Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [IV Kolejka] Legia Warszawa - WISŁA Kraków, 9 sierpnia, niedziela godz. 18:00. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9505)

Babba 06.08.2015 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1410058)
Ej ludzie, tomografu się nie robi jak ktoś ma złamany palec u nogi ... litości :)

Zwykły rentgen a że po tygodniu to nic dziwnego bo może na początku po prostu nie bolało.

Przeca TK jest też jest do złamań. Lepiej wykaże jakieś popaprane pęknięcia niż RTG .Maćko miał widocznie mikrozłamania,skoro bolało,a które wyszły dopiero po tomografii.

St Yabol 06.08.2015 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pasjonat (Post 1410049)
Czemu od razu śmierdzi? Od tego się nie umiera. Bolało, zrobili Mu tomografię i wyszło. Skąd wiem? Popatrz na mój nick:)

no to nie pykło :)
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=30310

El'kabat 06.08.2015 16:59

.... z tym Sadlokiem, Bury też ogarnie temat na lewej obronie.

Co do meczu to się mogą dziać cuda. Mam tylko nadzieję, że Nikolicowi skutecznie Rysiek i Głowa wybiją piłkę z głowy. Liczę na dobre spotkanie i o jeden gol więcej dla nas. Brozio standardowo pewnie nagle na ległej się odblokuje i coś strzeli :)

!!IRIVER!! 06.08.2015 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1410080)
.... z tym Sadlokiem, Bury też ogarnie temat na lewej obronie.

Co do meczu to się mogą dziać cuda. Mam tylko nadzieję, że Nikolicowi skutecznie Rysiek i Głowa wybiją piłkę z głowy. Liczę na dobre spotkanie i o jeden gol więcej dla nas. Brozio standardowo pewnie nagle na ległej się odblokuje i coś strzeli :)

Otóż, to - chciałoby się, żeby Nikolicia ze dwa-trzy razy twardo potraktowali i żeby odechciało mu się grać już w pierwszych minutach. :)

piotek 06.08.2015 17:35

Tak naprawdę dla Legii to też będzie pierwszy sprawdzian. Jeżeli przetrzymamy początek, który obstawiam, że będzie trudny, to będziemy grać jak równy z równym.

Dziś z Kukesi zagra pewnie połowicznie rezerwowy. Nie liczyłbym na kontuzję kogoś kluczowego. Niech grają z nami najsilniejszą 11 jak Lech. tak żeby potem nie było wymówek.

Emenems81 06.08.2015 18:50

Legia poza Nikoliciem dziś wychodzi najmocniejszym składem.

piotek 06.08.2015 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1410086)
Legia poza Nikoliciem dziś wychodzi najmocniejszym składem.

No to w sumie jestem ciekaw, jak sie bez niego zaprezentują.

Zooey_Deschanel 06.08.2015 19:12

Ale nie w nominalnym ustawieniu. Pazdan gra jako pomocnik, a w jego miejsce na obronie wchodzi Lewczuk.

TS&ZKS 06.08.2015 19:52

Powiem tak, w niedziele mamy naprawdę trudny sprawdzian, ale jeżeli go zaliczymy to będzie znak, że walczymy o cele NAJWYŻSZE, które jesteśmy w stanie zrealizować mimo wypowiedzi niektórych "ekspertów" i płaczu niektórych użytkowników forum o spadku. Wygrywając w niedziele Wiślacy udowodnią, że są mocni. Remisując również. Nawet porażka(tfu) w dobrym stylu pozwoli patrzyć w przyszłość w kolorach :P
Co do samego meczu to bardzo dobrze byłoby wyjść na prowadzenie 1-0 i wtedy grać swoje. Postawić swoje warunki gry.
Jeżeli zagrają w takim stylu jak z amica to o wynik jestem spokojny.

R33 06.08.2015 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1410097)
Wygrywając w niedziele Wiślacy udowodnią, że są mocni. Remisując również. Nawet porażka(tfu) w dobrym stylu pozwoli patrzyć w przyszłość w kolorach :P

A jak przegramy w złym stylu to będziemy średni czy jak? Bo już widze wszystkie inne opcje obsadziłeś.

KrzychooR 06.08.2015 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1410104)
A jak przegramy w złym stylu to będziemy średni czy jak? Bo już widze wszystkie inne opcje obsadziłeś.

Jak przegramy to spadamy ;)

TS&ZKS 06.08.2015 20:56

Chyba źle mnie zrozumiałeś R33. Do tego lamentu i płaczu o spadku mi baaaaardzo daleko :P Po prostu chodziło mi o to, że walka z(co by nie mówić) mocną na początku sezonu ległą pokaże na co nas stać. Jeżeli dostaniemy za przeproszeniem w pi*de 5-0 i nie stworzymy zadnej okazji no to na pewno zbyt mocni nie jesteśmy :P Ten mecz to będzie prawdziwy sprawdzian i wyznacznik formy. I o to chodziło.

mtk 07.08.2015 08:56

Jestem spokojny o chłopaków, na pewno dadzą z siebie wszystko. Zwycięstwo obstawiałbym w ciemno, gdyby nie fakt, że 12 zawodnikiem będzie ślepy z Bydgoszcza. Pewnie znowu podaruje im ze dwie brameczki.

Prezydentowa 07.08.2015 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mtk (Post 1410140)
ślepy z Bydgoszcza.

Skąd? :lol:

filemon 07.08.2015 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1410141)
Skąd? :lol:

No z Bydgoszczu :D

ASecond17 07.08.2015 10:01

No tam, gdzie gra ta WKS Zawisza (buahahaha)

pasjonat 07.08.2015 17:03

Tak tylko gwoli formalności: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zerwa_sadloka/

mari339 07.08.2015 17:14

Ehh, głupie złamanie palca i 4 tyg. przerwy :/
Całe szczęście że Burliga na lewej obronie dobrze się ostatnio pokazał. Niby nie jego pozycja, ale może z meczu na mecz będzie grał lepiej.

Smuga 07.08.2015 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kazimierz Moskal
Dwa ostatnie mecze z Legią pokazały, że nie mamy się czego obawiać. Z Legią możemy grać jak równy z równym i to też powinno być dla nas jakimś sygnałem, żeby jechać tam bez żadnych obaw, a wręcz przeciwnie - pojechać bojowo nastawionym. Wiadomo, że trzeba walczyć, bo bez walki - tylko samymi umiejętnościami - ciężko jest zdobywać punkty, ale myślę, że stać nas na to, aby połączyć jedno i drugie. Walka i agresywność, ale też umiejętności, które mamy.

Nie ukrywam, że takie podejście Kazika mnie, jako kibica niezmiernie cieszy. W końcu mamy trenera, który w przeciwieństwie do Smudy nie boi się powiedzieć, wprost, że w każdym meczu niezależnie od klasy i aktualnej formy prezentowanej przez rywala walczymy o zdobycie trzech punktów. Z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że Moskal, to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Każdy wynik przywieziony z Warszawy przyjmę z pokorą i zrozumieniem. Trzy punkty są jak najbardziej w naszym zasięgu. Oby w tym spotkaniu szczęście nam sprzyjało tak, abyśmy mogli je zdobyć. ;) WISEŁKO NASZA KOCHANA WYGRAJ TEN MECZ WTEDY ZNÓW TRZY PUNKTY BĘDZIESZ MIEĆ! http://3.bp.blogspot.com/-B6xB5Rebis...l-emoticon.png :TS: http://www.wisla.pun.pl/_fora/wisla/...ia2%5Bdblpt%5D

Heero 07.08.2015 18:39

Żyro kontuzjowany, wzmocnienie (7) :(

AntyMod 07.08.2015 19:59

ja bym nie przesadzal ze brak tego milosnika blichtru warszawskiego to jakis problem - Bury ogarnie - a tego ....( niestety na tym forum nie mozna doslownie napisac co sie sadzi i mysli o swoich zawodnikach ...al sugeruje cos do mycia podlogi ) nie zaluje i mam nadzieje ze za to co zrobil pogra pare latek na pastwiskach III ligowych ...co do wyniku to jednak wszystkie pieniadze stawiam na LetFotballWin-ow , maja rozmach , a nawet jesli im go zabraknie to ten idiota z gwizdkiem chyba gwarantuje na kolejna bramke dla podtrzymania tradycji od 3 lat

s1mone 07.08.2015 21:52

Wracając do Urygi, nikt by go nie krytykował, jakby nie stosował starego tricku pt. piłka parzy i choć trochę potrafił rozegrać od tyłu zamiast grać na alibi i panikować naciskany. Brakuje mu spokoju, przeglądu pola i dokładności niestety.

AntyMod 07.08.2015 22:02

mysle ze Kazek zagra zachowawczo na 2 def pom , chcialbym w tej roli widziec Maczynskiego i Cywke ...bo skrzydlo dla Cywki to jak lewa obrona dla IQ77

Wojtas 07.08.2015 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1410213)
Wracając do Urygi, nikt by go nie krytykował, jakby nie stosował starego tricku pt. piłka parzy i choć trochę potrafił rozegrać od tyłu zamiast grać na alibi i panikować naciskany. Brakuje mu spokoju, przeglądu pola i dokładności niestety.

Uryga , ja sie wogole zastanwiawm sie co tak słaby zawodnik robi u nas w dalszym ciagu,niewiem dlaczego i z jakiej parafii od gra w pierwszym skladzie,.......ciagle sie nad tym zastanwiam co Moskal w nim widzi bo ja nic.
Z AMiką mial chyba z 5 strat takich ktrore mogly kosztowac nas strate bramki,dlatego mysle ze na razie jego miejsce w Wisle to lawka rezerwowych.

Co do meczu to na L zawsze bylo ciezko nawet z Zurwskim i Kosowskim ,Kasprczakiem i innymi.

jak nie damy sobie strzelic bramki w pierwtchych 30 minutach to moze jakis remis,choc Legia ma jakies takie dziwne szczescie do zdobywania goli w koncowkach meczów.

Babba 07.08.2015 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1410216)
choc Legia ma jakies takie dziwne szczescie do zdobywania goli w koncowkach meczów.

A jak nie to, to im sędziowie pomagają w meczach z nami.

Drozd 08.08.2015 10:29

W meczu z Albańczykami krawaciarze sprawiali wrażenie delikatnie mówiąc ociężałych. To, że dostali w pałę z Lechem to nie żaden przypadek. Jak co roku są obrośnięci w piórka i wydaje im się, że Real to dla nich pryszcz. W lidze grali dotąd z ogórkami i gdyby nie jeden gość wyniki mogłyby być różne. Dlatego nie ma się co zastanawiać tylko wyjść z poczuciem własnej wartości i nie dać się stłamsić. Bo pewnie będą kopać licząc na ślepotę sędziego. Moim zdaniem trzeba ich poklepać niech pobiegają to im rura zmięknie. Oby Brożek przestał kombinować to wygramy.

kreseq 08.08.2015 10:53

Mecz będzie ciężki. Stawiam na remis lub nieznaczną wygraną jednej z drużyn. Raz że to mecz z kategorii "Derby Polski" ( co mnie śmieszy ale tak to często się nazywa przy meczach Legia/Wisła/Lech. Dwa że cholera wie jaki skład wybierze jeden i drugi trener :)
Co do ociężałości Legii to jest to normalne. Chcieli wygrać najmniejszym nakładem sił. Byliby skrajnymi debilami grając na maxa przy pierwszym wyniku 0:3.
Jedna i druga drużyna ma problemy. Mniejsze lub większe ale jednak. Z jednej strony niezbyt ogarnięta mimo wszystko obrona która niby nie traci wielu bramek ale nadal musi się zgrywać i jeśli chodzi o wzrost to środek wygląda jak przedszkole.
Z drugiej strony jest zespół który ma napastnika ale ten napastnik bardziej rozgrywa i dogrywa niż strzela. Na szczęście Wisły jest Boguski który już Legii strzelał i w tym sezonie wygląda jak za swoich najlepszych lat.
Jak sędzia nie od.......i kaszanki to powinien być ciekawy mecz. Może wreszcie pierwszy raz od niepamiętnych czasów facet z gwizdkiem i dwóch facetów z chorągiewkami nie stworzą pierwszoplanowych ról ;)
PS: Ktokolwiek wygra/przegra i tak to tylko 1,5 pkt... ;) Komuś chyba tych punktów brakowało na koniec :lol:

Davss875 08.08.2015 14:46

Odbiegajac od tematu. Odniose sie do meczu rezerw Wisły. Czyzby Mateusz Zajac zmienił pozycje?, ponieważ dzisiaj grał w polu!!! wdg wislaportal.pl, a Damian Buras co dziwne nadal jest naszym zawodnikiem. Wielu ludzi mówiło, że odchodzi stąd moje zdziwienie...Z cweLka conajmniej punkt musi byc, dosc tych przekretow i ich zwyciestw!!!!

wislakrakow124 08.08.2015 16:00

Jest poprostu dwoch Zajacow jeden gra na bramce drugi na prawej obronie. Jesli chodzi o mecz z legla to licze bardzo na Maczynskiego i Crivellaro od nich bedzie zalezalo bardzo duzo.

letischoo 08.08.2015 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1410248)
Odbiegajac od tematu. Odniose sie do meczu rezerw Wisły. Czyzby Mateusz Zajac zmienił pozycje?, ponieważ dzisiaj grał w polu!!! wdg wislaportal.pl, a Damian Buras co dziwne nadal jest naszym zawodnikiem. Wielu ludzi mówiło, że odchodzi stąd moje zdziwienie...Z cweLka conajmniej punkt musi byc, dosc tych przekretow i ich zwyciestw!!!!

tak jak pisał kolega wyzej, ale zbierznosc osob i nazwisk przypadkowa :)

Co do Burasa to pisał pare dni temu Delimat, ze nie znalazł klubu i zostaje pol roku na amatorskim kontrakcie :)
https://twitter.com/a_delimat/status/629290465360277504

fialo 08.08.2015 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1410248)

Jak to dobrze, że tacy "intelignci" opuszczają nasz kraj.

Rob_Zombie 08.08.2015 18:06

Obawiam się że bez defensywnego pomocnika typu Sobol czy Wilk potracimy mnóstwo punktów w tym sezonie. I jutro też...

TS&ZKS 08.08.2015 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1410257)

To już nie mógł się zapytać? Taki to dla Ciebie problem?

Sobol jest zawodnikiem nie do zastąpienia. Ale tak szczerze mówiąc to mimo ogólnego hejtu Uryga nieźle wywiązuje się ze swoich zadań. On jest od czyszczenia, nie od błyszczenia zagraniami technicznymi itp. Zdarzają mu się błędy, ale bez przesady. Po prostu ma już przypiętą łatke tego słabego i zawsze już mu to będzie ciążyło.
A co do jutra to 7egła jest w naszym zasięgu jak najbardziej i każdy wynik jest możliwy. Od porażki przez remis po zwycięstwo. Osobiście licze na to ostatnie ;) Mam nadzieje, że Paweł się przełamie i walnie piękną brameczke. Do tego DG77 na skrzydle poszaleje i stawiam wynik na naszą korzyść.

piotrek06 08.08.2015 18:29

Biorąc pod uwagę nasze ostatnie mecze z Legią "Polskim Realem Madryt co ligę wciąga nosem" Warszawa to proponuję przypiąć do tego tematu taką oto ankietę.

Jak Legia strzeli kluczową dla spotkania bramkę:
-po ewidentnym spalonym
-po minimalnym spalonym
-po strzale ręką
-po przyjęciu ręką
-po dośrodkowaniu zza lini końcowej
-po karnym z kapelusza
-po wolnym z kapelusza
-po rykoszecie od sędziego
-po faulu na obrońcy
-po faulu na bramkarzu
-w dziewiątej z trzech doliczonych do czasu gry minut
-w inny nieprzepisowy sposób
-Legia wszystkie bramki zdobędzie prawidłowo

Ajax 08.08.2015 20:18

Nie rozumiem po co w ankiecie ta ostatnia opcja?

Davss875 08.08.2015 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1410257)

Dobrze, że tacy inteligenci jak Ty robią dalej w Polsce za 1300zl i ledwo koniec z końcem wiążą

Davss875 08.08.2015 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1410258)
Obawiam się że bez defensywnego pomocnika typu Sobol czy Wilk potracimy mnóstwo punktów w tym sezonie. I jutro też...

Z Wilkiem to bardzo dużo punktów potraciliśmy. Szczęscie, że już go nie ma!!! Wole wychowanka Uryge niż najemnika Wilka!!!

Reserve 09.08.2015 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1410262)

Jakby arbiter tu wszedł i też chciał zagłosować:lol:

piotek 09.08.2015 00:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1410262)

Ta opcja to Tanajno tej ankiety :lol:

Wiślak709 09.08.2015 18:57

Dobry i jeden punkt na Ł3, byle zdobywać 3 punkty w Gliwicach, Chorzowie, Bielsku itp.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl