![]() |
Smuda to jedyny w miarę rozsądny wybór.
|
Cytat:
Nie sądzę żeby jakikolwiek trener zgodził zasiąść na ławce już w jutrzejszym meczu. Nowego trenera zobaczymy najwcześniej w meczy z Piastem, a i tego nie byłbym pewien. |
Franek dzisiaj koło południa leciał samolotem z Balic do Warszawy. Info 100% pewne.
Pejsy rok temu też były w podobnym momencie sezonu w czarnej dupie i zatrudnili co by o wuefiście nie mówić lepszego trenera niż Podoliński. Także mam nadzieję, że zarząd postara się przynajmniej o kogoś pokroju Skorży... |
658letni Lenczyk od piłek lekarskich bądź imbecyl Smuda.
Co wy macie w głowach? |
Jaki Ojrzyński? Jaki Rumak? Goście z warsztatem na poziomie Pawłowskiego.
Tutaj trzeba kogoś z zagranicy, kto nie będzie się zbytnio orientować w jak wielkim bagnie się taplamy i po prostu zabierze się od razu do ciężkiej pracy. Trenera, który przywiezie ze sobą profesjonalny sztab trenerski, który nie będzie zdobywać doświadczenia na drużynie ekstraklasowej. Trenera, który tak dociśnie śrubę tym pseudopiłkarzynom, że nie będą mieli ochoty iść w sobotę do Factory na zakupy. Marzy mi się Petrescu z pełnym poparciem Cupiała i piłkarze schodzący z treningu na czworaka (przynajmniej do momentu, w którym zaczęliby grać na jakimś przyzwoitym poziomie :P). |
Moskal tylko wchodzi w grę!.. Żadnych Rumaków, Smud, Ojrzyńskich ( co to w ogóle za pomysł?), Skorż..
Prawdopodobny scenariusz to Ojrzyński przegra z Lechem i zadzwonią z Zabrza po Moskala.. Pytanie co zrobi teraz Wisła? |
To takie zamknięte koło. Bo jak przyjdzie tutaj trener, który zechce dokręcić śrubę, to nasze pseudo gwiazdki podniosą strajk i zaczną grać na jego zwolnienie. Najważniejsze są zaś punkty. Szczególnie w naszej sytuacji, już od kilku lat, tu i teraz.
Największe przekleństwo ery Cupiała - tu i teraz -. A jak wyników nie będzie to i w konsekwencji trenera zwolnią. Beton. W naszej drastycznej sytuacji, ważne, by trener znalazł wspólny język z drużyną. Znalazł złoty środek między ciężką pracą a wkupieniem się w łaski drużyny. Niestety, taki mamy klimat. https://www.youtube.com/watch?v=eZdufDxVxF4 |
Arek Głowacki na trenera, najwięcej charyzmy z nich wszystkich i jemu naprawdę zależy na Wiśle.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Małecki prze szczęśliwy jakby Smuda wróci ;)
Hoho ! :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonić. Wdowiec jest wolny :D
|
A co Głowacki może wiedzieć o taktyce w ofensywie. Ludzie..
|
Z Polskiego bagienka tylko Maciek Skorża, z zagranicy np. Kocian? zna naszą lige, z Ruchem dobrze poleciał, w Pogoni jednak nędza.
|
Skorża to mógłby "spłacić" tą swoją Levadie obniżając trochę swoje wymagania.
niestety pewnie przyjdzie-wróci franz |
Cytat:
|
Jesteśmy w takiej sytuacji że stąpamy po kruchym lodzie błedna decyzja i Wisła leży i kwiczy.
F.SMUDA- on potrafi wyciągnać maxa zwłaszcza jak nie przygotowuje zawodników na obozach L.Ojrzyński-nie widze w nim wiary O.Lenczyk- gość juz troche za stary by coś ciągnać M.Skorża- nie wiem w Lechu Ostanio kiepsko mu szło RUMAK- mimo spadku sporo punktował z Zawiszą Patrze i chyba Smuda ratunkiem. |
Jesli są pieniądze na kupno i opłacanie siedmiu nowych zawodników, to powinny się też znaleźć na nowego, dobrego trenera. Fajnie by było jakby wróciły rozmowy z Hugo Brossem, choć to mało prawdopodobne. Moskal nie przyjdzie, drugi raz nie wejdzie do tej samej rzeki po tak krótkim czasie.
Jednak obstawiam, że będzie to Smuda. Przecież i tak się mu płaci, tak? |
Proponowanie Smudy jest zupełnie niedorzeczne, bo z definicji jest działaniem krótkowzrocznym. Po Smudzie będziemy w pozycji (nie mówię o miejscu w tabeli, ale budowie drużyny) gorszej niż jesteśmy teraz. To już lepiej żeby drużyna trenowała się sama... To żart, ale zwolnienie Moskala (i to jeszcze bez planu) było strzeleniem sobie w stopę, i później każdy ruch jeszcze gorszy, zatrudnienie Pawłowskiego, zwolnienie po trzech meczach... Teraz już cokolwiek się nie stanie, będzie tylko śmieszniej (chodzi mi o śmiech przez łzy ;-), a zatrudnienie Smudy, to już wyjście poza skalę, nawet biorąc pod uwagę, specjalną skalę Jesusa Gila, Cupiała czy Wojciechowskiego...
|
Cytat:
|
Jeśli było 400 tys. EUR za Brleka jak się mówi czy na jego i Wolskiego pewnie nie najniższe kontrakty, to nie rozumiem dlaczego nie mogłoby się znaleźć dobra kasa na trenera.
Chociaż chyba wiem dlaczego nie.. Kapka i spółka zaczną podsuwać Cupiałowi swoje lewe kandydatury żeby nie stracić wpływów w Wisle przy kimś z autorytetem. |
Na dzień dzisiejszy tylko Maciek Skorża
|
Cytat:
|
nie powiem, że mnie ta wiadomość nie raduje.
Cytat:
|
Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby proponować powrót Smudy czy zatrudnienie takich tuz jak Lenczyk czy Stawowy.
Czy wy KUR WA kibicujecie/ sympatyzujecie z tym klubem od wczoraj?! Kim dla Was jest Smuda, Lenczyk czy Stawowy? Jeżeli trenerem dla Wisły to pogratulować, uścisk ręki i kop w dupę. Przypomnę tylko: Franciszek Smuda - pozwał Wisłę do sądu, pierrdolił takie smuty że się słuchać nie chciało. Prawdopodobnie stał za ściągnięciem Pawłowskiego do Wisły a Wy chcecie żeby taka kanalia wróciła na ławkę trenerską? Orest Lenczyk - dinozaur jakich mało, proponuje poszukać jego cytatów na temat Wisły jak był trenerem sąsiadki, krótką macie pamięć, oj krótką. Wojciech Stawowy - następny z drugiej strony Błoń... Ja nie wiem, połowa z Was byłaby w stanie dać dupy za utrzymanie, byle wziął nas trener taki jak Smuda. No chyba was pojebawszy już do reszty. Słońce wam przygrzało, czy za długo siedzicie przed komputerem..? -------------- Nie wiem, który trener odważy się wziąć Wisłę w takim momencie w jakim jesteśmy teraz. Nieprzygotowana do rundy wiosennej, bez pomysłu, bez iskry, bez chemii między piłkarzami.. Zbyt duże ryzyko, niestety. Osobiście życzyłbym sobie Skorżę, ale obawiam się, że nie podejmie się tego zadania.. Zostaje zagranica, ktoś z trenerskimi jajami al'a Petrescu z władzą totalną. Nowy trener potrzebowałby czasu, którego do jasnej cholery nie mamy.. Nic nie da się zrobić w dwa dni, w szczególności, siły, dynamiki czy motoryki.. Nadal zastanawiam się, co nasz sztab robił w tej Turcji.. Jesteśmy w dupie w której nie byliśmy od bardzo dawna. Teraz decyzja Cupiała pokaże, czy faktycznie zmierzamy do I ligi czy powołanie Pawłowskiego było tylko wypadkiem przy pracy. |
tylko ze czas biegnie na nasza niekorzyść dobrze dla nas ze w rundzie rewanżowej punkty dzielimy na 2
|
Cytat:
|
Moje typy według realności zatrudnienia:
1. Smuda 2. Rumak 3. Broniszewski ? ? 6. Kulawik |
Cytat:
Od niepamiętnych czasów mamy hajs na transfer gotówkowy. Podobno spłaciliśmy zobowiązania płacowe i mamy płacić w miarę na bieżąco. I wtedy pojawia się Pawłowski. Przecież to się wszystko kupy nie trzyma. |
Smuda nie zostanie trenerem
nikt w klubie nie jest aż taki debilem |
Cytat:
|
Ja liczę na prezesa Dunina. Pierwszy prezes od dłuższego czasu, który nie spartolił okienka transferowego. Wiadomo, miał kasę, ale z kasą trzeba coś jeszcze zrobić - a on ogarnął Wolskiego do powrotu, przy kilku podmiotach zaangażowanych w prawa do niego, Brleka, sprzedał Jankowskiego, Burlige. Gość naprawdę pokazał się jak mało kto ostatnio więc może i z trenerem mu się uda.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Chciałbym Skorżę, obstawiam jednak Rumaka lub kogoś z innej ligi niż Polska, kogoś pokroju Jarabka.
Jednak TP okazał się tak słabym trenerem, że każdy będzie lepszy. Jeśli stać nas jednak na 7 transferów, wykupienie Brleka to powinno nas być stać na Skorżę, Lechia mu odjechała, więc może jednak zaryzykuje, jego zatrudnienie jest trochę prawdopodobne bo Cupiał go ceni a teraz podejrzewam, że będzie chciał zatrudnić kogoś w miarę pewnego. |
Smuda????
Przeprosi się z tzw. "Szatnią"? |
Jaki Skorża, co Wy pie*dolicie?!
Ktoś tam wspomniał o trenerze z własnym sztabem, a ja się pytam czy w ostatnim czasie mieliśmy taki przypadek, szczególnie wtedy kiedy klubowa kasa nie świeciła pustkami, że trener zawitał do nas ze swoją świtą? No, chyba nie. |
Gepetto
10znakow |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl