![]() |
Swoich postów nie umiesz odnaleźć ?
|
Cytat:
Ferrareso Wilk Steblecki Dąbrowski Dodatkowo zaznaczę, że mamy 1 dzień więcej odpoczynku przed Świętą Wojną. Sąsiadka gra spotkanie dzisiejszego wieczora w Tychach. |
Życzę dogrywki i jeszcze ze 2 kontuzji :D
|
dogrywka blisko ;)
A taki oto skład mają:
|
Jechać z nimi w sobotę te pipki nic nie grają takie 5:0 i do widzenia
|
Na papierze Wisła wygląda zdecydowanie mocniej, ale będzie ciężko bo derby rządzą się swoimi prawami.
Będą się pewnie bronić jak z Lechem i wyprowadzać kontry przez Piątka. Wisła musi grać bardziej kreatywnie w ofensywie i więcej biegać bez piłki jeśli chce wygrać. 2:0 i 8 punktów przewagi po 5 kolejkach. |
No naprawde mam teraz duze cisnienie na bez napletkowców ,bo dawno zesmy im u siebie nie wjebali.
Takze kto moze to na stadion,zarząd ,pilkarze pokazują siłe i dają rade,kibice musza im pomóc Do zobaczenia ,tym razem na górze sektora A :) |
A to i ja się pobawię w Kiko... ;)
Buchalik - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Boguski, Velez, Brlek, Małecki - Ondrasek, Carlitos Tylko zwycięstwo! |
Ja się na starozakonnych nie znam - czy oni bardzo rezerwowy skład w Tychach wystawili?
|
Mecz prawdy dla naszych piłkarzy i trenera. Nie ma wymówek, że coś poszło nie tak. Żadnych farmazonów po meczu w stylu: "za tydzień to sobie odbijemy z Piastem/Termaliką itp)", "wiemy, że dla naszych fanów to ważny mecz, ale taka jest piłka".
NIE! Piłkarzyki nie wygrali ostatnich 4 meczów derbowych, notując 2 porażki! Dosyć tego, pora zmazać część win. 3 punkty i żadnej litości, lać do oporu! Obawiam się jednak, że znowu będziemy mieli zachowawczą taktykę, byle nie stracić, dzidy do przodu i z dużej chmury będzie nędzne 0-0. |
Cytat:
Kursywą ci, którzy na pewno wokół podstawowego składu na derby krążą. Kto by nie grał - do pyknięcia. |
Cytat:
|
Cytat:
Zreszta, czy to ....a wazne kto tam zagra? Nasi maja pluć jadem i zrobic z nich mydło |
A czy jest tutaj jakiś masochista który ogląda "wyczyny" pasiastych ? patrząc na wyniki ciężko powiedzieć czy oni coś graja czy nie. Analogicznie patrząc na skład to masa zupełnie nieznanych mi zawodników.
|
Czytając opinie, to podobno Tychy ....a sędziowska skręciła. 2 karne z dupy dla żydków, a eweidentny karny dla Tychów skonczyl się żółtkiem dla nich. W całym meczu podobnie.
Jedziemy z nimi grubo w sobotę, dawno już nie było okazałego w.......u. |
Nie oglądam całych meczów, ale jak fragmenty widziałem, to grają podobnie do jagiellonii probierzowej. Tylko, że nie mają grajków na poziomie wasiljieva, cernycha czy w typie sheridana.
|
Daniel Stefański z Bydgoszczy będzie arbitrem głównym meczu 5. kolejki ligowej w sezonie 2017/2018, w którym Wisła Kraków zmierzy się na własnym stadionie z Cracovią.
|
Nie wiem skąd tyle optymizmu, bo to co nasi grają w tym sezonie to jakieś nieporozumienie. Mało gry bez piłki ,słabo w odbiorze, nie mówiąc już o ataku pozycyjnym .
No cóż, jednak trzeba wierzyć w wygraną i ja tak mam. |
Zydy lepiej od nas pod wzgledem gry sie nie prezentuja. Ogladalem kawalek ich meczu z amika i mieli okazje ale nie bylo fajerwerkow. Gre robil szczepania i piatek a reszta platala sie po boisku. U nas jak w pierwszym skladzie nie bedzie Brozka i Boguskiego to mysle ze wygramy.
|
Cytat:
Na pewno jeszcze na wyrost, ale powoli zaczyna funkcjonować 'Kiko Time'. Kiedyś oglądałem reportaż o MU i sir Fergusonie. Podobna sytuacja, drużynie nie raz nie szło, ale przychodziła 80 minuta i każdy dostawał wpi.. Bo zarówno zawodnicy United wierzyli że strzelą, jak i przeciwnicy się bali tych ostatnich minut. Daleka droga jeszcze do takiego poziomu, ale zalążek jest. |
..............
|
Cytat:
bo wygrali 4 z 5 meczów, początek sezonu najlepszy pod względem wyników od niepamiętnych czasów. Hmmm oczywiście zawsze lepiej wygrać 5 na 5 meczy grając pięknie dla oka - ale wynik jest wynik :) Skoro "gramy jakieś nieporozumienie" to co musieli grać nasi przeciwnicy? Przecież nikt nie bronił im strzelać i wygrywać z nami. Będzie co ma być. Ja wierzę w nasz zespół i wygraną |
Cytat:
Ostatni raz to chyba za Skorży było jak w drugiej połowie ich roznieśliśmy i skończyło się 4:1, a tak to bez względu na formę wszystko na styku. |
Buchalik - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Velez, Halilovic, - Kostal, Brlek, Małecki - Carlitos
Zakładam, że Cuesta jeszcze nie zagra, jeśli będzie zdrowy to wskoczy za Michała. Mam nadzieję, że Kostal wygryzie już na ten Mecz Boguskiego - chłopak w 15 minut zrobił więcej niż RB w ostatnich meczach. Po drugie Kostal to typowy skrzydłowy - szybki, dynamiczny, do tego potrafi iść w drybling, dobrze wrzucić, uderzyć z dalsza. Ostatnie mecze gramy jedynym skrzydłowym Małeckim, a to jest mało. Musimy również z prawej strony mieć szybkiego PRAWDZIWEGO skrzydłowego. Boguś nie jest skrzydłowym, we wtorek grał jako ofensywny pomocnik(już na swojej pozycji) ale tylko udowodnił, że jest poza formą. Na prawe skrzydło mamy obecnie Kostala i Bartosza - prawdziwi skrzydłowi. Obawiam się jednak, że Kiko będzie chciał zagęścić środek i może Boguś wyjść na skrzydle |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bartosz prawdziwym skrzydłowym? Ze skurczami po 60 minutach? |
Cytat:
Jeden raz jak dostał piłkę i było strasznie gęsto, potrafił precyzyjnie przerzucić ją na drugie skrzydło, z którego poszła dzięki temu szybka akcja. Nie pamiętam takiego przerzutu u Bogusia-mam wrażenie, że potrafi tylko zagrać klepe do najbliższego. 1 raz dostał piłkę w narożniku pola karnego, świetnie wycofał do Halilovica, który podał do Małego, a ten uderzył fajnie na bramke. Do tego widać było od razu, że jest bardzo szybki i dynamiczny. Wiem, że wszedł na ostatnie 15 minut na podmęczonego rywala, ale szybkość albo się ma albo nie. Kończąc, Boguski nigdy dla mnie nie był skrzydłowym, więc dlatego nie ma tych cech, które widać gołym okiem u Martina Kostala(szybkość, dynamika, dośrodkowanie, przerzut, drybling). Boguskiego pamiętam z jego najlepszego okresu jak grał jako cofnięty napastnik, tam się sprawdzał...n lat temu. Co do skurczów Bartosza-zrobił kilkanaście dobrych sprintów, ogólnie grał na wysokiej intensywności od początku. Tak powinien grać skrzydłowy, w 60 minucie wchodzi zmiennik i jego kolej do hasania po flance. |
Cytat:
|
bedzie 3:1
|
Cytat:
|
Ten mecz jest wazny nie tylko ze wzgledu na to, ze swieta wojna itd. Swieta wojna i wyzszosc nad zydostwem to oczywista oczywistosc. Ale wygrana w takim meczu moze byc kluczowa dla dalszej czesci sezonu.
Po pierwsze nawet jak obcokrajowcy nie rozumieja natury rywalizacji z sasiadka to mimo wszystko beda rozumiec, ze to derby. Wszedzie na swiecie wzbudzaja one dodatkowe emocje. I w kazdym miejscu po wygranej druzyna lapie dodatkowego powera. Poza tym jestesmy obecnie drudzy w tabeli. Mamy 2 i 5 punktow przewagi nad najgrozniejszymi rywalami. Mam wrazenie, ze legla to tych punktow jeszcze potrafi bo im sie calkiem posypal sklad. Nie ma Ofoe, nie ma Radovicia i nie ma kto kreowac przodu. Nagy i moneyczynski sobie z tym po prostu na ten moment nie radza i przewiduje dalsze straty. Lech pewnie jak i my bez fajerwerkow bedzie zbieral punkty z malymi wpadkami. My tych malych wpadek miec nie mozemy i to moze byc kluczowe, ze po jesieni bedziemy miec kilka punktow przewagi nad nimi. Junco bardzo fajnie buduje sklad. Mamy 7 graczy do srodka pola i w razie nawet jakiejs kontuzji nie ma tutaj dramatu. Nie bedzie tez sytuacji, ze ktos jest zmeczony i z tego wzgledu popelnia bledy. NIe ma bedzie problemu, ze jak ktos lapie dolek formy to nie ma kto za niego wejsc. Dlatego uwazam, ze to bardzo wazny mecz psychologicznie, ktory albo nas dalej wepchnie w nurt czolowi albo sprawi ze troche sie zatniemy. Trzeba korzystac ze slabosci rywali do tytulu :-) |
Piąty mecz kluczowy dla całego sezonu, główni rywale Legia i Lech(do mistrzostwa jak rozumiem), ochłoń.
|
Mnie osobiście nie podoba się ta retoryka, że na plakatach / oficjalce nie ma słowa "Cracovia", nie ma "Wisła-Cracovia", tylko słowo Derby. Oczywiście wiem, że każdy w Krakowie i w Polsce wie, co to jest Święta wojna, Derby Krakowa, ale uważam, że te kompleksy są zupełnie niepotrzebne. Nie musimy się niczego wstydzić, ukrywać.
Tylko zwycięstwo. W osobie Probierza widzę kolejny smaczek, zawsze miło jest mu utrzeć nosa, zwłaszcza że pół Polski go ubóstwia za rzekomy charakter i niesztampowość. |
wiesniak,
rozumiem, ze wiejskie wychowanie kaze myslec tu i teraz. Wiec patrzysz na tabele tu i teraz. Ale jak co roku na koniec w czubie sa Lech i Legia plus ktos. Raz Jagiellonia, raz Zaglebie, raz sasiadka. Zycia nie oszukasz. A ze go nie rozumiesz... coz. Wspolczuc. |
Cytat:
Każdy mecz jest ważny, ale nie róbmy z soboty meczu o sto punktow. Mecz jest tylko o 3 punkty z punktu widzenia tabeli. Z punktu widzenia kibica mecz jest o panowanie na pół roku w Krakowie. Biorac pod uwage ze to jest 5 kolejka, i kazdy moze tracic punkty z kazdym, ten mecz jest wazny jak wszystkie inne, a jesli wezmiemy pod uwage ze po zydach gramy w Lubinie, to nawet mecz z Lubinem wg. mnie jest wazniejszy jesli chodzi o tabele.... |
Cytat:
|
Cytat:
Zawsze mozesz wziasc szpreja i dopisac...jesli sie tego wstydzisz |
Cytat:
|
Cytat:
Teraz jest podobnie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl