Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XIX KOLEJKA] WISŁA Kraków - Legia Warszawa, 6 grudnia godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9553)

PiVoSH92 06.12.2015 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1421952)
No to jeszcze lepiej jak burego nie ma.... A co z Zemlo?

Przewlekłe problemy, coś z sercem miał, w rezerwach grał w kratkę... szkoda chłopa, ale powinien wrócić jeszcze.

Rafal-SWL 06.12.2015 13:32

w godzinę zeszło 400 biletów, nieźle! był ktoś pod kasami, jak tam wygląda?

szprotson 06.12.2015 13:44

cała nadzieja w Rzeźniczaku

Rustin 06.12.2015 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rafal-SWL (Post 1421964)
w godzinę zeszło 400 biletów, nieźle! był ktoś pod kasami, jak tam wygląda?

Żadnych kolejek, pojedyncze osoby. Tyle dobrze, że do kas poszła informacja, żeby namawiać ludzi na E zamiast A.

Patryko 06.12.2015 14:12

Przy wyrwach, jakie mamy w składzie, każdy zdobyty dziś punkt będzie dziś sukcesem :<

Rafal-SWL 06.12.2015 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rustin (Post 1421967)
Żadnych kolejek, pojedyncze osoby. Tyle dobrze, że do kas poszła informacja, żeby namawiać ludzi na E zamiast A.

od mojego ostatniego postu zeszło kolejne 300 wejściówek, czyli ruch jest, no nic zobaczymy o 18 :) czas sie powoli zbierać. AVE Wisła!

Ajax 06.12.2015 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1421958)
Boże chroń nas przed DG77 w obronie. Bo to pewna czerwona kartka, karny dla ległej i to już przy pierwszym, drugim starciu. On raz zagrał ze śląskiem jako obrońca...

DG powinien dziś grać w ataku chłop jest szalony a my będziemy grali dzidę i z kontry.

ABGwislakABG 06.12.2015 14:50

Jak nie ogarnia spalonego to juz go w przodzie widze...

felipe 06.12.2015 15:01

z tyłu jak nie ogarnie to będzie większy bęc niż z przodu :D

serek.c2 06.12.2015 15:01

To może trzeba by mu jakoś z trybun pomagać, tak jak "Forrestowi Gump'owi"? "Donald Go", "Donald Stop"?

Ajax 06.12.2015 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1421976)
To może trzeba by mu jakoś z trybun pomagać, tak jak "Forrestowi Gump'owi"? "Donald Go", "Donald Stop"?

Jestem za:) Może SKWK przygotowało taką oprawę.

Lepszy DG który szybko biega i nie ogrania spalonego niż Jankowski który wolno biega i nie ogrania spalonego. Dziki jest szalony a tego nam trzeba dziś:D

GonzoNS 06.12.2015 16:39

Gratulacje dla "nowego" trenera za postawienie na młodych, ambitnych (Jankowski, Cywka, Crivelaro).

thechris 06.12.2015 19:51

Tęsknię za remisowaniem.

nieznajomy 06.12.2015 19:56

Ławka ławka ławka...wygrała. Wisła grała na tyle ile mogła nie było źle, walczyli, ale padli bo nie miał kto wejść z ławki..... Boguś tragedia "piłkarz meczu" :(

nieznajomy 06.12.2015 19:59

nie mogę tego badziewia usunąć...nie czytać....

Kamson 06.12.2015 19:59

Zaorać i startować od IV ligi. Innej opcji nie widzę.

Przejebac z żydami Amicą i Legią. Mistrzowski sezon.

Zwitter 06.12.2015 20:00

Fajnie się to oglądało, szkoda tej pierwszej straconej bramki bo mogliśmy utrzymać ten remis.
Walczyli i to jest ważne.

Niech mi ktoś powie w czym Bartosz jest gorszy od Cywki czy Crivelaro? Powiem wam - w niczym, jest lepszy!

Dlaczego tak nie walczyli w derbach do jasnej cholery?

marpil 06.12.2015 20:02

a mi się wydaje, że pierwsza bramka padła ze spalonego - jeśli na nim nie był nikolić to prilović raczej tak i aktywnie brał udział w akcji

Ajax 06.12.2015 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marpil (Post 1421985)
a mi się wydaje, że pierwsza bramka padła ze spalonego - jeśli na nim nie był nikolić to prilović raczej tak i aktywnie brał udział w akcji

http://ifotos.pl/zobacz/Untitledj_sxexhaw.jpp

Patryko 06.12.2015 20:03

Ile jeszcze tego jebania musimy wytrzymać, żeby w końcu coś zaczęło się dziać w sprawie wyjścia z tego chorego impasu.

Co do meczu - zagrali na tyle, na ile umieli. Nikomu nie można zarzucić braku zaangażowania, po raz kolejny zabrakło troszkę szczęścia. Poprawnie zagrali wszyscy zmiennicy, bardzo ładnie zagrał Bartosz - oby dostawał więcej minut.

nieznajomy 06.12.2015 20:04

ławka, ławka, ławka..... wygrała. Wisła nie grała źle, ale nie miał kto wejść z ławki i pomóc. Legia rzuciła trzech napastników z ławki i pozamiatali....

Mixu 06.12.2015 20:04

Ten mecz pokazał co znaczy zawodnik z zimną krwią w polu karnym. Można grać chujowo całe spotkanie i strzelić dwa gole, można grać dobrze, stwarzać multum sytuacji i zjebać. Brożek, Boguski, Jankowski i ciki Donald można o nich napisać wszystko ale nie to że mają ową zimną krew stad tak partaczymy.
Brawa dla Cywki (poprawne spotkanie) Głowy, Gumisia, Urygi, Mąki i młodego Bartosza który zagrał z ikrą. Jankes dzięki za walkę ale to może kolega powinien chodzić na sekcję Judo Wisły a nie grać w piłkę. Boguski żegnam po sezonie już lepiej żeby Marszalik się ogrywał może będą z niego ludzie.
Crivellaro ogrywać w rezerwach, może się rozrusza bo w ekstraklasie go ogrywać to skandal.

Co tu dużo pisać, szlag człowieka chce trafić. Miało być że zatęsknimy za Moskalem to myślę że ten moment się zbliża. Nie ma to jak wyjebać trenera, grać naprawdę miernymi graczami którzy nie dostają pieniędzy na czas i zaliczyć 2 porażki z rzędu.
Brawo panie Cupiał.

Pierwsza 8 w tym sezonie to będzie sukces.

elliot_ness 06.12.2015 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marpil (Post 1421985)

Prilović nie dosyc ,że byl na spalonym to jeszcze wybitnie utrudnił interwencję Cierzniakowi. Co do piłkarzy Wisly serca do walki nie można im odmówić. Szkoda tylko że Boguski ma alergie na walkę bark w bark a Jankowski ma problem z podstawowym przyjęciem piłki. Uryga dzisiaj zagrał bardzo poprawnie. Tylko punktów brak .

Mixu 06.12.2015 20:07

Przy pierwszym golu dla szmaty spalonego nie było bo był bodajże rykoszet więc z tego ci mi wiadomo spalonych po rykoszecie sie nie gwizdze.

arti 06.12.2015 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1421984)
Fajnie się to oglądało, szkoda tej pierwszej straconej bramki bo mogliśmy utrzymać ten remis.
Walczyli i to jest ważne.

Niech mi ktoś powie w czym Bartosz jest gorszy od Cywki czy Crivelaro? Powiem wam - w niczym, jest lepszy!

Dlaczego tak nie walczyli w derbach do jasnej cholery?

Niestety inna to pozycja. Ale jestem zdania, że jakby poszukać to na inne też by się znaleźli nie gorsi od w/w.

Savik 06.12.2015 20:12

Napiszę jedno dawno nie widziałem tak walczacej Wisły.
Dzisiaj widziałem drużynę - coś czego dawno u nas nie było.
jedyny, ktory odstawał to Boguski.
Bartosz na duży DUŻY plus.

marpil 06.12.2015 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1421991)
Przy pierwszym golu dla szmaty spalonego nie było bo był bodajże rykoszet więc z tego ci mi wiadomo spalonych po rykoszecie sie nie gwizdze.

rykoszet był, ale już po uderzeniu piłki przez piecha (a wówczas prilović był na metrowym spalonym)

Ajax 06.12.2015 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1421992)
Niestety inna to pozycja. Ale jestem zdania, że jakby poszukać to na inne też by się znaleźli nie gorsi od w/w.

Oczywiście, że by się znaleźli ale dopóki na ławce jest ktokolwiek w wieku powyżej 25 roku życia mogą zapomnieć o grze.

Marszalik pokazał się dwa razy z dobrej strony w nagrodę ława.
Nagrodą dla Bartosza będzie dobre słowo i zagra 2 minuty w tym sezonie.

Savik 06.12.2015 20:15

Przestańcie z tym spalonym....

Zwitter 06.12.2015 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1421992)

Tak, wiem. Chodziło mi o to co napisałeś, na pozycje pomocników młodzi zmiennicy wcale nie muszą być gorsi od Crivelaro i Cywki czy Boguskiego i Jankowskiego.

kbr 06.12.2015 20:16

Po pierwsze: ważny mecz to był tydzień temu. Dzisiaj dla mnie to był zwykły ligowy mecz.
Po drugie: trzeba przyznać, że naprawdę walczyli. Konstrukcja i wykończenie akcji ofensywnych wyglądała koślawo, ale naprawdę się starali. szkoda, bo Legia nie zagrała wielkiego meczu, a jednak 3 punkty jadą do Warszawy.
Po trzecie: Bardzo dobry mecz Jakuba Bartosza. Kompletnie było widać różnicy między nim, a starszymi zawodnikami. mam nadzieję, że do końca rundy będzie grał w podstawowym składzie. Młodych zawodników trzeba wprowadzać do drużyny stopniowo. Jak wpuścimy na raz 6 juniorów to będzie tragicznie, a jak wejdzie 1-2 to nie widać różnicy.

Davss875 06.12.2015 20:17

Dopóki w tej drużnie będzie grał Boguski I Jankowski to będziemy dostawać od każdego. To są mega ciency zawodnicy. W styczniu ich pożegnać!!! Jakub Bartosz jest lepszy od Burligi i Jovicia razem wziętych!!! Musi grać teraz w każdym meczu!!! Crivellaro poziom 1 ligi. Cwele jak zwykle na farcie jadą!!!

Kurz 06.12.2015 20:33

Smutne, że okazaliśmy się za słabi dla Legii, która zagrała jeden ze słabszych meczów w sezonie. Co więcej nie z naszego powodu, bo ogólnie Legia gra ostatnio pytę. Niestety, poziom meczu bardzo niski.

63.5 Kg 06.12.2015 20:34

Ale tu nie ma co przestwac ze spalonym...
Prijovic jest na spalonym,czynnie biorac udział w akcji...

Paweł 06.12.2015 20:50

Największą "wadą" Bartosza jest to, że gra na jedynej pozycji w Wiśle, którą można nazwać solidnie obsadzoną. Nie licząc oczywiście bramkarza.

pzkwr 06.12.2015 20:57

Właśnie wróciłem z meczu. Od samego początku nastrój stypy i czekanie na nieuchronne...

BlurgH 06.12.2015 20:58

Poczekajmy na informację o stanie zdrowia Jovica. Może się za chwilę okazać ( odpukać ), że nawet ta pozycja przestanie być solidnie obsadzona.
Przyznać trzeba, że 19-letni zawodnik, który robił za 2 (zgadnijcie, kto dzisiaj biegał na prawym skrzydle) i robił to przyzwoicie, to tylko powód do radości. Oby tylko nie zapadł na tą dziwną przypadłość, która trapi młodych zawodników w Wiśle...

Costur 06.12.2015 21:03

Niestety od dłuższego czasu bardzo źle wypadamy w końcówkach. Za Moskala ani razu nie zdarzyło się, byśmy rozstrzygnęli mecz na swoją korzyść po 75. minucie (mam na myśli strzelenie gola dającego remis lub zwycięstwo), dodatkowo sami często tracimy wtedy punkty.

Dariook 06.12.2015 21:05

Boguski i Jankowski to zwykłe c.ipy!

Karherop 06.12.2015 21:08

Brawa za walke. Nie dało się tak w derbach?

Nie chce mi się komentować całego meczu, ale trzeba podkreślić dobrą zmianę Bartosza. Pstryczek w nos dla wielu użytkowników którzy to mówią, że w Wiśle nie ma młodzieży.. jest, ale po prostu nie dostaje swojej szansy.

Jak dla mnie wyglądał solidniej niż Stolarski gdy wchodził do drużyny. Szczególnie w ofensywie.

Cywka i Crivellaro niezłe zawody. Spodziewałem się w ich wykonaniu klapy, a przynajmniej pokazali trochę niezłej piłki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl