.

AntyMod 27.11.2017 00:29

musimy wygrac - musimy wygrac wszystko do konca roku kalendarzowego - boje sie tylko tego ze jestesmy tak bardzo uzaleznieni od Carlitosa bo /.......... zaczyna mi przypominac troche Brozka , partaczeniem 100 % sytuacji , jesli tego nie wygramy tzn ze ta cala liga to tylko i wylacznie dzielo przypadku ....i chcialbym tego halilovica od poczatku - bo kiedy mamy ogrywac i ewentualnie kiedys sprzedac mlodziez ??? MP i puchary nam nie grożą - byleby sie utrzymac i zgrywac nowych w tym roku - i wygrac z parchami w grudniu ...wiecej od tej druzyny nie wymagam ...tylko troche strach tam jechac- bo oni troche kose z Nami maja

piotek 27.11.2017 01:13

Jak Carlitos ma nie trafiać, a my i tak wygrywać jak ostatnio, to ja to biorę w ciemno. Może nawet wtedy z nami zostanie na dłużej ��

silver03 27.11.2017 08:02

MP i puchary nam nie grożą? Wygrywamy i ponownie wskakujemy na 3 miejsce, do lidera tracimy 2 pkt po 17 kolejkach, lel.

tomasz_19 27.11.2017 11:14

mój skład na Termalike
Buchalik
Bartkowski-Głowacki-Arsenic-Sadlok
Małecki-Basha-Perez-Imaz
Balanyuk Carlitos

7 kotów 27.11.2017 12:06

czas sklepac tego lysego spaslaka, chociazby za zeszloroczny skandaliczny mecz w Kielcach.
Malo ktorego @trenera@ tak nie cierpie jak tego gnoma z wysypiska smieci.

Jebac slonie.

Slonie - Wisla 0:9

http://cdn9.se.smcloud.net/t/photos/...k_19903525.jpg

Adenalix 27.11.2017 16:13

Wiadomo gdzie można obejrzeć mecz? Wiadomo jaka jest 18tka meczowa?

pepe72 27.11.2017 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1488016)
Wiadomo gdzie można obejrzeć mecz? Wiadomo jaka jest 18tka meczowa?

Sprawdź na http://www.soccer-live.pl/
Do 16:20 jest konkurs na obstawienie meczowej 11 więc pewnie za chwilę podadzą.

Adenalix 27.11.2017 19:55

Bez sensu zmiany. Nic nie wniosły. Nie wytrzymaliśmy meczu fizycznie. Kamyczek do ogródka trenera przygotowania fizycznego. Nie lubię drużyn trenowanych przez Bartoszka. Szacunek za charakter, bo trzy razy gospodarze doprowadzili do wyrównania, ale my od 70 minuty pozorowaliśmy futbol.

brylant17 27.11.2017 19:56

No po prostu qwra no nie!!!!

Kamson 27.11.2017 19:57

Tak się kończy minimalizm by Kiko Ramirez. Kvrwa mać. To jest WISŁA KRAKÓW i tu do kvrwy nędzy mamy grać do przodu! A tu się odpierd@la obronę Częstochowy przy jednobramkowym prowadzeniu na jakimś zadupiu! I tak kvrwa co mecz, z jakimiś przecinkami co piłki nie podbiją jedną nogą 10 razy. Kończ waść, wstydu oszczędź!

Ide się kvrwa napić.

lukaszex 27.11.2017 19:58

Na gorąco po meczu:
- Buchalik dzisiaj przeciętnie, nie miał dnia konia jak np. w Poznaniu,
- kolejny raz sami się prosimy o problemy, już było kilka spotkań, w których skończyliśmy za wcześnie grać (Gdynia, Poznań), tutaj tak samo ostatnie 20 minut bez przytrzymania piłki,
- Carlitos poczuł się za pewnie i trochę zaczyna kombinować jak strzelić gola i trochę okazji przez to marnuje :/
- ogólnie mecz nie taki zły w naszym wykonaniu, ale prawda jest taka,że kolejny, którego nie wygrywamy na własne życzenie.

ashkeczup 27.11.2017 20:00

Kolejny raz apeluje do Kiko. Trochę więcej jaj- można wygrać więcej niż 1 bramką, a stawianie busa w 65 minucie meczu skutkuje większą ilością ataków przeciwnika. Niby przed meczem pisałem, że i przegrana mnie nie zaskoczy, ale jest niedosyt, bo BBT była do zrobienia na lekko.

El'kabat 27.11.2017 20:00

Generalnie było blisko, ale jednak daleko od 3pkt.

pepe72 27.11.2017 20:02

Za dużo błędów w obronie ;(

wiesniak842 27.11.2017 20:04

Co do gry, zgodnie z przeiwdywaniami. Sadzilem jednak, ze ktos wygra:D Patrzac na przebieg spotkania to i remis dobry.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl