![]() |
Cytat:
Nie rozpędzałbym sie aż tak. Co do Baszy, ktory go widzial na treningu? Filemonie, ale ja tonowaałem Ciebie apropo tego ze Junco umie w transfery ;) |
Cytat:
A, masz trochę racji, niemniej jednak większość jego ruchów transferowych (nie tylko "do", ale też "z") oceniam pozytywnie. |
Cytat:
|
Ten Brlek już w 100% potwierdzony?
Jeśli tak to mimo wszystko szkoda, że nie zimą. |
Nie wiem czy pamiętacie, ale przełom Brleka nastąpił w meczu z Zagłębiem właśnie, kiedy huknął zza 16stki. Może Tibor jutro wejdzie płynnie w jego buty?:) Ciężki mecz, jakiekolwiek punkty będą cieszyć.
|
Remis byłby niezły.
Lubin u siebie gra niezłą piłkę,i jakoś tam zawsze nam ciezko sie grało z drużyną rudego. Takze cos czuje ze Kiko mocno pojdzie w mysl "byle nie stracić",mecz bedzie ciezki do ogladania,ale remis byc moze i lider znowu nasz. |
Stawiam na remis bo takie najczesciej wyniki przytrafialy nam sie w Lubinie oprocz wyniku 1-3 w sezonie 2015/2016. Musimy tylko grac o wiele lepiej niz w derbach i to najlepsze rozwiazanie na sukces. Zaglebie do tego jeszcze nie przegralo w tym sezonie wiec tym bardziej czeka nas ciezkie zadanie. Zobaczymy jak i kto zastapi Brleka, pewnie Halilovic w ktorym widac duzy potencjal chociaz za duzo okazji do pokazania sie nie mial. Mimo tego to moze byc przypadek taki sam jak Brleka wlasnie gdyz pilkarze z Chorwacji dluzej sie aklimatyzuja w nowym miejscu ale potem jak wypala to duzo daja zespolow.
|
A ja stawiam na Tolka Banana.
Jedyny wynik jaki mnie interesuje w kazdym meczu Wisly, to wygrana :) |
Velez nie zagra więc siłą rzeczy wyjdziemy ofensywniej niż w derbach.
|
Remis będzie bardzo dobrym wynikiem, zwycięstwo miłym zaskoczeniem a porażka też nie będzie miała fatalnych skutków więc można być spokojnym o mecz ;)
|
Jeśli wygramy to będę wniebowzięty :D
Raczej nie zależy mi na remisie. Trzy punkty mnie interesują i pozycja lidera tabeli. Byłoby PIĘKNIE. A jeśli będzie inaczej to trudno, czasem i przegrać przyjdzie. |
Cytat:
|
Arked
Ale mniej długich piłek to ryzyko straty piłki w środku pola przy jej wyprowadzaniu od tyłu i okazja na kontrę dla przeciwnika. Pytanie jest takie - co preferuje Kiko. Bo że kibice chcą ładnej piłki to wiem, ale trener może stawiać na ostrożny wariant z długimi piłkami gdzie jest mniej szans na zgubienie piłki na własnej połowie. W końcu Kiko ma odległą wizję futbolu od setek krótkich podań jak w Barcelonie. |
Zagłębie wcale nie gra lepiej od Wisły.
Koncentracja i dyscyplina od pierwszych sekund. Wypunktować i przywieźć do Krakowa trzy punkty. |
W tym meczu szansa dla Halilovicia. Zagra chyba razem z Lionchem. Ciekawe jak w przodzie. Czy Brozek i Lopez czy cos namiesza nasz Kiko Galactico?
|
Hmm....
wyszedlbym jednak 4-5-1 i przykleił Starzynskiemu Lloncha do plecow (no chyba ze Basia jest szybki i potrafi bardzo dobrze nakryc czapka) w srodku z nim ...Halilovic i Boguski, skrzydla Mały i Wojtkowski/Ze Maneulo atak Carlitos way |
Każdy wynik jest do zaakceptowania, po twardej i nieustępliwej walce. Do boju Wisełka!
|
obstawiam solidny wp..ol... i 4:0 dla ZL
ale chciałbym, żebyście po mnie, za to, po tym meczu jechali :D |
FraMat, tylko potwierdzasz moją teorię, że to forum to siedlisko masochistów :D
|
Chyuj wie co z takiej mieszaniny wyjdzie. Logika mówi 3-0 dla KGHMu.
Albo Kiko pokaże niebywały zmysł do składu, albo solidnie się będzie tłumaczył z tego po meczu. Ale znajac tą ligę to jakis fartowny 1-1 wpadnie :) |
Ale będą oczy bolały... Skład praktycznie bez żadnej kreatywności w środku.
Skoro już grasz trójką w środku i dajesz dwójkę bardziej defensywną do tyłu (choć Basha od Veleza na pewno gra lepiej do przodu) to daj kreatywnego trzeciego jak Haililovic. Nawet jeśli ma braki w defensywnie. Bo właśnie po to jest ta dwójka za nim, aby go asekurować. W tym momencie skład to liczenie na błysk Carlitosa czy skrzydłowych, z których jeden to niewiadoma. |
Boguś za napastnikiem i jeśli ma grać, to chwała Kiko, że właśnie tam. Nie wiem za to co Tibor zawinił trenerowi, że woli grać Basha. Liczę mocno na Ze Manuela.
Jedyne, co zastanawia i denerwuje, to nieobecność Kostala w 18. Przecież ten chłopak ma na to umiejętności. |
Jak dla mnie to bardzo ważny mecz, Wisła ma szansę pokazać na tle silnego rywala na co ją stać i do czego aspiruje. Papierek lakmusowy wskazujacy, czy zwycięstwa po prostu się zdarzają, czy potrafimy o nie walczyć i na nie zapracować. Wiecej na moim blogu: https://futboltotalny.blogspot.com/2...jest-wisa.html
|
Cytat:
- Kiko |
Ciekawe, że niedawno mówili, że Ze Manuel i Basha nieprzygotowani fizycznie, a dziś już zaczynają.
|
Pozamiataja kretami w pierwszej połowie i dadzą pograć zmiennikom:D
|
@JrQ
To tylko potwierdza, że wypowiedzi z konferencji nijak się mają do rzeczywistości, tym bardziej gdy są 3 dni przed meczem. Od tego czasu sprzedano Brleka (prawie) i jakąś kontuzję złapał Głowa. Niedawno Kiko chwalił Stillicia, że jest blisko pierwszego składu by po tygodniu rozwiązać z nim kontrakt za porozumieniem stron. |
Cytat:
|
Qrwa, od Zabrza nie zagraliśmy dobrego meczu - trochę długo.
|
Arsenić, Manuel, Boguski, Małecki - dno. Mam nadzieje, że mecz z Lechią oglądną z trybun.
Generalnie żenada :) |
Świerczok i Buksa z własnego podwórka lepsi niż importowani Carlitos i Ze Manuel
|
Cały czas do tej pory gramy żenadę, a wygrane i remisy w końcówkach przyćmiły ten fakt.
|
Cytat:
|
Cytat:
króko - jak dzieci we mgle 1 bramka na konto Cywki (czy ktoś pamięta jakieśdobre jego dośrodkowanie ? dramat) 2 na konto Arsenicia no i trzecia jak i tytuł najgorszego zawodnika meczu =>> Gonzalez baaaaardzo słabo - tylko liczyć że to taki szok po stracie Brleka i od następnego meczu Halilovic będzie wchodził w buty Petara zapomnieć i do następnego |
Wolę grę powodującą bóle oczu i zwycięstwo aniżeli przegraną po ładnej grze. Tyle ode mnie.
|
W końcu fuks się skończył i wszyscy zobaczyli jak gramy.
Boguski i Małecki to nawet do rezerw obecnie się nie nadają. Dobrze że ich nie mamy. Środek pomocy - nie ma czegoś takiego. Obrona - płacz i zgrzytanie zębów. I tak od początku sezonu. |
Fart się skończył. Mecz grany jak poprzednie. Tym razem nie miał kto strzelić. Paweł zmarnował 3 sytuacje ale je miał. Caritos waleczny i nieźle sobie radził ale w pierwszej połowie nie miał z kim grac. Co robił Ze Manuel w pierwszym składzie. A nasz trener w telewizji właśnie majaczy. Naprawdę żal. Nie powalczyliśmy tak naprawdę o te 3 punkty.
|
Wymowna akcja i bramka na 3-0 Buksy, który będąc wychowankiem Wisły nie zdał testu schodowego u Smudy...
Wyszliśmy zbyt defensywnie ustawieni. Carlitos jest zawodnikiem, który potrzebuje kolegi w ataku do gry, by mieć trochę miejsca. Ze Manuel w pojedynkę mógł wygrać ten mecz, a stał się pośmiewiskiem. Halilović powinien był zagrać od początku razem z Wojtkowskim. Jestem przekonany, że Kiko Ramirez wyciągnie wnioski i z Lechią wrócimy na zwycięskie tory :) |
W sumie jak patrzę na te wejścia Wojtkowskiego, to wciąż nie mogę ogarnąć, co on może nam w takich momentach dać. Wolny, holujący piłkę zawodnik. Niestety długa droga przed nim - jak dla mnie on się nadaje na wypożyczenie. A na drugim biegunie mamy dynamicznego Kostala, którego nawet nie mamy okazji obejrzeć w meczach o stawkę, bo nie mieści się chociażby na ławce.
|
6 kolejek - 4 zwycięstwa, dwie porażki, przy czym 4 mecze na wyjeździe. Do tego wygrana w PP. Trzeba traktować to jako sukces. A teraz ogarnąć się i puknąć beznadziejną Lechię, żeby na przerwę reprezentacyjną mieć dobre humory.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl