Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [27 kolejka] WISŁA Kraków - Górnik Zabrze, 10 kwietnia, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9452)

Patryko 10.04.2015 15:04

Jestem spokojny o wynik jeśli na ławce zasiądzie hamulcowy Boguski. Obstawiam 2-0.

ArturBarlinek 10.04.2015 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1397073)
a jak strzeli 4 bramki a przegramy 4:5 będziesz zadowolony?

liczy się zwycięstwo, a nie laury indywidualne

Oczywiście, że nie będę. Liczą się trzy punkty.

darotsok73 10.04.2015 17:53

Pora się zbierać na mecz. Zobaczymy ilu jest WIŚLAKÓW a ilu "na sukcesach wychowanych, na trzy mecze ( Craxa, Amika, Legia) lanserką opętanych..... Wygrać mus. MY KIBICE POMOŻEMY.

nairda116 10.04.2015 21:26

Garguła, Dudka, Stępiński - tym panom już dziękujemy !

PS Buchalik pierwsza 100% obroniona w Wiśle, chociaż strzał był w niego.

mitmichael 10.04.2015 21:32

Tragedia, mecz do zapomnienia. Nie ma Stilicia nie ma gry i nie ma Brozka. Nie wiem czemu Kaziu zdjał Barrientosa akurat w momencie jak sie chłopak rozkrecał. Moze ze strzelaniem ma problem ale i tak na tle takiego Stepinskiego to zawodnik na poziomie. Jak przetrwamy w pierwszej osemce to chyba bedzie Cud.

Patryko 10.04.2015 21:39

Mecz tragiczny w naszym wykonaniu i chyba można powiedzieć, że szczęśliwy ten remis. Zaczęli trochę grać po 65 minucie jak Górnik spuchł i nie mogli takiego pressingu trzymać na nas.
Środek pola to była po prostu jakaś parodia, Górnik nas w tej strefie boiska po prostu zniszczył. Dareczek Dudka wyrasta na trolla pokroju Boguskiego (obaj zagrali dziś tragicznie, nie wiem czemu Moskal ściągnął z boiska Alana a nie Dudkę). Nie dość, że zagrał tragicznie, to jeszcze zawalił bramkę (choć tutaj nie bez winy jest niestety po raz kolejny Arek - ktoś może mi wytłumaczyć czemu on się uchylił przed lecacą centralnie w jego głowę piłką????). Z taką grą jego przygoda w Wiśle zakończy się pewnie w czerwcu (i dobrze).
Wisła po prostu nie może grać dwoma mało kreatywnymi, defensywnymi pomocnikami, bo będzie się to kończyć tak jak dzisiaj. Moim zdaniem można było zaryzykować ustawienie w środku Uryga - Jankowski - Garguła.
Buchalik uratował nam dziś 1 punkt.

brylant17 10.04.2015 21:39

Bez Stilica nie istniejmy taka prawda jakby grał spokoje było by 3 z przodu.Guła,Dudka(shit)Boguski out now!! mecz tragiczny na plus DG i Jean

P.s mówiłem,że nie dowieziemy tego 1:0

Pinechas 10.04.2015 21:44

Zdjęcie barrientosa- No comment

force93TS 10.04.2015 21:49

https://www.youtube.com/watch?v=sv02...ature=youtu.be

skrót meczu

El'kabat 10.04.2015 21:52

Szkoda czasu na skróty. Pierwsza połowa to kryminał, druga nieco lepsza. Sama zmiana Barrientosa w momencie co zaskoczył jest najlepszym podsumowaniem tego meczu.

Frajerstwo, pi.zdowatość i żadnej woli walki. Jedynie biega stara gwardia,której się chce czyli Głowa i Brozio. Reszta ma to chyba w chuju.

WhiteDoctor 10.04.2015 22:21

Boguski i Stępiński wypierdalać

R33 10.04.2015 22:23

Czemu w skrócie na ekstraklasa.tv nie ma tej akcji z dobrym podaniem Barrientosa co Boguski strasznie przestrzelił?

Grisza1 10.04.2015 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez force93TS (Post 1397107)

Tak patrzę na ten skrót i jak się przyjrzeć w momencie 1:20 to bramka dla Górnika obciąża Arka Głowackiego. Uchylił głowę niczym wczoraj jeden koleś z Błękitnych w Poznaniu. Gdyby się nie skulił oberwałby w głowę, ale piłka do bramki by nie wpadła.

Elefant 10.04.2015 22:24

Kazimierzu, szanuje Cię i lubię, ale jak jeszcze raz wpuścisz Rafała to możesz sobie razem z nim i Franciszkiem iść nad Wisłę grać w warcaby.
A i wówczas o pieniądzach z mojego jesiennego karnetu zapomnij.

Ta druga informacja z dedykacją również dla prezesa Gaszyńskiego.
Tyle ogłoszeń po dzisiejszym meczu.

BiałaGwiazda 10.04.2015 22:28

Poziom i organizacja naszej gry to tragedia i parodia w jednym.Czemu trener zdjął Barrientosa? Jak ktoś myślał że Moskal jest cudotwórcą to się pomylił. To nie Smuda był problemem tylko piłkarze. Potrafią zagrać dobry mecz jak z Legią (u Smudy np z Lechem czy Pogonią) a potem kaleczyć. I koło się zamyka.

Kamson 10.04.2015 22:38

Najgorszy mecz od dawien dawna. Zero gry piłką, pierwsza połowa to jakieś kamikadze. Nie ma Stilicia - nie ma grania w piłkę. To jest bardzo przykry fakt, zważywszy na to, że to zapewne jego ostatni sezon u nas.

Boguski mimo kilku odbiorów przy kontrach żaboli - sory, ale mam nadzieję, że to był twój ostatni występ w tym sezonie.

Nowi - Jović i Barrientos - beznadzieja. Zwłaszcza ten drugi. Oby udało się utrzymać w pierwszej ósemce...

Patryko 10.04.2015 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1397110)
Ten mecz to parodia gry w piłkę z naszej strony... Poziom mniej więcej jak komentarze na forum - nie istniejemy do 60 minuty - po prostu jesteśmy brutalnie gwałceni, ale i tak wina Boguskiego, który w tym czasie siedział na ławce. Boguski przynajmniej, w przeciwieństwie do Urygi biegał... Jedyna osoba, która potrafiła wyprzedzić napastnika rywala i odebrać mu piłkę, bo Uryga, Dudka włącznie z Sadlokiem truchtali za przeciwnikiem.

0 biegania, 0 pressingu, 0 środka.

Na plus Donald i Głowa.

Idąc twym tokiem rozumowania to powinniśmy zakontraktować całą kadrę Wawelu w biegach długodystansowych - ci to by dopiero biegali!!!!! Niestety, ale na grę w piłkę nożną składa się też kilka innych elementów, takich jak umiejętność przyjęcia piłki, podania, oddania strzału, dryblingu czy też chociażby chociaż trochę siły fizycznej. Żadnych z tych cech na chwilę obecną nie posiada Rafał, który chyba zahipnotyzował cały zarząd, który z nim podpisał nowy kontrakt.

Festence 10.04.2015 22:40

+
- Głowa
- Poprawny występ Żemły, na początku trochę spięty, ale z każdą minutą coraz lepiej
- Buchalik w końcu coś obronił!!!
- Donald
- Zmiana Boguskiego (fakt, sytuacja spartaczona, ale biegał, wracał za kontrami, dla mnie poprawny występ - patrząc na niektórych to Boguski jest winien gry Wisły, gdy jego nie było na boisku...)

-
- Beznadziejny występ Dudki i Urygi
- Zachowanie Dudki przy bramce
- Zero z przodu Jovicia, w obronie bez zarzutu, do przodu nic. ( Burliga > Jović - na PO)
- Stępiński i jego "gra" ZERO!! Ani dośrodkować, ani przyjąć, ani strzelić.. Po sezonie i tak odejdzie, więc nie lepiej byłoby już wpuszczać kogokolwiek innego, nawet Kuczaka? Beznadziejny występ, nawet w piłkę nie potrafi trafić...

KOMINEK 10.04.2015 22:41

Po pierwsze - totalny zakaz wstępu Boguskiego na mecze pierwszej drużyny - może w III lidze wydoli (ten kto wymyślił żeby przedłużyć mu kontrakt powinien karnie oglądać przez cały dzień kompilację z jego zagraniami )
po drugie - zakaz przedłużania kontraktu z Dudką
po trzecie - ktoś się tu pytał kim jest ten Stilić - myślę że po dzisiejszym meczu już wiesz
po czwarte - czy jest szansa że Wisła będzie miała jakiegoś z jajami gniazdowego ?

Tominho 10.04.2015 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1397113)
Czemu w skrócie na ekstraklasa.tv nie ma tej akcji z dobrym podaniem Barrientosa co Boguski strasznie przestrzelił?

Ekstraklasa.tv uznała to jako typowe zagranie na uwolnienie w wykonaniu Rafała Boguskiego.

W rundzie wiosennej zagraliśmy 2-3 mecze na niezłym poziomie, reszta spotkań, włącznie z tym dzisiejszym, to naprawdę prawdziwe męczarnie dla kibiców...

Pozytywy tych naszych ostatnich wpadek są takie, że piłkarze stopniowo, mam nadzieję że nieświadomie, tonują nastroje wśród kibiców i stopniowo dają do zrozumienia, że ta drużyna nie nadaje się do gry w pucharach (piszę o nich tylko dlatego, że takie są cele klubu).

Ten sposób na tonowanie nastrojów jest dużo lepszy niż np. taki, że przegrywamy walkę o puchary w ostatnim meczu sezonu. Wtedy byłaby katastrofa, w obecnej sytuacji mamy czas na to, żeby przywyknąć mentalnie do walki o max 5 miejsce w tym sezonie. Wiadomo, że należy mierzyć jak najwyżej, ale lepiej zaoszczędzić sobie takich przygód jakie oferowała swoim kibicom amica w poprzednich latach (żalgirisy, stjarnany i inne historie).

P.S. Jeśli jakimś cudem będą te puchary w przyszłym sezonie, to mogą pomóc finansowo ze względu na sponsorów, bo nagród za wyniki sportowe raczej nie ma co oczekiwać... Za dużo zmian kadrowych trzeba przeprowadzić, zaczynając od pozbycia się darmozjadów, potem zastępując ich innymi graczami, a kończąc na dokupieniu jeszcze kilku nowych, bo kadra musiałaby być nieco szersza niż obecnie.

silver03 10.04.2015 22:42

I połowa to był kryminał... Moskal strasznie na cudował w tym meczu. Pierwszą 11 można było bardziej optymalnie zestawić dając już tego nieszczęsnego Dudkę na ŚO za Żemło, a obok Urygi postawić Stjepe. Zdjecie Barrientosa, który jako jedyny zaczął dobrze rozgrywać w środku pola.. na prawdę nie wiem jaki był w tym cel. Już chyba było lepiej zrobić jak za Smudy - bez zmian.

Przedłużenie kontraktu z Boguskim to był świetny pomysł.

dynek.pl 10.04.2015 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1397121)
Po pierwsze - totalny zakaz wstępu Boguskiego na mecze pierwszej drużyny - może w III lidze wydoli (ten kto wymyślił żeby przedłużyć mu kontrakt powinien karnie oglądać przez cały dzień kompilację z jego zagraniami )
po trzecie - ktoś się tu pytał kim jest ten Stilić - myślę że po dzisiejszym meczu już wiesz
po czwarte - czy jest szansa że Wisła będzie miała jakiegoś z jajami gniazdowego ?

No wlasnie zamiast przedluzac z Boguskim to mozna bylo Stilicowi przedluzyc - ziarnko do ziarnka i moze kontrakt by był :)

Wasiu 10.04.2015 22:51

Za pierwszą połowę Uryga powinien dostać jakąś nagrodę za najgorszy indywidualny występ sezonu. Podsumowaniem tej błazenady w jego wykonaniu była sytuacja jak piłka po odbiciu od słupka leciała w niego a on się patrzył gdzie upadnie. Obiektywnie rzecz biorąc walczymy o awans do 8 i spokojny byt w rundzie dodatkowej, nic więcej. Ten remis to i tak sukces.

Barti 10.04.2015 22:54

Cytat:

To ja się pytałem i bardzo szybko Ci odpowiem. Stilic tutaj również nic by nie pokazał ponieważ Panowie piłkarze umówili się że tego meczu nie wygrają. Cały mecz to było jedno wielkie pozorowanie gry w piłkę. Tego meczu nie da się analizować bo oni tak zagrali specjalnie, rozumiesz? Pewnie znowu nie ma kasy na koncie ot i cała historia. Co do Barrientosa - trzecia szansa zmarnowana - pożegnać. Buchalik - pierwsza interwencja która uratowała nas faktycznie.
aha, widziałeś co wyprawiał Brożek? Nieudolne udawactwo...

silver03 10.04.2015 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1397126)
Co do Barrientosa - trzecia szansa zmarnowana - pożegnać.

Stępiński, Jankowski, Barrientos , Boguski.

Który na skrzydło? :)

filemon 10.04.2015 23:05

Niepotrzebni nam tacy pomocnicy jak Uryga czy Dudka. Potrzebujemy tam takich o charakterystyce Chrapka a nie przecinaków, dla których maksimum to podanie wszerz.

Barti 10.04.2015 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1397129)
Szczerze mówiąc, to też zastanawiałem się, czy mecz nie jest ustawiony. Górnik ciśnie, strzela bramkę i w zasadzie przestaje grać. Od tego momentu można odnieść wrażenie, że nikt nie chce strzelić bramki.

Dokładnie tak! Druga teoria jest taka, że Wisła dogadała się z Górnikiem i tyle... Ślepy by to zauważył co się działo na boisku. Piłkarze to niestety nie są wirtuozi teatralni.

Elefant 10.04.2015 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1397127)

Zrypał jedną 100% tak jak Donald (zresztą to powinna być asysta Boguskiego), Barrientos, Brożek... Brożka w tym meczu zresztą w ogóle nie było widać. Nie włączał się do defensywy by zagęszczać środek, a i ofensywie piłka mu uciekała, bo źle przyjmował. Wyjaśnij mi, dlaczego jak cała drużyna gra gówno, to winny jest tylko Boguski, który jedyny jechał na sprincie, gdy reszta truchtem wracała przy kontrach?

PRZYPOMNĘ - BOGUSKI NIE GRAŁ W PIERWSZEJ POŁOWIE, A TAKIEGO GÓWNA W NASZYM WYKONANIU JESZCZE NIE WIDZIAŁEM.

Rafał nie potrafi rozgrywać pod presją, to fakt, ale jest dobry w destrukcji, bo się wszędzie wpierdziela, i jak ma trochę czasu, to potrafi posłać fajną prostopadłą - czego nie potrafi Uryga czy Dudka.

Widziałeś mecz ? Te i tysiące poprzednich w jego wykonaniu.

Powrót na sprincie :haha:
Chyba jak podał z trzech metrów do przeciwnika i trudno było to tak olać.
Miał dwa odbiory, jeden przypadkowy a drugi po tym swoim kluczowym podaniu do przeciwnika.
A reszta to dno, którego kwintesencją był celny strzał do kauflandu po drugiej stronie Błoń.
Każde jego podejście do piłki to palpitacja serca, że spieprzy i nic więcej.
On nie potrafi grać pod presją i bez presji też.
On stwarza presję. Na zawodników Wisły.
Unika gry i ją pozoruje. Byle się nie ubrudzić.

On nie jest winny wyniku i gry w pierwszej połowie. Nie o to chodzi.
Ale jak wchodził to było wiadomo, że z tego meczu już nic nie będzie.
W 9 (bo jeszcze wszedł Stępiński) na 11 grać się nie da.
To po co taka zmiana ?

Patryko 10.04.2015 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1397127)
Widziałeś mecz? Poza Głowa i Donaldem nikt nie grał, nikt nie biegał, niewielu potrafiło przyjąć piłkę, wiele razy niedokładne przyjęcie było podaniem do przeciwnika na 20-25m od naszej bramki. Powtórzę jeszcze raz - do 60 minuty byliśmy gwałceni. Dlaczego nei jedziesz po tych, co podawali do przeciwnika lub w ogóle nie biegali? Widziałeś pojedynki 1 na 1? Ile mieliśmy wygranych? Czy to był Donald, czy Dudka, czy Uryga - 80% stykowych sytuacji wygrywał Górnik. I kogo się tu obwinia? Boguskiego, który wtedy nawet nie grał.

Zrypał jedną 100% tak jak Donald (zresztą to powinna być asysta Boguskiego), Barrientos, Brożek... Brożka w tym meczu zresztą w ogóle nie było widać. Nie włączał się do defensywy by zagęszczać środek, a i ofensywie piłka mu uciekała, bo źle przyjmował. Wyjaśnij mi, dlaczego jak cała drużyna gra gówno, to winny jest tylko Boguski, który jedyny jechał na sprincie, gdy reszta truchtem wracała przy kontrach?

PRZYPOMNĘ - BOGUSKI NIE GRAŁ W PIERWSZEJ POŁOWIE, A TAKIEGO GÓWNA W NASZYM WYKONANIU JESZCZE NIE WIDZIAŁEM.

Rafał nie potrafi rozgrywać pod presją, to fakt, ale jest dobry w destrukcji, bo się wszędzie wpierdziela, i jak ma trochę czasu, to potrafi posłać fajną prostopadłą - czego nie potrafi Uryga czy Dudka.

Tak, mecz widziałem. Wyglądał on jak wyglądał bo w środku graliśmy na dwóch drwali bez formy. Obrazu meczu w 65 minucie nie zmieniło wejście magika Bogusia tylko po prostu Górnik zaczął oddychać rękawami (godzinny pressing, jaki nam zaserwowali, kiedyś musiał się upomnieć o swoje).

Boguski dał zmianę i na jego 3 czy 4 tragiczne zagrania raz odebrał piłkę. WOW. Należy mu się medal. On i Dudka to w tym momencie dwaj najwięksi pozoranci w tym zespole.

Edit: Co do jego nowego kontraktu, to chyba dostał go z litości, za załamaną karierę, utratę zdrowia, za te wszystkie lata spędzone na rehabilitacji po rendez vous z Borysiukiem. Przed kontuzją zapowiadał się przecież przynajmniej dobrze.

Karherop 10.04.2015 23:29

Nie wiem dlaczego, aż tylu się czepia Barrientosa. Facet ma papiery na zawodnika lepszego niż nasz stary dobry Mauro Cantoro. Tyle, że trzeba na niego postawić twardo w środku pola. Jeden z niewielu pracowników naszego klubu, który można po tym meczu nazwać piłkarzem... Widać jeszcze sporo niepewności w jego grze, ale to raczej wynika z przemotywowania i okresu adaptacyjnego, niż z tego, że nie potrafi operować piłką.

Żemło zagral fajną 2 połówkę. Pierwszą lepiej przemilczeć, ale to nasz całkowicie bierny środek pola Dudka-Uryga-Garguła doprowadził do takiej, a nie innej gry.. Taktyka Górnika z wysokim pressingiem była zresztą trafiona w 10. Na nasze nieszczęście.

Jak tak dalej pójdzie to Głowacki z tych nerwów skończy szybciej karierę, niż się spodziewamy.

O reszcie nie ma co wspominać. Szkoda nerwów.

fialo 10.04.2015 23:44

Ja .......e co tu się odpierdala. Czy wy się z chujami na głowy pozamienialiscie? Linczujecie tu Boguskiego, który owszem zjebal to co miał, ale po jego wejściu COŚ SIĘ DZIAŁO. Ciężko się gra w piłkę bez środka pola. Będę brutalny. Holowanie na siłę Alana Urygi nie ma sensu. To słaby piłkarz i tyle. Nic z niego nie będzie. To co odpierdal w pierwszej połowie to skandal. Po prostu skandal, to najgorszy występ indywidualny piłkarza w tym sezonie w całej ekstraklasie. Ja rozumiem, że z takim asem jak Darek D. ( ciekawe czy się jeszcze mu kręci w głowie po akcji bramkowej dla zaboli) gra się ciężko, ale to co wyczynial ten beznadziejny piłkarz bez żadnych atutów Uryga wolało o pomstę do nieba. Przetnij i do najbliższego, ale najczęściej niestety nie przetnij i do przeciwnika, to jest jego gra. Tak w piłkę się nie da grać na poziomie ekstraklasy. Nie ma co robić z niego drugiego Chrapka bo to nie nastąpi. To nie ten poziom. It won't happen. Ostoja bracie wracaj do tego środka bo dziś prawie 40 letni Sobolewski z Grendelem przez 60 min gwalcili Alana i Dariusza. ta drużyna potrzebuje zmian. Środek pola to nasza najsłabsza strona i nie zadni obrońcy tylko srodkowi pomocnicy są nam potrzebni!

Nie zgodzę się z oceną Barrientosa, wg mnie całkiem poprawny występ, zresztą sami widzieliście co odpierdalal kolejny talent Stepinski. Żemlo przyzwoicie, w drugiej połowie można powiedzieć że nawet dobrze. Sadlok mi się tez podobał, reszta dramat. O środku juz pisałem i napisze raz jeszcze bo to był skandal. Alanie Urygo proszę Cię zmień dyscyplinę i nie w....iaj ludzi. Dziękuję.

Wojtas 10.04.2015 23:51

Tez sie zgodze

Uryga to nie pilkarz.Moze keidys cos tam rokował dajac nadzieje,ale pozniej to byla juz rownia pochyla,a od dluzeszego czasu to juz nie równia tylko dno

naprawde nieiwem co Kaziu widzi w nim,bo on jest zwyczajnie slabym pilkarzem

dajcie juz spokoj Bogusiowi,biega stara sie,to nie jego wina ze klub dał mu nowy kontrakt(moze to dziwnie zabrzmiec)

dzic cala druzyna h*ja grała ,wiec mecz jak mecz,punkty znowu stracone.

silver03 11.04.2015 00:01

Stępiński to mi przypomina innego naszego byłego asa - Sikorskiego.

PiVoSH92 11.04.2015 00:20

Jović w defensywie skała, niby kurdupel, ale jego stroną nie szło nic. Sadlok znowu ofensywnie nieźle, ale w obronie... Nie istniał, robiony jak dziecko. To samo Dudka. Uryga w odbiorze niezły, ale wyprowadzenie piłki niczym trampkarz - do najbliższego lub na stratę. Barrientos i Dolce Gabana to dla mnie najwięksi wygrani - ten pierwszy pokazał świetną technikę i drybling, do Semira brakuje mu co prawda umiejetnosci podawania, ale reszta nieźle. DG za to bardzo ambitnie, ładna bramka i ogólnie podobała mi się jego gra. Podobał mi się Żemło, popałnił co prawda dwa błędy, ale jeden sam naprawił, drugi został naprawiony przez Bogusia. Buchalik pierwszy raz coś wyjął, czego wyjmować nie musiał, Głowacki odstawił głowę, a leciała piłka, nie cegła, Boguski popisał się brakiem kompetencji na grę w III lidze a Stępiński... wróć ty chłopie do tego Nurnberga, pograj tam w rezerwach i nie zawracaj nam tu głowy - ani z powietrza uderzyć, ani wrzucić, ani dryblować... nawet szybki specjalnie nie jest. I perełka, Łukasz G. - niech on się przyzna, rozwiążmy kontrakt, hajs będzie a różnicy w grze nie.

A Boguski - to samo co zawsze. Ambicja poparta całkowitym brakiem umiejętności, czyli typowy def. pom.

Kurz 11.04.2015 00:36

Smutno się to oglądało. Nawet w słabych meczach w tym sezonie Wisła nie była aż tak słaba i bezradna. Właściwie od początku było widać, że musimy ten mecz przegrać. Przerwa nic nie zmieniła. Dopiero po strzeleniu bramki coś drgnęło, ale raczej za sprawą Górnika niż naszą. Minimalizm w ekipie z Zabrza zwyciężył, za co im chwała, bo mamy przynajmniej jeden punkt.

Davss875 11.04.2015 01:13

Dudka winny wszystkiemu, on zjebal bramke. Co za koles?? Mam nadzieje, ze go wy.......a w czerwcu. Buchalik wkoncu cos obronil. Boguski zenada, lepiej to przemilczec. Donaldowi brakuje zimnej krwi. Po co na hama laduje, nie lepiej lzej, a celniej? Ogolnie to cala druzyna huja grala, ale najgorszy Dudka pozorant. Lepiej sie napic....

KsiazeNocy 11.04.2015 03:17

Do 5 minuty, bez zarzutu. Później ? Na to w słowniku nie ma określenia. Zawsze nie rozumiałem(przez co wybuchaly we mnie emocje typu, wkur.. itp, oraz zabijanie motywacji i chęci) jak chociaż jedna osoba z drużyny "odstawia noge " kiedy Ty , oraz zdecydowana większość drużyny napie** na tyle, na ile macie umiejętności i siły. Skoro ta gra polega na współpracy miedzy 11 ZAWODOWYMI piłkarzami , to co to k**wa jest ? W warszawie potrafią stać się kolektywem, a dziś gra/zaangażowanie zmierzające do zera ? Bo nikt ich nie nauczył technik motywacji ?! tylko odbywa się to przez ustawienie zdarzeń w kalendarzu ?! Można mówić o przebiegu meczu, o panu Rafale, ale po co, skoro po 5 min niezdrowa patologia znów stała się faktem.
Wylew ten usprawiedliwiam, potencjałem tej drużyny...

Barti 11.04.2015 05:55

Barrientos to jedyny piłkarz który zagrał na tyle na ile potrafił, czyli po prostu - słabo. Myślę że trener myślał podobnie i stąd zmiana. Straty piłki w sytuacjach jeden na jeden, niecelne/zablokowane strzały i podania + ambitna gra. Nawet na ekstrach... to za stanowczo za mało. A wisienką na torcie jest strzał na bramkę w pierwszej połowie - brak słów (kopia sytuacji w derbach)... Jak on tego nie strzelił w światło bramki to wie chyba tylko Rafał Boguski który zrobił to podobnie z tym, że chyba specjalnie. Tyle..
Aha, byłbym zapomniał...Oglądałem Barrientosa, zaraz po jego transferze do Wisły, na filmikach i tam wyglądało to o niebo lepiej - świetny technicznie umiejący kiwnąć piłkarz. Po tych trzech meczach takiego filmiku chyba nie udałoby się zmontować, chyba, że po meczach rezerwy tam może się odnajdzie..

Griszka30KR 11.04.2015 06:50

Cytat:

Z pierwszym się zgodzę,przy czym uważam,że gośc po prostu nie powinien grać w ofensywie,jest lepszy w defensywie
Z drugim ok
Trzecie zamieniłbym: ktoś się tu pytał kim jest ten Żemło - myślę że po dzisiejszym meczu już wiesz
po czwarte - czy jest szansa że Wisła będzie miała jakiegoś piłkarza z jajami oprócz Głowackiego ?
Piąte -nie Buchalik (nawet nie przekonuje mnie akcja wybroniona sam na sam)

Elefant 11.04.2015 06:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1397135)

Kto w tym meczu nie pozorował gry? Kto nie podawał do tyłu? Kto potrafił wygrać sytuację stykową? Jedyne akcja indywidualne, to Głowy plus Urygi, który i tak się zakiwał, zamiast podawać. Brożek pieprzył wszystko co się da. W zasadzie nie istniał.

Wszyscy zagrali słabo. Tylko, że reszta, może z wyjątkiem Stępińskiego, albo udowodniła ostatnio, że może grać lepiej albo stwarza nadzieję, że odpali (jak choćby Barientos) a Boguski nie gra nic od wielu lat. Wpuszczanie takiego zawodnika, o którym z góry wiadomo, że osłabi drużynę, nawet tak słabo grającą jak wczoraj, nie ma sensu. Lepiej wpuścić juniora.
Górnik przestał grać, nie dlatego, że wyszedł Boguski, ale dlatego, że wysiedli kondycyjnie co było widać z trybun. Jakbyśmy utrzymali 1:0 jeszcze dziesięć minut, zostałoby do końca.

Większość ludzi z trybun nie czyta żadnego forum, nie są uprzedzeni, oceniają co widzą. Proponuje wsłuchać się w odgłosy z trybun jak wchodzi i gra Boguski. Bo to co napisem w pierwszym poście nie wzięło się z powietrza.

Cytat:

Szukanie kozła ofiarnego jest domeną ludzi o prostackim charakterze. Kiedyś był Łobodziński, Pawełek, teraz jest Boguski. Paradoksalnie z Cracovia zagrał kiszkę, a z Jagą słabo, ale w tym meczu był co najmniej przeciętny.
Proponowałbym wstrzymać się z takimi uwagami. Prawo do krytyki ma każdy, jeżeli krytyczne opinie wyraża ogromna ilość kibiców to coś w tym musi być.
A tak na marginesie, jaką karierę zrobił Łobodziński po odejściu od nas ? Może po prostu większość miała rację, że jest to piłkarz nie nadający się do gry na ekstraklasowe boiska.
Co do Pawełka to był to bramkarz lepszy niż Buchalik, ale miał nonszalanckie podejście do gry (te jego pawełki).
I za to był słusznie krytykowany.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl