Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXII KOLEJKA] Śląsk Wrocław - WISŁA Kraków, 18 lutego, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9761)

wolfy 17.02.2017 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1464726)
Nie wiem czy nie zaryzykowałbym Stilicia od pierwszych minut, biorąc pod uwagę kompletny brak środka w meczu z Koroną.

Czyli chcesz mieć jeszcze większą dziurę w środku z truchtającym Stiliciem? Nie rozumiem...

domin_czyzyny 17.02.2017 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1464727)
Do przerwy 0:1, po przerwie podwyższamy na 0:2 i na ostatnie 10-15 minut wprowadzamy Voldemorta i Valencie :)

rozumiem, że to żart ?

swiety37 17.02.2017 11:33

^^^ Rozumiem, że źle zrozumiałeś? :)
Śląsk - Wisła 0:2 (0:1) ma być :)

A jeśli nie o to chodzi, to nie żart - chciałbym zobaczyć w meczu obu tych skrzydłowych jak najszybciej, chociaż zdaję sobie sprawę, że jutro to praktycznie nie realne ;)

AYALA 17.02.2017 11:41

Śląsk miał przewagę w Płocku- dłużej utrzymywał się przy piłce, częściej strzelał. Nie bedzie łatwo o komplet punktów.

silver03 17.02.2017 11:45

Cytat:

Czyli chcesz mieć jeszcze większą dziurę w środku z truchtającym Stiliciem? Nie rozumiem...
Ustawienie widzę jako 2 walczaków w środku: Llonch i Mąka zapierdzielający w defensywie i kierujący piłki na środkowe koło do Stilicia, który potrafi a) się przy niej utrzymać na tyle by poczekać na podłączenie się innych zawodników do akcji ofensywnej b) wymusić faul c) rozrzucić piłkę na skrzydła do będących w gazie Małego i Bogusia. Wydaje mi się, że szczególnie pkt. a i b brakowało w meczu z Koroną w środku. Zamieniając Stilicia na Popo będziemy mieć 3 walczaków w środku z dużo mniejszą kreatywnością, czyli podanie na środek i od razu strata.

Wiadomo to tylko taka Football Managerowa fantastyka :D

konvict1993 17.02.2017 12:12

Zdecydowanie taktyka 4-2-3-1
Załuska-Cywka,Głowacki,Gonzalez,Sadlok-Maczyński,Popović-Boguski,Brlek,Małecki-Brożek

Kluczem do zwycięstwa musi być wygranie walki w środku pola. Mączyński biegający jak cień za Morioką :D
W ataku jednak Pawka bo tutaj nie ma co szukać gry na Ondraska. Celeban i Kokoszka głową grać potrafią. Tu potrzeba ruchliwości z przodu. Ewentualnie Videmont na szpicy, nutka szaleństwa od Kiko i cała taktyka Ślaska bierze w łeb :D
Skład opieram na graczach którzy dłużej są w klubie bo jednak łatwiej mi ocenić ich przydatność.

tomasz_19 17.02.2017 12:22

silver03 znasz się na piłce jak ja na fizyce atomowej

Stilic jest na razie bez formy, pół roku nie grał, a ostatnia akcja w meczu z Koroną to tylko pokazuje... on będzie powoli, ale systematycznie wprowadzany do składu, a ty chcesz go wystawiać w pierwszym składzie na już i opierać na nim ofensywę...

graj lepiej dalej w te fife :D

silver03 17.02.2017 12:24

Nie pierd.ol mi tu bo w FM ta takta akurat mi pykła :D:D:D

nesta 17.02.2017 13:13

Popovic, Zachare kontuzje... Stawiam, że Llonch i Videmont od początku.

tomasz_19 17.02.2017 13:17

nie .......... zagra Brożek z Ondraskiem... gdzie ty niby widzisz Videmonta? przecież to skrzydłowy...
za Popovicia wszystko wskazuje, że zagra Brlek albo Llonch

nesta 17.02.2017 13:26

Za Zachare. Zachara obok Ondraska był na papierze, grał de facto na prawej pomocy.

I wtedy:

Zaluska - Cywka, Gonzalez, Głowacki, Sadlok - Videmont, Mączyński, Llonch, Boguski, Małecki - Brożek

Ew. Boguski na prawą za Videmonta i Brlek do środka lub po prostu Brlek za Boguskiego.

WioReXXX 17.02.2017 13:26

tez mi sie wydaje ze wyjdziemy dwojka w ataku, a srodku Maka i ktos z dwojki llonch/brlek

ashkeczup 17.02.2017 13:58

Nie sądzę, że wyjdziemy 2 napastnikami na wyjeździe. Koniec końców na Korone też nie wyszliśmy 4-4-2 tylko 4-2-3-1, bo Boguski grał podwieszonego, a Zachara się z Małym po skrzydłach zmieniali. Jeśli tylko Brlek wyzdrowiał to jego miejsce jest w 1 składzie. Llonch jak wszedł w ostatnim meczu to nie do końca wiedział gdzie się ma ustawić. Na wszystko będzie czas, spokojnie

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1464725)
Drużyna z najgoszym bilansem wyjazdowym gra z drużynąz najgorszym bilansem meczów domowych.. w skrócie - wszytsko się może zdarzyć!
różnicą może się okazać że w Krakowie są zdecydowanie lepsze nastroje wokół drużyny niż we Wrocławiu
1:3 ;)

Statystyki mówią, że obie drużyny przegrają :D

swiety37 17.02.2017 14:53

Śląsk - Wisła 0:2 (0:1)

Bramki: Boguski, Brożek

Skład: Załuska - Cywka, Głowacki, Gonzales, Sadlok - Mączyński, Llonch - Boguski, Brlek, Małecki - Brożek

Zmiany: Stilic, Ondrasek, Videmont
:)

kalafior1993 17.02.2017 15:37

@swiety37 Identycznie to widzę z tym że bramki: Brlek, Brożek z całą resztą się zgadzam

El'kabat 17.02.2017 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez butazango (Post 1464662)
Zaluska-Cywka-Głowacki-Gonzalez-Sadlok-Llonch-Brlek-Maczynski-Boguski-Małecki-Brożek
Taki skład chciałbym zobaczyć w sobotę :D

Myslę, że tak właśnie wyjdziemy :) Patrząc po opiniach Kiko to Brożek to pewny skład, pytanie czy będzie chciał dołożyć do tego Zdenka na wyjezdzie, ale wątpię.

Zapowiada się overowo coś czuję i niepewnie ze względu na Gila. 2-1 dla Wisełki

Kamson 17.02.2017 16:19

http://i66.tinypic.com/2d6u6h.jpg

Nasze wyjazdowe statystyki to istny dramat. Gdyby nie gol Małego w doliczonym czasie w Płocku to wyglądałoby to jeszcze gorzej... Najwyższa pora na przełamanie.

Jay jay 17.02.2017 16:57

Ten maczynski to musi grac? On przeciez w meczu z Korona byl cieniem samego siebie.

brylant17 17.02.2017 18:29

Dobrze,że to nie ty ustalasz skład bo byśmy byli w czarnej du..ie a kto ma zagrać ? Stilić bez formy ? To był dopiero pierwszy mecz po przerwie, więc poczekaj z marudzeniem....

Karherop 17.02.2017 18:30

Poprzednio trafiłem idealnie ze składem, więc teraz też się pokuszę:

Załuska - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Boguski, Brlek, Mączyński, Małecki - Brożek, Ondrasek

Największy znak zapytania jest przy pozycji Brleka i ew. grze na dwóch napastników. Llonch w końcu wyjdzie w pierwszym składzie i kto wie czy nie teraz. Jeśli tak to Brlek zagra wyżej, a na ławkę pójdzie Brożek/ Ondrasek.

Nie wiem ile osób czytało wypowiedź Stillicia i jego zaskoczenie że ostatnio zagrał aż 5 minut. Sam jest świadom jak wiele mu jeszcze brakuje do optymalnej formy i nie prędko ujrzymy go w pierwszym składzie.

Typuję jutro debiut Videmonta i wejście z ławki Lloncha i Bartosza.

UcheJ 17.02.2017 19:13

Nie wiem Panowie czy wiecie ale Kiko niegra 2 napastnikami �� na wszystkich treningach cwicza gre z jednym napastnikiem z ustawieniem 1-4-2-3-1 Bogus w ostatnim wywiadzie mowil ze mial grac podwieszonego tylko dla tego ze Brlek wylecial z kontuzja... jutro wychodzimy tak: Zaluska-Cywka-Glowa-Ivan-Sadlok-Bogus-Maka-Pol Llonch-Brlek-Maly- i tu prawdopodobnie Ondrasek choc trener nie daje poczuc zadnemu napastnikowi kto jest pierwszym wyboren... Brlek powinnien wyjsc jak nie do konca zdrowy bedzie to Stilic

pomeran 18.02.2017 00:43

Drobna uwaga co do grafiki.. w Wiśle po stronie asyst na pierwszym miejscu powinien być Krzysztof Mączyński z liczbą 5.

Co do meczu.. mam nadzieję, że chłopaki mają ambicje i zrewanżują się śląskowi z całą mocą. Takie 0-5 byłoby idealne.

Davss875 18.02.2017 04:47

Naszym obowiązkiem jest się zrewanżować za jesienną porażkę. Chciałbym ich rozjechać, ale przy minimalnym zwycięstwie też będę zadowolony. Jeśli nie będzie dało się wygrać trzeba zremisować. Byleby głupio nie przegrać jak rok temu z nimi. Błąd Sadloka i Hołota strzela na 1-0, ale tamten skład i ustawienie Tadzia to była parodia dopiero. Miśkiewicz, Burliga, Głowacki, Guzmics, Sadlok, Uyga, Pietrzak, Bałaszow, Guerrier, Boguski, Ondrasek, środek pola miał nam wtedy wygrać mecz hahaha.
Teraz to będzie wyglądać tak: Załuska, Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok, Mączyński, LLonch, Małecki, Brlek, Videmont, Brożek. Tak ja bym to widział. Na zmiany Ondrasek, Stilic, Boguski, Valencia, Cristian, Bartkowski, Miśkiewicz

butazango 18.02.2017 08:10

Chłopy z Kolumbii jeszcze nie dolecieli, a tu już chcą ich na boisko wpuszczać :O

domin_czyzyny 18.02.2017 10:18

Valencia lata po konsulatach polskich w ameryce południowej czekając na wize i pozwolenie na prace, a Wy chcecie go w kadrze
Jprdle...

Worcester 18.02.2017 13:54

Chodza sluchy ze niezwyciezona Armia Bialej Gwiazdy zbliza sie juz do bram Twierdzy Wroclaw. Podobno o godzinie 18 nastapi okrazenie miasta i decydujace uderzenie. Nieprzerwany szturm ma trwac do godziny 20. Po czym twierdza oglosi kapitulacje i przejdzie we wladanie jedynej krolowej Polski - krakowskiej Wisly. A jej hiszpanski general Kiko Ramirez dopisze do listy swoich lupow 3 punkty!

jova 18.02.2017 14:30

Podano gdzieś 18tkę meczową?
Edit: dzięki azkaz!

azkaz 18.02.2017 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1464868)
Podano gdzieś 18tkę meczową?

na fb na godzinę przed meczem

pawlozm 18.02.2017 16:07

Załuska - Cywka, Gonzalez, Głowacki, Sadlok - Mączyński, Stilic, Brlek -Boguski, Małecki, Brożek.
Ewentualnie za Brleka bądź Stilica (w zależności od dyspozycji) Lionch, a za Boguskiego Videmont. Oczywiście Kobra za Brożka w drugiej połowie.
Jazda, Jazda, Jazda!!
Obstawiam wynik 0:4 dla Wisły :)

wiesniak842 18.02.2017 19:52

Plecy. Tak jak wiekszosc spotkan w polskiej lidze - zero taktyki, pomyslunku, umiejetnosci, walki, pressingu. Czysty przypadek, podobnie zreszta jak nasza wygrana z Korona.

Kamson 18.02.2017 19:54

Kolejny frajerski w....... wyjazdowy.

Przykro to pisać ale... Paweł nie burz swojego pomnika i może przekwalifikuj się na scouta. To przyjęcie podania od chyba Videmonta na 2 metry to podsumowanie formy Brożka.

zim zum 18.02.2017 19:54

I jebło z hukiem...m

Barti 18.02.2017 19:55

Gówno mnie obchodzą, prognozy na przyszłość. Dominować na boisku i przegrać mecz to czyste FRAJERSTWO. Nie ma pretensji do sędziego. Multum rzutów rożnych, z których jak zawsze, gówno wynika! Każdy pkt jest ważny...Nosz k...

brylant17 18.02.2017 19:55

Cywka czego ty stałeś w 82 minucie kiedy Śląsk atakował ? potrzeba napastnika....

Bene Nati 18.02.2017 19:56

Dopiero drugi mecz trenera.

Znaczna poprawa organizacja gry defensywnej.

Zabrakło jakości w ofensywie. Brakuje klasowego napastnika.

Z Jagą też nie będzie łatwo.

Ogryzek 18.02.2017 19:57

Wszedł Stilić na boisko - skończyła się gra. Widać że Semir jest kompletnie nieprzygotowany do gry i wiadomo dlaczego gra Boguski.

Wcześniej mecz raczej pod naszą kontrolą. Zaważył 1 błąd w obronie. Po stracie gola niestety nie "zareagowaliśmy pozytywnie" i skończyło jak się skończyło.

Cóż - trzeba się podnieść i grać dalej.

Davss875 18.02.2017 19:57

Gdzie jest te wasze gładkie 0-4, 0-5 ....a???? Wiedziałem, że tak będzie!!! Frajersko przegrany kolejny mecz! Tak samo frajersko jak rok temu! identycznie! Tylko, że teraz przeważaliśmy, a po jednej ich akcji tracimy bramke, noż ....a mać!!!!!!!!!!! Wyć się chce! ....A 10 porażka, ja .......e. Po .... było pompowanie balona przez niektórych tutaj/.? Chuja będzie, a nie mistrzowska grupa, Już nas Korona łyknęła!!! Arivederci Roma

wester 18.02.2017 19:58

Przegrała drużyna o klasę lepsza. Sląska co by nie mówić drużyna farciarzy. Nie da się jednak w dużym dystansie wygrywać tylko i wyłącznie na farcie dlatego Wisła sobie spokojniej poradzi zaś Sląska z taką grą będzie kopal w grupie spadkowej.

mitmichael 18.02.2017 19:59

Bardzo dobry mecz z naszej strony a wynik we Wrocławiu jak zwykle do dupy i znowu przez brak skutecznosci

Markus 18.02.2017 20:01

Zastanawiam się, jak słabym piłkarzem musi być Bartkowski, skoro w podstawowym składzie znów wyszedł Cywka - najgorszy "obrońca" ligi, przez którego przechodzi dosłownie wszystko.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl