![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ostatni raz na wyjeździe z nimi to chyba w 2010 r. wygraliśmy. Wtedy co przy praktycznie pustych trybunach grali (tam chyba jakiś sektor mieli otwarty), a w końcu wygrać musimy... tak więc tylko 3 punkty.
|
ostatni raz to było za Kasperczaka, przed pamiętnymi JOPowymi derbami
|
ostatni raz to było za Skorży, przy pustych trybunach 0:3. Było to tak dawno temu, że najwyższy czas aby chłopaki wywieźli 3 punkty z Łazienkowskiej. Ruch dał radę, Bruk Bet tylko przez swoją nie indolencję strzelecką tylko zremisował, więc czemu My nie możemy tam wygrać. JJJBG i czekamy na 3 punkty!
|
Na Waszą prośbę, zapisy do Warszawy zostały przedłużone do soboty tj. 11.03 do godziny 13:00.
Kartki z danymi imię, nazwisko i PESEL należy przynieść do Sklepu Reymonta 22 w starej hali Wisły, od poniedziałku do piątku od 9-19 oraz w sobotę od 10 do 13. |
|
Cytat:
Co do meczu to chciałbym żebyśmy wygrali, remis wziąłbym w ciemno ale raczej będzie w czape. |
Będzie ciężko,ale wieżę,że będzie dobrze musi chciałbym aby gola strzelił Mały tak w 90 minucie :) bardziej wk...ic by się ich nie dało :D wyłączyć z gry Odjidja i Rdovica i będzie git malina.
|
"W meczu z Legią @WislaKrakowSA zapewne bez Zdenka Ondraska. Kontuzja. Czech dziś nie trenował z zespołem." - M. Miga
|
Oby to była zasłona dymna.
|
Cytat:
"W ćwiczeniach na boisku udziału nie wzięli Maciek Dąbrowski i Michał Kucharczyk, natomiast Kuba Rzeźniczak nadal trenuje indywidualnie." |
Gil sędzią meczu, kompletnie nie rozumiem jaki sens jest w tym, żeby oba mecze sędziował ten sam gość.
|
Cytat:
|
Cytat:
Moze byc zaslona,bo granie z Pawłem albo ze Zdenkiem czy z nimi dwoma...to rózne schematy i taktyki :) Kiko kombinuj,kombinuj. |
LEGIA WARSZAWA â WISŁA KRAKÓW
Mecze Legii z Wisłą to spotkania drużyn z największą liczbą zwycięstw w historii rozgrywek Ekstraklasy. Legia i Wisła stoczyły już ze sobą 148 meczów na tym samym poziomie. Wojskowi wygrywali 53 razy przy 56 zwycięstwach drużyny Białej Gwiazdy. Dzięki temu drużyna spod Wawelu ma na swoim koncie najwięcej triumfów nad zespołem ze stolicy ze wszystkich ekip występujących kiedykolwiek w elicie. Jest też jednym z siedmiu klubów w dziejach, który w Ekstraklasie zanotował więcej zwycięstw niż porażek Legia. Do niedzielnego klasyku obie drużyny przystępują w podobnych nastrojach. Legioniści w pierwszych czterech meczach obecnej rundy zgarnęli siedem z dwunastu punktów, zaś Wisła zainkasowała ich o dwa więcej. W dobrej, piłkarskiej formie są obecnie dwaj napastnicy Białej Gwiazdy â Paweł Brożek i Zdenek Ondrasek. To właśnie oni będą starali się siać postrach wśród defensorów drużyny ze stolicy. â Pozytywne jest to, że obaj strzelamy gole. We wcześniejszym meczu bramkę zdobył Paweł, teraz ja. Teoretycznie nie zmienia się zwycięskiego składu, ale zobaczymy. Jasne, że presję mamy na sobie obaj, bo każdy chce grać, lecz przekonamy się jaką decyzję podejmie trener. |
no to jest zastrzyk motywacji dla pilkarzy ;)
|
Na legii
Zajrzalem na jakies ich forum i kloca sie strasznie miedzy soba, jedni pisza ze my slabi na wyjazdach a w obronie gra 40 letni emeryt i hiszpanski zaciag, inni pisza ze bedzie zle przytaczajac termalice i ruch, no ciekawe jak to bedzie
|
Ciekawie będzie na pewno, jak sędziuje ten pojeb GiL.
Karawana jedzie dalej, róbmy swoje, a może uda się pokusić o niespodziankę. |
Cytat:
|
Będzie ciężko.
Legia nie podejdzie do nas lekceważąco jak do Ruchu. Mam nadzieję, że nie przegramy, a nasi piłkarze uczynią jakiś kolejny krok do przodu w kreacji gry i wejdą na wyższy poziom. Po to, by następne mecze coraz lepiej wyglądały. |
Cytat:
bedzie bardzo ciezko,tu nie ma co w ogóle dyskutować.Dlatego wazne byly te 3 pkt w Gliwicach. Ale ...nawet jesli (odpukać) nam sie w W-wie nie powiedzie,,to jak popatrzec na kalendarz ...wyglada on do konca dobrze.Musimy wejsc do grupy Mistrzowskiej,z ciezkich to tylko mamy Amike i to u siebie na ktora trzeba sie mega zmotywowac. Takze w Wawie walczymy ,remis byłby super,ale wiadomo ze z Legią to i za Kasperczaka lubilimsy tam dostać oklep.Ale oni dostawali go za to u nas i tak to juz bylo przez lata .Eh fajne te mecze byly keidys :) |
Mecz z Legią nie będzie kluczowy jeśli chodzi o nasz awans do 8. Taki będzie mecz z Orlenem i Termaliką. Oczywiście wiadomo, że każdy punkt przybliży nas do grupy mistrzowskiej. Myślę, że ważniejszy w tym meczu będzie aspekt medialny. Jeśli ugramy dobry wynik, skończą się żarty warszawiaków o IV ligowym trenerze. Najnormalniej w świecie będzie im wstyd :) Damy też mocny sygnał dla kibiców w całej Polsce - wracamy do gry o coś więcej w tej lidze.
|
Nie jestem optymistą przed tym meczem i remis wziąłbym w ciemno. Niemniej liczę że nie będzie jakiegoś blamażu. Walczyć Wisła walczyć! :)
|
Myślę, że padnie dosyć rozsądny wynik, tzn. w myśl zasady "nie może być zbyt pięknie" dostaniemy oklep 2/3:0 i nastroje do koljnego meczu znowu opadną. Ot taka sinusoida drużyny ze środka tabeli, śledząć wyniki Wisły od paru lat można spokojnie przewidzieć stratę punktów, szczególnie z ległą..
|
A ja jestem optymistą jesteśmy w stanie się im postawić trzeba zapierdal...I będzie dobrze Wiselko tylko zwycięstwo!
|
Remis biorę w ciemno.
Niech wygra lepszy. I niech Gil ma dzień konia a nie dzień sprzedawczyka. |
W tym sezonie zagramy z legla 2 razy... raz remis, raz wygrana. Jak bedzie w Niedziele??... chyba remis
Najwazniejszy mecz bedziemy grac z plockiem... jesli wygramy, mamy grupe mistrzowska |
Wypowiadając się nt. najbliższego meczu, Jacek Magiera zwrócił uwagę na pomoc sędziów i innych organów e-klasy udzielaną Legii.
Cytat:
;) |
2-0 dla nas, Brożek x2.
W Wawie komplet, więc piłkarzyki nie udźwigną presji ;) |
Czuję w....... niestety.
|
Cytat:
|
Lepiej się nakręcić na "pewną wygraną" z 7 a w niedzielny wieczór wieszać psy na Ramirezie.
|
Cytat:
Niestety niektórzy uwierzyli że jesteśmy wręcz faworytem bo legła się potknęła 2 razy u siebie. Dopiero będą Ramirez i piłkarze jechani po porażce skoro byliśmy faworytami. Ale my nie nie jesteśmy faworytami więc nie ma się co napinać. Co nie znaczy że i my nie możemy sprawić niespodzianki. |
Mam nadzieje na dobre defensywne ustawienie. Skupienie i asekurowanie. Wtedy mozemy raz czy drugi ukąsić cwelke z kontry.
|
Za wszystko więcej niż porażka powinniśmy nosić naszych grajków na rękach. Nie tak mocna Wisła już przy Ł3 przegrywała, nie oczekujmy samych zwycięstw.
|
Liczę, że powalczą nasi, wtedy będzie szansa na korzystny wynik.
|
Cytat:
|
Bedzie 1-0 ale nie wiem dla kogo. Oby dla nas
|
W tej lidze każdy wynik jest możliwy :) a patrząc realnie po ostatnich meczach stołecznych to raczej pogrom nam nie grozi.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl