Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XI KOLEJKA] Wisła Płock - WISŁA Kraków, 1 października, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9712)

Dzimi 01.10.2016 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1454654)
kolejny mecz gdzie przeciwnicy maja autostrade w srodku pola - to ze jakis Popovic i Boguski graja to juz przemilcze bo to dawno przestalo byc smieszne- ale Maczynski ?? ogolnie wciaz twierdze ze jestesmy najgorsza druzyna ligi i najslabiej grajaca .... z tej maki chleba nie bedzie - jesli zima nie bedzie jakiegos pozytywnego wstrzasu to nie wierze w utrzymanie z taka gra

Więcej niż kilka drogich transferów potrafi dać zmiana trenera. Przykład przerabiany z przeszłości. Oni nie są słabi, oni nie wiedzą co mają grać. Wdowczyk z drużynami które przejmował zawsze miał dobry start, a po pół roku jego zespoły grały piach. I piach mamy teraz.

Patryko 02.10.2016 01:12

A co mamy grać nie mając jednego skrzydłowego i bocznego obrońcy? Mójta i Boguski są do odstrzelenia z pierwszej jedenastki na JUŻ... niestety nikogo lepszego nie ma. Z jednej strony Boban nie ma za kim pójść na obieg, z drugiej Patryk ma za sobą gościa, który nie daje NIC w defensywie, przez co musi więcej wracać = zmęczenie. Do tego mocno przeciętny środek pola (Popović, mimo że ostatnio chwalony, jest niesamowicie wkurzający z tym przytrzymywaniem piłki, przez co często zwalnia akcję).

Blaszczu16 02.10.2016 06:40

Nie wiem gdzie Nawalka ma oczy, ale Maly od poczatku roku jest jednym z najlepszych w lidze, a ten nie raczy mu wyslac powolania.

zim zum 02.10.2016 07:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1454660)
Nie wiem gdzie Nawalka ma oczy, ale Maly od poczatku roku jest jednym z najlepszych w lidze, a ten nie raczy mu wyslac powolania.

W kadrze gra nie polega tylko na tym żeby lecieć do narożnika i kopać w pole karne.

Blaszczu16 02.10.2016 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1454661)
W kadrze gra nie polega tylko na tym żeby lecieć do narożnika i kopać w pole karne.

Idź na forum motoru.

Jeszcze odnośnie meczu, to ten pajac z gwizdkiem nie wiem gdzie widział karnego? Coś mu się poje.bało. Mójta nawet nie dotknął Wlazłego a ten idiota już gwiżdże. A nie ma czasem takiego przepisu, że sędzia spotkania powinien być z innego województwa aniżeli drużyny grające spotkanie?

Jeszcze taka luźna uwaga co do Jovicia. Chłopak się wyrobił. Od zawsze był niezły w ofensywie, ale ostatnio podciągnął się w tyłach. Zamiast strzelać do własnej bramki, zaczął bronić i już w drugim ligowym spotkaniu wybił piłkę z linii bramkowej. Brawo.

AYALA 02.10.2016 08:11

Najbardziej cieszy dobra postawa Miśka.Pewny bramkarz to połowa sukcesu.Zachara gdyby więcej dostawał piłek na nos od środkowych pomocników to miałby więcej na koncie niż tylko dwa gole.

LucjuszWielki 02.10.2016 08:56

Boguski i Mójta najsłabsi w kolejnym meczu.... Cieźko określić grę Boguskiego, biega jak dziecko po polu, przyjąć nie potrafi, podać celnie również nawet na 3 metry... Mójta bezmyślność większa niż u Sadloka, do tego niemiłosiernie ogrywany na jego stronie, większosć wrzutem przechodzi, ze śląskiem 2 bramy poszły po tym jak nie zablokował wrzuty... DNO!!!

Wygrana, dzień po zwycięstwie a tu dwie strony napisane, pamiętam czasy jak po 10 stron było ehhhh

Szofer 02.10.2016 09:22

postawa w drugiej połowie byla uzależniona od dwóch zmian z jej początku, trener musiał szybko zareagować bo jeszcze 10 min i kończylibyśmy mecz w 10 lub 9, wrócił do grajków z początku rundy i wszystko siadło... niestety widać że nasi boczni obrońcy nie mają zmienników, a zwłaszcza prawy
Mąki i Boguskiego też nie widziałem w tym meczu
narazie wygrywamy z niepełną dyspozycją prawie połowy drużyny... to cieszy, pytanie dlaczego tej dyspozycji nie ma skoro to jest czas kiedy powinni być w gazie

piotek 02.10.2016 09:49

Coś mi umknęło może, ale co z Bartoszem? Naprawdę Cywka jest drugą opcja na prawą obronę?

Przy tym karnym ja te nie wiem, o co chodziło. Nie wydaje mi się, żeby zahaczył o nogi, rękami też go jakoś nie wiadomo jak nie trzymał, a sam Wlazło jakoś tak się wywalił, że mu nogi do przodu poszły. Może ktoś widział lepiej, to mi wyjaśni. Do sędziego bez pretensji - jak nic mógł przynajmniej jedną czerwoną pokazać.

s1mone 02.10.2016 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1454641)
To co gra Rafał Boguski to jest magia.

Wychodzi na boisko i przez 90 minut go nie widać, .......ony Copperfield!

No jak go często bronie, tak w tym meczu zagrał totalny piach.

Nie było gościa w ogóle widać na murawie.

A ludzie narzekali jak Rafał był w formie i odpowiadał za większość goli naszej drużyny:D:D:D

Ejdzbiol 02.10.2016 10:01

Nasi boczni mają zmienników, jeden nazywa się Pietrzak a drugi Bartosz i nie wiem czemu tak mało grają. Wg mnie Pietrzak to już nawet piłkarz na pierwszy skład przy obecnej formie Mójty

krzaq12 02.10.2016 10:08

A ja bardzo dziwię się dlaczego Drzazga nie dostaje szans tak powiedzmy od 65-70 minuty, powinien wchodzić za Boguskiego tak jak miało to miejsce w PP.
Z Zagłębiem bramka i bardzo solidna gra, podobnie z Chojniczanką, z którą zrobił wiele dobrego na skrzydle, przede wszystkim wniósł sporo świeżości.

czaro 02.10.2016 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1454662)
Idź na forum motoru.

Jeszcze odnośnie meczu, to ten pajac z gwizdkiem nie wiem gdzie widział karnego? Coś mu się poje.bało. Mójta nawet nie dotknął Wlazłego a ten idiota już gwiżdże. A nie ma czasem takiego przepisu, że sędzia spotkania powinien być z innego województwa aniżeli drużyny grające spotkanie?

Jeszcze taka luźna uwaga co do Jovicia. Chłopak się wyrobił. Od zawsze był niezły w ofensywie, ale ostatnio podciągnął się w tyłach. Zamiast strzelać do własnej bramki, zaczął bronić i już w drugim ligowym spotkaniu wybił piłkę z linii bramkowej. Brawo.

U Jovica to ja wczoraj widziałem problemy w tyłach.

A sędzie podyktował karnego z niczego, ale później nie zauważył (komentatorzy też) ręki Gumisia.

Davss875 02.10.2016 10:24

Ktokolwiek byłby lepszy od Boguskiego i Mójty. Boguski może wchodzić z ławki na podmęczonego rywala. Ah co za szkoda, że nie ma już nami Sarkiego. Przydałby się teraz! Na lewej obronie najlepsze swoje mecze rozgrywał Cywka. Nie byłby tak niemiłosiernie ogrywany jak Mójta. Mójta ani ustawienia, ani zwrotności, krycie na radar, ani szybkości. Co to za obrońca? Cywka przynajmniej szybki jest. Chyba , że wrócimy do opcji z Sadlokiem na lewą obrone, bo na Mójte już patrzeć się nie da. Na skrzydło Bartosz lub Jović.

St Yabol 02.10.2016 10:31

Patrząc przez pryzmat poprzedniego sezonu to już mamy o 2 pkt więcej niż Górnik po 11 kolejce ;)

14. Podbeskidzie Bielsko-Biała 11 11 2 5 4 9-20 0 1 3 3-11 2 4 1 6-9
15. Górnik Zabrze 11 8 1 5 5 13-19 1 3 1 8-8 0 2 4 5-11
16. Lech Poznań 11 5 1 2 8 8-19 1 2 3 4-6 0 0 5 4-13

Myslę, że takie wyszarpane zwycięstwo w ostatnich minutach o wiele lepiej smakuje niż 2-0 3-0 i daje kopa do pracy.
Małeckiemu wypadałoby postawić duże piwo za to co robi w ostatnich meczach.
Boguski o ile w pierwszej połowie wydawało mi się, że zagrał w miare poprawnie tak w drugie nie zagrał w ogóle.
Mójta dramat...

gdsmk 02.10.2016 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1454675)
Na lewej obronie najlepsze swoje mecze rozgrywał Cywka. Nie byłby tak niemiłosiernie ogrywany jak Mójta.

Oglądałeś może skrót meczu z Zagłębiem Sosnowiec?

Cywka to nigdy nie był obrońcą i takie eksperymenty prędzej czy później zawsze źle się kończą.
Już lepiej żeby grał w środku Głowacki a na lewej Sadlok.

Cywka powinien być zmiennikiem Boguskiego, całe życie tak grał.

Kowalski 02.10.2016 11:09

Niestety obydwie bramki idą w znacznym stopniu na konto Mączyńskiego. Przy pierwszej strat w środku pola. Przy drugiej puścił Gruzina autostradą. Sadlok był bez szans. Nota bene ten ostatni także tragedia.

szprotson 02.10.2016 11:18

Mójta jest przechujowy. Chłop nie moze byc obronca bo on nie potrafi bronic ani sie ustawiać.
Cywka jest jak Mójta tylko ze nie wiadomo jaki ma atut, bo Mójta to ma chociaż strzał/wrzutkę.

Wazne 3 punkty, brawo Mały jedziemy dalej.
P.s. nie powołujcie Patryka do kadry. Na ....? Liczy sie Wisła i to jest priorytet, jebac kadry, tam se dadzą radę.

Davss875 02.10.2016 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1454681)
Oglądałeś może skrót meczu z Zagłębiem Sosnowiec?

Cywka to nigdy nie był obrońcą i takie eksperymenty prędzej czy później zawsze źle się kończą.
Już lepiej żeby grał w środku Głowacki a na lewej Sadlok.

Cywka powinien być zmiennikiem Boguskiego, całe życie tak grał.

Oglądałem cały mecz i tak się składa, że wtedy Cywka był prawym obrońcą. A oglądałeś mecze pod koniec tamtego roku, kiedy Cywka grał na lewej obronie? Wypadł w nich co najmniej korzystnie

gdsmk 02.10.2016 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1454685)
Oglądałem cały mecz i tak się składa, że wtedy Cywka był prawym obrońcą. A oglądałeś mecze pod koniec tamtego roku, kiedy Cywka grał na lewej obronie? Wypadł w nich co najmniej korzystnie

I uważasz, że naprawdę tamte błędy, w tym dwa sprokurowane karne, z których tylko jeden został odgwizdany, popełnione na prawej obronie, magicznie zniknęłyby, gdyby zagrał na lewej?
Ja nie.

fansorina 02.10.2016 12:41

Alternatywą dla Boguskiego mogą być Bartosz bądź Małecki, którego na lewym skrzydle zastąpić by mógł Mójta. Drzazga? Może tak, ale raz zagrał na prawym skrzydle w poprzednim sezonie z Podbeskidziem i to była katastrofa.

Karherop 02.10.2016 13:02

Odnieśliśmy dopiero 3 zwycięstwo w tym sezonie, więc trzeba porzucić styl na bok. Po minie Wdowczyka w drugiej połowie było widać, że jest mega w....*** na drużynę, że nie realizują tego co sobie założyli. Powód na był m.in taki, że to Wisła Płock postawiła wszystko na jedną kartę. Nie jesteśmy jeszcze na tak mocnej pozycji, ani w tak dobrej formie by cały mecz dyktować tempo meczu, Tym bardzie na wyjeździe u rywala który zdobył 2x więcej punktów od nas.

I w sumie tyle. Cieszy zwycięstwo. Hejtować nie zamierzam, choć może i jest o co, ale na to przyjdzie czas jak będziemy w czubie tabeli.

I takie małe przemyślenia na koniec:

Małecki wszystkie swoje 4 bramki w tym sezonie strzela w ostatnich 5 minutach meczu.

Do 10 miejsca tracimy 1 punkt. Po 8 kolejkach to było... 7 punktów straty. Mamy bardzo przewrotną ligę w której w zasadzie nic nie zawaliliśmy fatalną passą na początku sezonu.

regan 02.10.2016 14:19

U nas lewoskrzydlowi sa szczegolnie "popie...rdoleni". Najpierw
Kosa, potem Zieńczuk teraz Mały :) wszyscy w zyciowej formie :)

piotek 02.10.2016 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1454690)
U nas lewoskrzydlowi sa szczegolnie "popie...rdoleni". Najpierw
Kosa, potem Zieńczuk teraz Mały :) wszyscy w zyciowej formie :)

Jest (a może był?) taki piłkarski przesąd, że ;ewy skrzydłowy i bramkarz muszą być lekko "popie...rdoleni" :D
O ile bramkarza rozumiem, to skąd wziął się lewy skrzydłowy, nie mam pojęcia.

Niestety z naszych piłkarzy chyba tylko Małeckiego można określić mianem człowieka z mentalnością zwycięzcy. Dąży do bramki do końca, zawsze daje z siebie 100%. Czasem nawet robi to zbyt huraoptymistycznie. Reszta po stracie pierwszej bramki stanęła i modliła się, żeby nie wpadła druga.

tommiyacht 02.10.2016 19:06

ja nie wiem, już chyba tylko przy 3-0 można być w miare spokojnym o wynik.

wester 02.10.2016 19:45

Fajnie, że Patryk zaczął częściej schodzić na prawą nogę i łamać akcje do środka, to procentuje. Za czasów Macieja Skorży strzelił kilka takich goli dlatego dziwiłem się dlaczego tak rzadko to robi. Jego forma jest rewelacyjna oby tak dalej.

serek.c2 02.10.2016 20:24

Za czasów Skorży to ja pamiętam Małego schodzącego do środka z prawej strony (na strzał z lewej nogi) :)

I brameczki przynajmniej dwie takie pamiętam.

edit. tak teraz myślę, i już sam nie wiem czy to nie było czasem za Maaskanta :D

ulTraS 02.10.2016 20:38

Na szybko to mi wpadają z Apoelem i Arką (za Maaskanta ), obie zejście na strzał lewą nogą ;)

piotek 02.10.2016 20:45

Było jeszcze z Odense, chociaż z prawej strony boiska. Generalnie dość podobna akcja do tej wczorajszej

_al3x 03.10.2016 08:33

Nie rozumiem czemu Wdowczyk tak foruje ustawienie na 2 napastników, skoro nie mam zawodników do takiej gry.
Przy naszej kadrze optymalne ustawienie to 4-5-1 ewentualnie 4-4-1-1. Co do obrony i łatwego tracenia bramek to niestety ale tak będzie i nic na to nie poradzimy. Brak klasycznego defensywnego pomocnika będzie się nam odbijać długo. Ja bym postawił na Urygę, jaki jest ale to typowy defensywny pomocnik, zresztą wystarczy popatrzeć ile przegrywaliśmy i bramek traciliśmy gdy grał. Popović ani to defensywny ani ofensywny, nogę boi się włożyć przy obronie a przy ataku wszystko przez tył przegrywa. Po co nam taki zawodnik. Mójta jak ma grać u nas to tylko na skrzydle, każda akcja jego bokiem to sytuacja bramkowa.

krzaq12 03.10.2016 08:47

Na Uryge..... hahahahahahaha. Ten gość w ogóle nie powinien grać w piłke na poziomie eklasy. Jest za słaby.

s1mone 03.10.2016 09:20

Uryga to Popovicowi może conajwyżej buty czyścić przed treningiem.

I wcale nie uważam Denisa za jakiegoś super grajka. Jest w porządku jak na naszą buraczaną i tyle.

_al3x 03.10.2016 09:33

Większość ludzi jest z góry uprzedzonych do Urygi a ja bym go jeszcze nie skręślał, bo warunki ma dobre i wciąż jest młodym zawodnikiem i mając na ławce Sobola spokojnie mógłby podnieść poziom.

skoro wolicie (drogiego)Popovicia od Urygi to bądźcie przygotowani na to że Wisła będzie tracić sporo bramek. Brak defensywnego pomocnika przy naszej obronie równa się jednemu. Policzcie ile bramek straciliśmy w lidze i pucharach

brylant17 03.10.2016 09:36

Ale nie rozumiesz,że on zawala mecze ?

_al3x 03.10.2016 09:37

a pokaż mi kto u nas nie zawala. Każdemu trzeba dać szanse.

Drako 03.10.2016 09:40

Tak całkiem szczerze, czy potrafisz wskazać choćby jedną zaletę Urygi? Dosłownie jedną. Dobre warunki fizyczne to nie jest zaleta, jeśli nie robi się z nich użytku.

silver03 03.10.2016 09:48

Gwarantuje, że z Urygą na boisku stracilibyśmy o 1-2 bramki więcej. Zapomnieliście już o jego pięknych podaniach w szerz do przeciwnika tuż przed swoim polem karnym! Chłopak gra kryminał w seniorskiej piłce i mam nadzieje, że w tym sezonie już dupska nie podniesie z ławki.

_al3x 03.10.2016 09:51

odbiór ma całkiem całkiem, przygotowanie fizyczne też nie najgorsze. Zaangażowania też nie można mu odmówić, jako nieliczny z naszej kadry jest z Krakowa. Pewnie że przydałoby się żeby z kilka bramek na sezon strzelił czy asystował.

Powiedz mi dlaczego za czasów gry Urygi Wisła tyle bramek nie traciła.

krzaq12 03.10.2016 09:52

Uryga dostal wiele szans, kilkadziesiąt, zagrał może 1 dobry mecz. Wiecznie nie można dawać kolejnych szans.

silver03 03.10.2016 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _al3x (Post 1454712)
odbiór ma całkiem całkiem, przygotowanie fizyczne też nie najgorsze. Zaangażowania też nie można mu odmówić, jako nieliczny z naszej kadry jest z Krakowa. Pewnie że przydałoby się żeby z kilka bramek na sezon strzelił czy asystował.

Powiedz mi dlaczego za czasów gry Urygi Wisła tyle bramek nie traciła.

Odbiór ma całkiem dobory - :lol:
Przygotowanie fizyczne nie najgorsze - lol jaki atut
Zaangażowanie - j/w i :lol:
Jest z Krakowa - :lol:

Chłopak jest BEZ odbioru, BEZ wyskoku, BEZ dobrego ustawienia, BEZ zwrotności, Bez gry ciałem, BEZ podania do przodu, BEZ gry główką, BEZ przeglądu pola, BEZ jakiegokolwiek sensownego podania, BEZ strzału z dystansu, BEZ agresji itd.

Lepiej, że gra Popović, który jest niewidoczny nawet i 80min. w meczu bo nie prowokuje przeciwnika tak jak Uryga swoimi kretyńskimi zagraniami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl