Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto po Smudzie? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9435)

TSWthedues 09.03.2015 14:04

Ktoś może mi powiedzieć jakie Urban miał statystyki z Zagłębiem Lubin? Ponoć go tam przegonili za właśnie słabe wyniki, to ma być nasz zbawiciel? Drużyna w rozsypce i przychodzi misio Jasiu Urban, mistrz motywacji? To ja już poważnie zaczynam się bać o degradacje...

szprotson 09.03.2015 14:05

Panowie.
Nawet nie wiecie jak duzo potrafić moze niezły mistrz motywacji.
A na dobra sprawe, to chyba tego Nam potrzeba?

TSWthedues 09.03.2015 14:09

Ja bym widział tutaj Ojrzyńskiego, facet nie zrobi nam krakowskiej piłki, ale będą dupami jeździli po boisku. Nie wiem na ile realne jest ściągniecie do Wisły tego trenera.

St Yabol 09.03.2015 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1393113)
Panowie.

tu by trzeba było zatrudnić psychologa, o którego już prosił Skorża.
Apropos trenerów Polskich to właśnie jego bym chciał no ale nie da rady...

Kurz 09.03.2015 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1393113)
Panowie.

To weźmy Wójcika :).

„Co to, k....., ma być? Miała być jazda z frajerami. Ale to oni mieli być frajerami!”

„Kiełbasy do góry i golimy frajerów!”

wiertar 09.03.2015 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1393100)
Ivan Jovanovic!

e tam ivan...

lepszy Marko! przecież niektórym bylo go tak żal że mu etat Wisle chcieli załatwić, teraz jest okazja jak nigdy

madenn 09.03.2015 14:16

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#indeks_news

Pan Jotka 09.03.2015 14:16

Najlepszy byłbyJanusz Wójcik. Szybkie numery to jego specjalność. Dwa telefony i mamy czołową osemkę...

szprotson 09.03.2015 14:18

Janusz Wojcik, Darek Wdowczyk oraz Albin Mikulski i mamy Lige Mistrzów bez gry.

Wasiu 09.03.2015 14:20

Jak ma być Liga Mistrzów to może Stawowego weźmy. Widzew możliwe, że narazie nie pogra to się pewnie facetowi nudzi. A Kraków już zna!

chopin 09.03.2015 14:20

Engel jest wolny Janas tez;)

FraMat 09.03.2015 14:24

Zdecydowanie jakiś no-name* do końca rundy.
Inny wybór będzie dla mnie zaskoczeniem

--------------------
*no-name dla mnie to dotychczasowy asystent lub jakiś wolny polski trener, czy związany z polską ligą bez sukcesów.

fansorina 09.03.2015 14:31

Broniszewski, Dariusz Marzec albo Maciej Musiał do końca sezonu.

Od 15/16 Tarasiewicz lub jakiś młody,zdolny, zagraniczny :)

sandbender 09.03.2015 14:32

Ktokolwiek kto nie będzie wprowadzał "krakowskiej piłki" w typie " a jestem na 8-mym metrze to se jeszcze ze dwa razy podam zamiast strzelić".

Siemion 09.03.2015 14:34

Na Twitterze przewinęło się nazwisko Lajos Détári (jednak sprawdziłem i to był żart).

SKWK na swoim profilu na FB napisało, że Wisła ma już gotowego trenera.

Z drugiej strony, dziennikarz TVN napisał, że Urban ma dać do jutra znać, czy chce przejąć Wisłę.

Karuzela się rozkręca i mam nadzieję, że szybko opublikują nazwisko nowego trenera, a dziennikarze przestaną żyć naszym kosztem.

przemonik 09.03.2015 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chopin (Post 1393123)
Engel jest wolny Janas tez;)

Janas chyba w Bytovii?

tofik 09.03.2015 14:42

Trzeba brać pod uwagę, że Bogusław lubi pracownika zwalniać i zatrudniać kilkukrotnie : Smuda, Bednarz, Kasperczak.
A Kaserczak znów wolny po epizodzie w Mali...Oby BC siętym razem bardziej wysilił i nie grał kolejny raz tego samego,.

Marlowe 09.03.2015 14:43

Dałbym szansę Motyce,ale boję się,że i jego nasi piłkarze by zwolnili.

Marlowe 09.03.2015 14:44

Zależy który...

chopin 09.03.2015 14:48

Jeśli zatrudnia Henia to myśle że do konca sezonu.... Bo on na dłuższa mete ze swoimi metodami się nie sprawdzi ..

Mixu 09.03.2015 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy
Ku przestrodze. Od czasów Macieja Skorży (2007 - 2010) i rekordowego sezonu w którym odstawiliśmy stawkę na dwa dystanse trenerami byli:
Henryk Kasperczak
Tomasz Kulawik
Robert Maaskant (zaciąg holenderski pomimo mistrzostwa do dzisiaj odbija się nam czkawką)
Kazimierz Moskal
Michał Probierz
Tomasz Kulawik
Franciszek Smuda

Można uznać, że zmarnowane zostało niemal pięć lat. Formuła ze Smudą chyba się wyczerpała, ale Ci którzy dzisiaj klaszczą i skaczą do góry zapewne też radowali się gdy żegnano wyżej wymienionych.

Cieszyłem się z każdego odejścia oprócz jednego. Kazia Moskala. Zdecydowanie za wczesnie mu podziękowano. Widać było że drużyna łapie swój styl. Dlatego KAZIU MOSKAL na TRENERA!

Z pozostałych trenerów polskiej myśli kosmiczno-szkoleniowej zaakceptowałbym Cześka Michniewicza. Ale to ledwo ledwo.

Jeśli nie Moskal to zagraniczny trener.

PS. Jak dobrze że już wiecej nie zobaczymy Gargamela na ławce Wisły:-)

chopin 09.03.2015 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemonik (Post 1393133)
Janas chyba w Bytovii?

zgadza się zapomniałem że trenuje

Lukasz 09.03.2015 14:49

Cupiał nerwowo zareagował więc i sensowngo zastępcy nie ma. Będę bardzo głęboko zaskoczony jeśli nowy trener będzie mieć w papierach wększą 'jakość' niż Smuda.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1393122)
Jak ma być Liga Mistrzów to może Stawowego weźmy.

Ja bym się zadowolił LE więc moj typ to Marta Ostrowska.

WISŁAZWE 09.03.2015 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1393100)
Ivan Jovanovic!

Jeżeli to ode mnie by zależało przychyliłbym się do takiej propozycji.

A tak na serio, obawiam się, że po raz kolejny wygra wariant minimalistyczny. Nie wiem, może Marek Motyka z osławioną szarańczą? Dla mnie to będzie zwyczajny samobój. Ale widać ludzie u sterów mają do tego inne podejście.

kangurekm 09.03.2015 14:54

Dałbym szansę młodemu Janasowi (Rafałowi) - pracował tu ze Skorżą, Skorża go mega chwali i chciał za wszelką cenę wziąć do kuchenkorza, na dorobku, z młodym spojrzeniem na futbol :)

Arsenal 09.03.2015 14:54

Jedynym logicznym wyborem na ten moment wydaje się Urban.Jeżeli prezes dalej myśli o LE to na pewno nie zastąpi Smudy np Musiałem czy Motyką lub kimś podobnym,Chyba że już spisaliśmy ten sezon na straty i dopiero od lipca będzie trener na stałe.Mój typ Urban na chwile obecną.

mitmichael 09.03.2015 14:56

Oby nie Urban, Oby nie Lenczyk, Oby nie Kasperczak. Mam nadzieje, ze zarzad wybierze odpowiedniego kandydata. Ja rowniez bym obstawiał Ivana Jovanovicia ale nie wiem czy jest Nas na niego stac. Z polskich trenerow ciezko na ten moment znalezc odpowiednia osobe z nazwiskiema przeciez nie przyjmiemy byle jakiego trenera

Patryko 09.03.2015 14:58

Arka na grającego trenera ^_^ Przynajmniej nie byłoby problemu z kwestiami motywacyjnymi :D

To musi być ktoś z nowego rozdania, żadne wynalazki typu PMS czy trenerzy przegrani typu Urban, którzy ew. co tutaj zrobią to zapewnią utrzymanie status quo.

Marcinnno 09.03.2015 15:07

Podobno największe szanse na pracę w Wiśle w czerwcu ma Ryszard Tarasiewicz, któremu kończy się kontrakt z Koroną w czerwcu. Teraz rozpatrywany są kandydatury bezrobotnego Michniewicza i i Jacka Zielińskiego - pisze Przegląd Sportowy. Hahahaha. Zajebista zmiana, jeśli tak będzie ;)

shaggy 09.03.2015 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1393140)
Z pozostałych trenerów polskiej myśli kosmiczno-szkoleniowej zaakceptowałbym Cześka Michniewicza. Ale to ledwo ledwo.

Opcja nierealna z tego względu, ze Czesio zbyt czesto rozmawiał z Fryzjerem o pogodzie (coś koło 700 razy naliczyła mu prokuratura) - Cupiał chyba takich ludzi nie trawi?

Arsenal 09.03.2015 15:11

Jacuś też przekręty robił więc też odpada

palikot 09.03.2015 15:13

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...rzy-mali/qe8rh
I wszystko w temacie...

shaggy 09.03.2015 15:18

Gaszyński nie będzie chciał eksperymentu smudopodobnego czyli nic dwa (trzy) razy się nie zdarza. Zgodnie z tym Kasperczak to mit Moskal raczej też nie będzie miał drugiej szansy - choć będzie to trener młodszego pokolenia...

palikot 09.03.2015 15:20

Gaszyński to se może chcieć :D

czyli lista życzeń jest jasna i klarowna: Petrescu, Kasperczak, Jovanić, i Moskal :lol:

shaggy 09.03.2015 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1393159)
Gaszyński to se może chcieć :D

Tak Gaszyński napewno zgodził się opuścić swoją dotychczasową firmę i dyrektorskie stanowisko żeby byc słupem i popychadłem w Wiśle...

Sevi 09.03.2015 15:42

Lenczyk.

Wójtowicz o którym ktoś pisał zajęty - wziął Sandecję jako strażak.

palikot 09.03.2015 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1393160)
Tak Gaszyński napewno zgodził się opuścić swoją dotychczasową firmę i dyrektorskie stanowisko żeby byc słupem i popychadłem w Wiśle...

Prezes zarządu nie jest od podejmowania strategicznych decyzji :D
100 akcji Wisła należy do Bogusława bądźmy poważni :D
Prezes tylko prowadzi ten biznes, podejmuje decyzje operacyjne, wykonuje plan strategiczny ;)
W kwestiach długofalowych nawet nie ma nic do gadania, może jedynie służyć jako ciało doradcze ;)

Ja mam jeszcze jedną cichą kandydaturę o której nikt nie mówi...
Jose Marija Bakero! :haha:

Revolver 09.03.2015 15:51

Wójcik trenerem, Kręcina na dyrektora sportowego.

Lenczyk też przyjdzie, ale w roli psychologa.

shaggy 09.03.2015 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1393166)
Prezes zarządu nie jest od podejmowania strategicznych decyzji :D
100 akcji Wisła należy do Bogusława bądźmy poważni :D
Prezes tylko prowadzi ten biznes, podejmuje decyzje operacyjne, wykonuje plan strategiczny ;)
W kwestiach długofalowych nawet nie ma nic do gadania, może jedynie służyć jako ciało doradcze ;)

Ja mam jeszcze jedną cichą kandydaturę o której nikt nie mówi...
Jose Marija Bakero! :haha:

Myślisz że to Cupiał przedstawi ewentualnych kandydatów z którymi już jest po słowie Gaszynskiemu czy jednak Gaszynski Cupiałowi:)

Jak myślisz Vlaxa i Maaskanta wynalzał Cupiał czy na tacy podał ich bossowi Basałaj?

Badźmy poważni:)

wściekłe pięści węża 09.03.2015 16:01

Teraz sobie przypomniałem o Ricardo Monizie, tym, którego uwalili w Lechii jak nie dał sobie wejść na łeb. Co jak co, ale u nas trener ma całkiem dużo swobody, więc akurat na ten aspekt narzekać nie powinien. Jeśli wiki się nie myli, to jest aktualnie bezrobotny, a trenowana przez niego Lechia grała całkiem przyjemną piłką (zwłaszcza biorąc pod uwagę ich ówczesny skład).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl