Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [III kolejka] WISŁA Kraków - Lech Poznań, 1 sierpnia, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9502)

regan 30.07.2015 00:43

Pozwolę sobie przekleić:
http://skwk.pl/skwkforum/viewtopic.p...,41664/#p41664

Polecam :)

m89 - z forum SKWK udziela się tutaj? Jakbyś czytał to forsuj swoją wersje przeróbki Lazio bo jest lepsza, zwłaszcza końcówka mi się spodobała... "my fani z królewskiego miasta"

W końcu coś na pełnej pompie będzie można śpiewać przez dłuższą część meczu bez zamulania!

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=dbp4bjaiwjo

Cytat:

Od wiekow w tym krolewskim miescie
panuje ta wielka druzyna
serce w ksztalcie mam Bialej Gwiazdy
ty widzisz ten usmiech rekina

refren lololo

codziennie rozpiera mnie duma
droge oswietla Biala Gwiazda
i zawsze bedziemy was wspierac
czy u siebie czy na wyjazdach
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=TGtWWb9emYI

Cytat:

z1: Podnieś w górę ręce swe/ I zaśpiewaj nasza pieśń bo gdziekolwiek Wisła gra / tam jej armia tak śpiewa /

R: Ole Ole Ole Olaaaaaaaaaaaa / I tylko Wisła Krakowska / Ole Ole Ole Olaaaaaaaaaaaa / Pierwsza siła Krakowa.

Z2: Każdy z nas od dziecka wie / kto najlepszy w Polsce jest / Tam gdzie Wisla , tam i ja/ Niech żyje armia nasza!

Do nauki! ;)

St Yabol 30.07.2015 05:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1409364)
Po takiej ciężkiej porażce poznaniakom ciężko będzie zebrać się na mecz w Krakowie.
Obstawiam zwycięstwo Wisły po dobrym ustawieniu naszych przez Moskala i wykorzystywaniu kiepskiego bronienia przez podopiecznych Skorzy strefą przy stałych fragmentach gry i dośrodkowaniach.
Jeśli Głowacki wykorzystał już limit pecha to będzie spoko.

Równie dobrze mogą wyjśc pod....ieni porażką...

fansorina 30.07.2015 09:32

Marciniak sędzią naszego meczu, tylko zwycięstwo!

szprotson 30.07.2015 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1409372)
Równie dobrze mogą wyjśc pod....ieni porażką...

tak mogło by być przy 2-1
3-1 wybilo im z głowy puchary, nadzieje i inne

Griszka30KR 30.07.2015 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1409403)
tak mogło by być przy 2-1
3-1 wybilo im z głowy puchary, nadzieje i inne

Daltego moga chciec zmazac plame w meczu z nami i juz myslec tylko o wynikach w lidze.

szprotson 30.07.2015 14:05

niby tak, ale to raczej powinno siedzieć im w głowie, w koncu to mityczna liga mistrzów.
Po za tym, nie mogą sie zmeczyc z nami na 100% bo w glowie tez bedzie siedziało ze jak dostana mocny w....... to szydera będzie długa.
Imho przyjadą tu po remis, bo gdzies tam w kąciku będzie sie tliła nadzieją o ktorej to mówił Formella :)

Jakby nie było, punkty zostają w Krakowie!

Babba 30.07.2015 15:38

"ty widzisz ten usmiech rekina"

ja pie$#$%

KrysteQ 30.07.2015 15:57

Witam, pierwszy raz chciałbym pójść na sektor C, aby "żyć" meczem. Mam takie pytanie, czy znajdę gdzieś śpiewnik, tak aby zapoznać się z przyśpiewkami, które będą podczas meczu?

staszek2309 30.07.2015 16:18

Krysteq
Odpuść sobie C, lepiej idź na narożnik, tam jest dużo ogarniętych ludzi, a nie trzeba non stop dopingować. Na C idź wtedy jak będziesz się dobrze orientował w specyfice dopingu.
Pozdrawiam

St Yabol 30.07.2015 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrysteQ (Post 1409434)
Witam, pierwszy raz chciałbym pójść na sektor C, aby "żyć" meczem. Mam takie pytanie, czy znajdę gdzieś śpiewnik, tak aby zapoznać się z przyśpiewkami, które będą podczas meczu?

Śpiewnik znajdziesz po wpisaniu u wujka google.
Ale na dzień dobry również uważam że powinieneś odpuścic C, Idz lepiej na D, zobaczysz z czym to sie je

KrysteQ 30.07.2015 20:19

Chodzi o to, że już kilka razy byłem na meczu Wisły, jednak nigdy na sektorze C, więc kiedy jak nie teraz?;)

Babba 30.07.2015 21:39

Jak się nauczysz pieśni. Jak koledzy wyżej wspomnieli,idź na D. Tam też się śpiewa,tylko nie tyle co na młynie.

KOMINEK 30.07.2015 21:50

Wiem że część z Was jest na urlopach w różnych częściach świta ale bilet można kupić przez internet wszędzie, chyba że chcecie czytać że Wisła jest w stanie zapełnić tylko pól stadionu na mecz z kuchenkami.

Barti 31.07.2015 02:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1409371)
Pozwolę sobie przekleić:
http://skwk.pl/skwkforum/viewtopic.p...,41664/#p41664

Polecam :)

m89 - z forum SKWK udziela się tutaj? Jakbyś czytał to forsuj swoją wersje przeróbki Lazio bo jest lepsza, zwłaszcza końcówka mi się spodobała... "my fani z królewskiego miasta"

W końcu coś na pełnej pompie będzie można śpiewać przez dłuższą część meczu bez zamulania!

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=dbp4bjaiwjo

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=TGtWWb9emYI

Do nauki! ;)

Szacunek dla UW czy innej organizacji na Wiśle która stara się wzbogacić repertuar przyśpiewek dla naszej drużyny. Dobra robota! Fajnych kawałków porywających cały stadion potrzebujemy bardzo, żeby nie odstawać od innych... Niestety jest też inny problem i nobel dla tego kto to ogarnie. Pomijając już kwestię zaangażowania to zaj...stym problemem jest RÓWNY ŚPIEW...Nie wiem z czego to wynika może np. w Anglii mają więcej godzin muzyki w szkołach :lol: Dla przykładu super przyśpiewka "Królowa polskich rzek" która powinna być odśpiewana przez cały stadion tak:
https://www.youtube.com/watch?v=SI38Inq45U4 (dla nie kumających końcówka od 25 sek.)
Mogłoby wyjść naprawdę super! Niestety niektórzy wyją to jakby wyszli z jakiejś libacji..

KacpiTSW 31.07.2015 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rafal-SWL (Post 1409187)
Wlaśnie, pamięta ktoś jak zniszczyliśmy psychicznie Dolhe? To było coś! Gość w pierwszej polowie puscil 3 gole, a na druga juz nie wyszedl! Dawno zastanawiałem się dlaczego tego nie robimy częściej, młyn musi żyć i reagować na sytuacje na boisku, a my tylko klepiemy to co zapoda gniazdowy

To przecież nie pojedynczy przypadek. Tvrytko Kale też nie miał z nami łatwo - każdy kontakt z piłka i burza gwizdow. 5 bramek puścił i potem zagraliśmy z barceloną. To jest jakis sposób - trybuny muszą reagować na to co sie dzieje na boisku!

Rafal-SWL 31.07.2015 11:00

tak nie pojedynczy, ale od lat już nie stosowany, nasza postawa na młynie jest zbyt statyczna

kasiarz 31.07.2015 11:16

A może by tak z tym spróbować ?
https://www.youtube.com/watch?v=zObnQVv_3wc
Zamiast techno - wiadomo Wisła.

wściekłe pięści węża 31.07.2015 11:45

Rękami i nogami podpisuję się pod pomysłem, żeby doping znów w jakimś przynajmniej stopniu był reakcją na wydarzenia na boisku. Nic mnie tak nie irytuje jak kolejne lalowanie podczas akcji Wisły lub w np. 90. minucie przy stanie remisowym.

FraMat 31.07.2015 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1409507)
Rękami i nogami podpisuję się pod pomysłem, żeby doping znów w jakimś przynajmniej stopniu był reakcją na wydarzenia na boisku. Nic mnie tak nie irytuje jak kolejne lalowanie podczas akcji Wisły lub w np. 90. minucie przy stanie remisowym.

Chyba jesteś wyrazicielem opinii sporej części kibiców.
Czasami mam wrażanie, że mecz sobie, a kibice sobie.
A już najbardziej irytuje/śmieszy/drażni mnie dopingowanie stadionu:
- "cały stadion od-po-wia-da!"
:haha:

sayek89 31.07.2015 12:14

Marzy się żywy i żwawy doping jak za dobrych lat. Jutro ciężki mecz nie ma co.

ABGwislakABG 31.07.2015 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kasiarz (Post 1409503)
A może by tak z tym spróbować ?
https://www.youtube.com/watch?v=zObnQVv_3wc
Zamiast techno - wiadomo Wisła.

Jedyna odpowiedź na tego posta:

Cytat:

A już najbardziej irytuje/śmieszy/drażni mnie dopingowanie stadionu:
- "cały stadion od-po-wia-da!"
Mnie również to wkurvia, że trzeba Was zapraszać do zabawy, bo sami z siebie ani mee, ani bee, ani kukuryku.

kristos 31.07.2015 12:40

Najlepiej gdyby ten doping dotyczył Wisły ,bo wysłuchiwanie kto jest starą k..wą ,czy jakie są obyczaje w Poznaniu mało mnie interesują.
Pewnie bez tego rodzaju "dopingu" się nie obejdzie ,ale ważne by nie był dominujący.

FraMat 31.07.2015 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manhunt (Post 1409518)
Stadion to nie teatr

Ponoć tak twierdzą również w Tiranie

FraMat 31.07.2015 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1409511)

Mnie również to wkurvia, że trzeba Was zapraszać do zabawy, bo sami z siebie ani mee, ani bee, ani kukuryku.

Gdyby doping był OK to nikogo nie trzeba byłoby do niego zapraszać. A że jest jak jest...
A zabawa to w remizie :-p - na stadionie ma być dopingowanie drużyny, a nie jakieś JŻS, czy LTSK, które tylko nakręcają gniazdowego a nie piłkarzy.

Grzaniec Galicyjski 31.07.2015 13:27

Stadion to nie teatr, to prawda, ale jeśli już jesteśmy przy dopingu, to uważam (wiem, że będzie kontrowersyjnie, ale mam zamiaru prowokować) że nasze przyśpiewki w większości są źle dobrane i zamiast się ładnie nieść po stadionie wychodzi z nich tylko buczenie, boleśnie kłujące w uszy, tak jak i każdy fałsz, który za sobą niosą. To moje prywatne zdanie. Szkoda, że zniknęło "HSV", ładnie się wszyscy włączali. W ogóle zanikło dużo pięknych pieśni, a zamiast nich przez 90% meczu jest "Tak się bawią ludzie - potrafi ładnie wyjść" i "Hej, Wisła gol" . Różnorodność nie jest niczym złym.

Griszka30KR 31.07.2015 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1409511)

A jak Ty sobie wyobrazasz "sami z siebie"?Że wstanie kilkanascie osób z E zacznie spiewac,a C to podchwyci..... :haha: Daj pass,to co teraz jest na C to woła o pomste do nieba.

Ps.Twoja odpowiedź na posta kolegi z propozycja "techno" trafiona w 10. :)

szprotson 31.07.2015 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1409522)
Gdyby doping był OK to nikogo nie trzeba byłoby do niego zapraszać. A że jest jak jest...
A zabawa to w remizie :-p - na stadionie ma być dopingowanie drużyny, a nie jakieś JŻS, czy LTSK, które tylko nakręcają gniazdowego a nie piłkarzy.

a skąd to Ty wiesz co nakręca piłkarzy?
Wywiad z każdym robiłeś czy wtf ?
Miliard adwokatów, wszyscy teraz jacyś tacy genderowi. Tu wpuścmy murzynów, dajmy kozojebcom renty, na stadionie nie obrazaj przeciwnika a potem jak cie wy.......ą z własnegeo domu - powiedz gdzie schowałeś hajs.

regan 31.07.2015 13:57

Na ostatnim meczu z Górnikiem nie było Ltsk jzs itp ani razu wiec co wam przeszkadzało tym razem w dopingowaniu?

silver03 31.07.2015 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1409527)
Miliard adwokatów, wszyscy teraz jacyś tacy genderowi. Tu wpuścmy murzynów, dajmy kozojebcom renty, na stadionie nie obrazaj przeciwnika a potem jak cie wy.......ą z własnegeo domu - powiedz gdzie schowałeś hajs.

O czym ty pierd.oli.sz? :rotfl:

ABGwislakABG 31.07.2015 14:52

Cytat:

A jak Ty sobie wyobrazasz "sami z siebie"?Że wstanie kilkanascie osób z E zacznie spiewac,a C to podchwyci..... :haha: Daj pass,to co teraz jest na C to woła o pomste do nieba.
Nie. Ale jakoś nawet za czasów zajebistego dopingu się nie włączaliście. Ani za czasów dychy, ani za G. Także tego...

kerim1906 31.07.2015 15:06

doping jest potrzebny, ale jest tak jednostajny i monotonny że można się zrzygać z nudów, stadion musi żyć aktualnymi wydarzeniami na murawie, musi reagować na wydarzenia boiskowe, a co mamy ? jednostajny śpiew z przebojem " tak się bawią ludzie". mam wrażenie że "dopingujący" dopingują samych siebie i są dla samych siebie, to co dzieje się na murawie jest dla nich nieistotne

fialo 31.07.2015 15:06

FraMat uczy ludzi jak kibicowac. Koniec swiata jest blisko.

ABGwislakABG 31.07.2015 15:08

Aż forum łapie zwiechy.

Siemion 31.07.2015 15:11

Najlepsi są Ci, którzy się wypowiadają o marności dopingu na C, a nie chodzą na sektor :) W tej chwili zapełniamy 3/5 trybuny, coraz mniej jest przypadkowych osób, jakość dopingu bardzo poszła w górę w ciągu ostatnich miesięcy. Ale komu ja to tłumaczę ;) Ludziom, którym się dupy nie chce podnieść (a co dopiero zaśpiewać), chcą wypowiadać się w sprawach o których nie mają zielonego pojęcia, a jak jakiś zasłużony piłkarz gra słabiej to jadą po nim, jak po szmacie.

Polska - kraj 38 milionów ekspertów na temat sportu i polityki.

FraMat 31.07.2015 15:18

No to wmawiajcie sobie dalej, że doping jest zajebisty.
Grunt to dobre samopoczucie. Prawda?

rafkur 31.07.2015 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1409537)
doping jest potrzebny, ale jest tak jednostajny i monotonny że można się zrzygać z nudów, stadion musi żyć aktualnymi wydarzeniami na murawie, musi reagować na wydarzenia boiskowe, a co mamy ? jednostajny śpiew z przebojem " tak się bawią ludzie". mam wrażenie że "dopingujący" dopingują samych siebie i są dla samych siebie, to co dzieje się na murawie jest dla nich nieistotne

Od dawna widzę to mniej więcej podobnie. Jest bardzo słabo z wyczuciem chwili. Jak powinna być "petarda" to jest usypianie.
Nie dziwię się, że reszta stadionu nie ma ochoty włączać się w doping nawet jednorazowo a są ludzie na innych sektorach, którym owszem skakać przez cały mecz się nie chce ale parę razy by się z pewnością odezwali. Tyle, że z sensem...

serek.c2 31.07.2015 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1409541)
No to wmawiajcie sobie dalej, że doping jest zajebisty.
Grunt to dobre samopoczucie. Prawda?

Wg mnie nie jest zajebisty, ale też daleko mu do beznadziejnego. Takie banalne pytanie - na ilu meczach byłeś w zeszłym sezonie, że bierzesz się za ocenę dopingu?

IncognitoTSW 31.07.2015 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1409540)
Najlepsi są Ci, którzy się wypowiadają o marności dopingu na C, a nie chodzą na sektor :)

Ja w tym nie widzę nic złego, czasem z daleka lepiej ocenić sytuację. Doping nie jest słaby, rewelacyjny też nie.

Grzaniec Galicyjski 31.07.2015 16:22

Niektórym się, cytując klasyka, myli "system metryczny z wagowym". Nie pytajcie się na wzajem jak dzieci "a na ilu meczach Ty byłeś?" bo to nie jest organizacja kombatantów, tylko forum sportowe - to nie ma sensu. Dla mnie (DLA MNIE - proszę nie brać tego za punkt odniesienia) najbardziej miarodajnym komentarzem był komentarz mojego Ojca, który przestał na Wisłę, z różnych względów chodzić ok. lat 80-tych. Twierdzi, że jak ogląda mecze na polskich stadionach, to wszędzie jest już doping jak dawniej we Włoszech, czy Anglii, a na tej Wiśle to ciągle jak na festynie. Ja wiem, że osoby chodzące na C (ja też dawniej chodziłem, teraz płacę więcej) bardzo się starają, ale dajcie sobie powiedzieć, że jeszcze kilka lat temu dopingiem powodowaliście gęsią skórkę, a dziś po prostu nie ma mocy. To nie jest "pojazd". To mówienie głośno: szkoda. Zastanawiamy się czemu tak jest. Ot co.

serek.c2 31.07.2015 16:25

Pytanie "na ilu meczach byłeś" jest o tyle zasadne, że aby ocenić jakość dopingu, wypadałoby na stadionie się pojawiać, bo w tv guzik usłyszysz (pytanie skierowane do FraMata specjalnie)...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl