![]() |
Cytat:
Genialna asysta przy bramce Boguskiego, super technika przy bramce Maczynskiego. Gość przerasta ta ligę o kilka długości. Nie ma jeszcze optymalnej formy, a oczekiwanie od niego bezbłędnej gry jest nie na miejscu- wtedy grałby w Realu a nie polskiej lidze. Po przepracowaniu całego okresu przygotowawczego bedzie jeszcze lepszy. Jesli Wisła nie zapłaci tych pieniędzy to bedzie frajerstwo roku. Za taka kasę nie znajdziemy drugiego takiego zawodnika. |
Bartosz najlepiej wygląda z tych wszystkich naszych młodych perełek.
|
Z Urygi już nic nie będzie, chłop ma problem z myśleniem na boisku. Nie potrafi się ustawiać, nie przewiduje gdzie może iść piłka, gubi krycie, jak dla mnie on się nadaje na max 2 ligę.
Pietrzak nie wybitnie, ale też nie był tragiczny. Drzazga na pomocy to sabotaż, widać, że nigdy nie miał styczności z grą obronną. Dla mnie największym wygranym póki co jest Bartosz i cały czas mam nadzieje, że z Brleka będzie solidny defensywny, Wdowczyk powinien mu wykupić korepetycje u Sobola. Żemło jak dla mnie średnia ligowa na środku obrony. |
Mam nadzieję, że poprzez występ w tym meczu Uryga uzyskał odpowiedź na pytanie: czemu siedzę od dłuższego czasu na ławce/trybunach?
Gość ma ogromne braki szybkościowe/zwrotnościowe, czego NIE PRZESKOCZY ze względu budowę ciała. Rozegranie piłki jakie jest, wszyscy wiedzą już od dłuższego czasu. Wystawianie go na obronie, gdzie już nie ma go kto zaasekurować, to jest samobójstwo. Przypominam, że był to mecz z kopiącym się po czole Podbeskidziem. Podpis pod przedłużeniem jego kontraktu podpisywał chyba Stevie Wonder..... Nie jestem w stanie logicznie wytłumaczyć holowania tego zawodnika w Wiśle, jedyne co mi przychodzi do głowy to bliskie powiązania rodzinne z Cupiałem. Drzazga - gość póki co jest totalnie zagubiony, należałoby go wypożyczyć do niższej klasy rozgrywkowej, zanim totalnie się rozyspie psychicznie po niepowodzeniach w pierwszym składzie. Żemło - przypomina mi trochę wczesnego Czekaja, kiedy mieliśmy nadzieję, że coś z niego będzie. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale dopóki w Wiśle myślenie o różnych formach rozwoju zawodnika będzie leżało to Uryga, Czekaj (on już niedługo, ale obawiam się, że wkrótce także Kujawa) będą nas tylko w........ |
Cytat:
|
Uryga gra w Wiśle, bo jest wychowankiem tego klubu i kibice się z nim identyfikują. Kazdej drużynie potrzebny jest taki zawodnik. A że reprezentuje niski poziom sportowy to już inna sprawa. Ale może ustawić go na defensywnym pomocniku - kiedyś taki manewr zastosowano z Kew Jaliensem i grał na tej pozycji jak profesor. Albo po prostu wpuszczać z ławki, gdy wynik będzie bezpieczny. Tak czy inaczej - potrzebujemy stoperów bo Głowa też już nie ten co kiedyś.
|
Cytat:
Dodatkowo chodziło o zarobki, tutaj wszystkie kwoty są jasne. |
Cytat:
|
Drzazga ma braki szybkościowe. Słaby start do piłki i słaba szybkość. Jeśli nie popracuje nad tą stroną to kariery nie zrobi. Tym bardziej na skrzydle. Tu dochodzi dodatkowo brak umiejętności gry w obronie. Dzisiaj wszystkie pojedynki biegowe jakie miał Drzazga to przegrał.
Podsumowując - ja bym go nie skreślał ale popracował u Niego nad motoryką. Co do Alana - Wdowczyk chciał go sprawdzić i trochę mu pograć- bo Uryga po kontuzji porusza się jeszcze wolniej niż wcześniej, czyli jak mucha w smole. |
Cytat:
Owszem to wychowanek, identyfikujący się z klubem, kibicami ale słaby piłkarz. Zadajmy sobie pytanie co chcemy osiągać w przyszłości, za rok, dwa i zastanówmy się czy do tego potrzebujemy kogoś tak nieogarniętego jak Alan. |
A co zagral dzis Glowacki? Srednio delikatnie mowiac, 2 wczesniejsze mecze bez niego to z tylu duzo lepiej wygladaly. Jednak wieku nie oszukasz.
|
Bramka na 1:0 - po błędzie Ondraska, ale winni są Żemło i Uryga którzy grali pasywnie w obronie - brak ataku na zawodnika wchodzącego z piłką w pole karne. W dodatku Żemło zamiast wślizgu którego nie zrobił dał sobie strzelić na bramkę między nogami.
Bramka na 1:1 - brawa dla Jovicia Bramka na 2:1 - głównie błąd Żemło który nie wiem po co idzie w strone Głowackiego i zostawia za sobą dziure w obronie i niekrytego zawodnika którego goni nieskutecznie Drzazga. I również błąd Drzazgi który za wcześnie odpuszcza bieg - gdyby zapylał do końca na 100%, to jeszcze wybiłby tą piłkę między Miskiewizczem a bramką wślizgiem na aut Bramka na 2:2 - brawa dla Boguskiego, klasa, doświadczenie i zimna krew. Bramka na 3:2 - zrobił co powinien Bramka na 3:3 - Głowacki chciał wyręczyć Urygę, a Mączyński nie zastąpił go i odpuścił krycie gracza z numerem 13. Bramka na 4:3 - 50% Wolski, 50% Mączyński |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wlasnie czytam ten wywiad.. Powiedzial, ze jutro ma sie wszystko wyjaśnić.
Zobaczymy. Chociaż mam złe przeczucia. Mam jeszcze tylko taka nadzieje, ze czekali do ostatniego meczu, aby znac jaki bedzie wplyw do budzetu w zalezności od miejsca. |
Cytat:
W najlepszym wypadku wyrośnie z niego Boguski... przy czym na dziś Rafał zjada go na śniadanie |
Nie twierdzę, że Wolski u Nas zostanie, czasy kiedy ekscytowałem się każdą medialną plotą minęły dawno temu, teraz póki nie zobaczę na oficjalnej to nie uwierzę, ale....
1. Po pierwsze jeśli negocjują już tydzień to widocznie rozbieżności nie są ogromne, w przeciwnym wypadku pewnie odpuścilibyśmy, 2. Po drugie może negocjują ze względu na chęć rozbicia płatności na 2,3 raty, tak jak w przypadku Brleka 3. Po trzecie mogą negocjować do ostatniej chwili zejście z ceny np. do 400 tys. euro w zamian za wyższy procent od następnego transferu. Nie wiemy tak naprawdę jak to wygląda, Wolski do ostatniego meczu grał, nie został posadzony na ławkę więc w klubie jednak wg mnie wierzą w jego pozostanie. Pewnie jutro się przekonamy.... oby się udało ;) |
Dwa gola zawala Głowacki na 1-0 mógł to wybić i na 3-3? bodajże dał się okiwać
|
TERAZ prosimy Ekstraklasę i PZPN o mecz z Ruchem, o 8 miejsce na koniec Brak takiego pojedynku jest niesprawiedliwy.
|
Drzazga w niższych ligach pokazał, że umie strzelać, zarówno w swoim starym klubie jak i rezerwach Wisły. Przydałaby się regularna gra na ataku w klubie z 1. ligi, nie niżej.
|
Cytat:
|
Zmianę regulaminu rozgrywek. Najlepszy zespół grupy spadkowej powinien mieć możliwość zmierzenia sie z najsłabszym zespołem grupy mistrzowskiej o 8 miejsce na koniec. Lub powinno być to załatwione w bezpośredni sposób np mała tabela między tymi zespołami i ten kto w niej jest wyżej ma 8 miejsce na koniec
|
No i po co takie coś?
System jaki jest każdy wie. Żadnych udziwnień i pajacowania tu nie trzeba. A jeśli komuś nie odpowiada taki system to pewnie na Euro jak np Polska wyjdzie z grupy i zagra w 1/8 z przyszłym Mistrzem Europy to w myśl fair play powinniśmy później grać ze zwycięzcą 3 miejsca ponownie o 3 miejsce bo przecież my ulegliśmy Mistrzowi na początku? |
To już lepiej żeby zwycięzca grupy spadkowej miał miejsce w pucharach. Taka Wisła w tej rundzie wygrała większość spotkań i nic z tego nie ma. Bo do utrzymania wystarczyłoby 24 punkty, a tak to przynajmniej byłaby motywacja.
|
O czym Wy piszecie? Puchary dla 9 zespoły ekstraklasy? A może za to 4 zespół z grupy mistrzowskiej niech spada do I ligi?
|
Cytat:
|
No a obecnie dochodzi do tego, że drużyny jak Ruch chcą się tylko załapać do ósemki i grać o nic, bo na puchary nie mają ambicji, a utrzymanie jest pewne. Rok temu tak miał Górnik Zabrze. Gdyby w tym sezonie Podbeskidzie załapało sie do górnej ósemki to też mieliby wywalone.
|
Cytat:
Cytat:
|
To spotkanie powinno uświadomić działaczom, że nie mamy środka obrony i w tej formacji potrzebujemy wzmocnień a właściwie wymiany dotychczas grających na tej pozycji zawodników. Nie mamy skrzydeł, Małecki powoli wraca do swojego poziomu sprzed odejścia z Wisły, jego dryblingi są bezproduktywne, od czasu do czasu coś mu wyjdzie natomiast drugiego skrzydła praktycznie cały sezon nie było. Wisła od 3 lat spada w tabeli ligowej i ta tendencja jest podtrzymywana w związku z czym jeżeli kadra zespołu nie zostanie wymieniona/wzmocniona w przyszłym sezonie możemy być czerwoną latarnią tej ligi (2, 3 zawodników, którzy coś tam grają nagle nie wprowadzą nas do pierwszej 3-ki.
|
Cytat:
|
Cytat:
Przestańcie ludzie fantazjować, szukać wszędzie jakichś dziwnych teorii spiskowych i podawać jakieś bezsensowne pomysły. Jak coś wymyślicie to najpierw pomyślcie przed napisaniem czy to ma sens. |
Martwi, że mały faktycznie zaczyna grać znowu ,,swoje". Może jest przed spotkanie ze swoim trenerem mentalnym.
|
To może zróbmy tak zwycięzca grupy mistrzowskiej gra ze zwycięzcą grupy spadkowej. Zwycięzca tego meczu gra w eliminacjach dl LM.
|
Cytat:
Kilku Kolegów-autorów postów powyżej jest w nastroju do żartów. Bez jaj - nie trzeba było doprowadzać do sytuacji, że gramy 10 czy więcej meczów bez trenera, a dziś może gralibyśmy o 3 czy 4 miejsce. Moja propozycja jest taka, że powinniśmy być przesunięci na 6 miejsce bo mamy 32pkt, a śledzie mają 30. A co tam...:) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl