Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [VI KOLEJKA] Zagłębie Lubin - WISŁA Kraków, 21 sierpnia, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9835)

szprotson 20.08.2017 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1480576)
. Junco faktycznie umie w transfery, ale sugeruję trochę lodu :-)

Spokojnie spokojnie.
Nie rozpędzałbym sie aż tak.

Co do Baszy, ktory go widzial na treningu?
Filemonie, ale ja tonowaałem Ciebie apropo tego ze Junco umie w transfery ;)

filemon 20.08.2017 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1480578)
Spokojnie spokojnie.
Nie rozpędzałbym sie aż tak.

Toć właśnie tonuję nastroje :-)

A, masz trochę racji, niemniej jednak większość jego ruchów transferowych (nie tylko "do", ale też "z") oceniam pozytywnie.

czaro 20.08.2017 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1480576)
Mnie bardzo intryguje niemal kult Bashy.

Siła wyobraźni. Każdy nowy transfer to mistrzostwo świata, dopóki boisko nie zweryfikuje piłkarza. Ja po meczu z Płockiem jestem ciekaw Kostala, ale obawiam się, że mógłbym się boleśnie rozczarować.

s1mone 20.08.2017 18:57

Ten Brlek już w 100% potwierdzony?

Jeśli tak to mimo wszystko szkoda, że nie zimą.

adas123 20.08.2017 19:18

Nie wiem czy pamiętacie, ale przełom Brleka nastąpił w meczu z Zagłębiem właśnie, kiedy huknął zza 16stki. Może Tibor jutro wejdzie płynnie w jego buty?:) Ciężki mecz, jakiekolwiek punkty będą cieszyć.

Wojtas 20.08.2017 19:31

Remis byłby niezły.

Lubin u siebie gra niezłą piłkę,i jakoś tam zawsze nam ciezko sie grało z drużyną rudego.
Takze cos czuje ze Kiko mocno pojdzie w mysl "byle nie stracić",mecz bedzie ciezki do ogladania,ale remis byc moze i lider znowu nasz.

mitmichael 21.08.2017 12:08

Stawiam na remis bo takie najczesciej wyniki przytrafialy nam sie w Lubinie oprocz wyniku 1-3 w sezonie 2015/2016. Musimy tylko grac o wiele lepiej niz w derbach i to najlepsze rozwiazanie na sukces. Zaglebie do tego jeszcze nie przegralo w tym sezonie wiec tym bardziej czeka nas ciezkie zadanie. Zobaczymy jak i kto zastapi Brleka, pewnie Halilovic w ktorym widac duzy potencjal chociaz za duzo okazji do pokazania sie nie mial. Mimo tego to moze byc przypadek taki sam jak Brleka wlasnie gdyz pilkarze z Chorwacji dluzej sie aklimatyzuja w nowym miejscu ale potem jak wypala to duzo daja zespolow.

szprotson 21.08.2017 12:15

A ja stawiam na Tolka Banana.

Jedyny wynik jaki mnie interesuje w kazdym meczu Wisly, to wygrana :)

nesta 21.08.2017 12:22

Velez nie zagra więc siłą rzeczy wyjdziemy ofensywniej niż w derbach.

Stelio 21.08.2017 13:39

Remis będzie bardzo dobrym wynikiem, zwycięstwo miłym zaskoczeniem a porażka też nie będzie miała fatalnych skutków więc można być spokojnym o mecz ;)

s1mone 21.08.2017 13:45

Jeśli wygramy to będę wniebowzięty :D

Raczej nie zależy mi na remisie. Trzy punkty mnie interesują i pozycja lidera tabeli. Byłoby PIĘKNIE. A jeśli będzie inaczej to trudno, czasem i przegrać przyjdzie.

Arked 21.08.2017 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1480573)
Ja bym tam chętnie w ataku obok Carlitosa zobaczył Ze Manuela. Czuje, że by to wypaliło, ale chyba do tego potrzebna by była zmiana taktyki, tj. Ivan i Głowa musieliby przestać 9/10 piłek grać górą na 40 metr.

To nie tyle jest taktyka co konieczność. Krótkie rozgrywanie piłki w tym sezonie wybitnie nam nie idzie co w ostateczności zmusza obrońców i bramkarza do gry długich piłek górą. Kiedy ten element ulegnie poprawie, to pewnie będziemy oglądać znacznie mniej długich piłek z pominięciem drugiej linii i będziemy lepiej wykorzystywać zawodników takich jak Carlitos i Ze Manuel.

Ogryzek 21.08.2017 14:11

Arked
Ale mniej długich piłek to ryzyko straty piłki w środku pola przy jej wyprowadzaniu od tyłu i okazja na kontrę dla przeciwnika. Pytanie jest takie - co preferuje Kiko. Bo że kibice chcą ładnej piłki to wiem, ale trener może stawiać na ostrożny wariant z długimi piłkami gdzie jest mniej szans na zgubienie piłki na własnej połowie. W końcu Kiko ma odległą wizję futbolu od setek krótkich podań jak w Barcelonie.

Bene Nati 21.08.2017 14:14

Zagłębie wcale nie gra lepiej od Wisły.

Koncentracja i dyscyplina od pierwszych sekund.
Wypunktować i przywieźć do Krakowa trzy punkty.

regan 21.08.2017 14:18

W tym meczu szansa dla Halilovicia. Zagra chyba razem z Lionchem. Ciekawe jak w przodzie. Czy Brozek i Lopez czy cos namiesza nasz Kiko Galactico?

szprotson 21.08.2017 14:24

Hmm....
wyszedlbym jednak 4-5-1 i przykleił Starzynskiemu Lloncha do plecow (no chyba ze Basia jest szybki i potrafi bardzo dobrze nakryc czapka) w srodku z nim ...Halilovic i Boguski, skrzydla Mały i Wojtkowski/Ze Maneulo atak Carlitos way

Barti 21.08.2017 14:39

Każdy wynik jest do zaakceptowania, po twardej i nieustępliwej walce. Do boju Wisełka!

FraMat 21.08.2017 15:32

obstawiam solidny wp..ol... i 4:0 dla ZL

ale chciałbym, żebyście po mnie, za to, po tym meczu jechali

:D

Prezydentowa 21.08.2017 15:38

FraMat, tylko potwierdzasz moją teorię, że to forum to siedlisko masochistów :D

El'kabat 21.08.2017 15:41

Chyuj wie co z takiej mieszaniny wyjdzie. Logika mówi 3-0 dla KGHMu.
Albo Kiko pokaże niebywały zmysł do składu, albo solidnie się będzie tłumaczył z tego po meczu.

Ale znajac tą ligę to jakis fartowny 1-1 wpadnie :)

nesta 21.08.2017 15:49

Ale będą oczy bolały... Skład praktycznie bez żadnej kreatywności w środku.
Skoro już grasz trójką w środku i dajesz dwójkę bardziej defensywną do tyłu (choć Basha od Veleza na pewno gra lepiej do przodu) to daj kreatywnego trzeciego jak Haililovic. Nawet jeśli ma braki w defensywnie. Bo właśnie po to jest ta dwójka za nim, aby go asekurować. W tym momencie skład to liczenie na błysk Carlitosa czy skrzydłowych, z których jeden to niewiadoma.

ashkeczup 21.08.2017 15:53

Boguś za napastnikiem i jeśli ma grać, to chwała Kiko, że właśnie tam. Nie wiem za to co Tibor zawinił trenerowi, że woli grać Basha. Liczę mocno na Ze Manuela.

Jedyne, co zastanawia i denerwuje, to nieobecność Kostala w 18. Przecież ten chłopak ma na to umiejętności.

Uran235 21.08.2017 15:55

Jak dla mnie to bardzo ważny mecz, Wisła ma szansę pokazać na tle silnego rywala na co ją stać i do czego aspiruje. Papierek lakmusowy wskazujacy, czy zwycięstwa po prostu się zdarzają, czy potrafimy o nie walczyć i na nie zapracować. Wiecej na moim blogu: https://futboltotalny.blogspot.com/2...jest-wisa.html

czaro 21.08.2017 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1480677)
Skoro już grasz trójką w środku i dajesz dwójkę bardziej defensywną do tyłu (choć Basha od Veleza na pewno gra lepiej do przodu) to daj kreatywnego trzeciego jak Haililovic.

Dzięki, Nesta! Następnym razem tak zrobię!
- Kiko

JrQ- 21.08.2017 16:18

Ciekawe, że niedawno mówili, że Ze Manuel i Basha nieprzygotowani fizycznie, a dziś już zaczynają.

butazango 21.08.2017 16:21

Pozamiataja kretami w pierwszej połowie i dadzą pograć zmiennikom:D

Karherop 21.08.2017 16:22

@JrQ
To tylko potwierdza, że wypowiedzi z konferencji nijak się mają do rzeczywistości, tym bardziej gdy są 3 dni przed meczem. Od tego czasu sprzedano Brleka (prawie) i jakąś kontuzję złapał Głowa. Niedawno Kiko chwalił Stillicia, że jest blisko pierwszego składu by po tygodniu rozwiązać z nim kontrakt za porozumieniem stron.

arti 21.08.2017 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez butazango (Post 1480684)
Pozamiataja kretami w pierwszej połowie i dadzą pograć zmiennikom:D

Będzie inaczej. Zmęczą krety, w czasie 2 połowy wejdą Halilovic, Bartosz i Brożek i ich rozwalimy.

dynek.pl 21.08.2017 18:46

Qrwa, od Zabrza nie zagraliśmy dobrego meczu - trochę długo.

Kamson 21.08.2017 18:46

Arsenić, Manuel, Boguski, Małecki - dno. Mam nadzieje, że mecz z Lechią oglądną z trybun.

Generalnie żenada :)

Dzimi 21.08.2017 18:47

Świerczok i Buksa z własnego podwórka lepsi niż importowani Carlitos i Ze Manuel

ciacho 21.08.2017 18:47

Cały czas do tej pory gramy żenadę, a wygrane i remisy w końcówkach przyćmiły ten fakt.

TIR_DO_SŁUBIC 21.08.2017 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1480689)
Świerczok i Buksa z własnego podwórka lepsi niż importowani Carlitos i Ze Manuel

Ejże, krótkie spodenki nie chciały swojego czasu Świerczoka...

szym_ek 21.08.2017 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1480689)

Akurat Carlitos jako jedyny stwarzał jakieś zagrożenie pod bramką Zagłębia

króko - jak dzieci we mgle

1 bramka na konto Cywki (czy ktoś pamięta jakieśdobre jego dośrodkowanie ? dramat)
2 na konto Arsenicia
no i trzecia jak i tytuł najgorszego zawodnika meczu =>> Gonzalez

baaaaardzo słabo - tylko liczyć że to taki szok po stracie Brleka i od następnego meczu Halilovic będzie wchodził w buty Petara

zapomnieć i do następnego

Markfire20 21.08.2017 18:56

Wolę grę powodującą bóle oczu i zwycięstwo aniżeli przegraną po ładnej grze. Tyle ode mnie.

Coglin 21.08.2017 18:58

W końcu fuks się skończył i wszyscy zobaczyli jak gramy.
Boguski i Małecki to nawet do rezerw obecnie się nie nadają. Dobrze że ich nie mamy.
Środek pomocy - nie ma czegoś takiego.
Obrona - płacz i zgrzytanie zębów.
I tak od początku sezonu.

Kowalski 21.08.2017 18:58

Fart się skończył. Mecz grany jak poprzednie. Tym razem nie miał kto strzelić. Paweł zmarnował 3 sytuacje ale je miał. Caritos waleczny i nieźle sobie radził ale w pierwszej połowie nie miał z kim grac. Co robił Ze Manuel w pierwszym składzie. A nasz trener w telewizji właśnie majaczy. Naprawdę żal. Nie powalczyliśmy tak naprawdę o te 3 punkty.

DeadOrAlive 21.08.2017 19:00

Wymowna akcja i bramka na 3-0 Buksy, który będąc wychowankiem Wisły nie zdał testu schodowego u Smudy...

Wyszliśmy zbyt defensywnie ustawieni. Carlitos jest zawodnikiem, który potrzebuje kolegi w ataku do gry, by mieć trochę miejsca.

Ze Manuel w pojedynkę mógł wygrać ten mecz, a stał się pośmiewiskiem.

Halilović powinien był zagrać od początku razem z Wojtkowskim.

Jestem przekonany, że Kiko Ramirez wyciągnie wnioski i z Lechią wrócimy na zwycięskie tory :)

enzo 21.08.2017 19:01

W sumie jak patrzę na te wejścia Wojtkowskiego, to wciąż nie mogę ogarnąć, co on może nam w takich momentach dać. Wolny, holujący piłkę zawodnik. Niestety długa droga przed nim - jak dla mnie on się nadaje na wypożyczenie. A na drugim biegunie mamy dynamicznego Kostala, którego nawet nie mamy okazji obejrzeć w meczach o stawkę, bo nie mieści się chociażby na ławce.

Charlie 21.08.2017 19:02

6 kolejek - 4 zwycięstwa, dwie porażki, przy czym 4 mecze na wyjeździe. Do tego wygrana w PP. Trzeba traktować to jako sukces. A teraz ogarnąć się i puknąć beznadziejną Lechię, żeby na przerwę reprezentacyjną mieć dobre humory.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl