![]() |
Cytat:
Zaangażowanie się skończyło w momencie kiedy zapewnili sobie pierwszą ósemkę, widocznie tak grają jak im płacą, utrzymali się to teraz sobie robią wakacje :-/ |
sromota nie gra. żal patrzeć.
|
Zęby bolały od patrzenia na grę obu drużyn. Śląsk słabiutki, my jeszcze bardziej.
Moim zdaniem zadecydowały przygotowania Smudy i brak pary w płucach a nie brak zaangażowania. Oraz brak na ławce zawodników, którzy mogliby coś wnieść do gry. Wpuszczenia Boguskiego nie skomentuje nawet. Jeden fuksiarski strzał i brak szczęścia i umiejętności przy naszych sytuacjach zadecydowały. Gramy u siebie z Górnikiem, Pogonią i Śląskiem. Dwadzieścia tysięcy kibiców powinno pęknąć. W trzech meczach łącznie. |
To że przegraliśmy nie znaczy że graliśmy gorzej. Śląsk miał 2 sytuacje, jedną fuksiarsko wykorzystał i tyle. My mieliśmy kilka lepszych sytuacji ale kaleki strzelały i gola nie było. Niestety taktyka Moskala też była powodem przegranej. Gra w 1. połowie bardzo zachowawcza a trzeba było się odkryć i narazić na stratę gola od początku, gdyż jeden gol w plecy nic nie szkodził a niestety szans na zdobycie gola przez to nie mieliśmy również.
|
Wyjście z Boguskim w "ataku" to było jakieś nieporozumienie.
Żal nie tyle frajersko przegranego meczu (a bo to pierwszy raz w tym roku?), ale efektów tej porażki. Trafiliśmy na taki zestaw u siebie, że zapełnimy konto na kilka lat do przodu. |
Możemy podziękować Burlidze za to, że kolejny raz zapaliła mu się głowa. Dzięki niemu dostaliśmy bramkę :(
|
Cytat:
Będzie dramat z frekwencją. I dramat w kasie. Dzisiejszy mecz i taktyka przypomina mi spotkanie w Liege. Wtedy trzeba było strzelić i dziś trzeba było strzelić. Końcowy efekt w obu przypadkach taki sam. |
Analogia do zeszłego sezonu. Tracimy 4 miejsce w ostatniej kolejce. Oj nie chcą chyba tych pucharów.
|
glowny cel sezonu zostal osiagniety w niedziele ....tak samo jak w tamtym roku ...nie spodziewajcie sie juz walki i fajerwerkow ....acha no sory, wkoncu puchary maja byc :D ...
|
Cytat:
|
Jedynie co mogę napisać to Stilić bez formy, nie mamy napastnika, i ciągle ten pech. Śląsk jedna akcja w II połowie i gol. To co miał Burliga, Stilić powinno wpaść. Byliśmy lepsi niż Śląsk (strasznie słaby). Po stracie gola wyszli do nas pressingiem w 3 a na własnej połowie wąsko i ściśle kryli. I już nie potrafimy rozegrać akcji bo jak nie ma Stilicia to Garguła, który powinien już dawno wydu**ać, Stępiński surowy technicznie i....Wgl to nie chce mi się już pisać więcej. Chciałem tylko powiedzieć, że mamy pecha i potrzeba wymienić kilku grajków.
Zostawiłbym Sadloka, Głowe, Dudke, Jovica, Murzynka no i pewnie Stilicia (w formie jest dobry). Nie mogę przeboleć tego, że jeden strzał oddali w II połowie i strzelili.... |
Cytat:
|
amica i legua na wyjeździe... ta jedna niestrzelona bramka dziś to jakiś milion złotych straty na dniu meczowym z leguą u siebie.... Boguski niech już wypierdala z tego zespołu. To co pokazał to jakiś sabotaż.. Odczucia mam jak po remisie z craxą na suchych stawach.
|
Cytat:
|
Silić jest w tym momencie cieniem tego zawodnika z jesieni. Tym razem Donald nas nie uratował. Śląsk słaby że strach. Szkoda strzału Dudki jak nie lubiłem tak nadal nie lubię Pawełka. Cóż na puchary nie liczę chyba że Śląsk zacznie bardzo dołować
|
Biednemu zawsze wiatr w oczy. Szkoda, że nic Dzikiego Donalda na 1:1 nie wpadło bo mielibyśmy 4 mecze u siebie w tym jeden z Legią. To dałoby spory zastrzyk gotówki dla klubu, bo zespołu na puchary i tak nie mamy, zresztą na puchary możemy się jeszcze załapać ale raczej to mało prawdopodobne. Naprawdę szkoda tego meczu, ale cóż, szkoda też wyjazdu w Warszawie i Białymstoku.
|
Utrzymanie mamy i to na dzień dzisiejszy jedyny plus:/ Na puchary nie licze bo po co ? Kryzys - nie ma w Wiśle pieniędzy i pewnie długo nie będzie takie czasy co poradzić:/ Trzeba kibicowac na dobre i zle tyle nam pozostało.
|
Na miejscu Moskala następny mecz zacząłbym od Stilicia na ławkę. Gwiazdor już ewidentnie jest w innym miejscu, stojanov przez cały mecz, ani jednego dobrego zagrania... Może taki kubeł zimnej wody dobrze mu zrobi.
Co do ataku, Brożek jest jaki jest, skutecznośc ostatnio słaba, ale obrońców angażuje, jest do kogo podać.. A dziś dramat. O reszcie - szkoda klawiatury. |
Może zamiast Stilicia spróbować 2 w ataku Jankowski Brożek bo Semir myśli o nowym klubie. Pierwsze 3 mecze powiedzą o co gramy w tej lidze.
|
Pewnie mecz wyglądałby inaczej, gdybyśmy mieli jakąkolwiek alternatywę dla Brożinho. Pisałem, że jestem ciekaw jak poradzi sobie Boguś, niestety po raz kolejny nie dały o sobie znać jego umiejętności.
Cytat:
Naprawdę chciałbym poznać powody, dla których zaproponowano mu przedłużenie kontraktu. |
Czy Stilic mial jedno zagranie dzis dobre? Jedno? Bo z trybun nie widzialem zadnego, może ktoś mnie oświeci. Wisła to dziś Głowa, Jović, Murzyn na boku i 8 przypadkowych koszulek, nie wygrać z tak słabym Śląskiem to wstyd. W rundzie finałowej ogrywałbym młodych, z tym terminarzem szanse na puchary są iluzoryczne. Żal, żal, żal tego meczu straszliwie.
|
Cytat:
W przekroju sezonu Stilić zdecydowanie na plus. A że nie wychodzi mu 40% spotkań... Cóż zawsze tak było, to część jego piłkarskiej charakterystyki. I mimo wszystko należy się cieszyć, że tu jest. |
Brakło Donaldowego farta i wynik jest taki, na jaki zasłużyliśmy - frajerskie 0:1. Tego się obawiałem przed meczem i niestety to dostałem. Boguski out, Barrietosowi dać się ograć w rezerwach (widać potencjał ale i brak precyzji) i nie pozwolić Brożkowi chorować - może i nie miał formy, ale Brożek bez formy to i tak kilkanaście klas wyżej niż Rafał... Stilić już w krainie wielkiej, chińskiej/indyjskiej/arabskiej kasy więc i grać nie ma po co, Burlidze kolejny raz odcięło prąd w stresowej sytuacji, Śląsk miał farta (na którego jednak zasłużył I połową)... jedyne co mnie bardzo cieszy to Jović - od kiedy gra na PO to jego stroną nie poszła ŻADNA bramkowa akcja, żadna groźna akcja i czy w ogóle jakakolwiek akcja? Czyści aż miło, mając jeszcze Guerriera na swojej stronie robi się na prawdę ciekawie.
|
https://www.youtube.com/watch?v=qRsC5QjqZbM skrót meczu
|
Cytat:
|
Jedynym plusem tego meczu jest to, że jest wiosenny wyjazd do Gdańska.
|
drugi sezon z rzedu frajersko nie zajmujemy 4 miejsca,tracimy wazne punkty ktore na koniec sezonu beda iały znaczenie. no i oczywiscie 4 mecze na wyjezdzie.
i jeszcze jedno. oprocz Braci z Wrocławia zadnego hitu przy Reymonta. n wyjazd do Legii,Lecha,Jagielloni.... |
Jak to jest walka o puchary to ja jestem...
Pewnie będziemy się grać o 5 miejsce i broń Boże nic więcej, szkoda. Na poprawę humoru pozostaje książka Migi... |
31 kolejka
Wisła Kraków – Górnik Zabrze, 9 maja, godz. 20.30 33 kolejka Wisła Kraków - Pogoń Szczecin, 20 maja, godz. 20.30 36 kolejka Wisła Kraków – Śląsk Wrocław, 3 czerwca, godz. 20.30 Wiedziałem, po prostu wiedziałem, ze wszystkie mecze znowu beda o 20:30. Ani jednego meczu o 18 nie dali. No to z mojej strony do zobaczenia na R22.... w przyszłym sezonie. |
A to przenocowac w Krakowie nie wolno?:D
|
Chujowa gra, chujowy wynik i do kompletu chujowy terminarz.
Za to co wczoraj odstawili należy im się głośne - wypierdalać! |
Za mecz ze Śląskiem można tylko pochwalić znowu Guerriera, reszcie nawet się nie chciało, a do tego Burliga faulujący debilnie jak sprzed kilku sezonów. Barrientos...
Jako że się utrzymaliśmy, bo na grę w pucharach nie liczę, licencja i te sprawy. Jestem za tym żebyśmy byli jak prawdziwie ekstraklasowy klub ;) i odsunęli od składu tego człapaka Stilicia i pozostałych których już w lipcu nie będzie. |
Cytat:
Mistrze marketingu. Ale co tam :alleluja: |
Realnie patrząc Wisła na ten czas ma potencjał na miejsca 3-6. Wk…..my się na Brożka Stilića, ale żaden zawodnik nie ma dobrego całego sezonu. W tym momencie jest czas, żeby siedli na ławie i żeby wyszli zmiennicy których fizycznie nie mamy.
Potrzeba kasy, kasy i jeszcze raz kasy. Czy realne są puchar dla mnie jest na to szansa około 50%. Czy realna jest grupa bez porządnych wzmocnień 20% szans. Patrząc z czysto sportowego punktu widzenia taki układ meczów jaki mamy wcale nie jest zły. Śląsk, Pogoń, Górnik są u nas w naszym zasięgu. Lechia i Jaga na wyjeździe na remis tez jest szansa. A prawdopodobnie i Lech i Legia czy u nas czy na wyjeździe byłoby w plecy. |
Dramatyzujecie z tym kalendarzem. Realnie walczymy ze Śląskiem o 4 miejsce i mamy go u siebie. Legia i Lech na wyjazdach ale przecież i tak byśmy ich nie przegonili. Marketingowo może i chujowy kalendarz ale sportowo obleci. Na wyjazdach (Legia, Lech) można w.......ić bo i Śląsk w.......i ( czy tam czy u siebie) a trzeba wygrywać na swoim stadionie. To nie czasy kiedy wynik z Pogonią, Górnikiem czy Śląskiem był z góry wiadomy przed meczem - na dzień dzisiejszy lepiej grać z nimi na R22. Już ktoś wyżej napisał, że z Legią, Lechem i Jagą więcej uzbieraliśmy na wyjazdach niż w Krakowie.
|
Boguski to nie jest napastnik. Teraz gdzie mu się najlepiej gra to chyba w środku pomocy. Jedyny plus jest jego taki, że wraca się i rzeczywiście walczy o piłkę. Ja wiele razy pisałem o tym. Brożek jest taki jaki jest, ale zdobył te 14 bramek co jest naprawdę niezłym wynikiem. Niestety na ten moment nie mamy innego, klasycznego snajpera. Po raz kolejny Stilić przechodzi obok meczu. On kariery nigdzie nie zrobi. Stoi cały mecz. Nie widać w nim w....ienia i zaangażowania. Spaceruje przez 90 minut, ale to niestety jest za mało. Dostanie przysłowiowego ''plastra'' i jest po nim.
Chyba Moskal przesadził z tymi eksperymentami. Niestety Burliga nie jest i nigdy nie był lewym obrońcą. Czas poświęcić jednego z nich, bo dalsze takie granie moim zdaniem jest pozbawione sensu. |
Nie ma co płakać, przegrana musiała przyjść, jak się nie wykorzystuje swoich sytuacji to trudno potem o dobry wynik. Trzeba się spiąć na te 7 meczów . Mamy u siebie marketingowo słabych przeciwnków, ale to właśnie w meczach u siebie mamy szansy uzbierać tyle punktów , które pozwolą nam zająć te upragnione czwarte miejsce. Oczywiście decydujący będzie mecz ze Sląskiem . Więc nie ma co narzekać tylko przyjść na mecz
|
Wy dalej z tymi pucharami ? Na poważnie ? Z taką grą, z takim składem chcecie się mierzyć w kwal. do LE, jechać gdzieś do Kazachstanu i prawdopodobnie dostać wpi.erdol ?
Ja wiem, tabela płaska, jeden mecz może decydować o tym kto zagra w pucharach, ale na prawdę tego chcecie ? Rozumiem jakbyśmy grali na prawdę fajną piłkę, wygrywali, była jako taka powtarzalność. Ale w takim momencie ? Już pomijam fakt, że znów przygotowania do sezonu trzeba by było wcześniej zacząć co pewnie w perspektywie czasowej odbiłoby się na formie w lidze. Już pomijając fakt jak będzie wyglądać nasza kadra w przyszłym sezonie i ewentualnymch osłabień (Stilic, Głowa) - na prawdę, niech się Pogoń czy inna Jagiellonia kompromitują. Uporządkujmy najpierw wszystkie sprawy na swoim podwórku a później się bawmy w podbijanie Europy* *odnosi się to do sytuacji bieżącej. Nie twierdzę, że jak np. wygralibyśmy następne 7 meczów, grali efektywnie i efektownie to można próbować, w obecnej sytuacji jest to bezsensowne. |
Cytat:
|
jakie krwa puchary?
Puchary kosztują. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl