Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XI KOLEJKA] WISŁA Kraków - Jagiellonia, 30 Września, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9854)

Valdi88 29.09.2017 12:46

Nawet jeśli wtopimy z Jagą, to Kiko nie poleci.

wolfy 29.09.2017 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valdi88 (Post 1484279)
Nawet jeśli wtopimy z Jagą, to Kiko nie poleci.

Nie poleciał Wdowczyk, to i Kiko nie poleci.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1484277)
Jak dla mnie mecz o wszystko dla Kiko, porażka = out. Proste.

Nie rozumiem. Ty go zwolnisz?

ashkeczup 29.09.2017 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1484283)

Czyli nie widzisz żadnej różnicy między Wisłą Wdowczyka i obecną? 2x większa kadra (ok, śmieszny argument, że szrot, ale w przypadku Carlitosa jest wykorzystywany jako "Bez Kiko to by Carlitos tu nigdy nie trafił", a w pozostałych "Co ten Junco za szrot ściągnął i jak Kiko ma coś z niego wykrzesać?"), styl gry, gdzie za Wdowczyka były okresy czasu, że czekało się na mecze jak na Derby Hiszpanii, a teraz mamy takie widowisko, że wcale się nie różni od gry mojej lokalnej drużyny z 4 ligi, no i kasa misiu, bo rzekomo prawdą jest, że teraz piłkarze mają ją wypłacaną na bieżąco, a wtedy lekko nie było. Argumentów przemawiających na korzyść Kiko jest kilka, ale w tym momencie już zdecydowanie mniej niż przeciwko, a jeśli spojrzeć na terminarz, to będzie ich znacznie mniej. Obym się pozytywnie zaskoczył

brylant17 29.09.2017 15:54

Cytat:

Tak bo przyjdzie z gimbusami ze szkoły i go zwolni od tak po prostu ;)

kpn 29.09.2017 16:00

Cytat:

Według WISLAZWE po porazce z Jagiellonia, a tym bardziej po zenujacej porazce typu jak dwa ostatnie mecze ze scyzorami, Kiko powinien wyleciec, bo gorzej grac sie nie da, poprawy nie widac, a przegrac wiecej niz 7 meczow jak za Wdowczyka całkiem realne, wiec Hiszpan powiniec wyleciec z hukiem.

Jeszcze czegos nie rozumiesz?

forthy 29.09.2017 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1484294)
Czyli nie widzisz żadnej różnicy między Wisłą Wdowczyka i obecną? 2x większa kadra (ok, śmieszny argument, że szrot, ale w przypadku Carlitosa jest wykorzystywany jako "Bez Kiko to by Carlitos tu nigdy nie trafił", a w pozostałych "Co ten Junco za szrot ściągnął i jak Kiko ma coś z niego wykrzesać?"), styl gry, gdzie za Wdowczyka były okresy czasu, że czekało się na mecze jak na Derby Hiszpanii, a teraz mamy takie widowisko, że wcale się nie różni od gry mojej lokalnej drużyny z 4 ligi, no i kasa misiu, bo rzekomo prawdą jest, że teraz piłkarze mają ją wypłacaną na bieżąco, a wtedy lekko nie było. Argumentów przemawiających na korzyść Kiko jest kilka, ale w tym momencie już zdecydowanie mniej niż przeciwko, a jeśli spojrzeć na terminarz, to będzie ich znacznie mniej. Obym się pozytywnie zaskoczył

Myśl przy swych argumentach. To Wdowczyk wymyślił sobie Mójtę między innymi na gwiazdorskiej umowie.
I rok temu na mecze Wisły przy serii 7 porażek czekało się jak na DerbyESP pod względem stylu?

obikenobi 29.09.2017 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE
Jak dla mnie mecz o wszystko dla Kiko, porażka = out. Proste.

Nie mam zamiaru tu bronić Kiko, albo dyskutować w ogóle o tym, bo taki temat jest gdzie indziej, ale z jednym się zgodzę.

Wyjeb*nie trenera faktycznie jest proste.

ashkeczup 29.09.2017 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1484298)
Myśl przy swych argumentach. To Wdowczyk wymyślił sobie Mójtę między innymi na gwiazdorskiej umowie.
I rok temu na mecze Wisły przy serii 7 porażek czekało się jak na DerbyESP pod względem stylu?

Nie szczególnie wziąłem sobie do serca zastrzeżenia kogoś, kto nie umie czytać ze zrozumieniem. Mójta i jego kontrakt ma taki związek z moim postem jak przepis na kisiel, a i "okresy czasu" też do ciebie nie przemawiają.

brylant17 29.09.2017 18:13

Jutro grubo po 22 będzie lament i płacz by wy...olić Kiko albo huraoptymizm

Karherop 29.09.2017 19:26

Wiele wskazuje na skład:
Buchalik - Arsenic, Głowa, Ivan, Sadlok - Boguski, Basha, Llonch, Małecki - Brożek, Carlitos

Chciałbym zobaczyć z ławki Kostala, Halilovicia i Balaniuka, choć zapewne wejdzie zamiast pierwszej dwójki Imaz i Perez

Docelowo uważam, że Ci dwaj Hiszpanie mogą dać nam naprawdę dużo, ale na dzisiaj (lub na to co widziałem z Koroną) optymista nie jestem. Za 2-3 tygodnie może już dojdą do dobrej formy.

Powiało dzisiaj optymizmem po konferencji. Cieszę się z integracji zespołu i na pewno to dobrze wróży. Co jednak trzeba podkreślić: przy tak szerokiej ławce 5-6 gości nie będzie się regularnie łapało nawet na ławkę rezerwowych, więc siłą rzeczy będą niedługo bardziej myśleli o zmianie klubu niżeli walce o skład.

Wracając do tematu: tylko zwycięstwo! Oby Jaga się zachłysnęła wygrana z Legia i nas zlekceważyła.

s1mone 29.09.2017 21:04

Za zdrajczyka seria była beznadziejna, ale :

1) wiadomo było przez co ta seria - zawirowania właścicielskie miały duży wpływ.
2) niektóre mecze z tych 7 porażek nie były takie złe w naszym wykonaniu, żaden aż tak tragiczny jak ten w Kielcach. Generalnie to gra była sporo lepsza niż wyniki wtedy. Widać było jak na dłoni, że to nie kwestia złego ustawienia (pomijając początkowe debilne próby grania wahadłami ~ dwa pierwsze mecze z tej serii) czy warsztatu trenera ale głów piłkarzy. W wielu z tych meczy przeważaliśmy na boisku i schodziliśmy z niego z niczym.

Ale walić, co było to było. PROSZĘ KIKO o JEDEN MECZ po którym oczy nie będą krwawić. Tylko tyle.

Dariook 29.09.2017 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1484314)

Ale walić, co było to było. PROSZĘ KIKO o JEDEN MECZ po którym oczy nie będą krwawić. Tylko tyle.

To nie Kiko gra, tylko piłkarze. Powinni wygrac ;)

LucjuszWielki 29.09.2017 21:22

Dużo siły kosztowało mnie zalogowanie się tutaj i napisanie co myślę przed meczem z Mońkami po ostrym gwałcie w zakompleksionych kielcach.

Nie chce nawet czytac co wypisujecie bo 90% ludzi piszących tutaj nie ma pojęcia o niczym - ludzi, którzy chcą Bałaniuka w drugim meczu w Kielcach, Wojtowskiego, który nie jest gotowy do gry z kopiącym rywalem, ludzi, którzy piszą, że Cywka dobrze gra na prawej stronie mimo, że jest notorycznie wkręcany w zimie..

Pisałem przed Kielcami, ARSENIC zamiast Cywki na prawej i ku mojemu zdziwieniu... tak miało być gdyby nie kontuzja Głowackiego.

Zaskoczył mnie brak Boguskiego, który w PP całkiem nieźle się zaprezentował mimo swojej chimeryczności (na bank lepiej niż Ze Manuel czy Imaz).

W każdym razie powtórzę: ŻADEN Ze Manuel, Imaz, Haliliovic czy Bałaniuk + Wojtkowski nie jest gotowy i jego można wpuszczać z ławki a nie od 1 minuty (pomijam jego brak z powodu kontuzji).

Powoli można stawiać krzyżyk na Imazie bo widać, że chłop bez pojęcia - i tutaj nie chodzi o ilośc meczy, które rozegrał. Chodzi o to co sobą reprezentuje indywidualnie - czyli podobnie jak Ze Manuel...

Bałaniuka w Kielcach NIE BYŁo - dawno nie widziałem meczu, w którym gośc był wyłączony z gry. Wątpię aby się przebił.

Perez dał ciała przy bramce i też zagrał pyte mimo, że na niego liczyłem..

W każdym razie, ktoś kto stawia Brożka od 1 minuty i chce abyśmy grali taką dwójką napastników jest chory na głowe . EWENTUALNIE można grać Ondraskiem bo sporo biega, ale póki co mimo, że Pol i Bascha byli najlepsi to i tak ŚRODEK był zdominowany przez rywala, dlatego musimy grac TRÓJKĄ w środku -POL+ BASCHA i ofensywny tylko tutaj nie mamy nikogo. Halilovic niestety nic nie pokazuje, o Imazie już pisałem.

Widoczny jest ewidentny brak REZERW zespołu gdzie tak szeroka kadra mogła być zgrywana i nabierać rytmu meczowego - to jest nasz najwiekszy minus - wczesniej nie było tego widać gdyż mieliśmy może 15 graczy.

Szkoda, że nie mamy Wolskiego lol wtedy rządzilibyśmy w lidze :]

W każdym razie najbardziej optymalny skład na DZISIAJ:

Buchalik - Arsenic, Głowa, Ivan, Sadlok - Boguski, Basha, Llonch, Małecki - Perez- Carlitos
Nie wiadomo jak mecz się potoczy, ale z ławki obstawiałbym Brożka na 2 połowę, Bartosza na skrzydło za Boguskiego.

Najbardziej szokuje fakt, że obśmiewany Hugo reprezentował indywidualnie więcej niż: ZE Manuel, Imaz, Bałaniuk... to jest SZOK, że tak słaby gość był lepszy od tego niewypału. Bałaniuk?? To będziemy czekać 5 lat aż wypali? Przecież widać gołym okiem, że u nas w tej lidze i w naszym zespołem nie przebije się ... Co wypożyczymy go? Zejdzcie na ziemie.

PS:
Z bólem serca muszę to przyznać, ale za sprzedawczyka graliśmy najlepszą piłkę.... Żal Wolskiego :/

obikenobi 29.09.2017 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone
1) wiadomo było przez co ta seria - zawirowania właścicielskie miały duży wpływ.
2) niektóre mecze z tych 7 porażek nie były takie złe w naszym wykonaniu, żaden aż tak tragiczny jak ten w Kielcach. Generalnie to gra była sporo lepsza niż wyniki wtedy. Widać było jak na dłoni, że to nie kwestia złego ustawienia (pomijając początkowe debilne próby grania wahadłami ~ dwa pierwsze mecze z tej serii) czy warsztatu trenera ale głów piłkarzy. W wielu z tych meczy przeważaliśmy na boisku i schodziliśmy z niego z niczym.

Z pierwszym się zgodzę, z drugim połowicznie. Może i gra była lepsza, ale na pewno nie rozpędzałbym się z tym, że "w wielu meczach przeważaliśmy". Zerknąłem z kim graliśmy dla odświeżenia pamięci (oglądałem wszystkie te mecze) i w zasadzie jedynym spotkanie, które przegraliśmy a mogliśmy rzeczywiście wygrać to był ten (o ironio) w Kielcach. Pod koniec nasi przycisnęli i przy odrobinie szczęścia mogli wcisnąć na 1:0, a tak błąd Ryśka, kontra i znowu w dupala.

Co za smutny paradoks, że widziałem te wszystkie wpier*ole, a z Piastem akurat nie mogłem :D

Co do meczu, to mam nadzieję na skład dokładnie taki, jaki obstawia Karherop. Chyba gdzieś to pisałem już - co prawda Brożek i Boguski nie prezentują dobrej formy, ale gorzej niż z Imazem/Ze Manuelem/Perezem/kimkolwiek innym nie będzie. A może akurat dojdzie to cholerne zgranie i trochę zaangażowania, którego nie było w Kielcach.

Panowie piłkarze, bez wymówek jutro. Śląsk z Sandecją zagrali pod nas, Arka też, w razie zwycięstwa wskoczymy na 4. miejsce w tabeli i zostaniemy tam na przerwę reprezentacyjną. A jak przegramy to kur*a ja pier*olę, nie chce nawet o tym myśleć.

czaro 30.09.2017 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1484272)
Zła wiadomość - Wojtkowski nie dokończył treningu i pojechał na badania
Średnia wiadomość - Ze Manuel z urazem kręgosłupa
Dobra wiadomość - Głowacki trenuje na 100%

Mamy aż takiego pecha, czy trener od przygotowania fizycznego rzeczywiście coś popsuł?

s1mone 30.09.2017 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1484321)
Z pierwszym się zgodzę, z drugim połowicznie. Może i gra była lepsza, ale na pewno nie rozpędzałbym się z tym, że "w wielu meczach przeważaliśmy". Zerknąłem z kim graliśmy dla odświeżenia pamięci (oglądałem wszystkie te mecze) i w zasadzie jedynym spotkanie, które przegraliśmy a mogliśmy rzeczywiście wygrać to był ten (o ironio) w Kielcach. Pod koniec nasi przycisnęli i przy odrobinie szczęścia mogli wcisnąć na 1:0, a tak błąd Ryśka, kontra i znowu w dupala.

Może źle to ująłem, bo w żadnym jakoś BARDZO nie przeważaliśmy, chodziło mi o to, że w części tych meczy prowadziliśmy grę i przegrywaliśmy po wyrównanym meczu. Na pewno nie zasługiwaliśmy na pasmo 7 oklepów jakie wyłapaliśmy. O to mi generalnie chodziło. Napisałem zbyt dosadnie.

obikenobi 30.09.2017 00:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro
Mamy aż takiego pecha, czy trener od przygotowania fizycznego rzeczywiście coś popsuł?

Ciężko powiedzieć. Podsumowując:

Ondrasek - nie wiem do końca co mu jest, ale jeśli mam być szczery, to podejrzanie długo trwa jego przerwa...
Velez - leczenie naderwanego mięśnia musi trwać, pewnie byłby zdrowy, gdyby nie mecz z Lechią
Wojtkowski - nie wiemy co mu jest
Bartkowski - ???
Kolar - przyszedł z kontuzją
Cuesta - albo szklany, albo coś faktycznie sknocone przy przygotowaniach
Ze Manuel - w wywiadzie dla PS twierdził, że ma/miał jakieś bóle mięśniowe, ale przecież nie przepracował okresu przygotowawczego (rzygał ze zmęczenia po Lechii)

Ciężko rozstrzygnąć tak z boku, czy Jordi Jodar coś spartaczył, czy to inne czynniki na to wpływają. Chwaliliśmy X czasu temu dobre przygotowanie fizyczne drużyny, w poprzednim sezonie też chyba nie wyglądało to źle, a teraz okazuje się, że chłopaki łapią kontuzje i to takie, że nie ma ich minimum miesiąc.
Mam nadzieję, że Głowacki na serio jest już gotowy do gry.

brylant17 30.09.2017 08:03

Wojtkowski świeża kontuzja,a Bartkowski nie gra bo nie gra.....

Karherop 30.09.2017 12:11

Bartkowski tez jest po kontuzji. Dopiero w tym tygodniu wrocil po miesiącu do treningów.

Tak czy siak brakuje przejrzystych informacji na temat stanu zdrowia zawodników. I potem rodzą się domysly...

Jak taki Milik zlapal kontuzje to pół Polski i Wloch wie o ktorej godzinie ma zabieg...

R33 30.09.2017 13:03

Wygramy 3:0.
Hat-trick Imaza.
3 asysty Pereza.
Kiko cudotwórca.
Mistrz, mistrz nasz TS!

A i wszyscy na mecz bo,, Kto nie widział ten trąba."! :D

Arkadiusz.Czerepach 30.09.2017 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1484334)
Bartkowski tez jest po kontuzji. Dopiero w tym tygodniu wrocil po miesiącu do treningów.

Tak czy siak brakuje przejrzystych informacji na temat stanu zdrowia zawodników. I potem rodzą się domysly...

Jak taki Milik zlapal kontuzje to pół Polski i Wloch wie o ktorej godzinie ma zabieg...

https://www.wislakrakow.com/forum/sh...ostcount=24403

postulowałem to jakiś czas temu, już wtedy mnie zadziwiła ta tendencja, jak widać minęło kilka tygodni i forum dojrzało do przyznania mi racji

co do meczu to mam jednak przeczucie że bedzie do przodu , choc zapewne nie usatysfakcjonuje tym poszukujacym stylu :)

wolfy 30.09.2017 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1484324)

Też się nad tym zastanawiałem. Ale taki Ondrasek to na bank jest szklany a Paweł ma kłopoty z drobnymi kontuzjami od wielu lat. Kilku piłkarzy przyszło tu też nieprzygotowanych i z kontuzjami.

obikenobi 30.09.2017 18:01

Buchalik - Arsenić, Gonzalez, Głowacki, Sadlok - Boguski, Llonch, Basha, Małecki - Brożek, Carlitos

Karherop prorok, ja też :D

Do zobaczenia na R22!

Arkadiusz.Czerepach 30.09.2017 19:27

Kiko czyta forum :)

myśle że możemy liczyć na przynajmniej jedną łatwa bramke po jakimś żenującym błędzie Pawełka ;)

czaro 30.09.2017 19:29

Co się stało z Cywką?

brylant17 30.09.2017 21:25

Nasi piłkarze powinni ćwiczyć podania bo to woła o pomstę do nieba.Buchalik co za interwencja :lol:

wyar 30.09.2017 21:26

Nasi pilkarze i trener powinni sie nauczyc stylu Jagiellonii,we wszystkim nas przewyzszala... Oh,wait...

Elendil 30.09.2017 21:29

oczywiście nie wiem, jak będą się piłkarze prezentować jak wszyscy przepracują okres przygotowawczy, ale na ten moment Perez, Imaz i Bałaniuk to piłkarze-widmo. Starzy, zmęczeni Boguski z Brożkiem prezentowali się znacznie lepiej.

Ogólnie do zmian nasza gra była przyzwoita, gdyby nie koszmarna nieskuteczność i niesamowity Pawełek (ech, a u nas nie trafiał w piłkę po podaniu od kolegi...) to byśmy powieźli Jagę wysoko. Po zmianach to znów my byliśmy tymi bitymi i Jaga mogła wygrać. Tym niemniej szeroka ławka to mit, bo co z tego że taka konkurencja, jak przynajmniej 4 piłkarzy na chwilę obecną nic nie gra,a kilku kolejnych ma kontuzje.

crux.a 30.09.2017 21:32

Bardzo solidny mecz naszej drużyny. Oczywiście, brakło bramek, mitycznych ostatnich podań, zdecydowania i szczęścia, ale gra się zazębiała dużo lepiej niż ostatnio. Arsenić wypchnie Cywkę na ławkę na stałe, jeśli tylko nie będzie musiał grać na stoperze. Bardzo dobry mecz Bashy.

ashkeczup 30.09.2017 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 1484353)
Nasi pilkarze i trener powinni sie nauczyc stylu Jagiellonii,we wszystkim nas przewyzszala... Oh,wait...

Do czego pijesz? Co to za idiotyczny post? Bo według mnie sugerujesz, jakobyśmy zagrali przynajmniej nietragicznie z Koroną i to dwa razy. A przecież zagraliśmy dużo gorzej. Po dzisiejszym meczu nie ma co narzekać, bo w końcu widać jakąś poprawę, ale i tak dużo brakuje.

mitmichael 30.09.2017 21:35

Jak Pawelek ostatnio lubial puszczac z nami babole tak dzisiaj bronil swietnie, znowu zawiodla skutecznosc czyli jeden z najwiekszych mankamentow w tym momencie. I znowu musze na mecz przyjechac zeby sie przelamali jak bylo po remisie z Lechia i porazce z Arka gdy przyjechalem na Piasta :D

fansorina 30.09.2017 21:37

Jagiellonia była beznadziejna a my słabi, ot taki ligowy dżemik na 0:0. Trener zepsuł końcówkę wrzucając Pereza, Imaza i Bałaniuka praktycznie w tym samym czasie.

Dzimi 30.09.2017 21:40

Na ten moment najlepszy wyjściowy skład jest taki jak z tego meczu. Brożek i Boguski mimo podeszłego wieku wciągają nosem Imazy, Perezy, Ze Manuele i Baniałuki razem wzięte.

Na ławce na zmiany powinni być: Któryś bramkarz, Cywka, Bartosz, Wojtkowski, Halilović, Kostal, Kolar.

Imaz, Perez, Bałaniuk, Ze Manuel póki co powinni być zdala od 1 składu i ławki.

forthy 30.09.2017 21:41

Co Wy z tym jaraniem się Brożkiem? On spier+olił jak zwykle multum akcji, a nic ciekawego nie dał.

Dariook 30.09.2017 21:43

Piłkami lekarskimi trenowac powinni. Szkoda straconych punktów.

aaa
i potrenowac wyjscie z kontratakiem. Bo kvrwa pilka lata na wysokosci od pasa w gore. Bunoza niech lepiej pozostaje z tylu.

Arkadiusz.Czerepach 30.09.2017 21:44

Rewelacyjny mecz, krytykanci Kiko albo posypać głowe popiołem albo sie leczyć :)

Swoją droga niezły pech ze akurat jak zagralismy chyba najlepszy mecz jesli chodzi o kreacje i ten mityczny "styl" to braklo skutecznosci. Do tej pory bylo na odwrot: zero sytuacji + blysk Carlitosa, a teraz 5 setek i błysk... Pawełka ��

LucjuszWielki 30.09.2017 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1484350)
Co się stało z Cywką?

Tzn? Gra taką padakę, że jest na ławie... Już miał siedzieć tydzień temu, ale Głowa wypadł.

Mecz padaka - bywały gorsze więc progres jest :]

Paweł na początku coś tam potruchtał z każdą kolejną minutą beznadzieja.

Kolejny mecz - nie ma środka. Myślałem, że wyjdziemy trójką z Perezem w środku, gdyż w PP z Kilcami zaprezentował się przyzwoicie, ale dzisiaj masakra... To już chyba lepiej grać Pol-Velez- Basach czyli trójką defensywnych :/

Bałaniuk to Beto 2.0 lub Sikorski... Boguski jest jaki jest, ale widzicie, że już lepszy on niż nowy zaciąg :/

Nic musimy próbować dalej szukać składu.

Dzisiaj zabrakło dokładności i skuteczności bo sytuacje były. 2 połowa już któryś raz z rzędu słabsza. Carlitos bardzo niedokładnie, dużo strat i błędów w przyjęciu :/

ashkeczup 30.09.2017 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1484368)
Rewelacyjny mecz, krytykanci Kiko albo posypać głowe popiołem albo sie leczyć :)

Czy żona Kiko ma się czuć zagrożona? Rzeczywiście, rewelacyjny mecz. Tyle bramek co my dzisiaj nastrzelaliśmy, żadnej okazji oprócz kilku nie pozwoliliśmy stworzyć. No MA RZE NIE

Fugiel 30.09.2017 21:52

Dla mnie Arsenic napewno nie nadaje sie na PO. Moze lepszy bylby Bartosz tam ?

Krotochwila 30.09.2017 21:53

Progres względem Kielc ewidentny, choć tak po prawdzie gorzej niż tam zagrać się nie dało.
Widać ile znaczy dla tej drużyny Głowacki - ewidentny przywódca nie tylko defensywy ale i całego zespołu.
Znaleźliśmy chyba optymalny na ten moment skład obrony. Arsenic nabiera pewności z meczu na mecz, jeśli Arek będzie zdrowy i nie trzeba będzie Słoweńca przesuwać na środek, Cywka może posiedzieć na ławce bardzo długo. Niech wykorzysta ten czas na ćwiczenie dośrodkowań prawą nogą.

Druga linia też dużo lepiej, przynajmniej współpraca z blokiem obronnym i przesuwanie się całej formacji bez piłki dość rozsądne. Mądra asekuracja obrońców po stracie. W pierwszych 30 min mieliśmy chyba więcej odbiorów niż podczas obu meczów w Kielcach.

Basha jest zajebisty, jeśli tylko znajdzie swojego "Brleka", da nam więcej niż malowany legionista bez kręgosłupa.

Jeśli Boguski dostanie 2-3 szanse od pierwszej minuty i wejdzie w rytm meczowy, da nam więcej niż nowi Hiszpanie. A już na pewno da nam to szybciej.

Imaz ma łatwość operowania piłą i bardzo "szybką" stopę, jeśli dojdzie do tego lepsza motoryka i przestanie się odbijać od polskich topoli, może być bardzo przydatny.

Dużo tych "jeśli":)

O Perezie nic nie potrafię powiedzieć. Na ten temat nie podoba mi się nawet sposób w jaki biega. Przypomina mi kolegów, którzy się bardzo zapuścili wagowo, a kiedy już się zorientowali, kupili nieco przyciasne ciuchy w Decathlonie i zaczęli uprawiać jogging bez rozgrzewki.

Nie mamy bocznych pomocników. Małecki na boisku daje najmniej, choć tradycyjnie, do powiedzenia ma najwięcej.
Brożek to już pomocnik, nie napastnik, przydatny jest jedynie, kiedy przyjmuje piłkę w środku pola z rywalem na plecach odwraca się i zagrywa prostopadle lub na skrzydła. A, że skrzydeł nie mamy...

Wyśmiewany Mariusz Pawełek z łapanki to wciąż bramkarz o klasę lepszy niż Michał Buchalik.

Mecz, patrząc przez pryzmat kieleckiego koszmaru na mały plus.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl