Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

Tarann 29.07.2016 16:04

Spodziewajmy się transferów :) lista jest długa :http://www.transfering.pl/kluby/menadzer/16,marek-citko

nesta 29.07.2016 16:04

Edit.

Moim zdaniem to będzie słup też/ładniej mówiąc papierowy właściciel. Realna kasa przyjdzie z innej strony.

zozo 29.07.2016 16:09

Faken. Z ryja Pyżalski.

Jeszcze to:
http://www.fakt.pl/kobieta/plotki/jo...-razem/fmhtqd0

heoij 29.07.2016 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1444658)
Mam nadzieję, że nas nie wydupczy jak Aśki Jabłczyńskiej.

:D:lol:

Szczerze nie ma się czym zachwycać, gość najpierw chciał kupić Koronę Kielce a jak mu nie wyszło to przyszedł do Wisły...

Czyli jesteśmy drugim wyborem...

filoo 29.07.2016 16:15

no to jedziemy z opiniami

http://www.cksport.pl/pokazWiadomosc...j_nie_byc.html

Ciekawe ?

For_FuN_ 29.07.2016 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jackieboy (Post 1444659)
Smutne czasy już nadeszły i trwają od kilku (5?) lat.
Teraz na pewno zniknie nie wiadoma co dalej.
Mam nadzieję, iż pójdzie to drogą Legii, gdzie mimo braku ładowania kasy w budżet klubu, funkcjonuje on bardzo sprawnie i jest do pozazdroszczenia dla innych.

Powodzenia

Przecież Mioduski i Leśny kupili klub zbudowany przez ITI(mowa o sponsorach, kadrze, akademii, itd., a przede wszystkim masie wpompowanych pieniędzy i spłaceniu długów). Co tutaj mieli dokładać? Jedynie powiększać budżet(kupowali Legię z przychodami 90 mln zł/rocznie). Troszkę inna sytuacja i punkt wyjścia. Dlatego potrzebny był właściciel z głową na karku, a ktoś taki...

Bene Nati 29.07.2016 16:22

A więc stało się.

Czas zweryfikuje wszystko.

Barti 29.07.2016 16:22

To się musiało stać...Kości zostały rzucone...Taka kolej rzeczy...Trzeba im patrzeć na ręce...

Rob_Zombie 29.07.2016 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filoo (Post 1444669)
no to jedziemy z opiniami

http://www.cksport.pl/pokazWiadomosc...j_nie_byc.html

Ciekawe ?

Już drugi raz widzę tutaj ten link i się zastanawiam ,co' tu jest ciekawe? Że radni mający pojęcie o piłce takie jak ja o szydełkowaniu podjęli taką a nie inną decyzję a przed mediami starają się jej bronić? "Paaanie, gdyby nie nasza wzrorowa postawa to ten klub by nie istniał! Dlaczego? Bo tak!"

nesta 29.07.2016 16:28

"Śledztwo" kibiców trwa :D

Na FB w znajomych ma połowę warszawskiego, celebryckiego światka plus kilku poważnych biznesmenów. Np. Brzoskę.

Ma tylko 30 lat. Siłą rzeczy za mało, aby zbudować majątek, który choć pozwoli planować Wisłę na wiele lat w przód.

Im więcej spływa faktów tym bardziej jestem pewien, że to zwykły słup, za którym idzie kapitał. Jak ktoś napisał - niech będzie i tak, ale oby ten kapitał był pewny i mądrze lokowany.

czarny7777777 29.07.2016 16:28

Mioduski i Leśnodorski przyszli w sezonie gdzie Legia zdobyła mistrzostwo gdzie mieli kase z gry w fazie grupowej ligi europy + mieli młodzież (która mogli sprzedawać np Furman za 2,5mln euro )

filoo 29.07.2016 16:30

@Rob_Zombie

mnie bardziej chodziło o fragment z negocjacjami z kopaczmi i Jego zachowaniem względem nich. Oceniiamy to pozytywnie, negatywnie, czy jak ?
Podobno też w negocjacjach z Miastem ( Kielce ) grubo cwaniakował

Worcester 29.07.2016 16:32

Ciekawe kto za nimi stoi.

jova 29.07.2016 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1444667)
Czyli jesteśmy drugim wyborem...

A czasem Wisła nie była też dużo droższą opcją? Choćby z racji zadłużenia?

Bene Nati 29.07.2016 16:36

Lista życzeń kibica Wisły jest długa. Mają co poprawiać.
Sporo kasy trzeba wpompować na rozruch.

Poprawa od strony sportowej a co za tym idzie finansowej w oparciu o jakiś sensowny długoterminowy plan rozwoju,
Poprawa marketingu, wizerunku klubu,
Utrzymanie pozytywnych relacji z kibicami,
Poprawa detali stadionu miejskiego,
Wy... Kapki..
Zatrudnienie dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia,
Utworzenie sieci skautów...

Same oklepane banały... w sumie.

Arked 29.07.2016 16:37

Na razie nie wiemy nic konkretnego. Należy poczekać na wizję rozwoju klubu jaką przedstawi nowy właściciel. W dziedzinie organizacji i zarządzania klubem jest duże pole poprawy i na to głównie liczę.

TSWojtas 29.07.2016 16:38

Jak wyjebią Kapkę będzie na plus!

WISŁAZWE 29.07.2016 16:42

Nie jestem zbyt optymistycznie nastawiony. Nie ukrywam, że dość mocno zaskoczył mnie fakt przejęcia Wisły przez tych dwóch Panów. Optowałem za zamianą, ale czas pokaże czy to dobry wybór.

Czas na czyny nie nie słowa, bo od ładnego pierrdolenia na konferencji to już mieliśmy specjalistów.
Jestem ciekaw kto za tym wszystkim stoi, bo obaj Panowie są raczej za słabi w uszach, żeby to dźwignąć.

Może po przedstawieniu planu działania będziemy coś więcej wiedzieć. Oby.. Oby nie zakończyło się to czarnym scenariuszem.

Patryko 29.07.2016 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1444683)
Jak wyjebią Kapkę będzie na plus!

Przecież już oświadczyli, że dyrektorem sportowym będzie Citko. Zdzisław - pakuj się :D

Co do nowego właściciela - mam nadzieję, że ma plan i środki na jego realizację. Mnie osobiście wygląda na figuranta, za którym stoi jakaś grupa inwestorów (mam tu na myśli gwarantowanych sponsorów). Wypada mu życzyć samych sukcesów.

Mar85 29.07.2016 16:50

A kto jest? Każdy myślał że jak do tego dojdzie to przyjdzie poważny właściciel. Na razie wiadomo tyle że 2 gołodupców kupiło najlepszy klub ostatnich 20 lat w Polsce....

BiałaGwiazda 29.07.2016 16:52

Co nieco o naszym nowym właścicielu:

Cytat:

Meresiński mówił też, że pod względem finansowym był i jest przygotowany na przejęcie Korony. W przygotowanym na konferencję biogramie możemy wyczytać, że jest biznesmenem oraz inwestorem działającym w sektorze nowych technologii. Jest między innymi twórcą serwisu Projekt-Gmina.pl, umożliwiającym wymianę informacji oraz ofert między samorządami. Specjalizuje się też w zarządzaniu i optymalizacji rozwiązań ubezpieczeniowych dla klientów korporacyjnych. Jest absolwentem Instytutu Prawa i Administracji.

Czytaj więcej: http://www.echodnia.eu/swietokrzyski...rony,10049492/

Co by nie mowić,prezencja naszych nowych właścicieli konkretna. Prawdziwi playboye :D
http://bi.gazeta.pl/im/37/38/13/z201...-i-Marka-C.jpg

jackieboy 29.07.2016 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1444671)
Przecież Mioduski i Leśny kupili klub zbudowany przez ITI(mowa o sponsorach, kadrze, akademii, itd., a przede wszystkim masie wpompowanych pieniędzy i spłaceniu długów). Co tutaj mieli dokładać? Jedynie powiększać budżet(kupowali Legię z przychodami 90 mln zł/rocznie). Troszkę inna sytuacja i punkt wyjścia. Dlatego potrzebny był właściciel z głową na karku, a ktoś taki...

Tu też nie przychodzą właściele na ziemie posypaną wapniem.
Masz sponsora na koszulkach.
Masz dzierżawę treningówki.
Dług (to nie jasne) ale wydaje się, że nie ma już nad karkiem kilku dziesięciomilionowych zaległości.
Płace nie trawią takiej części budżetu jak w L czy Wiśle wcześniej.

Pole do popisu jest

wiertar 29.07.2016 16:57

cos czuje ze bedziemy lechią 2

nesta 29.07.2016 16:58

W oficjalnym oświadczeniu jest nawet mowa, ze ktos za nimi stoi. Spokojnie. Trzeba poczekać.

seba_109 29.07.2016 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1444695)
W oficjalnym oświadczeniu jest nawet mowa, ze ktos za nimi stoi. Spokojnie. Trzeba poczekać.

w którym zdaniu jest to opisane?

pomeran 29.07.2016 17:08

Nikt nie wie jak to jest z finansami u nowego właściciela... ale czy zakładamy, że Pan Bogusław Cupiał, który co by nie mówić - miał do Wisły serce, sprzedał ją jakimś kolesiom za kilka mln i pozwolił na jej popadnięcie w piłkarski niebyt ? Wydaje się to wątpliwe. Skoro było ich stać na zakup Wisły, znaczy że kasę mają nie taką małą jak się tu kreśli. Opierając się na oświadczeniu - gwarancje bankowe również zostały przekazane. Czas pokaże dokąd zmierzamy.

na koniec gorzka refleksja... p.Cupiał przespał nie tylko okres śwetności Wisły, ale przespał również moment na jej sprzedaż. Bo lata wstecz.. wartość Białej Gwiazdy była dużo wyższa. Tak naprawdę z TF zmierzaliśmy powoli w dół. Quo Vadis Wisło..

jackieboy 29.07.2016 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1444695)

Może......Cupiał?

rafalek 29.07.2016 17:13

Ciekawe, czy na koszulkach pozostanie Telefonika jako sponsor, czy wprowadzą do klubu kogoś swojego?

Jacha 29.07.2016 17:16

^ Do końca rundy jesiennej ma być jeszcze TF na koszulkach.

Karherop 29.07.2016 17:21

Jak u większości tutaj więcej u mnie niepewności, niż nowej nadziei .

Pytanie jaką drogą podążymy. Legii, Lechii czy Polonii Warszawa?

bódyń 29.07.2016 17:23

Pare słow o wascicielu
http://weszlo.com/2016/07/29/jakub-m...akow-kim-jest/

Mlecz 29.07.2016 17:25

A u naszego nowego właściciela - Waldemar Kita w obserwowanych na twitterze... ;)

OpEnTaNy 29.07.2016 17:27

na Fb tez ma pare znajomych z showbiznesu i paru znanych pilkarzy moze nie jest taki przypadkowy jak sie wydaje

WISŁAZWE 29.07.2016 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mlecz (Post 1444704)
A u naszego nowego właściciela - Waldemar Kita w obserwowanych na twitterze... ;)

Czego to dowodzi? :D
Że jest słupem Waldemary Kity?

A może Michnika bo na fejsie ma w polubionych Gazetę Wyborczą.

El'kabat 29.07.2016 17:34

Będzie gruba pralka i tyle w temacie. Słup jakich wielu.

Wojtas 29.07.2016 17:35

Kurczę...sam mam mieszane uczucia.Z jednej strony Wisla w niebycie potrzebuje pomocy,ale czy nowy prezes ją da?Mam do niego umiarkowany stosunek na razie.
Z drugiej strony Cupial nie sprzedal by WIsly byle komu,mysle ze za tym stoi cos jeszce ,bo to narazie wyglada troche jak młody facet kupowal od millionera klub ,ot tak.

speedfashion 29.07.2016 17:36

Jakiś taki... w typie DG77.

Tu niby ksiazka napisana, a teksty z SM, jak gdyby polski byl jego drugim jezykiem.

No coz, pewnie przebojowy i ze znajomosciami, wiec na dobrego slupa w sam raz.

Rob_Zombie 29.07.2016 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 1444689)
A kto jest? Każdy myślał że jak do tego dojdzie to przyjdzie poważny właściciel. Na razie wiadomo tyle że 2 gołodupców kupiło najlepszy klub ostatnich 20 lat w Polsce....

Faktycznie gołodupce, kupili klub za 20 milionów złotych (zdaje się że plus/minus o takiej kwocie pisano wcześniej że oczekuje Cupiał), toż to drobne. Pewnie tyle to masz w swojej lewej kieszeni od dresów.

Mlecz 29.07.2016 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1444707)
Czego to dowodzi? :D
Że jest słupem Waldemary Kity?

A może Michnika bo na fejsie ma w polubionych Gazetę Wyborczą.

Niczego nie dowodzi :D Z drugiej strony jak bawimy się w jakieś spekulacje, kogo to może być słup/powiernik, to jednak trzeba pamiętać, że Kita był w przeszłości zainteresowany Wisełką.

El'kabat 29.07.2016 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1444711)
Faktycznie gołodupce, kupili klub za 20 milionów złotych (zdaje się że plus/minus o takiej kwocie pisano wcześniej że oczekuje Cupiał), toż to drobne. Pewnie tyle to masz w swojej lewej kieszeni od dresów.

Tylko, że to nie ich moneta :alleluja: Chyba, że ktoś tu w to wierzy :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl