![]() |
Dorzucę od siebie.
Przypominam, że Ruch jedzie autami, żeby potem płaczu o barwy nie było. |
Cytat:
Alan nawet w swojej najwyżej formie nigdy nie był jednym z najlepszych defensywnych pomocników ligi. Śmiem twierdzić, że w większości zespołów ekstraklasywch nie miałby miejsca w pierwszym składzie, no a u nas wiadomo... jest ciągnięty za uszy od dawna. Z braku laku... Dzisiaj tylko zwycięstwo!!! Jak znowu piłkarze zaserwują nam 0-0 lub 0-1 to wypada paru pomachać białymi chusteczkami. No i Kwiatkowski z gwizdkiem, to już przestaje być śmieszne. Szykuje się parodia meczu piłkarskiego. |
Śmierdzi remisem znowu. Brakuje strzałów zza pola karnego. Ponownie piłkarze chcą wjechać z piłką do bramki w momencie kiedy w polu karnym broni 8-9 zawodników Ruchu.
Jeśli zaś chodzi o utrzymywanie się przy piłce i kontrolę meczu - taką Wisłę chce się oglądać. Trzymam kciuki żeby w 2 połowie coś dla nas wpadło. |
Cytat:
|
Cytat:
Znowu to samo. |
Na szybko...
Calkowita kompromitacja po raz już enty.. Ruch słabszy niż Nieciecza... Teraz już wszyscy wiemy dlaczego Stepinski nie gra w Wisle...bo jest ....a zalosnie prymitywny... Nasze frajerstwo przekroczylo wszystkie granice.... |
Moskal
Jankowski Boguski wypierdalać bo hańbicie ten klub |
Słabo i niechlujnie dziś Donald + Boguski niewidoczny = graliśmy praktycznie bez skrzydeł.
Krzywejajo to do smażenia faworków a nie gry w piłkę, bo do tego to on się nie nadaje. Kolejny zremisowany mecz z przeszkadzaczami :( |
Cytat:
Zjedz snickersa i zmien forum . |
masakRa. Znowu 0:0 i znowu w taki sam sposób, po jednej wielkiej murowance.
|
Wisła Kazka Moskala w najlepszym wydaniu. Jeden punkt nie był zagrożony przez 95 minut a jakby trzeba było to nie byłyby zagrożony nawet przez 900. Nie dane mi było tęsknić za tą najlepszą Wisełką Kazia Moskala więcej niż 2 tygodnie. Co prawda w trakcie pierwszej połowy musiałem otworzyć wódeczkę bo na trzeźwo nie szło tego oglądać. A po meczu musiałem sobie hefnąć. Nie wiem, naprawdę nie wiem czy z nadmiaru tej tiki-taki czy z nadmiaru procentów.
Panowie, to była ŻE-NA-DA. Ku*wa... jak to jest w ogóle możliwe, żeby aż tak źle grać w piłkę? Podania do przodu na poziomie 30%? Czy my ku*wa gramy w rugby? |
Moskal, Kulawik - solidni, porządni piłkarze, ale trenersko upośledzeni. Moskal jest taktycznie na poziomie naje*anego Gienka, co siedzi w niedzielę na połamanej ławce w B-Klasie. "Kopaj, kopaj, klepa, lecisz, KLEPA, szybko, Panowie, klepa, ku*wa, lecisz, jebaj!".
Jedna taktyka na wszystko. I nawet niech mi tu nikt nie wyskakuje z tym, jakich mamy piłkarzy. Bo nawet, jakbyśmy mieli najgorszą pakę w lidze (a nie mamy), to i tak można by ich nauczyć 2-3 powtarzalnych schematów. Ale nie. Po co. Przecież mogą "se poklepać". 30% podań do przodu?! Żart, ku*wa. P.S. Jak można przez cały mecz ani razu nie zamienić skrzydłowych stronami? |
Cytat:
Co do meczu - remis:D Klepia ladnie, to fakt. Glownym mankamentem jest Uryga, Boguski, Jankowski. Oprocz tego pierwszego, pozostalym dwom czasem cos wyjdzie. Nietety zdarza sie to dosc rzadko. Boguski mial meczowa pilke, sam na sam. 5 metrow od bramki, 10 sekund na zastanowienie sie co zrobic z pilka i co? obok bramki oczywiscie. |
Cytat:
Wszyscy juz wiedza jak grac przeciwko nam u nas a on cały czas swoje i cały czas czeka jak słup soli na niewiadomo co Oby do wiosny nie musiał czekac |
Problem Wisly to BRAK JAKOSCI
Kazda pilka odskakuje na 2 metry, kazde przyjecie zajmuje 5 sekund, kazde dosrodkowanie to metr lub dwa od napastnika. Od paru lat Wisle brakuje AMBICJI. Wszystko jest takei BYLE JAKIE - JAKOS TO BEDZIE. No nic... polepszy sie nasza sytuacja finansowa i zacznie sie lepsza pilka. Prawde mowiac, jesli udalo by sie sprowadzic w zimie dobrego rozgrywajacego oraz napastnika - to puchary mamy gwarantowane. Niewiele potrzeba na to w nasze lidze. ide sie napic.... za lepsze czasy !!!! |
Cytat:
Wplyw ma za to na fakt, ze wpuszcza na boisko kolka Uryge, ktory ma problem z podaniem do przodu a i do tylu nie zawsze mu wyjdzie. Wplyw ma tez na to "wjezdzanie" do bramki. Jak pokazaly mecze z Jaga czy Podbeskidziem, jest to skuteczna taktyka. Problem w tym, ze potrzeba lepszych wykonawcow zeby byla powtarzalna. |
Zmiana Uryga za Denisa
|
Uryga za Denisa to było już zwieńczeniem tego co dzisiaj oglądaliśmy. Nie wiem czemu nie dajemy szansy w takim meczu młodym. .. brak słów. Jestem za zwolnieniem Kazia. Sorry
|
To co zobaczylem dzis na C jak Wislak Wislaka oklada piesciami to dramat. Bylo to widac nawet z sektora h22. Dramat.pozniej sie wszyscy dziwia co tak malo biletow sprzedanych albo czemu tak malo osob jezdzi na wyjazdy. Po to zeby w ryj dostac? Mam nadzieje ze. SKWK sie do tego zdarzenia ustosunkuje. Co do meczu to wiadomo. Poza Glowa wszyscy jak juniorzy,szkoda ze mlodzi nie graja.Stepinski dostal szanse w Ruchu i gosc jest nie do poznania. Naprawde fajnie gra
|
No to mamy passe - 2 miesiące bez ani jednej bramki na Reymonta, nawet dla rywali.
Dzisiejszy remis jednak nie boli tak jak poprzednie. Nie wiem czy to dlatego, ze nawet nie mielismy sytuacji czy to już kwestia przyzwyczajenia. Zdarzył się słabszy mecz akurat - przeciętni piłkarze zazwyczaj tak mają, że nie są w stanie powtórzyć dwóch równych występów, a na forum już widzę lament bo mistrzostwa ucieka, hahaha :D Cytat:
|
Ciężko dawać szansę młodym tylko dlatego, że są młodzi. Najwyraźniej grają jeszcze większą padakę niż Uryga (co jest mi sobie ciężko wyobrazić).
Offtopując, Maciuś już pewnie zaciera ręce. |
Z pozytywów. Dobra gra w defensywie.
|
Potrzebny trener do nauczenia kopnięć w prostokąt o wymiarach 7,32 x 2,44 m.
https://www.youtube.com/watch?v=XZzJxWbWXtY |
Królestwo za napastnika.
Dopóki o naszej ofensywie decydować będą "książęta pewnego placu" Brożek i Boguski to będzie jak jest. Jeden biega a nie umie, drugi kiedyś może umiał ale teraz nie biega, bo po co. Z Marszalikiem,Cywką czy Kuczakiem, Józkiem czy Kaśką czy kto tam był na ławce zamiast tych dwóch też byłoby 0:0, ale byłaby przynajmniej nadzieja (niewielka przyznaje), że się ograją. |
Dopóki Moskal jest trenerem będziemy pośmiewiskiem.
Żadnego pomysłu na rozegranie ataku pozycyjnego, stałe fragmenty gry nie istnieją. Żadnych zmian, taki Boguski może się ślizgać na cipie przez cały mecz a i tak z uśmieszkiem schodzi bo wie, że w następnym meczu ma pewny plac. |
Cytat:
|
Brak umiejętności u naszych kopaczy to nie wina Moskala, ale ludzie, my w 7 (podkreślam SIEDMIU) meczach strzelaliśmy gole tylko w dwóch. Na 14 meczów remisujemy 8, ponad połowę, ile można? Skoro w klubie nie ma pieniędzy na piłkarzy, to ja już nie wiem co może ruszyć w tym klubie oprócz zmiany trenera. Na efekcie "nowej miotły" może udałoby się chociaż 2-3 mecze wygrać. W obecnej sytuacji nadal będziemy mieć bezsensowną kopaninę "Ty do mnie, ja do Ciebie" przez 90 minut i jeszcze z 10 remisów, w tym minimum 5 po 0:0.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja sam juz nie wiem,ale jak k.urwa katarynka mozna tu pisać i pytać Moskala dlaczego wrecz nie nakazuje im strzelac z tych 15-16 m?
co oni na tych treningach cwicza? klepy,zeby do bramki wjechac/nawet Barcelona zmienila ten styl gry,bo tak sie nie dai to jest nudne. i tego grac sie nie da dluzszy czas. Jeden Mąka pokazal jak to robic,ale co on sam zdziała,tu by trzeba takich 2-3 Mączynskich . Ja p***le ,Moskal zaczyna mnie wkurzac ,widzac juz po I-szej polowie co sie dzieje,mogl zmienic taktyke,kazac daweac sie faulowac ,itd zeby gra wygladala inaczej A taki Uryga czy Criviellaro,....to juz moze grac w 10,albo nawet w 9 ? karuzela bedzie sie krecic,wózek dalej jechac,nie ma kół ale h,uj jedzie dalej. |
DOŚĆ TEGO MIĘDOLENIA !! - jakby to powiedział niejaki Karolak.
Panie Cupiał :help: |
Mecz na boisku tragedia. Wstyd.
Doping też katastrofa. Gdzie my zmierzamy. |
Po co Cywka kolejny raz wchodzi w 93-94 minucie?
|
Bo ma jego nagie zdjęcia z dg77. Inaczej się nie da tego wytłumaczyć.
|
Cytat:
Zamiast irytować się na Moskala, podziękujcie pionowi sportowego za "wzmocnienia" przed sezonem. |
Cytat:
Ogólnie to mecz do przewidzenia. Z Jagą skuteczność była, tutaj nie. Chociaż gdyby nie szybki karny dla nas wtedy to różnie by się potoczyło. Stałe fragmentu gry od dawna u nas nie istnieją. W Białymstoku karny, przypadkowy rożny i dwie bramki wpadły. Warto więc takie sytuacje wykorzystywać. W zeszłym roku wszystko brał Stilić, więc jakoś to było. Teraz znowu nie ma kto tego dobrze zrobić. Tak samo jest ze strzałami z dystansu. Raz na rok coś komu siądzie i tyle. Jeśli chodzi o naszą ławkę to sądzę, że już nie ma wątpliwości, że Moskal będzie wprowadzać max. 1 zawodnika. Ławka jest tragiczna, a znając stosunek Moskala, który planów takt. nie lubi zmieniać, nie ma sensu wpuszczać Crivellaro, który nic w grze nie poprawi. Szansa by była dla dynamicznych, ale gdzie ci u nas? Jedyny mały plusik jak dla mnie na konto Głowy i Sadloka, którzy nie dali pograć Stępińskiemu i Mazkowi, a Sadlok dodatkowo jakoś ciągnął do przodu. |
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli wie że strzały z dystansu nie są ich mocną stroną to po co im każe? Skoro kuleją stałe fragmenty gry to co zawodowcy robią na treningach? Za nami 14 kolejek , przerwy na reprezentację więc chyba pasowało by wymagać od trenera jakiegoś progresu, jakiegoś pomysłu na rozwiązanie naszych widocznych bolączek. Za transfery Kazek nie odpowiada, za wykonawców nie odpowiada, za stałe fragmenty nie odpowiada, za formę nie odpowiada, za wyniki nie odpowiada...może chociaż za murawę , napompowanie piłek lub koklusz? - to jest właśnie irytujące. I nie mam na myśli zmiany trenera ale na boga, niech oni pokażą że coś na tych treningach robią. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl