Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [29 kolejka] Ruch Chorzów - WISŁA Kraków, 3 kwietnia, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9602)

Wojtas 03.04.2016 19:11

O ja P****lę.,sa wreszczie emocje ! :)

toz ja na zawał zejdę ,dzis blisko byloxD

Misiek,.... dzieki :)

P.S Szczescie od 3 meczow z nowu z nami:) los oddaje co zabierał.

mitmichael 03.04.2016 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1436117)
Oj dobra też skończcie takie .......enie, bo jak w Anglii jest taka sytuacja to jaka ta liga jest nie przewidywalna i piekno ligi.:lol:

Lige angielska podsumowuja wystepy w europejskich pucharach. Skoro takie Lisy graja o Mistrzostwo to nie ma szans by Chelsea czy inne zespoły walczyły o wygranie LM a to tylko pokazuje, ze angielska liga sie zeszmaciła. A nieprzewidywalna to ona była pare lat temu, z roku na rok coraz gorzej

daniello1987 03.04.2016 19:12

Jutro trzymamy kciuki za Podbeskidzie!!! a za tydzien minimum 20 tys na meczu i awans do I ósemki!!!!!!!

Martinus 03.04.2016 19:17

Akurat dzisiaj trzeba powiedzieć jasno, że Wdowczyk nie pomógł zespołowi. 80 minuta a my w dalszym ciągu bez zmiany pomimo katastrofalnej postawy Boguskiego i Brożka. 90 minuta plus, mamy jeszcze jedną zmianę, jest mega elektrycznie a ten dalej nic.
Tak czy inaczej liczą się trzy punkty na które zasłużyliśmy. Świetny Wolski, bardzo dobry Ondrasek i co trudno mi napisać Boguski. Teraz trzymamy kciuki za Podbeskidzie lub Piast i wszystko w naszych nogach.

iwan149 03.04.2016 19:24

Mały dzisiaj też bardzo dobrze zagrał, szarpał na skrzydle i podawał z głową

Krotochwila 03.04.2016 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1436132)
Akurat dzisiaj trzeba powiedzieć jasno, że Wdowczyk nie pomógł zespołowi. 80 minuta a my w dalszym ciągu bez zmiany pomimo katastrofalnej postawy Boguskiego i Brożka. 90 minuta plus, mamy jeszcze jedną zmianę, jest mega elektrycznie a ten dalej nic.
Tak czy inaczej liczą się trzy punkty na które zasłużyliśmy. Świetny Wolski, bardzo dobry Ondrasek i co trudno mi napisać Boguski. Teraz trzymamy kciuki za Podbeskidzie lub Piast i wszystko w naszych nogach.

Automatyzm w jechaniu po Boguskim level hard:)
Dawno nie bylo takiego horroru z happy endem. Wszyscy oprocz Brozka na plus.

Merkury 03.04.2016 19:33

Uważam, że to n-te spotkanie w którym w grze obronnej można wyróżnić jedynie Bobana. W lecie trzeba zatrudnić dwóch perspektywicznych środkowych obrońców a zarówno Pietrzak jak i Sadlok teraz grają w destrukcji bardzo niepewnie. Poza tym prawie wszyscy na + zwłaszcza Małecki, który obiektywnie był dziś na boisku bardzo konkretny. Przydałby się techniczny napastnik bo Brożek grający za Ondraskiem to średni pomysł zwłaszcza w sytuacji gdybyśmy awansowali do grupy mistrzowskiej. Głowacki mając kartkę na koncie zamiast myśleć fauluje raz za razem.

piotek 03.04.2016 19:33

Padnieta ktoś, kiedy ostatnio zdobyliśmy 2 bramki ze STF? Nie licząc karnych, no bo tutaj trudno mówić o jakkolwiek schematach wykonania.

Balem się tego spotkania - Ruch gra piłkę idealnie na Wisłę, czyli szybćkie kontry.

Co do sędziego, faul Popo na Mazku był, karnego Głowy nie. Do tego czerwo dla Koja, który zatrzymał kontrę 3 na 3 faulem, mając już żółtą. A no i w sumie czerwona też dla Stepinskiego - nakładka wyprostowaną nogą.

Gra niezla, ale martwią przestoje. Niepokoi defensywa, Misiek nie miał w tym sezonie ani jednego czystego konta, a jedyna bramka, która idzie na jego konto to dzisiejsza.

funkykoval 03.04.2016 19:38

Jak jutro jaga przegra z PBB to wszystko zalezy tylko od naszego meczu z kretami..... Jutro PBB musi wygrać. A jebany Ruch bez Stępińskiego i Koja z Lechią ma plecy

fialo 03.04.2016 19:47

Dwie rzeczy były w tym meczu żartem. Sędzia i nasza obrona.

Więcej szczęścia niż rozumu, ale ciśniemy dalej. Proponuje odpalić akcję #20kołaNaZagłębiu.

Ogryzek 03.04.2016 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1436128)
Lige angielska podsumowuja wystepy w europejskich pucharach. Skoro takie Lisy graja o Mistrzostwo to nie ma szans by Chelsea czy inne zespoły walczyły o wygranie LM a to tylko pokazuje, ze angielska liga sie zeszmaciła. A nieprzewidywalna to ona była pare lat temu, z roku na rok coraz gorzej

Jak to mówią idze idze w kukurydze:-)

A poważnie - liga hiszpańska to 2 super zespoły + Atletico - reszta dno. Liga niemiecka to Bayern, Bayern Bayern i nic poza tym. A liga angielska wciąga tym że wiele zespołów walczy o coś. Jest najpopularniejszą ligą na świecie. A tak przy okazji - zespoły z Anglii więcej koszą ze swojej ligi niż z LM. Stąd bardziej się starają u siebie.

Miśkiewicz!

Poza tym czy nie lepiej było przy wyniku 3-1 od razu zdjąć Brożka i wpuścić Cywkę albo Brleka? Może by była mniejsza nerwówka. Ważne 3 punkty i wygrana nad śmierdzielami :D

xiondz77 03.04.2016 19:49

W sumie dla nas jeden pieron czy Jaga wygra ,czy zremisuje. Jak wygraja beda grac na remis w Gliwicach.Roznie moze byc, ale nadzieja umiera ostatnia. Do Boju Wisełko!!!

Dariook 03.04.2016 19:51

Hej dziewczyno, spójrz na Misia....

pomeran 03.04.2016 19:58

Miśkiewicz dzisiaj mega kozak. Ogólnie super się skończyło i można wreszcie cieszyć się z 3 pkt po meczach Wisełki.

co do meczu. KRYMINAŁ w wykonaniu sędziego. Nie tylko karny z kapelusza, ale przede wszystkim przy stanie 1-3 KOJ mając żółtą kartkę fauluje Ondraska i zasługuje na drugą !! gość nie dostaje czerwonej i póżniej zdobywa bramkę. dla mnie to podobna skandaliczna decyzja jak ten karny

szorstki 03.04.2016 20:05

Jeśli faul na Mazku był w polu karnym (wątpliwe) to w drugiej połowie sędzia postanowił wyównać szanse. Koj powinien być już w szatni kiedy strzelał na 2:3, a karny to już w ogóle ...
Swoją drogą jak tak często się wymieniamy z Chorzowem piłkarzami (chyba jak z nikim w lidze) to może byśmy wymienili Cywkę na Mazka ?
A Misiek chyba najbardziej wygrany na fochach Cierzniaka ;)

arti 03.04.2016 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szorstki (Post 1436159)
Jeśli faul na Mazku był w polu karnym (wątpliwe) to w drugiej połowie sędzia postanowił wyównać szanse. Koj powinien być już w szatni kiedy strzelał na 2:3, a karny to już w ogóle ...
Swoją drogą jak tak często się wymieniamy z Chorzowem piłkarzami (chyba jak z nikim w lidze) to może byśmy wymienili Cywkę na Mazka ?
A Misiek chyba najbardziej wygrany na fochach Cierzniaka ;)

Stępiński i Lipski też by się nam przydali...

Patryko 03.04.2016 20:26

Jeśli oni nie zatrzymają w lecie Wolskiego.... ten gość to w tym momencie skarb, robi niesamowitą różnicę w tej drewnianej lidze.

Misiek dzięki, wiedziałem że obronisz.

Festence 03.04.2016 20:27

Michał Miśkiewicz !!!

KrzychooR 03.04.2016 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1436160)
Stępiński i Lipski też by się nam przydali...

Stępiński jest przereklamowany :D Udowodnione w zeszłym sezonie ;)

crux.a 03.04.2016 20:33

Obejrzyjcie sobie powtórkę bramki Ondraska i zachowanie Głowackiego. To był ćwiczony schemat, dzięki któremu Czech zgubił krycie.

Miśkiewicz dzisiaj dobrze grał nogami.

Jeśli oni awansują do top 8, to mogą dostać niesamowitego kopa w górę!

krzaq12 03.04.2016 20:37

Powiem tylko tyle, zróbmy wszystko aby pomóc tej drużynie, chłopakom, Wiśle!!!

Przyjdźmy w jak największej liczbie na stadion, mamy idealną okazję, dobre wyniki, niemal wszystko jest w naszych rękach.

Widzimy się na R22 w następny weekend :D

domin_czyzyny 03.04.2016 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1436156)
Miśkiewicz dzisiaj mega kozak. Ogólnie super się skończyło i można wreszcie cieszyć się z 3 pkt po meczach Wisełki.

co do meczu. KRYMINAŁ w wykonaniu sędziego. Nie tylko karny z kapelusza, ale przede wszystkim przy stanie 1-3 KOJ mając żółtą kartkę fauluje Ondraska i zasługuje na drugą !! gość nie dostaje czerwonej i póżniej zdobywa bramkę. dla mnie to podobna skandaliczna decyzja jak ten karny

Like it! Nic więcej nie moźna dodać

BlurgH 03.04.2016 20:49

Na koniec meczu, zanosim błaganie:
Nowych stoperów racz nam zesłać PANIE !!! ;)

Wojtas 03.04.2016 20:50

Sedzia z Warszawy :)ktory to juz raz ma zaszczyt rabować nas z punktów?

A ilez to bylo spiskow jak Musial Legii sedziował.Poprostu na układy nie ma rady.

Brawa dla chlopaków.Walka i ambicja ,Ondrasek jest lepszy niz Stepinski,jesli mialbym wybierac,ten albo ten.
Grodzicki beksa.

Teraz panowie po bilety,nie wyobrazam sobie zeby na Zaglebiu nie bylo nas te 20 tys.
I wkręcie sobie ze jesteście psycholami.

Hudy 03.04.2016 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1436166)
Obejrzyjcie sobie powtórkę bramki Ondraska i zachowanie Głowackiego. To był ćwiczony schemat, dzięki któremu Czech zgubił krycie.

Po tej bramce nie mogłem się doczekać następnego rożnego :) Mając dwóch takich twardzieli trzeba to wykorzystać i jak widać to się udaje! Są nie do upilnowania.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1436167)

Przyjdźmy w jak największej liczbie na stadion, mamy idealną okazję, dobre wyniki, niemal wszystko jest w naszych rękach.

Widzimy się na R22 w następny weekend :D

Widzimy się po dłuższej przerwie. Rezerwując bilet na samolot nie spodziewałem się, że ten mecz będzie aż tak ważny. Już nie mogę się doczekać!

Bene Nati 03.04.2016 21:05

Ja też to zauważyłem już we wcześniejszych dwóch meczach. Ondrasek czasami spaceruje sobie na dłuższym słupku by w ostatnim momencie zbiec na krótki.

PS. A co do ligi angielskiej... choć to nie ten temat... ma okres przejściowy. Odchodzi stare pokolenie piłkarzy, przychodzą nowi trenerzy od następnego sezonu, wpływy z transmisji będą jeszcze wyższe. Za dwa, trzy sezony angielskie kluby poprawią swoje wyniki w europejskich pucharach.

A jak ktoś pisze "takie Leicester zdobywa sobie" to znaczy, że nie obejrzał więcej jak ich trzy mecze w tym sezonie. Niesamowitą pakę skleił Ranieri.

bebeto 03.04.2016 21:09

Stażyński,Janoszka... Zdeptać, Zniszczyć, Zdemolować!!! :evil:

PiVoSH92 03.04.2016 21:29

Hmmm... serio uważacie, że Misiek przy bramce popełnił błąd? Gdyby nie skrócił kąta Mazkowi miałby bardzo dogodne sam na sam, nawijając Sadloka (co przy jego zwrotności jest bardzo proste) ma piłkę na lepszej nodze na 10m z bramkarzem przy linii. A tak wygonił go do linii, gdzie mógł albo dośrodkować (w zasięgu był tylko Stępiński) albo wyjechać za boisko. Dośrodkował i wtedy Rysiek totalnie zjebał krycie Mariusza, który stał niekryty na 12 metrze i spokojnie tylko dołożył nogę. Dużo więcej w tym winy Guzmicsa (który z resztą zawalił też 2 gola) niż Miśka.

mitmichael 03.04.2016 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1436166)
Miśkiewicz dzisiaj dobrze grał nogami.

I to mu trzeba przyznac

Martinus 03.04.2016 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1436137)
Automatyzm w jechaniu po Boguskim level hard:)
Dawno nie bylo takiego horroru z happy endem. Wszyscy oprocz Brozka na plus.

Oczywiście chodziło mi na plus o Małeckim. Boguski na swoim słabym poziomie.
Wdowczyk na ławce niestety dzisiaj przypominał z decyzjami o zmianach Moskala. Aż prosiło się dać Bałaszowa, przy takim wyniku i jego szybkości na kontry byłby idealny. Na grę Boguskiego i Brożka nie dało się patrzyć.
Natomiast odmiana Małeckiego jaką zrobił Wdowczyk niesamowita. Oby tylko nie zapeszać, bo wiadomo jak to z nim jest.

Patryko 03.04.2016 22:09

@Martinus

Z formą, jaką prezentuje Paweł, pewnie wyląduje na ławce, jak do pełni sił wróci Mączyński. Boguski dziś niestety mocno zagubiony, zupełnie inaczej wygląda drugie skrzydło, gdzie coraz lepiej poczyna sobie Mały z Sadlokiem.

PiVoSH92 03.04.2016 22:15

Bałaszow zamiast Bogusia, Mąka zamiast Brożka i Wolskiego przesunąć bardziej ofensywnie.

Kurz 03.04.2016 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1436182)
Wdowczyk na ławce niestety dzisiaj przypominał z decyzjami o zmianach Moskala. Aż prosiło się dać Bałaszowa, przy takim wyniku i jego szybkości na kontry byłby idealny. Na grę Boguskiego i Brożka nie dało się patrzyć.

Wdowczyk słusznie na początku stwierdził, że to nie czas na eksperymenty. Boguski nie jest taki szybki, irytuje w 70% spotkań, ale zdecydowanie lepiej rozumie się z kolegami z drużyny i ma zmysł do gry kombinacyjnej, a także w większym stopniu angażuje się w grę defensywną zespołu, a Bałaszow... na razie nie pokazał nic, poza tym, iż jest rączym koniem.

Martinus 03.04.2016 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1436189)
@Martinus

Z formą, jaką prezentuje Paweł, pewnie wyląduje na ławce, jak do pełni sił wróci Mączyński. Boguski dziś niestety mocno zagubiony, zupełnie inaczej wygląda drugie skrzydło, gdzie coraz lepiej poczyna sobie Mały z Sadlokiem.

Nie wiem czy trzeba czekać na powrót Mączyńskiego skoro Brożek po prostu przechodzi obok meczu.
Boguski to fenomen, bo piłkarsko trudno znaleźć zawodnika równie nieudolnego. Fakt, że facet gra u kolejnego trenera jest dla mnie zagadką nie do wyjaśnienia. Od momentu tej kontuzji kilka lat temu ma 2-3 niezłe mecze na rundę. Reszta to parodia.

Cytat:

Wdowczyk słusznie na początku stwierdził, że to nie czas na eksperymenty. Boguski nie jest taki szybki, irytuje w 70% spotkań, ale zdecydowanie lepiej rozumie się z kolegami z drużyny i ma zmysł do gry kombinacyjnej, a także w większym stopniu angażuje się w grę defensywną zespołu, a Bałaszow... na razie nie pokazał nic, poza tym, iż jest rączym koniem.
Tak czy inaczej jest 80 minuta a my byliśmy bez zmiany chociaż było widać, że kilku zawodników jest już mocno zmęczonych i przydałoby się wpuścić kogoś świeżego wcześniej. Nie wiem też czemu nie zrobiliśmy przy tak elektrycznej końcówce trzeciej zmiany w 92 czy 93 minucie.

piotek 03.04.2016 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1436178)
Hmmm... serio uważacie, że Misiek przy bramce popełnił błąd? Gdyby nie skrócił kąta Mazkowi miałby bardzo dogodne sam na sam, nawijając Sadloka (co przy jego zwrotności jest bardzo proste) ma piłkę na lepszej nodze na 10m z bramkarzem przy linii. A tak wygonił go do linii, gdzie mógł albo dośrodkować (w zasięgu był tylko Stępiński) albo wyjechać za boisko. Dośrodkował i wtedy Rysiek totalnie zjebał krycie Mariusza, który stał niekryty na 12 metrze i spokojnie tylko dołożył nogę. Dużo więcej w tym winy Guzmicsa (który z resztą zawalił też 2 gola) niż Miśka.

Wydaje mi się, że powinien ustawić się na wysokości piątki, Sadlok spychałby młodego na linię końcową, a Misiek powinien dac radę ze strzałem z ostrego konta.

AntyMod 03.04.2016 22:49

moglby ktos sprawdzic jakie statystyki mial paraolimpiczyk i parodysta Boguskli ?? ile razy byl przy pilce i jak dlugo sie przy niej utrzymywal ???? pozbylismy sie parodysty i mega beztalencia sportowego jakim jest Uryga- ale jeszcze Boguski - kulawy Banderowiec bylby o klase lepszy niz ten wklad do koszulki

twsdfan 03.04.2016 23:10

Mnie przy 1 bramce najbardziej wpadło w oczy zachowanie Ryśka, po tym jak Mazek objechal Miśka, Rysiek powinien sie skupic na napastniku, tymczasem on zabiegł się w strone bramki, jak dla mnie pusty, niepotrzebny przelot, nie mowie o tym ze zawalil ta bramke, bo wzielo sie to wszystko z ustawienia Sadloka, ale to sa dosc standardowe sytuacje, ktore na pewno chlopaki rozgrywaja na treningach i obronca powinien szukac wolnego rywala :)

pasjonat 04.04.2016 07:00

Na meczu najbardziej podobał mi się komentarz: Ten Małecki to za każdym razem po pięciu naszych męczy" :) Faktycznie Mały raz po raz gonił w końcówce do chorągiewki, a za nim zgraja chorzowian:).

Krav 04.04.2016 07:17

2 bramka to tylko i wyłącznie wina Ryśka, który się zajebiście machnął próbując przeciąć podanie. W momencie jak nie trafił byłem pewien że z tego będzie bramka. Ani Boban ani Misiek nie są winni.
Ale nieważne, ważne że 3 pkt w sieci. Emocje to jest to o co chodzi w tym sporcie, zajebista sprawa.

Aha,

MISIEK JESTEŚ MISTRZ !!! Póki co ja tam różnicy na bramce nie widzę. Misiek nam zapewnił 3 pkt wczoraj.

FraMat 04.04.2016 07:26

Oj tam nie przesadzajcie z tym Miśkiem. Faktycznie wczoraj zachowywał się w bramce bardzo dobrze, ale tylko na linii bramkowej. Poza tym praktycznie żadnych wyjść do dośrodkowań czy poza piątkę w sytuacjach gdy się o to prosiło. A co do gry nogami: nikt nie pamięta jak w drugiej połowie tak rozegrał Głowie do boku, że Głowa, żeby ratować sytuację wybił sytuację na aut?
Tak więc, mimo ewidentnych zasług we wczorajszym meczu do dobrej gry nogami jeszcze mu wiele brakuje, tak samo jak do zachowywania się poza piątką gdy trzeba przejąć dośrodkowanie i wyprzedzić napastnika. Wszystko to pozostawia stoperom. W pewnym momencie nawet chyba Głowa go za to opieprzył.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl