Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [X KOLEJKA] WISŁA Kraków - Legia Warszawa, 23 września, godz. 20:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9710)

Davss875 23.09.2016 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1454111)
Grany z Legia, nie derby :D kolega widze przygotowany od rana ostro zakrapiajac :D

Kolego, ale to też są Derby.
Derby Polski!!!

regan 23.09.2016 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1454158)
Kolego, ale to też są Derby.
Derby Polski!!!

A derby swiata jakie sa? :D

Zwitter 23.09.2016 15:11

Derby Europy to Barcelona - Real, a świata to ja pojęcia nie mam :)

Co do meczu, od dłuższego czasu czuję, że będzie 0:0, co w sumie byłoby niezłym wynikiem. Zresztą taki wynik idealnie podsumuje obecną formę obu drużyn. Tylko nie przegrać.

crazykaro 23.09.2016 15:30

Remis brałbym w ciemno ale skoro nie mogę to liczę na zwycięstwo ;)

Davey777 23.09.2016 15:52

Marzy mi sie zwyciestwo. Już kilka lat nie wygraliśmy na R22. 7egła słaba ostatnio wiec jest szansa. Do boju Wisełko !!!

regan 23.09.2016 16:05

Derby Europy :D idzcie juz na mecz dzieci :)

borkowska 23.09.2016 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1454161)
A derby swiata jakie sa? :D

no ba, POLSKA - NIEMCY :D

Coglin 23.09.2016 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davey777 (Post 1454165)
Marzy mi sie zwyciestwo. Już kilka lat nie wygraliśmy na R22. 7egła słaba ostatnio wiec jest szansa. Do boju Wisełko !!!

Za to my jesteśmy potęgą ostatnio. Wygraliśmy z Piastem 1-0. Wow, klękajcie narody.
Przed pisaniem o tym jaka Legia jest słaba, radze najpierw rzucić okiem na tabelę i składy obu drużyn.

Obyśmy wymęczyli zwycięstwo ale remis też nie będzie zły.

dmc 23.09.2016 16:23

Kibice Ległej przyjeżdzają czy mają jakiś zakaz ?

wordbatata 23.09.2016 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dmc (Post 1454169)
Kibice Ległej przyjeżdzają czy mają jakiś zakaz ?

Bedą byku .

Wojtas 23.09.2016 16:42

Kiedys hity a teraz mecz 16 druzyny z 14 ;D ,do czego to doszło hah

jest szansa na dobry wynik,Legia jest do ogrania,ale ten mecz to serio jedna wielka niewiadoma.

Jak nasi beda na dupach jezdzic to nawet i porażke przeboleje.

1q2 23.09.2016 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1454111)
Grany z Legia, nie derby :D kolega widze przygotowany od rana ostro zakrapiajac :D

To było a propos wpisu 7 kotów że musimy wygrać TEN mecz;)

radek2323 23.09.2016 18:28

Do boju Wisełko!!!!

Elendil 23.09.2016 21:25

ależ niedosyt.

poza pierwszymi minutami drugiej połowy i momencie po niestrzelonym karnym nie pozwalaliśmy Legii na nic. To powinno być nasze zwycięstwo.

mitmichael 23.09.2016 21:26

Gra wyglada coraz lepiej. Wielka szkoda tego karnego, to powinna byc wygrana. Cieszy to, ze konczymy kolejny mecz na 0 z tylu a i Miskiewicz coraz lepiej, oby podtrzymal to co dzisiaj pokazał w kolejnych meczach.

Mixu 23.09.2016 21:27

Brawa dla zawodników za serce do walki. Chcieli dzisiaj wygrać i widać było że bardziej im zależy na 3pkt niż piłkarzom warszawskiej prostytutki.

Serce do walki było tylko trochę głowy do gry brakowało. Pierwsza połowa była fajna bo lewe skrzydło fajnie chodziło nasi praktycznie zawsze byli tam gdzie powinni być. Druga połowa to szarpanina i bicie głową w mur.
Brakuje rozgrywającego to widać i niestety dzisiaj było chyba najsłabsze spotkanie w wykonaniu Zachary. Może jak się bedzie dogrywał z Ondraskiem to z czasem będzie lepiej.

Popović. Człowieku ty jesteś drugim Jirsakiem. Ledwo poprawny i nic poza tym. I bez charakteru. Zamiast się przepychać weź dwóch legionistów na plecy. Wtedy będziesz bardziej męski.

Davss875 23.09.2016 21:28

Popović ty już lepiej nigdy karnych nie strzelaj. czemu nie Mójta???? Boże jak można było karnego nie strzelić??? To trzeba walić, a nie podawać bramkarzowi??? Przez niego mamy o 2pkt mniej. Dziękuje. W styczniu zmień klub!!!

nemox007 23.09.2016 21:33

Byłbym daleki od fali hejtu na Popovicia. Bardziej zastanawia mnie czemu Wdowczyk widząc jak dzisiaj wychodziły mu wolne nie zdecydował się na kogoś innego jak wykonawcę.

Coś ruszyło. Dawno nie pamiętam żeby w DWÓCH meczach z rzędu było widać takie zaangażowanie. Punkt trzeba szanować i iść dalej. Teraz puchar a potem wizyta w Płocku. Wygląda że wszystko idzie w dobrym kierunku.

Trochę się bałem że Sadlok dzisiaj coś odwali ale zagrał dobry mecz, podobnie jak Rysiek.

Oby tak dalej!

rafalek 23.09.2016 21:33

Ta, w zeszłym sezonie 4/4, raz nie strzelił i wielkie aj waj. ....a, nawet Messi nie strzela wszystkich karnych

heoij 23.09.2016 21:39

Było tak blisko... Wystarczyło postawić kropkę nad "i".

Ale nie, znowu czegoś brakowało...

Mixu 23.09.2016 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1454184)
Ta, w zeszłym sezonie 4/4, raz nie strzelił i wielkie aj waj. ....a, nawet Messi nie strzela wszystkich karnych

No tak..tylko frustracja jest WIELKA bo mało kiedy tak się nam należała ta bramka :-/

brylant17 23.09.2016 21:43

Widać,że Popek pobierał lekcje u Krzywerajlo.Dlaczego nie Mójta ? why ?

Robek 23.09.2016 21:51

popovic wypad z Wsly

s1mone 23.09.2016 22:04

Popovicia zawsze broniłem, ale w tym momencie chłop jest zupełnie bez formy. I nie mówię tu o spieprzonej jedenastce.

Gdy trza było grać górą - grał po ziemi, gdy trzeba było grać po ziemi rzucał baloniki, gdy trzeba było przyśpieszyć - zwalniał, piłki rzucał niedokładnie, często na plecy, nie w tempo przez co jego przerzuty nie dawały żadnego pożytku.

Jak zobaczyłem, że to on podchodzi do karnego to od razu wiedziałem, że nie strzeli. Jak można podchodzić do karnego, jak się widzi, że NIC mi nie wychodzi - a tak było z Popoviciem w tym meczu. Nie rozumiem czemu on sam podjął taką decyzję, gdy sam widział, że tak mu piłka nie siedziała.

Już lepszy był w destrukcji, bo generalnie z Krzyśkiem się fajnie asekurują i odkąd grają w środku razem nie tracimy bramek. To w dużej mierze ich zasługa i mimo wszystko llepiej wygląda nasza gra z Popoviciem / Mąką niż z Brlekiem na boisku.

Druga sprawa to moim zdaniem należały nam się 2 karne - ręka Pazdana ewidentna. I moim zdaniem zrobiona z premedytacją. Widział, że traci równowagę i może być setka dla nas to wywinął ręką, żeby wybić. A, że się przy tym debilnym manewrze sam uszkodził? Jego wina.

Zagraliśmy dobry mecz - w 1 połowie warszafka była chyba bez strzału na bramkę. Wynik obiektywnie rzecz biorąc jest też dobry, ale ciężko żeby po takim meczu i tym karnym nie czuć niedosytu. Tak zwyczajnie po prostu szkoda ;(

radek2323 23.09.2016 22:07

Denis dobry mecz dzis szkoda ze karny nie strzelony.

Dzideek 23.09.2016 22:09

O, na C4 dzisiaj pojawili się kumaci w obronie dobrych zwyczajów. Jakiś kosmita wyciągnął telefon w celu zrobieniu płótna od dołu. Zaraz podbiegł na oko 15-sto latek w celu wyjaśnienia sprawy i dania nauczki na przyszłość, że coś takiego będzie karane, pomachał mu paluszkiem :D ale na dopingowanie akurat nie miał aż tyle siły

Coglin 23.09.2016 22:10

....a mać, ja .......e, .... by to strzelił.

I tyle.

wiesniak842 23.09.2016 22:15

Brawo kuerwa!!!!!!! Szkoda amatorskiego karnego ale nie tylko to die liczy. Postawa piłkarzy może poza Boguskin, którego nie było widać taka jaka powinna być co mecz. Niepokoi to że to jest polska liga więc po dwóch dobrych meczach następny pewnie prze.......imy:)

Mixu 23.09.2016 22:20

Abstrahując od sportowej strony spotkania fajnie że otoczka kibicowska była na świetnym poziomie. Mimo słabszej formy piłkarzy można było poczuć oglądając ten mecz jak za dawnych lat gdy takie mecze decydowały o mistrzostwie. Widać że niechęć jednych do drugich jest duża i to cieszy, powoduje emocje i dodaje smaku. Miejmy nadzieję że na mecz do Warszawy na ich ....idołek będziemy jechać jako drużyna z górnej połowy tabeli. Wynik ledwo zadowalający ale to był miły wieczór, niczym powrót do przeszłości.

crux.a 23.09.2016 22:30

Man of the match - Zdenek. Ile ten chłop wygrał przepychanek, ile zgrał górnych piłek! W obecnej sytuacji taki gość to skarb.
Idziemy do przodu. Klaruje się pierwsza jedenastka. Nieźle wygląda gra w obronie. Najbardziej mi żal strzału Mąki sprzed szesnastki. Gdyby to weszło... Z sektora E wyglądało, że było bardzo blisko.

I jeszcze jedno: Legia to najsłabszy mistrz Polski od lat.

Ogryzek 23.09.2016 22:32

Szkoda karnego. Myślę że Mójta powinien strzelać karne. Cóż szkoda, ważne że znowu na zero z tyłu.

Trybuny, oprawa i piro super - naprawdę fajny mecz.

Adenalix 23.09.2016 23:01

Popo niezły mecz, ale zagranie ze stojącej piłki dzisiaj 0 na 5. Jeśli Wisła tak będzie walczyć w każdym meczu to będą się nas bać a nie my ich.
Przed meczem myślałem: biorę remis w ciemno, a po meczu jest niedosyt.

Wojtas 23.09.2016 23:04

Legia ,to jest naprawde zastanawiajace.Niewiem jakim cudem oni graja i awansowali do LM,serio.To co grają to na kolanach do Czestochowy ze trafili na ten Dundarwelk czy jakos tak,. ,bo jakby dostali byle jakiego sredniaka z ligi beligjskiej czy holednerskiej wyzej nie mówiac,to by dostali piekny oklep i w zyciu by do LM nie awansowali.Zreszta przed meczem pisalem ze są ciency jak Wawrzyniak i trzeba było jeszce mocniej na nich grać,to by w koncu cos wpadło.Tak słabego Mistrza Polski to niepamietam....
Mecz w naszym wykonaniu,no coz jesli tak bedziemy grac to widzę swiatelko w tunelu,walka byla ostra ,mecz z duzym wskazaniem na nas.
Podobal Mi sie Ondrasek,jakby coraz lepszy,silniejszy,on tak kiedys grał,zgrywał pilki,przyjmował,strzelał,potem zgasł,ale teraz widac ze jest coraz lepiej.

P.S Tez mi sie wydaje ze na meczu bylo duzo weicej niz te prawie 20 tys ludu co podaja :),ale skoro stadion byl zgloszony na 20 to nie wypada wiecej podać xD.
No i troche wlasnie stare czasy sie przypomnialy,to juz nie ta Legia z Łokietkiem ,Beretem czy Kucharskim Czarusiem ,ale dalej mozna ich nienawidzieć XD.

Patryko 23.09.2016 23:07

Chciałbym zobaczyć jakieś podsumowanie nt. punktów straconych przez niestrzelone karne z tego i poprzedniego sezonu. Założę się, że Wisła byłaby silnym, samodzielnym liderem.

Mecz przyzwoity w naszym wykonaniu, choć trzeba uczciwie przyznać, że Legia była dziś słaaaabiutka.

zim zum 23.09.2016 23:27

Mecz bardzo słaby. Z tak grającą Legią, to jest dla nas strata punktów. Inni byli w stanie wygrać.

wolfu 23.09.2016 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 1454188)
popovic wypad z Wsly

Robek, wypad z forum.

Jeden z najlepszych na boisku, wielokrotnie cały ciężar rozgrywania i wizji akcji spadał na niego. Karny - no cóż, byłyby dwa punkty więcej. Ale grą się wybronił.

Jak każdy dziś, brawo Panowie, w końcu wracamy do gry, wraca nasza Wisła. Szkoda, że tak frajersko remisujemy, bo Legia wystawiła się swoją żałosną grą jak na tacy. Mam nadzieję, że limit szczęścia wykorzystali już dziś, i dostaną solidny w....... w Lizbonie.

Vinci 23.09.2016 23:42

Ile ja czekałem na taki mecz. Z tyloma ludźmi, z oprawą i bez podziału na trybunach, jak ostatnio. Atmosfera dala sporo frajdy. Szkoda punktów bo wygrana była na wyciągnięcie ręki, jak również ucieczka z ostatniego miejsca w tabeli. Dziwnie z ta frekwencja. Szczególnie,ze musieli ludzi na dodatkowe sektory wpuścić bo nie mieścili się w tych początkowo udostępnionych...

St Yabol 23.09.2016 23:57

Szkoda, szkoda, szkoda. Niewiele brakowało, ale można iść dalej z podniesioną głową. Oby teraz była wygrana na wyjeździe.

Ciekawe jakie kary po meczu będą.

regan 24.09.2016 00:58

Mecz fajny. Dwadzieciakilka tysiecy ludzi, dym, animozje, doping, czyli to co kibol z krwi i kosci lubi najbardziej. ;) W koncu jacys normalni ludzie na sektorze E. 21 i 22 z dobrym dopingiem wiele osob sie włączyło w doping, malo ....usiow laleczek dziadkow i innych gamoni. Wizualnie bardzo fajnie to na E wygladalo. Szkoda ze C nie chcialo prowadzic dialogu z E ograniczajac sie do sporadycznego kto dzis wygra? Jestem kibicem itp. Hsv powinno isc z calym stadionem na 2 strony w szczegolnosci jak na E dzisiaj naprawde kibolska ekipa. Ale to moze na przyszlość. Żaluje tylko ze ci ludzie ktorzy dzisiaj byli a wygladali ze nie byli z pierwszej łapanki tak nieczesto odwiedzaja nasz stadion. Taka liczba na kazdym meczu przez cala runde i mamy dlugi splacone. Tyle i az tyle. W kazdym razie nakrecajcie. W perspektywie, Nieciecza, prawdopodobnie Amika w PP, trzeba kuc żelazo poki gorące.

Rob_Zombie 24.09.2016 05:37

W końcu doczekaliśmy się drużyny na poziomie Ligi Mistrzów!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl