![]() |
No to z Legią zagramy 2 juniorami i Guerrierem, który gra pytę jakiej w jego wykonaniu nie pamiętam. Wspaniale :D
|
Stawianie na Urygę to granie o jednego mniej, po kartce Sadloka gramy w 9-kę.
Broniszewski albo go zmieni na kogoś ofensywnego albo będzie grał jak Kazek. Drugi do zmiany na już Boguski. Już w 45 minuciea nie w82 |
Cytat:
O to, że będąc na każdym meczu od wielu wielu lat widzę, jak niektórym z nich się nie chce. Mam przed oczami obraz Dudki, który praktycznie sabotował mecz z Legią, żeby pozwolono mu odejść za granicę i widzę u niektórych podobne podejście do zawodu. A my qrwa zamiast mocno im przypomnieć, że mają zapierdalać po tym boisku, bez względu na okoliczności to postanowiliśmy im zafundować ciepły chów i zdjąć z barków tych pi.zd.eczek wszelką odpowiedzialność. |
co robi Uryga? Bo chyba nie gra.
|
mógł po prostu coś zmienić bo tego wszyscy wręcz wymagali, poczekamy czy w drugiej połowie coś zmieni
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Jak widzę Jankowskiego, który grając jako napastnik nigdy nie stara się wymusić pressingiem jakiejś straty u obrońców przeciwnika wyprowadzającego piłkę tylko człapie od jednego zawodnika do drugiego, bez żadnej ambicji to o tym właśnie mówię. Nie mają umiejętności, nie mają kasy, kij z tym. Nie mają też ambicji, wstydu i woli walki. A chyba od tych ostatnich powinni zacząć. Ot doczłapią do końca dzisiejszego meczu i będą pieprzyć swoje wyuczone na pamięć regułki. Nie wyobrażam sobie, żeby 10 lat temu po takiej degrengoladzie, większość z nich mogła bez obawy opuścić autokar klubowy po powrocie z wyjazdu ... Swoją drogą amica ciśnie nam bardziej niż my ....... na Derbach. Znak czasów |
Absolutnie nie widzę braku cech wolicjonalnych i ambicji u naszych zawodników. Nie widzę tego o czym piszesz. Natomiast widzę, że przejawia się u ciebie pomysł lub tęsknota za "motywowaniem" czy nawet zastraszeniem zawodników przez kibiców na treningach. Moim zdaniem gówno to daje. To jest zaklinanie rzeczywistości.
Dzisiaj prawdopodobnie nic nie ugrają. Ciężko coś zrobić na terenie znacznie lepszej kadrowo drużyny w dodatku grając w dziesiątkę. Bezsensowna zmiana trenera kilka dni temu też na pewno nie pomogła. |
A ja dostrzegam, niestety bo nie miałbym do nich żadnych pretensji, gdyby było widać, że się starają, że im zależy. Podejście dobrego wujka nic nie daje, podejście złego nic nie daje :). Ich się normalnie nie da trenować. Jeśli dzieje, się źle to naszym błędem było werbalne głaskanie zawodników.
Dzisiaj nic nie ugrają bo ... i tak można ich tłumaczyć w każdym meczu. Bezsensowne było zwolnienie Moskala, ale jeszcze bardziej bezsensowne było zagranie tego płaczka z początku meczy, który chciał zwiać do Legii. Osłabił zespół głupią decyzją i przeszedł nad tym do porządku dziennego. |
@Greg
mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę jak bardzo się kompromitujesz |
Cytując stonoge, was trzeba jebac.
Mowa o wkładach do koszulek oczywiście. Jak jebniecie Legie 10:0 i zdobycie mistrzostwo to zdania nie zmienie. |
Skończyło się remisowanie.
|
@seta
Jeśli już piszesz ad personam do mnie to przynajmniej postaraj się nie przekręcać nicka. Nie, ja się nie kompromituję tylko wyrażam swoje zdanie na temat całkowitego braku ambicji i woli walki po stronie części z tych kopaczy biegających po murawie w Poznaniu. Brak umiejętności można zawsze wybaczyć, piłkarz sam siebie do składu nie wstawia. Braku zaangażowania, nonszalanctwa, niechlujstwa już nigdy. Przykład kompromitacji mamy w Poznaniu. |
Dwie kluczowe straty Guzmicsa skutkujące golami i czerwoną kartką.
Z Legią zagramy 2 juniorami, Guerrierem bez formy i klocem Urygą... aż strach myśleć, ile dostaniemy. Taktyczne zmiany w 89 minucie :D:D:D edit: dzięki kicur |
To są profesjonalni piłkarze. Im nie trzeba dobrego czy złego wujka. Po prostu jak są za słabi to się ich wymienia na lepszy model. To jest najlepszy motywator. Ten niestety u nas nie działa bo na nic nie mamy pieniędzy, a szczególnie na lepszych piłkarzy.
|
W Warszawie ? Zmienili gospodarza niedzielnego meczu, czy co ? :D
|
Cytat:
|
Za walkę to możemy dziękować Radkowi bo gdyby nie on to by się skończyło z 5:0 :/
|
Nic się nie stało!!! Wisełko nic się nie stało!!!
|
No no. Zapowiadają się trzy prestiżowe w.......e w jednym tygodniu. Smuda rok temu już to osiągnął. Ale w lidze tego jeszcze nie było.
A tak na marginesie? Czy nasz klub ma jakikolwiek wpływ na cokolwiek przy ustalaniu terminarza? Trzy mecze z najbardziej prestiżowymi rywalami po sobie. A w rundzie rewanżowej jeszcze w jednym tygodniu. Na łby się ktoś pozamieniał? |
@Greeg
Właśnie wyrażając swoje zdanie się kompromitujesz . Brak podstawowej wiedzy o piłce nożnej nie jest argumentem za zabieraniem głosu w dyskusji, wręcz przeciwnie. Zabierając głos kompromitujesz swoja osobę. Mam w podpisie "stare chińskie przysłowie" które idealnie pasuje do twojej osoby. |
Cytat:
|
Tak się bawią ludzie kiedy Wisła gra,
tak się bawią ludzie kiedy przegrywa ... |
Cytat:
Cóż, jeśli piłkarz czuje się nietykalny, niezależnie od jakości pracy jaką świadczy to jak widać nie można się po nim spodziewać aby sam z siebie starał się rozwijać, korygować swoją grę albo chociaż dawać z siebie na boisku tyle, żeby nikt mu nie zarzucił przejścia obok meczu. @ seta Proszę Cię ... dobrze, że jestem gruboskórny i takie inwektywy nie robią na mnie wrażenia. Zwłaszcza, że wytykasz mi brak piłkarskiej wiedzy nie popierając tego, żadnymi argumentami. Jeśli nie widzisz różnicy, nie między jakościową grą, ale podejściem do niej choćby między Brożkiem a Jankowskim na pozycji napastnika to zgodnie z przysłowiem rzeczywiście nie powinieneś się wypowiadać. Brożek mimo, że marnuje mnóstwo sytuacji to jednocześnie jest na boisku aktywny, rozgrywa piłkę, stara się wychodzić na pozycję a przede wszystkim dosyć często naciska zawodników przeciwnika wyprowadzających piłkę, albo opóźniających jej wprowadzenie do gry. Jankowski za to człapie, nie stosuje pressingu i najczęściej zatacza łuk od prawej do lewej bądź lewej do prawej strony gdyż zanim zdąży dobiec do któregokolwiek z przeciwników, ten odda już piłkę koledze. Cóż na ten temat napisano już wiele. |
Rozumiem że wszyscy piszecie z POZnania kibice krytykanci ?
|
Miał być fajny tydzień. Po derbach może i jeszcze by się podnieśli ale właściciel poprawił drugim gongiem.
Widać, że atmosfera siadła zupełnie. Za Moskala z obroną akurat nie było problemów, a dzisiaj proszę Sadlok i Guzmics jak juniorzy. Ciekawe czy zdobędziemy jeszcze jakieś punkty w tej rundzie. |
Cytat:
|
Ta drużyna nie dość, że składa się w połowie z zawodników bez żadnych umiejętności to wygląda, że ma przetrącony kręgosłup.
Ponieważ nie zanosi się na wzmocnienia zaczynam się poważnie obawiać o ich wiosenne wyczyny. Broniszewski, stara melodia. Od 60 minuty było wiadomo, że ta drużyna niczego nie jest w stanie osiągnąć, zmian nie zanotowano. O przepraszam, dopisano do listy płac dwie wejściówki. Przez kilka lat w Wiśle pracownik Dudka Dariusz łącznie nie wykazał tyle profesjonalizmu w podejściu do swoich obowiązków zawodowych co przez 76 minut dzisiejszego meczu. |
Cytat:
Zmieniło się tylko to, że ja dziś pracowałem ponad 10 godzin i ledwo zdążyłem obejrzeć mecz a oni znów musieli wybiegać 90 minut i możliwe, że jutro będą mieć dzień wolny. |
Cytat:
Poza tym co byś chciał zrobić. Zwyzywać ich? Ubić? Bo nie umieją grać? W najlepszy wypadku osiągniesz przemontowywanie co daje w efekcie bezsensowne kartki, faule i nadmierną nerwowość w grze (w efekcie słabszą grę i gorsze wyniki). W najgorszym zrobisz jeszcze większy syf w drużynie i połowa piłkarzy pójdzie w Polskę bo klub i tak im nie płaci. |
Bronek WON !Gramy w 10 a ten amator robi zmiany w 89 minucie!!
|
Część z tych piłkarzy i tak starała się odejść i składając wnioski do PZPNu wymusiła na klubie spłatę zaległości.
Nietykalni, w tym sensie, że wiedzą, iż klubu nie stać na nikogo lepszego więc nie muszą się nadmiernie starać, aby praktycznie co tydzień wychodzić w pierwszym składzie. Niestety historia naszego ligowego podwórka pokazuje, że piłkarze, o których często wiadomo, że nie prezentują odpowiedniego poziomu i nie posiadają umiejętności na ekstraklasę przez wiele lat mogą na tym przechodzić z klubu do klubu na najwyższym poziomie rozgrywkowym To co chciałbym im zrobić po derbach i po tym meczu nie nadaje się do publicznej dyskusji, ale nie chodzi o moje zachcianki. Jeśli notorycznie popełniasz błędy w swojej pracy i nie jesteś za to napominany a Twoją jedyną wymówką jest, że postarasz się zrehabilitować następnego dnia to to tworzy patologię. Jeszcze raz powtórzę. Nie mam pretensji do żadnego z nich, że nie umie albo na chwilę obecną nie jest w stanie grać na odpowiednio wysokim poziomie bo na to zawsze składa się wiele czynników, których w tym klubie nie mają zapewnionych. Ale głaskanie po jajkach dorosłych mężczyzn i tłumaczenie ich po każdej zawalonej robocie utrwala pewne patologie. Nerwowość, bezsensowne kartki i faule ... hmm chyba właśnie to zaprezentował dzisiaj Sadlok, czyż nie? A nie sądzę, żeby ktokolwiek go nadmiernie motywował. |
Szkoda właściwie ten mecz komentować. Wszyscy widzieli co się stało.
Mam tylko taką konkluzję, że czy z Moskalem, czy bez, dzisiaj wynik po takim a nie innym przebiegu spotkania byłby taki sam (kontuzja Brożka, czerwona Sadloka). W obecnym stanie rzeczy musimy dograć do końca roku modląc się o jakiekolwiek punkty. Drużyna po przegranych derbach ma ponadto przetrącony kręgosłup. Nie wiem czy opłakują Moskala, ale patrząc na ich grę w derbach mam duże wątpliwości czy oddaliby za niego złamanego grosza. Bolą mnie tylko te zmiany Broniszewskiego. Co autor miał na myśli? |
Ale katastrofe dziś mieliśmy. Widać ile Moskal znaczył dla drużyny, wcześniej przynajmniej ładną grę można było obejrzeć mimo braku wyników. A teraz dzida i biegnij i brak zaangażowania z takimi popisami to możemy grać o utrzymanie i punktów do zimy nie zebrać.
|
Cytat:
Sądzę, że nic. To jest dramat. jest 1-0 gramy wielkie gówno, i co ? Zamiast zrobić jakąkolwiek zmianę i wpuścić młodego - nie dzieje się nic. Czy oni mogli coś zepsuć ? Nie. Było i tak pozamiatane.Te zmiany były żenujące. Widać, że Broniszewski nie ma żadnego innego pomysłu niż ten który prezentował poprzednik. Mam nadzieję, że szybko znajdą jakiegoś trenera bo komedii na ławce Wisły już dość. I na koniec.. widzicie ile Wisła znaczy bez Pawła Brożka. komentarz zbędny. Obrona po raz kolejny chu..wa do kwadratu. Fajnie, że mamy Radka Cierzniaka |
|
Trafiłem wynik, ale to marne pocieszenie. Początek mieliśmy obiecujący, ale czerwona kartka wszystko wywróciła do góry nogami. Rysiek do kryminału za tę stratę! Zaczynam się martwić czy jeszcze wygramy jakiś mecz w tym roku. A parchy 10 punktów przed nami...
|
Najsmutniejsze w tym jest to, że za 2 kolejki spadniemy w okolice 10-11 miejsca.
|
Cytat:
|
Byl choc kawalek dobrej pilki,to teraz bedziecie ogladać dzidę do przodu,..a tak...z przodu juz nikogo nie ma.
Cieszcie sie Ci ktorzy tak chcieli zwolnienia Moskala,wasze 5 minut nastało,dzis napewno gra wam sie podobała. Nie zapomnijcie przyjsc na Legię ,Pogon a potem na mecze o utrzymanie w grupie spadkowej. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl