Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [33 kolejka] WISŁA Kraków - Termalica Nieciecza, 25 kwietnia, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9614)

63.5 Kg 25.04.2016 19:22

I w taki sposób robi się z siebie frajera sezonu...
Tylko Wisła potrafi takie rzeczy osiagnac...

Nie ma co się pompować po kilku wygranych...
Jak na razie brakuje podkładu żeby cokoliwke zdzialc w przyszłym sezonie,zbytnia euforia przyslonila chwilowo to co ten klub lubi najbardziej czyli .......ic rzeczy wręcz niemożliwe...

Ogolnie mecz tragiczny...
2 celne strzaly u sibie z byle kim,brak wszystkiego w tym meczu...
Przestanmy pompować a zacznijmy się zastanawiać nad przyszłym sezonem czy da się z tym co mamy teraz jako skład cokolwiek zadzialac...

PlayLikeAPro 25.04.2016 19:22

Jeszcze 4 kolejki i się sezon skończy. Owszem jest lepiej od czasów wdowczyka ale w tym sezonie w plebiscycie najwięksi frajerzy Ekstraklapy jesteśmy na pierwszym miejsc.
Jedyna opcją żebyśmy z tego zaszczytnego miejsca spadli jest spadek Podbeskidzia które przez jeden dzień było w grupie mistrzowskiej.

Podsumowując mecz. niechlujstwo, brak pomysłu stagnacja. W nastepnym meczu bez 10 i 88. Mam nadzieję ze w ich miejsce wejdzie Bałaszow i Mączyński a nie Guerrier i Uryga/Cywka :)

Prezydentowa 25.04.2016 19:25

Ten mecz to była jakaś żenada. Już im sę wydaje, że są najlepsi i mecz sam się wygra? Nawet nie będę komentować poszczególnych sytuacji, ale żeby nie wykorzystać tego, co wyprawiała obrona Niecieczy, to trzeba po prostu być kaleką. Albo mieć wyjebane na mecz.
Już wolałam 1:1 - do 90 minuty byłam tak znudzona meczem, że powoli godziłam się z zasłużonym remisem. A tak mi jeszcze ciśnienie na koniec podnieśli :D Ch.j bombki strzelił, ch.j kupon strzelił. Do dupy.
Oby Wdowczyk im solidnie nakopał do dupy za takie przejście koło meczu.

bridgeburner 25.04.2016 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1438354)
Ostatnia akcja meczu to szczyt partactwa w obronie. Bramkarz strzelił kompletnie nie kryty przez nikogo

Uznali chyba, ze gosc w czarnym stroju w polu karnym to musi byc sedzia :rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1438365)
Ten mecz to była jakaś żenada. Już im sę wydaje, że są najlepsi i mecz sam się wygra? Nawet nie będę komentować poszczególnych sytuacji, ale żeby nie wykorzystać tego, co wyprawiała obrona Niecieczy, to trzeba po prostu być kaleką. Albo mieć wyjebane na mecz.
Już wolałam 1:1 - do 90 minuty byłam tak znudzona meczem, że powoli godziłam się z zasłużonym remisem. A tak mi jeszcze ciśnienie na koniec podnieśli :D Ch.j bombki strzelił, ch.j kupon strzelił. Do dupy.

+1
ale bardziej mi sie z tego powodu chce smiac, my chyba zaczynamy miec w DNA tracenie punktow w najglupszy z mozliwych sposobow
Nieciecza w 2 polowie miala 1,5 akcji
A i polecam zobaczyc zachowanie Sadloka przy pierwszej straconej bramce...
ze 2 obroncow rzed nowym sezonem to jest minimum

chimba 25.04.2016 19:31

Wdowczyk powinien .......nac piescia w stol zeby wiecej taka sytuacja sie nie powtorzyla, jesli tego nie zrobi to beda dalej gwiazdorzyc jak dzisiaj.

kicur 25.04.2016 19:33

Mam nadzieje, że po tym sezonie pożegnamy się z Boguskim, który .... wie co zrobił przy tej sytuacji. Kontrakt ma do końca sezonu, i jeśli chcemy coś więcej ugrać w następnym sezonie, to musimy mieć skrzydłowych z prawdziwego zdarzenia. Może Mak z Piasta ? Ma umowę do czerwca tego roku, i nie przedłużył jeszcze kontraktu z Piastem. Mam również nadzieje, że przyjdzie jakiś stoper.

szlaQ 25.04.2016 19:34

Wolski tym meczem pokazał że raczej nie chce grać w Wiśle.,

kicur 25.04.2016 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 1438369)
Wolski tym meczem pokazał że raczej nie chce grać w Wiśle.,

Bez przesady. Nie wiemy, czy nie grał mimo wszystko z jakimś urazem, bo niby to było tylko stłuczenie, ale jakiś tam dyskomfort mógł odczuwać. Zagrał jeden mecz słabo, i od razu jazda po nim. :haha:

Davss875 25.04.2016 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kicur (Post 1438368)
Mam nadzieje, że po tym sezonie pożegnamy się z Boguskim, który .... wie co zrobił przy tej sytuacji. Kontrakt ma do końca sezonu, i jeśli chcemy coś więcej ugrać w następnym sezonie, to musimy mieć skrzydłowych z prawdziwego zdarzenia. Może Mak z Piasta ? Ma umowę do czerwca tego roku, i nie przedłużył jeszcze kontraktu z Piastem. Mam również nadzieje, że przyjdzie jakiś stoper.

Zgadzam się z Tobą w 100% Ja jeszcze bym pożegnał mimo wszystko Pawła Brożka, bo on jest już słabiutki. Lepiej ze sceny zejść niepokonanym jak w tej piosence. Z nimi już nic nie ugramy. Głowa może jeszcze zostać, bo to stoper, ale i tak musi przyjsć min. jeden nowy. Snajper z prawdziwego zdarzenia, bo Ondrasek nim nie jest, lewy obrońca, stoper, bramkarz.

chimba 25.04.2016 19:54

Nam potrzeba prawdziwego lidera ktory bedzie ciagna gre nawet z najwiekszymi ogorami. Wolski dzisiejszym meczem nie pokzazal ze na takiego lidera sie nadaja dlatego tez fiorentina sie go pozbyla lekka reka.

Patrvk 25.04.2016 19:58

Po co zmieniał skład skoro ostatnio wygraliśmy 3-0

Ogryzek 25.04.2016 20:04

Obciach jak cholera - bramkarz nam strzela gola. Mam nadzieję że nie chcieliśmy "pomóc" Niecieczy tylko graliśmy jak frajerzy. Takich bramek się nie traci. Żenada jak .c.huj!

dostuffca 25.04.2016 20:04

To wyglądało jakby mecz się miał skończyć remisem tylko zapomnieli powiedzieć Dzikiemu. Albo nie zrozumiał, co też jest prawdopodobne. Jak można było zagrać źle to zagrali właśnie tak. Jak można było s.......ić, to s.......ili (strzał Boguskiego, kontra 3:2 i podanie za plecy itd.). Żal było marznąć.

Elefant 25.04.2016 20:08

Wrócił Brożek - wróciły demony przeszłości.
Jedno dobre zagranie pod presją w meczu, reszta straty.
Ciekawe ilu jeszcze trenerów zdoła w Wiśle zwolnić ?
I ilu jeszcze Stępińskich i Drzazg zmarnuje talent bo legenda musi grać.

I drugi Rafał "mam dobre staty bo zagram trzy przyzwoite mecze w sezonie" Boguski.
Również jedno dobre zagranie + żółta kartka Jovicia na jego konto..

Jak się wychodzi w dziewięciu nie ma gry.

Czech sam wszystkiego w przodzie nie wybiega.

Głowacki, wielki szacunek za walkę, ale biega coraz wolniej.

Dariusz W. - ogromny minus za dzisiejsze zestawienie składu i zmiany. On jeszcze nie wie, ale zaczął kręcić sznur na swoją szubienice.

Totalnie marnujemy Jovicia na prawym skrzydle bo nie ma z kim grać. Wszystkie akcje ofensywne idą po lewej, bo tam Sadlok z Małeckim biegają. Byłoby jeszcze lepiej gdyby Małecki czasami coś podał a nie grał tylko sam ze sobą.

9200 wiernych kibiców.
9200 frajerów klientów.

Davss875 25.04.2016 20:09

Krótko i na temat Frajerzy sezonu 2015/16

Bene Nati 25.04.2016 20:10

Nie ma co dorabiać ideologii do tego meczu. Spotkanie bez historii.

A może jednak z historią bo ta bramka Nowaka... śmiech na sali.
Niech wyciągną wnioski na przyszły sezon.

Bene Nati 25.04.2016 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1438376)
Wrócił Brożek - wróciły demony przeszłości.
Jedno dobre zagranie pod presją w meczu, reszta straty.
Ciekawe ilu jeszcze trenerów zdoła w Wiśle zwolnić ?
I ilu jeszcze Stępińskich i Drzazg zmarnuje talent bo legenda musi grać.

I drugi Rafał "mam dobre staty bo zagram trzy przyzwoite mecze w sezonie" Boguski.
Również jedno dobre zagranie + żółta kartka Jovicia na jego konto..

Jak się wychodzi w dziewięciu nie ma gry.

Czech sam wszystkiego w przodzie nie wybiega.

Głowacki, wielki szacunek za walkę, ale biega coraz wolniej.

Dariusz W. - ogromny minus za dzisiejsze zestawienie składu i zmiany. On jeszcze nie wie, ale zaczął kręcić sznur na swoją szubienice.

Totalnie marnujemy Jovicia na prawym skrzydle bo nie ma z kim grać. Wszystkie akcje ofensywne idą po lewej, bo tam Sadlok z Małeckim biegają. Byłoby jeszcze lepiej gdyby Małecki czasami coś podał a nie grał tylko sam ze sobą.

9200 wiernych kibiców.
9200 frajerów klientów.

Ty jesteś sfrustrowanym frajerem.

mic 25.04.2016 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bene Nati (Post 1438380)
Ty jesteś sfrustrowanym frajerem.

Bo napisal prawde ?! Puknij sie

!!IRIVER!! 25.04.2016 20:37

Po raz kolejny grajki zaśmieszkowały i skończyło się żenującym remisem. Bekę mam niebywałą, bo ręce po prostu już opadły, a mecz i tak miał dla nas zerową stawkę. Dziś niektórzy obrońcy Brożka i Boguskiego chyba wreszcie dostali odpowiedź czy należy przedłużać z nimi kontrakt i dlaczego nie. ;)

dostuffca 25.04.2016 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1438386)
Po raz kolejny grajki zaśmieszkowały i skończyło się żenującym remisem. Bekę mam niebywałą, bo ręce po prostu już opadły, a mecz i tak miał dla nas zerową stawkę. Dziś niektórzy obrońcy Brożka i Boguskiego chyba wreszcie dostali odpowiedź czy należy przedłużać z nimi kontrakt i dlaczego nie. ;)

najbardziej na niekorzyść Brożka przemawiał dziś Boguski. Jakby ten ostatni dał radę kopnąć piłkę prosto stojąc w piątce, to mielibyśmy ochy achy. A Brożek asystę. Co dalej nie zmienia faktu, że mecz wyglądał na spółdzielczy...

krzaq12 25.04.2016 20:49

Juz zapomnieliscie ile Brożek dał nam w tym swoim mega słabym sezonie?! 10 bramek Wrócil po kontuzji zagrał słabo, ok ale to nie jest powód aby wyrzucać go z klubu. Zobaczycie on jeszcze da nam trochę radości.

Boguski raczej powinien sobie dać spokój.

Słaby mecz, bez walki, bez pomysłu na gre. Nie zawsze przyjdzie nam wygrywać, nawet w grupie spadkowej.

Jednak takie coś jak dziś nie powinno mieć długo miejsca na R22.

danpe_ 25.04.2016 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1438365)

Żenadą.też.byłą frekwencja, jeśli Wdowczyk ma nakopać piłkarzom do dupy, kibicom też.by się zdało...

Prezydentowa 25.04.2016 21:07

No, szału nie było, ale spodziewałeś się większej publiczności?

kicur 25.04.2016 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1438389)
Juz zapomnieliscie ile Brożek dał nam w tym swoim mega słabym sezonie?! 10 bramek Wrócil po kontuzji zagrał słabo, ok ale to nie jest powód aby wyrzucać go z klubu. Zobaczycie on jeszcze da nam trochę radości.

Boguski raczej powinien sobie dać spokój.

Słaby mecz, bez walki, bez pomysłu na gre. Nie zawsze przyjdzie nam wygrywać, nawet w grupie spadkowej.

Jednak takie coś jak dziś nie powinno mieć długo miejsca na R22.

Najgorsze jest to, że Boguski ma w tym sezonie 8 bramek, co czyni go drugim najskuteczniejszym strzelcem w naszym zespole. Boje się, że przedłużą mu umowę, i będzie nadal grał. Ja go lubię, jako człowieka, ale nie wyobrażam sobie Wisły, z nim w składzie w walce o coś więcej niż 9 miejsce. Co do Brożka. Tutaj też jest ciężka sprawa, bo niby ładuje kolejny sezon co najmniej te 10 bramek. Z drugiej strony, gdyby ta jego skuteczność była większa to byśmy byli teraz w pierwszej 8, a on sam z 10 goli więcej by władował.

arti 25.04.2016 21:10

Graliśmy wyraźnie na remis, niestety Donald strzelił i musiało dojść do kompromitującej sytuacji. W sobotę pewnie będzie już normalnie, szkoda że Mały nie zagra bo to będzie strata.ciekawe ilu z obecnych dziś pikników wybierze się (i kiedy) znowu na stadion po takich wygłupach?

!!IRIVER!! 25.04.2016 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1438393)
Graliśmy wyraźnie na remis, niestety Donald strzelił i musiało dojść do kompromitującej sytuacji. W sobotę pewnie będzie już normalnie, szkoda że Mały nie zagra.ilu z obecnych dziś pikników wybierze się (i kiedy) znowu na stadion po takich wygłupach?

Prawdopodobnie jakieś 95%, przecież to stała ekipa, która chodzi zawsze bez względu na termin czy chujową pogodę.

picasso 25.04.2016 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1438393)
Graliśmy wyraźnie na remis, niestety Donald strzelił i musiało dojść do kompromitującej sytuacji. W sobotę pewnie będzie już normalnie, szkoda że Mały nie zagra.ilu z obecnych dziś pikników wybierze się (i kiedy) znowu na stadion po takich wygłupach?

Pikników??? ty zapytaj o tych najwierniejszych z wiernych.nwet polowy sektora nei było.

Grisza1 25.04.2016 21:53

Wyszli z założenia, że lepiej jeździć do pobliskiej Niecieczy niż do Górnika Łęczna no i Termalica wywiozła remis ;)

Skawa Wadowice 25.04.2016 22:27

Brawa dla Wisły za kolejny mecz bez porażki.

Smuci Boguski, który z 4 metrów nie trafia.

Widać było dzisiaj, że piłkarze podeszli do spotkania bez spinania pośladków. Dużo zabawy w polu karnym, wolna gra.

Dobrze, że nie wygrali bo kubeł zimnej wody nauczy ich żeby strzelać ile się da a nie przy 1:0 zabawy z piłką.
Trzeba pamiętać, że terma dobrze broniła całym zespołem. Wyszli raz w drugiej połowie z kontry i kędziora strzelił. Potem rzut rożny to nikt nie spodziewał się, że bramkarz może strzelić. Dla mnie trochę śmiechu bo i tak nie martwię się o utrzymanie

arti 25.04.2016 22:38

Kubeł zimnej wody..☺

Adenalix 26.04.2016 00:37

Niechlujstwo w obronie i w ataku. Albo niechciejstwo. Choć mam wrażenie, że naszym włączyła się nieśmiertelność i punkty dopisali sobie 1. Przed meczem, 2. Po bramce na 1-0, a już na pewno 3. po bramce na 2-1. Obie bramki padły po naszych błędach. Przy pierwszej brakło asekuracji dla linii obrony, a przy drugiej to w ogóle szkoda się odzywać. Piłkarska podstawówka chyba z Donaldem w roli głównej. Mam nadzieję, że piłkarze zareagują złością sportową i wygrają w Kielcach.

mitmichael 26.04.2016 06:33

Wyskoczył zorro w czarnej pelerynie na nic niespodziewajacych sie wrogow i zadał ostateczny cios :D Takie historie tylko u Nas :D

Gwiaździsty 26.04.2016 06:58

Miśkiweicz stojący jak przyspawany na linii bramkowej i nie wychodzący do dośrodkowań aby je przeciąć zawali nam jeszcze wiele bramek. Bramkarz Termaliki walnal z głowy chyba na 5 m od bramki. Z Zagłębiem było podobnie, dośrodkowanie, brak wyjścia z bramki i jesteśmy w grupie spadkowej. Porównanie z Cierzniakiem, który często wychodził i łapał prawie wszystko nie wypada na korzyść obecnego naszego bramkarza.

Kurz 26.04.2016 08:25

Oglądanie meczu bolało. Taki moment musiał przyjść w sytuacji, gdy walczymy o pietruszkę i mało prawdopodobne jest zagrożenie spadkiem. Cała determinacja i zaangażowanie zostały zredukowane i nastąpiła faza człapania. Oby udało się jeszcze coś z naszych piłkarzy wykrzesać do końca sezonu, bo oglądanie takich widowisk, to tortury i zagrożenie dla zdrowia psychicznego.

KOMINEK 26.04.2016 08:37

Mecz typu pykamy wszystkich trzema bramkami to co będziemy się na takich wieśniaków spinać. Jak wcześniej było widać determinację tak wczoraj był to mecz na luzie. I stało co się stało. Szkoda.

Barti 26.04.2016 08:38

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały, że to była ewidentna ustawka. Nie ma tu co nawet komentować.

KOALIK 26.04.2016 09:10

To nic nowego. Zwłaszcza jak zatrudnia się trenera o haniebnej przeszłości.

Kiedyś przez wiele lat Wisła była praktycznie jedynym klubem, który nie zgadzał się na korupcję i szybko reagował (w sprawie Blachy, Łobodzińskiego).

Później zmieniły się priorytety i przez wiele miesięcy grał z zarzutami Garguła, a klub nie reagował, mimo iż sytuacja była prosta i jak się okazało został uznany za winnego, a podczas pobytu w Wiśle Garguła udawał, że nie wie o co chodzi w sprawie korupcji, aby cały czas ciągnąć od Wisły kontrakt życia.

Rok i dwa lata temu w grupie mistrzowskiej Wisła nie chciała wygrać (pamiętne końcówki z Jagiellonią, z Pogonią, itp.), a wczoraj wiadomo.

Szacunek jedynie dla Donalda, że strzelił gola na 2:1, a potem jako jedyny próbował nie dopuścić do tego, aby Nowak strzelił bramkę, bo reszta (w tym tzw. nietykalni z Głowackim na czele) zrobiła autostradę dla bramkarza Niecieczy.

Polska piłka ma dość duży potencjał (o wiele większy niż te kraje, które wyprzedzają nas w rankingu klubowym takie jak Czechy, Rumunia, Austria, Chorwacja), ale takie wyczyny odpychają kibiców, więc na obecny stan rzeczy, te dziesięć tys. to znakomity wynik i godny pochwały.

Kurz 26.04.2016 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1438421)
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały, że to była ewidentna ustawka. Nie ma tu co nawet komentować.

Nie przesadzajmy z teoriami spiskowymi, ale jeśli tak, to powinniśmy uformować z piłkarzy Termaliki i Wisły coś na kształt piłkarskiego Harlem Globetrotters, bo bramka strzelona przez bramkarza na kilka sekund przed końcem meczu, to szczyt ekwilibrystycznej sztuki cyrkowej ;).

kicur 26.04.2016 09:31

Przeciwnicy Wdowczyka mają swoje 5 minut, i mogą dorabiać teorie spiskowe. Po meczu z Ruchem był cacy, ale teraz, jak stracili bramkę po uderzeniu bramkarza, to już ustawianie meczy.

KOMINEK 26.04.2016 10:16

Jesteście p...leni dwie bramki w po 90 minucie to naprawdę trzeba mieć nerwy ze stali żeby tak ustawić mecz.
Pytanie po co ustawić ? Grali u buka.
Wdowczyk nie może wytrzymać żeby meczów nie kupować/ sprzedawać . Dla niego trenerka w Wiśle to szansa jedna na tysiąc i miałby znowu w cos takiego wchodzić po co ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl