Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto po Tadeuszu nowym trenerem Wisły ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9587)

Gercu 29.02.2016 15:14

Smuda to jedyny w miarę rozsądny wybór.

lukaszsz86 29.02.2016 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1431478)
Panowie, jakby miał być Smuda to by go zaprezentowano już dzisiaj.

Nie sądzę żeby jakikolwiek trener zgodził zasiąść na ławce już w jutrzejszym meczu. Nowego trenera zobaczymy najwcześniej w meczy z Piastem, a i tego nie byłbym pewien.

Eternit 29.02.2016 15:18

Franek dzisiaj koło południa leciał samolotem z Balic do Warszawy. Info 100% pewne.
Pejsy rok temu też były w podobnym momencie sezonu w czarnej dupie i zatrudnili co by o wuefiście nie mówić lepszego trenera niż Podoliński. Także mam nadzieję, że zarząd postara się przynajmniej o kogoś pokroju Skorży...

fialo 29.02.2016 15:18

658letni Lenczyk od piłek lekarskich bądź imbecyl Smuda.

Co wy macie w głowach?

Patryko 29.02.2016 15:20

Jaki Ojrzyński? Jaki Rumak? Goście z warsztatem na poziomie Pawłowskiego.

Tutaj trzeba kogoś z zagranicy, kto nie będzie się zbytnio orientować w jak wielkim bagnie się taplamy i po prostu zabierze się od razu do ciężkiej pracy. Trenera, który przywiezie ze sobą profesjonalny sztab trenerski, który nie będzie zdobywać doświadczenia na drużynie ekstraklasowej. Trenera, który tak dociśnie śrubę tym pseudopiłkarzynom, że nie będą mieli ochoty iść w sobotę do Factory na zakupy.

Marzy mi się Petrescu z pełnym poparciem Cupiała i piłkarze schodzący z treningu na czworaka (przynajmniej do momentu, w którym zaczęliby grać na jakimś przyzwoitym poziomie :P).

Robbie92 29.02.2016 15:23

Moskal tylko wchodzi w grę!.. Żadnych Rumaków, Smud, Ojrzyńskich ( co to w ogóle za pomysł?), Skorż..

Prawdopodobny scenariusz to Ojrzyński przegra z Lechem i zadzwonią z Zabrza po Moskala.. Pytanie co zrobi teraz Wisła?

Bene Nati 29.02.2016 15:25

To takie zamknięte koło. Bo jak przyjdzie tutaj trener, który zechce dokręcić śrubę, to nasze pseudo gwiazdki podniosą strajk i zaczną grać na jego zwolnienie. Najważniejsze są zaś punkty. Szczególnie w naszej sytuacji, już od kilku lat, tu i teraz.
Największe przekleństwo ery Cupiała - tu i teraz -.

A jak wyników nie będzie to i w konsekwencji trenera zwolnią.

Beton.

W naszej drastycznej sytuacji, ważne, by trener znalazł wspólny język z drużyną. Znalazł złoty środek między ciężką pracą a wkupieniem się w łaski drużyny.
Niestety, taki mamy klimat.

https://www.youtube.com/watch?v=eZdufDxVxF4

SZYMEK_TSW 29.02.2016 15:26

Arek Głowacki na trenera, najwięcej charyzmy z nich wszystkich i jemu naprawdę zależy na Wiśle.

Arked 29.02.2016 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1431479)
uff.. Natomiast Smudzie oddajmy jedno. Z dużo słabszym składem bił się o top 4.

I mogło tak być po dziś dzień. Smuda właśnie kończyłby swój 3 letni kontrakt, drużyna grałaby o niebo lepiej, a my spokojnie szukalibyśmy pożądnego trenera, który mógłby go zastąpić. Ale nie bo po co. Lepiej robić tradycyjny roz......., który ZAWSZE wychodził nam bokiem.

dostuffca 29.02.2016 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1431480)
Naprawdę przerażające jest to, ile osób stawia utrzymanie ponad honor. Mnie przez myśl by nie przeszło, by wymienić tu kandydatury Smudy czy Lenczyka. Przyjęlibyście i Stawowego, gdyby tylko gwarantował pozostanie w lidze. Takich kibiców doczekaliśmy.

A przeszło Ci przez myśl, że zatrudnimy Pawłowskiego, który na dzień zatrudnienia mógł się pochwalić dorobkiem 10 spotkań bez wygranej i miał wyciągnąć z dołka drużynę, którze przegrała 6 ostatnich? Nie. Dożyliśmy takiego zarządzania klubem, że każde polskie nazwisko jakie tu pada jest prawdopodobne. Nawet ciągle zatrudniony w Górniku Ojrzyński, który jak go zwolnią to nie dlatego, że Górnik tak dobrze grał o utrzymanie. A jestem w stanie sobie wyobrazić, że byśmy go zatrudnili.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1431484)
658letni Lenczyk od piłek lekarskich bądź imbecyl Smuda.
Co wy macie w głowach?

co w głowach mają ci co zatrudnili humorystycznego Teddy'ego? Tyle by zatrudnić teraz jednego z powyższych. A nie, przepraszam na 100% przyjdzie ktoś kumaty z zagranicy.

TSWalos 29.02.2016 15:28

Małecki prze szczęśliwy jakby Smuda wróci ;)
Hoho ! :D

PiVoSH92 29.02.2016 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1431477)
Nie, jaki Ojrzynski.. Każdy Pawłowski bis czyli tego typu wynalazek naprawde już będzie sygnalem, ze mozna gasic swiatlo w tym klubie, a Cupiał jest na ostrych dragach, które serwuje mu co rano Kapka. Wierzę, że Tadziu wyleczył go z eksperymentów pod tytułem Ojrzyński, Tarasiewicz itp itd.

Akurat Tarasiewicz pokazał i w Zawiszy, i w Kielcach, że trenerem jest nieprzeciętnym, ale dość wysoko się ceni. Myślę, że poradziłby sobie u nas, ale nie teraz, tylko ew. od nowego sezonu.

Machor303 29.02.2016 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 1431490)
Arek Głowacki na trenera, najwięcej charyzmy z nich wszystkich i jemu naprawdę zależy na Wiśle.

Podbijam temat. Już sie kiedyś zastanawiałem nad tym pomysłem

Blaszczu16 29.02.2016 15:30

Tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonić. Wdowiec jest wolny :D

tommiyacht 29.02.2016 15:31

A co Głowacki może wiedzieć o taktyce w ofensywie. Ludzie..

TRZEBINIAnin 29.02.2016 15:33

Z Polskiego bagienka tylko Maciek Skorża, z zagranicy np. Kocian? zna naszą lige, z Ruchem dobrze poleciał, w Pogoni jednak nędza.

South 29.02.2016 15:36

Skorża to mógłby "spłacić" tą swoją Levadie obniżając trochę swoje wymagania.
niestety pewnie przyjdzie-wróci franz

WioReXXX 29.02.2016 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1431494)
Akurat Tarasiewicz pokazał i w Zawiszy, i w Kielcach, że trenerem jest nieprzeciętnym, ale dość wysoko się ceni. Myślę, że poradziłby sobie u nas, ale nie teraz, tylko ew. od nowego sezonu.

No i w Śląsku. Tak naprawde to Tarasiewicz zbudował Lenczykowi drużynę pod mistrzostwo. Lenczyk ze swoimi transferami i pracą było już coraz gorzej.

daka.kodaka 29.02.2016 15:42

Jesteśmy w takiej sytuacji że stąpamy po kruchym lodzie błedna decyzja i Wisła leży i kwiczy.
F.SMUDA- on potrafi wyciągnać maxa zwłaszcza jak nie przygotowuje zawodników na obozach
L.Ojrzyński-nie widze w nim wiary
O.Lenczyk- gość juz troche za stary by coś ciągnać
M.Skorża- nie wiem w Lechu Ostanio kiepsko mu szło
RUMAK- mimo spadku sporo punktował z Zawiszą

Patrze i chyba Smuda ratunkiem.

skawaaa 29.02.2016 15:46

Jesli są pieniądze na kupno i opłacanie siedmiu nowych zawodników, to powinny się też znaleźć na nowego, dobrego trenera. Fajnie by było jakby wróciły rozmowy z Hugo Brossem, choć to mało prawdopodobne. Moskal nie przyjdzie, drugi raz nie wejdzie do tej samej rzeki po tak krótkim czasie.
Jednak obstawiam, że będzie to Smuda. Przecież i tak się mu płaci, tak?

msn 29.02.2016 15:46

Proponowanie Smudy jest zupełnie niedorzeczne, bo z definicji jest działaniem krótkowzrocznym. Po Smudzie będziemy w pozycji (nie mówię o miejscu w tabeli, ale budowie drużyny) gorszej niż jesteśmy teraz. To już lepiej żeby drużyna trenowała się sama... To żart, ale zwolnienie Moskala (i to jeszcze bez planu) było strzeleniem sobie w stopę, i później każdy ruch jeszcze gorszy, zatrudnienie Pawłowskiego, zwolnienie po trzech meczach... Teraz już cokolwiek się nie stanie, będzie tylko śmieszniej (chodzi mi o śmiech przez łzy ;-), a zatrudnienie Smudy, to już wyjście poza skalę, nawet biorąc pod uwagę, specjalną skalę Jesusa Gila, Cupiała czy Wojciechowskiego...

mr_kwolf 29.02.2016 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 1431500)
No i w Śląsku. Tak naprawde to Tarasiewicz zbudował Lenczykowi drużynę pod mistrzostwo. Lenczyk ze swoimi transferami i pracą było już coraz gorzej.

Nie mam nic do Tarasiewicza, ale przecież on zostawił Śląsk na ostatnim miejscu w tabeli... Ciężko to nazwać "budową" mistrzowskiego zespołu.

nesta 29.02.2016 15:49

Jeśli było 400 tys. EUR za Brleka jak się mówi czy na jego i Wolskiego pewnie nie najniższe kontrakty, to nie rozumiem dlaczego nie mogłoby się znaleźć dobra kasa na trenera.

Chociaż chyba wiem dlaczego nie.. Kapka i spółka zaczną podsuwać Cupiałowi swoje lewe kandydatury żeby nie stracić wpływów w Wisle przy kimś z autorytetem.

W.S 29.02.2016 15:50

Na dzień dzisiejszy tylko Maciek Skorża

7 kotów 29.02.2016 15:50

Cytat:

Tylko Pan Orest do końca sezonu. Albo jakiś zagraniczniak oczywiście.

"Pan Orest" byl zanim nie podpisal kontraktu z zydami. Teraz to jest co najwyzej "trener Lenczyk".

Mrsnh 29.02.2016 15:51

nie powiem, że mnie ta wiadomość nie raduje.
Cytat:

Tylko Pan Orest do końca sezonu.

to już nie pamiętamy co wygadywał gdy został trenerem Cracovii?

WISŁAZWE 29.02.2016 15:52

Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby proponować powrót Smudy czy zatrudnienie takich tuz jak Lenczyk czy Stawowy.

Czy wy KUR WA kibicujecie/ sympatyzujecie z tym klubem od wczoraj?!

Kim dla Was jest Smuda, Lenczyk czy Stawowy? Jeżeli trenerem dla Wisły to pogratulować, uścisk ręki i kop w dupę.

Przypomnę tylko:

Franciszek Smuda - pozwał Wisłę do sądu, pierrdolił takie smuty że się słuchać nie chciało. Prawdopodobnie stał za ściągnięciem Pawłowskiego do Wisły a Wy chcecie żeby taka kanalia wróciła na ławkę trenerską?

Orest Lenczyk - dinozaur jakich mało, proponuje poszukać jego cytatów na temat Wisły jak był trenerem sąsiadki, krótką macie pamięć, oj krótką.

Wojciech Stawowy - następny z drugiej strony Błoń...

Ja nie wiem, połowa z Was byłaby w stanie dać dupy za utrzymanie, byle wziął nas trener taki jak Smuda.
No chyba was pojebawszy już do reszty. Słońce wam przygrzało, czy za długo siedzicie przed komputerem..?

--------------

Nie wiem, który trener odważy się wziąć Wisłę w takim momencie w jakim jesteśmy teraz. Nieprzygotowana do rundy wiosennej, bez pomysłu, bez iskry, bez chemii między piłkarzami.. Zbyt duże ryzyko, niestety. Osobiście życzyłbym sobie Skorżę, ale obawiam się, że nie podejmie się tego zadania..
Zostaje zagranica, ktoś z trenerskimi jajami al'a Petrescu z władzą totalną.

Nowy trener potrzebowałby czasu, którego do jasnej cholery nie mamy.. Nic nie da się zrobić w dwa dni, w szczególności, siły, dynamiki czy motoryki..

Nadal zastanawiam się, co nasz sztab robił w tej Turcji..

Jesteśmy w dupie w której nie byliśmy od bardzo dawna. Teraz decyzja Cupiała pokaże, czy faktycznie zmierzamy do I ligi czy powołanie Pawłowskiego było tylko wypadkiem przy pracy.

daka.kodaka 29.02.2016 15:53

tylko ze czas biegnie na nasza niekorzyść dobrze dla nas ze w rundzie rewanżowej punkty dzielimy na 2

mr_kwolf 29.02.2016 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1431511)
"Pan Orest" byl zanim nie podpisal kontraktu z zydami. Teraz to jest co najwyzej "trener Lenczyk".

Pan Orest to tylko jako lekka szyderka z jego słynnej konferencji z Pasieką, a nie objaw jakiegoś większego szacunku względem jego osoby. :)

Ajax 29.02.2016 15:57

Moje typy według realności zatrudnienia:
1. Smuda
2. Rumak
3. Broniszewski
?
?
6. Kulawik

dostuffca 29.02.2016 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez msn (Post 1431505)
Proponowanie Smudy jest zupełnie niedorzeczne, bo z definicji jest działaniem krótkowzrocznym. Po Smudzie będziemy w pozycji (nie mówię o miejscu w tabeli, ale budowie drużyny) gorszej niż jesteśmy teraz. To już lepiej żeby drużyna trenowała się sama... To żart, ale zwolnienie Moskala (i to jeszcze bez planu) było strzeleniem sobie w stopę, i później każdy ruch jeszcze gorszy, zatrudnienie Pawłowskiego, zwolnienie po trzech meczach... Teraz już cokolwiek się nie stanie, będzie tylko śmieszniej (chodzi mi o śmiech przez łzy ;-), a zatrudnienie Smudy, to już wyjście poza skalę, nawet biorąc pod uwagę, specjalną skalę Jesusa Gila, Cupiała czy Wojciechowskiego...

Zatrudnienie Pawłowskiego było tak samo absurdalne jak wizja kolejnego zatrudnienia Smudy. Przed zatrudnieniem Pawłowskiego. Teraz mnie naprawdę nic nie zdziwi. Tu nikt już nie myśli. I nawet nie rozważam tego w kontekście kibicowskim jak WISŁAZWE (z którym się zgadzam), ale z punktu widzenia jakiejkolwiek logiki. Jej tu po prostu nie ma.

Od niepamiętnych czasów mamy hajs na transfer gotówkowy. Podobno spłaciliśmy zobowiązania płacowe i mamy płacić w miarę na bieżąco. I wtedy pojawia się Pawłowski. Przecież to się wszystko kupy nie trzyma.

W.S 29.02.2016 15:59

Smuda nie zostanie trenerem
nikt w klubie nie jest aż taki debilem

hawaiisurfer 29.02.2016 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez W.S (Post 1431518)
Smuda nie zostanie trenerem
nikt w klubie nie jest aż taki debilem

Oj, zdziwiłbyś się.

nesta 29.02.2016 16:08

Ja liczę na prezesa Dunina. Pierwszy prezes od dłuższego czasu, który nie spartolił okienka transferowego. Wiadomo, miał kasę, ale z kasą trzeba coś jeszcze zrobić - a on ogarnął Wolskiego do powrotu, przy kilku podmiotach zaangażowanych w prawa do niego, Brleka, sprzedał Jankowskiego, Burlige. Gość naprawdę pokazał się jak mało kto ostatnio więc może i z trenerem mu się uda.

SZYMEK_TSW 29.02.2016 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1431497)
A co Głowacki może wiedzieć o taktyce w ofensywie. Ludzie..

Taktyka, jaka taktyka. Potrzeba kogoś kto, za przeroszeniem kopnie ich w dupę, Nie mamy najsłabszych zawodników, a mamy najgorszą drużynę. Przecież u nas wszystkie działania od 15 lat są krótkoterminowe, a niektórzy z was roztaczają jakieś wizje z nowym trenerem na czele. Póki nie zmieni się zarząd, ludzie w klubie, myślenie to nic z tego nie będzie.

gooro33 29.02.2016 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1431526)
Ja liczę na prezesa Dunina. Pierwszy prezes od dłuższego czasu, który nie spartolił okienka transferowego. Wiadomo, miał kasę, ale z kasą trzeba coś jeszcze zrobić - a on ogarnął Wolskiego do powrotu, przy kilku podmiotach zaangażowanych w prawa do niego, Brleka, sprzedał Jankowskiego, Burlige. Gość naprawdę pokazał się jak mało kto ostatnio więc może i z trenerem mu się uda.

Akurat Burligi to szkoda jak cholera.. pytanie ile prezes miał w tej sprawie do powiedzenia..

krzaq12 29.02.2016 16:18

Chciałbym Skorżę, obstawiam jednak Rumaka lub kogoś z innej ligi niż Polska, kogoś pokroju Jarabka.

Jednak TP okazał się tak słabym trenerem, że każdy będzie lepszy.

Jeśli stać nas jednak na 7 transferów, wykupienie Brleka to powinno nas być stać na Skorżę, Lechia mu odjechała, więc może jednak zaryzykuje, jego zatrudnienie jest trochę prawdopodobne bo Cupiał go ceni a teraz podejrzewam, że będzie chciał zatrudnić kogoś w miarę pewnego.

ślimak 29.02.2016 16:23

Smuda????
Przeprosi się z tzw. "Szatnią"?

johny96 29.02.2016 16:24

Jaki Skorża, co Wy pie*dolicie?!
Ktoś tam wspomniał o trenerze z własnym sztabem, a ja się pytam czy w ostatnim czasie mieliśmy taki przypadek, szczególnie wtedy kiedy klubowa kasa nie świeciła pustkami, że trener zawitał do nas ze swoją świtą?
No, chyba nie.

ABGwislakABG 29.02.2016 16:33

Gepetto

10znakow

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl