Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [24 kolejka] Legia Warszawa - WISŁA Kraków, 15 marca, niedziela godz.18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9439)

TS&ZKS 11.03.2015 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1393800)
Ty chyba źle życzysz Wiśle. Widziałeś w ogóle jak gra Legia? Po prawej stronie operuje szybki Żyro, a często schodzi na te stronę Duda i gra z nim klepę. Rozje..liby wolnego Dudkę w 3 d..y.

Proponuje przeczytać cały mój wpis, a później próbować oczerniać

Marlowe 11.03.2015 17:07

Nie wiem czy Stilic powinien zagrać z Legią bo złapie jak nic żółtą kartkę i nie zagra w derbach.Tak samo spróbowałbym Miśkiewicza i Żemło .Brakuje mi najbardziej solidnego defensywnego pomocnika bo Jodłowiec czy Covilo przepchnie każdego z naszych.z całym szacunkiem dla Alana na tej pozycji liczy się doświadczenie a tego mu brak.Liczę na intelig

Marlowe 11.03.2015 17:08

Liczę na inteligencję trenera i trzymam za niego kciuki

tofik 11.03.2015 17:13

Wbrew pozorom łatwiej wygrać z Legia czy Lechem na wyjeździe, gdzie przeciwnicy grają otwartą piłkę przez co jest więcej miejsca do kontr. Oczywiście trzeba być dobrze zorganizowanym w defensywie i grac skutecznie w odbiorze. Niestety nasi pomocnocy odbierac nie potrafia a w obronie zabraknie Głowackiego co zmniejsza nasze szanse.

KOMINEK 11.03.2015 19:15

Stara prawda mówi, że duże i gwałtowne ruchy w bloku obronnym gdzie podstawą je zgranie jest zabójcze. Fantasmagorie z wstawianiem Miśkiewicza i Żemło, dawaniem Burligi na lewo a Jovica na prawo spowodowałby by pewnie tak 7 bramek. Ludzie zejdźcie na ziemię. W takim ustawieniu Wisła nigdy nie grała i tak ma wyjść na Legię :rotfl:

rozarian 11.03.2015 19:25

Masz rację i dlatego zagrają zgrani z resztą Sadlok i Głowacki :lol:
Moskal nie ma wyjścia. Musi eksperymentować i wyjść obroną, która dotychczas nie grała w podobnym składzie.

Marlowe 11.03.2015 19:51

Eksperymenty i fantasmagorie wymuszają kartki i fakt,że ze słabszymi zespołami i tak w każdym meczu traciliśmy bramki.Muszą być zmiany.Straciliśmy na Legię dwóch podstawowych obrońców jakby ktoś pytał...

KOMINEK 11.03.2015 20:36

ale nie bramkarza i prawego obrońcę

WISŁAZWE 11.03.2015 20:41

Ja jestem za wpuszczeniem Miśka do bramki ale nie w meczu z Legią czy Derbami ;)

fansorina 11.03.2015 21:15

W przypadku bramkarzy, który by nie stanął w bramce to będzie liczenie na cud. Wszyscy legioniści musieliby strzelać jak Kucharczyk z Ajaxem albo podawać do Buchalika żeby ten wreszcie nic nie puścił, z kolei Miśkiewicz to palpitacje serca przy podaniach od naszych obrońców i kopanie po autach, ale on ma/miał refleks, więc wybór jest między dżumą a cholerą.Mój wybór: Miśkiewicz :)

Festence 11.03.2015 22:58

Wolę refleks Miśkiewicza, Buchalik puszcza wszystko, co nie leci w niego..

szemrany1210 12.03.2015 09:25

Kończąc wasze domniemania co do naszego składu, będzie prawdopodobnie taki:
Malarz - Broź - Dossa - Rzeźniczak - Brzyski (Guilherme) - Żyro - Jodłowiec - Vrdoljak - Kucharczyk - Duda -Sa

siemstein 12.03.2015 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marlowe (Post 1393833)
Nie wiem czy Stilic powinien zagrać z Legią bo złapie jak nic żółtą kartkę i nie zagra w derbach.Tak samo spróbowałbym Miśkiewicza i Żemło .Brakuje mi najbardziej solidnego defensywnego pomocnika bo Jodłowiec czy Covilo przepchnie każdego z naszych.z całym szacunkiem dla Alana na tej pozycji liczy się doświadczenie a tego mu brak.Liczę na intelig

Już chyba lepiej by było, gdyby złapał tę żółtą kartkę z Zawiszą, bo z Legią przegramy na pewno. No, ale co się stało, to się nie odstanie. Teraz zastanawiam się czy nie lepiej, żeby złapał teraz, za niego zagra Barrientos w derbach, a Semir wykartkuje się przed Jagiellonią, która ostatnie dwa mecze przegrała, w tym jeden u siebie z Koroną. Można liczyć na 1 punkt. Mimo wszystko Cracovia to łatwiejszy przeciwnik, a i można Barrientosa przetestować

stary dziad 12.03.2015 09:52

Jest szansa że Dudy nie wystawią . Ma 3 kartki a perspektywie mecz z Lechem ...

KOMINEK 12.03.2015 09:57

Planuje Pan zmiany w ustawieniu zespołu?
W tej chwili uczę się zawodników, przyglądam się im. Pomysły w głowie mam, natomiast trzeba się dobrze zastanowić nad tym, czy jest to odpowiedni moment na to, aby robić poważniejsze zmiany, wprowadzać nowe ustawienie czy zmieniać rozegranie stałych fragmentów - bo na ten temat również dyskutowaliśmy. To jest trudny moment dla klubu i drużyny. Nie można powiedzieć, że wszystko było źle i odwracać to teraz do góry nogami, bo jestem przekonany, że to nie da takiego efektu, jakiego byśmy chcieli. Musimy stopniowo diagnozować i wprowadzać zmiany.

FraMat 12.03.2015 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szemrany1210 (Post 1393949)
Malarz - Broź - Dossa - Rzeźniczak - Brzyski (Guilherme) - Żyro - Jodłowiec - Vrdoljak - Kucharczyk - Duda -Sa

A co to za ekipa? Bo nie znam takich nazwisk z Wisły? :>
Dlaczego piszesz "nasz skład"?

siemstein 12.03.2015 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1393959)
Jest szansa że Dudy nie wystawią . Ma 3 kartki a perspektywie mecz z Lechem ...

Astiz ma 3 żólte, Rzeźniczak 7, Masłowski 3

rafaltwsd 12.03.2015 12:31

Żemło w sytuacji wykartkowania Arka powinien zagrac, tylko czy warto ryzykowac i wsadzac go na taka mine akurat w meczu z Legia? Bład był Franka bo gdy pauzował Gumis to mogł postawic na Piotrka, a wystawienie go w tym meczu to ryzyko ze jesli nie wyjdzie mu mecz to moze sie spalic, z drugiej strony jesli ma talent i charakter to nawet ewentualne niepowodzenie nie powinno go złamac

mtk 12.03.2015 12:35

Cytat:

Myślisz, że po powrocie z Warszawy pójdziemy na starówkę?

Kurz 12.03.2015 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafaltwsd (Post 1393977)
Żemło w sytuacji wykartkowania Arka powinien zagrac, tylko czy warto ryzykowac i wsadzac go na taka mine akurat w meczu z Legia? Bład był Franka bo gdy pauzował Gumis to mogł postawic na Piotrka, a wystawienie go w tym meczu to ryzyko ze jesli nie wyjdzie mu mecz to moze sie spalic, z drugiej strony jesli ma talent i charakter to nawet ewentualne niepowodzenie nie powinno go złamac

Ale jakie to ma znaczenie? Niezależnie od tego, kto będzie grał na tej pozycji, jeśli nas totalnie nie zlekceważą, przegramy, a tak przynajmniej zobaczymy ile jest wart.

Brak Żemły będzie oznaczał, że trener bez sprawdzania wie ile jest wart, a właściwie ile nie jest wart.

szemrany1210 12.03.2015 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1393968)

Domyśl się, to naprawdę nie takie trudne.

Gero 12.03.2015 13:09

Cytat:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1393968)

Woził słoiki i mu się poprzestawiało.
pozdrawiam

FraMat 12.03.2015 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szemrany1210 (Post 1393983)
Domyśl się, to naprawdę nie takie trudne.

Ty też się domyśl.:lol:

Revolver 12.03.2015 14:14

Cytat:

I teraz niby co? Mamy się tu na forum zesrać w gacie ze strachu?

buczo1985 12.03.2015 16:14

Nie widzę tego spotkania w jasnych barwach. Wszystkie znaki wskazują, że przegramy. No chyba, że będzie to mecz przełamania, na który tak liczył i czekał Franek...i się nie doczekał.

BlurgH 12.03.2015 17:07

Wolałbym, żeby nasza drużyna przełamała się w następnym meczu ;)

rozarian 12.03.2015 18:28

Dobra, podejmę działania specjalne, bo widzę minorowe nastroje, więc potrzebne są czary i gusła.
Zamierzam przekonać pewnego znajomego z widzenia gościa do tego, by postawił kasę u buka na Legię.
Gostek co postawi, to wtapia (bez wyjątków). Może on nam pomoże :p

rafaltwsd 12.03.2015 18:46

Cytat:

Ale jakie to ma znaczenie? Niezależnie od tego, kto będzie grał na tej pozycji, jeśli nas totalnie nie zlekceważą, przegramy, a tak przynajmniej zobaczymy ile jest wart.

Brak Żemły będzie oznaczał, że trener bez sprawdzania wie ile jest wart, a właściwie ile nie jest wart.
Chodziło mi o to ze Piotrek powinien otrzymac wczesniej szanse na gre i udowodnienie swojej wartosci ( jesli ja ma ) a mecz z legia jest specyficzny tak jak i derby z cracovia, ale fakt jesli ma umiejetnosci to sie obroni

gypsy 13.03.2015 10:39

No nie wiem, czy po meczu z Legią można by wyciągać jakieś wnioski co do Żemły. To jest specyficzne spotkania i z jednej strony mega wyzwanie dla tego chłopaka. Zresztą żadnego piłkarza nie powinno się oceniać po jednym meczu, bez względu na to, kto jest przeciwnikiem.

KeinNasenHasen 13.03.2015 11:47

Takie spotkanie może chłopaka spalić, ale i wzmocnić. Bo przecież jeżeli dawałby radę na tyle Legii, to miałby się później bać Korony, Górnika czy Jagi?
Rzecz jasna nie ma większego sensu oczekiwać po nim cudów i czyszczenia wszystkiego co wpadnie w pole karne na miarę Puyola, ale piłka jest przewrotna. Nie takich bohaterów kreowały pojedyncze mecze.

Generalnie Moskal w najbliższych tygodniach ma spokój. Jeżeli zacznie wygrywać to ogłoszony zostanie cudotwórcą, a w innym przypadku wszystkie niepowodzenia będą winą Smudy i jego okresu przygotowawczego.

sayek89 14.03.2015 11:59

Słaba forma? Nie wygrany żaden mecz na wiosnę? W klubie się nie przelewa? Prawda, ale prawdą jest też to że na lewej piersi noszą najważniejszy symbol dla każdego kibica Wisły Kraków, Białą Gwiazdę, a ona bez względu na okoliczności ma prawo wymagać od piłkarza który ją nosi nieustępliwej walki do końca o honor swojej drużyny jak i jej kibiców. Więc nie interesuję mnie to jak jest, interesuje mnie to jak będzie, więc chodź by w Warszawie mieli jeździć na tyłkach, podlewać tuje i padać po końcowym gwizdku ze zmęczenia, mają obowiązek to robić! Zawsze byłem niepoprawnym optymistą, liczę na pozytywny wynik, a już na pewno że nie będziemy mieli po meczu czego się wstydzić.

AntyMod 14.03.2015 13:02

naprawde podziwiam optymizm wielu uzytkownikow tego forum .... osobiscie nie mam zadnych zludzen i nawet iskierki nadzieji na pozytywny ( niski) wynik ....najbardziej obawiam sie wyniku za tydzien

piotek 14.03.2015 14:45

Nie oczekuję zwycięstwa, ale godnej postawy piłkarzy i gry, która będzie dawać nadzieję na Derby.

Btw. Panowie, patrzcie, co piszecie:

1. Nie "chodź by", tylko choćby

2. Nie "nadzieji", tylko nadziei

St Yabol 14.03.2015 15:27

https://www.youtube.com/watch?v=Qd1siDb3-3I ehhh

rozarian 14.03.2015 16:09

Najgorzej będzie ze stałymi fragmentami gry. Podejrzewam, że Legia będzie miała ich ze dwadzieścia. Kto u nas poza Ryśkiem może powalczyć w tym elemencie gry, gdy Arka zabraknie? Brzyski musiałby wyjść na mecz pijany, by coś nie wyłożyć. Ma komu. Sa, Jodłowiec, Dossa, Vrdoljak, Żyro. Wystarczy .

Raffaello89 14.03.2015 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1394295)

Teraz im bliżej z formą to tego fragmentu https://www.youtube.com/watch?v=nVxF3d1Qmu4 :lol:
W rol głównej Rafał B. :)

sevenheaven 14.03.2015 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raffaello89 (Post 1394299)
Teraz im bliżej z formą to tego fragmentu https://www.youtube.com/watch?v=nVxF3d1Qmu4 :lol:
W rol głównej Rafał B. :)

tyle czasu a Rafał cały czas równa forma :haha:

Wiślak709 14.03.2015 17:00

Ja licze na dobry mecz w wykonaniu Wisły, chce żeby pilkarze na boisku w koncu sie starali, zagrali z sercem.

wściekłe pięści węża 14.03.2015 18:10

Z kim się przełamywać jeśli nie z liderem? Stara zasada bukmacherska. ;)

Będzie dobrze.

Gwiaździsty 14.03.2015 19:09

Obawiam się, że przygotowanie do sezonu na tzw. nochala będzie się nam jeszcze odbijało czkawką. Co do niedzieli to nie mam złudzeń, oby złąpali świeżość już za tydzień.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl