![]() |
Cytat:
|
Wdowczyk na haloween zrobił nam psikus, nawet cukierka nie chciał...
|
Jeśli Alan już musi wystąpić to niech to będzie lepiej defensywny pomocnik. Na stoperze nikt już za niego jego błędów nie naprawi :(
Edit: no to mamy dream team, remis biorę w ciemno. |
Też bym wziął remis w ciemno ... ale niestety pachnie totalnym wpierd...em. Obym się mylił :(
|
Wolfy odszczekasz może co nieco? :)
|
z takim skladem, z taki klopsami w obronie przy straconych bramkach
ten wynik trzeba szanowac gra caloksztaltnie poza zacmienien od 40 do 50 minuty calkiem niezla |
Cytat:
|
Ufff jedank się uadało :). A nie wierzyłem ... oj ja niedobry. Ale po przerwie graliśmy dramat. Cieszmy się z tego remisu :)
|
Niestety nie dane mi bylo ogladac meczu. Patrzac jednak na sklad wyjsciowy a szczegolnie nasza line obrony to bardzo dobry wynik. Fajnie tez, ze nareszcie Wdowczyk zdjal Boguskiego co zaowocowalo bramka Bartosza.
PS. Szczegolnie trzeba sie cieszyc z faktu, ze po tylu kolejkach w koncu wydostalismy sie ze strefy spadkowej. Teraz tylko Leczna pyknac u siebie i bedzie git. |
Co do meczu - na papierze wyglądało fatalnie. Dziś 6 mecz bez porażki, wracamy pomału na powierzchnię.
Alan w obronie w miarę spoko, lepiej niż się spodziewałem, wygrał parę główek, raz uratował nas po błyskotliwym podaniu Popovica. Natomiast w ataku tragedia ... Brelok fajnie strzelił, pozatym OK, mam nadzieję, będą z niego ludzie. Szkoda, że Brożkowi nie wpadł ten lob ... |
Cytat:
Brawo Petar, już jesteś lepszy od Urygi, dzięki czemu niektórzy nie będą Cie stawiać w jednym szeregu. Dzięki za walke, choć gra raczej słaba. |
Po pierwsze... Alan, nie uciekaj od piłki!!! Masz super warunki fizyczne, co dzisiaj pokazałeś kilka razy. Więcej odwagi i zdecydowania, nie zabiegaj przed przyjęciem, a po przyjęciu pociągnij zdecydowanie czasem, zaryzykuj, będzie git.
W pierwszej połowie mega mądra gra, fantastyczne przesuwanie momentami i bardzo dużo zagrań z pierwszej piłki. Pietrzakowi na pewno nie pomogła dzisiaj słabsza dyspozycja Małego. Brożek na bardzo duży plus, Ondrasek walczak, ale jak dobrze dziś technicznie. Popović z Brlekiem (!), Jović. Nie hejtuję Boguskiego, forma formą, ale to inny typ zawodnika. Kilka razy też dobrze upłynnił grę. Bartosz niewidoczny raczej, ale wielkie gratulacje dla niego za bramkę, oby tak dalej. :) Niestety kilkanaście minut kryminału dodaje dużą łyżkę dziegciu, grunt że udało się wyrównać i osiągnąć remis. Przed meczem, z prognozami co do składu, wziąłbym remis w ciemno. Musieli grać w pierwszej tak dobrze i rozpalić apetyty? Edit: Brlek mi przypomina taką dynamiczniejszą wersję Jirsaka. Jeszcze dzisiaj ten gol, on też strzelał u nas piękne bramki. Oby spełnił się tutaj bardziej niż Czech. ;) |
Ciężki był ten mecz. Generalnie graliśmy długimi fazami obronę Częstochowy. Zagłębie było lepsze wg mnie, szczególnie w drugiej połowie.
Fantastyczna bramka Brleka[!], normalnie Kałużny mi się przypomniał, albo Sobol jak jeszcze miał na tyle dynamiki, że był w stanie oddawać strzały z dystansu nie będąc zablokowany. W ogóle pierwsza połowa do straty gola była udana. Może i pozwoliliśmy Zagłębiu grać piłką, ale to my stwarzaliśmy sobie dogodne sytuacje, a Zagłębie nie wiedziało jak nas ugryźć. W drugiej połowie daliśmy się zepchnąć i kupę szczęścia mieliśmy, że wyrównaliśmy. Na minus bardzo wyróżniał się dziś Pietrzak, tyle co on głupich strat / bezmyślnych decyzji podjął to niektórzy za 3 spotkania takiej ilości nie zrobią. Załuska mógł wyciągnąć strzał na 2:1 bo był świetnie ustawiony do strzału w długi... tyle, że był pewien że piłka nie pójdzie w światło. Nie mam do niego pretensji, tylko dzięki swojemu ustawieniu miał szanse to wyjąć. Większość bramkarzy by była bliżej środka i by tej piłki nie byli w stanie wyciągnąć. Załuska jednoczęśnie znakomicie wyczuł intencje i się ustawił tam gdzie przy takim strzale miał szansę bronić, ale potem spieprzył wszystko tym, że się nie ruszył. Szkoda bo byłby gracz meczu. Mam nadzieję, że w następnym meczu zagramy lepiej i wygramy. |
Długimi fragmentami da się tę Wisłę oglądać. Dziś tylko pierwsza połowa.
Brawa dla nowego zarządu, że wytrzymali ciśnienie i nie zwolnili Wdowczyka (pieniędzy i chętnych też pewnie nie było zbyt wielu). PS. Nigdy nie wykrzyczę jego nazwiska na stadionie, ale trzeba mu oddać, że wykonuje kawał dobrej roboty. |
1.Mogliśmy ten mecz wygrać gdy przy stanie 1-0 swoje szanse zmarnowali Brożek i Ondrasek
2.Wszystko się posypało bo głupim faulu Małeckiego,od tego momentu i straty gola graliśmy gorzej od Zagłębia 3.Udało się wyrównać i z tego punktu trzeba się cieszyć |
Niestety Mały dziś nie był sobą w
|
Brawa za walkę. Uryga Brlek i inni dźwignęli dziś ciężar walki. Słabiej Ondrasek Brożek i Mały. Ważne że mamy punkt
|
Chorwacka wersja Urygi pozdrowiła dzisiaj swoich forumowych wielbicieli :)
Już chociaż to, że Bartosz umie dośrodkować powinno być przepustką do pierwszej jedenastki, patrząc na umiejętności w tym zakresie innego znanego zawodnika występującego na prawej pomocy. Brożek zagrał swój najlepszy mecz od nie pamiętam kiedy. Najlepszy nie znaczy znakomity. Żal jak mało brakowało by osiągnąć zwycięstwo. Trochę zimnej głowy w 46 minucie. Jak schodzi Ondrasek w naszym systemie : "kopdoprzoduaondrasekitakwygrawszystko" powstaje dziura wielkości rowu Marjańskiego. |
No cóż, warto zauważyć, że Alan po raz kolejny WYSTAWIONY NA NOMINALNEJ POZYCJI (ŚO) daje radę, co czynił już wiosną 2013 r. Później niestety ktoś zaczął robić z niego DMF-a, ze skutkiem zazwyczaj marnym... Dlatego ja na środku obrony tego chłopaka jeszcze absolutnie bym nie skreślał. Cieszy występ Brleka, jak niemal zwykle bardzo solidny Jović, pożyteczni Brożek i Ondrasek, pokazał się przy bramce niewidoczny raczej Bartosz. Wygląda na to, że możemy już myśleć o równaniu do górnej ósemki. Bez szaleństw, ale pamiętając o tym, co było tak niedawno, jakże cieszy!
|
Dobry remis biorąc pod uwagę przebieg spotkania i nasz skład. Cieszą bramki zdobyte przez rezerwowych i całkiem przyzwoita postawa Alana (aczkolwiek przy drugiej bramce mógł się lepiej zachować).
|
Popovic chyba zaliczył dzisiaj poważny zjaaaaaaaaaaaaaaazd...
Środek pomocy do szybkiej naprawy. Brlek - super strzał, potem kilka razy pokazał umiejętności, ale też zgasł. Ta drużyna pokazuje, że odrobina taktyki i porządnego ustawiania się i można pokonać wszystkich w tej lidze. To zasługa Wdowczyka, oczywiście. |
Pierwsza połowa bardzo dobra. Jak ją oglądałem, zastanawiałem się czy mamy szansę na mistrza, czy pierwszą trójkę, a co se będę żałował ( odpowiedź na pytanie - nic nie brałem) ;) druga niestety dużo słabsza. ( już nie myślałem o pierwszej trójce...) Jeśli chodzi o zmienników: Brlek w sumie na plus, strzelił ładną bramkę, pary razy dobrze zagrał ale powiem szczerze że długo mi znikł z radarów. Pietrzak biegał po skrzydle ale miałem poczucie że z Boguskim najsłabsi ( mogę się mylić) Bartosz brawa za bramkę. Zachara jak zwykle jakieś leżanki na murawie, nie wiem o co temu gościowi chodzi.... Ogólnie widać zwyżkę formy i widać to w tabeli. Pozdrawiam fanów Wisełki.
|
Szkoda tego loba Pawła, swoją profesorską grą zasłużył na tego gola. W takiej formie jest kilka długości przed innymi strikerami z eklapy
|
Jak wygląda nasza sytuacja z kartkami?
Popovic nie zagra z Łęczną to na pewno, ktoś jeszcze się wykartkował? Trzeba mieć już na uwadze powoli nadchodzące derby, dobrze by było gdyby Małecki zaliczył kartkę i z tego co pamiętam to Guzmics |
Jak dla mnie Uryga nie rozegrał dobrych zawodów.
|
Ile Wisła ma pieniędzy na zimowe okienko transferowe?
|
Tysiąc pińcet!!!
|
Uryga nie spalił nam meczu to najważniejsze :) 14 kolejka za nami jeszcze 16 ...wszystko przed nami.
|
Uryga zagrał tak, że jego błędy nie miały raczej wpływu na wynik, ale kilka razy można było mieć pełne gacie.
Brlek poza bramką raczej szału nie zrobił, ale dobrze, że udało mu się strzelić. Z Łęczną też pewnie zagra od pierwszych minut za Popovica |
Mały, jest zmęczony. Nie można orać we wszystkich meczach jednym skrzydłem. trzeba nam drugiego skrzydła!
|
Coś mi się wydaje, ze Brlek z Mączyńskim to będzie nasz optymalny środek od następnego meczu i że Popovic wypadnie ze składu na dłuuugo po tej w sumie bezmyślnej kartce.
Dobry mecz, szkoda głupio straconych bramek, zdecydowanie dało się ich uniknąć. |
Cieszy remis. Wreszcie wyszliśmy ze strefy spadkowej. Teraz przed nami mecz o 6 pkt z Łęczną.
|
Zagłębie wydawało się wczoraj silniejszą ekipą niż Lech, a pomimo to momentami byliśmy ekipą taktycznie lepiej ułożoną.
Zresztą poza tym, patrząc na tabelkę formy plasujemy się tabeli na 2 miejscu (!), tylko za Lechią. Z Łęczną liczą się TYLKO 3 punkty. Po prostu nie wyobrażam sobie innego rezultatu. I każdy kolejny mecz to nasz awans w tabeli :) |
Wynik cieszy, przy takim składzie mogło być znacznie gorzej.
Brlek odpalił, stało się coś niemożliwego. Szkoda, że zaraz potem wrócił do swojej typowej gry - unikania gry. Tym precyzjnym strzałem zrehabilitował się jednak i pokazał, że aż takim kaleką to on nie jest. Jedna jaskółka wiosny nie czyni - przypomnijmy sobie jakie wejście miał Krzywejajo (czy jak tam niektórzy mówili Krzywejaju) |
Jak wyżej, wynik jest doskonały. 2-2 na jednym z najtrudniejszych wyjazdów w sytuacji, gdy nie ma Głowackiego, Guzmicsa, Mączyńskiego + słabszy dzień Małeckiego, który ostatnio ciągnął drużynę niemal w pojedynkę to wynik wyborny, nawet jeśli to klasyczny mecz z cyklu "więcej szczęścia niż rozumu".
Przy napiętym terminarzu z 3 ciężkich, dalekich wyjazdów (2x Lech) przywozimy trzy remisy. Trudno nie być optymistą. |
Cieszy ten punkcik.
Jakby jeszcze dwucyfrową liczbę punktów udało się w tym roku zdobyć to było by na prawdę dobrze + awansować do półfinału PP. Fajny mamy terminarz: 15) 05.11. Wisła Kraków – Górnik Łęczna 16) 19.11. Pogoń Szczecin – Wisła Kraków 17) 26.11. Wisła Kraków – Arka Gdynia PP) 30.11. Wisła Kraków - Lech Poznań 18) 03.12. Wisła Kraków – Lechia Gdańsk 19) 10.12. Wisła Kraków – Cracovia 20) 17.12. Ruch Chorzów – Wisła Kraków |
Kurde - wygrać wszystko u siebie, to będziemy mieli spokojną zimę...
Żadna z drużyn, które przyjeżdżają nie jest aż tak silna, żeby się przed nią położyć, zwłaszcza, że u nas progres... |
Nic nie stoi na przeszkodzie aby wygrać wszystko do końca roku. nawet Lechia nie jest tak silna co pokazała ostatnio Arka. wprawdzie z wielkim fartem ale.................................szczęście sprzyja lepszym
|
Martwi mnie ten mecz, w którym Mały będzie za kartki pauzował. Szkoda, ze nie dostał kartki w lubinie, bo z Łęczną u siebie to TEORETYCZNIE najłatwiejszy nasz mecz do końca roku.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl