![]() |
Cytat:
Zimny prysznic to ma drużyna każdego ranka gdy spojrzy w tabelę i na wyniki które osiągała w tym sezonie. Jak przegrają to przegrają. Byle to było po zacięte walce. Sportowo na pewno nie jesteśmy gorsi od Jagielloni. |
Wolfu świetna robota!
Co do samego meczu... wyjdziemy wysoko, ofensywnie. Musimy uważać na kontry i stałe fragmenty gry. Vassiljev jest groźny. Brakuje nam typowego, solidnego defensywnego pomocnika, który pomógłby zachować równowagę. Tak, pamiętam o Alanie. Mój typ: 2:1 dla Wisły. |
Czyli jutro test czy przełamanie było czy tylko Nieciecza taka słaba.
Obawiam gry naszej obrony. Obawiam się, że Dariusz W. będzie się kierował w doborze zawodników wciąż nie przemijającą legendą a nie potrzebami meczu. Ogólnie obawiam się tego meczu. Chciałbym wreszcie zobaczyć jak gra Drzazga. |
Cytat:
To nie zobaczysz, jest poza kadrą. |
Deobny szczegół dotyczący grafiki: "meczów", nie "meczy".
|
Cytat:
|
A już miało być, że Z a nie W. Wiem, detal. Ale jakoś tak przywykłem
|
Cytat:
A właśnie doczytałem, że zastąpił go Alan. Ciemność widzę... |
Nie kumam tej zmiany. Jak zagra ten sam skład co w Niecieczy to na ławce będzie 3 defensywnych (Brlek, Cywka, Uryga) i zero napastników.
Chłopak tak był chwalony podczas przygotowań, nawet Głowa się pochlebnie wypowiadał i nic, w zasadzie nie dostał szansy. |
Czy to kolejny ślepy trener czy Alan ma na nich wszystkich kwity? Bo ja nie wierzę, że można w nim jeszcze coś widzieć, w chłopie, który od 3 lat gra tak samo... jakby on miał 18-19 lat to może bym wybaczył, ale mając 21 lat i zero umiejętności dogrania do przodu mieć w zasadzie pewny plac w Wiśle Kraków... co tu się odjebuje na bieżąco?!
|
Cytat:
|
Kiedy przeczytałem, że Drzazgę w 18 meczowej zastępuje Uryga to mnie szlag jasny trafił... Alan niczego sobą nie prezentuje, gdy chce zagrać do przodu to zawsze kończy się to dla nas stratą. Naprawdę nie wiem co oni w nim widzą...
|
Czy naprawdę przy każdej okazji musi znaleźć się grono frustratów, które jeździ po własnych piłkarzach? Raz Boguski, innym razem Brożek, Uryga itp. itd. Każdy ma lepsze lub gorsze okresy, a przy tym co ostatnio prezentujemy niewielu piłkarzy zasługuje na pozytywne opinie. Też nie jestem entuzjastą tego co niektórzy zawodnicy prezentują na boisku, ale czy koniecznie trzeba dawać temu wyraz w ten sposób poniżając lub prowadząc ciągłą nagonkę? Zacznijcie jeszcze gwizdać na meczu, jak będą przy piłce...
Jak piłkarz znalazł się w kadrze meczowej, albo na boisku, to powinien czuć wsparcie własnych kibiców. |
Podpowie ktoś, na ile przewidziana jest jeszcze przerwa w grze Mączyńskiego?
|
W. sam jeszcze nie wie - tak na podstawie wpisu na głownej wnioskuje.
Co ten DG77 odpieprza? Jak tęskni za mamą to niech ją sprowadzi do Polski... |
Niestety to Jaga jest faworytem w tym meczu.
Mam nadzieję na zwycięstwo, chyba że będzie to kolejny mecz w którym słupki i poprzeczka będą szukać naszych strzałów a nasi z 5 metrów będą mieli problem z wepchnięciem piłki do bramki. Ostatnie mecze na R22 poszły nie tak bo był problem z psychiką u piłkarzy (plus brak sił). Po trzech punktach w Niecieczy jest szansa, że będzie im łatwiej grać. Dużo zależy od dopingu. Jesli będzie pozytywny a nie taki jak na ostatnim meczu u nas to powinno być dobrze |
Cytat:
Średnia dla ok.250 bukmacherów. Widać, że kurs na Wisłę spada: https://i.imgur.com/XL99M91.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
Niecałe 10h do meczu, przeglądam ostatnie wyniki Jagiellonii i naprawdę nie wiem czego się dziś spodziewać. Niby mamy Dariusza W., ale czy to wystarczy? Typuję 3:1 dla nas. Do zobaczenia. |
Przeczuwam dobry mecz, wszystko będzie szło po naszej myśli. Wejdzie Uryga żeby uspokoić grę w defensywie i popełni jakiś błąd i stracimy zwycięstwo.
|
Cytat:
Skoro fachowcy mowia, ze cos w Urydze jest, to tak widocznie jest. Z calym szacunkiem, ale bardziej wierze osadom Smudy, Moskala, Probierza czy Broniszewskiego niz 20-letniego forumowicza ktorego znajomosc pilki noznej zawiera sie w rozumieniu silnika komputerowych managerow. Uryga predzej czy pozniej odpali. Jak bedzie jebany z trybun wlasnego stadionu albo wyzywany po internetach to moze nie odpalic nigdy. 21 lat to nie dziadek, jeszcze ma czas. Sobolewski tez nie eksplodowal forma w wieku 21 lat. Ja tam w Alana wierze, a i czas dziala na jego korzysc. |
Problem bardziej leży nawet nie w tym czy Uryga odpali czy nie tylko w tym, że teraz takich zawodników już po prostu nie ma. Nawet jak zacznie grać świetnie w odbiorze i jakimś cudem zyska lepszą zwrotność (tylko, że imo to są geny i tego już nie poprawi znacząco) to wciąż będzie typem def. pomocnika z lat 90. Czyli osłabi drużynę w ofensywie. Teraz def. pomocnik lub generalnie środkowy to ktoś kto ma również wpływ na ofensywę. Nie oczekujemy kreatywności Zidana, ale gry do przodu czy to podaniem czy wyjściem z piłką. Z zachowaniem propocji - styl Krychowiaka - świetny w defensywie, mało kreatywny z przodu, ale potrafi np. rozpędzić się z piłką, wykorzystać warunki fizyczne i pociągnąć zespół do przodu.
Obawiam się, że Uryga jeśli nie ma tego teraz to mieć już nie będzie. W tym wieku poprawia się taktykę, organizację gry, mentalność (choć w mniejszym stopniu). Na technikę był czas za młodu, motorykę i pewne uwarunkowania szybkościowe dała lub nie mamusia z tatusiem. Dlaczego wciąż jest ciągnięty za uszy przez trenerów? Wcale nie zdziwiłbym się jakby trenerzy mieli może nie nakaz, ale delikatną sugestię z góry, że to jeden z niewielu zawodników, na którym Wisła może zarobić. Więc trzeba go promować, bo kasa w obecnej sytuacji jest w Wiśle bardzo ważna. I fajnie byłoby powtórzyć np. transfer Chrapka. |
Cytat:
|
Cytat:
A co do meczu liczę na jakieś 3:1 |
Cytat:
|
Cytat:
Ja mam od długiego czasu nieodparte wrażenie, że babole Alana i jego nerwowe zachowanie na boisku mają źródło w sferze mentalnej a nie piłkarskiej. Panicznie boi się popełnić błąd i to karze mu unikać wszelkiego ryzyka (vide wyłącznie bezpieczniejsze z natury podania do tyłu) lub każe być gdzieś poza grą. Byle poza odpowiedzialnością. A jak ktoś nie ma na tak odpowiedzialnej pozycji pewności siebie, to błędy będzie popełniał właśnie przez spętane strachem nogi.Taki paradoks. Każdy kto uprawiał jakiś sport drużynowy zna ten typ. Reasumując, sam się na niego regularnie w......m, ale sądzę, że ma duży potencjał. |
Ja sie na pilce noznej nie znam, mnie sie moze mecz podobac albo i nie. Gdzies podobno istnieje software analizujacy gre danych pilkarzy / koszykarzy itd ktory wylicza w sobie tylko znany sposob kto jest najbardziej zajebistym kozakiem w danej klasie.
Chyba w Mijdtylland (czy jak sie to pisze) z tego korzystaja, i cale NBA. Nie wiem, moze ktos przeanalizowal gre Urygi tym magicznym programem i mu wyszlo to czego zwykly smiertelnik nie widzi a co ma wielki wplyw na gre. Ja tez bym wolal zeby Alan gral jak Vieira czy Toure, ale mamy to co mamy i trzeba na chlopaka chuchac i dmuchac a nie jebac go od paralitykow i niedojd. Chociazby z tego powodu ze jest nasz, wlasny, a nie przybleda jak Lobodzinski czy Jankowski. |
Liczę dziś na dokładne wrzuty w pole karne, Małecki jak i Jovic (Boguski na Termalice nie wrzucał) muszą to dokładnie robić! Wolski, Ondrasek, Brożek, ktoś się napałęta i powinien zrobić co trzeba.. Byle do 20:30!
Powstaje konflikt zdań na tym forum apropo Urygi, tak to nasz chłopak jak wspomniał użytkownik "7 kotów", a z drugiej strony ostatnie słabe występy.. Pamiętajmy on ma dopiero 22 lata! Rozegrał już ponad 60 meczów w polskiej lidze w tym wieku.. Najlepszym wyjściem z tego wydaje się wypożyczenie do I ligi, gdzie powinien nabrać większej waleczności itp.. Racja to nasz wychowanek ale no przykro mi bardzo, irytujące jest to że chłop prawie 190cm przegrywa główki!! Cytat:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1955 |
Cytat:
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=1955&id_sezon=51 Podsumowując Sobolewski w obecnym wieku Urygi debiutował w Ekstraklasie. Porównywanie ich wypada na korzyść tego drugiego. Chociaż w obecnym sezonie delikatnie mówiąc Uryga nie przekonuje to robienie na tym forum z niego mega paralityka jest słabe. Ilość błędów jakie popełnił jest porównywalna z Głowackim. I nie piszę tego bo jestem jego jakimś zwolennikiem, w tym sezonie również mnie irytuje. |
Mam nadzieje ze dzis kazdy wybiera sie na R22 ,pomoc jest im teraz potrzebna.
Natomiast to kto zagra ,...niech zagra nawet pan magazynier,byle dal z siebie 200% i walczyl jak kiedys Sobolewski. A wygrac ,poprostu dzis trzeba. |
Cytat:
Co do Urygi, to chciałbym, żeby w końcu strzelił bramkę. Kto wie, może właśnie tego potrzebuje, skoro opowiadał o blokadzie psychicznej. Na ten moment to nie jest nawet poziom I ligi, bo wygląda gorzej od Popovicia. Jeśli strzeli (tak, teoretycznie jest szansa na taki cud) bramkę i się nie odblokuje, to jak dla mnie nic już mu nie pomoże. |
Alan Uryga nie tylko nie powinien grac w Wisle, ten chlopak wogole nie powinien grac w pilke - byc moze ten chlopak nie powinien wogole uprawiac sportu - bo z niego taki pilkarz zawodowy jak ze mnie kosmonauta
|
Cytat:
|
W takim razie witam i pozdrawiam z przestrzeni kosmicznej. wiesniak
Uryga to pilkarski paralityk. |
Zgadzam się, że PÓKI CO Uryga jest paralitykiem :D To nie oznacza, że będzie zawsze, ale jeśli nie pójdzie np. na wypożyczenie, gdzie nabierze pewności siebie i umiejętności jakiegokolwiek rozegrania piłki, to paralitykiem pozostanie i skończy jak Polski Stiwen Dżerard, Daniel Brud albo inne jemu podobne tuzy, które było do ekstralkasowych składów wciskane na siłę, zupełnie się do tego nie nadając.
|
jakie wypozyczenie? Jemu sie kontrakt konczy po tym sezonie
|
Cytat:
Poza tym mówię o tym już nawet abstrahując od jego...kariery w Wiśle. Po prostu, jako piłkarz. Jeśli nie pogra w niższej lidze teraz, to zniknie. |
Cytat:
Ktoś powie, że Uryga regularnie gra w kadrze Dorny, OK, ale ktokolwiek widział któryś z ostatnich meczów U-21 doskonale wie, jaka tragiczna jest to kopanina, więc to żaden argument. WIEM, byłoby mega, gdyby jakiś wychowanek znaczył dużo dla pierwszej drużyny, ale ku*wa - Alan jest i będzie co najwyżej pomiędzy kaleką, a słabym rzemieślnikiem. Nic więcej. |
Cytat:
Strąk mi się przypomniał (choć to jak się wydaje zupełnie inna historia). |
Wychodzimy tym samym składem. Jeśli zagramy tak samo jak z Termalicą - przegramy
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl