![]() |
Ja jak jestem spokojny o mecz to najczęściej wtapiamy. Zatem ja wolę się podenerwować :)
Jeśli Zabrze pierwsze strzeli gola to może być naprawdę ciężko. |
Cytat:
|
Julian
Cywka Głowa Gonzalez Sadlok Wojtkowski Velez Brlek Małecki Ondrasek Carlitos |
Wojtkowski kosztem Boguskiego? tia.....
|
W Zabrzu będziemy musieli radzić sobie bez Zdenka Ondráška, Pola Lloncha i Bartkowskiego
|
no to
Julian Cywka Głowa Gonzalez Sadlok Boguski Velez Brlek Małecki Brożek Carlitos |
Dlaczego myślicie, że Kiko będzie chciał grać dwójką napastników, lub 4-4-1-1 ?
To mecz na wypróbowanie bardziej defensywnego ustawienia. Może 5-4-1 ? |
Po konferencji jest plus, że Zdenek na pewno nie zagra. Więc pewnie Paweł wskoczy.
Może Wojtkowski za Bogusia od początku? |
Moim zdaniem powinniśmy zagęścić środek, kosztem Brożka. Halilović lub Kostal
|
Nie sądzę by Kiko postawił na młodego debiutanta od początku. Raczej za Zdenka typuję Wojtkowskiego w pierwszym składzie.
|
Wojtkowski na skrzydło a Boguś do środka przed Velezem i Brlekiem?
|
Wielka szkoda ze Llonch nie zagra. w takim meczu srodek Velez, Llonch, Brlek bylby mega.
Framat sugeruje Gornik nie takie leszcze Stefan, wiec trzeba uwazac. trzeba grac tak by sie nie nadziac na kontry |
Jak na wiosnę Boguski rzeczywiście był w formie, tak teraz wrócił do wcześniejszej dyspozycji i moim zdaniem nie daje zespołowi tego, czego się od niego wymaga, czyli przede wszystkim jest tragiczny 'do przodu'. Kostal czy Wojtkowski to świeżość, która w tym nie najmłodszym składzie może być zbawienna. Czekamy na Pola!
|
Gornik jest jeszcze mocno nagrzany jak kominy elektorciepłowni,ta seria z pierwszej ligi ich jeszcze pewno trzyma
Szkoda ze nie bedzie Lloncha bo to mój ulubiony pikarz ,czekam na pare Lloonch -Velez na srodku,to bedzie to. Poki co Velez napewo da radę,tu nie ma co sie bac,to tez jest dobry pilkarz. Dobrze ze niemiecka telenowa\ela sie skonczyla i mozna juz myslec tylko o tym meczu.Ave Wisła. |
Cytat:
Stawiam jutro 1:1. Górnik poukładany, fajnie wszedł w sezon, jutro znowu pełny stadion. Trzy zwycięstwa na start? Za pięknie by było. |
Ja bym postawił na zwycięstwo Wisly, mozę zadziałać efekt wypłaty ;)
|
Może faktycznie warto postawić na Wojtkowskiego od pierwszej minuty? Dałby dużo świeżości, mógłby fajnie z Bogusiem zmieniać się pozycjami w trakcie meczu. Broziu pierwszy do wejścia i Kostal mam nadzieję, że wejdzie w trakcie meczu.
Cuesta - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Velez, Brlek, Wojtkowski - Małecki, Boguski - Carlitos Typuję 1:3 |
Ondrasek i Boguski do zmiany i po 3 punkty
Choć Rafał to lubi grać w kratkę, po dwóch beznadziejnych meczach może właśnie zbliża się hattrick? |
Cytat:
Wykonywał mnóstwo czarnej roboty. W pierwszym meczu z Pogonią znamienny był obrazek, kiedy straciliśmy piłkę w ataku i poszło podanie na skrzydło do groźnej kontry, a Rafał niczym mały bulterierek, zupełnie jak Llonch, tak długo tarmosił rywala, aż cała Wisła wróciła do ustawienia obronnego i kontra paprykarzy spaliła na panewce. Tak więc, wbrew pozorom, w meczu z rozpędzonymi sztygarami taki bulterierek Rafał może przydać się, grając na skrzydle, ale realizując też część zadań nieobecnego Lloncha |
Cytat:
|
Nie zgodzę się z twierdzeniem że Boguski był bezproduktywny. Jeżeli już, to Wojtkowski. Nie mylcie efektywności z efektownością.
Ciężki mecz, zwłaszcza po tym cyrku. Oby trzy punkty, ale jednym nie pogardzę. |
Boguski jednak wykonuję masę roboty w defensywie, i myślę że w tym meczu jest potrzebny od początku. Pytanie czy zostawić go na skrzydle i w ataku Brożek czy przesunąć go za plecy Carlitosa i Wojtkowski na skrzydle.
Górnik gra naprawdę dobrze, są na fali, świetnie grają z kontry, tak samo jak my. Dlatego atak pozycyjny i wygranie środka pola powinno być w tym spotkaniu kluczowe. Zagrajmy mądrze, nie na hura bura i tego meczu nie przegramy. Jeśli sie nie uda wygrać to zremisujemy, a Zabrze w tym sezonie będzie cholernie trudnym terenem. |
Mam obawy przed tym meczem, niestety czuję, że będzie porażka. Każdy zdobyty punkt będzie dla mnie miłą niespodzianką.
|
Mam nadzieję, że dziś wyjdziemy 1-4-5-1 i nie oddamy środka boiska Górnikom :)
|
Gramy o lidera. Zwycięstwo mentalnie ustawi piłkarzy a i pozwoli zatrzeć cały ten bałagan z nowym właścicielem. Mecz śmierdzi mi Remisem. Kiko zagra podobnie jak grywał z Lechem zachowawczo ponieważ Górnik gra z kontry. Pierwsza bramka dla nas i cofamy się do tyłu. Wtedy zacznie się nerwówka jak zawsze. Tak naprawdę jednak to nie mam zielonego pojęcia jak ten mecz będzie wyglądać:)
|
Dziwny skład, jestem zaskoczony, że zaczynamy bez Brożka, z Termalicą dobra zmiana, a Wojtkowski nie wydaje się gotowy na granie w pierwszym składzie. Trochę to wygląda na ciągnięcie chłopaka za uszy - oby był tego warty.
|
Nie jest jednak tak defensywnie jak myśleliście, zobaczymy jak zagra Wojtkowski.
|
Po 15 minutach dramat. Brlek, Wojtkowski, Carlitos jest komu pograć, a my walimy pały do przodu. Sadlok co piłę ma przy nodze do gra wielką parubicką. Skrzydła zostały w Krakowie...
|
Po pierwszej połowie Gonzalez dramat, Wojtkowski nie ten poziom, Boguś słabiutko.
Górnik wygrywa środek pola dosyć łatwo. Punkt będzie dużym sukcesem. |
Cytat:
|
|
Ręce opadają co oni robią? Gonzales tragiczny.
|
Bledy Gonzaleza i Sadloka niestety
|
Tyle ze sadlok jeszcze coś tam próbuje w ataku coś zrobić od czasu do czasu. Środek pola nie istnieje.Wygląda to jakbyśmy w 9 grali przeciw Gornikowi.
|
Przegrana na wlasne zyczenie, jak sie zaczyna grac dopiero w koncowce meczu to sie nie da wygrac. Do tego powinien byc karny, dwie swietne sytuacje Brozka. Jednym slowem tragedia. Trzeba jak najszybciej o tym meczu zapomniec zreszta oprocz tej koncowki to za duzo do zapamietania nie ma. Mimo tego, ze Gornik to jak na razie druzyna jednego zawodnika to nie zasluzylismy na 3 punkty.
|
ZWE zakłada meczowy i przegrana... Arkadiusz ogarnij ten temat za tydzień!!
|
Górnik mial napastnika a my Pawła , ktory napastnikiem byl kiedys
a to co zagral Gonzalez to szkoda nawet komentowac Llonch zeby wrocil i Veleza do obrony |
Cytat:
|
To co dzisiaj robiła obrona to kryminal. Środek nie wyglądał bo go nie bylo. Górnik wchodził w nas jak w maslo. Brożek powinien wziąść przykład z Angulo prawie rówieśnicy a jakość tylko z jednej strony.
|
Ostatnio tak katastrofalnie w obronie jak Ivan to chyba zagrał niejaki Serge Branco.
Masakra co dziś odstawił za dywersję . Do kompletu mu zabrakło tylko czerwieni. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl