Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [X KOLEJKA] Korona Kielce - WISŁA Kraków, 23 Września, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9851)

UcheJ 22.09.2017 23:25

Buchalik - Cywka -Głowacki(Arsenić) -Gonzalez- Sadlok - Wojtkowski-Perez-Basha- Małecki - Bałaniuk - Carlitos

To jest bardzo mocny skład, Perez mi się podoba zobaczycie będziecie mu buty czyścić. Bałaniuk jak na pierwszy mecz i 20 lat to ma to coś będzie dobrze, Wojtkowski może osiągnąć poziom Wybitnego grajka... Ja tam uważam że PP nie był taki zły tylko poźniej po zmianach wyszła kicha... Ze Manuel i Imaz dla mnie nie wypały jak na razie...

Piotr777 23.09.2017 01:46

Jest dobrze i będzie dobrze. Bez względu na wynik meczu z tymi prostakami. Najbardziej obawiam się o zdrowie Carlitosa.

Karherop 23.09.2017 08:36

Pytanie ilu zawodników po ostatnich 120 minutach w PP jest gotowych do gry. Można mieć wątpliwości w pełną gotowość Balaniuka i Wojtkowskiego.

Levis88 23.09.2017 09:25

Ktoś z Was się oszukuje, że wyjdziemy ofensywnie i na pełnej kvrwie na mecz?że, będziemy grać pressingiem już od ich 16-stki?że, Kiko zagra na dwóch napastników z cofniętym Carlitosem?

krzaq12 23.09.2017 09:30

Chce zobaczyć serce, walkę, pasję w ich grze ku..... mać.
Niech odkupią winy, bo ośmieszyli się w środę.

Mieli 3 dni na regeneracje, więc niech wyjdą i zapierd......ją

Głowa, Carlitos, Małecki, Wojtkowski-mocno na nich liczę.

kalafior1993 23.09.2017 11:11

Jestem ciekawy czy rozmowa z kibicami po meczu PP coś pomogła. Najbardziej ciekawi mnie dyspozycja Brożka bo szedł na pierwszy ogień i z zdjęć wynika że z nim głownie kibice rozmawiali bo "banda hiszpanów" i tak nic nie rozumie tylko "Vamos i Vamos", ale był tam też Buchal Cywka i Wojtkowski. Choć oni się schowali za hiszpanami, którzy naszego języka nie znają

wolfy 23.09.2017 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kalafior1993 (Post 1483561)
Jestem ciekawy czy rozmowa z kibicami po meczu PP coś pomogła. Najbardziej ciekawi mnie dyspozycja Brożka bo szedł na pierwszy ogień i z zdjęć wynika że z nim głownie kibice rozmawiali bo "banda hiszpanów" i tak nic nie rozumie tylko "Vamos i Vamos", ale był tam też Buchal Cywka i Wojtkowski. Choć oni się schowali za hiszpanami, którzy naszego języka nie znają

Akurat Brożka to nie ma się co czepiać, bo to już bardziej wygląda na to że on bardziej chce niż może. Jest cieniem samego siebie z zeszłego sezonu. Oby jakiś gol go odblokował.

Kurz 23.09.2017 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1483562)
Akurat Brożka to nie ma się co czepiać, bo to już bardziej wygląda na to że on bardziej chce niż może. Jest cieniem samego siebie z zeszłego sezonu. Oby jakiś gol go odblokował.

Już w poprzednim sezonie był cieniem samego siebie. Wiek w jego przypadku robi swoje i nie chodzi nawet o spadek szybkości czy dynamiki, ale coraz częstsze urazy, które nie pozwalają mu wejść w jakikolwiek rytm. Nie zdziwiłbym się, gdyby to był jego ostatni sezon. Tak więc, tym razem, nie jest to zwyczajowa kwestia odblokowania się Pawła, z którą borykał się od niepamiętnych czasów w swojej karierze, tylko problemy z kolejnym naciągnięciem, naderwaniem, skręceniem, stłuczeniem.

GBO 23.09.2017 12:48

Co wy z tym Głowackim? Żadna wartość dodana w tym sezonie. Zawala gole na równi z Gonzalezem. Coraz wolniejszy. Coraz częściej ratuje się faulami, w dodatku coraz ostrzejszymi. Zdecydowanie wolę robiącego postępy z meczu na mecz Arsenica.

Takie wpisy pokazują jedynie że niczym nie poparte przywiązanie do nazwisk jest u niektórych mocniejsze niż u naszego trenera.

Ma_niek 23.09.2017 13:05

A ja wole Arka niz wiecznie spoznionego i walacego babole Gonzaleza.

Dzimi 23.09.2017 15:17

Głowacki - Arsenić to na ten moment chyba najlepszy wybór na środek obrony

El'kabat 23.09.2017 15:34

Też tak sądzę. Ale nie ma co liczyć, że bez powodu Kiko od razu wymieni Ivana.

Chyba, że dziś odjebie totalną manianę, to może tak się stać.

Karherop 23.09.2017 16:25

Ivan gra od poczatku sezonu z kontuzja i mówił o tym Kiko. Wystarczygo uważnie słuchać.

Tez mam nadzieję zobaczyć dzisiaj pare Glowacki Arsenic

czaro 23.09.2017 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1483587)
Ivan gra od poczatku sezonu z kontuzja

1) chyba głowy, bo większość błędów wynikała ze złych decyzji i rozkojarzenia a nie niedomagania fizycznego; jeżeli to jest taki przeszywający ból, że Gonzalez nie może się koncentrować na kopaniu piłki, to nie powinien wychodzić na boisko
2) dlaczego w takim razie Velez nie wskoczył za Gonzaleza do obrony, tylko na środek pomocy?

Ja tego nie rozumiem, ale może za słabo śledzę ten sezon.

teo 23.09.2017 17:45

Arsenic tez szalu nie robi. Jest dosc mocno elektryczny przy interwencjach.

Na ten moment dla mnie Glowacki=Arsenic=Gonzalez

s1mone 23.09.2017 17:47

Tylko zwycięstwo!

Wygrywamy i rozsiadamy się, przynajmniej do jutra, w fotelu lidera! Najwyżej się przesuniemy trochę na bok, jak ktoś będzie chciał się przysiąść ale i tak nikt nas z niego nie zrzuci.

Nie ma to tamto, każdy inny wynik niż zwycięstwo to będzie dla nas ciężki wstyd! Korona z 16 osobową kadrą przeciorana w 10 przez 120 minut 3 dni temu, my z prawie 30 osobową, po kontuzjach pewnie ~25 os. Możemy wymienić prawie cały skład, a poza tym graliśmy w przewadze i daliśmy odpocząć kluczowym zawodnikom. Do tego biegaliśmy dużo mniej w meczu pucharowym!

Korona powinna spuchnąć bardzo szybko, jak nasi piłkarze nie wykorzystają takiej okazji do zwycięstwa, to oznacza, żeby nie wygrali nawet jakby Korona wyszła z opaskami na oczach.

JAZDA JAZDA JAZDA

Karherop 23.09.2017 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1483590)
1) chyba głowy, bo większość błędów wynikała ze złych decyzji i rozkojarzenia a nie niedomagania fizycznego; jeżeli to jest taki przeszywający ból, że Gonzalez nie może się koncentrować na kopaniu piłki, to nie powinien wychodzić na boisko
2) dlaczego w takim razie Velez nie wskoczył za Gonzaleza do obrony, tylko na środek pomocy?

Ja tego nie rozumiem, ale może za słabo śledzę ten sezon.

1) nie tłumacze go, tylko stwierdzam fakty
2) może dlatego, że w środku pola tym bardziej nie mial kto grac? I ze po 5 kolejkach Velez jest kontuzjowany na dobre?

Revolver 23.09.2017 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1483592)
Tylko zwycięstwo!

Wygrywamy i rozsiadamy się, przynajmniej do jutra, w fotelu lidera! Najwyżej się przesuniemy trochę na bok, jak ktoś będzie chciał się przysiąść ale i tak nikt nas z niego nie zrzuci.

Technicznie rzecz biorąc, to liderem będzie Zabrze.

Krotochwila 23.09.2017 18:41

Jest już skład.

Michał Buchalik
Zoran Arsenić
Arkadiusz Głowacki
Iván González
Maciej Sadlok
Kamil Wojtkowski
Pol Llonch
Vullnet Basha
Patryk Małecki
Carlos López
Denys Bałaniu

Zastanawia brak Cywki. Na prawej stronie obrony Arsenic? Najwidoczniej bardzo zależy trenerowi na tym, żeby Arsenic nie wypadł z rytmu meczowego. Skład generalnie wygląda tak, jakby Kiko wyciągnął właściwe wnioski. Pozostaje trzymać kciuki.

brylant17 23.09.2017 18:43

Ja bym postawił na Bartosza,ale ok to trener decyduje kto gra....

Wojtas 23.09.2017 18:44

Liczę na Wojtowskiego i wspólprace Lopeza z Bałaniukiem,nie wracajcie do Krakowa jak przegracie :)

WioReXXX 23.09.2017 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1483596)
Ja bym postawił na Bartosza,ale ok to trener decyduje kto gra....

Bartosz dostal wystarczajaco szans na poczatku sezonu i zawiodl. Arsenic z meczu na mecz coraz lepszy.

Karherop 23.09.2017 19:09

Gol i asysta, faktycznie zawód

i dostał łącznie 1 szansę występu w podstawowym składzie

zawód w ciul
nie to co Ze Manuel :)

s1mone 23.09.2017 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1483594)
Technicznie rzecz biorąc, to liderem będzie Zabrze.

Pisałem w przerwie ich meczu, było 0:0.

Oj tam, małych tabelek nie składam, jak mamy tyle samo punktów co lider to siedzimy razem na foteliku.

Do boju!

ashkeczup 23.09.2017 21:18

Bardzo dobrze przygotowany nasz zespół, niestety dzisiaj znów wszystko przeciwko nam i sędzia nie dał czerwonej dla gospodarzy. Ochłońcie, potrzeba czasu, dajcie im pracować. 3 pkt straty do lidera.

AntyMod 23.09.2017 21:23

bardzo ciezko bedzie sie zalapac do gornej 8 - pucharowicze do dziela

kola12 23.09.2017 21:23

Kiko wypierdalaj!!!

s1mone 23.09.2017 21:25

Zostaliśmy zdeklasowani, bo tak to trzeba nazwać.

Znowu Basha z LLonchem i znowu nasz środek NIE ISTNIEJE.

Nic dobrego o naszym konstruowaniu akcji nie można powiedzieć.

Oddaliśmy całkiem pole i Korona robiła co chciała.

Dosłownie jak dzieci we mgle. Szkoda słów.

Daleko na takiej grze nie zajedziemy.

dynek.pl 23.09.2017 21:25

Korona i Lettieri zniszczyli system. Da się zagrać tym samym składem w przeciągu trzech dni i wygrać.
Nawet w 93 minucie cisnęli pressingiem na naszej połowie.
Jebać rotacje!

Kamson 23.09.2017 21:25

Strzały 18:4. Celny jeden :D

Hej kiko gol KVRWA mać!

Patryko 23.09.2017 21:27

Noname GER 2:0 Noname ESP

Pomoc nie istnieje, pomysł na grę nie istnieje. Oglądanie gry Wisły zakrawa o masochizm, szczęście też się skończyło.

swiety37 23.09.2017 21:28

Tak na gorąco.... Środek obrony to powinien być Arsenic i Velez. I niestety, ale jak nie ma RB9 to nie ma gry.

maxx304 23.09.2017 21:29

Ech... Ciężko na to patrzeć. Jeżeli w pewnym momencie przecierałem oczy widząc grę kombinacyjną i zaangażowanie k...ewek z Kielc, to jak słabo musiała zagrać Wisła? Carlitos zrobił swoje, niestety reszta się nie dopasowała. Przykre. Ale co zrobić? Zwolnić trenera, jak za Cupiała? I co dalej? Kto to ogarnie? Wstrzymajcie się ze swoimi zwolnieniami, bo robimy dokładnie to, na co narzekaliśmy za Cupiała. Pozostaje czekać. Ja osobiście nie wiem jakie warunki musi spełnić Kiko, żeby został, ale wierzę, że zarząd podejmie odpowiednie kroki, jeżeli wizja nie będzie się sprawdzać i będziemy pikować w dół. Żal i w.... na maksa, ale bluzganie na trenera lub braci po szalu nie pomoże. Będzie tylko gorzej.

Revolver 23.09.2017 21:30

Paradoksalnie jestem zły, że Buchal wyjął te dwie setki, bo gdybyśmy dostali (zasłużenie) 4-1, to może ludzie by trochę oprzytomnieli. Warsztat trenerski Ramireza jest tak ku*wa chvjowy, że gdyby na ławce siedziały wykopane prosto z grobu zwłoki, to gra nie byłaby gorsza. Ramirez nadaje się najwyżej do tego, żeby nosić Tomkowi Kulawikowi bidony w Podhalu. A pewnie nawet to robiłby w chvjowym stylu.

DysoN 23.09.2017 21:30

Padlina zupełna, moze minimalnie lepiej niz w srode ale i tak totalnie do dupy. Korona znow w pelni zasluzenie wygrala, caly mecz w naszym wykonaniu to liczenie na farta bo zadnego poymyslu na gre dalej nie ma.

Proud 23.09.2017 21:31

Dawno nie pisałem ale dziś już po prostu krew mnie zalewała...

Dotąd raczej pozytywnie myślałem o Ramirezie. Ale po tym dwumeczu uważam, że jego czas się skończył.
Gra dramat. Zmiany dramat. Walki zero.

Mamy obecnie drużynę frajerów do golenia. I już wszyscy widzą, że wystarczy trochę pobiegać z Wisłą, żeby nas stłamsić.

krzaq12 23.09.2017 21:32

Nie no było prze chujo........wo

Gramy coraz większy syf. Bardzo byłem za Kiko, bo miałem nadzieje, że zaczną coś grać, pokazywać pewne zamysły tego co chcą robić na boisku. Z każdym meczem słabiej to wygląda.

Chyba czas się powolutku rozglądać za następcą........

mr_kwolf 23.09.2017 21:33

Trzeba sobie zadać jedno pytanie. Kto zawinił? Junco czy Ramirez. Piłkarze tacy słabi czyli wina Junco czy słabo kierowani czyli wina Kiko. Ktoś musi beknać za to co się odpier*** z naszą grą od czasu odejścia Brleka.

Kowalski 23.09.2017 21:34

Definitywny koniec farta....no, nie czekajcie Carlitos strzelił z niczego:) Obrona do wymiany poczynając od Cywki a na środkowych obrońcach kończąc. wywaliliśmy kilkunastu zawodników i mamy teraz nowych, jak rozumiem takich jakich chciał trener? No dobra czekajmy do końca rundy i wtedy ocenimy.

Kurz 23.09.2017 21:35

Korona była lepsza i to zdecydowanie.
Problem taktyki jest sprawą drugorzędną w sytuacji, gdy wszyscy nasi pomocnicy wyglądają gówniane indywidualnie. Nie widać w nich żadnej jakości. Niesamowite jest to, że każdy zestaw, który wchodzi na boisko wygląda podobnie źle.
Krytycy Kiko niech też wyślą trochę czułości Junco, bo jeśli najbliższe tygodnie czy miesiące nie sprawia, że nowi piłkarze pokaże się z lepszej strony, będzie można spokojnie uznać, iż spier....lił robotę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl