Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XIII KOLEJKA] WISŁA Kraków - Bruk Bet Nieciecza, 21 października, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9720)

Karherop 21.10.2016 22:31

Cieszmy się ze zwycięstwa (dopiero 4 w sezonie) oraz w koncu upragnione opuszczenie strefy spadkowej. A jeśli tylko tak dalej będziemy punktować, to może pod koniec listopada awansujemy do czołowej 8.

A i nie wiem co tak przeciętny zespół jak Termalika robi na 3 miejscu. Nasza liga jest po prostu przeraźliwie słaba.

Po zespole widać, że w końcu każdy jest pewny siebie i nie osiada na laurach. A i wypłaty podziałały tylko i wyłącznie dobrze na piłkarzy.

Revolver 21.10.2016 22:40

A założymy się, że i tak (jak zwykle) Boguskiemu przedłużą kontrakt?

radek2323 21.10.2016 22:58

3 punkty najważniejsze.Głowacki Pan Piłkarz dzis dla mnie!GŁOWA jestes Legenda tego klubu!!!

Dzimi 21.10.2016 23:04

Głowacki klasa sama w sobie.

Na drugim biegunie kilka lat młodszy Brożek - forma fizyczna Brożka to jakiś dramat. Gość snuje się po boisku jakby miał kilka lat więcej niż Głowacki. Co się z nim dzieje?

adam_09 21.10.2016 23:54

Inna charakterystyka piłkarza bądź organizmu jak kto woli. Brożek jest szybkościowcem, Głowa wytrzymalosciowcem.

Mnie natomiast w....ia to gadanie, że wyplacili im kasę to zaczęli grać a jak kasy nie bylo w terminie to olewka. Chciałbym przypomnieć, ze to ze nie bylo kasy w klubie to głównie wina piłkarzy. Jakby dali więcej z siebie to i ludzi by więcej na stadion przyszlo, wieksza kasa z transmisji, bardziej atrakcyjny produkt to i więcej sponsorów. Którego z nas trzymalby szef w pracy jakbyśmy na siebie nie zarabiali ?

brylant17 22.10.2016 05:39

Mam nadzieję,że Cobra na dobre się przełamał,coś zaczyna się zazębiać tylko ten nieszczęsny RB9 #hejtstop nawet Załuska nie popełnia baboli,a wczoraj nawet dobrze bronił.Nawet popo zagrał dobre zawody,a szkoda kartki Mąki bo pewnie zagramy z Brlekiem w Lubinie z braku laku.Cieszy mnie postawa Małego, Mały don't stop kolejny dobry mecz w jego wykonaniu.

chwilo trwaj!:

http://images82.fotosik.pl/105/c7e324367660fe65gen.jpg

maciekkk 22.10.2016 06:17

Mecz całkiem OK. Ciężko się gra gdy drużyna broni się prawie całym zespołem. Brakuję wciąż kreatywności w ataku pozycyjnym, bo prawie wszystkie akcje idą stroną gdzie jest Mały, i wrzuta w pole karne.

Udało się strzelić dwa gole i za to należą się gratulacje. Nasza obrona w końcu zaczęła wyglądać tak jak powinna :)

Mam nadzieję, że amice pykniemy i w u nas przyklepiemy awans !

Vinci 22.10.2016 07:06

Załuska bardzo fajnie wczoraj się zaprezentował. Wróciła chyba pewność siebie w bramce i mam nadzieję, że z każdym kolejnym meczem będzie jeszcze lepiej. Z tyłu bardzo spokojnie to wyglądało.

Krakowska podała, że zaległości uregulowane. Teraz trzeba patrzeć kto zostanie z nami na przyszły sezon. Wygląda bowiem na to, że wiosną kończą się kontrakty blisko 3/4 kadry.

brylant17 22.10.2016 07:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1455474)
Załuska bardzo fajnie wczoraj się zaprezentował. Wróciła chyba pewność siebie w bramce i mam nadzieję, że z każdym kolejnym meczem będzie jeszcze lepiej. Z tyłu bardzo spokojnie to wyglądało.

Krakowska podała, że zaległości uregulowane. Teraz trzeba patrzeć kto zostanie z nami na przyszły sezon. Wygląda bowiem na to, że wiosną kończą się kontrakty blisko 3/4 kadry.

Trzeba już w zimie usiąść do rozmów a nie czekać do czerwca przede wszystkim Wdowczyk bo jemu umowa kończy się w grudniu oprócz niego to:

Miśkiewicz
Załuska
Gumiś
Głowa ale on chyba kończy
Bobek
Boguski-out
Zachara

Dobra nie zaśmiecajmy tematu ja tylko podałem co i jak

Barti 22.10.2016 07:41

Cieszę się że Ondrasek w końcu wykorzystał swój atut w postaci wzrostu i postury. W tym od pewnego czasu upatruję jego jedyną szansę. Stałe fragmenty gry. Jego technikę przemilczę. Po takim meczu nie wypada nic na ten temat pisać. Zastanawia mnie tylko jedno. Gdzie on się taki uchował? Bez napastnika i goli daleko nie zajedziemy. Brawa dla całej w drużyny wraz ze strzelcem dwóch goli. Dziękuję!

wislakrakow124 22.10.2016 07:43

Zaluska Jovic i Zachara maja w kontraktach opcje przedluzenia wiec jesli bedziemy chcieli to zostana. Jedynie trzeba Ryska do pozostania przekonac bo Glowa pewnie juz pojdzie na zasluzona emeryture. Boguski i Uryga tez juz lepiej niech poszukaja szczescia w innym klubie.

Co do meczu. Dobry spokojny mecz. O to chodzi. Po tej serii z porazkami teraz rosnie apetyt na zwyciestwa. Oby we wtorek pokazac amice ze Wisla wraca do gry.

Blaszczu16 22.10.2016 08:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1455462)
Głowacki klasa sama w sobie.

Na drugim biegunie kilka lat młodszy Brożek - forma fizyczna Brożka to jakiś dramat. Gość snuje się po boisku jakby miał kilka lat więcej niż Głowacki. Co się z nim dzieje?

Nie zgadzam się co do Brożka. Akurat Paweł robił to co do niego należało. Był łącznikiem między pomocą a atakiem. Kiedy dostawał piłki zawsze próbował to fajnie rozprowadzić, nawet kosztem spowolnienia akcji, ale żeby w końcowym rozrachunku były tego efekty. A Ondrasek w takich sytuacjach biegł na przebój do przodu i w 99% tracił piłkę. O Zacharze nie wspomnę, ten to mi przypomina Sikora...

krzaq12 22.10.2016 08:07

Kolejne świetne spotkanie Popovica.

Zagraliśmy tak jak powinniśmy, strzeliliśmy dość szybko bramkę i mogliśmy grać bezpiecznie.

Teraz PP, w tym momencie tylko to się liczy!!!!

nieznajomy 22.10.2016 10:06

Pytanie czy pauza Mączyńskiego za 6 żółtą kartkę dotyczy tylko lig,i czy też w to wchodzi puchar polski ?

Blaszczu16 22.10.2016 10:19

Raczej tylko lig.

_ukoL 22.10.2016 10:32

Patryk Małecki do reprezentacji Polski!

FrankDrebinTSW 22.10.2016 10:59

To, ze emeryt Głowacki ciagle potrafi wymiatac i na tle obroncow z innych druzyn potrafi sie wyrozniac swiadczy o tym jaki poziom jest obecnie a jaki był 10lat temu. Nawet słaby emeryt Brozek potrafi w tej lidze strzelic czasem jjeszcze gola.

mitmichael 22.10.2016 12:10

Wsiokom z Niecieczy widze sodowka do glowy uderzyła. Najpierw wolali na Małeckiego wypierdalaj gdy schodził a potem pierwsza liga, pierwsza liga Wisła Krakow. Jeden sezon sie im udaje i wszystkie zmysły potracili

St Yabol 22.10.2016 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nieznajomy (Post 1455483)
Pytanie czy pauza Mączyńskiego za 6 żółtą kartkę dotyczy tylko lig,i czy też w to wchodzi puchar polski ?

6? a nie 4?

Jay jay 22.10.2016 14:56

Chłopcy ale to nie jest nawet 50%. możliwości Wisły w tym sezonie. Okrzepnac musi Ondrasek, Mączyński musi brać więcej gry na siebie a jeśli zima dojdą boczni obrońcy + napastnik, który nie usiądzie pod ciężar odpowiedzialności gry na całej długości boiska to miejsce w pierwszej trójce będzie obowiązkiem.

brylant17 22.10.2016 15:00

Tutaj trzeba było by rozgrywającego w finansowym zasięgu, prawy pomocnik i napastnik wtedy coś z tego będzie :D

krzaq12 22.10.2016 15:15

Mączyński dostał 4 żółtą kartę w sezonie, nie 6!!!!!

Jam55 22.10.2016 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1455506)
Tutaj trzeba było by rozgrywającego w finansowym zasięgu, prawy pomocnik i napastnik wtedy coś z tego będzie :D

Zgadzam się w 100% w obronie jakoś zimą sobie poradzimy a w przerwie letniej szukać kogoś za Głowę ale teraz priorytet to prawy pomocnik bo Bogus jak na razie tragedia zwłaszcza wczoraj do tego kogoś z głowa na rozegranie i jakiegoś partnera dla Ondraska i powinno być naprawdę dobrze. W takim przypadku pierwsza 8 to obowiązek a pierwsza trójka bardzo bardzo prawdopodobna. Tylko WISŁA!!!

FraMat 22.10.2016 15:58

Za tydzień prawdopodobna wtopa z miedziowymi i nastrój na forum opadnie.
Obym się mylił

Karherop 22.10.2016 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1455512)
Za tydzień prawdopodobna wtopa z miedziowymi i nastrój na forum opadnie.
Obym się mylił

A ktoś się tutaj łudzi, że pozostaniemy przez następne 24 kolejki niepokonaną drużyną? Z miedziowymi remis będzie dobrym wynikiem i raczej każdy taki 'bierze w ciemno'.

Podstawą jest wygrywać wszystko u siebie i od czasu do czasu skubnąć kogoś na wyjeździe. To tylko tyle i aż tyle by być w pierwszej 8.

Poza tym kolega Framat zapomniał, że po drodze jeszcze jest arcyważny mecz z Lechem w PP.

BlurgH 22.10.2016 16:46

Wbrew pozorom - jeśli będziemy wygrywać u siebie i nie przegrywać na wyjazdach, to mamy do zdobycia w rundzie zasadniczej jeszcze ( poprawcie, jeśli się mylę - 9 u siebie i 8 wyjazd ) co najmniej 35 pkt. Patrząc na poprzedni sezon - to nam daje miejsce w pierwszej trójce ;)
A na poważnie - sytuacja jest coraz bardziej stabilna - po cichu liczę, że zarządowi uda się pozyskać sponsorów, którzy będą indywidualnie finansowali kontrakty zawodników, przez co kadra zostanie wzmocniona w przerwie zimowej i ten sezon zakończymy spokojnie i bez spiny - aczkolwiek wiaderko zimnej wody na głowę każdego, kto choć przebąknie o pucharach....

krzaq12 22.10.2016 16:52

Wcale nie nastawiałbym się na pewną przegraną w Lubinie. Owszem to jest zespół poukładany, grający ładnie i solidnie, ale bez 2 swoich, jeśli nie kluczowych to ważnych ogniw (Dąbrowski i Piątek) już nie jest tak bezwzględnie skuteczny.
Jeśli zagramy na wczorajszym poziomie to nie przegramy.
Tabela jest bardzo płaska, więc wszystko jest możliwe.

Jam55 22.10.2016 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1455517)
Wbrew pozorom - jeśli będziemy wygrywać u siebie i nie przegrywać na wyjazdach, to mamy do zdobycia w rundzie zasadniczej jeszcze ( poprawcie, jeśli się mylę - 9 u siebie i 8 wyjazd ) co najmniej 35 pkt. Patrząc na poprzedni sezon - to nam daje miejsce w pierwszej trójce ;)
A na poważnie - sytuacja jest coraz bardziej stabilna - po cichu liczę, że zarządowi uda się pozyskać sponsorów, którzy będą indywidualnie finansowali kontrakty zawodników, przez co kadra zostanie wzmocniona w przerwie zimowej i ten sezon zakończymy spokojnie i bez spiny - aczkolwiek wiaderko zimnej wody na głowę każdego, kto choć przebąknie o pucharach....

Wiaderko zimnej wody na głowę to mieliśmy po 7 porażkach. Nie jestem w stanie ogarnąć jak mogliśmy przegrać 7 meczów pod rząd a teraz możemy remisować z legla i z kuchenkorzem, wygrywać z termalicą czy wislą płock itd. Dla mnie to jest kompletnie nie zrozumiałe. Można oczywiście tłumaczyć wszystko zawirowaniami w klubie o których każdy wie i pamięta ale do cholery nie można było tak od razu? Chociaż z tych 7 porażek ze 3 remisy jedno zwycięstwo i bylibyśmy w zupełnie innym miejscu. Nie pisze tutaj o miejscu w tabeli chcociaż jest mega ważne ale o karcie przetargowej TS-u w negocjacjach ze sponsorami. Abstrahując od historii Wisły od zdobytych mistrzostw Polski od gry w europejskich pucharach własnie dobra widowiskowa gra oraz jak najwyższe miejsce w tabeli przyciągną kibiców na mecz a co za tym idzie sponsorów.

BlurgH 23.10.2016 08:47

Ale przecież to normalne: Nie ma sianka, nie ma granka. I tylko bardzo naiwni wierzą, że ( z chlubnymi wyjątkami, ale wyjątkami ) u nas jest inaczej...
Tym bardziej cieszą pomysły nowego v-ce prezesa d/s sportowych - może takich "na dobre i na złe" w końcu się doczekamy w większej ilości.

szprotson 23.10.2016 10:41

Popovic coraz lepszy

Fuks 23.10.2016 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1455551)
Wiaderko zimnej wody na głowę to mieliśmy po 7 porażkach. Nie jestem w stanie ogarnąć jak mogliśmy przegrać 7 meczów pod rząd a teraz możemy remisować z legla i z kuchenkorzem, wygrywać z termalicą czy wislą płock itd. Dla mnie to jest kompletnie nie zrozumiałe. Można oczywiście tłumaczyć wszystko zawirowaniami w klubie o których każdy wie i pamięta ale do cholery nie można było tak od razu? Chociaż z tych 7 porażek ze 3 remisy jedno zwycięstwo i bylibyśmy w zupełnie innym miejscu. Nie pisze tutaj o miejscu w tabeli chcociaż jest mega ważne ale o karcie przetargowej TS-u w negocjacjach ze sponsorami. Abstrahując od historii Wisły od zdobytych mistrzostw Polski od gry w europejskich pucharach własnie dobra widowiskowa gra oraz jak najwyższe miejsce w tabeli przyciągną kibiców na mecz a co za tym idzie sponsorów.

kilka z tych porażek to był wynik pecha, stracone gole w ostatnich minutach, brak szczęścia pod bramką przeciwnika.

z kolei te 2 remisy i 3 zwycięstwa to trzy razy bramki w doliczonym czasie gry, które w sumie dały nam 5 punktów więcej. Nie sposób chyba przyłożyć do tego jedną miarę i oceniać, jak to możliwe

krzaq12 23.10.2016 11:21

Cytat:

Ale przecież to normalne: Nie ma sianka, nie ma granka. I tylko bardzo naiwni wierzą, że ( z chlubnymi wyjątkami, ale wyjątkami ) u nas jest inaczej...
Tym bardziej cieszą pomysły nowego v-ce prezesa d/s sportowych - może takich "na dobre i na złe" w końcu się doczekamy w większej ilości.
To nie są chyba tylko ,,czyste" pomysły ale także nowa rzeczywistość w której będziemy musieli się odnaleźć gdyż nie będzie nas w przyszłości stać na solidnych obcokrajowców. Mam nadzieję, że jednak będzie nas stać.
Jestem za, żeby wspierać akademię, uważam że każdego roku dobrze działająca AP powinna dostarczać 2-3 zawodników do kadry pierwszego zespołu. Jednak nie jesteśmy w stanie zbudować Wisły wyłącznie na wychowankach. To musi być mieszanka.

WISŁAZWE 23.10.2016 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1455561)
Popovic coraz lepszy

A) Kasa przyszła na konto
B) Kontrakt zbliża się do końca
C) Obie odpowiedzi są poprawne

pekaczech 23.10.2016 13:10

D) przeciwnik mniej chciał wygrać :lol:

Patryko 23.10.2016 14:03

E) przeciwnik był po prostu żałośnie słaby

Jam55 23.10.2016 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1455565)

Według mnie to chyba zbyt duże uproszczenie ale z drugiej strony coś w tym może być skoro w przeciągu pierwszych 7 meczów wyglądaliśmy po prostu słabo a nagle jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zaczynamy grać nie zmieniając zawodników ani trenera ani nawet systemu gry. Jeśli to byłaby prawda, że grali słabo bo kasa nie była przelana na konto to by po prostu był perfidny sabotaż za który powinni odpowiedzieć ale oczywiście w naszej rzeczywistości nie ma na to szans ( brak kasy na wzmocnienia).

Jam55 23.10.2016 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 1455562)
kilka z tych porażek to był wynik pecha, stracone gole w ostatnich minutach, brak szczęścia pod bramką przeciwnika.

z kolei te 2 remisy i 3 zwycięstwa to trzy razy bramki w doliczonym czasie gry, które w sumie dały nam 5 punktów więcej. Nie sposób chyba przyłożyć do tego jedną miarę i oceniać, jak to możliwe

Masz racje ale chyba zapominasz jaka była gra zespołu na początku sezonu a jaka jest teraz. Te gole w doliczonym czasie gry wyszarpaliśmy należały nam się, cisnęliśmy do końca a wcześniej? W pierwszych meczach sezonu grali jakby jakaś kare odbywali, zero zorganizowanej gry w ofensywie o obronie nie wspomnę
wystarczy sprawdzić ile bramek mamy w plecy.

FraMat 23.10.2016 16:42

Cytat:

Mogę podać D?

D) Wcześniej grali na zwolnienie Wdowczyka, ale zarząd nie miał pieniędzy na odprawę. Postanowili więc grać tak dobrze, aby Wdowczyka wyciągnął od nas Bayern
:haha:

Może być?
:>

BlurgH 23.10.2016 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1455563)
To nie są chyba tylko ,,czyste" pomysły ale także nowa rzeczywistość w której będziemy musieli się odnaleźć gdyż nie będzie nas w przyszłości stać na solidnych obcokrajowców. Mam nadzieję, że jednak będzie nas stać.
Jestem za, żeby wspierać akademię, uważam że każdego roku dobrze działająca AP powinna dostarczać 2-3 zawodników do kadry pierwszego zespołu. Jednak nie jesteśmy w stanie zbudować Wisły wyłącznie na wychowankach. To musi być mieszanka.

Kwestia akademii bezdyskusyjna, natomiast powtarzam to, co napisałem wcześniej - dogadanie się ze sponsorami, żeby przejęli część kontraktów zawodniczych, może być drogą do pozyskania tych właśnie solidnych obcokrajowców ( zwłaszcza takich z kartą w ręce ).
Klub jest w stanie określić, jaką maksymalnie kwotę mogą przeznaczyć na wypłatę dla jednego zawodnika ( w ramach zrównoważonego budżetu klubowego, który nie generuje długów ), a co do reszty próbować pozyskać sponsora.
W kwestii kompetencji do prowadzenia takich rozmów po raz pierwszy mam pełne zaufanie do zarządu.
Ale to temat już do polityki transferowej / nibylandii...

bob85 23.10.2016 17:18

Cytat:

Kontrakt ma do czerwca 2018 :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl