![]() |
Normalnie na gorąco nie komentuje, ale to jaką kupę zagraliśmy w obydwóch meczach nad morzem to nie widziałem czegoś takiego od dawna.
Wdowczyk chyba przekombinował i oni sami nawet nie wiedzą co mają grać. I nie chodzi o wynik, bo jakby Paweł się nie wyjebał mogłoby się skończyć 2:2 tylko o grę. Oczy bolą od patrzenia. W ostatnim roku nie licząc epizodu z Tadziem na ławce prawie w każdym meczu byliśmy optycznie lepsi od rywala. Byłem do tego przyzwyczajony, że przeważamy i prowadzimy grę - stąd mimo grupy spadkowej byłem daleki od narzekania i widziałem pozytywy. Teraz zagraliśmy dwa TAKIE mecze, że zęby strzelały od zaciskania. Jeszcze na domiar złego zamieniliśmy w bramce Miśkiewicza na Buchalika Bis. Dam Załusce jeszcze wotum zaufania, ale druga bramka dla Lechii - ewidentnie na jego konto. On miał obowiązek stać na linii w sytuacji, gdy ma przed sobą jeszcze obrońcę. |
Brawo Wdowczyk, mialo byc 3-5-2 i 6 punktow a jest 3-5-2 i 0 punktow. Mistrz psucia tego co dobrze funkcjonowało zaraz po przyjsciu. TRAGEDIA i pytanie kiedy ten chłop sie w koncu opamieta
|
Brlek widzę w nim potencjał.
Mam nadzieję, że odpali po okresie przygotowawczym. |
Cytat:
|
Trener srener. Traci 6 bramek w cztery dni, Arka plus sparing, i nic nie zmienia.
Już jeden taki był, przywiązany do 3-5-2, Podoliński. Zobaczcie jak mu poszło w Cracovii. |
Obecne ustawienie by Wdowczyk skończyłoby się na zwolnieniu po 5 meczach nawet w Football Managerze... :)
Kibic który wyłożył 250k€ na Brleka pewnie właśnie tapla się w swoich wymiocinach po tym co ten Uryga v2 pokazuje. No i ciekawe czego tam szukał Załuska na 5. metrze przy bramce na 2:1...? |
Tydzień wakacji w fajnym ośrodku na Pomorzu zaliczony - to jest ważne, a nie jakieś tam mecze.
Wrócmy do 4-4-2 mimo, że z dziurą w środku i tylko jednym skrzydłowym (Mały). Obecne ustawienie jest takie jakieś... feralne. Kuba, Marek wykażcie się.. Stilic i/albo Mierzej, skrzydłowy... podobno was stać |
Spieszmy się oglądać ekstraklasę, tak szybko przemija...
W zeszłym sezonie mieliśmy 6-7 zawodników na poziomie ekstraklasy. Reszta I liga. Stykło. Po wyprzedaży (dziki, Wolski, Mączyński przejściu Głowackiego na status półemeryta) zostanie dwóch-trzech. Symbolem naszej gry ofensywnej jest przewracający się z głodu Brożek. Czy mimo sprzedaży spółki wciąż obowiązuje zasada, że przegrane derby to wypad trenera ? |
Brak Wolskiego, a nie ustawienie ; )
|
Nie wiem czemu wdowczyk tak uparcie gra 3-5-2, tracimy jeszcze wiecej bramek niż przy 4-4-2. Widać, że mały najlepiej czuje sie grając przy linii
|
Cytat:
|
Trzeba cos zmienic,kogos pi**lnąć ,albo wylac w ....*u.
Bo na ta druzyne w 3 meczach nie da sie patrzeć. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Żenada. Brlek kolejny mecz jak dziecko we mgle. Mączynskiemu to poki co moze buty nosić.
Żadnego pomysłu na grę, Brożek potyka się o własne nogi. Dokładając do tego tego nowego gogusia pedałka i Citke, dobrze to na przyszłośc nie wróży. |
Cytat:
pobijacie rekordy świata w hejtowaniu |
Cytat:
|
Cytat:
Wyraźnie widać, że 3-5-2 nam nie idzie. Po pierwsze, to za trudny system dla naszych przeciętnych piłkarzy. Po drugie, trener dokonuje niezrozumiałych decyzji personalnych, sabotując własną koncepcję. Nie rozumiem, po co wprowadzano kolejnych napastników, kiedy wyraźnie było widać, że należało zagęścić środek. |
Nie jest ważne czy nowym ustawieniem gramy dopiero 3 spotkania czy bedziemy grac 300. Takie ustawienie nie ma prawa sie sprawdzic z tym materialem, ktory obecnie posiadamy. Koniec, kropka. Najlepszym wysjciem w naszej sytuacji jest granie tego co gralsmy na wiosne czyli hurrra 4-4-2 atakowanie. Raz wygramy, raz przegramy ale jakies tam punkty beda wpadac. Dziwi mnie tylko, ze kuerwa niby to profesjonalny ttrener jak Dario W. chuja widzie i zmienia to co funkcjonowalo jako tako na cos co nie funkcjonuje tylko po to zeby udowodnic chyba tylko sobie, ze jest profesjonalnym trenerem. Polska liga w pigulce.
|
Mamy słabą kadrę. Będziemy walczyć o utrzymanie.
Polska liga jest słaba, ale nie aż tak by Wisła walczyła o europejskie puchary z takimi zawodnikami. Pozdrowienia dla tych, którzy oscylują za zmianą ustawienia po jednym przegranym meczu. Taktykę dostosowuje się do zawodników których się posiada. A to, że Wisła ma dwóch pomocników środkowych i jednego skrzydłowego nasuneło Wdowczykowi pomysł z grą wahadłowymi obrońcami. Choć ja bym wolał Wisłę w innym systemie. Lechia dziś miała Krasicia, braci Paixao, Chrapka, Wolskiego, Peszko... A my kogo m mieliśmy? Starego Brożka? Małeckiego? Który był jedyna wyróżniającą się postacią? Cytat:
|
Cytat:
|
Trudno mieć pretensję akurat o ten mecz. Jesteśmy personalnie słabszą drużyną od Lechii i stało się tylko to, co miało się stać. Faworyt był jeden. Niestety, bez Wolskiego i Mączyńskiego, jeśli wyjedzie, czeka nas bardzo ciężki sezon... bez względu na to w jakim ustawieniu będziemy grali.
|
Niestety nie mogłem oglądać, gra wyglądała podobnie do meczu z Arką? Widzę tylko, że obrona zagrała w praktycznie optymalnym zestawieniu a i tak 3 bramy w plecy :(
|
Cytat:
|
Lechia ma personalnie najlepszy skład w całej lidze. Gdyby mieli lepszego trenera to byliby murowanymi kandydatami do Mistrza. My jesteśmy niestety na drugim biegunie z takimi tuzami jak: Pietrzak, Brlek, Popović czy Cywka.Sezon zapowiada sie na bardzo ciezki...
|
Cytat:
|
Bramka na 2:1 nie miała prawa wpaść, za krycie Paixao,Pietrzak powinien na nogach wracać do Krakowa, sama bramka przerwała najlepsze okresy gry wiślaków w tym meczu, w końcu doprowadziliśmy do wyrównania i wszystko mogłoby się potoczyć inaczej. Brożek już standardowo bez sił w drugiej połowie, w pierwszym meczu sezonu stało się najgorsze co mogło go spotkać bo strzelił bramkę, a wczoraj tylko udowodnił że robi to tylko poprzez czysty przypadek, nic nie daje drużynie z przodu,Boguski jest w podobnej sytuacji,cały jego wysiłek to ta jedna bramka i dalej nic.Porażka z Arką uświadomiła Wdowczykowi że jednak bez Arka Głowackiego Wisła nie pogra więc wrócił ledwie cień dawnego piłkarza jakim był Głowa i nic to nie zmieniło,szczerze powiedziawszy byłe młody miałby podobny wkład w ten mecz a pewnie i lepszy.
Osobiście nie rozumiem poczynań tak klubu jak i trenera.Oczywistym jest że grupa spadkowa czeka na nas i w tym sezonie więc wypadało by próbować odstawiać starszych graczy, mamy młodzież a o jej umiejętnościach możemy jedynie gdybać.I tak pieniędzy nie ma na zakupy a sprowadzanie jakiś bałaszowów którzy są bez kontraktu...przecież nie mają pracy bez powodu. |
Ma wdowczyk spory materiał do przemyślenia, począwszy od ustawienia poprzez chociażby obsade bramki. Załuska tym meczem mnie nie przekonał czy jest lepszy od miśka. Nastepne są derby i nie mogą sobie przejść obok meczu
|
Cytat:
Ale rozumiem, Boguś to boguś i choćby zagrał mecz życia trzeba go zjebać. Generalnie przegraliśmy ten mecz w środku, akurat Popovic mnie nie irytuje, Brlek również, grali co mogli, zważywszy, że grali w tym rejonie 2 na 3. Ja nie szukam pojedynczych winowajców, ja mam wrażenie, że chłopaki nie do końca czują i wiedzą co mają grać w tym systemie, brakuje automatyzmów i czucia gry. Pewnie jakby Wdowiec forsował ten system przez kolejne mecze to w końcu by to zaczęło wyglądać. Ale..... moim zdaniem nie ma na to czasu! Obcykane 4-4-2 czy 4-5-1 to dużo bezpieczniejsze systemy i bardzo się dziwie, że Wdowczyk zaczął grzebać i zmieniać coś co tak świetnie za jego rządów działało w poprzedniej rundzie. |
Co Tadziu Pawłowski widział w Brleku ? Przecież to zawodnik 1-2 ligowy.Te 400 tyś € można było chyba lepiej wydać...Bez wzmocnien (ŚO,ŚP,PP) czeka cieżka walka o utrzymanie.
|
Abstrahując już to Boguski mimo iż wielu na niego narzeka, to jednak coś daje drużynie w obecnej sytuacji. Taki solidny grajek na poziomie ławki rezerwowych, ale że niestety nie ma lepszego do pierwszego składu dlatego gra.
|
Czy tylko ja jestem zdania, że Załuska zawalił nam ten mecz? Widać po nim niestety brak obycia w bramce i pewnych automatyzmów boiskowych. Przy pierwszej bramce przestraszył się nadbiegającego Paixao i położył się na trawie, patrząc jak piłka wpada do bramki. Przy drugiej zaliczył pusty przebieg niczym Majdan w Atenach. Przy trzeciej Paixao był na spalonym. Uważam, że w jednym z następnych meczów szansę powinien dostać ktoś z trójki Zając/Chorążka/Al-Ani. Oczywiście nie w derbach na Kałuży, bo tam zeżarłby ich stres, ale w meczu u siebie z Ruchem już jak najbardziej.
|
Nie wiem czemu wszysy tak bardzo obwiniaja Pietrzaka za drugą bramkę. Ewidentny błąd kolejnego parodysty jaki będzie miał przyjemność stać w naszej bramce. Najpierw zrobił dwa kroki do przodu, później jeden do tyłu, ale już było za późno. Nie wychodzilby do tej piły która leciała na 13 metr (!!), tylko zostałby na linii - zlapalby spokojnie. A tak to gol, który podcial nam skrzydła. Wiadomo, Pietrzak tez jakąś tam winę ponosi - dał się przeskoczyć - ale krył dość ściśle, ma po prostu gorsze warunki fizyczne.
|
Aż dziwne, że połowa użytkowników z forum nie prowadzi drużyn piłkarskim i to na poziomie wyższym niż ekstraklasa. Sami znawcy......
Czytając posty wychodzi, że spadniemy(zresztą już trzeci sezon z rzędu XD) Po udanym początku Wdowczyka całowalibyście go po du*ie... 3 mecze nowego sezonu i jaka zmiana.... jak chorągiewki na wietrze. Na nowego właściciela też tylko hejt mimo, że 80% użytkowników pierwszy raz uslyszał jego nazwisko kiedy kupił już Wisłe, ale co tam trzeba pospinać się w internecie. Mamy skład na jaki nas stać. Nie walczymy o mistrza, jest walka o grupe mistrzowską. Przy takiej kasie jaka jest pompowana obecnie w lechiee wynik nie powinien nikogo dziwic. Wyjdą 2-3 mecze i znowu bedzie gadanie o Wdowczyku, ktory mial nosa... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja bym powiedział, że 95% to bramkarz.
Pietrzak był blisko Paixao, wyskoczył z nim do główki, zadecydowalo to, że Paixao był trochę lepiej ustawiony i piłka spadła mu idealnie na głowę (lub też w idealnym miejscu wyskoczył - jak kto woli) Pietrzak skakał razem z nim 10cm dalej, nie pozwolił Paixao złożyć się głową do soczystego strzału, jedyne co mu pozwolił to odbić piłkę do góry w kierunku bramki. Piłkę, którą dobrze ustawiony bramkarz by w zęby złapał, bo strzał ani nie był jakiś silny, ani w samo okienko bramki tylko taki lobik balonowaty. Zajebana bramka przez naszego golkipera i tyle w temacie. Przy pierwszej bramce też mógł się lepiej zachować (po co się głupio kłaść w miejscu? to już lepiej stać na nogach do końca i czekać na strzał) - co nie zmienia faktu, że zważywszy na bliskość i dynamikę akcji strzał był raczej ciężki / niemożliwy do wyjęcia. Tyle, że jakby Paixao strzelił bliżej naszego bramkarza, to jego śmieszne kładzenie się uniemożliwiłoby skuteczną interwencje. Do tego wypluta piłka raz w głupi sposób co mogło skończyć się golem, gdyby miał pecha. Nie wybronił niczego, czego nie musiał wybronić - jak dla mnie zagrał gorzej niż Miśkiewicz z Arką. Bardzo słaby debiut. Mimo wszystko dałbym mu jeszcze szanse w dwóch trzech meczach - ale chłop z jakiegoś powodu niemal cały swój piłkarski życiorys przeławkował, więc optymistą nie jestem. |
Dokładnie bramka w wiekszości z winy Załuski
|
Mi to chodzilo bardziej o to, ze zlamal linie spalonego a nie ze tam dal sie przepchnac, okiwac czy za nisko skoczyl. Do calej sytuacji doprowadzil Pietrzak. Jakby trzymal sie linii tak jak reszta obroncow to stalby przed Paixao w chwili podania a nie za nim jako jedyny.
edit: no ok nie za nim tylko na równi z nim ale tylko dlatego, ze ruszyl sie w strone swojej bramki zamiast 10 cm w druga strone, jego bramka ewidentnie |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl