Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXXIII KOLEJKA] Jagiellonia Białystok - WISŁA Kraków, 13 maja, godz. 15:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9796)

krzaq12 13.05.2017 16:35

Cytat:

leszczom z podlasia za te śpiewy życze straty mistrzostwa w ostatniej kolejce.
Najgorsza jest ich hipokryzja, w gębie tylko mocni, a jak nie tak dawno sharki polowały na nich w Białymstoku to się pochowali do dziupli.

Też życzę im straty tytułu.

ashkeczup 13.05.2017 16:37

Będę bronił Urygi, bo jako obrońca spisał się lepiej niż Gonzalez. Brożek padaka, Małecki bez formy. Cały zespół bez formy z przebłyskami Brleka w ofensywie i nieźle grającymi Mączyńskim i Llonchem.

johny96 13.05.2017 16:39

Albo Stilic, albo Brlek. Albo zmiana ustawienia na diament, inaczej tych dwóch Panów nie widzę jednocześnie na boisku.

Brak skrzydłowego.

Brak napastnika.

Paweł dzięki za wszystko, ale chyba czas się pożegnać.

Aleks 13.05.2017 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1470242)
Tragicznie to wyglądało. Choćby ten mecz trwał 3 dni to byśmy nic nie ustrzelili.

Max tej drużyny został osiągnięty. Brakuje umiejętności, bez zmian i wzmocnień utkniemy w środku tabeli, bez zagrożenia, ale i bez szans na coś większego.

Hola hola.
Po zerwaniu zgody jakiś czas było neutranie, ba! Było czuć miła atmosferę. Ale po meczu z Wami w Krakowie z Waszego gniazda zaczęto bluzgac Nas. To od Was się zaczęło. No to trzeba było odpowiedzieć.
Sami szukacie wrogów i sami dążycie do kosy

arti 13.05.2017 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1470243)
Najgorsza jest ich hipokryzja, w gębie tylko mocni, a jak nie tak dawno sharki polowały na nich w Białymstoku to się pochowali do dziupli.

Też życzę im straty tytułu.

Jaka strata tytułu? Mieli go kiedykolwiek? A co do lidera to jak przyjdzie do bezpośrednich meczów moim zdaniem sędziowie będą gwizdać dla legii i amiki. tu jakiś spalony albo nie, tam kartka, w ostateczności karny. Szampan i kawior nie dla krewnych z prowincji...
A co do nas... moim zdaniem będzie powalczymy bardzo możliwe że sukcesem z zespołami 6-8, a z amiką będzie podobny syf jak dziś.

wolfy 13.05.2017 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 1470245)
Paweł dzięki za wszystko, ale chyba czas się pożegnać.

Czyli pozbywamy się najlepszego napastnika. Za darmo lub za małe pieniądze sprowadzimy oczywiście kogoś lepszego.
Jasne.
Idź się prześpij.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1470246)
Hola hola.
Po zerwaniu zgody jakiś czas było neutranie, ba! Było czuć miła atmosferę. Ale po meczu z Wami w Krakowie z Waszego gniazda zaczęto bluzgac Nas. To od Was się zaczęło. No to trzeba było odpowiedzieć.
Sami szukacie wrogów i sami dążycie do kosy

Pogadamy w Krakowie.

johny96 13.05.2017 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1470248)
Czyli pozbywamy się najlepszego napastnika. Za darmo lub za małe pieniądze sprowadzimy oczywiście kogoś lepszego.
Jasne.
Idź się prześpij.

Nie sap się pajacu i o mój sen się nie martw.

Brożek najlepszy napastnik. Ten Brożek, który potyka się o własne nogi, czy kopię piłkę po 17 rzędzie. Nie dziwota, że oddajemy ZERO strzałów przed dwa spotkania.

Maciek17 13.05.2017 16:49

Ciężko to wszystko oceniać, obwiniać kogo lub co.

W pierwszej połowie naprawdę dobrze to wyglądało, aż się ręce same składały do oklasków jak z pierwszej piłki przesuwaliśmy się pod bramkę i... nic z tego nie wychodziło. Momentem kulminacyjnym była akcja, w której Semir fajnie rzucił prostopadłą piłkę Pawłowi, na prawą nogę, a ten zamiast kropnąć w kierunku bramki poszedł w jakieś dziwne zwody i stracił piłkę nawet bez kontaktu z rywalem.

Widać ile Sheridan dał jakości Jagielloni. My nie mamy od dawna takiego egzekutora, niestety.

Paweł jest legendą tego klubu, jednym z najlepszych napastników w historii całej ligi, nie ma co do tego wątpliwości. Co więcej, dalej jest szalenie inteligentnym piłkarzem, który świetnie się sprawdza w grze kombinacyjnej, jednak coraz częściej brakuje coraz więcej... zawsze był ambitnym piłkarzem, ale teraz ewidentnie coś się zacięło, zamiast ładowania bramek jest machanie rękami i frustracja.

Szeroka kadra nie tak szeroka jak się wydaje. Spicić poprawny wyrobnik, ale bez błysku, to samo Uryga, którego maksimum w Wiśle jest niepsucie. Mały pod formą, niedługo zadrybluje się na śmierć - tęsknię za Małeckim sprzed roku, dynamicznym skrzydłowym z ciągiem na bramkę po najprostszej linii. Załuska niestety też nie lubi brudzić stroju i broni to co ma w zasięgu rąk. Na dobrą sprawę z zimowych transferów w których można pokładać jakąś nadzieję to weszły te Gonzaleza, Lloncha, Stilicia (który nadal ma to coś, to widać), może pokaże coś Bartkowski. Videmont i Valencia na razie przereklamowani do bólu, nie mają siły się ruszać wchodząc nawet na końcówki. Słabo...

WISŁAZWE 13.05.2017 16:50

Ić Pan w .... z taką grą.
Nasi już serio chyba myślami na wakacjach w słonecznej Hiszpanii.

FraMat 13.05.2017 16:51

Cytat:

Jasne. Brożek, twoim zdaniem, strzelił dla Wisły najwięcej goli w tym sezonie?
Brożek, na dzień dzisiejszy nie jest już najlepszym napastnikiem. Z dzisiejszą formą nie jest w ogóle napastnikiem.
Może jak popracuje latem (akurat...), nabierze z powrotem szybkości i świeżości to może jeszcze coś dać Wiśle.
Na dzisiaj to wóz z węglem.
Tego się nie da nie widzieć.

wolfy 13.05.2017 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 1470249)
O mój sen się nie martw. Nie sap się pajacu.

Brożek najlepszy napastnik. Ten Brożek, który potyka się o własne nogi, czy kopię piłkę po 17 rzędzie. Nie dziwota, że oddajemy ZERO strzałów przed dwa spotkania.

Zdenek i Zachara są gorsi.
Pajacem jesteś Ty i Tobie podobni którym się wydaje, że ściągniemy dwóch napastników lepszych od Pawła bez pieniędzy. Potem takie bałwany są zwykle zdziwione.
Nie stać nas na wymianę trójki napastników, chyba że na gorszych. Taka jest rzeczywistość. Twoje mokre sny możesz sobie dzieciaku realizować w Futbol Menadżerze.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1470254)
Jasne. Brożek, twoim zdaniem, strzelił dla Wisły najwięcej goli w tym sezonie?
Brożek, na dzień dzisiejszy nie jest już najlepszym napastnikiem. Z dzisiejszą formą nie jest w ogóle napastnikiem.
Może jak popracuje latem (akurat...), nabierze z powrotem szybkości i świeżości to może jeszcze coś dać Wiśle.
Na dzisiaj to wóz z węglem.
Tego się nie da nie widzieć.

Za to Ondrasek i Zachara seryjnie dochodzą do sytuacji.
Na dobrego napastnika trzeba mieć pieniądze albo farta. Pieniędzy nie mamy...

luke1906 13.05.2017 16:52

W środku pola dziś Mąka, Llonch, Brlek, jeszcze Stilić. I chuja z tego jest.
Zagrałbym na dwójkę napastników. Jeden człowiek gdzieś daleko w przodzie to za mało.

bridgeburner 13.05.2017 16:52

Cytat:

Jasne.
Idź się prześpij.

Pogadamy w Krakowie.

Nie jest kwestia ile zaplacisz za tego napastnika tylko ile mu zaplacisz
transfer czy za 100 tys E czy za 1 mln to i tak w skali europy sa grosze i zawodnik bedzie wielka niewiadoma
ale z kontraktu Brozka i Ondraska masz juz ok 250 tys E, za niewiele wieksze pieniadze gral w L Nikolic

brylant17 13.05.2017 16:56

Cytat:

Jasne.
Idź się prześpij.
.

Kolego zdejmij klapki z oczu.Brożek jest słaby i bez formy ostatnio strzelił w...lutym

arti 13.05.2017 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1470255)
Pajacem jesteś Ty i Tobie podobni którym się wydaje, że ściągniemy dwóch napastników lepszych od Pawła bez pieniędzy. Potem takie bałwany są zwykle zdziwione.
Nie stać nas na wymianę trójki napastników, chyba że na gorszych. Taka jest rzeczywistość. Twoje mokre sny możesz sobie dzieciaku realizować w Futbol Menadżerze.

grajmy dwójką napastników, sam Paweł na szpicy tj. na ogół koszmar i bezradność

wolfy 13.05.2017 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1470257)
czy za 100 tys E czy za 1 mln to i tak w skali europy sa grosze i wielka niewiadoma
ale z kontraktu Brozka i Ondraska masz juz ok 250 tys E, za niewiele wieksze pieniadze gral w L Nikolic

Gówno prawda. Nikolić to taki strzał jak nasz z Uche kiedyś, zobacz teraz jacy napastnicy specjalnej troski w L grają. Taki Necid zarabia pewnie sporo więcej niż te 250 tys. i jak gra?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1470258)
Kolego zdejmij klapki z oczu.Brożek jest słaby i bez formy ostatnio strzelił w...lutym

A kto jest lepszy?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1470259)
grajmy dwójką napastników, sam Paweł na szpicy tj. na ogół koszmar i bezradność

Ja bym chętnie Stilicia zobaczył na ławce, mógłby za niego wejść drugi napastnik.

Charlie 13.05.2017 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1470257)
transfer czy za 100 tys E czy za 1 mln to i tak w skali europy sa grosze i zawodnik bedzie wielka niewiadoma

Jakieś dane na pokrycie tych rewelacji? Bo nie sądze, by Brożek z Ondraskiem zarabiali łącznie połowę tego. Brożek zarabiał 180 tysięcy przed odejściem do Turcji, ale po powrocie na pewno dostał niższy kontrakt.

For_FuN_ 13.05.2017 16:59

Pisałem po poprzednim meczu, że trzeba odbębnić 5 spotkań i zapomnieć. Wakacje zaczęły się w momencie, kiedy było oczywiste, że zagramy w górnej 8.

Napastnik, napastnik... a gdzie pomoc, skrzydłowi? Tutaj bieda z nędzą(Ci sprowadzeni, to jak widać nadają się do tarcia chrzaniu, skoro 2 nie łapie się do 18-stki). Trzeba sprowadzić klasowego skrzydłowego i gościa, który ma pojęcie o rozegraniu(szybkim!) w środku pola.

bridgeburner 13.05.2017 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1470261)
Jakieś dane na pokrycie tych rewelacji? Bo nie sądze, by Brożek z Ondraskiem zarabiali łącznie połowę tego. Brożek zarabiał 180 tysięcy przed odejściem do Turcji, ale po powrocie na pewno dostał niższy kontrakt.

Tak, Brozek gra za troche ponad polowe tego co wtedy, niecała 100, Ondrasek za 150, przynajmniej takie info chodziło swego czasu, nie pamietam teraz gdzie, pewnie u kogos na twitterze
nie upieram sie ze to na 100% wiarygodne info ale podejrzewam, ze bliske prawdy
teraz tego nie znajde

pomeran 13.05.2017 17:02

Ondrasek jest przeokropnie słaby. Może ktoś się skusi ( nadzieja w Piaście. Nieraz już nas ratowali). Jeśli nie to rozwiązać kontrakt.

Do końca roku powinien grać Zachara. Po tych 4 spotkaniach zadecydować co dalej.

wolfy: Nie rozumiem dlaczego przy polemice nad grą Pawła zapadłeś na syndrom oblężonej twierdzy..
Nikt nie neguję zasług Brożka i techniki którą na pewno posiada.
Napastnik w zespole nie jest od zdobywania asyst drugiego stopnia (jeśli strzela to może również i skupić się na tym) a od strzelania goli. Brożek na rozegraną liczbę minut i sytuacji które miał, zdobył ich żenująco mało. Nie można tego nie widzieć.

wolfy 13.05.2017 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1470261)

Też nie sądzę żeby tyle zarabiali. Jeśli tak jest, to nie przedłużymy bo nas na nich nie stać :rotfl:

johny96 13.05.2017 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1470255)

Tak, według Ciebie mamy nic nie robić i zadowolić się Brożkiem, który gra tak, a jak każdy widzi?

Gdzie napisałem o tym, że Zachara i Ondrasek są lepsi?

A na koniec to się odwal śmieciu i zachowaj jakieś durne wycieczki dla siebie. Mokre sny, to Ty możesz mieć jak Cię koleżanka z ławki, gimbie, smyrnie kolankiem na wychowaniu do życia w rodzinie.

wolfy 13.05.2017 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 1470266)
Tak, według Ciebie mamy nic nie robić i zadowolić się Brożkiem, który gra tak, a jak każdy widzi?

Gdzie napisałem o tym, że Zachara i Ondrasek są lepsi?

Gimnazjum to mnie akurat ominęło dzieciaku, za stary jestem.
A teraz bystrzaku zastanów się, że skoro Ondrasek i Zachara są gorsi, to wymienianie akurat Brożka jest głupie. Ale w sumie to Ty na geniusza nie wyglądasz...

Gdyby Twoje szare komórki wyszły czasem razem na piwo, nie wiem, miały ogólnie jakiś kontakt ze sobą to byś skojarzył, że mamy marne szanse żeby wymienić trzech napastników na lepszych nie mając pieniędzy. Więc logicznie byłoby zacząć od najgorszych (czyli Ondraska). Ale pewnie Cię to przerasta, jesteś obrażonym gówniarzem który wywaliłby pół drużyny bo przegrała.

Pewnie ściągniemy napastnika, może nawet dwóch. To jest już "coś". Na bank nie będziesz ich kojarzył z nazwiska i jak któryś strzeli w pierwszym sezonie 5 bramek to będzie święto lasu.

Eustachy 13.05.2017 17:18

Cytat:

I tylko dlatego ze Boguski postanowil sie nad nim zlitowac i nie dobil jego anemicznego strzalu choc sie o to prosilo. Dla przypomnienia drugi gol Pawla w tej rundzie, to razaco zepsuty karny, ktory na cale szczescie ulegl fuksiarskiemu zrykoszetowaniu i ostatecznie zdolal sie wturlac do bramki.

Mozliwe ze cos przegapilem, ale ciezko mi sobie przypomniec jakikolwiek grozny strzal Brozka w ostatnich...nie wiem...kilkunastu spotkaniach ? Zamiast tego mam przed oczami klopoty z przyjeciem pilki w polu karnym lub strzaly, ktore nalezy raczej okreslac mianem podania do bramkarza.

bridgeburner 13.05.2017 17:20

Jaga Sheridana sciagnac mogła to my napastnika na tym poziomie nie mozemy?
Brozek w tym sezonie strzela gola co 400 minut, mamy go na siłe trzymac do 40 "bo lepszego nie znajdziemy" ?

johny96 13.05.2017 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1470267)
Gimnazjum to mnie akurat ominęło dzieciaku, za stary jestem.
A teraz bystrzaku zastanów się, że skoro Ondrasek i Zachara są gorsi, to wymienianie akurat Brożka jest głupie. Ale w sumie to Ty na geniusza nie wyglądasz...

Skoro Brożek jest słaby i kończy mu się kontrakt, to chyba logicznym jest to, żeby nie przedłużać z nim kontraktu. Gdyby kończył się Ondraskowi, to by nie należało z nim wtedy przedłużać.

Aha, najlepiej nie robić transferów w ogóle, bo przecież nic mi, Tobie, czy komuś innemu nie będzie mówić nazwisko zawodnika. Sorry, ale ten argument kompletnie do mnie nie przemawia.

Na resztę Twojej wypowiedzi spuszczę kurtynę milczenia. Takimi tekstami tylko i wyłącznie Ty się ośmieszasz, udając wielkiego dorosłego samca alfę. Dobre, oceniać kogoś poprzez kabel internetowy. :D

Patryko 13.05.2017 17:39

Cytat:

Jasne.
Idź się prześpij.

Pogadamy w Krakowie.

To, że może i jest obecnie najlepszym napastnikiem, pokazuje niestety tylko obraz nędzy i rozpaczy, jaki mamy w ataku. Nie wiem jaki Paweł dostanie teraz kontrakt, ale jeśli przyblokowałby nim pozyskanie jakiegoś wartościowego napastnika, to należałoby mu już niestety podziękować za grę i puścić wolno w czerwcu. Przykro się patrzy na jego kopanie się po czole i niestety, z całym dla niego szacunkiem, nie daje on w tym momencie Wiśle nic, a my nie możemy sobie pozwolić na życie sentymentami.

Fugiel 13.05.2017 17:54

Ostatnie dwa tygodnie to chyba oni juz na wakacjach spedzili.... Co to ma byc ? Brozek sie meczy sam na szpicy, nie ma wsparcia. Nie mamy skrzydlowych, srodek z Petrarem i Semirem to jest nieporozumienie. Gralismy dzis bez skrzydel i ze slabym srodkiem. Jedno podanie Semira do Brozka to malo. Btw ja nie wiem co temu Pawlowi w glowie sie podzialo ... gdzie ten instynkt killera? Ktora to jest akcja, gdzie potyka sie o wlasne nogi. Tragedia.

serek.c2 13.05.2017 17:54

Oczywiście dzisiaj oceniamy Pawła Brożka za nieudany zwód po podaniu Stlicia. Jaki On slaby, cały zespół zajebisty tylko ten Broziu...

Fugiel 13.05.2017 17:57

Nie Broziu slaby, tylko dla mnie to jest dopelnienie obrazu tragicznej formy zespolu. Najbardziej mu kibicuje aby wrocil do dobrej dyspozycji.

brylant17 13.05.2017 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1470274)
Oczywiście dzisiaj oceniamy Pawła Brożka za nieudany zwód po podaniu Stlicia. Jaki On slaby, cały zespół zajebisty tylko ten Broziu...

Następny qrwa! popatrz na poprzednie mecze

Dariook 13.05.2017 18:09

To chyba byla ironia.

Meczu nie oglądałem, co sie bede wkvrwiał w majowy dzien.

czaro 13.05.2017 18:09

Brożka b. lubię i b. mu kibicuję, ale bez wątpienia jest zawodnikiem słabszym niż kiedyś. Mam jednak wątpliwości, czy aby na pewno (aż tak) krytyczna ocena jego występów w tej rundzie jest uprawniona.

Myślę, że dużo łatwiej byłoby nam (kibicom - amatorom) ustalić wspólną opinię, gdyby drużyna kreowała jakieś sytuacje strzeleckie. Np. Brożek byłby pod formą/za stary/za słaby, bo nie wychodził do podań, bo nie odnajdywał się w polu karnym, bo nie doskakiwał do dośrodkowań, bo nie pressował etc. To, co gramy z przodu nie uprawnia jednak do takiej jednoznacznej oceny (chyba, że napastnik miałby w jakiś magiczny sposób wymusić na pomocnikach kreowanie sytuacji - ale poza tzw. ruchem do piłki, który u Pawła zresztą jest, chyba coś takiego nie istnieje).

Ja zauważyłem, że Brożek uczestniczył dziś w pressingu i wychwyciłem, jak instynktownie i poprawnie wychodził dwa razy do podań Stilicia (które nie przeszły). Na minus to, że nie uderzał z dystansu na początku pierwszej połowy. Widziałem też, że Brożek praktycznie nie miał podań i że drużyna w ogóle nie kreowała sytuacji.

Wydaje mi się, że w systemie 4-5-1 samotny napastnik nie może odpowiadać jednocześnie za kreowanie sytuacji strzeleckich i ich egzekwowanie (na logikę - musiałby sam do siebie podawać, albo sam kiwać wszystkich rywali), a wiele zależy od skrzydeł. U nas, odkąd Małecki znalazł się pod formą, one po prostu nie istnieją. W spotkaniach ze słabiej zorganizowanymi drużynami/wobec błędu rywala można też puścić podanie prostopadłe środkiem (tak, jak to zrobił Brlek z Legią - tam Paweł zachował się prawidłowo). Być może lepsi fachowcy od czytania gry powiedzą więcej/lepiej.

s1mone 13.05.2017 18:44

Tylko, że my kreujemy sytuacje jak Zachara jest na szpicy.

Tylko, że on czasu nie dostaje za dużo. Ma najmniej minut z całego trio a stworzył sobie najwięcej okazji. Strzelił jedną bramkę mniej niż forowany Brożek.

Generalnie, fakt że nie wyszliśmy na Jagę z Bartoszem i Zakim w pierwszym składzie to moim zdaniem błąd trenera. Ale co ja się tam będę produkował. Mecz kałowy. Kolejny. Ta runda do złudzenia przypomina rundę finałową sprzed dwóch lat za Smudy.

PiVoSH92 13.05.2017 18:46

Ale w zasadzie Zachary nie było nawet w kadrze, wiadomo dlaczego? Chyba nie decyzją trenera?

FraMat 13.05.2017 18:46

Miałem nadzieję na 10-12 punktów w grupie mistrzowskiej.
Teraz jak będzie 6-8 to będzie szczęście chyba.

czaro 13.05.2017 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1470279)
Tylko, że my kreujemy sytuacje jak Zachara jest na szpicy.

Korelacja =/= związek przyczynowo-skutkowy. Zachara dochodził do sytuacji, bo wchodził pod koniec na zmęczonego przeciwnika, albo razem z Bartoszem, który robił wiatr na skrzydle (btw. dziś to on wykreował jedyną akcję).

wolfy 13.05.2017 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1470274)

Fakt, tyle sytuacji zmarnował. Te wszystkie centry Małeckiego, prostopadłe podania Stilicia...

s1mone - dziwnym trafem jak Zachara wyszedł w pierwszym składzie to był żenująco słaby i nie wiem nawet czy piłkę dotknął.
Najlepsi są zawsze Ci zawodnicy którzy w ogóle nie grają...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1470280)
Ale w zasadzie Zachary nie było nawet w kadrze, wiadomo dlaczego? Chyba nie decyzją trenera?

Nie wiem czy nie jest odstrzelony ze względów finansowych (za wysoki kontrakt). Słyszałem coś takiego, nie wiem czy to prawda.

petro_64 13.05.2017 19:09

wakacje...i tyle w temacie gry.

abcabc 13.05.2017 19:18

Boguski to ma szczęście, że nie grał, bo przynajmniej nie na niego się rzucili, tylko na Brożka. :lol:
Opowieści, że to Brożek jest problemem w grze Wisły, to skrajna głupota. Cała Wisła gra słabo. A taktyka ułożona była przez trenera w poprzednich meczach (teraz było tylko troche inaczej) jest dobra? Granie nisko i defensywnie nie pomaga takim napastnikom jak Brożek. W ogóle pomaga tylko zającom.

Opowiadanie, że Wisła nie ma napastnika, choć ma trzech, to niezłe dziwactwo.
Wg "znawców" napastnik to jest wtedy, gdy strzela bramki (nawet fuksem - brzuchem, barkiem, jakkolwiek). A ten, który rozgrywa, robi innym miejsce i okazje, to jest słaby.
W ogóle takie znawstwo polega na dziecinnym kryterium: "nie ma gola, to wujowo!".

Ciekawie jak to wygląda w Legii? :lol:
A taki Sheridan w Wiśle wypadłby gorzej od Ondraszka (dzisiaj trochę zmarnował, a strzelił fuksem nie kunsztem).

Valencia pokazał jedną akcja, że to może być duży talent. Powinien grać więcej.
Gdzie Videmont? Kiko najwyraźniej ma dziwne pomysły...
Nie sądzę, żeby Ramirez dotrwał do końca przyszłego sezonu. Gra wygląda żenująco i to jego wina.
Jeżeli Hiszpania, to Barcelona, Real, a nie Atletico, Espanyol czy jakieś Bilbao.
A Kiko i Lllonch są ze złej strony miedzy w Katalonii. To nie ten styl, który można z Hiszpanii przynosić.
Teraz Śląsk strzelił 6 goli, a Wisła do bramki nie dokopnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl