![]() |
Cytat:
|
Nie wiem czy Stilic powinien zagrać z Legią bo złapie jak nic żółtą kartkę i nie zagra w derbach.Tak samo spróbowałbym Miśkiewicza i Żemło .Brakuje mi najbardziej solidnego defensywnego pomocnika bo Jodłowiec czy Covilo przepchnie każdego z naszych.z całym szacunkiem dla Alana na tej pozycji liczy się doświadczenie a tego mu brak.Liczę na intelig
|
Liczę na inteligencję trenera i trzymam za niego kciuki
|
Wbrew pozorom łatwiej wygrać z Legia czy Lechem na wyjeździe, gdzie przeciwnicy grają otwartą piłkę przez co jest więcej miejsca do kontr. Oczywiście trzeba być dobrze zorganizowanym w defensywie i grac skutecznie w odbiorze. Niestety nasi pomocnocy odbierac nie potrafia a w obronie zabraknie Głowackiego co zmniejsza nasze szanse.
|
Stara prawda mówi, że duże i gwałtowne ruchy w bloku obronnym gdzie podstawą je zgranie jest zabójcze. Fantasmagorie z wstawianiem Miśkiewicza i Żemło, dawaniem Burligi na lewo a Jovica na prawo spowodowałby by pewnie tak 7 bramek. Ludzie zejdźcie na ziemię. W takim ustawieniu Wisła nigdy nie grała i tak ma wyjść na Legię :rotfl:
|
Masz rację i dlatego zagrają zgrani z resztą Sadlok i Głowacki :lol:
Moskal nie ma wyjścia. Musi eksperymentować i wyjść obroną, która dotychczas nie grała w podobnym składzie. |
Eksperymenty i fantasmagorie wymuszają kartki i fakt,że ze słabszymi zespołami i tak w każdym meczu traciliśmy bramki.Muszą być zmiany.Straciliśmy na Legię dwóch podstawowych obrońców jakby ktoś pytał...
|
ale nie bramkarza i prawego obrońcę
|
Ja jestem za wpuszczeniem Miśka do bramki ale nie w meczu z Legią czy Derbami ;)
|
W przypadku bramkarzy, który by nie stanął w bramce to będzie liczenie na cud. Wszyscy legioniści musieliby strzelać jak Kucharczyk z Ajaxem albo podawać do Buchalika żeby ten wreszcie nic nie puścił, z kolei Miśkiewicz to palpitacje serca przy podaniach od naszych obrońców i kopanie po autach, ale on ma/miał refleks, więc wybór jest między dżumą a cholerą.Mój wybór: Miśkiewicz :)
|
Wolę refleks Miśkiewicza, Buchalik puszcza wszystko, co nie leci w niego..
|
Kończąc wasze domniemania co do naszego składu, będzie prawdopodobnie taki:
Malarz - Broź - Dossa - Rzeźniczak - Brzyski (Guilherme) - Żyro - Jodłowiec - Vrdoljak - Kucharczyk - Duda -Sa |
Cytat:
|
Jest szansa że Dudy nie wystawią . Ma 3 kartki a perspektywie mecz z Lechem ...
|
Planuje Pan zmiany w ustawieniu zespołu?
W tej chwili uczę się zawodników, przyglądam się im. Pomysły w głowie mam, natomiast trzeba się dobrze zastanowić nad tym, czy jest to odpowiedni moment na to, aby robić poważniejsze zmiany, wprowadzać nowe ustawienie czy zmieniać rozegranie stałych fragmentów - bo na ten temat również dyskutowaliśmy. To jest trudny moment dla klubu i drużyny. Nie można powiedzieć, że wszystko było źle i odwracać to teraz do góry nogami, bo jestem przekonany, że to nie da takiego efektu, jakiego byśmy chcieli. Musimy stopniowo diagnozować i wprowadzać zmiany. |
Cytat:
Dlaczego piszesz "nasz skład"? |
Cytat:
|
Żemło w sytuacji wykartkowania Arka powinien zagrac, tylko czy warto ryzykowac i wsadzac go na taka mine akurat w meczu z Legia? Bład był Franka bo gdy pauzował Gumis to mogł postawic na Piotrka, a wystawienie go w tym meczu to ryzyko ze jesli nie wyjdzie mu mecz to moze sie spalic, z drugiej strony jesli ma talent i charakter to nawet ewentualne niepowodzenie nie powinno go złamac
|
Cytat:
|
Cytat:
Brak Żemły będzie oznaczał, że trener bez sprawdzania wie ile jest wart, a właściwie ile nie jest wart. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie widzę tego spotkania w jasnych barwach. Wszystkie znaki wskazują, że przegramy. No chyba, że będzie to mecz przełamania, na który tak liczył i czekał Franek...i się nie doczekał.
|
Wolałbym, żeby nasza drużyna przełamała się w następnym meczu ;)
|
Dobra, podejmę działania specjalne, bo widzę minorowe nastroje, więc potrzebne są czary i gusła.
Zamierzam przekonać pewnego znajomego z widzenia gościa do tego, by postawił kasę u buka na Legię. Gostek co postawi, to wtapia (bez wyjątków). Może on nam pomoże :p |
Cytat:
|
No nie wiem, czy po meczu z Legią można by wyciągać jakieś wnioski co do Żemły. To jest specyficzne spotkania i z jednej strony mega wyzwanie dla tego chłopaka. Zresztą żadnego piłkarza nie powinno się oceniać po jednym meczu, bez względu na to, kto jest przeciwnikiem.
|
Takie spotkanie może chłopaka spalić, ale i wzmocnić. Bo przecież jeżeli dawałby radę na tyle Legii, to miałby się później bać Korony, Górnika czy Jagi?
Rzecz jasna nie ma większego sensu oczekiwać po nim cudów i czyszczenia wszystkiego co wpadnie w pole karne na miarę Puyola, ale piłka jest przewrotna. Nie takich bohaterów kreowały pojedyncze mecze. Generalnie Moskal w najbliższych tygodniach ma spokój. Jeżeli zacznie wygrywać to ogłoszony zostanie cudotwórcą, a w innym przypadku wszystkie niepowodzenia będą winą Smudy i jego okresu przygotowawczego. |
Słaba forma? Nie wygrany żaden mecz na wiosnę? W klubie się nie przelewa? Prawda, ale prawdą jest też to że na lewej piersi noszą najważniejszy symbol dla każdego kibica Wisły Kraków, Białą Gwiazdę, a ona bez względu na okoliczności ma prawo wymagać od piłkarza który ją nosi nieustępliwej walki do końca o honor swojej drużyny jak i jej kibiców. Więc nie interesuję mnie to jak jest, interesuje mnie to jak będzie, więc chodź by w Warszawie mieli jeździć na tyłkach, podlewać tuje i padać po końcowym gwizdku ze zmęczenia, mają obowiązek to robić! Zawsze byłem niepoprawnym optymistą, liczę na pozytywny wynik, a już na pewno że nie będziemy mieli po meczu czego się wstydzić.
|
naprawde podziwiam optymizm wielu uzytkownikow tego forum .... osobiscie nie mam zadnych zludzen i nawet iskierki nadzieji na pozytywny ( niski) wynik ....najbardziej obawiam sie wyniku za tydzien
|
Nie oczekuję zwycięstwa, ale godnej postawy piłkarzy i gry, która będzie dawać nadzieję na Derby.
Btw. Panowie, patrzcie, co piszecie: 1. Nie "chodź by", tylko choćby 2. Nie "nadzieji", tylko nadziei |
|
Najgorzej będzie ze stałymi fragmentami gry. Podejrzewam, że Legia będzie miała ich ze dwadzieścia. Kto u nas poza Ryśkiem może powalczyć w tym elemencie gry, gdy Arka zabraknie? Brzyski musiałby wyjść na mecz pijany, by coś nie wyłożyć. Ma komu. Sa, Jodłowiec, Dossa, Vrdoljak, Żyro. Wystarczy .
|
Cytat:
W rol głównej Rafał B. :) |
Cytat:
|
Ja licze na dobry mecz w wykonaniu Wisły, chce żeby pilkarze na boisku w koncu sie starali, zagrali z sercem.
|
Z kim się przełamywać jeśli nie z liderem? Stara zasada bukmacherska. ;)
Będzie dobrze. |
Obawiam się, że przygotowanie do sezonu na tzw. nochala będzie się nam jeszcze odbijało czkawką. Co do niedzieli to nie mam złudzeń, oby złąpali świeżość już za tydzień.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl