![]() |
Nie ma DG, Jovica, Brozka... jak wielu kolegow obawiam sie 4rtej przygody z rzedu. Mozecie narzekac na Brozka, ze nieskuteczny, ociezaly, ale bez niego nasza gra z przodu wyglada jak seks bez erekcji...
Murawa z tego co widziałem gdzieś na fejsach, została wymieniona, przynajmniej pewne płaty. Lechia nie gra niczego specjalnego, wątpie by zaskoczyli czymś naszych zawodnikow, wiec licze na 0-0. Będę w szoku jesli strzelimy bramke z akcji. |
Cytat:
Uryga, Boguski, Jankowski :haha: Z całym szacunkiem dla Mączyńskiego, jemu też rzadko uda się trafić. Każda seria się kiedyś kończy, więc może jutro... |
Cytat:
Zawsze uważałem, że swoim piłkarzom się nie ubliża...oficjalnie. Nie gwizda i głównie dopinguje, mimo odniesionych porażek. Trzymałem się tego w 1 lidze, 2 lidze czy ekstraklasie. Może chłopakom brakowało umiejętności, może przeciwnicy na zbyt wiele nie pozwalali, może klub tak wczesniej swoją marką nie mobilizował, jednak każdy wiedział z jakim materiałem ma do czynienia i rzeczywiście było widać kiedy walczą...a kiedy się podkładają :) A teraz? Teraz to jest patologia i żerowanie na naszej trudnej sytuacji. -Taki pedał Jankowski, to powinien byc wyjebany w kosmos! Idzie podanie...(myślę: Tylko nie do tego pedała) i co? No jebany albo się przewraca albo podaje obrońcy albo...no nie ma albo. Debil się mija z piłką. -Podanie do Boguskiego ( myślę : Ja .......e, tylko nie do tej baby)i Boguski przyjmuje a raczej piłka się odbija od gałęzi na 2 metry. No ja .......e,przecież od betonowego muru się odbija na 1 metr! - Któryś strzela ( myślę : oby w świało! bramkarz .......dupa z tego będzie) No i huj, jakiś .......ony szczur lub salwa w oświetlenie z orbitą 45 stopni od lewego słupka, dzieciaka nie ma z piłką jakieś 15 minut. Reasumując. Kiedyś Wisła była słaba... jednak nigdy nie miała tak słabych "symulantów". To jest kpina, że ktoś trzyma takich bezproduktywnych i beztalentnych kopaczy. I tuaj kamyczek do Moskalowego ogródka! Na pewno ma klub w Sercu i na pewno jest zajebiście wśród nas szanowany. Jednak wystawiając takieggo Jankowskiego czy Boguskiego po raz enty, pokazywał że...no właśnie huj wie co! Ja też mam Gwiazdę w sercu i dla mnie to niestety - zwykłę cipy. Moje emocje, nie pozwalaja na trzeźwe tolerancyjene wyślenie więc sorki, jeśli kogoś urażam. Banda pedałów( oczywiście nie wszyscy) w koszulkach naszego klubu, która odgraża się zległościami...na które po prostu nie zasługują. Niech grają chłopaki od podawania piłek, niech gra ten napadzior z "Meczu gwiazd" a nie te ułomne pseudograjki. |
Cytat:
Nawet grając w I lidze nie mieliśmy tak słabych kopaczy jak ta wyżej wymieniona dwójka. Daruje sobie pisać ich nazwiska. Dzisiaj pewnie znowu będziemy musieli ich "podziwiać" w meczu z Lechią. Pociesza mnie jedynie fakt, że ich kiedyś nie będzie, a my kibice zostaniemy na zawsze. ....ać ich!!! My tworzymy Wisłe, a nie oni! Miejmy nadzieję, że od stycznia się coś ruszy na plus, a ta dwójka już nie "powącha" murawy do końca sezonu. |
Cholera jasna, ciężko się nie zgodzić... co prawda, może nie z obelgami czy inwektywami, ale co do meritum masz rację...
A oprócz braku umiejętności technicznych, także brak zwykłego myślenia na boisku: partner ma piłkę, więc postoje i popatrzę co on zrobi zamiast wyjść na pozycję, biec na wolne pole, czy odciągać rywala i wymuszać na nim błędy, |
Gumiś niech się k.rwa wreszcie opamięta.... przegrywa swoją piłkę w fizycznej walce z... Milą.
Nie pierwszy ani trzeci taki duży klops. O d.pę potłuc takiego stopera. |
Wszyscy oprócz Głowy: oddajcie koszulki bo nie jesteście godni ich noszenia i wypie*dalać.
Piłkarzyki pajacyki. Cupiał dzięki za wszystko, ale koncz waść, wstydu oszczędź. |
No w końcu przestaliśmy remisować:) cudlate i inne debile zadowolone:)
|
Cytat:
|
Czy by był Moskal, czy nie, to nie ma żadnego znaczenia. Symptomy całkowitej padaczki były widoczne jak na dłoni już w meczu z pasiastymi. Ktoś ten zespół przygotowywał do rundy jesiennej, prawda? Zresztą po każdej przerwie na reprezentacje zespół grał słabo, a to o czymś świadczy.
|
Cierzniak zajebisty. Szacunek za cały sezon!
|
Ostatnimi meczami Hanbia Wislackie barwy. Jeden młody Bartosz oddał celny strzał na bramke, Jankowskiemu i Boguskiemu powinno byc bardzo głupio z tego powodu. Ten rok juz stracony, trzeba poczekac do lutego i na powrot kontuzjowanych + Drzazga bedzie mogł grac. Musimy wykaraskac sie z tego barłogu i po 30 kolejce byc gornej osemce.
|
Cytat:
Niechaj bedzie: wszyscy oprócz Głowy i Cierzniaka - wypie*dalac. I oczywiście oprócz naszej młodzieży :D Choć nie zdziwie się jeśli po sezonie Arek skończy kariere a Cierzniak będzie ją kontynuował gdzieś indziej ;) Zostanieny z Cywkami, Crivellarami i Jankowskimi |
Walczymy o utrzymanie.
|
A czego sie spodziewaliscie ? Mysleliscie, ze Wisla bedzie lepiej grac za Broniszewskiego niz Moskala ? Zmiana trenera byla bez sensu, bo wiadomo bylo ze nie wniesie nic jakosci. Przykro na to patrzec.
|
A niech będzie ta grupa spadkowa, rok temu grały tam żydy oraz Piast i widać gdzie są teraz. Z drugiej jednak strony bez rozsądnej polityki kadrowej nic z tego nie będzie, chyba że weźmiemy kilku z niższych lig i wszyscy okażą się talentami na miarę Błaszczykowskiego, a w takie cuda nie wierzę...
|
http://weszlo.com/wp-content/uploads...kt-600x416.jpg
Wszyscy oprócz bramkarza, części obrony i młodych do wymiany. Łącznie z całym pionem sportowym. Inaczej sny wielu o I lidze jak najbardziej realne. |
Gumiś wypie....laj drewno, nie stoper, Jankowski, Boguski szkoda słow na tych gości, Mączyński słabiutki, jednym słowem wszyscy .....wa out!!!!!!! oprócz młodzieży Głowa zakończy kariere.... Najbardziej szkoda mi Cierzniaka, dwoi się i troi w bramce, a te cioty tak przegrywaja piłki, pozycje itd !!! 1 bramka Gumisia, 2 Mąki. To jest koniec. Boże jaka szkoda, że jest jeszcze jeden mecz z Pogonią. Ile oni jeszcze będa nas męczyć swoją kopaniną. Wielki + ze Boguski nie zagra, a ta pala jankowska dalej bedzie grac w 1 skladzie?
|
Pisac kompromitacja to tak jakby nie pisać nic...
Brak już slow na to wszystko... Najslabsza Wisła Cupiała... |
Cytat:
|
Cytat:
Ale spośród pierwszej 11 Bartosz i Mąka też nie zasłużyli. Co do reszty, to niestety masz 100% racji. |
Cytat:
|
Serce krwawiło jak to oglądałem. Tu się musi ku**a wydarzyć trzęsienie ziemi w zimie żeby o coś (pierwszą ósemkę) jeszcze powalczyć.
Takich ogórów jak dziś Jankowski, Uryga, Boguski (ale ten to przynajmniej coś walczył) i Crivejajo to dawno nie dane mi było oglądać. To, z jaką nonszalancją obchodzili się z piłką, jak pytę grali to najstarsi górale nie pamiętają. Won i nie wracajcie. |
Gumiś?, Sadlok?, Uryga, Popovic, Maka?, Cywka, Crivellaro, Boguski, Jankowski, Buchalik, Czekaj wypierdalać w przerwie zimowej. Pozoranty, zero umiejętności, większość poziom 1, 2 ligi. Won jak najdalej od Wisły. Przy niektórych stawiam znak zapytania, bo może na ławke się nadadzą jeszcze, a reszta wyp.....ć!!!
|
|
Poza Bartoszem, Cierzniakiem, Arkiem i Mąką banda pajaców w koszulkach. Krew człowieka zalewa jak się to ogląda.
Jankowski won z Wisełki jak najdalej. O grupie mistrzowskiej to sobie możemy pomarzyć. |
Bardzo słaby mecz w naszym wykonaniu. Cywka ze swoim dziwnym zachowaniem w ostatnich minutach chyba chciał pokazać "waleczność" ale w zupełnie debilny sposób zwłaszcza jak brakuje umiejętności.
Niestety przeciąg w szatni to konieczność jak ta drużyna ma w przyszłym sezonie grać o coś więcej niż o utrzymanie, bo w tym roku przy tej dyspozycji tylko cud może spowodować, że będziemy w grupie mistrzowskiej. |
Chyba dzisiejszy mecz udowodnił po raz kolejny, że niechciany w Wiśle Michał Mak (podobnie jak jego brat), to poziom wyżej od największego duetu parodystów Boguskiego i Jankowskiego.
Do tego należy dodać przede wszystkim odejście Radosława Sobolewskiego, Mariusza Stępińskiego i mimo wszystko Patryka Małeckiego. Jak to jest, że mając trudną sytuacje finansową ściąga się ręcznika z Chorzowa, który w tamtym sezonie zawalił mnóstwo bramek i podpisuje się z nim trzyletni kontrakt. Jak to jest, że podpisuje się trzyletni kontrakt z kolejnym przebierańcem Maciejem Jankowskim? Jak to jest, że podpisuje się trzyletni kontrakt z jakimś Brazylijczykiem Crivellaro, który nie wiadomo po co przyszedł i na podstawie czego? Kto go niby wyszukał w spadkowiczu ligi w ZEA? Kto za to poniesie odpowiedzialność? Jak to jest, że trzyma się w klubie Rafała Boguskiego, którego przerasta gra w Ekstraklasie. Oczywiście walczy, biega, stara się, ale to nie jest poziom Ekstraklasy po serii poważnych kontuzji. Natomiast, lekką ręką wywala się Legendę Klubu Radosława Sobolewskiego, który do dnia dzisiejszego grałby w podstawowym składzie, wywala się Patryka Małeckiego, który rozegrał dla Wisły wiele udanych spotkań. Nie daje się szansy Mariuszowi Stępińskiemu na jego nominalnej pozycji, a od dawna wiadomo, że chłopak ma talent i ciekawe co powiedzą jak Ruch dostanie kilka mln zł w niedalekiej przyszłości? Nie jest ważne, czy zrobi karierę w lepszej lidze. Ważne jest, że jak młody chłopak w naszej strzeli trochę bramek, to można go łatwo sprzedać za dobrą kwotę, a Wisła jest w takiej sytuacji, że taki transfer z klubu byłby bardzo ważny. Nie daje się szansy zaistnieć dwójce utalentowanych bliźniaków, którzy robili sporo, aby dla Wisły w młodości grać pomimo trudności finansowych w rodzinie. Pozwala się, aby Smuda robił porządki, które polegały na wywaleniu Sobolewskiego i Małeckiego, a także Pawła Stolarskiego - kolejnego utalentowanego młodego piłkarza, który przez środowisko byłego trenera był atakowany. Atakowany był też jego ojciec, który też jest kibicem Białej Gwiazdy. Najemnik Smuda po serii kompromitacji dostał wysoki kontrakt na trzy lata i mógł się rządzić, nie licząc się z nikim. Ostatecznie wyszło na to, że postawienie na Smudę w 2013 r. było skandalem i marnotrawstwem pieniędzy, których bardzo brakuje. Gdyby Stolarski był szanowany, to dzisiaj grałby tu, a nie w Gdańsku. Z Wisły przez działania klubu i niektórych szkodników (głównie Smudy) odeszło sześciu piłkarzy. Nikt z tej szóstki nie odszedł z powodów finansowych, tylko z powodu braku szacunku do nich i każdy z nich mógł dawać dużo (Sobolewski, Małecki w dalszym ciągu), a młodzi mogli rozwijać się (bracia Mak, Stępiński, Stolarski). Tych sześciu piłkarzy nie zbawiłoby Wisły, ale bardziej by pomogli niż ci wszyscy przebierańcy pokroju Jankowskiego, Crivellaro, Buchalika, a wcześniej Burdenskiego i jeszcze kilku innych. |
Dobra, a teraz na poważnie - jest DRAMATYCZNIE.
Mamy 23pkty po 20 kolejkach, 4 punkty przewagi nad strefą spadkową, a po podziale... 2. Żeby być w górnej ósemce trzeba około 40pkt. Musimy w 10 kolejek zebrać 17pkt... czyli punktować 1,7pkt/mecz. A to... to bardzo dużo. Ósemka oddala się z kosmiczną prędkością. Będziemy walczyć o górną połówkę z Ruchem, Zagłębiem i Jagiellonią. Daje nam jakieś 30% szans |
Strach pomyśleć, co byłoby, gdyby Buchalik nie dostał kontuzji przed sezonem i musielibyśmy go oglądać zamiast Cierzniaka w bramce...
Warto też wspomnieć słowa komentatora (bodajże W. Jagody) pod koniec meczu, że umiejętności może brakować, można grać do dupy, ale brak walki jest wadą charakteru. Boguski jest jaki jest, technicznie nie najwyższej klasy, ale równanie go w jednej linii z Jankowskim jest poniżej ślepoty. Boguski walczy i biega, chociaż tyle. Niestety o reszcie (oprócz Głowy, Cierzniaka i młodzieży) powiedzieć tego nie można. Totalne przejście koło meczu, zlewka na całego... Popović - rożny zaraz po wejściu, z akcji, gdzie poszła bramka - co to k...wa było ???!!! Jak zobaczę Jankowskiego w "11" w następnym meczu, a zresztą, brakuje słów.. |
Zobaczymy Jankowskiego... bo zaczyna brakować zawodników w klubie ^^
|
Cytat:
Kolejny raz przeszedł koło spotkania a nawet dołożył sporą cegłę do porażki. Nie mówiąc o Gumisiu. Chłop spartolił kolejny raz spotkanie i wypracował bramkę dla rywala. Czy to już nie 3 raz na 4 mecz ? Można się pastwić nad Jankowskim, Boguskim i Urygą, którzy owszem są słabi ale nie grają sami. Bo mamy 10 parodystów. Poza Cierzniakiem brak poważnego zawodnika. |
Z gówna bata nie ukręcisz...
|
To co kurewa gra Jankowski to jest niepojęte, jak można być tak słabym na najwyższym poziomie rozgrywkowym. 10 lat temu on by nie złapał się na ławkę do naszych rezerw bo tam był Grzegorz Kmiecik, który zjadłby go w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła. Ten .......ony paralityk z uśmiechem na ustach wymienia się po meczu koszulkami z Borysiukiem. Człowiek który od 10 meczów nie zagrał jednego dobrego zagrania, .......i absolutnie wszystko, mecz w mecz gra w 11. Ktoś mi to może wyjaśnić logicznie? OK, mamy słaby skład, nie mamy kim grać, ale do chuja już Kuczak miał w 15 min więcej udanych zagrań niż ten .......ony Copperfield, który zniknął na 90 minut, od czasu do czasu tylko zaznaczając swoją obecność podaniem w aut, bądź stratą. Ktokolwiek by grał, Wawrzyniec Rajchel, ktokolwiek, by zagrał lepiej. Dawać Porębskiego z CLJ, Kuczaka, byle nie jego! Bednarz powinien zostać poczęstowany setką chujów w dupę za to, że skazał nas na 3 lata z tym inwalidą, pisałem przed tym transferem, że to jakaś porażka będzie, i tak też się dzieje, przez tę łajzę siwych włosów mi na łbie tylko przybywa.
Słówko też o innych gwiazdorkach. Sadloczek oczywiście na pełnym wyjebaniu, myślami już pewnie w Legii, 308204 nonszalanckich zagrań i zjazd z "kontuzją". Uryga - szkoda klawiatury, Burliga -dramat, Boguski jak to Boguski klasyczny piłkarski impotent, najgorsze, że Mączyński się dostosował do swojego partnera ze środka pola. Z taką formą to on Euro zobaczy, jak sobie w kantorze hajs wymieni co najwyżej. Guzmics też zaczął jakąś kaszanę odpierdalać znowu. Jedyni godni podania ręki to Bartosz, Cierzniak i Głowa. Bartosz za walkę głównie, bo piłkarsko do Jovicia mu brakuje bardzo dużo, ALE PRZYNAJMNIEJ ZAPIERDALA nie to co ananas MJ7 mistrz w unikaniu gry. Ehh, co za ....a czasy. |
Zastanawiałem się czy iść na mecz z Pogonią. Teraz już wiem że pójdę.
Teraz każdy mecz będzie dla mnie świętem, bo może się okazać że następny sezon będziemy w 1 lidze. |
Cytat:
|
To co napisał KOALIK niestety jest całkowitą prawdą. Gdybyśmy dzisiaj mieli w drużynie graczy takich jak Sobolewski, Zieńczuk, bracia Mak, którzy chcieli dalej grać dla Wisły, a z różnych przyczyn nie mogli jestem przekonany, że takie widowisko jak dzisiejsze czy to w Poznaniu nie zdarzyłoby się ani razu. Ok można tutaj dopisać jeszcze Małeckiego na upartego.
Przegrać można mecz z każdym przeciwnikiem, nawet najsłabszym w lidze, bo to jest sport i cóż zdarza się czasami, ale niedopuszczalnym jest granie na pół gwizdka co ja widziałem przez dużą część meczu derbowego, przez praktycznie cały mecz w Poznaniu i również niemal pełne 90 minut dzisiaj. Co jest tego przyczyną, prawdę mówiąc nie wiem? Na pewno sytuacja finansowa w klubie nie pomaga, bo jakoś nie jestem w stanie sobie racjonalnie wytłumaczyć tego, że drużyna z potencjałem na miejsca w Top6 odpierdala taką manianę na boisku. Ktoś powie, że mamy słabych piłkarzy - ja powiem ok - mamy słabych, ale większość drużyn w naszej kartoflanej lidze ma jeszcze słabszych, a potrafią wyciągać lepsze wyniki i przede wszystkim widać na boisku, że im się chce. Braki w technice, dynamice, ustawianiu się, przewidywaniu ma wielu naszych ofensywnych piłkarzy vide Boguski, Jankowski, Guerrier, Burliga, ale było wiele spotkań, w których oni też potrafili się pokazać i nie były to wyskoki jednorazowe, zatem umówmy się, że jakiś poziom ponad przeciętną w tej lidze prezentują. Jak dorzucimy do tego Brożka, nawet w przeciętnej formie, to jak bardzo trzeba się starać, żeby osiągać tak słabe wyniki? Tu potrzeba trenera który wezmie do kupy tą zbieraninę kopaczy i stworzy drużynę - spowoduje, że większość z nich lub przynajmniej część z nich będzie w dobrej formie. Tylko tu widzę szansę na załapanie się jeszcze do TOP8. Ale czy przy obecnym burdelu panującym w strukturach zarządzających naszym ukochanym klubem jest to choćby trochę realne? |
Cytat:
Smuda powiedział przed Euro, że jakby Sobolewski zechciał wrócić do kadry to z miejsca ma u niego powołanie, bo jest tojego ulubiony typ zawodnika (oddany, waleczny). Jak Smuda przyszedł, to zarząd robił czystki i odmłodzenie, a nie Smuda. Smuda miał złożyć z tego co mu zostanie skład który nie spadnie z ligi (co mu zapowiadano przed sezonem). Małecki? Serio? To jaki był i jest przydatny świadczy dobitnie to co Zrobił po odejściu. To samo ze Stolarskim. Porzadki Smudy? Masakra. Jakby to on o czymś wtedy decydował. Stawianie na Burdeńskiego to pewnie też był wymysł Smudy? Fakty są takie, że dostał Smuda kadre z która miał spaść, a walczył o mistrzostwo. Później okroili mu kadre i znowu miał spaść, a nawet weszło pisało, że graliśmy najlepszą piłe w lidze. Potem zwolnienie, bo nowy prezes bał się, że nie zagramy w Pucharach, a ledwo po zmianie trenera załapaliśmy się na 8ke. A teraz prawdopodobnie i do 8 się nie dostaniemy. No tak, ale to wina Smudy.. --- A tak odnośnie meczu. To kadra jest w dużej mierze wypalona w najważniejszych ogniwach i brakuje jej jakości. Myślę, że z ta kadrą niewielu trenerów mogłoby coś zdziałać. |
Dziwią mnie te wszystkie płacze, ale to tylko świadczy o braku trzeźwej oceny sytuacji wielu kolegów z forum. Ciekaw jestem, jak sobie to wymyśliliście, że Wisła po tym, jak w tamtym sezonie z trudem zajęła 6 miejsce, teraz, po letnich osłabieniach, poradzi sobie lepiej. Sry, ale poznaliśmy prawdziwą wartość Crivellaro, Cywki i Popovicia, stało się jasne, iż awans do pierwszej 8 będzie ogromnym sukcesem klubu.
Bardzo proszę, wobec tego, żebyście nie obrażali piłkarzy Wisły, tylko w końcu zeszli na ziemię i zdali sobie sprawę, iż nasze osiągnięcia nie wynikają z braku zaangażowania, tylko jakości piłkarskiej naszych zawodników. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl