![]() |
Ciężko zgadnąć skład, ale myśle ze Kiko nie bedzie chciał za bardzo mieszac od poczatku. Według mnie bedzie tak:
Cuesta- Cywka-Głowacki-Gonzalez-Sadlok-Brlek-Halilovic-Stilic-Boguski-Małecki-Carlitos, a jak bedzie zobaczymy :) Ważne zeby nie zacząć od porażki. |
Sądziłem, że Pogoń zrobi ciekawsze transfery, po tym gdy do Szczecina przyszedł Maciek Skorża. Tymczasem jedynie z emigracji wraca Hołota, plus od nas Załuska, czyli nie ma cudów. Mimo wszystko uważam, że nie będzie to dla nas łatwe spotkanie. W jakimś stopniu jesteśmy w przebudowie, nowy bramkarz, nowy napastnik i pewnie jeśli chodzi o obronę jak również pomoc zobaczymy dwóch, a może nawet trzech nowych piłkarzy. Stawiam na nudne spotkanie, zakończone jakimś remisem 1:1. - Bramkę i tak strzeli oczywiście Rafał Boguski. :lol:
Nie podejmuje się typowaniu składu. Bóg jeden wie co Kiko wymyśli. Chociaż jak każdy obawiam się kombinowania z tym 3-6-1 czy tam 5-4-1. |
Niestety czuj e "wp...ol" po nieskładnej grze.W ogóle wczorajsza konferencja pod względem atmosfery przypominała mi konferencje po przegranym meczu ,a nie przed.
|
Nie mamy jutro środka pomocy, chyba że nagle Brlek albo Stilic nauczą się grać jako defensywni pomocnicy...
Dlatego jednak lepiej byłoby przesunać Cywkę na DPŚ. Na Transfermarkt jest napisane, że Fran Velez również może grać na DPŚ. Jeśli to prawda to może on? A może 17-letni Laskoś, który jest DPŚ? Przecież nie wyjdziemy w środku Brlek - Stilic - Halilovic... Trudno cokolwiek typować - pierwsze mecze w sezonie to zawsze wielka niewiadoma. Natomiast ja osobiście mam złe przeczucia, co do tego spotkania... |
[QUOTE=Virusman;1475089]Nie mamy jutro środka pomocy
Dlatego jednak lepiej byłoby przesunać Cywkę na DPŚ. Na Transfermarkt jest napisane, że Fran Velez również może grać na DPŚ. Jeśli to prawda to może on? A może 17-letni Laskoś, który jest DPŚ? QUOTE] widać, że sparingów nie oglądałeś. Velez grał na DP. Ponadto graczy do gry w środku jest więcej |
Cytat:
|
Cytat:
Fran Velez: Kolejny zawodnik âze stajni Kiko Ramirezaâ. Poprzednio nasz trener upierał się przy transferze Pola Lloncha tłumacząc, że zawodnik ten jest niezbędny obecnej Wiśle. Po rundzie rozegranej w krakowskiej Wiśle wszyscy musimy przyznać, że gracz ten jest nieustępliwy, a trener nie pomylił się w wyborze gracza. Czy tym razem będzie podobnie? Media w Polsce opisały ten transfer jako ściągnięcie nowego środkowego obrońcy. Tymczasem w ostatnim sparingu mogliśmy obserwować Veleza na środku pomocy⌠na pozycji Lloncha. Niestety dał się poznać ze swojej dość agresywnej gry szybko łapiąc żółty kartonik. Co się chwali â w 2-3 sytuacjach, gdy Fran Velez mógł wejść ostro w zawodnika ten... odpuszczał wiedząc, że ma już żółtą kartkę na koncie. Jednak nie można ukrywać, że w aż 40 meczach Almerii zarówno w LaLiga jak i LaLiga2 zawodnik ten był stoperem. W Hiszpanii, w której preferuje się bardziej techniczny futbol agresywni gracze są bardzo często karani kartkami. W przypadku Frana Veleza i jego przygody z Almerią mowa o 18 spotkaniach z kartkami. W 3 spotkaniach ujrzał podwójną karę i osłabił zespół przedwcześnie. Ale jak na 78 gier w barwach Almerii oraz 5337 minut spędzonych na boisku â trzeba przyznać, że tych kartek nie było aż tak dużo. |
Paweł Raczkowski sędzią meczu Pogoń - Wisła
|
Również chciałbym zobaczyć Brożka, zwłaszcza jako tzw Joker może wiele dać drużynie. Chciałbym aby strzelił gola żeby dobrze wszedł w sezon i zamknął usta hejterom i krytykom, bo takich zawodników się ceni jak Głowacki czy Brożek. Co do meczu to rozum mówi remis, a serce że wygramy jednym golem np 1:2
|
dlaczego sądzę, że możemy wygrać?
Pogoń się nieszczególnie wzmocniła, a do tego kilku piłkarzy nie zagra. Jeśli nie z nimi, to z kim mamy wygrywać i o coś walczyć? Skorża przecież nie gra. |
Cytat:
Wisła, Arka, Lech, Korona i parę innych ekip zmieniło po 7-9 graczy. Pogoń zmieniła bramkarza, Matrasa na Hołotę no i tyle. Szukałbym raczej szansy w braku Frączczaka i obecności niechcianego Zwolińskiego :) |
Zgadza się, Wisła zrobiła dużo zmian w tym okienku, ale jestem pewien, że Kiko zdaje sobie sprawę, że zgranie jest kluczowe więc logiczne że nie wymieni połowy 11. Mam nadzieje, że będzie max 3 zmiany. Cuesta, Velez (lub Halilovic), Carlitos.
Cuesta Głowacki Gonzalez Cywka Sadlok Velez Brlek Stilic Boguski Małecki Carlitos |
Fran Velez to Hiszpanska wersja Darka Dudki
Czekaaaaaammmmmm na wiatr co rozgoniiiii |
Velez moze zagrac faktycznie. Mysle ze Wojtkowskich i Halilovicow i Kostalow bedzie wprowadzal spokojnie.
Velez po tym sparingu co widzialem to widac bylo ze ma w sobie ten spokój i obycie tak wiec mysle ze to on obok Brleka wystapi. Oby nie 3-5-2 |
Cytat:
co do Pawła , to radze sie pozbyć złudzeń |
Zamiast Stilica wolałbym w pierwszej 11. zobaczyć któregoś z nowych graczy.
|
Stilic bardzo solidnie przepracował ten okres przygotowawczy, liczę na to, że będzie liderem tej drużyny. To jest gość, który robi różnicę, brakuje kogoś takiego. Oby rzeczywiście był w formie. Mam nadzieję, że od pierwszego meczu da dużo jakości.
|
Cytat:
|
Velez przede wszystkim nie brał udziału w przygotowaniach drużyny, liga Hiszpańska rusza pod koniec sierpnia (za jakieś 1,5 miesiąca) i jak on ma jutro dobrze wypaść? W sparingu z Sosnowcem prezentował się dramatycznie. Za faul przy którym otrzymał żółtą kartkę, w polskiej lidze by wyleciał z boiska.
Na pewno prędzej czy później będzie z niego pożytek, ale mam wątpliwości czy już teraz. |
Cytat:
|
Nie szkodzi, ważne że ma "to coś"!
:D |
Cytat:
|
A kto jako video assistant referee ?
:D |
var tylko w kielcach :P
Stilic w 2 ostatnich meczach gral lepiej niż Brlek, to trzeba przyznać. Ale dalej Stilic gra poniżej pewnego poziomu, do którego przyzwyczaił krakowskich kibiców. Velez.przepracowal z nami więcej niz chociazby Kostal czy Halilovic(tu nie jestem pewien). Więc trochę jednostek treningowych przebył |
W tej lidze nigdy nie bedzie normalnie :D
|
Cytat:
Var mial byc podobno w 6 meczach w kolejce a jednak jest w 1? Skad ta zmiana? |
Cytat:
tylko w jednym wybranym losowo meczu (sędziów przeszkolonych brak!). Docelowo VAR ma być na 7 meczach w kolejce. Co do meczu mam obawy, ale Pogoń słabsza od nas. Trzy punkty na początek! |
ej no, jest jeden przeszkolony sędzia techniczny od VAR. Pan Gil, ktory bedzie jeździł na 2 mecze w weekend. Jako glowny i jako ten od VAR :)
faktycznie halilovic i kostal byli 4 dni wczesniej niz velez. Spora roznica. |
Mam nadzieje ze juz nie bedziemy teraz bardzo defensywnie grali.
|
Cytat:
|
Ewidentnie daje mi się we znaki przerwa letnia, bo śniło mi się dzisiaj, że wygrywamy 1-0 po samobóju w 86 minucie.
|
Wydaje mi się, że dziś wybiegniemy w takim składzie:
Julian Cywka-Głowacki-Gonzalez-Sadlok Boguski-Velez-Brlek-Małecki Stilic Ondrasek Wątpie, żeby Kiko ryzykował zwłaszcza że gramy przeciwko drużynie która ma spore problemy kadrowe i w większości zagra juniorami, albo chłopakami mało doświadczonymi. Jest zatem ogromna szansa na 3 pkt. W drugiej połowie pewnie za Ondraska wejdzie Carlitos lub Brożek ?, a za Boguskiego lub Stilicia ktoś z dwójki Wojtkowski-Kostal |
Kiko Ramirez obchodzi dzisiaj swoje 47 urodziny wiec dobrze by bylo wygrac i z przytupem wejsc w nowy sezon
|
Cytat:
|
Cytat:
W Szczecinie, nawet z oslabiona kadrowo Pogonia, go wdeptaja w ziemie. W srodku pola mamy olbrzymia dziure. Niby odszedl jeden Maczynski, wysypal sie na chwile Pol i jest lekka tragedia. |
Cytat:
Mam nadzieje ze nie wyjdziemy z Semirem tylko włąsnie Velez, Brlek i albo Halilovic albo Buguski. Taktyka któa gramy skupia sie na zageszczeniu srodka, czyli klimat w którym Semir nie oddycha. Veleza na def, Brleka na rozbijaka i Halilivic/Boguski jako rozprowadzający piłke. |
Cytat:
|
Julian
Cywka-Arsenić-Gonzalez-Sadlok Boguski-Halinović-Velez-Mały Brlek Carlitos(Zdenek) Halinović jest brany pod uwagę jako pierwszy wybór oprócz Pola którego nie ma potem Brlek na ofensywnym i takie jest optymalne Trio w środku ale że gramy na wyjeżdzie nie ma Pola który dużo dawał w obronie to bejdzie na dziko Velez tak przynajmniej myśle... i Broń boże od ustawienia 5-3-2 |
UcheJ
Twój skład jest zbyt ryzykowny, jedynie Velez ma szansę moim zdaniem na 1 skład z uwagi na to, że nie może grać Pol. A tak to wszystko pozostanie po staremu, pewnie gdyby Brożek był w pełni sił to on zacząłby to spotkanie, a tak zagra bardziej doświadczony w Polskiej lidze Ondrasek. Arsenic nie grał pół roku, niedawno wszedł do zespołu, na pewno nie zagra od początku, Głowa zagra Halilovic - j.w, pewnie wejdzie w końcówce Carlitos - j.w. pewnie wejdzie w końcówce |
Cytat:
Pytanie na logikę : W jakim celu Kiko brałby na konferencje Carlitosa który wg. Ciebie pewnie wejdzie w końcówce? Ile minut w sparingach rozegrał Ondrasek? Po co w kazdym sparingu w pierwszym składzie gral Arsenic skoro dzis ma wg. Ciebie usiąść na ławce? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl