![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mecz naprawde dobry.
Dobrze sie to ogladalo,malo fauli ,gra płynna. Tylko znowu do h.uja wafla,rywal lepszy o gola. Wisla w tym meczu byla optycznie lepsza,i gdyby miala to co stworzyla to bysmy ten mecz wygrali,Piast w obronnie jest cienki.Ich jedyną zaleta są te szybkie podania,Wacek i Nespor.......i smutne ze na tą Lige to wystarcza.. Niewiem keidy skonczy sie nasz pech,ilez to Brozek musi strzelac zeby wpadlo,sytuavcja Maczynskiego...9 na 10 to wpada,a tu jak zwykle nie.Ilez my tych podan wymienimy ,kombinujemy zamiast wziasc kopnac z 15 metrow i moze byc cos z tego weszlo.A tak nawet nie dajemy sobie nadziei. Wkurzony jestem bo mecz mozna bylo wygrac, majac 1;0(jak to k.urwa nie wpadlo/?) ,i potem spokojnie czekac na i tak juz zmęczonego Piasta ... tylko..... jak zwykle brakuje skutecznosci i kogos kto by to kończyl. natomiast sam mecz ..dawno tak dobrego meczu nie widzialem,mozna by zagrac jeszcze 3 połowe. |
Mączyński zanim się przymierzy do uderzenia to juz go 100x przyblokują. To samo Brożek. To trzeba z pierwszej ładować, żeby przeciwnik nie zareagował!!! Nie bawić sie w jakieś koronkowe akcje,rozegrania, wejścia z piłką do bramki tylko walić jak nadarza się okazja! ile fabryka dała, a nóż cos wpadnie!!!!!
Zawiedli mnie dzisiaj: Guerrier, Brożek, Mączyński, Popović, Sadlok, Jović, więcej się po nich spodziewałem!! |
Cytat:
|
Poważnie nie wiem jaki niektórzy mecz oglądali... Ośmieszeni przez Piasta, poważnie? Wyrównany mecz, niestety z Urygą i przede wszystkim tragicznym dzisiaj Mączyńskim nie udało się wygrać/zremisować. Liczę, ze nikt nie wpadnie po tej porażce na pomysł wymiany trenera. Stwarzamy sobie mnóstwo sytuacji, jesteśmy po prostu nieskuteczni. Nowy trener sprawi, że nagle zaczniemy trafiać w prostych sytuacjach?
|
Brożek wczoraj podjął 100% złych decyzji. Momentami to się zastanawiam czy on jakiś jaj typu ukryta kamera nam nie odstawiał. No bo raz, drugi, trzeci wychodzi na niezłą pozycje strzelecką i zamiast lutować to odgrywa parodystycznie gdzieś w tłum... No prze jaja...
Ma ktoś dostęp do statystyk indywidualnych typu podania, odbiory? Bo Uryga... Ani to to w defensywie nie pomaga a o ofensywie czy jakimkolwiek rozegraniu to nawet nie wspominam. Wolne to to jak wóz węglem, jakakolwiek dynamiczna akcja ze strony przeciwnika to nie tylko nie odbierze, nie tylko nie popracuje ustawieniem itp żeby zażegnać niebezpieczeństwo, ale nawet nie poprzeszkadza bo jest za wolny, tylko odprowadzi piłkę wzrokiem. Ten gość to jest parodia. |
Cytat:
|
Cytat:
Smieszy mnie pisanie o jakims osmiesaniu itd... Mecz byl do wygrania a Wisła jak dlamnie byla w tym meczu nawet lepsza... A jezeli ktos liczy ze przyjdzie nowy trener i nauczy grac naszych kopaczy(z czego moze 11 nadaje sie do gry) to jest idiota.... |
Nasi są zesrani w polu karnym jak mają oddać strzał na bramkę - kombinują jak barca... nie wiem może myślą, że sytuacja się już nie powtórzy? czy po prostu boją się strzelić i wziąć odpowiedzialność za strzał?
Co do dopingu to musimy się aż tak napinać na takiego Piasta?rozumiem szydere ale jak poszło o łamaniu kości... |
Mecz na remis. Wisła gra po profesorsku, chce wejść z piłką do bramki, zamiast oddawać strzały w dogodnych sytuacjach.
Mączyński zagrał najsłabiej, mnóstwo niecelnych podań. Uryga równie kiepsko. Szkoda tego błędu Cierzniaka, aczkolwiek miał jeszcze dwie znakomite interwencje w tym meczu. |
Cytat:
Za Moskalem poza oczywistymi względami ekonomicznymi przemawia jak ta drużyna gra. Poza tylko jednym elementem - wykończenie akcji. Nie wiem czy to przez to, ze Brożka stać już tylko na dobry co drugi meczu, czy przez brak konkurencji w składzie, brak zaległych pensji... Można by tutaj wymienić jeszcze dużo powodów z których każdy zdaje sobie sprawę i musi pojawić się też Moskal na tej liście. Nie jestem za zwolnieniem Moskala, tylko trzeba wyraźnie przyznać, że jest problem. Paradoks tego problemu polega, że potrafimy zrobić klepke w polu karnym przeciwnika - coś nie osiągalnego dla 3/4 ligi, ale nie potrafimy strzelić gola i dobić przeciwnika. W drużynie widać postęp mimo problemów. Może przez Nasze braki finansowe i to, że Moskal ciągle tutaj jest pozwoli Nam wychować sobie trenera na lepsze finansowo czasy w postaci Moskala? Odnoszę wrażenie, że mimo ciągłych głosów, że Moskal nie reaguje na to co się dzieje na boisku to w każdym kolejnym meczu eliminuje On kolejne błędy/problemy w Naszej grze. Liczę, ze teraz wymyśli jak przekuć na gole Naszą dominacje na boisku. |
Brak skuteczności to konsekwencja zbytniej pewności siebie jeżeli chodzi o grę i braku zdolności wzięcia na siebie odpowiedzialności jeżeli chodzi o strzelanie. Tyle patelni zostało już w tej rundzie spieprzonych że żeden nie chce spieprzyć kolejnej, więc podaje do usranej śmierci aż przeciwnik piłkę wybija i głównego winowajcy zmarnowania okazji nie ma. A jak już jest patelnia i trzeba strzelić to są tacy zesrani jak Brożek w 45 minucie. Jedyny który się nie boi to Donald ale on znowu może strzelić w każdym kierunku i czasem wpada a czasem nie.
|
Cytat:
|
Czy nasi potrafią chodź raz dobrze wykonać rzut z autu ? Wczoraj wyrzuty i straty wołały o pomstę do nieba.To samo tyczy się podań dużo strat,za dużo holowania piłki i strata....Jak mamy wygrywać bez napastnika i skrzydeł ?
|
Jeszcze jedno - uważam że ustawianie Popovicia za Brozkiem to błąd, co pokazaly już pierwsze kolejki. Jego miejsce jest obok Mąki, ewentualnie za Mąkę. On najlepiej się czuje i jest najbardziej przydatny gdy może się cofnąć do środkowych obrońców po piłkę, pociągnąć kilka metrów akcję i rozegrać do przodu! Środek pola powinni tworzyć Mąka i Popek, a przed nimi jako ofensywny Crivelaro.
|
Rob - tak własnie powinien wyglądać dziś środek pola. Piast był agresywny, ale wbrew pozorom nie był bardzo niebezpieczny środkiem pola, a kontrami i skrzydłami (albo oba naraz). Dobrze by było, gdybyśmy ten środek zagęścili, ale jeśli grała tam para Uryga-Mączyński nie było na to szans - to nie są piłkarze do takiej gry.
Forma Brożka to jeszcze inna bajka. Wiem, że on zawsze marnował setki, ale to, co zrobił przy podaniu Guerriera w 46' woła o pomstę do nieba. Najpierw za szybko wbiegł w pole bramkowe, przez co Donald nie miał jak zagrać mu dobrej piłki a jak już ją dostał tuż pod nogi to ją ominął i zaczął narzekać, że dostał na plecy. Co to ....a za pozoranctwo?! |
Cytat:
|
Szkoda punktów. Mecz z liderem, na jego śmieciach, wyrównany.
Wkurzające zaczynają się robić te próby wejścia z piłką do bramki przeciwnika. Zamiast strzelać, to zabawa w polu karnym. Cierzniak dobre zawody, aczkolwiek bramka stracona to jego wina. Szkoda, że tak zachował się na 20 sekund przed końcem pierwszej połowy. |
Cytat:
IMO u Moskala widać rękę i filozofię Maaskanta. Wystarczy sobie przypomnieć te rzuty rożne... Wszystkie na krótko i klepka do bramki. Maaskant powtarzał jak mantrę: 'Grass only','grass only'. I w sumie się nie dziwię - chyba najlepszy trener u nas od którego można brać wzorce. Prywatnie bardzo lubię filozofię i tok myślenia jaki prezentował holender. |
Cytat:
|
Cytat:
Jakby Jankowski trafil z Korona to pewnie bys go chwalił pod niebiosa Czlowieku, a tak po nim jezdzisz! Jak nadarza się okazaja trzeba uderzać, a nie bawić się w 1000 podań, bo to nie ma sensu! |
[QUOTE=PiVoSH92;1416118]Rob - tak własnie powinien wyglądać dziś środek pola. Piast był agresywny, ale wbrew pozorom nie był bardzo niebezpieczny środkiem pola, a kontrami i skrzydłami (albo oba naraz). Dobrze by było, gdybyśmy ten środek zagęścili, ale jeśli grała tam para Uryga-Mączyński nie było na to szans - to nie są piłkarze do takiej gry.
Forma Brożka to jeszcze inna bajka. Wiem, że on zawsze marnował setki, ale to, co zrobił przy podaniu Guerriera w 46' woła o pomstę do nieba. Najpierw za szybko wbiegł w pole bramkowe, przez co Donald nie miał jak zagrać mu dobrej piłki a jak już ją dostał tuż pod nogi to ją ominął i zaczął narzekać, że dostał na plecy. Co to ....a za pozoranctwo?![/QUOTE] Może tym razem ma alergię na Donalda?? Kiedyś nie wykorzystywał żadnych setek od Kirma. Czasem musiał się nieźle przy tym nagimnastykować, żeby z metra do pustej nie trafić.. :-/:-/ |
No ja słyszałem, bo niestety meczu nie mogłem oglądać że ten Piast to taki bardziej szczęśliwy lider. Że w meczu z Nami oddychali rękawami dość szybko.
|
Cytat:
|
Wracając jeszcze do tematu napastnika, bo według mnie to jest główny problem. Jest dopiero pierwsza połowa, gdy piszę tego posta, ale zobaczcie sobie na skrót meczu Górnik - Legia, co znaczy mieć napastnika w składzie. Napastnika, nie emerytowanego Brożka, z całym szacunkiem do jego osoby. Legia gra piach, a mimo to Nikolić ma już dwa gole (tak, wiem, jeden to karny).
|
ale my juz nie jestesmy Wisła która siedzi na hajsie i kupuje zawodnikow.
Im szybciej niektorzy ogarna kuwete tym mniej dupa będzie bolała na przyszłość. Zwolnią Kazka? Ok, kto za niego? Co jeśli nie bedziemy nie tylko zdobywac bramek ale rowniez nasz gra to będzie typowa kupa? Wtedy nastepny trener? Taka bajka konczy sie na trenerze Smudzie który ma za zadanie nie pierwszą ósemke ale uratowanie przed spadkiem. Czy z innym trenerem wczoraj Brożek trafiłby w piłke? No chyba krwa nie |
Cytat:
|
No jak, przeciez to Paweł Brożek!
w pierwszych 5 spotkaniach tez zwalniał Kazka? Zeby tylko Smuda nie wrócił bo to ....a wszystko straci sens. Za Dana Petrescu grali o wiele brzydziej dla oka ... |
Musimy się wzmocnić w zimie. Napastnik to podstawa, def. pomocnik, skrzydłowy, lewy obrońca, ofensywny pomocnik z prawdziwego zdarzenia. Tak wiem pomarzyć zawsze można. Trzeba wierzyć w lepsze jutro mimo wszystko.
|
Mecz przegrany z winy Pawła Brożka i tyle w temacie. Zamiast wyjść na 1-0 straciliśmy bramkę, która ustawiła mecz. Żadna z drużyn się nie wyróżniła niczym szczególnym. Koniec tematu.
|
Czemu z powodu Brożka ?? Przecież to dziki zagrał mu ch.u.j.ową piłke. Raz ze za plecy a dwa to o dwa kroki za późno . Gdyby miał patelnie na dołozenie nogi i nie trafił to bym się zgodził .
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Widziałem tych gości koło Zarabia, to przez nich:
http://m.natemat.pl/2a5e050e7e2f0a82...,640,0,0,0.png |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl