Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2016/17 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9662)

blanco 09.08.2016 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1447077)
Jest szansa zobaczyć gdzieś skrót z tego arcydzieła?

http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/...o-meczu-wideo/

Dzimi 09.08.2016 20:26

Ten mecz pokazał nasz aktualny poziom sportowy, czyli górne rejony 1 ligi, lub walka o utrzymanie w ekstraklasie.

Fugiel 09.08.2016 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1447077)
Jest szansa zobaczyć gdzieś skrót z tego arcydzieła?

Moze tu: http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/...o-meczu-wideo/

Ogryzek 09.08.2016 20:32

Myślałem że jak ostatnio dostaniemy w kuper a tu udało się awansować :-)

Lemoniadowy Joe 09.08.2016 20:34

Dobry mecz :).

Bartosz super Drzazga dobrze Zachara obiecująco .

rozarian 09.08.2016 20:41

Uryga i Boguski to jednak piłkarze. Może na poziomie drugoligowym, ale jednak. Natomiast Cywka nie kwalifikuje się, by go tak nazywać. Gdzieś tam czytałem opinię jego angielskiego trenera (niestety nie pamiętam nazwiska), który dosadnie się o nim wyraził. Nie chodziło w tym przypadku nawet o umiejętności piłkarskie. Jak Wdowczyk pojawił się w Krakowie, to odstawił Cywkę od składu co przyjąłem z ulgą, a gra jakoś tam wyglądała. Nie wiem co mu odbiło w letniej przerwie, że tak teraz na niego stawia (nawet kontuzja Jovicia nie jest wytłumaczeniem). Cywka nie jest ponoć obrońcą. Nie jest też pomocnikiem, ani tym bardziej napastnikiem i bramkarzem. Czym więc jest? Już wiem, to element ataku hybrydowego na Wisłę :lol:

Merkury 09.08.2016 20:41

W tej drużynie nie ma potencjału, kolejne spotkanie ze straconą przynajmniej jedną bramką. Na gwałt potrzebne wzmocnienia.

bumclik 09.08.2016 20:47

kryminał to mało powiedziane. na urygę i cywkę nie mogę patrzeć.nie wiem czy dali by radę w pierwszej lidze.dlaczego ie gra bartosz?jeszcze zwróćcie uwagę na sadloka który popełnia mnóstwo błędów.przy tej piłce którą wyciągnął załuska przerzut przez całą połowę a on nie wie gdzie zawodnik którego kryje i wychodzi sam na sam.o pietrzaku nie wspomnę bo szkoda gadać.

Wojtas 09.08.2016 20:49

Grajcie na Cywkę,on jest cienki.

On chyba w tym UK to ziemniaki obierał a nie grał w pilkę bo chlop jest przerazająco słaby.Z takim syfnowcu mialby problem z załapaniem sie do skladu.

Generalnie wniosek jest jeden i to malo optymistyczny -na tą drużyne nie da sie patrzeć.

Davey777 09.08.2016 21:31

Tracimy trzy bramki z przecietnym poerwszoligowcem. Nie napawa to optymizmem. Wprawdzie dwie to zasługa Cywki ale cała obrona bardzo niepewna. Mam nadzieje, że Bartosz wraca do pierwszej jedenastki

Fugiel 09.08.2016 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davey777 (Post 1447111)
Tracimy trzy bramki z przecietnym poerwszoligowcem. Nie napawa to optymizmem. Wprawdzie dwie to zasługa Cywki ale cała obrona bardzo niepewna. Mam nadzieje, że Bartosz wraca do pierwszej jedenastki

Czy ktoś wie co jest z Bobanem ?

7 kotów 09.08.2016 21:54

Brawo Drzazga, brawo Bartosz, brawo Uryga.

Zaluska nam jeszcze sporo meczów zawali.

BlurgH 09.08.2016 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1447116)
Czy ktoś wie co jest z Bobanem ?

Wcale bym się nie zdziwił, gdyby dostarczał lewe L4, a w międzyczasie dzwonił do menago z płaczem "zabierz mnie stąd" :haha::cenzura:

Kac 09.08.2016 22:50

nasi bramkarze to dramat, serio byłbym za szansą dla Al Aniego, najwyżej znowu stracimy 3 bramki... jak zawsze :D

brylant17 10.08.2016 04:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kac (Post 1447130)
nasi bramkarze to dramat, serio byłbym za szansą dla Al Aniego, najwyżej znowu stracimy 3 bramki... jak zawsze :D

Ale to nie w tym klubie! Jest jeszcze Chorążka i Zając nie wiem dlaczego oni nie dostali szans

silver03 10.08.2016 06:57

Dałbym jeszcze szanse sprzątaczce, może ona coś wybroni?

swiety37 10.08.2016 07:40

To może pozytywów troszkę?
1. Zachara w 2 połowie w końcu coś pograł... asysta przy golu Drzazgi, do tego dobre zgranie do Boguskiego (niecelny strzał).
2. Nareszcie gol Krzyśka Drzazgi i to na prawdę ładny. Do tego kilka fajnych zagrań, przyjęć piłki ze zwodem. W końcu mecz na +.
3. Mimo wszystko Załuska. Każdy mecz ma lepszy od poprzedniego.
4. Brlek. Jakby tylko miał lepszych zawodników do grania to oceniali byśmy go znaacznie lepiej.

szprotson 10.08.2016 08:40

oj tam narzekacie.
Załuska w ostaniej akcji meczu wybronił nam brak karnych :)

szkoda ze taka pyta ze stoperami. Kogoś jeszcze mozna cofnąć i spróbować na pozycji sr. obroncy?

z kim nastepny?

gdsmk 10.08.2016 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1447121)
Brawo Drzazga, brawo Bartosz, brawo Uryga.

Zaluska nam jeszcze sporo meczów zawali.

akurat wczoraj, to nam dupsko uratował dwa razy, choć pamiętam też że raz prosta piłka wypadła mu z rąk, a dwa zabawiał się nogami w swoim polu karnym i prawie stracił.

On jest zapuszczony, przecież to widać z daleka. Ogoliłby się u schudł.

A propo - przyjrzyjcie się tej sytuacji z 119', było na granicy spalonego. Jak dla mnie nawet centymetrowy spalony Maticia.

Uryga zaskakująco poprawnie wczoraj.

Boguski i Cywka wyżej dupy nie podskoczą. Wyklinałem co niemiara, czemu nie wpuści Małeckiego, ale wytłumaczył Wdowiec, że Mały ma uraz. Żal Bartosza, że tak późno.

O Drzazdze Szukiełowicz (ależ autorytet) wypowiadał się, że wielka szkoda, że Śląsk go nie łyknał, bo grę bez piłki, poruszanie się, szukanie gry ma na poziomie Ekstraklasowym.

Dla mnie wielki plus dla Brleka. Wg mnie im dalej od naszej bramki, tym gość jest lepszy.

krzaq12 10.08.2016 09:05

W kolejnej rundzie czekamy na zwycięzcę pary Chojniczanka-Stal, kolejnym przeciwnikiem może być wygrany spotkania Ruch-Stomil lub Lech Poznań.

Herbi1303 10.08.2016 09:49

o tym meczu trzeba szybko zapomnieć bo szkoda naszych nerwów na jego analizy. Mam cichą nadzieję, że Wdowczyk wyciągnie jakieś wnioski po wczorajszej kopaninie.

Jay jay 10.08.2016 11:16

Nie wiem czemu tu nikt nie pisze o grze na alibi sadloka. W jednej akcji w pierwszej polowie az sie prosilo o wslizg bo szla grozna akcja ale zawodnik Wisly wolal dac pograc przeciwnikowi.

Nie wiem, ale jesli Wisla marzy o grze w pucharach powinni wymienic cay blok defensywny bo na ta chwile tylko jeden zespol z ekstraklasy ma wieksza ilosc straconych goli. A to dopiero 4 kolejka!

wolfy 10.08.2016 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jay jay (Post 1447314)
Nie wiem czemu tu nikt nie pisze o grze na alibi sadloka. W jednej akcji w pierwszej polowie az sie prosilo o wslizg bo szla grozna akcja ale zawodnik Wisly wolal dac pograc przeciwnikowi.

A widziałeś jaka była pogoda, czy oglądałeś na streamie w 144p? Taki wślizg mógł się zakończyć czerwoną kartką a piłka mogła ugrząźć dwa metry dalej. Akurat Sodlok grał solidnie cały mecz, nie łapały go skurcze jak niektórych i o mało co jednemu prowokującemu plastusiowi nie w.......ił.

Viper 10.08.2016 13:16

Ważne, że udało się wygrać, drabinka jest taka, że mamy spore szanse na ćwierćfinał. Ciężko oceniać grę naszych piłkarzy. Pogoda była taka, że jakby popadało 5 minut dłużej to by pewnie mecz został przerwany. Nie było szans na techniczną grę, a wtedy zawsze jest to bonus dla drużyny słabszej. Ważne, że mimo utraty bramki, zespół walczył do końca i nie dopuścił do serii rzutów karnych.

LucjuszWielki 10.08.2016 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1447349)
A widziałeś jaka była pogoda, czy oglądałeś na streamie w 144p? Taki wślizg mógł się zakończyć czerwoną kartką a piłka mogła ugrząźć dwa metry dalej. Akurat Sodlok grał solidnie cały mecz, nie łapały go skurcze jak niektórych i o mało co jednemu prowokującemu plastusiowi nie w.......ił.

Mając żółtą kartę wdał się w szarpaninę...

Sadlok również słaby występ.

Obrona: CYWKA-URYGA-SADLOK-MÓJTA/PIETRZAK to jakiś koszmar, przecież formacja: BURLIGA-GUZMICS-GŁOWA-SADLOK czy BURY-GŁOWA-MARKO J.-BUNOZA to był mur nie do przejścia w porównaniu do obecnego kabaretu.

Nie ma już wymówek jak kiedyś, że gwiazdki, nie chce się, PO PROSTU BRAKUJE JAKOŚCI.

wolfy 10.08.2016 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1447387)
Mając żółtą kartę wdał się w szarpaninę...

Z gościem który najpierw celowo ładował go z łokcia, a potem celowo go zdeptał kiedy leżał na ziemi. Dobrze, że akurat w tym momencie sędziemu się zbieżność poprawiła albo (wiedząc już po przerwie o dwumetrowym spalonym który puścił dając jeszcze żółtą Załusce przy okazji) spękał.

Sadlok był najjaśniejszym punktem naszej wczorajszej obrony. Uryga kilka razy dał się ograć a o Cywce nie będę nawet wspominał.

LucjuszWielki 10.08.2016 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1447391)
Z gościem który najpierw celowo ładował go z łokcia, a potem celowo go zdeptał kiedy leżał na ziemi. Dobrze, że akurat w tym momencie sędziemu się zbieżność poprawiła albo (wiedząc już po przerwie o dwumetrowym spalonym który puścił dając jeszcze żółtą Załusce przy okazji) spękał.

Sadlok był najjaśniejszym punktem naszej wczorajszej obrony. Uryga kilka razy dał się ograć a o Cywce nie będę nawet wspominał.

A jakie ma znaczeni jaki był tego powód? Mogliśmy grać w osłabieniu...

arth_ur 10.08.2016 16:44

Kolejny mecz w PP gramy na R22 czy na wyjezdzie ?

saymon 10.08.2016 16:50

Na wyjeździe

czaro 10.08.2016 17:39

Sadlok w ostatnich sezonach pokazał, że jest trochę jak Mączyński w kadrze - jeśli gra obok kogoś kumatego, to daje radę, czasem zrobi błąd, czasem błyśnie. Wychodziło na zero. Obecnie ciężko go oceniać, bo cała drużyna gra tragicznie.

mitmichael 10.08.2016 21:11

A wiec gramy z Chojniczanką. Awans to jest mus

Bartosz 10.08.2016 21:12

I zamiast Mielca mamy Chojnice (564 km) kilka dni przed domowym meczem z Legią.

dynek.pl 11.08.2016 08:11

Jakas zyebana ta drabinka ja my cały czas gramy na wyjezdzie.
Po Chojnicach byłby Lech i znów wyjazd.
No qrwa 3 rok pod rząd wyjazd w pucharze do Poznania ?

ArturBarlinek 11.08.2016 08:21

Panowie, w Pucharze Polski zostały już tylko:

z ekstraklasy:
Arka Gdynia
Śląsk Wrocław
Lech Poznań
Ruch Chorzów
Jagiellonia Białystok
Pogoń Szczecin
Piast Gliwice
Lechia Gdańsk

z czego ktoś odpadnie. W tym roku moglibyśmy się pokusić o ten puchar!!!

Herbi1303 11.08.2016 08:23

i czemu 3 wyjazdy pod rząd?

krzaq12 11.08.2016 08:31

A z lechem to my nie gramy przypadkiem juz systemem mecz-rewanz?

ArturBarlinek 11.08.2016 08:34

10. Czwarta runda – 1/4 finału Pucharu Polski

10.1. W rundzie czwartej - 1/4 finału Pucharu Polski rozgrywa się dwa mecze (mecz
i rewanż).

W rundzie czwartej udział bierze:
 8 zespołów – zwycięzców meczów rundy trzeciej;
10.2. Gospodarzami pierwszych meczów 1/4 Finału Pucharu Polski są zespoły występujące w
niższej klasie rozgrywkowej w sezonie 2016/2017.
W przypadku meczów z udziałem drużyn uczestniczących w sezonie 2016/2017 w rozgrywkach
tej samej klasy, gospodarza pierwszego meczu wyłoni losowanie przeprowadzone przez
Departament Rozgrywek Krajowych PZPN po rozegraniu meczów 1/8 finału rozgrywek.

czyli będzie rewanż !! :)

krzaq12 11.08.2016 08:39

Tak mi sie własnie wydawało. No nic najpierw przejdzmy Chojniczankę.

funkykoval 11.08.2016 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1447590)
Jakas zyebana ta drabinka ja my cały czas gramy na wyjezdzie.
Po Chojnicach byłby Lech i znów wyjazd.
No qrwa 3 rok pod rząd wyjazd w pucharze do Poznania ?

Jak przejdziemy Chojniczankę to w 1/4 gramy mecz i rewanż z Amiką albo z Ruchem...

Paweł 11.08.2016 13:49

Póki co Ruch jeszcze nie awansował, a niespodzianek na tym etapie nie brakowało.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl