![]() |
akcję na FB musi założyć albo admin tej strony ewentualnie wislaportal. Jak założy ktoś z nas to uja z tego będzie bo nie mamy siły przebicia. Pytanie teraz co to ma być, gdzie i kiedy? Co chcemy i w jakiej formie przekażemy?
|
I trzeba oczywiście zgłosić to do UM. Wymaga tego ustawa - prawo o zgromadzeniach.
|
Najlepiej było by to okazać na meczu z piękną oprawą i dużą frekwencją, wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że mereś będzie na stadionie i po jego zakończeniu. Jednak to nie realne skoro Ruch już nas przekszykuje u siebie. Medialnie wtedy jest też najlepiej
|
Niech się "gołodupcy" zaprezentują chociaż i pokażą czy możemy ich szanować czy też nie ? Czy stać ich na chociażby "skarpetki" ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do samego pomysłu pójścia pod klub - sugeruję rozwagę w postępowaniu bo nieprzemyślanymi działaniami można tylko zaszkodzić a tego chyba nikt - komu na Wiśle zależy - nie chce. Wplątanie w to ludzi znanych może zdecydowanie pomóc (Daniec, Sikorowski, Schimscheiner) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To nie Włoch się ze mną kontaktował. P. S. Nie jestem żaden pan. |
Cytat:
JM musi odejść i to jak najszybciej. Pozdrawiam. PS. Nie można natomiast tracić wiary i trzeba działać! Trzeba protestować i pokazywać JM, że nie jest to klub z zapi@#owa, tylko Wisła Kraków. Dlatego manifestacja MUSI się odbyć. |
10 000zł na 0% na 5lat
|
Cytat:
|
Chce Ci chyba pożyczyć na zakup :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
niby kropla w morzu potrzeb ale my nieskutecznie przez kilka lat szukalismy sponsora koszulkowego na poziomie 4-5mln zl. za sezon Panie i panowie! Wszystkie rece na poklad! Dzialajmy! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.dzielnica18.krakow.pl/ind...port&Itemid=24 Oby tylko nie powtórzył się i nie zrealizował, schemat tamtejszego upadku. |
Ktoś to musi koordynować, nakreślić szkielet działań. Bez tego będziemy tak sobie p@#$ć przez kolejnych 30 stron.
Wydaje mi się, że świetnie byłoby, w obliczu powagi sytuacji, żeby skoordynowały to wspólnie redakcje tego forum i wislaportal.pl, gdzie odbywa się podobna dyskusja. Ja wiem, że to względem siebie konkurencja itd. ale to nie czas na takie rozkminy. Za rok obie redakcje mogą prowadzić relacje z IV ligii dla garstki "kumatych". Niezbędne też będzie zaangażowanie w to znanych osób. To zapewni zasięg i zainteresowanie poważnych mediów. Ja ze swojej strony mogę zaoferować dotarcie do takich osób i podjęcie próby ich "zwerbowania". Ale to ma sens dopiero, kiedy będzie wiadomo, co, jak, kiedy i dlaczego. Redakcjo? |
ustalcie warunki wydatkowania tych pieniędzy - proste jasne i klarowne. Jawne i łatwe do skontrolowania.
Podajcie konto - będziemy płacić. |
Gdyby 30 tys. kibiców było wstanie wpłacać 100 zł miesięcznie na Wisłę, to mielibyśmy 36 mln zł w skali roku. od samych kibiców... ja mógłbym tyle płacić i myślę, że większość z Was też. 100 zł to obecnie 7 paczek szlugów, 35-40 piw w sklepie, 4 butelki wódki. nie wiem tylko czy byłoby nas tylu.
|
Cytat:
tym samym nasuwa sie pytanie kim sa MY? wydaje mi sie ze akurat ostatnia akcja crowdfundingowa pokazala ze potencjal jest |
No Panowie jestem zbudowany. Mniej" gdybań" więcej konkretów, pomysł na manifę przy stadionie dobry. Spróbujmy, ile osób przyjdzie - to sprawdzian , i policzenie "wojska" Razem Wiślacy
|
1200 zl rocznie...ja tez moglbym placic. Ale takich osób będzie mx 1000...
|
Już tysięczny raz taki pomysł powstaje na forum sb itp...(zbiórka pieniędzy typu socios) i kolejny raz muszę napisać prostą i logiczną odpowiedź na taki pomysł: NIE
Chcesz wesprzeć klub? Kup bilet... Kupiłeś bilet? Kup bilet koledze i go weź... Nie masz już więcej kolegów? Kup koszulkę... Masz koszulkę? Kup co innego... Jak już nie chcesz kupować to namów kogoś... A ostatecznie jak już wszystko powyższe spełniłeś - daj kasę Akademii, bo tylko tam jest obecnie prowadzona polityka która jest wędką dla klubu, która daje możliwość rozwoju. Poprawa sytuacji i wizerunku Wisły to głównie więcej ludzi dbających o Wisłę, nie sam budżet, który jeden z drugim przeje. Nie znajdzie się nawet 100 ludzi, którzy będą przelewać kasę regularnie, bo efekt ich wpłat nie będzie widoczny...Wisła potrzebuje rozwoju od kibiców w formie widocznego wsparcia, takiego który zostanie doceniony przez sponsorów. Więcej ludzi wokół klubu, więcej wydarzeń, więcej pozytywnych informacji. Gdyby rzeczywiście stworzyć suwerena socios, to co innego, ale Wy nie o socios tu prawicie...a o zapomogach w stylu 500+ |
tylko i wylacznie socios.
Proponowałbym od razu dołączyć ankietę : Płaciłbyś 100 czy nie ja dam 100 miesięcznie. moge nawet ogarnac wiecej, pomóc w biurze prasowym czy ogarnac małego sponsora etc. |
Cytat:
chcemy pomoc ale i wymagac to czy to ma byc cos na wzor socios czy inny rodzaj wspoltowrzenia klubu to kwestie do ustalenia... nasz klub musi byc zarzadzany na kazdym szczeblu przez ludzi ktorzy maja wiedze, umiejetnosci jak i doswiadczenie... i co moze najwazniejsze, pasje! od wielu lat klub funkcjonuje na chorych zasadach i czas go wyleczyc... byle by pacjent przez nasza opieszalosc nie zmarl na stole operacyjnym... |
Cytat:
Mamy problem, żeby na mecz Gwiazdy dla Białej Gwiazdy przyszło 16 tyś ludzi JEDEN raz w historii. A Ty chcesz, żeby miesięcznie 30 tysięcy ludzi płaciło po 100 zł? :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie opowiadajmy tutaj narazie o socios. Trzeba stworzyć do tego klimat. Pokazać, że kibice mają siłę i mogą przeciwstawić się mocno takiemu podejrzanemu typowi jak JM. Dlatego trzeba działać! Błagam, niech ktoś to zorganizuje! Ktoś, kto ma więcej czasu niż ja (jestem bardzo zapracowany). Z chęcią natomiast przyjdę na wielką manifestację pod stadionem. I to trzeba zrobić! Już! Inaczej nasz klub popłynie na dno. Zresztą już na nim się znajduje - i mówię tu bardziej o dnie moralnym, a nie sportowym.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl