Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXIX KOLEJKA] WISŁA Kraków - Zagłębie Lubin, 17 kwietnia, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9785)

Martinus 17.04.2017 21:10

WislaFan123:

Cytat:

Lonch? Kolejny taki sobie mecz - ok w drugiej polowie w koncu z 2 razy cos w ofensywie, ale jak dobrze (o dziwo) wylapal Hajto, on wiekszosc pilek gra do tylu. Dalej mnie gosc nie nie przekonuje, zwykly biegacz jakich duzo.
xDDDDDD
Sorry, ale innego komentarza nie da się napisać. Jeżeli ktoś twierdzi, że Llonch zagrał tak sobie to powinien ten mecz oglądać do skutku.

Cytat:

Jednak jesli chodzi o Wisle, dalej duzo gorzej niz za najlepszych momentow za Wdowczyka. Poprostu tu ma farta Kiko ze bez kontuzji i trochre lawki, ale dalej gra opiera sie na starych gosciach. Za Kiko Wisla jedyne w sumie co ma to farta - ta bramka dzis tez kouriozm, przypadkiem na wslizgu zagral Cywka, glowka - popreczka i akurat Malemu na noge spadlo...
No i generalnie Ramirez do zwolnienia. Wszystko kwestia szczęścia. Szkoda, że Zagłębie tego szczęścia nie miało. Jak to się stało, że z tych 50 setek, które sobie wypracowali nic nie wpadło a Wisła zrobiła pół sytuacji i strzeliła?

Podsumowując gdyby tylko była lepsza skuteczność to można byłoby napisać o perfekcyjnym meczu z naszej strony. Całkowita dominacja nad Zagłębiem, pełna kontrola. Zwraca uwagę nasze zachowanie po strzeleniu bramki. W końcu nie oddaliśmy pola przeciwnikowi a w dalszym ciągu utrzymujemy się przy piłce i to my byliśmy bliżsi strzelenia drugiej bramki. Zwraca także uwagę świetne przygotowanie kondycyjne.
LLonch to absolutnie fantastyczny zawodnik. Jest wszędzie, kilka kluczowych przechwytów uruchomiających szybkie kontry, które mogły zakończyć się bramką. Po wejściu Urygi pokazał także, że potrafi dać sporo jakości z przodu. Dla mnie w chwili obecnej jest to już przynajmniej poziom Czarka Wilka z dobrych lat. Jak najszybciej należy przedłużyć z nim umowę.
Osobne słowa o Ramirezie. Widać olbrzymi postęp w naszej grze, świetną organizację, dyscyplinę taktyczną. Nie ma w naszej grze przypadku. Mam nadzieję, że także zwiąże się z nami na dłużej.
Generalnie po kilku latach na prawdę widać, że wszystko zmierza w dobrym kierunku i wszystko sensownie funkcjonuje. Oby tak dalej!

crux.a 17.04.2017 21:12

Llonch gracz meczu. Znakomita dynamika, agresja, inteligencja boiskowa. Pokazał się kilka razy pięknie w grze do przodu. Wiem, że kilka osób już to tutaj napisało, ale to trzeba powtarzać bez końca - ten gość w takiej formie to skarb.

Jest problem ze skutecznością.

Z Łęczną zgramy zapewne z drugą linią w składzie Małecki LLonch Mączyński Brlek Stilić z ofensywnie ustawionym Cywką. Chciałbym zobaczyć Videmonta dłużej. Uryga dziś dał świetną zmianę. Walczył z pianą na ustach.

5 miejsce po sezonie zasadniczym to jest ogromny sukces. Brawo piłkarze, brawo trenerzy, brawo zarząd. Junco i Ramirez to jest dokładnie to, czego potrzebujemy. Rozumiem, że Kiko zostaje z nami. Oby na długo!

Teraz wygrać z Łęczną i grać do końca w rundzie finałowej, budując drużynę na nowy sezon.

ashkeczup 17.04.2017 21:25

crux.a
Bez Mązcyńskiego, w 87 dostał kartkę.

Trykuss 17.04.2017 21:27

Nie wiem czemu nikt nie zauważa, że Paweł Brożek znowu nic nie grał.. w tym sezonie "tylko" 49 piłkarzy ekstraklasy strzeliło tyle samo lub wiecej bramek co Paweł Brożek a zagrał w 24 z 29.. Szlak mnie trafia jak widze, że znowu wchodzi w pierwszym składzie, ja nie wiem za co on ma ten plac..

Aha do tego dołożył 2 asysty czyli tyle co 114 piłkarzy w ekstralasie...
Zagrożenie i presing ktory wywiera na obrone przeciwknika zostawiam bez komentarza..

Oprócz Pawła czyli naszej trzeba to powiedzieć Świętej krowy która ma 1 plac chociaż od początku sezonuu nie gra totalnie nic i gramy w 10tke cała reszta bardzo dobre zawody ! Wszyscy piłkarze na wysokim poziomie.

guardian_angel 17.04.2017 21:42

Llonch na tę chwilę wygryzły Pogbe ze Manchesteru. Dziękuje dobranoc.

BlurgH 17.04.2017 22:28

Tak sobie myślę... trochę wspominam... Jak Petrescu wylądował w Unirea, to na początek też wprowadził ład taktyczny i dyscyplinę... (podobnie jak w naszej E-klapie, tam również największe tuzy grały w stolicy, czyt,w Bukareszcie..)...
Jak ta piękna przygoda się skończyła - wszyscy pamiętamy.
Dzisiejszy mecz pokazał, że jest u nas dyscyplina w grze. Nawet jak nie idzie, może się nie chce, pogoda nie sprzyja, wczoraj było pite - nieistotne, gramy swoje... Bez wielkiego polotu, czasami niedokładnie, może trochę chaotycznie, ale co ma wpaść, to wpada - i to zazwyczaj do właściwej bramki.
Cieszmy się z tego i doceniajmy to - jeszcze niedawno sam się zastanawiałem, czy przy panującym ówcześnie bałaganie IV liga nie byłaby najlepszym rozwiązaniem, a tutaj proszę...

ashkeczup 17.04.2017 22:31

Niech nas wprowadza do LM, śmiało :D

Dariook 17.04.2017 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1468585)
Tak sobie myślę... trochę wspominam... Jak Petrescu wylądował w Unirea, to na początek też wprowadził ład taktyczny i dyscyplinę... (podobnie jak w naszej E-klapie, tam również największe tuzy grały w stolicy, czyt,w Bukareszcie..)...
Dzisiejszy mecz pokazał, że jest u nas dyscyplina w grze. Nawet jak nie idzie, może się nie chce, pogoda nie sprzyja, wczoraj było pite - nieistotne, gramy swoje... Bez wielkiego polotu, czasami niedokładnie, może trochę chaotycznie, ale co ma wpaść, to wpada - i to zazwyczaj do właściwej bramki.
Cieszmy się z tego i doceniajmy to - jeszcze niedawno sam się zastanawiałem, czy przy panującym ówcześnie bałaganie IV liga nie byłaby najlepszym rozwiązaniem, a tutaj proszę...

Mourinho też tak gra :D

mitmichael 17.04.2017 23:06

Wrociłem, teraz mozna na trzezwo napisac komentarz. Kolejny bardzo dobry mecz przy Reymonta, Zagłebie probowało cos zrobic tylko i wyłacznie na poczatku jednej i drugiej polowy ale nie za bardzo im to wychodzilo. Swietny mecz Pola, Mały znowu krecił rywalami jak chciał i do tego jeszcze kolejny piekny gol w jego wykonaniu az sie zdziwilem, ze nie znalazł sie w 11stce kolejki. Mamy bardzo poukładana druzyne, jak brakuje jednego zawodnika to na spokojnie moze go zastapic kolejny. Troche mi Brleka dzisiaj brakowalo, to jest w tym momencie (przynajmniej dla mnie) nasz najlepszy zawodnik. Troche szkoda, ze wiecej goli nie zdobylismy a bylo ku temu sporo okazji. Najwazniejsze, ze gorna osemke mamy i na spokojnie mozemy sie przygotowywac do ostatniego meczu fazy zasadniczej. No coz,Teraz bedzie mozna troche pokrecic składem skoro paru zawodnikow wypadlo przed Gornikiem.

Dariook 17.04.2017 23:10

Albo mi się wydawało albo Sadlok cierpliwie czekał jak sedzia wyciągnie kartonik. Wygląda na to, że bardzo chcemy wjechac w kluczowe spotkania trzonem obrony...Ciekawe co Kiko knuje? :D

Arkadiusz.Czerepach 17.04.2017 23:20

cieszy fakt że nawet jak tak wychwalany Brlek musi pauzować, to wyrownany skład pozwala tak go zastąpic że ten brak był kompletnie nieodczuwalny

regan 18.04.2017 00:46

Moje odczucia takie:
Najlepsi na boisku Cywka do spółki z Lionchem. Na 3 miejscu Mały, kilka świetnych piłek i ta bramka miodzio :)
Reszta zawodników zagrała bardzo solidnie na swoim poziomie.
Co do Llioncha. Chłopak lepiej gra z przodu niż z tyłu. Jak dla mnie wystawianie go jako defensywnego powoduje że jego potencjał jest niewykorzystywany. Powinien grać jako taki łącznik między Mąką a Stilicem.
Szkoda, że piętka Bogusia nie weszła, bo miałby chłopak bramkę kolejki.
Ale za to Mały przyładował super woleja.
Ogólnie dobry mecz, mogło być spokojnie z 3;0

abcabc 18.04.2017 01:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1468585)
Tak sobie myślę... trochę wspominam... Jak Petrescu wylądował w Unirea, to na początek też wprowadził ład taktyczny i dyscyplinę...

Nie wiem czy pamiętamy. Po jednym wyskoku (à la Smuda) Petrescu wrócił na swój poziom. I u Ruskich też to pokazał.
Te bajania o rumuńskim Geniuszu Karpat jak zwykle doprowadzają do mdłości.
Niektórych ciągnie w tamte okolice. I do Ruskich też.

A co do Kiko, to jest dobrym trenerem i właśnie teraz Wiśle się przydał. Ale przesadzanie w jego ocenie to jak widać tradycja. Na początku na minus, teraz przesada na plus.
Aż tak wiele nie zmienił, żeby mówić, że jest głównym powodem na powrót Wisły na dobre tory. Wręcz od kilku meczów wygląda jakby już się pogodził, że swojego stylu nie zaprowadzi. Wisła jakby wraca do tego, co grała wcześniej. Nie chodzi o krakowski futbol (choć krótkimi momentami to widać), ale o to co widać było w poprzednich kilku sezonach. Te zrywy do konktr, trochę chaosu. Wybijanie na oślep, bilard główkowy zamiast przyjęcia. Ale ogólnie mimo wszystko pozytywnie, przynajmniej częściowo ofensywna gra. Nie ma tu defensywy w styl Atletico. A do tego zmierzał Kiko.
Więc trochę rozsądku by się przydało w ocenie Ramireza.

wolfy 18.04.2017 02:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abcabc (Post 1468596)
Nie wiem czy pamiętamy. Po jednym wyskoku (Ă. la Smuda) Petrescu wrócił na swój poziom. I u Ruskich też to pokazał.
Te bajania o rumuńskim Geniuszu Karpat jak zwykle doprowadzają do mdłości.
Niektórych ciągnie w tamte okolice. I do Ruskich też.

A co do Kiko, to jest dobrym trenerem i właśnie teraz Wiśle się przydał. Ale przesadzanie w jego ocenie to jak widać tradycja. Na początku na minus, teraz przesada na plus.
Aż tak wiele nie zmienił, żeby mówić, że jest głównym powodem na powrót Wisły na dobre tory. Wręcz od kilku meczów wygląda jakby już się pogodził, że swojego stylu nie zaprowadzi. Wisła jakby wraca do tego, co grała wcześniej. Nie chodzi o krakowski futbol (choć krótkimi momentami to widać), ale o to co widać było w poprzednich kilku sezonach. Te zrywy do konktr, trochę chaosu. Wybijanie na oślep, bilard główkowy zamiast przyjęcia. Ale ogólnie mimo wszystko pozytywnie, przynajmniej częściowo ofensywna gra. Nie ma tu defensywy w styl Atletico. A do tego zmierzał Kiko.
Więc trochę rozsądku by się przydało w ocenie Ramireza.

Wybacz, dla mnie to jest jakiś bełkot. To że momentami zdarza się chaos (czyli to gówno które graliśmy wcześniej) nie świadczy o niczym innym poza tym że nie da się w trzy miesiące wszystkiego poukładać. Tym niemniej akcje ofensywne opierają się na nowych schematach i trzeba być ślepym lub głupim żeby tego nie zauważać. Na przykład zgranie do zawodnika nadbiegającego z głębi pola. Akurat dzisiaj Llonch przestrzelił, ale to któraś już taka akcja w innym zestawie osobowym.

Nie wiesz do czego zmierza Kiko, bo próby oceniania tego po tak krótkim czasie są idiotyczne. Rzygam już wspomnieniami "krakowskiego futbolu" który od lat był synonimem estetycznego frajerstwa i impotencji. Miliard podań w strefach gdzie przeciwnik nie pressuje a potem strata bez stworzenia zagrożenia. I tak bez żadnych zmian do usranej śmierci bo Moskal inaczej nie umie, nie ważne jaki ma skład.

Dziwnym trafem Petrescu coś osiągnął w piłce jako trener, ale o czym tu mowa.

---------------

Spodziewałem się trudnego meczu, była totalna dominacja. Wynik nie oddaje tego jak bezradne było Zagłębie. Małecki błysnął formą po kilku słabszych meczach. Powinien poza bramką mieć co najmniej dwie asysty po takich dograniach.

Mamy pewną ósemkę. Kto by się spodziewał po serii Wdowczyka? Na pewno nie ja.

abcabc 18.04.2017 03:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1468598)
Wybacz, dla mnie to jest jakiś bełkot. To że momentami zdarza się chaos (czyli to gówno które graliśmy wcześniej) nie świadczy o niczym innym poza tym że nie da się w trzy miesiące wszystkiego poukładać. Tym niemniej akcje ofensywne opierają się na nowych schematach i trzeba być ślepym lub głupim żeby tego nie zauważać. Na przykład zgranie do zawodnika nadbiegającego z głębi pola. Akurat dzisiaj Llonch przestrzelił, ale to któraś już taka akcja w innym zestawie osobowym.

Coooo? https://s15.postimg.org/ulertgc2j/wallbang-emoticon.gif

I to ty śmiesz mówić o głupocie i bełkocie?
Zgranie do zawodnika nadbiegającego z głębi pola to nowy schemat? :lol:
Przecież coś tak głupiego, że w głowie się nie mieści.
Ty nawet nie jesteś w stanie napisac konkretnie o jakie zagrania ci chodzi. Czy zgranie do nadbiegającego na skrzydle, czy w środku. Ale jakby nie było, to oba zagrania są stare jak świat w Wiśle. Na boku robił to Jović, Burliga, Sadlok. W środku Brożek, a nawet Boguski.
Więc o czym ty człowieku piszesz?

Nowe to były machinacje przy rozgrywaniu rożnych i wolnych. Ale i tego już za bardzo nie robią.
Nowość to też cofnięcie się i nie tracenie sił na pressing (to akurat może nie być złe). Chociaż Sobol już tego chyba próbował.
Plus Kiko to ustawianie taktyczne tak, żeby nie było luk. Czasem to wychodzi.

pasjonat 18.04.2017 05:54

Specjalnie:) Ale się zarzekał, że z sędzią nie uzgadniał:)

pasjonat 18.04.2017 05:59

A sadlok to chyba specjalnie sie wykartkował przy tym aucie.
J.w.

swiety37 18.04.2017 06:52

Tydzień temu Brlek, wczoraj Sadlok i wydaje mi się że Mąka też chciał kartkę. Mam wrażenie, że jedynie Gonzales nie był zaplanowany do odpoczynku.

PSYCHOLTSW 18.04.2017 07:05

Mecz na + ale Boguski wku...wia i irytuje. nie chcę go już widzieć w Wiśle, z piętki będzie strzelał ale dobitka 8 metrów nad bramką, no bez żartów. mamy na skrzydło kilku gości, niech się ogrywają a Boguski jak Wenger OUT! Llonch i Cywka są niesamowici, płuca też drużyny i motor napędowy, respekt dla nich za fizyczne przygotowanie. czas zrobić 3 krok a później jeszcze 7 kolejnych.

domin_czyzyny 18.04.2017 07:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1468561)
Lionch taki sobie, Messi lepiej rozgrywa piłki do przodu.

Najlepszy komentarz odnośnie narzekania na Lloncha :D

:alleluja:

!!IRIVER!! 18.04.2017 08:29

Bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu; poza pierwszym kwadransem drugiej połowy kiedy oddaliśmy trochę pola i Zagłębie coś tam próbowało - mecz w całości pod nasze dyktando. Jedynie wynik mało efektowny przy tej ilości sytuacji, które były.

Najlepszy na boisku bezdyskusyjnie Pol - żelazne płuca i zapierdalacz od 1 do 90 minuty, cały czas presja, cały czas pod grą. Brakuje mu już tylko bramki i będzie kompletny - jak na nasze warunki - zawodnik.

Bardzo mądrze też zespół się wykartkował - co prawda mecz z Łęczną wart jest dla nas 2 punkty bo jeśli wygramy do przystąpimy do finałowej rundy z 24 pkt a nie z 22, no ale najważniejsze, że pierwsze mecze, które gramy z pierwszą czwórką (trudno wyrokować, kto ostatecznie będzie na którym miejscu bo teraz Legia i Jaga potraciły i jeszcze się może jakaś rotacja zrobić.) zagramy w optymalnym zestawieniu. Nie czarujmy się - to nie były przypadkowe kartki :D

wolfu 18.04.2017 10:31

Llonch jest ....a niesamowity. Chwała i krata zimnego browara temu, kto postanowił go tu przyprowadzić.

szprotson 18.04.2017 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaFan123 (Post 1468556)

. Poprostu tu ma farta Kiko ze bez kontuzji i trochre lawki, ale dalej gra opiera sie na starych gosciach. Za Kiko Wisla jedyne w sumie co ma to farta - ta bramka dzis tez kouriozm, przypadkiem na wslizgu zagral Cywka, glowka - popreczka i akurat Malemu na noge spadlo...

“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity"

Jeśli ktos nie widzi progresu Wisły to jest albo ślepy albo po prostu nie zna sie na piłce.
Schematy, przechodzenie do pressingu, trzymanie linii, ustawianie pod przeciwnika i wiele innych rzeczy mozna dostrzec jak spojrzy sie na gra Białej Gwiazdy. Ilośc rozwiązań akcji jest o wiele większa niz przy poprzednim trenerze.
Pomijam formę pilkarzy ktora idzie w góre, no ale to wszystko to fart ....

brylant17 18.04.2017 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1468612)
Llonch jest ....a niesamowity. Chwała i krata zimnego browara temu, kto postanowił go tu przyprowadzić.

Manuel Junco ;) Teraz połowa ludzi będzie musiała odszczekiwać te "niewypały"transferowe

s1mone 18.04.2017 12:06

Bardzo dobry mecz, wszyscy zagrali na poziomie, słabiej Boguski i Brożek (mało widoczni), chociaż Boguś mógł dupnąć bramkę kolejki tą piętką, z resztą dobitka z nożyc też niczego sobie pod względem technicznym, tylko szkoda, że nie trochę niżej. Ale ganić go nie zamierzam, bo dostał piłkę za plecy i nie było łatwym złożyć się do strzału, ani do dobitki w takiej sytuacji. Bardziej mnie kłuło to, że po prostu był mało pod grą niż ta sytuacja.

Bramkarz, bez zarzutu, parę niedokładnych wykopów pod presją, raz dobrze wyszedł z opresji, tak to raczej nie miał pracy.

W obronie Głowacki SZACUKEN, Gonzalez mu tylko statystował, Cywka najlepszy mecz odkąd do nas przyszedł. No kurde, wreszcie ten jego ciąg na bramkę przekładał się na konkretne dośrodkowania i strzały, bardzo groźne piłki leciały z jego strony, strzały też. Zaczynam wierzyć, że to jednak będzie piłkarz na lata na tą pozycję.

Sadlok trochę gorzej niż nas ostatnio przyzwyczaił, ale i tak poprawnie. Małecki.... pierwszy dobry mecz od dawna. Naprawdę w tym meczu pokazał klasę i mimo, że parę razy spieprzył to i tak to był taki Patryk jakiego chcemy oglądać.

W środku pola rewelacyjnie Llonch, nieźle Mączyński (chociaż świetne zagrania przeplatał głupimi stratami), Stilić w porządku, ale o dziwo najbardziej wyróżnił się strzałem głową, a to przecież nie jest jego mocna strona.

Paweł Brożek.... pierwszy do wymiany. Moim zdaniem Zachara w 30 minut robi dużo więcej niż Paweł w 60 niestety i powinien go zluzować w kolejnym spotkaniu. Z resztą po Zacharze widać, że jedyne czego potrzebuje to czas i zaufanie, bo to że ma łatwość do dochodzenia do sytuacji widzi chyba każdy. Wracając do Pawła - uważam, że w obecnej dyspozycji oferowanie mu nowego kontraktu to nie jest najlepszy pomysł, chyba, że po prostu jest tani - to wtedy taki doświadczony napadzior wchodzący z ławki może dużo wnieść do naszej gry. Na pierwszy skład moim zdaniem nie zasługuje.

WioReXXX 18.04.2017 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1468621)
Bardzo dobry mecz, wszyscy zagrali na poziomie, słabiej Boguski i Brożek (mało widoczni), chociaż Boguś mógł dupnąć bramkę kolejki tą piętką, z resztą dobitka z nożyc też niczego sobie pod względem technicznym, tylko szkoda, że nie trochę niżej. Ale ganić go nie zamierzam, bo dostał piłkę za plecy i nie było łatwym złożyć się do strzału, ani do dobitki w takiej sytuacji. Bardziej mnie kłuło to, że po prostu był mało pod grą niż ta sytuacja.

Bramkarz, bez zarzutu, parę niedokładnych wykopów pod presją, raz dobrze wyszedł z opresji, tak to raczej nie miał pracy.

W obronie Głowacki SZACUKEN, Gonzalez mu tylko statystował, Cywka najlepszy mecz odkąd do nas przyszedł. No kurde, wreszcie ten jego ciąg na bramkę przekładał się na konkretne dośrodkowania i strzały, bardzo groźne piłki leciały z jego strony, strzały też. Zaczynam wierzyć, że to jednak będzie piłkarz na lata na tą pozycję.

Sadlok trochę gorzej niż nas ostatnio przyzwyczaił, ale i tak poprawnie. Małecki.... pierwszy dobry mecz od dawna. Naprawdę w tym meczu pokazał klasę i mimo, że parę razy spieprzył to i tak to był taki Patryk jakiego chcemy oglądać.

W środku pola rewelacyjnie Llonch, nieźle Mączyński (chociaż świetne zagrania przeplatał głupimi stratami), Stilić w porządku, ale o dziwo najbardziej wyróżnił się strzałem głową, a to przecież nie jest jego mocna strona.

Paweł Brożek.... pierwszy do wymiany. Moim zdaniem Zachara w 30 minut robi dużo więcej niż Paweł w 60 niestety i powinien go zluzować w kolejnym spotkaniu. Z resztą po Zacharze widać, że jedyne czego potrzebuje to czas i zaufanie, bo to że ma łatwość do dochodzenia do sytuacji widzi chyba każdy. Wracając do Pawła - uważam, że w obecnej dyspozycji oferowanie mu nowego kontraktu to nie jest najlepszy pomysł, chyba, że po prostu jest tani - to wtedy taki doświadczony napadzior wchodzący z ławki może dużo wnieść do naszej gry. Na pierwszy skład moim zdaniem nie zasługuje.

Ze wszystkim jak najbardziej sie zgodze, ale mimo wszystko zwrocilbym uwage na to, ze napastnikowi jest o wiele latwiej kiedy wchodzi z lawki.

Brozek wczoraj slabiej, lepiej jak wszedl Zachara, ale np z Korona bylo na odwrot. To Brozek zrobil bardzo dobra zmiane wchodzac za Ondraska.

Błaszczu_WIŚLAK 18.04.2017 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1468619)
Manuel Junco ;) Teraz połowa ludzi będzie musiała odszczekiwać te "niewypały"transferowe

Llonch jest akurat od Kiko. Od Junco sa Videmont i Gonzalez :)

BlurgH 18.04.2017 13:03

@Raindog - już niedługo będziemy mogli się przekonać, czy rzyganie po tujach da radę przygotowaniom na profesjonalnym poziomie :D

FraMat 18.04.2017 14:42

hehe... pasiaki pocieszają się, że Mały strzelił gola, bo bał się kolejnych derbów

guardian_angel 18.04.2017 16:07

Jedna rzecz została do poprawy. To dziwne rozprężenie po strzeleniu bramki. Już od dawna dużo mniej nerwowo ogląda mi się mecze Wisły przy 0:0 niż gdy strzeli bramkę. I wczoraj to samo, pierwsza akcja Zagłębia po bramce i już była 200% okazja (Załuska jak zwykle na posterunku, co tu dużo gadać, mamy w końcu bramkarza). Może jakiś progres jest, bo po 5 min chłopaki się ogarnęli i znów cisnęli, ale jednak...

Jay jay 18.04.2017 17:36

Nie wiem jak wiekszosc, ale Wisla by budowac swoja potege musi znow przyzwyczajac kibicow do tego ze w Krakowie goscie przegrywaja 0-3 lub 0-4. Z rzadka w ogole strzelaja bramke rywale, ale do tego potrzebni sa odpowiedni wykonawcy i nowy normalniejszy system rozgrywek w ktorym licza sie regularnosc typu 10 zwyciestw z rzedu a nie 2-3 udane mecze potem 2 remisy potemi 3 zwycietwa i pozniej 2 porazki bo "w nastepnym meczu bedzie lepiej". W systemie 18 druzynowej ekstraklasy nie bedzie mniej i bardziej waznych meczow tylko kazde kolejne spotkanie bedzie jak walka o przetrwanie dla poszczegolnych zawodnikow ale i tez dla samego trenera bo w noramlnym systemie nie bedzie juz mowy o tym, ze "kazdy moze wygrac z kazdym" bo sredniacy beda punktowac ze slabeuszami a od najlepszych beda zwyczajowo dostawali po 3,4-0. Koncentracja przez pelne 90 minut + powiekszajaca sie roznica miedzy zawodnikami posiadajacymi umiejetnosci a zasodnikami ktorych tych umiejetnosci nie maja ze srednich klubow.

s1mone 18.04.2017 17:42

Jay Jay trochę ci rzeczywistość odjechała kolego :D

Zauważ, że w naszej lidze od długiego czasu ze świecą szukać zespołu, który regularnie punktuje powyżej 2 pkt na mecz. Nawet tak zachwalana przez wszystkich legła ma z tym problem.

Różnice nie są tak wyraźne jak kiedyś były w poziomie i czasy, gdy ktoś będzie lał każdego i wykręcał 2,5 pkt w meczu raczej nie wrócą. Chyba, że któryś klub w końcu zbuduje drużynę, która o lata świetlne będzie wyprzedzać ligę (jak Wisła za wczesnego Cupiała).

Narazie się na to nie zanosi, a system gry ma z tym niewiele wspólnego.

Karherop 18.04.2017 19:34

@Jay jay

Jeśli będzie 18 zespołów w lidze to automatycznie kasa z NC+ dzieli się na 18, a nie na 16 klubów. Najlepsze kluby w tej lidze są zbyt niestabilne finansowo i sportowo by równać do słabszych.

Dopiero teraz mogłem obejrzeć wczorajszy mecz i muszę przyznać: drużyna zagrała świetne zawody. Perfekcyjnie w obronie. W ataku zabrakło jedynie wykończenia, bo powinno być 2,3 lub nawet 4 do 0.

Llonch zagrał swój najlepszy mecz w Wiśle. Rodzi nam się kawał piłkarza, o charakterystyce jakiej sobie w Wiśle nie przypominam.
Świetnie zagrał też oczywiście Małecki i Cywka. Skąd oni biorą tyle siły by biegać od pola do pola karnego cały mecz?
Gonzales w końcu bardzo solidny mecz, a o Arku Głowackim nie wspominając. Może i Zagłębie było wyjątkowo słabe, ale nie zmienia to faktu. Na boisku była wczoraj jedna drużyna.

ashkeczup 18.04.2017 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1468662)
@Jay jay

Jeśli będzie 18 zespołów w lidze to automatycznie kasa z NC+ dzieli się na 18, a nie na 16 klubów.

To zależy, czy zostałaby formuła podziału punktów. W chwili obecnej jest 37 meczy. Gdyby podział został, mielibyśmy 43, natomiast bez podziały 34. Bez podziału=mniej meczy=mniej kasy. Natomiast przy dodaniu drużyn i obecnej formule bilans zostałby zachowany.

serek.c2 18.04.2017 20:42

"Meczy" to koza...

El'kabat 18.04.2017 20:46

Brawo dla całego zespołu za ambicje i nie pójście po najmniejszej linii oporu.
Do tego elegancko się wykartkowali na rundę finałową.

Widać jeszcze bardziej, że mamy monolit i ekipę, a nie zgraję przypadkowych grajków, jak to było w poprzednich latach.
Trzymam kciuki za zmienników w meczu z Łęczną i oby po następne 3 punkty.

ashkeczup 18.04.2017 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1468667)
"Meczy" to koza...

Prof. Miodek napisał mi smsa, że obie formy są poprawne. Ty natomiast strasznie beczysz o takie rzeczy ;)

s1mone 18.04.2017 21:00

Ciekawostka :
2017 : 1. Jagiellonia - 29 kolejek - 56 punktów | 1,93 punkta na mecz
2016 : 1. Legia - 30 kolejek - 60 punktów | 2 punkty na mecz
2015 : 1. Legia - 30 kolejek - 56 punktów | 1,86 punkta na mecz
2014 : 1. Legia - 30 kolejek - 63 punkty | 2,1 punkta na mecz
2013 : 1. Legia - 30 kolejek - 67 punktów | 2,23 punkta na mecz
2012 : 1. Śląsk - 30 kolejek - 56 punktów | 1,86 punkta na mecz
2011 : 1. Wisła - 30 kolejek - 56 punktów | 1,86 punkta na mecz
2010 : 1. Lech - 30 kolejek - 65 punktów | 2,16 punkta na mecz
2009 : 1. Wisła - 30 kolejek - 64 punkty | 2,13 punkta na mecz
2008 : 1. Wisła - 30 kolejek - 77 punktów | 2,56 punkta na mecz

Ostatnim hegemonem w naszej lidze była Wisła Kraków dokładnie 9 lat temu. Dość dobrze punktowała jeszcze Legia w sezonie 2012/2013 ale to i tak popłuczyny w porównaniu do tamtych wyników Wisły.

Liga się zmieniła, teraz wystarczy wygrywać u siebie i remisować na wyjeździe, żeby być w grze o mistrzostwo niemal do ostatniej kolejki (statystycznie rzecz biorąc). Dlatego też wyniki osiągane obecnie przez Kiko są cholernie imponujące. Niestety muszę przypomnieć, że Wdowiec też świetnie punktował na wiosnę. Miejmy nadzieję, że w grupie mistrzowskiej również ładnie zapunktujemy i wreszcie uda nam się wyniki z wiosny przenieść na jesień, bo od długiego czasu mamy z tym ewidentny problem.

regan 18.04.2017 21:14

Ludzie czy wy zapomnieliscie dlaczego Wdowiec nie punktowal na jesien? Ja rozumiem krotka pamiec ale bez przesady

wolfy 19.04.2017 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abcabc (Post 1468599)
Coooo? https://s15.postimg.org/ulertgc2j/wallbang-emoticon.gif

I to ty śmiesz mówić o głupocie i bełkocie?
Zgranie do zawodnika nadbiegającego z głębi pola to nowy schemat? :lol:
Przecież coś tak głupiego, że w głowie się nie mieści.
Ty nawet nie jesteś w stanie napisac konkretnie o jakie zagrania ci chodzi. Czy zgranie do nadbiegającego na skrzydle, czy w środku. Ale jakby nie było, to oba zagrania są stare jak świat w Wiśle. Na boku robił to Jović, Burliga, Sadlok. W środku Brożek, a nawet Boguski.
Więc o czym ty człowieku piszesz?

Nowe to były machinacje przy rozgrywaniu rożnych i wolnych. Ale i tego już za bardzo nie robią.
Nowość to też cofnięcie się i nie tracenie sił na pressing (to akurat może nie być złe). Chociaż Sobol już tego chyba próbował.
Plus Kiko to ustawianie taktyczne tak, żeby nie było luk. Czasem to wychodzi.

Dobrze wiesz (albo i nie) że wcześniej te akcje były inaczej (gorzej) rozgrywane. Teraz reszta drużyny ściąga obrońców tak że strzelec ma wolny plac. Zupełnie nowa jakość IMHO.
Kolejna nowinka to częste przeżuty od obrony na wolne skrzydło (wcześniej były one grane głównie bezpośrednio do napastnika na zgranie albo liczenie że sam sobie poradzi z czwórką obrońców). To zresztą wszyscy chyba zauważyli. Bardzo często też zmieniamy stronę boiska na mniej zatłoczoną.
Ogólnie staramy się rozgrywać akcje na jak najmniejszą liczbę podań jeżeli tylko jest taka możliwość. Nie ma miliarda bezpiecznych podań jak za Moskala, zawodnicy próbują trudniejszych i bardziej ryzykownych. Pięć się nie uda, za szóstym nasz ma sytuację bramkową. Nie byłoby to możliwe bez zmiany organizacji gry obronnej gdyż nieustannie nadziewalibyśmy się na kontry.
Pressingu bliżej bramki nie było wcześniej. Był na całym boisku dopóki starczyło sił.

Jest tego więcej. Gramy inaczej. Przede wszystkim jednak jesteśmy doskonale przygotowani fizycznie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl