Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   XV KOLEJKA] WISŁA Kraków - Sandecja Nowy Sącz, 4 Listopada, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9874)

Griszka30KR 01.11.2017 11:21

Dobrze,że nie rozkminiacie tego na ogólnodostępnym forum....

FraMat 01.11.2017 12:48

Rozmowa o ZUS świadczy o tym, jakiego suspensu oczekujemy po najbliższym spotkaniu.

No nic, pozostaje trzymać kciuki za Wisłę. Żeby tylko piłkarze nie podeszli do tego na zbytnim luziku.

Snow 01.11.2017 13:57

Myślę, że zagramy identycznym ustawieniem co z Lechem. Ja natomiast wyszedlbym ofensywnie:
Buchalik - Sadlok - Głowa - Arsenić - Cywka - Imaz - Basha - Wojtkowski - Boguski - Carlitos - Balaniuk
Nie oszukujemy się będzie murowanie ze strony Sandecji. Skoro Legia i Jagiellonia się u nas murują to tym bardziej drużyna z Nowego Sącza.

Ogryzek 01.11.2017 14:01

Tylko zwycięstwo, żadnych wpadek, remisów. Sandecja ma w zasadzie skład I-ligowy więc nie kupuję bajek o ich mocarności jak niektórzy tu po porażkach z koroną przedstawiali Kielczan.

Może być skromne 1-0 nawet po samobóju, nieważne. Ma być zwycięstwo. Chyba tyle może dać nasza armia zaciężna z Iberii?

Pora iść do góry!

Charlie 01.11.2017 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1486502)
Myślę, że zagramy identycznym ustawieniem co z Lechem. Ja natomiast wyszedlbym ofensywnie:
Buchalik - Sadlok - Głowa - Arsenić - Cywka - Imaz - Basha - Wojtkowski - Boguski - Carlitos - Balaniuk
Nie oszukujemy się będzie murowanie ze strony Sandecji. Skoro Legia i Jagiellonia się u nas murują to tym bardziej drużyna z Nowego Sącza.

Ja bym dał Wojo na skrzydło za Bogusia, a do środka Halilovica. Teoretycznie coś tam potrafi zagrać do przodu, a i w defensywie teoretycznie (:>) powinien dać więcej niż Wojtkowski, który jest bardziej 10, lub skrzydłowym. Ewentualnie jeśli Balaniuk nie nadaje się do gry to dać Imaza obok Carlitosa, a Boguś na skrzydle.

Możemy sobie gadać i tak wyjdzie Perez.

Blaszczu16 01.11.2017 15:02

Ale co on widzi w tym Perezie?

brylant17 01.11.2017 15:20

To,że jest Hiszpanem...

EnzoKrk 01.11.2017 15:37

Z Sandecją trzeba wygrać .. najlepiej 3-4 golami roznicy.. wiem ze bedzie ciezko ale licze na druzyne. frekfencja na poziomie 15 tys? jak w ogole prezentuje się sprzedaż biletow ? ktoś coś ?

Karherop 01.11.2017 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1486504)
Możemy sobie gadać i tak wyjdzie Perez.

Najlepsze podsumowanie.

I jedna ze zmian też jest już z góry znana.

@EnzoKrk

Sandecja Panie kolego straciła mniej bramek od nas, więc to pociśnięcie ich 3-4 golami różnicy to sobie wybij z głowy

Przed Pogonią bym jeszcze na to liczył, ale nie przed Sandecją.

Podtrzymuje mój typ: 3-2, ale remis też by mnie nie zaskoczył

W.S 01.11.2017 17:33

A kto przepraszam bardzo ma zagrać w środku pola obok Bashy jak nie Perez?
Jak słabo by nie wyglądał na tą chwilę, to nie mamy innego środkowego pomocnika.

Na Sandecje wyjdzie ten sam skład co na Lecha

Wygramy

EnzoKrk 01.11.2017 17:33

Karherop
Stawiam czteropak jak nie będzie roznicy 2-3 goli :) moim zdaniem ich rozjedziemy :)

El'kabat 01.11.2017 18:19

Sączersi podchodzą do meczu z nami, jakby był koniec świata. Napędzani przez żydów...

A patrząc po tym co my ostatnio prezentujemy, to nie zdziwie się jak w pierwszym meczu z tego niby łatwego terminarza się wydupcymy na nich...

wściekłe pięści węża 01.11.2017 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez W.S (Post 1486517)
Jak słabo by nie wyglądał na tą chwilę, to nie mamy innego środkowego pomocnika.

Wygramy

Halilović? Tak, wiem, ostatnio nie dał dobrej zmiany.

Nie to co Perez.:-D

Sandecja nie przyjedzie się tu bronić. Wisłę wystarczy przycisnąć i nas nie ma, więc na pewno to zrobią. Pytanie jak sobie z tym poradzimy. Albo nasi piłkarze zaczną grać jak mężczyźni, albo niektórzy się srodze zdziwią jak dużo ZGRYWANIA się naszej drużynie jeszcze będzie potrzeba.

Karherop 01.11.2017 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez W.S (Post 1486517)

Wygramy

A kto nie jest bardziej naturalnym środkowym pomocnikiem jak nie Wojtkowski? dotychczas najlepsze występy notuje w tej strefie boiska

W środku Basha przed nim Wojtkowski. Skrzydła to Imaz/Boguski choć i Małecki zgłasza już gotowość do gry.

Z przodu Carlitos (który i tak biega wszędzie) + Kolar/Ondrasek/Balaniuk

Chyba że będziemy się u siebie bronić z Sandencją, czego bym jednak nie chciał

@EnzoKrk
chciałbym żebyś miał racje

wolfy 01.11.2017 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GBO (Post 1486367)
Bankowo przegramy 0:1. Po samobójczym golu Pereza. Wbije on piłkę do własnej bramki po dośrodkowaniu, którego nie zablokuje Cywka. A wszystko to po kontrze, którą Sandecja wyprowadzi na skutek złego wykonania rzutu rożnego przez Imaza.

Szansę na remis w doliczonym czasie gry zaprzepaści wprowadzony chwilę wcześniej Ze Manuel, który w sytuacji sam na sam z bramkarzem przewróci się na piłce.

Zarząd nie wytrzyma presji troli z forum wislakrakow.com i zwolni Ramireza. W ramach odpowiedzialności odejdzie też Junco. W zimie pożegnamy Imaza, Pereza, Manuela i Cywkę. Carlitos odejdzie do Legii.

Forumowi "kibice" będą mogli ogłosić swój triumf, spuszczając się jednocześnie na klawiaturę, i wyrywać laski opowiadając im jak to ich heroiczne posty, opluwające swoich piłkarzy i trenera swojego ukochanego klubu, uratowały Wisłę przed degradacją do pierwszej ligi.

Przeprowadzimy kolejną kadrową rewolucję. Zakontraktujemy kilku ligowych wyjadaczy, co to wiedzą na czym polega gra w eklapie. Oczywiście tych z kartą na ręku i na kontrakcie mniejszym niż mogła dać połowa ligi. Na wiosnę Brożek z Boguskim, pod wodzą Sobolewskiego i Kmiecika, wprowadzą nas do pucharów.

Wspomnicie moje słowa.

Myślę że zdrowe podsumowanie internetowej rzeczywistości w której żyje wiele osób.

czaro 01.11.2017 20:46

A ja myślę, że mało kto tutaj domaga się zwolnienia Ramireza i nawet autorzy haseł "weźmy Skorżę!" albo "bądźmy jak Korona!" po paru dniach piszą bardziej umiarkowanie i rozsądnie, a krytyka Pereza i ze Manuela nie jest nieuzasadniona. Ten ironiczny post fajnie się czyta, ale niczego nie demaskuje, nic nie wnosi. Taka forma bez treści.

wiesniak842 01.11.2017 20:48

"Wezmy Skorze" to na powaznie bylo?:D

czaro 01.11.2017 20:49

Pytałem autora, ale chyba nie odpowiedział (może uznał, że nie załapałem dowcipu?). Powiedzmy, że przywołałem to jako hiperbolę.

Karherop 01.11.2017 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1486531)
A ja myślę, że mało kto tutaj domaga się zwolnienia Ramireza i nawet autorzy haseł "weźmy Skorżę!" albo "bądźmy jak Korona!" po paru dniach piszą bardziej umiarkowanie i rozsądnie, a krytyka Pereza i ze Manuela nie jest nieuzasadniona. Ten ironiczny post fajnie się czyta, ale niczego nie demaskuje, nic nie wnosi. Taka forma bez treści.

Trafione w punkt.

A powiem wiecej. Nawet ci ktorzy nie przyjmują do wiadomości jakichkolwiek krytyki trenera, czy naszej gry, zgrzyjtaja często zębami oglądając nasze spotkania. Fajnie być wyrozumiałym, ale nie wymagajac niczego od pilkarzy i trenera (bo w końcu jesteśmy biedni jak mysz koscielna, rok temu mogla byc 5 liga itp) rownamy do przeciętności i dajemy ciche przyzwolenie na olewactwo. Nie mówiąc juz o rozmywaniu odpowiedzialności za zespół.

W.S 01.11.2017 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1486526)
A kto nie jest bardziej naturalnym środkowym pomocnikiem jak nie Wojtkowski? dotychczas najlepsze występy notuje w tej strefie boiska

W środku Basha przed nim Wojtkowski. Skrzydła to Imaz/Boguski choć i Małecki zgłasza już gotowość do gry.

Z przodu Carlitos (który i tak biega wszędzie) + Kolar/Ondrasek/Balaniuk

Chyba że będziemy się u siebie bronić z Sandencją, czego bym jednak nie chciał

@EnzoKrk
chciałbym żebyś miał racje

Tylko, że Wojtkowskiego ciągnie do przodu, więc w środku pola miałbyś tylko i wyłącznie Bashe

Pamiętam ten pierwszy mecz w Kielcach jak Perez zagrał takie dwie fajne prostopadłe piłki do Bałaniuka bodajże.
Takich podań nie robi Basha, czy Llonch, bo to inni zawodnicy, więc liczę na Pereza, bo przydałby nam się taki zawodnik.
Oby z Sandecja zagrał fajny mecz

Dariook 01.11.2017 23:07

Tych frajerow bedzie troszke. Plus lampucery....trza sie stawic! Malopalska jest nasza nie dzieki tiki-tace...

obikenobi 01.11.2017 23:12

Jak nie zagramy, to i tak jedynym defensywnym pomocnikiem zostanie Basha, bo Perez rusza się jak wóz z węglem, a Wojo, tak jak napisał W.S, to piłkarz stricte ofensywny. Więc z dwojga złego wolę jego niż kudłatego.

Buchalik - Cywka/Bartkowski, Głowacki, Arsenić, Sadlok - Boguski, Wojtkowski, Basha, Imaz/Małecki - Carlitos, Ondrasek

Tak bym chciał, a zapewne wyjdziemy z jednym napastnikiem i Perezem w środku.

Victor w ogóle mnie nie przekonuje, ale teraz mnie naszło, że w sumie chłop został trochę wsadzony na minę. Podejrzewam, że z Lechem miał grać na dziesiątce, a za nim BashaBiceps i Llonch, jednak kontuzja tego drugiego wymusiła zmianę ustawienia. Patrząc na grę Pereza, to wydaje mi się, że on lepiej by sobie radził na tej 10. Z drugiej jednak strony X razy chyba wspominał o tym, że dobrze się czuje na pozycji numer 8, a dotychczasowe mecze pokazały, że to niestety nieprawda (przynajmniej na razie).
Mówiąc krótko - to facet o charakterystyce Stilicia, czyli spacerująca królewna. Tyle, że Semir miał pierwiastek geniuszu, a Perez na razie nie daje powodów, żeby myśleć o nim tak samo

Karherop 01.11.2017 23:32

Perez na pewno znowu wybiegnie w 11, co do tego nie ma wątpliwości.

Życzyłbym sobie świetnego występu i aby m.in. mi zatkal usta, jednak jestem tez realista i biorę pod uwagę slaby występ.
Pytanie czy pilkarze Sandecji, wzniosa się na poziom zespołów z Primera Division czy po prostu Perez sobie olewa grę w polskiej lidze?
Odpowiedź w sobotę.

A co do tego na jakiej pozycji czuje sie najlepiej to odpowiedź dał na konferencji: "na każdej" czyli tak w zasadzie to na żadnej.

Dariook 02.11.2017 00:04

JPRD!
Konfrontacja z bakłażanami, partnerami seksualnymi sąsiadek ...a Ci o tym czy "pudel" bedzie mial proste włosy .

Priorytety koleżki...
Wszyscy na R22 !

brylant17 02.11.2017 08:50

obikenobi Mały jeszcze kontuzje leczy

filemon 02.11.2017 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1486540)
Perez na pewno znowu wybiegnie w 11, co do tego nie ma wątpliwości.

Życzyłbym sobie świetnego występu i aby m.in. mi zatkal usta, jednak jestem tez realista i biorę pod uwagę slaby występ.
Pytanie czy pilkarze Sandecji, wzniosa się na poziom zespołów z Primera Division czy po prostu Perez sobie olewa grę w polskiej lidze?
Odpowiedź w sobotę.

A co do tego na jakiej pozycji czuje sie najlepiej to odpowiedź dał na konferencji: "na każdej" czyli tak w zasadzie to na żadnej.

Jakby odpuścił sobie wychodzenie nocami na piwo to też szansa na dobrą formę by była większa. Choć żaden ze mnie ekspert ;)

silver03 02.11.2017 09:58

Problemem naszego środka pola jest też to, że mamy 3 uber defensywnych pomocników Basha, Llonch, Velez. Brakuje gościa łączącego def z atakiem, kimś takim miałbyć Perez...

Adenalix 02.11.2017 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1486544)
Jakby odpuścił sobie wychodzenie nocami na piwo to też szansa na dobrą formę by była większa. Choć żaden ze mnie ekspert ;)

Przypuszczenia czy konkrety?

tomasz_19 02.11.2017 11:28

brylant17 nie jesteś na bieżąco, Mały już jest całkowicie wyleczony i gotowy do gry

obikenobi tym bardziej zastanawia mnie, po co Kiko ściągał Pereza skoro nie lubi piłkarzy o takiej charakterystyce jak Stilic...

Arkadiusz.Czerepach 02.11.2017 11:42

przecież to wyłącznie analiza najwybitniejszych forumowiczów wykazała że to jest piłkarz a'la Semir :D

obikenobi 02.11.2017 12:56

Sędzią spotkania będzie Krzysztof Jakubik z Siedlec. Będzie VAR

Ogryzek 02.11.2017 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1486549)
brylant17 nie jesteś na bieżąco, Mały już jest całkowicie wyleczony i gotowy do gry

obikenobi tym bardziej zastanawia mnie, po co Kiko ściągał Pereza skoro nie lubi piłkarzy o takiej charakterystyce jak Stilic...

Na razie Pereza ze Stilićem łączy majestatyczny wolny sposób poruszania się po boisku (typowa mucha w smole) i wyjątkowa słabizna w grze obronnej. Z przodu nic nie pokazał podobnego do tego co grał Stolić.

Perez zapewne ma jakieś inne piłkarskie zalety, ale niestety skrzętnie je ukrywa przed nami. W tym aspekcie jest zbyt skromny.

Z Sandecją zagra zapewne od początku więc może wreszcie zagra coś co zasługuje na pochwałę.

Karherop 02.11.2017 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1486544)

O czyli jednak aklimatyzacja przebiega prawidłowo.

ruud 02.11.2017 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedi100 (Post 1486483)

W każdej dzielnicy Sącza można spotkać coś takiego:

[IMG]https://i.imgur.com/RPiRHxW.jpg?1[/IMG]

Piekło to akurat potoczna nazwa jednej z dzielnic,Widziałem kilka takich wrzutów w innych dzielnicach, widać napinkę mają niezłą

Karherop 02.11.2017 16:21

I niech przyjeżdżają. Klub zarobi na biletach, a i tak jak bedzie więcej widzów niż 14k to będę bardzo zaskoczony..

czaro 02.11.2017 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1486549)
Mały już jest całkowicie wyleczony i gotowy do gry

Naprawdę? Super! Trzymam za niego kciuki.

Arkadiusz.Czerepach 03.11.2017 00:16

trzeba pojechać dobrze te ....e sądecką

Ma_niek 03.11.2017 09:21

Już wyleczony?. Zaraz będzie to samo co z velezem i cuesta.

TIR_DO_SŁUBIC 03.11.2017 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1486595)
Już wyleczony?. Zaraz będzie to samo co z velezem i cuesta.

http://lodz.oglaszamy24.pl/storage/16/39/105549c2.jpg

silver03 03.11.2017 09:30

Z tymi kontuzjami jest coś spartolone i byle amator to zauważy. Kiedy ostatnio mieliśmy taki szpital? Za Maćka Skorzy i jego cudownego trenera siłowego?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl